"Росатом": Съдебният иск към НЕК не е пречка да се подновят преговорите за АЕЦ "Белене"

Площадката на АЕЦ "Белене"

© Анелия Николова

Площадката на АЕЦ "Белене"Преговорите по проекта за АЕЦ "Белене" могат да бъдат възобновени въпреки съдебния иск на "Атомстройекспорт" към българската Национална еленкрическа компания (НЕК). Това заяви в интервю за ИТАР-ТАСС говорителят на "Росатом" Сергей Новиков, цитиран от БГНЕС.


"Не трябва да се обвързват юридическата процедура и преговорите по проекта АЕЦ "Белене", който може да бъде възобновен. Юристите, наети от "Атомстройекспорт" и НЕК, работят по свой график в рамките на съдебния иск в арбитражния съд", каза Новиков. Уточни, че на българската страна не са поставяни ултиматуми и не може да има такива.


"Ако българският възложител възобнови преговорите, тогава ние сме готови да участваме в тях. А окончателното изслушване по делото в Париж е насрочено едва за юли 2014 г. В този смисъл има огромно количество възможности да се намери решение. През това време и самият предмет на настоящия съдебен спор може да изчезне, ако "Атомстройекспорт" и НЕК се споразумеят", каза още говорителят на "Росатом".
В петък в Арбитражния съд към Международната търговска палата в Париж бяха внесени материалите по иска на "Атомстройекспорт" във връзка с прекратяването на проекта за изграждане на атомна електроцентрала.


Финалните изслушвания по делото са насрочени предварително за юли 2014 г.


Във вторник българският премиер Пламен Орешарски заяви пред Би Ти Ви, че е почти сигурно, че руската компания ще спечели делото срещу България. Така той опроверга уверенията на кабинета "Борисов", че "Атомстройекспорт" няма шанс в съда.


Орешарски каза още, че има "усещането, че ще е по-изгодно за България да довърши проекта АЕЦ "Белене"".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (423)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на РАМ
  РАМ
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Ако се измъкнем от тази каша, наистина ще повярвам, че Буда е българин.

  Винаги може да сме по-зле. Значи сега сме добре.
 2. 2 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 675 Неутрално

  ама разбира се - накрая и парите по съдебния иск в джоба, и парите от договора там - р. овч. ще е щастлив, богомил манчев и той.

  седеньето го зголемува задникот
 3. 3 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 726 Неутрално


  искът на монголците щеше да иде на вятъра ако на власт в момента не бяха монголските еничари

  лешников събу гащите предварително, обявявайки, че ще загубим делото

  което значи, че българската страна в делото всъщност ще играе за монголските ни противници

  комунетата се готвят за пореден път да накиснат България в кал, за изгода на истинската си радина северна азия

 4. 4 Профил на Gaetano Scirea
  Gaetano Scirea
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Решението за АЕЦ Белене трябва да бъде взето извън контекста на политиката и големите червени рушвети. Аз съм ЗА проекта, но при ясни и прозрачни условия които са изгодни за страната.

  Non ho un brutto carattere, e' la gente che mi rompe i coglioni:)
 5. 5 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Към момента сме в мъртва хватка.....А захапката на ръшша ще е кървава......Ще си ни осъдят още на първо четене, няма какво да се заблуждаваме. Единственото ни спасение, поне морално де, е да наемем адвокати и да осъдим тези, които са подписвали договора с росатом......Защото самия договор по конституция е предателство към нацията.....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 6. 6 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3141 Неутрално

  Кого плаши Русия ?
  Та нали дори да спечели делото срещу НЕК,ползата за Русия ще е никаква ?
  До юли 2014 България може да изтегли всички апортни вноски от НЕК.
  Да го превърне в КУХО ТРИБУКВИЕ БЕЗ ИМУЩЕСТВО И СМЕТКИ.
  По никое законодателство ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ НЕ ОТГОВАРЯ ЗА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА КОНКРЕТНО ЮРИДИЧЕСКО ЛИЦЕ.
  Па било то и държавна компания.
  ЗАЩО РУСКАТА ТРОЙКА - БСП, ДПС и АТАКА вземат българите за канарчета.
  ПУБЛИКУВАЙТЕ ИСКА.
  Да види всеки българин КАКВО И НА КАКВО ОСНОВАНИЕ СЕ ТЪРСИ ОТ НЕК.
  Няма нужда Тавариш Арешарский да ни преразказва чувствата си.
  Към Русия,ха-хаааа......

 7. 7 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Не само че не е пречка, ами даже е част от плана.

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 8. 8 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Ето затова беше целият проруски преврат в България.

 9. 9 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Путлер капут, БелеНЕ презерватив. (с)

  Апокалипсисът апокалиптичен
 10. 10 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3141 Неутрално

  И в какво е изразява искането ?
  Да се плати РУСКИ ЛАМПОВ ТЕЛЕВИЗОР РЕКОЛТА 1980-та НА ЦЕНАТА НА ПЛАЗМА - МОДЕЛ 2014 ?!?!?!?!

 11. 11 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Наглия рекет на руснаците минава, защото предателската пета колона в България е много силна. Но тук ще се ухапят? Този път номера няма да мине. Кражбите и от Белене и от Козлодуй ще се връщат!

  Защо ядрената индустрия не може да бъде за мирни цели?

  Доказателства за това, че ядрената индустрия е възникнала, съществувала, продължава да крета и ще се опитва да прави всичко възможно за да пребъде единствено и само за целите на военната (смъртоносната) индустрия се срещат на всеки един етап от историята на нейното съществуване. Доказателства за това се срещат и на всеки един действащ обект от тази индустрия. Най-лесно ще забележите това, ако се опитате да влезете безпрепятствено на територията на родната АЕЦ или на която и да е друга подобна, където и да било по света.
  Днес ви предлагам една повече от интересна статия, която срещнах в Уикипедиа на руски език, но специално преведох и обогатих с коментари, за вас.

  Ториевата ядрена програма.

  Ториевата ядрена програма – е програма, използваща Уран-233 в качеството му на материал, за производство на ядрено оръжие или гориво за атомни електроцентрали. Единственият способ за получаване на Уран-233 (който не се среща в природата – бел. Г.К.) се явява горивен цикъл с използването на Торий-232, от където и идва и названието на програмата. Ториевата програма не е имала кой знае какво съществено историческо значение, в която и да било страна на света.

  Технически особености.
  Уран-233 се получава чрез облъчване с неутрони на изотопи на Торий-232. превръщането се осъществява по следната верижка:


  (С думи: Ядрено на Торий-232 поглъща един неутрон и се превръща в Торий-232, който е нестабилен с период на полу-разпада равен на 22.3 минути. Разпадането на Торий-233 става чрез изпускане на бета-частица (електрон), с енергия 1.234 Мега-електрон-Волта и се превръща в Паладий-233. Ядрото на Паладий-233 е също нестабилно с период на полу-разпада 26.967 денонощия и изпускайки електрон с енергия 0.5701 МеВ се превръща в изотоп на Уран-233. – бел. Г. К.)
  Уран-233, подобно на Уран-235 (който се среща в природата и се използва практически във всички ядрени реактори в света – бел. Г. К.), има сравнитолно нисък темп на спонтанен разпад, което позволява У-233 да бъде използван в бойни заряди, които се реализират по метода на оръдейния взрив.

  Исторически контекст.
  В средата на 40-те години на миналия век са се разглеждали три основни варианта за създаване на ядрено оръжие, които се различават основно по делящия се материал и съответно са били възможни три различни ядрени програми:
  • Уранова (с използването на Уран-235);
  • Плутониева (с използването на Плутоний-239);
  • Ториева (с използването на Уран-233).
  В САЩ са били реализирани едновременно Урановата и Плутониевата програма, докато в СССР – само Плутониевата. И двата варианта са имали съществени технически сложности. Ураниевата програма е изисквала задействането на значителни технически мощности за обогатяването на Урана. От своя страна Плутония, имайки висок темп на спонтанен разпад (период на полу-разпад – бел Г. К.), не позволява създаването на ядрено оръжие по метода на оръдейния залп, което е изисквало прилагането на сложна и потенциално ненадеждна имплозивна схема. Уран-233 е лишен от тези недостатъци. Той, подобно на Плутония, може да се произвежда в ядрени реактори (поради което и е било създадено и съществува и до ден днешен това съоръжение – бел. Г. К.), но подобно на Уран-235 има слаб темп на спонтанен разпад. Това позволява на У-233 да бъде използван в ядрени заряди реализирани по схемата на оръдейния залп.
  Към средата на 60-те години ситуацията започнала постепенно да се променя. Вече били построени достатъчно много заводи за обогатяването Урана, а също така били произведени достатъчно количества бойни снаряди, използващи Плутоний. С производството на Уран-233 е свързано и производството на страничния продукт Уран-232, значително усложняващ производството на оръжия (защото е късо-живеещ, а продуктите му на разпада са силно радиоактивни, поради което и рециклираното ядрено гориво, в което също присъства У-232 е по-опасно – бел. Г. К.). Също така, ако в годините на създаването на първите ядрени реактори се е смятало, че Урана е рядък елемент то за изминалите от тогава десетилетия са били открити негови големи залежи. Във връзка с това, ако се използват реактори-размножители, то запасите от Уран за енергетиката са практически неизчерпаеми.
  Отчитайки едновременно всички тези фактие Ториевата програма започнала постепенно да угасва.

  Край на статията.
  Интересното е, че някой представител на ядрената мафия я е забелязал, не му е харесала и я е докладвал за липса на ЗНАЧИМОСТ. Не за липса на ДОСТОВЕРНОСТ, а на ЗНАЧИМОСТ. Като се замисли човек то до някъде е вярно. След като Ториевата програма няма бъдеще значи и че не е от значение. Това не прези на не един и двама активисти на ядрената мафия да продължават да лъжат, че тази програма има бъдеще, но на практика не могат да се похвалят с нищо налично.

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 12. 12 Профил на kirilnikolaev
  kirilnikolaev
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Вложените досега средства в Белене са над 3 милиарда лева - дотук всички ние, заедно с децата и пенсионерите, вече сме извадили от джоба си по около 500 лева, за да няма нова атомна централа! Още поне толкова ще плати всеки български гражданин заради натрупаните задължения и иска на руската страна. Без АЕЦ „Белене“ атомната енергетика в България
  приключва - доброволно излизаме от клуба на 36-те ядрени държави в света.

 13. 13 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#8] от "dimihas":

  Это и ежу понятно.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 14. 14 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1037 Гневно

  Проклет да е денят, в който руски крак е стъпил на българска земя!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 15. 15 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  [quote#0:"Росатом"]Съдебният иск към НЕК не е пречка да се подновят преговорите за АЕЦ "Белене"[/quote]

  Ама разбира се! Той е средство за рекетиране на България. Това средство бе изработено не без помощта на руските подлоги в България, скрили от народа договорите, с които обвързваха страната. Личностите Р. Овчаров, П. Димитров, С. Станишев и Г.Първанов трябва да бъдат съдени за предателство на държавните интереси в услуга на чужда държава.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 16. 16 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 672 Неутрално

  С двата милярда лева народни пари, комунистите вече са решили да омилостивят руснаците за милионите рушвети, прибрани от Румен Овчаров и компания.

 17. 17 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  [quote#12:"kirilnikolaev"]Вложените досега средства в Белене са над 3 милиарда лева - дотук всички ние, заедно с децата и пенсионерите, вече сме извадили от джоба си по около 500 лева, за да няма нова атомна централа![/quote]
  Аз бих подкрепил граждански иск срещу БСП и нейните лидери, за връщане на загубените средства, както и за неимоверно-големи количества откраднати и профуканни народни пари.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 18. 18 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#15] от "Храбър":
  [quote#15:"Храбър"]Личностте Р. Овчаров, П. Димитров, С. Станишев и Г.Първанов трябва да бъдат съдени за предателство на държавните интереси в услуга на чужда държава. [/quote]
  Кой да ги съди? Сотир Цацаров? Той в момента е зает с изпълнение на политическа поръчка точно от един от горните господа.

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 19. 19 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Пардон. Кой да им повдигне обвинение?

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 20. 20 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3141 Неутрално

  Не забелязвате ли,че досегашните "ВНОСКИ" по БелеНЕ имат характер НА КОЛОНИАЛЕН ДАНЪК !!!!
  Не на търговски плащания.
  Батюшката - Царь в Маскве единствено свежда до трудЯщите се в Задунайка инфармацията,че ВНОСКИТЕ ЩЕЛИ ДА СЕ УВЕЛИЧАВАТА........ха-хаааааа....

 21. 21 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 726 Разстроено

  ДА ВИ Е ЧЕСТИТО НОВОТО РУСКО РОБСТВО!

  Николай Флоров

  Техният триумф най-после дойде: в страната няма нито една партия, която да не е от десарски произход! Всички останали бяха изритани така, както беше планирано. Това, което следва сега, е да ви натъпчат с всичко, за което са мечтали: АЕЦ Белене, десари дипломати, руски туристи-кагебисти, завардени руски курортчета за «наши хора», празници на руско-българската любов начело с Йосиф Кобзон и ансамбъла на руската армия, митинги на преклонение пред паметника на сталинската окупация и много други мероприятия. Вие няма да видите заливането с водка по Румен Петковски и Гоце Първановски стил, но този път тайничко, със змийски кикот на Тодор Живковско «задоволство».

  За по-голяма убедителност ще участва и цялата попщина.

  Подигравката им с вас ще бъде пълна, а нахалството им – безмерно: ще ви убеждават, че ще строят капитализма и ще помагат на бизнеса и на хората, само и само да стоят на власт.

  Надвиснали над дупката, пред която са ви изправили, вие все пак ще имате избор: да пратите децата си да берат ягоди в Англия или да бягат по четирите посоки на света без да се обръщат назад.

  А, и още нещо: новото руско робство ще ви бъде натъпкано възможно най-бързо, преди още да сте се усетили, че през цялото време са ви взимали за балами. Когато казвам бързо разбирам светкавично, така, както щрака капана за мишки.

  http://www.svobodata.com/page.php?pid=11540&rid=29

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 22. 22 Профил на kirilnikolaev
  kirilnikolaev
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Евтината ел. енергия от Белене ще позволи задържането на крайните цени на тока на поносими нива и ще осигури конкурентни предимства за българските предприятия. А при потенциалното развитие на електромобилите ще има с какво да ги зареждаме.

 23. 23 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1291 Гневно

  Откакто Петата колона пое управлението на България наглостта на Русия достигна нови висоти!
  "Не трябва да се обвързват юридическата процедура и преговорите по проекта АЕЦ "Белене"

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 24. 24 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#13] от "Bulgarische Motoren Werke":

  Една голяма част от българската уж интелигенция и българските уж журналисти се оказват по-тъпи от таралежа.

 25. 25 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2689 Весело

  Или тия са болни мозъци или ние сме много тъпи, времето ще покаже.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 26. 26 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 989 Неутрално

  В най-скоро време трябва да се намери изход от това

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 27. 27 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Не е пречка, напротив - средство за шантаж е.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 28. 28 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  Да задраствует мирный атом на АЕЦ "Белене"
  = НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕ !!!
  Да запрятаме ръкави и да си вършим работата ... Те тия реактори нас чакат и ние на тях се надяваме за технологично бъдеще на внуците!
  Ядрена енергия означава работни места и промишленост, просперитет и технологии!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 29. 29 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3141 Неутрално

  [quote#22:"kirilnikolaev"]Евтината ел. енергия от Белене ще позволи задържането на крайните цени на тока на поносими нива [/quote]
  Опаааааа.....
  Бързам да попитам.
  КОЛКО ЩЕ СТРУВА ТОКЪТ ОТ БелеНЕ ???????
  Това е най-голямата партийна тайна на РУСКАТА ТРОЙКА - БСП, ДПС, АТАКА.
  И ако е "евтина" енергията от БелеНЕ как така щяла "да запази" цената на тока на сегашните нива.
  Вместо да ги поевтини драстично ?!?!?
  Впрочем вече ни го казаха недвусмислено.
  Дори да има евтин ток,то ТОЙ Е ЗАБРАНЕН ЗА МАТРЯЛА.
  МАТРЯЛА е задължен да ПЛАЩА ЕДИНСТВЕНО СКЪПИЯ ТОК !!!!

  ВЪПРОС
  КОЛКО ще е евтин ток,в който се калкулират ДВАДЕСЕТ МИЛИАРДА.
  С уговорката,че засега са ДВАДЕСЕТ МИЛИАРДА

 30. 30 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Да кажем на русофилчетата дето все ни пробутват тази държава - от Русия/СССР ние сме видяли само диктат, грабеж и изнудване.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 31. 31 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1334 Весело

  До коментар [#4] от "Gaetano Scirea":

  ++++++++++Тхат'с ригхт!

 32. 32 Профил на papadok
  papadok
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#6:"Hawaii"]Кого плаши Русия ?
  Та нали дори да спечели делото срещу НЕК,ползата за Русия ще е никаква ?
  Реален договор за строеж на АЕЦ “Белене” няма, има принципно споразумение и анекси към него. Освен това съвсем не е ясно доколко легитимна е била самата поръчка към “Атомстройекспорт” – и как може да се приеме за законен искът за разходи, които са направени на своя глава от изпълнителя – след изразената и на правителствено ниво воля проектът да бъде прекратен.За възобновяване на работата и строителството на „Белене” освен политическо решение, било необходимо и Агенцията за ядрено регулиране да одобри техническия проект. От което следва също така добре известното (но не за българските граждани!) обстоятелство, че лиценз за строежа на централата от оторизираната за това институция също няма!
  Пита се тогава – след като няма договор и няма лиценз, как изобщо е започнала реализацията на проекта

 33. 33 Профил на kirilnikolaev
  kirilnikolaev
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Сравнение между АЕЦ „Белене“ и VII блок на АЕЦ „Козлодуй“:
  • Двата проекта не си противоречат и са еднакво важни за България.
  • Световната практика показва, че икономически по-оправдано е да се
  • АЕЦ „Белене“ ще бъде изграден до 5 години; крайната му цена е около
  • За изграждане само на VII блок на АЕЦ „Козлодуй“ са необходими
  Противопоставянето им ще доведе до заплаха за тяхната реализация
  реализира строеж на два блока в АЕЦ „Козлодуй“ (VII и VIII).
  12 млрд. лв.; изготвен е над 75% от техническия проект.
  между 12 и 15 г.; крайната му цена е неизвестна; към 2012 г.
  техническият проект дори не е стартиран.

 34. 34 Профил на ikar
  ikar
  Рейтинг: 470 Весело

  До коментар [#27] от "Ian Smith":

  жив си бе,бях се уплашил да не си загинал в сирия като се появиха слухове за убит българин в редиците на сирийските бунтовници


  в събота-СОРОС-иада,в неделя-ПРОКОПИ-ада
 35. 36 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  До коментар [#20] от "Hawaii":
  Страх ме е, че няма да са само вноски. Червените са докарали нещата до там, че руснаците може да получат целия НЕК. Точно затова те трябва да бъдат съдени.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 36. 37 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  До коментар [#33] от "kirilnikolaev":
  Толкова тъпо си копирал, че даже не ти се разбира. Ама така е, когато чувствата надделяват на логиката.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 37. 38 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  [quote#14:"grand funk railroad"]Проклет да е денят, в който руски крак е стъпил на българска земя![/quote]За сметка на това беше благословен за България денят в който руският атом задвижи българската икономика и достигнахме технологични и промишлени висоти нареждайки се сред технически, ядрени и космически нации ... Проклет да е денят в който вандалите съсипаха цветущата ни икономика и осъдиха на мизерия достойни инженери и техници. Пак е време за работа!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 38. 39 Профил на ikar
  ikar
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#29] от "Hawaii":


  със свещи ще си светим,тва добре ма машините с какво ще ги задвижваме?с кюмюр?

  в събота-СОРОС-иада,в неделя-ПРОКОПИ-ада
 39. 40 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  До коментар [#6] от "Hawaii":

  Защото в момента притежават правителството на задунайская. Лешников вече събу гащите.
  А цацаров в типичен, отработен отдавна, стил се прави, че не е чувал за договорите на руменчо. Овчия. Нито за делата на другия руменчо. Дето обича фонтаните.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 40. 41 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2689 Весело

  От всички издънки най ме е яд на герберите, че не стартираха програма за временна заетост в Белене заедно с фирми от региона досега площадката на АЕЦ да беше заличена, като нездравите съветско-руски интереси.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 41. 42 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  До коментар [#19] от "Орешко Монтерейски - Закривай седЕнката":
  Писах "граждански иск". От там нататък, всеки който бъде нает за тази работа!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 42. 43 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  До коментар [#12] от "kirilnikolaev":

  Първо хич не е ясно дали иска им може да спечели. Що не се извадят договорите да се види какво сме поръчвали? И какво те са правили без да сме го поръчали.
  Второ Козлодуй има още бая живот. Трето за чий ни е ядрена енергетика на всяка цена? И къде ни е хранилището за дълготрайно съхраняване на боклука? Поне за 200 години. И къде са парите за това съхраняване?

  Covid live matter. Stop the genocide.
 43. 44 Профил на ikar
  ikar
  Рейтинг: 470 Неутрално

  20 млрд за 60 години после като че ли някак са поносими щот само с зелена енергия за същите 60 години ще отидат на вятъра доста повече от тези 20 млрд.....

  в събота-СОРОС-иада,в неделя-ПРОКОПИ-ада
 44. 45 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  До коментар [#38] от "t' Ankus":
  Аз па на рашкити най-ноо им са кефя, дет са изгонили ибрицити от тас свещена земя! Бахти испадналити потурнаци! Напрао май срам да кажа, че някога са на "окултурявали" тъдява! Както е казал един гениален човек от амириканцки произход с некви странни имена - Самюйел Клеменц - "Ако некой са поинтирисува след илядо годин от турците, нека му требе кирка и лупата!" /Глупаци в чужбина/

 45. 46 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  [quote#41:"Consumer"]От всички издънки най ме е яд на герберите, че не стартираха програма за временна заетост в Белене заедно с фирми от региона досега площадката на АЕЦ да беше заличена, като нездравите съветско-руски интереси.[/quote]
  Циганите са много ефективни за тази работа. Даже програма не им трябва....
  Сигурно щеше да ни излезе по-евтино.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 46. 47 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  До коментар [#28] от "t' Ankus":

  Верно? Малко чисълца може ли? А да не би да се окаже, че е съсипията на нашите потомци?

  Covid live matter. Stop the genocide.
 47. 48 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  [quote#33:"kirilnikolaev"]Сравнение между АЕЦ „Белене“ и VII блок на АЕЦ „Козлодуй“: • Двата проекта не си противоречат и са еднакво важни за България. [/quote]Най-добре ще е да се изградят и блокове в АЕЦ Белене и в АЕЦ Козлодуй ! Колкото повече - толкова по-добре! Да бъдем пак каквито бяхме!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 48. 49 Профил на kvazye
  kvazye
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тука виждам на много пак Русия е виновна.Както е известно на много Русия ще остане , виж за България е ясно че ще говори турски,цигански и хамерикански. Ясно е че тия дето плют Русия по времето на Ботев и Вазов са се крили под юргана и са попръдвали от щастие че техните глави няма да паднат. За жалост материалът в България с много малки изключения е плебейски.

 49. 50 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1394 Весело

  До коментар [#33] от "kirilnikolaev":

  Кире, баре болхарски да бе научил.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 50. 51 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Въпросът за Белене ще се решава от парламент,доминиран от БСП,ДПС и Атака.

  Нали ви е ясно какво ще бъде решението?

  За това-стягайте се за протести,за блокади,инак няма да стане!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 51. 52 Профил на kirilnikolaev
  kirilnikolaev
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Част от старите ТЕЦ-ове ще бъдат затворени до 2017 г. Ресурсът на работещите блокове в АЕЦ „Козлодуй" изтича през 2017 и 2021 г., а след това?

 52. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 54 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  [quote#47:"Цецо"]Верно? Малко чисълца може ли? А да не би да се окаже, че е съсипията на нашите потомци?[/quote]Няма енергия по-евтина от ядрената и няма по-добра предпоставка за просперитет от мощна енергетика! Просперитет се постига с работа.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 54. 55 Профил на pen08532957
  pen08532957
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#38:"t' Ankus"] Проклет да е денят в който вандалите съсипаха цветущата ни икономика [/quote]
  Проклет да е .А малоумниците които го направиха и тяхните симпатизанти да се в1рнат в1в19 век до Освобождението да усетят как е да си турска провинция и...............

  Силата е в Истината
 55. 56 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1394 Весело

  До коментар [#38] от "t' Ankus":

  Деде, посмали патоса. Ядрени и космически държави са тези дето правят въпросните технологии. Аз кът съм си купил комп да не съм станал спец по микроелектроника?

  Covid live matter. Stop the genocide.
 56. 57 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#12:"kirilnikolaev"]Без АЕЦ „Белене“ атомната енергетика в България
  приключва - доброволно излизаме от клуба на 36-те ядрени държави в света. [/quote]

  Стига с тия мантри бе, ай стига вече, стига сте носили от 10 кладененца вода за да обслужите интересите на руските си господари.
  Няма никакво значение дали имаш или не атомна енергетика. Има значение какъв е стандарта на хората. Двете въобще не са правопропорционални. Досега като имахме ядрена енергетика добре ли живяхме ! България, Русия, Индия, Китай са пример на държави с атомна енергетика в които хората живеят бедно. Обратно, има куп държави които нямат, но живеят в пъти по-добре от нас. Има и такива които имат АЕЦ, но се отказват от тях - тоест по-мъдрите народи са преценили, че без АЕЦ няма да им спадне стандарта.
  Атомната енергетика е начин да си мерим малките чу*ки с големите батковци, да си помпаме сдуханото национално самочувствие, което обаче като тръшнем едни милиарди и оголеем и обосеем още повече, още повече ще се скапе.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 57. 58 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3003 Неутрално

  До коментар [#28] от "t' Ankus":


  [quote#28:"t' Ankus"] НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕ !!! [/quote]А глупостта ходи по хората!

 58. 59 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 623 Неутрално

  [quote#45:"Култура ми Бойко"]Аз па на рашкити най-ноо им са кефя,[/quote]
  фанах те... вади партийната книжка.хе-хе-хе

  http://www.svobodata.com/images/others/image/komun%281%29.jpg

 59. 60 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  До коментар [#51] от "mr.wonderworld-Kostoff,where are you?":
  да пускат булдозерити и да са свършва таа Одисея! Ми то Пенелопа ше стане бабе, ако продължавами в тоа дух!

 60. 61 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  [quote#48:"t' Ankus"]Най-добре ще е да се изградят и блокове в АЕЦ Белене и в АЕЦ Козлодуй ! Колкото повече - толкова по-добре! Да бъдем пак каквито бяхме![/quote]
  Да си чувал думата, че...."Една река никога не е същата"?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 61. 62 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#11] от "Къти":

  "Другарю" "учЕн", би ли посочил ако обичаш линк към оргинала на статията. Набор от такива псевдо-научни писания могат да минат само в два случая: пишещия нищо не разбира от това което пише, или разчита читателите му нищо да не разбират. От това което прочетох изводът който си правя е, че е първото. Още повече започна с алилуя на ядрената програма за мирни цели и завърши за упокой на ториевата енергетика. Нерде Ямбол, нерде Стамбул.

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 62. 62 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1394 Весело

  До коментар [#49] от "kvazye":

  Поредния предател дето дори творчеството на Вазов не познава.
  Я вземете да се съберете и да заминете в любимата си северна Азия.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 63. 64 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#59] от "Дива селянка":
  Ас, ку искати да знайти - си я паза кат зеницата на окото! партийната ми книшка е пръва радос за мени! Гордея са и са надграждам с нея

 64. 65 Профил на Avalanche
  Avalanche
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#61] от "Храбър":

  А да си чул репликата че про-американският галош си е винаги толкова тъп?

  ИНТЕРНЕТ ЛУМПЕНИ ОТ ВСИчКИ СТРАНИ СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ!
 65. 66 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3003 Неутрално

  До коментар [#32] от "papadok":


  [quote#32:"papadok"]Реален договор за строеж на АЕЦ “Белене” няма, има принципно споразумение и анекси към него.[/quote]И за какво мислиш че се събират сега с разни руски алкохолици и така бързат.Само дни след като това правителство беше гласувано и първия руски алкохолик цъфна,че и вече срещи се организираха.ще сключат договора и после ще паднат,а следващите ще трябва да се оправят,а комунистите пак ще казват,че тези след тях са виновни.Точно като със забраната за пушене на обществени места.

 66. 67 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 870 Неутрално

  абе ние правихме референдум и резултатите бяха много ясни. какво повече има да си говорим повече. проекта е затворен, точка, край. няма в следващите 100 години все за това да говорим.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 67. 68 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 623 Весело

  До коментар [#57] от "Ian Smith":

  Яно,мари ,ше дойдш ли да откриваме ЯЕЦа ... ше тропаме казачок и ше пийм самогон/шльокавица/ с кибапчета..

 68. 69 Профил на papadok
  papadok
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#53:"Lavinata"]Свиквайте защото руснаците идват и няма да померишете американски гъз още дълго време.Който не му харесва да фаща самолета за Америка ТУК НЕ Е ЖЕЛАН!

  Ами ти защо не хванеш твоя самолет за Русия?По лесно е-тук само се мъчиш да се правиш на българин.И кой "ние"да свикваме бе патриоте?

 69. 70 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  До коментар [#54] от "t' Ankus":

  Е дай да я видим тая сметка де. Аман от лозунги. На евтината енергия къде са и отчисленията за извеждане от експлоатация? Къде са и отчисленията за съхранение на отпадъците? Бе къде и е печалбата?
  В любимите ви турски проекти се залага цена от 20 евроцента. На киловатчас. А да видим какво друго би могло да стигне такава цена. А после ми обяснете как се управлява система като нашата (айде да е с 10000 МВт пиков товар) при 4х1000 МВт мощности. При това с огромна инерция.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 70. 71 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  [quote#56:"Цецо"]Деде, посмали патоса. Ядрени и космически държави са тези дето правят въпросните технологии. Аз кът съм си купил комп да не съм станал спец по микроелектроника?[/quote]За разлика от тебе, аз съм точно по това спец ... Времената когато сами си правехме компютрите не са толкова далеч и правенето на компютри е нещо в което бяхме много, ама много добри На елекрониката бяхме още по-добри На роботиката бяхме върхът!!!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 71. 72 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#63] от "niko_tin":

  Линка, другарко, го има във всеки един мой коментар, но ти нали си умнА и заслепенА от собственото си сияние не го виждаш? Като намериш статията, тя е подкрепена с линкове към източниците и даже с картинка. Чети, макар да съм песимист, че нещо ще стоплиш Прекалено високо мнение имаш за реалните си покрития.

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 72. 73 Профил на Avalanche
  Avalanche
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#66] от "yanne":

  Научи се че си толкова жалък ти и американските ти другари щом алкохолици ви громят навсякъде,какво остава за други.

  ИНТЕРНЕТ ЛУМПЕНИ ОТ ВСИчКИ СТРАНИ СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ!
 73. 74 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Не разбирам защо е това офлянкване, а не си кажат в прав текст, че ще има сделка.

 74. 75 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 933 Неутрално

  До коментар [#5] от "ARRI":

  Оборудването за Белене може да се продаде! Атомни реактори се търсят в пазари с демографски бум! Даже руснаците са го предлагали!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 75. 76 Профил на Avalanche
  Avalanche
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#69] от "papadok":

  Защото руснаците винаги ще бъдат по-желани от американските гъзове тук.Просто във всеки един аспект сме по-близки до тях от колкото до американците.Така че ако сакаш америка марш на летището и по-добре не се връщай никога че ми срамиш държавата!

  ИНТЕРНЕТ ЛУМПЕНИ ОТ ВСИчКИ СТРАНИ СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ!
 76. 77 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  [quote#70:"Цецо"] А после ми обяснете как се управлява система като нашата (айде да е с 10000 МВт пиков товар) при 4х1000 МВт мощности. При това с огромна инерция.[/quote]Електродиспечр съм ... остави управлението на професионалистите Уреди с икономистите да измислят продаваеми стоки и да намерят нови пазарни ниши бездарните "бизнесмени", дето могат да оцелеят само от далверка и на хранилка с чекиджийските си идеиУспех!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 77. 78 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2689 Весело

  До коментар [#71] от "t' Ankus":

  Когато говорим за технологии, индустрия, енергетика, последното нещо за което трябва да се сещаме е дърводелска Русия.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 78. 79 Профил на rhiad
  rhiad
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#48] от "t' Ankus":

  А, какви бяхме? Бедни си бяхме и бедни сме си. Познай заради кого? Ще ти подскажа - любимият им цвят е червен...

  Модераторът е ПЕДЕРАСТ!
 79. 80 Профил на Avalanche
  Avalanche
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#57] от "Ian Smith":

  Дрън дрън Ярина.Точно стандарта им на живот е постигнат благодарение на ядрената енергетика която тъпите зелени галоши затвориха.Примери:Франция,ермания,Швейцария,Америка,Япония и тн.Навсякъде ядрената енергетика беше в разцвет преди да дойдат зелените уроди!

  ИНТЕРНЕТ ЛУМПЕНИ ОТ ВСИчКИ СТРАНИ СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ!
 80. 81 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3003 Неутрално

  До коментар [#73] от "Lavinata":


  [quote#73:"Lavinata"]Научи се че си толкова жалък[/quote]Казано от путинофил,си е направо комплимент.Използването на обиди спрямо хора,които не познаваш и не си виждал дори,единствено издава слабостта и неувереността и липсата на аргументи,разбира се!

 81. 82 Профил на Avalanche
  Avalanche
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#81] от "yanne":

  А твоите аргументи какви са бре?

  ИНТЕРНЕТ ЛУМПЕНИ ОТ ВСИчКИ СТРАНИ СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ!
 82. 83 Профил на rhiad
  rhiad
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#81] от "yanne":

  Прости им друже - някой хора просто правят какви ли не напъни да бъдат прости.

  Модераторът е ПЕДЕРАСТ!
 83. 84 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3003 Неутрално

  До коментар [#67] от "ck2013":


  [quote#67:"ck2013"]абе ние правихме референдум и резултатите бяха много ясни. какво повече има да си говорим повече. проекта е затворен, точка, край. няма в следващите 100 години все за това да говорим. [/quote]Комунистите никога не са се интересували от законите.Втората страница на "Живковата конституция" е озаглавена "Становище на съветските другари по конституцията"

 84. 85 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3249 Весело

  [quote#53:"Lavinata"]Свиквайте защото руснаците идват и няма да померишете...[/quote]
  Явно не си от най-образованите. Ма то червените само на такива могат да разчитат .

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 85. 86 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3003 Неутрално

  До коментар [#75] от "~песимист с бедна фантазия":


  [quote#75:"~песимист с бедна фантазия"]Оборудването за Белене може да се продаде! Атомни реактори се търсят в пазари с демографски бум! Даже руснаците са го предлагали! [/quote]А защо почти никой не им го ще?!Сал един Ердоган им остана клиент,ама и той може да си отиде в "пенция" скоро.

 86. 87 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1394 Весело

  До коментар [#71] от "t' Ankus":

  Деде, в кое си спец предпоследно? Че много разностраннна личност си станал. Дете на Людмила.
  Тия за готините ни правци ги разправяй на децата. Аз съм имал удоволствието да работя с тях. Правец 16 струваше 15 хил. лв. При курс 1:1 (официален) към долара. На ІВМ с 286 процесор под 3 хил. долара. Нашия се чупеше на 2-я месец. Някои си бяха повредени и в кашоните. Туй от личен опит. За твърдите дискове да не говорим. Дори правец ги бяха отсвирили. Та изнасяхме единствено за съюза. На принципа боклук за боклук. Само дето в нашите имаше и куп долари. Което и фалира народната република.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 87. 88 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 675 Неутрално

  "Росатом": Съдебният иск към НЕК не е пречка да се подновят преговорите за АЕЦ "Белене"
  Но няма да стане и прична, както погрешно се надяват от "Ростатом".

 88. 89 Профил на Avalanche
  Avalanche
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Ще го кажа пак:АЕЦ Белене ЩЕ ИМА.Защо ще го направим ли просто защото МОЖЕМ ясно ли е?Още ли има тъпак който не го е разбрал?

  ИНТЕРНЕТ ЛУМПЕНИ ОТ ВСИчКИ СТРАНИ СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ!
 89. 90 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1394 Весело

  До коментар [#77] от "t' Ankus":

  Щом икономистите ще измислят стоките прогреса ни е сигурен.
  А управлението ще е забавно. Както и цената.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 90. 91 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2689 Весело

  До коментар [#80] от "Lavinata":

  Тъй, тъй, ама стандартът им е коренно различен от този на русатом аборигените.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 91. 92 Профил на BulgAryan - пикам ви на жидо-болшевишката цензура!
  BulgAryan - пикам ви на жидо-болшевишката цензура!
  Рейтинг: 521 Неутрално

  АЕЦ ,,Белене'' е жизнено необходима на България и трябва да бъде построена и приведена в експлоатация колкото може по-бързо! В противен случай, в близко бъдеще ще сме принудени да внасяме ток от Турция и Румъния, като цените за електричество постоянно ще растат! Проектът на Сорос - ,,ГЕРБ'', начело с Боко - изпълни раболепно заповедите на своите юдо-американски господари и прекрати строежа на ,,Белене'', пренебрегвайки интересите на българския народ! По същия слугински начин Боко и Цеко обслужиха своите отвъдокеански господари когато обвиниха прибързано (преди още да е приключило разследването) Иран и ,,Хизбула'' за атентата в Бургас, като бяха принудени от своите юдо-американски ментори да излъжат, а те (юдеите) са най-големите лъжци на тоя свят! Третият опит на герберските марионетки да вървят срещу интересите на България (обслужвайки съответно интересите на своите господари) беше когато искаха да позволят на юдо-американската компания ,,Шеврон'' да унищожи безвъзвратно земята и подпочвените води на Добруджа, замърсявайки ги с вредни за здравето и живота химикали! За щастие този им анти-български акт беше осуетен от българския народ!

  ,,Българите-това е народът,който имаше всичко което е пожелавал. Те никога не се съмняваха в победата си" Енодий 486 г.
 92. 93 Профил на parabelum
  parabelum
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#45] от "Култура ми Бойко":
  Човече, чувството ти за хумор е съизмеримо с това на Къци Вапцаров и Емил Чолаков(бтв). Не че речта на Борисов няма как да бъде иронизирана. Напротив! Ама, като си решил да провеждаш тази трайна линия поне направи гротеската правдива и разпознаваема, иначе хората си правят малко изводи за Борисов и много изводи за теб.

 93. 94 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1394 Весело

  До коментар [#80] от "Lavinata":

  А бе освен голи лозунги малце числа може ли? Как па точно ядрената енергетика ги е направила богати. А преди нея бедни ли са били?

  Covid live matter. Stop the genocide.
 94. 95 Профил на kvazye
  kvazye
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#62] от "Цецо":

  Вазов пише за Дядо Иван а не за чичо Сам. Ти си точно на мястото си тука и отговаряш напълно на определението ми по-горе.

 95. 96 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3003 Неутрално

  До коментар [#76] от "Lavinata":


  [quote#76:"Lavinata"]Защото руснаците винаги ще бъдат по-желани от американските гъзове тук.[/quote]Явно имаш фиксация към г_зове?!И предпочиташ руски такива пред американски!Това си ти е личен проблем.Молим те не ни занимавай със сексуалните си фиксации и извращения-има си други места за това!Иначе сериозно-аз с руснаците не съм по-близък,от колкото с поляци или финландци например.като манталитет имаме други народи,които са ни много по-близки.Поне американските и английските посланици се стараят от уважение да научат български и да говорят.А имам познати рускини,които са от десетилетия тука,разбират,но говорят само на руски-страшно противни и нагли хора.Ама ти такива си харесваш-някой да те мачка!Ами да ти кажа повечето българи не са такива...

 96. 97 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 933 Неутрално

  До коментар [#86] от "yanne":

  и Индия поне... и Индия бърза да им се построят реактори по-скоро! Но ние сме в демографска бездна, а Индия в демогравски прираст

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 97. 98 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  [quote#79:"rhiad"]А, какви бяхме? Бедни си бяхме и бедни сме си. Познай заради кого? Ще ти подскажа - любимият им цвят е червен... [/quote]Защото бяхме "бедни", за това ли нямаше безрабитни, нямаше бездомни ... все още имаме най-голям процент хора със собствени жилища. Аман от извратеното ви мислене. Токът няма партии и цветовете. Оставете ежбите - успехът на България е по-важен.
  Имаме редкият шанс отново да поемем технологичен път и пак да имаме бурно развитие. Партиите се сменят, съюзниците се сменят, богатите се сменят - България остава.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 98. 99 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#72] от "Къти":

  А-а-а не съм разбрал, значи блога ти вече е википедия? Че откога?

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 99. 100 Профил на Avalanche
  Avalanche
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#94] от "Цецо":

  Като имаш по-евтин ток компаниите ти са по-конкурентно способни бре мозък.При производството на даден продукт ти влагаш определено количество електроенергия за да го произведеш и ако аз плащам по-евтин ток защото е произведен от АЕЦ а другият плаща по-скъп защото е от Тец вложените ми пари за произведеният продукт са по-малко и като го продам на същата цена аз ще спечеля повече отколкото той.

  ИНТЕРНЕТ ЛУМПЕНИ ОТ ВСИчКИ СТРАНИ СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK