Делото Мирослава Тодорова срещу Цветан Цветанов ще отиде в Страсбург

Мирослава Тодорова

© Надежда Чипева, Капитал

Мирослава ТодороваМирослава Тодорова, бивш председател на Съюза на съдиите в България, няма да обжалва спирането от Софийския окръжен съд на делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за клевета  заведено по нейна тъжба през февруари 2012 г.  Тодорова намира за законосъобразно  определението на съда за спирането на делото заради придобития от Цветанов депутатски имунитет. Тя обаче ще сезира Европейския съд за правата на човека в Страсбург, защото големият проблем, който се отразява в това дело, е състоянието на правосъдието, и по-точно неговата независимост, а това засяга правото на всеки гражданин на справедлив съдебен процес, както е прокламирано в чл. 6 от Европейската конвенция за правата на човека.


Тодорова обяснява това в писмо до медиите в отговор на многобройните въпроси на журналистите какво ще предприеме след спирането на делото заради придобития от Цветанов имунитет.


След като  Пловдивският районен съд оправда бившия вътрешен министър  на 12 октомври 2012 г.,  а Тодорова обжалва пред Пловдивския окръжен съд, започна голямото бавене на разглеждането на жалбата й, последваха отводите на пловдивските окръжни съдии и накрая делото се върна в София. Междувременно бившият вътрешен министър придоби имунитет за следващите 4 години. Този факт предрешава съдбата на делото, тъй като давността за преследване на клеветата ще изтече по-рано.
Тодорова ще сезира ЕСПЧ не за обезщетение, а заради уязвеното състояние на независимостта на съдебната власт. Обезпокоителното състояние на правосъдието се видя именно  на процеса в Пловдивския районен съд. В мотивите на оправдателната за Цветанов присъда той беше третиран като обикновен гражданин с право да  изразява мнение,  а не като министър, който от екрана на телевизията  обвинява съдия в обслужване на организираната престъпност.Процесът Тодорова с/у Цветанов се откроява най-напред с това, че  тя  го заведе по своя тъжба като наказателно дело от частен характер, на което трябва да докаже с аргументи несъстоятелността на Цветановите твърдения,  вместо да се възползва от улеснението на гражданскоправния ред да съди министъра за непозволено увреждане, за което обичайно съдът присъжда солидни обезщетения.


Както подчертава и Мирослава Тодорова в писмото си,  делото има огромно обществено  значение. Защото  всеки министър, и най-вече силовият, трябва да знае значението и отражението на думите си за изграждането и състоянието на правовата държава. Делото е без прецедент не само в българската съдебна история, а и в европейската - няма случай съдия да е дал на съд вътрешен министър, както и няма случай вътрешен министър да е нападнал съдия с обвинение за връзки с организираната престъпност. Делото е без прецедент именно защото става дума не за кой да е министър, а за този, който разполага с всички законови средства да разследва съдия Тодорова и да докаже обвързаностите й, ако ги има, вместо да определя добрите и лошите съдии според своята лична представа за правосъдие.

Коментари (70)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1329 Весело

  Не бъди скромна...барем единия хапартамент вземи на ушан !

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 2. 2 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Подкрепям!
  "На всеки му дължимото!"

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 3. 3 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1329 Весело

  Оппа, ..Цоцка е на път да изравни резултата на Боцка, ..щото Боцка вече има една осъдителна присъда от ЕСПЧ. ... Е не знам вече коя ще е фаворитката на барба Ставраки!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 4. 4 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Напълно нелогично от правна гледна точка поведение. Хем решението било правилно, щото депутатите трябвало да имат имунитет - това го казва "пострадалата", хем не била получила възможност за правосъдие. Не е така - депутатите не трябва да имат имунитет срещу престъпления от рода на клевета! Откъде накъде ще имат, и то за деяния, осъществени преди мандата им? Обаче лицето не смее да каже това. Хем съди за клевета, хем съдът да бил решавал дълбоки теоретични проблеми от рода на това, допустимо ли е министър на вътрешните работи да се изказва по работата на съдиите? А защо пък да не се изказва? Той е гражданин, също както и лицето е гражданин - и парадира с това. Ама нямало да заведе гражданско дело, щото въпросът не бил за пари. Като не е за пари - може да се заведе дело за един лев. Има такива прецеденти. Истината е, че лицето знае, че ще изгуби делото - както наказателното - ако то можеше да се проведе, така и евентуалното гражданско. Защото - въпреки че изобщо не съм фен на Цветанов, наистина няма клевета и решението на първоинстанционния съд е правилно. Затова лицето, невършило работа с години, прави поредните си лупинги пред медиите. И накрая - всеизвестен факт е, че Страсбург с "дреболии" като клевети не се занимава. Трябва да си нашамарен в ареста член на определена етническа група, иначе клевета, ха, голяма работа .... Да не говорим, че след Брайтън и доста други неща вече не попадат в категорията "човешки права" .... Човешките права преди Брайтън бяха едни, след Брайтън вече са други.

 5. 5 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Не понасям Цветанов, но тая е изключително нагла и арогантна жена и по всичко личи че Цветанов е бил абсолютно ПРАВ за нея!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 6. 6 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 703 Неутрално

  [quote#5:"Георги"] тая е изключително нагла и арогантна жена [/quote]

  И как го прецени? Защото си търси правата до последно? Защото го прави по законен път? Без да подслушва? Без да набеждава? Без да чете сересета от трибуната!?

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 7. 7 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1329 Любопитно

  [quote#5:"Георги"]Не понасям Цветанов, но тая е изключително нагла и арогантна жена и по всичко личи че Цветанов е бил абсолютно ПРАВ за нея![/quote]

  Ако всеки мързелив и в крайна сметка некадърен държавен служител тръгне да се съди с държавата в Старасбург къде отиваме?

  Първо съдът ще вземе решение дали да допусне делото за разглеждане.

  Небългарският БХК стоят зад подобни дела!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 8. 8 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4389 Любопитно

  [quote#5:"Георги"]но тая е изключително нагла и арогантна жена и по всичко личи че Цветанов е бил абсолютно ПРАВ за нея! [/quote]

  Може ли да бъдете по-конкретен! По какво "си личи", че е нагла и арогантна? Ако е закриляла мафията, не е ли най-нормалното Цвъчко да я разследва, да събере доказателства и да я предаде на прокуратурата, вместо да обявява това по телевизията!?

 9. 9 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 826 Неутрално

  [quote#5:"Георги"]Не понасям Цветанов...[/quote]
  Аз пък го обожавам и с нетърпение очаквам да влезе в Плевенския. Всяка година ще му ходя на свиждане.

 10. 10 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 641 Неутрално

  До коментар [#5] от "Георги":

  Напълно се съгласявам стеб, защо тя не иска спрямо нея да се прилага такова правосъдие каквото е длъжен да понася народа ни.....

 11. 11 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 3173 Неутрално

  А Тодорова, кога ще я осъдят за престъпление по служба?!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 12. 12 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1329 Разстроено

  До коментар [#7] от "Курт Деликуртев 432 Фото-Галерии":
  "Ако всеки мързелив и в крайна сметка некадърен държавен служител ..."
  ...
  Щуцка, ..ноо си зле вее, ..служител на държавността и държавен служител бъркаш. ...Аре по-простичко, ..съдиите по ЗСВ или по ЗДСл?

  Свобода за СЛАВЕНА!
 13. 13 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Преди няколко години мой познат, беше прегазен от пияна мутра. До като той береше душа и се бореше за живота си в германска клиника, колеги на Тодорова го осъдиха да плати щетите, които е нанесъл на прегазилият го автомобил! Съжалявам, но Тодорова е представител на едно съсловие, което предизвиква в мен най-искрено и дълбоко отвращение!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 14. 14 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 3173 Неутрално

  СТИГА СТЕ МИ ТРИЛИ КОМЕНТАРИТЕ!!! АМАН ОТ ПОРЪЧКОВИ ЖУРНАЛИСТИ!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 15. 15 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1329 Весело

  До коментар [#11] от "lz2":

  Ми що не я съдихте като бяхте на власт бе? Нали бяхте "строшили гръбнака на организиранта престъпност", част от който беше и съдийката?

  Или беше по-важно да се режат ленти и да се подслушва масово?

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 16. 16 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  Супер. И в Страсбург ще видят че Мирослава Тодорова бави мотиви по 5-6 години и престъпниците се измъкват по давност.

  Няма шики-мики.
 17. 17 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 2571 Весело

  [quote#5:"Георги"]Не понасям Цветанов, но тая е изключително нагла и арогантна жена и по всичко личи че Цветанов е бил абсолютно ПРАВ за нея![/quote]
  До коментар [#5] от "Георги":

  Защо така бе Георги?
  Защо не обичаш Цвинокио, нали е от Вашите (ГейБРЕто), а?
  Или вече е "бита карта" и почвате платените гейБЕРасти да го плювате?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 18. 18 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1335 Весело

  Цецо е невинен! Ено такова..вътрешно чувство имам, че тос човек съвсем случайно може да е допуснал грешка, без да са усети

 19. 19 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1329 Любопитно

  До коментар [#13] от "Георги":
  "Съжалявам, но Тодорова е представител на едно съсловие, което предизвиква в мен най-искрено и дълбоко отвращение!"
  ...
  Гочка, ..каи сега към кои още съсловия питаеш .. "най-искрено и дълбоко отвращение"...Свои хора сме, ..не са притеснявай!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 20. 20 Профил на sapka6
  sapka6
  Рейтинг: 586 Весело

  [quote#18:"Култура ми Бойко"]Цецо е невинен![/quote]

  Сигурен ли си..... Цецо да не би да ти се е заклел в нещо.....?

 21. 21 Профил на rumen stankov
  rumen stankov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Като прочетох какви дела е потулила-не е нужно даже и да се коментира и като съдия и като човек и като жена.Човек не трябва да си цапа душата с мисли за такива същества.

 22. 22 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1335 Весело

  До коментар [#20] от "sapka6":
  Често сме оваляни в калта, заради взетите от нас решения. Тогава имаме чувството, че нищо не струваме. Без значение какво се е случило, вие никога няма да изгубите стойността си: мръсни или чисти, смачкани, "сдъвкани и изплюти" вие си оставате безценни за онези, които ви обичат. Герберите обичат Цецо

 23. 23 Профил на sapka6
  sapka6
  Рейтинг: 586 Весело

  [quote#17:"д-р Замен"]Или вече е "бита карта" и почвате платените гейБЕРасти да го плювате?[/quote]

  Ти го плюеш.....то мисли,че дъжд вали! А познай кой.....тц тц тц цццццц !

 24. 24 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1335 Весело

  До коментар [#23] от "sapka6":

  Аре дан са обиждами сега, де..ноо ва мола

 25. 25 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Що ме "напъват" едни спомени че настоящия главен прокурор бе шеф на пловдивския съд ,който постанови осъдителна присъда срещу г-жа Тодорова! Дори и на гражданите с елементарни познания в правото тази присъда бе меко казана СМЕШНА.И сега тази личност Цацаров се бара независим главен прокурор.Или поне такъв "етикет " поставиха колегите му . Хм!!!!

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 26. 26 Профил на sapka6
  sapka6
  Рейтинг: 586 Весело

  [quote#22:"Култура ми Бойко"]Герберите обичат Цецо [/quote]

  Тъй вярно,място за съмнение нема. Не само Цецко....знам колко те обича Чемшир.......пардон ! Ей сега ще хукне да те възхвалява , колко си божествен....Буда ! От толкова народна любов , всеки ще получи главозамайване !

 27. 27 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2846 Неутрално

  Тази жена го захапа здраво,ЦЦ няма да се отърве от нея.

 28. 28 Профил на detelinka29
  detelinka29
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Всичките изказвания са от хора дето не са наясно с функционирането на системата "от вътре". Права е за едно- съдията трябва да е независим в преценката си по фактите, а не да слуша и да козирува на всеки смотльо, който едва в изкарал някакв физкултурен факултет. А може би именно защото държавата не я е защитавала достатъчно да е мотаела дела. Ако аз или семейството ми са застрашени да бъдем "свитнати" от някоя мутра -изобщо не мисля, че бих била независима, когато трябва да реша дело. Добре, че не съм съдия. Може би има къса памет българинът, но в годините на прехода заляха с киселина г-жа Гебрева и къде беше държавата в лицето на съда? Никъде. Жената си умря впоследствие от рак. А да съпоставим сега пологението на амеркански съдия. Дали някой би си позволил да оспори присъдата на американския съдия в собствената му държава? Не. Равносметката си я направете Вие.

 29. 29 Профил на Daniel Ivanov
  Daniel Ivanov
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#4] от "Красимир Кабакчиев, дфн":

  И на мен не ми беше съвсем ясно, но след като прочетох писмото на Мирослава Тодорова, всичко ми се изясни. Ще цитирам един няколко абзаца:
  "Делото можеше да приключи по по-достоен начин за българската съдебна власт, като получа правосъдие преди г-н Цветанов да придобие имунитет и след като българският съд дефинира отговорите на поставените от мен въпроси за отношенията между съдебната и изпълнителната власт. Пред ЕСПЧ няма да претендирам обезщетение, защото това би означавало българските граждани да бъдат увредени два пъти – веднъж, заради нарушеното разделение на властите, които им дължат демократично управление, и втори път – ако бъдат осъдени да заплатят обезщетение заради компрометираната държавна власт. "

  "Допустимо е да съдя г-н Цветанов, докато е депутат, по гражданскопроцесуален ред за реализиране на гражданската му отговорност за непозволено увреждане, каквото представлява клеветата му срещу мен, но както и към момента на завеждането на тъжбата, така и сега, не искам този вид правна защита, защото не целя да получа парично обезщетение от г-н Цветанов за причинените ми вреди."

  "считам, че воденото от мен дело е от изключително значение за изграждането на правовата държава. То цели да постави ясна демаркационна линия между действията на изпълнителната власт в обществен интерес и тези, които са противоконституционни, защото дискредитират прогласените в чл. 8 и чл. 117, ал. 2 от Конституцията принципи за разделение на властите и за независимост на съдебната власт.
  "

  Everyone is entitled to his own opinion, but not to his own facts.
 30. 30 Профил на Daniel Ivanov
  Daniel Ivanov
  Рейтинг: 478 Неутрално

  Шапки долу пред Мирослава Тодорова.
  Мирослава се осмели да поведе битка с милиционерщината, тогава, когато тя беше най-силна, и плати голяма цена чрез уволнението си.
  Сигурен съм, че ЕСПЧ ще отсъди в нейна полза и ще сложи Цв Цв на мястото му.

  Everyone is entitled to his own opinion, but not to his own facts.
 31. 31 Профил на yosuf
  yosuf
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Абе нали го оправдаха Цветанов! Какво още иска тази жена? Нестига,че заради неините забавени с понад 5години 5 престъпника не си излежават присъдете!!! Срам няма!

 32. 32 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 667 Неутрално

  Много неприятно ще ви прозвучи казаното от мен. но бях добър ученик по история и съм останал с впечатлението. че в тази територия. правото е било винаги всъщност криво!

 33. 33 Профил на yosuf
  yosuf
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#4] от "Красимир Кабакчиев, дфн":

  То се вижда що за юрист е тази некадърна жена с над 5 жестоко забавени дела! с осъдителни присъди срещу организираната прстъпност! Наглост!

 34. 34 Профил на yosuf
  yosuf
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#5] от "Георги":

  Браво!

 35. 35 Профил на yosuf
  yosuf
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#21] от "rumen stankov":

  Много точно

 36. 36 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 4104 Неутрално

  [quote#22:"Култура ми Бойко"] вие си оставате безценни за онези, които ви обичат. Герберите обичат Цецо[/quote]
  Не е така герберите си обичат Боко и то все по колебливо и с не доверие ...не има пука за този дакел Цецо !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 37. 37 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 637 Неутрално

  До коментар [#4] от "Красимир Кабакчиев, дфн":

  Бе ти как четеш, че нищо не си разбрал? Определението за спиране е законосъобразно, щото това предвижда закона. Никой не твърди, че е правилно депутатите да ползват имунитет. Ще ти дам един пример - обиден депутат може да те съди, но ако той те обиди или наклевети, делото се спира. Това е проблема, а целта на Тодорова очевидно е да се произнесе ЕСПЧ за несъответствието между права, задължения и отговорности на гражданите и депутатите. Да се реши в крайна сметка всички ли сме равни или някой са по-равни. Боли я оная работа Тодорова дали Цв. ще го признаят за виновен в България и ще му наложат административно наказание глоба от 1000 до 5000 лева. Това което иска е въпросът с отпадане на депутатския имунитет да бъде разискван. След като сме член на ЕС очевидно няма опасност депутатите да бъдат реприсирани и тормозени заради работата си в Парламента. Т.е. нуждата от този имунитет отдавна е отпаднала и трябва да се премахне.

 38. 38 Профил на sheineman
  sheineman
  Рейтинг: 429 Неутрално

  До коментар [#9] от "yavooor":

  доста има да 4ака6...

 39. 39 Профил на sheineman
  sheineman
  Рейтинг: 429 Неутрално

  До коментар [#15] от "epoc":

  навсякъде се слу6а...така било и 6те бъде. и тебе те слу6аме
  свиквайте
  рази рицари като манинг, асандж и новие с призм аферата са аут от бизнеса.
  ценнотите имат стойност, но интересите имат о6те по-голяма?

 40. 40 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1329 Весело

  Хайдеее с последният абзац от писмото на г-жа Мирослава Тодорова тури в Цунг Цванг както Държавата така и Прокуратурата.
  =============
  Възникването на правото ми на жалба пред ЕСПЧ не зависи от бъдещи несигурни събития, затова и нямам право да ги коментирам, нито да съобразявам срока за сезиране на съда по тях (като например – предсрочно разпускане на Народното събрание или предсрочно прекратяване на пълномощията на г-н Цветанов като депутат заради изхода на наказателното преследване срещу него, започнато от прокуратурата).
  ===================

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 41. 41 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1329 Весело

  Успех и пожелавам и е права, че не го съди туй за обезщетение защото всички прекрасно знаем, че апартаментите са на тъщата с къщата а пари на негова сметка сигурно вече няма и кара само на една депутатска заплата.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 42. 42 Профил на zeer_streng
  zeer_streng
  Рейтинг: 586 Неутрално

  [quote#13:"Георги"]До като той береше душа и се бореше за живота си в германска клиника, колеги на Тодорова го осъдиха да плати щетите, които е нанесъл на прегазилият го автомобил![/quote]

  Какво общо има това с делото, по което Мирослава Тодорова ще сезира Европейския Съд??

 43. 43 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4389 Любопитно

  [quote#11:"lz2"]А Тодорова, кога ще я осъдят за престъпление по служба?! [/quote]

  За какво престъпление намеквате?

 44. 44 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4389 Неутрално

  [quote#13:"Георги"]Съжалявм, но Тодорова е представител на едно съсловие, което предизвиква в мен най-искрено и дълбоко отвращение! [/quote]

  Цялото Ви съждение е толкова нелепо, че направо си губя времето да го коментирам! Не може от един, единичен случай да правите изводи за цяло съсловие!

 45. 45 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4389 Неутрално

  [quote#21:"rumen stankov"]Като прочетох какви дела е потулила[/quote]

  И къде го прочете това? В Уикенд? Не ставайте смешни, мислете!

 46. 46 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#5] от "Георги":
  по всичко личи че Цветанов е бил абсолютно ПРАВ за нея!"

  -Какво е това дето по всичко личи.
  Пролича,че си дребна душица,срам за българите..,Гошо.

 47. 47 Профил на antropos
  antropos
  Рейтинг: 566 Весело

  До коментар [#16] от "Daniel Defoe - Аз бях на протест. А ти?":

  Като ви чета коментара, за пореден път се убеждавам колко прав е бил Гьобелс. За несведущите - негова е фразата, че една лъжа повторена n-пъти става истина! Та и вие - не е важно каква е истината, важно е какво каза Туй / боже, боже/.

  Sic transit..
 48. 48 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1329 Разстроено

  [quote#3:"Мани"]щото Боцка вече има една осъдителна присъда от ЕСПЧ[/quote]

  Мани, от това да е произлезнал някакъв резултат?

  Към Кабакчиев: Ето ти дело, дето дори става дума не само за "ошамарване в РПУ-то", ами за буквално военни действия срещу човек в собствената му къща. Или РПГ-та са на въоръжение в милицията?

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 49. 49 Профил на lil.brain
  lil.brain
  Рейтинг: 683 Неутрално

  Явно това е единственият начин за противодействие срещу мутрокрацията.

 50. 50 Профил на lil.brain
  lil.brain
  Рейтинг: 683 Неутрално

  [quote#49:"lil.brain"]Явно това е единственият начин за противодействие срещу мутрокрацията. [/quote]

  И след като осъди Цветанов, органите да се заемат с нея. Това ще е най-хубавият завършек на този цирк.

 51. 51 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 748 Весело

  До коментар [#37] от "potrebitel1":

  Той е писател, не читател. Писал основно доноси.

 52. 52 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Малииий, тук са се изказвали десетки индивиди, чиито тикви не отбират и грам от право.
  За сведение - аз не съм юрист, но доста разбирам от право. Благодарение на което осъдих, с минимална адвокатска помощ) един институт при БАН - два пъти, Висшата атестационна комисия при Министерския съвет - два пъти, един строителен фараон и Българската национална телевизия.
  Неграмотници, не се излагайте да дрънкате глупости, бе, алооооу!

 53. 53 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 733 Неутрално

  [quote#52:"Красимир Кабакчиев, дфн"]Неграмотници, не се излагайте да дрънкате глупости, бе, алооооу![/quote]

  Т.нар. проф. Вучков?

  Никога повече мутри начело на България.
 54. 54 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 2125 Неутрално

  До коментар [#1] от "ARRI":

  Ти май не си наясно, какво представлява съда в Страстбург и до колко решенията имат реален ефект на национално ниво.

 55. 55 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 2125 Неутрално

  До коментар [#30] от "pen4o":

  С какво точно евентуално решение в полза на Тодорова ще повлияе на Цветанов? Как си го преставяш - съда в Страстбург ще постанови конфискация на апартаментите му?

  Решението на този съд, ако е в полза на Тодорова, ще е нещо от сорта, че тя (държавата), не и е осигурила адекватен съдебен процес. Вътре името на Цветанов ще се спомене само като име на случая, без въобще да се разисква въпросния индивид, нито действията му.

 56. 56 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 2125 Неутрално

  До коментар [#37] от "potrebitel1":

  То хубаво, ама не само депутатите имат имунитет Съдиите също са над обикновенните хора в доста отношения. Ама за това нищо?

 57. 57 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4069 Неутрално

  До коментар [#21] от "rumen stankov":

  Не е потулила нито едно дело. Но ми стана интересно - какви дела, експерте?


  До коментар [#54] от "niakoi_si":

  Що, нямат ли ефект?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 58. 58 Профил на Daniel Ivanov
  Daniel Ivanov
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#55] от "niakoi_si":

  В решението ще се каже, че неговото поведение е недопустимо с оглед поста на вътрешен министър, който заемаше, и демократичните принципи, които следваше да спазва. Това е.

  Everyone is entitled to his own opinion, but not to his own facts.
 59. 59 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 2125 Неутрално

  До коментар [#58] от "pen4o":

  И? Мислиш ли, че на Цвъки му дреме, какво ще каже някой си, някъде след неопределено време?

  Българина иска линч на площада. Другите присъди не са му атрактивни

 60. 60 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 2125 Неутрално

  До коментар [#57] от "Тони!":

  Не нямат. Ако знаеш за някакви с реален ефект, дай пример.

 61. 61 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  Аз пак за "ефекта" от съдебните решения , не само на Съда в Страсбург.

  Да имаше някакъв ефект решението на Конституционния съд на РБългария за противоконституционно присвоени милиони (май 100 милиона) от Дянков, принадлежащи на Здравната каса?

  Е, не лично, но парите на Здравната каса НЕ МОЖЕ да се ползват за нуждите на Държавния бюджет.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 62. 62 Профил на forifori13
  forifori13
  Рейтинг: 376 Неутрално

  ама тия наште като не правят ништо европа шего оправи.

 63. 63 Профил на forifori13
  forifori13
  Рейтинг: 376 Неутрално

  тои цецко може да си е помислил че му се е разминало ама другия път

 64. 64 Профил на forifori13
  forifori13
  Рейтинг: 376 Неутрално

  ше си попатува много сега като го почнат да го съдят много хора.

 65. 65 Профил на cinnabar
  cinnabar
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#16] от "Daniel Defoe - Аз бях на протест. А ти?": Е може ли да повтаряте като папагал неща, които Цветанов изплю преди година, за да се оправдае? Оттогава излезе доста информация по темата - човекът със забавените мотиви е трябвало да бъде ПО ЗАКОН в затвора. Защо не е бил? Да питаме Цветанов?

 66. 66 Профил на Daniel Ivanov
  Daniel Ivanov
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#59] от "niakoi_si":

  Цв се интересува само от материалните блага като апартаменти и мръсни пари в пликове.
  Той въобще не разбира и не му дреме за абстрактни понятия като разделение на властите.

  Решението на ЕСПЧ ще бъде спирачка за следващите Цветановци, озовали се само благодарение на сервилността си начело на държавния апарат, да потъпкват демократичните норми.

  Everyone is entitled to his own opinion, but not to his own facts.
 67. 67 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 694 Весело

  "Делото Мирослава Тодорова срещу Цветан Цветанов ще отиде в Страсбург"

  Много ясно , че ще отиде , от там може и някое евро да падне , не само празна благодарност от господарите.

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 68. 68 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Пожелавам и успех.
  Може да е бивш министър, настоящ депутат, но също отговаря пред Закона и не стои по- високо от него. И ако родното правосъдие води до задънена улица, заради имунитета, то нека ЕСПЧ се произнесе.
  И по въпроса със СРС-тата, ако се стигне до задънена улица, пак ЕСПЧ може да бъде сезирана, защото също се касае за човешки права.

 69. 69 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Тотални неграмотници - дрънкачи на поразия.
  Толкова идиотски форум след статия в Дневник никога не е имало.

 70. 70 Профил на detelinka29
  detelinka29
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#41] от "Танас":

  Да де, но когато осъди държавата Тодорова, то тогава г-н Цв. Цв. няма да си ги извади от джоба тези пари, а ще са пак за сметка на бюджета и на данъците които ние гражданите плащаме.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK