Подсъдимият по случая "Мирослава" призна фактите от обвинението, защитата му смята, че то не е доказано

Пресконференция за убийство на Мирослава в Перник. Мярка срещу Марио Любенов.

© Красимир Юскеселиев

Пресконференция за убийство на Мирослава в Перник. Мярка срещу Марио Любенов.Пернишкият окръжен съд ще се произнесе в сряда по делото за отвличането и убийството на Мирослава Николова, по което единствен подсъдим е Марио Любенов. На днешното заседание прокуратурата поиска 25 години затвор, а близките на момичето заведоха граждански искове за 600 хиляди лева.


По-рано през деня Любенов поиска процесът да се гледа по съкратената процедура и направи самопризнания. Това означава, че няма да бъдат разпитвани свидетели и представяни експертизи, а  евентуалното му наказание ще бъде намалено с 1/3.


Досега Любенов твърдеше, че не познава момичето и че няма нищо общо със случая. Майката на Мирослава - Емилия Николова, която присъства на заседанието, коментира, цитирана от агенция "Фокус" че зад решението на Любенов да признае се крият чужди интереси: "При една доживотна присъда няма начин да не си каже каква е историята. Може би някой да му е платил, признава се за виновен, ще му дадат някаква минимална присъда, след това ще излезе и ще си живее животеца", смята Николова.
В последната си дума пред съда Любенов посочи два мотива за решението си. "Въз основа на медийния интерес Вие (той се обърна към съда - б.а.) ще бъдете принудени да произнесете осъдителна присъда. На второ място има много примери за "медийни дела", който завършват с осъдителни присъди. Не искам да се влача по инстанции и искам да ви помоля за справедливост, каза Любенов.


Пред съда, а и извън залата, адвокатите му заявиха, че не са съгласни с решението му, защото по делото има много процесуални нарушения и няма достатъчно доказателства, че той е извършител на престъплението.


В съдебната зала днес окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов прочети обвинителния акт, в който се описва как Любенов заедно с другия обвиняем - самоубилият се Стойчо Стоев, са подготвили и осъществили отвличането и убийството на 17-годишното момиче.


През април прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Марио Любенов. Повдигнато му е обвинение за отвличане на непълнолетно лице, предумишлено убийство по особено мъчителен начин на непълнолетна в безпомощно състояние и с цел да бъде улеснено и прикрито друго престъпление. Той ще отговаря пред съда и за съучастие в престъплението с друго лице, като извършител е обвиняемият.


Мирослава беше отвлечена на 7 ноември 2011 г. Момичето било похитено на пътеката, по която обичайно се прибирало вкъщи след тренировка. Трупът й беше намерен на 12 януари миналата година в землището на пернишкото село Планиница. Единият от заподозрените, Стойчо Стоев-Чочо (който показа къде се намира трупът на момичето), се самоуби, а Марио Любенов, който имаше диагноза шизофрения, бе освидетелстван като вменяем.


Любенов беше задържан, след като трупът на Мирослава беше намерен, и оттогава е в ареста. Той е посочен от Стоев като физическия убиец на момичето. Именно на базата на показанията му, дадени малко преди да се застреля, Любенов беше арестуван.


Според обвинението двамата замислят отвличането пет месеца предварително, като не са възнамерявали да крият момичето някъде, докато чакат парите, а направо да го убият. Малко след като е похитена, те искат откуп от семейството на Мирослава. Целта им е парите на Борислав Чолев, годеник на сестрата на момичето - Елеонора. Година по-рано той се е сдобива с наследство от покойния си баща.


"Обезверен от системата"
"Неговите мотиви са провокирани, според мен, от изключителния медиен интерес и от това, че повече от година и половина никой не обръща внимание на нашите възражения, нито до жалбите ни до Върховната касационна прокуратура (ВКП) за процесуални нарушения. Той е просто обезверен от правосъдната система", заяви адвокат Диана Ангелова след края на съдебното заседание.


Тя заяви, че решението на Любенов е взето преди няколко дни. "Подзащитният ми взе сам това решение. То е в разрез с нашите професионални отношения към това дело. Аз в никакъв случай не мога да приема, че по дело, без каквито и да е обективни доказателства може някой да реши да мине по една съкратена процедура, която не дава възможност за пълно разгръщане на защитата и процесът като такъв", заяви още Ангелова. По думите й така не може да се стигне до обсъждането на всички факти и защитата да се разгърне.


Според нея "справедливата присъда с оглед на съществуващите доказателства е оправдателна". "Защото няма такива по делото, спорен е въпросът за авторството на деянието и участието на Марио", заяви още адвокатът.


"Конспиративни отношения"
Според защитата на Любенов повечето твърдения нямат нищо общо с обвинението и целят единствено да внушат негативна представа за обвиняемия. Адвокат Ангелова заяви, че доказателствата са събирани така че да подкрепят свидетелските показания на Стойчо Стоев-Чочо, а обвинението не е било "обективно и доказано". "Считам, че от всички събрани доказателства не може да се направи еднозначен извод, че Марио Любенов е извършител на деянието", заяви защитникът.


В своята пледоария окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов заяви, че показанията на Стоев издържат проверката за истинност и липсва " формална и процесуална логика съдът да не им се довери". По думите му показанията на Стоев са "последователни, обективни, добросъвестни" и имат характер на пряко доказателство. Според обвинителния акт Марио Любенов и Стойчо Стоев решили да отвлекат момичето, заради сериозните си финансови проблеми. В прочетеното от прокурор Найденов бяха представени обстойно факти, които говорят за проблемите на Стоев, но не и за тези на Марио Любенов. Това беше посочено от защитата на подсъдимия, като според тях не е изяснено от доказателствата по делото какъв бил мотивът на Любенов да отвлече и убие момичето.


В пледоарията си, Найденов посочи, че са установени контакти между Стоев и Марио Любенов, които датират от май 2011 г. След това срещите между тях зачестяват, което се подкрепяло от показанията на свидетелката Симона Методиева (приятелка на Чочо). Според Найденов преди да решат да отвлекат и убият Мирослава, двамата са провели 150 телефонни разговора. След това отношенията им станали "конспиративни" и били регистрирани само три. За конспиративния характер на отношенията им, Найденов посочи и фактът, че двамата уговаряли срещите си предварително, а понякога Любенов идвал до блока и хвърлял камъчетата по прозореца на апартамента на Чочо, за да му даде знак, че искат да се видят.
Според обвинението някои от разминаванията с показанията на Стоев и установените факти, се дължали на това, че Любенов не говорил за личния си живот пред Стоев и го дезинформирал.


Един от основните моменти в пледоарията на Найденов и обвинителния акт са показанията на Калоян Досев. Той разказва, че е помогнал на Любенов да инсценира грабеж през 2009 г като при пренасянето на 17 хил евро от една банка в друга (Любенов бил шофьор, Досев го напада и ранява). След като успяват да осъществят замисъла си, подсъдимият използва случая и се подлага на психиатрично изследване, с което според показанията на Досев, трябва да излезе в отпуск по болест. За 2009 г. Любенов има десет хоспитализации и така през май 2010 г експертиза определя, че той е шизофреник, с 80 % намалена трудоспособност. Започва да получава инвалидна пенсия. Според показанията на Досев, в началото на 2010 г. Марио Любенов му предлага да отвлекат сина на бизнесмена Константин Врацигас."Правиш голям удар и се пенсионираш". Идеята била да отвлекат момчето, но преди да получат парите, да го убият като го задушат. Досев не се съгласява.


Именно за този план в иззетия компютър на Любенов е открито писмо, което много напомняло на това, което близките на Мирослава получават няколко дни след отвличането и след като тя е вече починала.


Според защитата на Любенов, Досев е "свидетел за всичко и по всички дела". Показателно било поведението му по други дела, когато не можел да довърши две изречения.


"Отворете кориците на делото и вижте многобройните процесуални нарушения", обърна се към съда адвокат Ангелова. Според нея не е доказано какъв е мотивът на Марио, а в обвинителния акт "недопустимо били изложени факти и обстоятелства", които са предмет на други дела. По думите й по никакъв начин в досъдебното производство не са извяснени важни обстоятелства за изпълнителното деяние.


"Прокуратурата не е проверила, че Мирослава Николова излиза от залата, където е тренирала на 7 ноември 2011 г със свой съотборник, не е проверено защо тя се обажда на сестра си тогава, не са отчетени показанията на две нейни съученички, които са обиколили района около залата", попита адвокат Ангелова. Според нея е показателно, че Стоев не показва точното място, където се намира трупа на момичето, въпреки че е опитен ловец. Освен това не е изяснено, защо с него до мястото на убийството, отива директорът на института по психология Неделчо Стойчев, а не разследващ полицай. По същото време Марио Любенов е бил в института по психология, но неговото присъствие не е документирано. Няма и очна ставка между двамата, заяви още Ангелова.


По думите й нито една експертиза не дава отговор и не свързва Марио Любенов с деянието.
Тя изброи смекчаващи вината обстоятелства като чистото съдебно минало на Любенов (към момента на отвличането и убийството), противоречивите показания на Стоев, фактът че той е млад, не употребява наркотици и е семеен (има двегодишно дете).


Междувременно бившият вътрешен министър Цветан Цветанов използва случая и похвали служителите на ГДБОП. защото "са успели да съберат достатъчно доказателства", които са подкрепили обвинителния акт.


"Искам да изкажа една голяма благодарност към всички служители на ГДБОП, които работиха по този случай, заедно с колегите от ОД МВР Перник, под прякото наблюдение на Прокуратурата в Перник...в днешното заседание се стигна до това самопризнание на Марио Любенов – Заека. Може би – неговите адвокати са му дали този съвет, при наличието на толкова безспорни доказателства, които бяха събрани през този период от време", заяви Цветанов, цитиран от агенция "Фокус".


По думите му развитието на делото, самопризнанията на Заека, че е убил Мирослава, както и поисканата от Прокуратурата присъда от 25 години затвор за Марио Любенов са един добър завършек на многото положени усилия от всички институции, които работиха, за да се стигне до съдебния процес. 
Според Цветан Цветанов – "това е и един отговор за професионализма на ГДБОП, на колегите от Министерството на вътрешните работи, чрез който които са опровергани всички политически твърдения, които съпътстваха разследването по убийството на Мирослава".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1215 Любопитно

  "....Подсъдимият по случая "Мирослава" призна фактите от обвинението, защитата му смята, че то не е доказано...."

  Това развитие на делото страхотно се съгласува с твърдението на алтернативната парламентарна комисия, че по ръцете на "самоубития" Чочо няма барутни частици. Чочо е познавал някои лица от ГДБОП, види се. За Заека това едва ли е вярно, защото до сега да беше дал фира и той. Но нищо не дава гаранции, че фирата тепърва не предстои...

 2. 2 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#1] от "alexsilver":

  Какви са тези глупости, алтернативната парламентарна комисия разследваш орган ли е, повдига ли обвинения? Носи ли някаква отговорност ако говори неистини?
  Бяха дори публикувани извадки от експертизата която доказва категорично наличието на барутни частици.
  Медийния интерес единствено гарантира повече прозрачност, и не е причина някой да се признае за виновен.
  Това че адвокат не е могъл да убеди клиента си в силата на аргументите си е негов проблем, и опита да се прехвърли на някакъв таен заговор е елементарен.

 3. Като прочетох статията ми стана ясно. Мирослава сама се е удушила, а после се е заровила. Това според защитата.

 4. 4 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Казвайте присъдата и да се свършва!

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 5. 5 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  Мирише на потулване...

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 6. До коментар [#1] от "alexsilver":


  [quote#1:"alexsilver"]Това развитие на делото страхотно се съгласува с твърдението на алтернативната парламентарна комисия, че по ръцете на "самоубития" Чочо няма барутни частици. [/quote]

  Това по форумите ли го прочете, та даже му и поверва? Какво ли си помисли Иван Костов ако случайно ти прочете коментара?

 7. 7 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 770 Неутрално

  [quote#2:"olly"]Бяха дори публикувани извадки от експертизата която доказва категорично наличието на барутни частици. [/quote]
  Ако двамата сме в една стая и аз стрелям с пистолет и после си измия ръцете, върху твоите ръце ще намерят повече барутни частици, отколкото върху моите.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 8. До коментар [#2] от "olly":


  [quote#2:"olly"]опита да се прехвърли на някакъв таен заговор е елементарен. [/quote]

  Елементарен е, но пък как се връзват.

 9. 9 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 580 Неутрално

  До коментар [#5] от "Георги":

  На мен пък ми мирише че съвестта му е "проговорила"...

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 10. 10 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  Ако случката беше ясна, нямаше да има две парламентарни комисии и безброй медийни изяви и публикации! До вчера тоя "хубостник" твърдеше че е невинен и няма нищо общо с убийството. Днес признава всичко! Само на мен ли ми е ясно че са му предложили сделка?! И как въобще съдът се съгласява да гледа по съкратена процедура, толкова сложно дело, за толкова тежко престъпление?!!!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 11. 11 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 580 Весело

  До коментар [#6] от "Wornoxmaniak":

  Уорни,откакто ГЕРБ "спечелиха" изборите не си на себе си и дрънкаш колкото да правиш вятър...

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 12. 12 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  До коментар [#9] от "scorpi_4404":

  Този си е отявлен криминал и психар, така че едва ли има наченки на съвест

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 13. 13 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 580 Любопитно

  До коментар [#12] от "Георги":

  Всеки човек има,просто трябват различни ситуации,за да се прояви...
  Иначе към момента този получовек заслужава затвора.

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 14. До коментар [#11] от "scorpi_4404":

  Не зная ако Мирослава можеше отнякъде да прочете коментарите ми дали и тя щеше да мисли така и как ли би коментирала веселото ти настроение?

 15. 15 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 580 Любопитно

  До коментар [#14] от "Wornoxmaniak":

  Само че аз се бъзикам с тебе,не с нея...

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 16. До коментар [#12] от "Георги":

  Никога досега в дългогодишното ми коментиране в Дневник не се е случвало когато след два, три коментара да не стана господар на положението. Толкова елементарно мислене в пост 10 обаче няма какво да се дискутира. Глупостта ти се топи като восък пред пламък.

 17. До коментар [#15] от "scorpi_4404":

  И как го правиш? Като излагаш тъпотата си наяве? Да ти дам ли линк, че по ръцете на оня е имало барут или си достатъчно грамотен и сам да си намериш информация?

 18. 18 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 580 Весело

  До коментар [#16] от "Wornoxmaniak":

  Колкото Бойко Борисов е "господар" на държавата,толкова и ти на форума...

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 19. 19 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 580 Неутрално

  До коментар [#17] от "Wornoxmaniak":

  Аз не оспорвам присъдата,ама хич.
  Мен ако питаш - доживот!

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 20. 20 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Жалко за момичето, за близките му, които никога няма да преживеят загубата и, но жалко и за това момче, което по неясни причини е станало звяр...от тези, чиято порода, напоследък доста се разрасна...
  Какво ли още трябва да видим, за да разберем, че обществото ни е болно и култивира НеЧовеци...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 21. 21 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  За тези, дето са позабравили случаят, но са склонни да коментират:
  1. http://tv7.bg/news/incidents/3952562.html
  2. http://tv7.bg/news/incidents/3952932.html
  3. http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1192860
  4. С неоригинален линк, защото предаването е свалено от сайта на ТВ7 http://pernik.org/cryme/4977-2011-12-27-19-12-54.html
  5. http://www.standartnews.com/krimi/miroslava_ot_pernik_napusnala_sama_balgariya-128157.html
  6. http://lubamanolova.info/razledvania/2012/2635-1-dva-doklada-i-skandalno-dalag-debat-za-samoubitiya-stoycho-ot-pernik

  Някъде имаше и най-правдоподобната версия, ма ще оставя сами да си я намерите...

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 22. До коментар [#18] от "scorpi_4404":

  Между положение и форум правиш ли разлика?

  Хайде приятна ти вечер. Достатъчно спами за днес.

 23. 23 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 580 Неутрално

  До коментар [#22] от "Wornoxmaniak":

  Приятна и на теб,драги ми Уорни.
  По нататък обещавам да пиша по опростено...

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 24. До коментар [#20] от "Γαλλα":

  Защо да са неясни причините? Всички до един в тази история са искали да харчат чуждо изкарани пари.

  За другото си права. И перфектно разкрито престъпление, ченгетата така го омазаха, че по-простите хора не знаят какво да мислят.

 25. 25 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  [quote#24:"Wornoxmaniak"]Всички до един в тази история са искали да харчат чуждо изкарани пари. [/quote]

  Да, бе...това ясно...ма що, по дяволите се е стигнало да там...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 26. До коментар [#23] от "scorpi_4404":

  Съвет: Опитай се да го правиш дълбоко и задълбочено.

 27. 27 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 580 Любопитно

  До коментар [#26] от "Wornoxmaniak":

  Е да ама ти тогава какво ще разбереш?
  Аз с хората комуникирам според степента им на интелигентност.
  Не може на циганин да говориш за космически изследвания и на теб да ти пиша задълбочено и сериозно...

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 28. 28 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Е па по тая методика всеки може да си признава всичко и не са нужни абсолютно никакви доказателства.
  Тоест значи като те интернират зад решетките за година и като те пообработят сам ще искаш да влезеш в затвора и да не излизаш и ще си признаеш каквото ти искат. Методиката е проверена отдавна още от времената на Инквизицията гат са горели вещици на кладите. После методиката е затвърдена по всички държави и морета и се е прилагала успешно навсякъде. Сега се различава методиката по това, че не се късат мръвки и не фърчи кръФ. По енетелегентно го докарват чрез разни вещери, наречени "психолози".

  С две думи - нямам ви вяра за една стинка. Ни на обвинението, ни на защитата, ни на обвиняемия, ни на свидетелите, а най-малко пък на полицията. Всчки са овързани кат свински черва и разплитане няма.

 29. До коментар [#25] от "Γαλλα":

  Защото понякога така е по-лесно. Когато нямаш перспектива, а и си мързелив и не искаш да работиш. Бъди сигурен, че и паралията в тази сбъркана история му е останала психологическа травма за цял живот и се буди потен нощем със спомени от поръчаните демонстративно бутилки в заведенията и пренебрежителните погледи които е раздавал. Насам и натам. Тайно се радва, че е отървал кожата.

 30. 30 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 580 Любопитно

  До коментар [#26] от "Wornoxmaniak":

  ..."дълбоко и задълбочено",ех бедни ми Уорни,интелигентността ти просто блика като нефтен кладенец в пустиня...

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 31. До коментар [#28] от "bluescreen":

  Обясни тогава какво се случило? Да го чуем от устата на човек с твоя вид фантазия който не вярва на никой?

 32. 32 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  [quote#29:"Wornoxmaniak"]Когато нямаш перспектива, а и си мързелив и не искаш да работиш[/quote]

  Да...това са последствия от причина, която още ми е трудно да формулирам...даваи идеи...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 33. До коментар [#30] от "scorpi_4404":

  Повечко кафе ли си препил, та си така възбуден?

 34. 34 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  Извинявайте,ама обърнете внимание на това което се случва.
  Ще се провежда съкратено съдебно следствие.
  Ще рече,че каквото е събрано като доказателство до тук това ще е.
  Няма да се слушат свидетели и експертизи.
  Да,ама от това не следва задължително,че човек задължително трябва да бъде осъден.
  Ако доказателствата са недостатъчни,човекът може да бъде и оправдан.
  Независимо дали ще е на тази,или на по-горна инстанция.
  Бил направил пълни самопризнания.
  Чудесно.
  Само дето самопризнанията не са достатъчни,за да се постанови осъдителна присъда.
  И само дето една присъда не може да почива единствено на самопризнания.
  И ако доказателствата са рехави,човекът бива оправдан и излиза чист като сълза от съда.
  Поради липса на достатъчно доказателства за да бъде осъден.
  Обяснете ги тези работи.
  Важни са.

 35. 35 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 580 Любопитно

  До коментар [#33] от "Wornoxmaniak":

  Ако повечето гербери са като тебе - то е добре че паднахте от власт,кафето няма нищо общо - просто съм свеж и отреагирам бързо...

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 36. 36 Профил на Gledna_Tochka
  Gledna_Tochka
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Да чуем гласът на Пернишкия Съдия и тогава да коментираме !!!

 37. 37 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 470 Весело

  До коментар [#31] от "Wornoxmaniak":

  Е па язе не съм на заплата към герберската квота и затва си плещим квото ми доде наум.

  Твойта е сложна. Требе да се придържаш към хвалебствия и славословения и пеене на гербави партизански песни. Да славиш герберите при абсолютно всякакви ситуации и да мразиш всички останали негербери.
  Та в случая няма значение истината. Ти ясно и точно се придържаш към линията на партията. На тебе не ти е позволено да разсъждаваш. Това е еретично спрямо партията-майка. Кощунствено.

 38. 38 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#4:"scorpi_4404"]Казвайте присъдата и да се свършва![/quote]
  То и Трайчо Костов написа "самопризнания" и му издадоха присъда бързо.
  Многа са причините да го направиш, особено ако истинските убийци са ченгета. Тогава ще се съгласиш на малко "морковче" след 10 -15 години , а не на сигурна "тояга" за теб и близките ти!

 39. 39 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  До коментар [#9] от "scorpi_4404":


  [quote#9:"scorpi_4404"]На мен пък ми мирише че съвестта му е "проговорила"... [/quote]
  =======================

  Съвест ?

  Всичко е въпрос на сметки
  Или доживотна без право на замяна ,
  или 25 години с право на замяна

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 40. 40
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 41. 41 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1885 Весело

  "Според Цветан Цветанов – "това е и един отговор за професионализма на ГДБОП, на колегите от Министерството на вътрешните работи, чрез който които са опровергани всички политически твърдения, които съпътстваха разследването по убийството на Мирослава"."

  Тц, Тц!
  Светкавична реакция на Цъ!
  Без да коментираме професионализЪма на кадрите от МВР при т.нар. самоУБИЙСТВО...
  Тъкмо самопризнанието замазА и замете всичко под килима.

  I Want To Believe
 42. 42 Профил на zeer_streng
  zeer_streng
  Рейтинг: 572 Неутрално

  "Според обвинителния акт Марио Любенов и Стойчо Стоев решили да отвлекат момичето, заради сериозните си финансови проблеми."

  Че този мотив го имат половината граждани на България, че и повече от половината... Набили са в полицията и са наплашили един шизофреник и той е подписал, каквото са му дали да подпише.

 43. 43 Профил на Присмехулник
  Присмехулник
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Това дело мирише толкова много, че няма накъде повече. Алтернативната парламентарна комисия, която разглеждаше т.нар. "отвличане" състави перфектен доклад, който установи толкова много пропуски и нарушения при разследването на убийството, както и при обиска, когато самоубиха другия обвиняем, че най-малкото, което можеше да направи прокуратурата беше да прояви интерес. Толкова скапани ушеви и герберасти трябва да лежат при Янко Лудия за тоя случай и толкова кирливи ризи бяха скрити от скапания физкултурник и оня мършав пес Флоров, че ше горят в най-големия казан за тва. Не ми се мисли кво й е на тая майчица да слуша всичките тея безумия в съда, а на всичкото отгоре да й обяснява тъпата мутра, че трябвало да купи пържола на кучето. Безбожници нещастни.

  Hang on tightly, let go lightly
 44. 44 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 470 Неутрално

  И какво ,по дяволите, означава СЪКРАТЕНА ПРОЦЕДУРА???
  че легендарно опорочения български съд не се интересува от обективната истина,а му стига едно единствено изказване от участник в процеса за да замете всичко под килима.??Изказване,което по хиляди причини може да бъде далеч от обективната истина,...,Да им пикам на кривосъдието.

 45. 45 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Като чух какво обяснява, защо признава, излиза, че нищо не е признал.

  goblenka
 46. 46 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1215 Любопитно

  [quote#2:"olly"]Какви са тези глупости, алтернативната парламентарна комисия разследваш орган ли е, повдига ли обвинения? Носи ли някаква отговорност ако говори неистини?
  Бяха дори публикувани извадки от експертизата която доказва категорично наличието на барутни частици. [/quote]

  Ти пишеш глупости. Няма такова нещо. Защо в съдебната зала изобщо не се изясни ролята на Чочо? Все едно, че се е изпарил и никога не е съществувал. Аре стига мутренски номера. Налазили сте като дървеници форумчето и отчаяно се борите за грошовете си. Аман от надничари...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK