Адвокат на Марио Николов и на братя Галеви ще защитава Цветанов

Адвокатът Менко Менков,и бившият вътрешен министър Цветан Цветанов в специализираната прокуратура

© Анелия Николова

Адвокатът Менко Менков,и бившият вътрешен министър Цветан Цветанов в специализираната прокуратураАдвокатът Менко Менков, който защитаваше Марио Николов по делото за източването на програмата САПАРД, е защитникът на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Двамата се явиха днес малко преди 10 ч. в специализираната прокуратура, където на Цветанов да бъде предявено обвинение, свързано с проверката за нерегламентирано подслушване в МВР. 


Минути след това Цветанов и защитникът му излязоха, като Менков уточни, че Цветанов все още не е обвиняем, а прокурорите са променили мястото за призоваване и той трябва да отиде в Софийската градска прокуратура в Съдебната палата. 


Очаква се Цветанов ще бъде обвинен в бездействие, в резултат на което е допуснато подчинени нему длъжностни лица да извършват престъпление.
Адвокат Менко Менков е защитавал братя Галеви по време на разследването срещу тях. Освен това се е явявал като защитник в процесите за "Софийски имоти", адвокат е и на основния свидетел Георги Цветанов по делото "Октопод" срещу Алексей Петров. 


Помолен от журналисти да коментира възобновената от НАП проверка на имотите му, Цветанов каза, че всичко е тенденциозно.  

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK