Таксата за автомобили на "Дунав мост 2" ще е 12лв.

"Дунав мост 2" ще бъде пуснат в експлоатация на 14 юни

© Юлия Лазарова

"Дунав мост 2" ще бъде пуснат в експлоатация на 14 юниТаксата за преминаване на лек автомобил или микробус с до 9 пътници през "Дунав мост 2" ще е 6 евро или 12 лв. За товарните автомобили, в зависимост от големината и тежестта им, сумата нараства до максимум 37 евро или 72 лв.


Таксите са договорени между българската и румънската страна и са обявени в проекта на постановление за определяне на размера на таксите за преминаване на пътни превозни средства по новия комбиниран мост на река Дунав между градовете Видин и Калафат. Документът е публикуван за обществено обсъждане на интернет-страницата на транспортното министерство. 


Размерът на таксите ще бъде еднакъв в двете страни. От плащане са освободени пътните превозни средства на противопожарните служби, полицията и спешната медицинска помощ.
"Дунав мост 2" ще бъде открит на 14 юни. 


Таксата за преминаване на леки автомобили и микробуси през "Дунав мост" при Русе е 2 евро, а от румънска страна - 6 евро. 


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK