Цветан Цветанов вече е обвиняем (видео)

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов се яви на разпит в специализираната прокуратура

© Анелия Николова

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов се яви на разпит в специализираната прокуратураЧас и половина след като прокуратурата призова бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, той стана обвиняем за  бездействие, в резултат на което е допуснато подчинени нему длъжностни лица да извършват престъпление.


Обвинението срещу Цветанов е резултат от проверката за нерегламентирано подслушване в МВР.


Мярката за неотклонение, наложена на бившия вътрешен министър, е подписка. Защитникът му Менко Менков заяви, че при предявяването на обвинението не са им били представени материалите от разследването. Според него престъплението, в което Цветанов е обвинен, е несъставомерно и няма нищо общо с незаконното подслушване.  
"Цветан Цветанов е изключително спокоен. Има защо да бъде спокоен, защото обвинението, което му беше връчено, не може по никакъв начин да изпълни състава на престъплението, за което му е повдигнато това обвинение", заяви Менков. 


По думите му не са били представени никакви доказателства в подкрепа на обвинението. "Считам, че начинът, по който тръгна конструкцията на това нещо, единствената цел е само и само на господин Цветанов да бъде повдигнато някакво обвинение. Каква е целта и от кого се преследва, не мога да преценя".


Според адвоката "няма установено нерегламентирано използване на СРС. Още по-неясно е какво престъпление са извършили и другите обвиняеми, за което господин Цветанов е виновен".


Действията на прокуратурата днес бяха непоследователни. Първоначално Цветанов беше призован в Специализираната прокуратура, откъдето го препратиха в Софийската градска прокуратура, чийто адрес е в Съдебната палата.


Там Цветанов, придружаван от адвоката си, първо посети помещенията на прокуратурата, а после се насочи към съдебна зала, където държавното обвинение поиска да бъде разпитан от  съдия. Това обаче може да се случи само в присъствието на всички обвинени по дадено досъдебно производство. В залата пък са оказа, че прокуратурата не е призовала останалите четирима души - бивши директори на службата за подслушване в МВР СДОТО.


След кратък престой в залата, Цветанов се върна в прокуратурата, за да се запознае с обвинението си. Там се забави почти час, защото флашката, на която били документите, "зацикли", разказа Менков. 


Цветанов обяви, че няма да дава обяснение в досъдебното производство, тъй като има това право. Той все още не е чел материалите, които са в секретното деловодство на Народното събрание, където има доказателства, въз основа на които главният прокурор Сотир Цацаров поиска да бъде свален имунитетът на Цветанов.


"Смятам, че след като ми се предявява обвинение, когато съм с моя адвокат, разбира се, той като мой защитник, трябва да бъде запознат с всички тези доказателства, които са събрани към настоящия момент. Това ни беше отказано", заяви още Цветанов.


"В момента се извършват интензивни следствени действия, оставете прокурорите да вършат своята работа, досъдебното производство не е публично", каза пред "Дневник" говорителят на Софийската градска прокуратура Румяна Арнаудова, помолена да обясни приложената към Цветанов процедура. 


Попитан как е избрал адвоката си, Цветанов заяви: "Аз съм направил личен мой избор да бъде адвокат Менко Менков и това, което съм прочел за неговата кантора и от това, което съм се запознал – с колеги и приятели казват, че е един от най-добрите. Аз не знам дори кои са му клиенти."


Менко Менков също уточни,че има голяма адвокатска кантора. "Аз мога да ви кажа, че няма никакъв конфликт на интереси в това, че съм поел защитата на г-н Цветан Цветанов. Ако имаше съмнение, че би бил налице такъв конфликт, нямаше да приема да поема защитата. А такъв няма. Той упражнява правото си на свободен избор на защитник, каквото право притежава всеки един български гражданин."


Цветанов неведнъж се е изказвал негативно за адвокатите като цяло. Преди време той поиска Висшия съдебен съвет (ВСС) да ги контролира, защото умишлено протакали съдебните процеси в полза на клиентите си. В друго свое становище, Цветанов е заявявал:  "престъпниците се чувстват защитени от адвокати, които всъщност получават хонорарите си от извършена престъпна дейност".


Миналата седмица Цветанов, който е депутат от ГЕРБ, се отказа от имунитета си като народен представител и няколко часа след това от държавното обвинение обявиха, че подновяват досъдебното производство по случая.


То беше спряно в началото на май, след като прокуратурата съобщи, че има достатъчно доказателства, че бившият вътрешен министър е извършил престъпление и че той  съзнателно е допуснал нарушението на процедурите при прилагане на СРС в Специализираната дирекция "Оперативно-технически операции" (СДОТО). Тогава обаче обвинения не можеха да му бъдат повдигнати заради имунитета му като кандидат-депутат.


"Аз знам какво съм правил, няма значение какво пише в делото. По никакъв повод не съм разпореждал, не съм си и помислял да правя незаконни подслушвания или да карам служителите да правят действия извън закона и извън техните професионални задължения", заяви Цветанов, след като внесе отказа от имунитет. Той неколкократно е казвал, че е невинен.

Цветанов в Специализираната прокуратура
Цветанов след като е обвиняем

Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (217)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 450 Неутрално

  урааааааааааааааа...Правдаа възтържествува...
  Костов е отмъстен!

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 2. 2 Профил на Технолог
  Технолог
  Рейтинг: 580 Неутрално
 3. 3 Профил на Капанар
  Капанар
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Цирк, пълен цирк. Съда дори и за отмъщение не може да го по такова нелепо обвинение.

 4. 4 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 830 Неутрално
 5. 5 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1391 Весело

  На хаирлия да е.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 6. 6 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Аууу... и кво от това? Имаше си хас след всичката гюрултия да не го обвинят. И в какво го обвоняват, чене е контролирал подчинените си да не извършат престъпление9 Каквото те не са извършили и не се работи по такова, но имало вероятност ръйш ли да извършат).Накрая ще гооправдят, но истерията си свърши работата. БСП се върна на власт и веднага се заеха със закони, които им гарантират властта и далавератаа престъпниците се радват "огън служба не остана".

  Няма шики-мики.
 7. 7 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 544 Любопитно

  бай сотир за бездействие трудно ще го осъди.иначе сценария си се развива по сценарий

  харпун
 8. 8 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1170 Весело

  Ако ще го арестуват вече : Леко Часовника... И блекберито му да не повредите ей, че от Централния пак трябва да цъка смс-и

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 9. 9 Профил на hagan
  hagan
  Рейтинг: 561 Весело

  главното зло го бият всички честни и почтенни са безкрайно щастливо да им е чеситто

 10. 10 Профил на Milva
  Milva
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Преди да бързам да се радвам и да честитя, ще трябва да поизчакаме и една хубава осъдителна присъда.

  Ама май ще има да си чакам, ли чакам...

  I don't want to believe. I want to know.
 11. 11 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Мечтата на Трактора Наглите Килърите на тея Бея и Злодея се сбъдна! Ще го върнат тъпкано на своя мъчител дето им мътеше водата и рекета! Раздвайте се гнусни криминали - но и вашият час ще удари!

 12. 12 Профил на Йордан Халачев
  Йордан Халачев
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Към момента остава е неясно какво е обвинението, което е повдигнато,но най-вероятно е "допустителство по служба",както бе обявено по-рано.
  http://yphalachev.blogspot.com/2013/06/blog-post_12.html

 13. 13 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 450 Неутрално

  "Никой от другите обвинени не е обвинен за използване на СРС незаконно. Няма установено нерегламентирано използване на СРС. Още по-неясно е какво престъпление са извършили и другите обвиняеми, за което г-н Цветанов е виновен", каза адвокат Менков. " !!!!!!!!!
  http://www.focus-news.net/?id=n1793357

 14. 14 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1205 Неутрално

  [quote#3:"Капанар"]Съда дори и за отмъщение не може да го по такова нелепо обвинение.[/quote]

  Обвинението е по съответен член от наказателния кодекс, което прокуратурата смята да докаже. Нелепо би било да го обвинят в нещо, което е публична тайна, но е трудно доказуемо в съда.

 15. 15 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 544 Любопитно

  а на бай сотир кога ще повдигнат обвинение за манипулиране на избори? хванал ли е една незаконна бщлетина извън печатницата?предотвратил бил престъпление....хипотези,хиотези,хипотези....

  харпун
 16. 16 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Утре подсъдима, а вдругиден осъден и затворен? Мечетииии...

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 17. 17 Профил на tony d'amato
  tony d'amato
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#3] от "Капанар":
  бих казал пълен непрофесионализъм. ако така разхождат всички престъпници нищо чудно, че братя галеви са на свобода. да не говорм, че маргините са невинни...

  keep calm and carry on
 18. 18 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Не са повдигнати обвинения на подчинените му, който са извършили предполагаемото престъпление.
  Пита се къде е престъплението, кой го е извършил, доказано ли е?
  Цацаров , почва да вони цялата дандания?

 19. 19 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1023 Любопитно

  А мутрата Борисов кога ще стане обвиняем??
  Цвинокио е изпълнявал нарежданията на Борисов

 20. 20 Профил на Imaginary Friend
  Imaginary Friend
  Рейтинг: 784 Неутрално

  Смешно е как човек, който всички подозират, че е извършил какви ли не неща, получава обвинение в "бездействие"

  Не цъкам плюсове и минуси.
 21. 21 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Дреме му http://shmoko.bg/view350.php?im=rubriki/23/800_c80aqtkzbxv95s.jpg

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 22. 22 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1015 Неутрално

  Хъм.
  Тогава чакам и Станишев с обвинение

 23. 23 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  както и се знаеше. прокуратурата няма готовност за нищо, но прави поръчки. както и правителството има програма, ама току що я напечатахме и в нея няма срокове и санкции.
  Много ми е любопитно, дали по същия член от НК може де се предяви обвинение на настоящия и миналия главни прокурори за погасените по давност наказателни преследвания? нали и там имаме форми на бездействие на подчинените им, а както знаем Гл. Прокурор следи и насочва дейността на подчинените си.

 24. 24 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#18] от "olly":

  Да доста странно е всичко. Другите обвинени, т.е подчинените му не са обвинени, но той е!!! т.е те са невинни защото са принудени от него?!?, а какво са направили все пак, какво ги е принудил да направят и какви са доказатеслтвата освен техните думи евентуално???

 25. 25 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Дори в комедийните филми липсват качествени сценарии като този, роден от живата ни действителност. Ще видим доста серии от типа "Съдебна Академия" - 1, 2, 3, и т.н., а забавлението ще е искрено.

 26. 26 Профил на leko_uchuden
  leko_uchuden
  Рейтинг: 506 Неутрално

  КЛАСИК на българската прокуратура, неработещи флашки, сгрешена процедура, разтакаване - КЛАСИКА

 27. 27 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1023 Весело

  Милиционерите от ГЕРБ отново са активирани да защитават "Началника" си и да цъкат минуси

 28. 28 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1657 Неутрално

  "В залата пък са оказа, че прокуратурата не е призовала останалите четирима души - бивши директори на службата за подслушване в МВР СДОТО."

  Цирк.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 29. 29 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 568 Неутрално

  "Цветанов вече е затворник" би било чудесно заглавие.
  Уви, съмнявам се да се случи.

 30. 30 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  Измислено обвинение, което ще падне в съда! Няма престъпление, няма и наказание! Не може да обвиниш някого, че някой друг е извържил /може би/ престъпление! Преврата на комунистите продължава, ама няма да е за дълго!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 31. 31 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Струва ми се, че това обвинение е ГЛУПАВО и НЕСПРАВЕДЛИВО! Или е опит да се РАЗСЕЕ друго истинско пристапление, което ВЯРВАМ, че ИМА.

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 32. 32 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1657 Неутрално

  [quote#7:"bitaka"]бай сотир за бездействие трудно ще го осъди.иначе сценария си се развива по сценарий[/quote]Бай Сотир трябва да бъде съден за симулиране на действие.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 33. 33 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1023 Любопитно

  Братя Галеви са му отстъпили адвоката си

 34. 34 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Цветанов е единственият вътрешен министър който реално се бореше с мафията! Ето затова е тази безмерна злоба и идиотска радост в баш-престъпниците и матряла с промитите мозъци!Гея Бея Злодвея Трактора Наглите Килърите - това е един отбор уважаеми и неуважаеми съграждани!

 35. 35 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 967 Неутрално

  Първоначално Цветанов беше призован в Специализираната прокуратура, откъдето го препратиха в Софийската градска прокуратура, чийто адрес е в Съдебната палата.

  В Съдебната палата Цветанов, първо посети помещенията на прокуратурата, а после се насочи към съдебна зала, където държавното обвинение поиска да бъде разпитан от съдия. Това обаче може да се случи само в присъствието на всички обвинени по дадено досъдебно производство. В залата пък са оказа, че прокуратурата не е призовала останалите четирима души - бивши директори на службата за подслушване в МВР СДОТО.

  След кратък престой в залата, Цветанов се върна в прокуратурата, за да се запознае с обвинението си. Там се забави почти час, защото флашката, на която били документите, "заяла", разказа Менков.
  -----------------------------------
  Абе какъв е тоя цирк?!! Това прокуратура ли е или лафка за банички и боза.
  Цацаров трябва да си подаде оставката, некадърник!

 36. 36 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1657 Любопитно

  [quote#24:"georgi_val"]Да доста странно е всичко. Другите обвинени, т.е подчинените му не са обвинени, но той е![/quote]Той е обвинен, че не следил дали те не били извършили престъпление, а те не били привлечени като обвиняеми понеже не били извършили такова?!

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 37. 37 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Изборът, който мнозинството във ВСС се опита да прокламира като "безпрецедентно публичен", всъщност беше предпоследният епизод от дългия сценарии по избора на Сотир Цацаров. Името му поне от година се спряга за нов главен прокурор. Още след идването си на власт управляващите, в лицето на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов, многократно показаха, че той е техният избор, защото както каза вицепремиера, е "стабилен съдия."
  В-к Капитал, 21 дек 2012

 38. 38 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 863 Неутрално

  Едно добро начало. Другите кога ? Не само от боковото правителство ами и от предишните.

  За съжаление не вярвам мутрополитическата ни пасмина да си плати цената за проваления преход в България. Толкова ли сложно беше да приличаме поне на Словакия.

 39. 39 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1414 Неутрално

  До коментар [#17] от "tony d'amato":

  Наистина, крайно непрофесионално от страна на прокуратурата. С такова държавно обвинение ми се струва, че в България и Хитлер не могат да осъдят за геноцид, какво остава за елементарни мутромилиционери.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 40. 40 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Ако е подслушвал в интерес на ЧУЖДИ държави или е ПОЗВОЛИЛ на такива те да подслушват тогаз е ВИНОВЕН, което обвинение НЕ подсказва такова нещо.

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 41. 41 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 972 Весело

  [quote#33:"stenli1"]
  Братя Галеви са му отстъпили адвоката си [/quote]
  -Но не и съдбата си на бегълци или парите си.

 42. 42 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1657 Неутрално

  [quote#37:"ivanalex2"]Изборът, който мнозинството във ВСС се опита да прокламира като "безпрецедентно публичен", всъщност беше предпоследният епизод от дългия сценарии по избора на Сотир Цацаров. Името му поне от година се спряга за нов главен прокурор. Още след идването си на власт управляващите, в лицето на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов, многократно показаха, че той е техният избор, защото както каза вицепремиера, е "стабилен съдия.[/quote]Кадровата политика на ГЕРБ им изяде главата. За съжаление, не само тяхната.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 43. 43 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3151 Неутрално

  Цецко го разкарват като мечка.

  Божке!
  Хем е тъпо, хем се сещам за постановките на цецковата МВР Пикчърс ... и ми става още по-тъпо.
  Аман бе, идиоти такива!

 44. 44 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#27] от "stenli1":тракторче тези дето защитават цветанов и мразят мафията са две трети от избирателите в големите градове - най-образованите можещи и светстни хора! тия от коя паланка ни пишеш - какво образование и възпитание имаш

 45. 45 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 737 Весело

  [quote#18:"olly"]Пита се къде е престъплението, кой го е извършил, доказано ли е? [/quote]
  Три различни въпроса:
  1.Нерегламентирано подслушване(няма правила)!?
  2.Неизвестен извършител(до доказване)!?
  3.Окончателна присъда!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 46. 46 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Нищо не се е променило в съдебната система, с бездействието си ще пропуснат големия си шанс за реванш....да пази господ да им попаднеш в ръцете....

 47. 47 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  До коментар [#44] от "richardnixon":

  Тикве, тракторче ще викаш на вожда си агент Буда, който има общи фирми и е близък приятел с въпросното тракторче

 48. 48 Профил на galina_blanca
  galina_blanca
  Рейтинг: 395 Неутрално

  А СтАнишев кога ще го обвинят за бездействие относно заменки, неправомерно скючени заеми, кражби от еврофондове и безумни хонорари на псевдо-хидроинжинери???

 49. 49 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Фарс!! Това потвърждава моята теория, че Цветанов ги "държи" (и прокуратури, и политици, и оперативно интересни лица) с флашки и записи. Ще го хванат за ...

  Fortuna favet fortibus.
 50. 50 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1391 Разстроено

  "Цветан Цветанов вече е обвиняем"
  ...
  Каква да кажа, ..най-добре си го е казал Остап Сюлейман Берта Мария Бендер Бей: .....В последно време никой не обича Цецко. Освен наказателните състави на съдилищата, ..които впрочем също не го обичат.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 51. 51 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  До коментар [#19] от "stenli1":
  Едва ли ще стане обвиняем. Целта на делата срещу Ал Бънди изглежда е ББ да си върне партията.

 52. 52 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#47] от "stenli1":

  тракторче си даже с редосеялка дето ти и прочистила тиквицата - айде оди вържи кравата комуненце злостно

 53. 53 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Бързите КРЕХКИ мозачета, се юркат да СЕЯТ минусчета, без да са КОМПЕТЕНТНИ. И това са НОВИТЕ ШАРЛАТАНИ,които ще градят бъдеще? Амин!

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 54. 54 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 343 Неутрално

  Погледнете му яйцевидната глава само....

  Да живее България и българският народ.
 55. 55 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#42] от "Nikolay UK":

  А дали тяхната кадрова политика наистина е тяхна? Или на някой по-висшестоящ?

 56. 56 Профил на Phik
  Phik
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Досъдебните и съдебните производства обикновено се бавят от обвиняемите, за да забавят присъдата.

  Това ще бъде забавяно от прокуратурата (цирка с непризоваването на другите), защото изпитват огромен страх от потенциалната оправдателна присъда

 57. 57 Профил на hagan
  hagan
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#44] от "richardnixon":
  ++

 58. 58 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1695 Весело

  Предпочитам да се дрънкаме на тема пушачи/непушачи. Тук нещата са още по-безумни.

 59. 59 Профил на Normalen
  Normalen
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Хаха.... май днес се сгромоляса мита за "велкия" нов главен прокурор, какъв професионалист е и как ще реформира и ще направи да "заработи" прокуратурат.
  Браво! Под умелото ръководство на Цацров вече имаме нов туристически продукт, тур-разходка из софйските съдилища
  Цирка е пълен....

 60. 60 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  [quote#48:"galina_blanca"]А СтАнишев кога ще го обвинят за бездействие относно заменки[/quote]
  Питай неговите "врагове " на СерГей - Борисов и Цветанов ?
  Хората за това ги избраха защото очакваха правов ред да ги хващат и да не ги пускат !
  Щяха даже и Доган да вкарат в затвора ... а даже и джебчийте от градския транспорт не се опитаха да изловят !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 61. 61 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  До коментар [#52] от "richardnixon":

  Върви удари едно чело, пред Начачлника ти Цвинокио.. После ще му носиш слушалките в затвора

 62. 62 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 506 Любопитно

  "Действията на прокуратурата днес бяха непоследователни. "

  "След кратък престой в залата, Цветанов се върна в прокуратурата, за да се запознае с обвинението си. Там се забави почти час, защото флашката, на която били документите, "заяла", разказа Менков."

  Нещо скърца "машинерията" на Цацата !?
  Имаха достатъчно време, за да ги координират тези неща !

  ПС: Дано проверката на НАП да тръгне (и мине !) по "мед и масло" !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 63. 63 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Продължавам да се чудя... значи ако аз може би съм извършил престъпление на работното си място, не трябва ли първо да ме обвинят мене, да имат някакви доказателства че съм го направил (освен думите ми) и след това да обвинят работодателя ми, че ме е принудил или че не ме е спрял???

 64. 64 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  Ако, преди Цацаров, прокуратурата беше "мързелива", то сега е смешна! С просто око се вижда, че в България беше извършен комунистически преврат и беше поставено марионетно правителство!
  Цацаров е за затвора! Със Станишев и другия боклук Цветан Василев!

  Машини прости, народ неук.
 65. 65 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1391 Разстроено

  "За бездействие, в резултат на което е допуснато подчинени нему длъжностни лица да извършват престъпление."
  ...
  Интересно, ...а толкоз енергичен министър беше! ... Определено човек на действието, ..в никакъв случай не беше некой лентяй и човек на мисълта.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 66. 66 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Ке /ц,пд; Не бързам да се радвам,нито да злорадствам,че Цветанов е обвиняем.Призовавам и мислещите хора да не правят това.Не осъществяване на контрол над подчинени е въздигнато като признак на редица престъпления в НК. Престъпление е когато длъжностно лице ,отговарящо за безопасност на труда,не осъществява контрол и от това МОЖЕ да последват немаловажни последици.Не случайно подчертавам думичката МОЖЕ. Подобно е и обвиненението срещу Цветанов,но вече в една друга област-използването на СРС. Не съм привърженик на конспиративните теории,но ми се струва,че прокуратурата подхожда тактически по отношение на Цветанов.Възползва се от законовата възможност да му повдигне едно обвинение за по-леко престъпление,не му показва събраните до момента доказателства,което изтъкна и адвоката му,а такава възможност дава на прокуратурата НПК,където наред с общото задължение на обвинителната власт да предоставя всички доказателства на обвиняемия,е предвидена възможност при повдигане на обвинение и по преценка на разследващия,част или изцяло събраните ДО МОМЕНТА доказателства да не се прдоставят на обвинения.И тук не сучайно подчертавам думата " до момента".Тъй-като от този момент нататък такава възможност прокуратурата вече няма.Прокрадна се по-рано информация,че прокуратурата разполага със свидетелски показания на подчинени на Цветанов,че той лично в отделни случаи им е разпореждал нерегламентирани подслушвания.Защо трябва да искаме сега още прокуратурата да си изстрпеля всички патрони? Не е случайно и намерението след повдигане на обвинението да се поведе първия разпит на вече обвиняемия Цветанов в присъствието на съдия.Допускам,че там на него ще му бъдат зададени твърде неудобни въпроси и е много важно какви отговори той ще даде.Въпреки,че по закон той вече може да отказва да дава обяснения и това не би могло да доведе до утежняване на положението му.Нека да изчакаме развоя на следствието и тогава да ръкопляскаме или да ругаем!

 67. 67 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1857 Весело

  Да е на хаирлия, поле Боце, серГея, Доган, Волен .....

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 68. 68 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#64] от "Zizu":
  В събота се явете на инструктаж относно поставяне на запетаи в коментарите. ...9:00, ..форма "лятна строева". ..Излагате пагона!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 69. 69 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1023 Весело

  До коментар [#44] от "richardnixon":

  Цветанов със конкурс ли ви е избирал такива "умници"?
  Как може Цвинокио да е против мафията, като е самата мафия. И адвокат му е адвоката на братя Галеви

 70. 70 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 343 Неутрално

  От кауша да не се измъкне...все на негри да попада

  Да живее България и българският народ.
 71. 71 Профил на Прокопеевски
  Прокопеевски
  Рейтинг: 506 Неутрално

  В държавата - бг политик в затвора не е лежал. Няма и да лежи.

  В държавата на Ицо - ''Стоте манекенки'' и Цецо - ''Стоте апартамента'' се случват само абсурди.

  Дребните кокошкари пълнат зандана,
  а големите тарикати се разхождат с държавни пари.

 72. 72 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1857 Неутрално

  И като каза
  [quote#69:"stenli1"]Как може Цвинокио да е против мафията, като е самата мафия. И адвокат му е адвоката на братя Галеви[/quote]

  се сетих, че братя Галеви ги ОСЪДИХА.
  Този адвокат май е добър само по икономическите престъпления (Николов - САПАРД), а?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 73. 73 Профил на opaopiopa
  opaopiopa
  Рейтинг: 561 Весело

  "Цветан Цветанов вече е обвиняем"

  Ааде на хайрлия да е... Днес Цветанов, утре Борисов, вдругиден Фидосова. А накрая всички в затвора, де отдавна са заслужили почетни места сред милити пилци.

  tactical air command
 74. 74 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#69:"stenli1"]И адвокат му е адвоката на братя Галеви [/quote]

  Е и? Освен на Галеви е адвокат и на главен свидетел срещу Алексей Петров! В такъв случай в коя категория адвокати го слагаме? Или е най-удобно да се казва само "удобната" истина?

 75. 75 Профил на Tyson
  Tyson
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Този адвокат изгуби и на Марио Николов делото и на Братя Галеви.

  НЕГЪР НЕ СЪМ, НИТО БИЯЧ, МИС КАЛИФОРНИЯ ДАЖЕ НЕ СЪМ Я ВИЖДАЛ САМО ЧЕ ЗНАЙ ТАЙСЪН СЪМ АЗ
 76. 76 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1157 Любопитно

  "....Цветан Цветанов вече е обвиняем...."

  Да бъдем точни: Цветан Цветанов ВСЕ ОЩЕ е обвиняем...

 77. 77 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1280 Разстроено

  Няма да има осъдителна присъда!!!
  Като имам предвид резултата от записа, направен в дома на Борисов между него, Кокинов и Мирослав Найденов, аз мисля, че вече е налице споразумение между ГЕРБ и управляващите в смисъл: "Вие няма да преследвате ефективно нашите хора, в замяна на което пък, ние няма да ви бъдем непримирима опозиция, а само на ужким в Парламента за пред матриала." Така се споразумяха навремето Иван Костов и Николай Добрев. И така, халваджията за бозаджията, докато свят светува, и каруцата ще си остане в блатото на "демократичния преход".

 78. 78 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#63] от "georgi_val":

  Не се чудиш само ти!
  Кое наложи да се повдига първо( и за сега единствено) обвинение за бездействие, преди да бъде доказано престъплението и да се обвинят извършителите му?
  Не съм юрист, ако греша нека бъда поправен, но ми се струва че дори и подчинените на Цветанов да са направили самопризнания и да са постигнали договорка с прокуратурата пак би следвало да бъдат обвинени. И съдът да реши какво наказание да им наложи.

 79. 79 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#69] от "stenli1":

  Викаш бил самата мафия. Винаги съм мислил, че мафията е интелигентна и най-вече професионална организирана престъпност. Не го защитавам в никакъв случай за това, което е правил (а той е подслушвал със сигурност), но има къде къде по-големи престъпници от Цветанов в България.

  Fortuna favet fortibus.
 80. 80 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#69] от "stenli1":лузьо оди вържи - герб е единствената партия която се опита да разчисти обора - но гов хубаво ти миришат и предпочиташ гея бея и злодея - твоя работа пик-- ти на мозъка

 81. 81 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1023 Любопитно

  До коментар [#74] от "georgi_val":

  Ти как мислиш, дали този свидетел познава Ал. Петров от поетични четения или срещи в бибилиотеката?

 82. 82 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 506 Неутрално

  "... защото флашката, на която били документите, "заяла"..."
  Станишев дори един компромат не може да спретне като хората. Добре, че гл. прокурор го подпира.
  Цацаров отлично знае, че няма за какво да обвини Цветанов, защото не е извършил никакво престъпление - всичко беше предизборна пушилка. Но нали гл. прокурор изпълнява политическа поръчка на Пеевски и Станишев, ще трябва малко да върти и суче, преди да си признае провала. Особено след като стана ясно, че чрез спецавтомобилите не може да се записват разговори с микрофон, а само да се засичат мобилни комуникации.

 83. 83 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  Дневник, защо лъжете! Все още няма връчено обвинение, само го разкарват и унижават. Публикувайте обвинението, да ама не, няма още обвинение!
  Иначе ще го обвинят, че си е оставил колата на паркинга и евентуално някой може да я открадне и съществува вероятност с нея да убие човек!
  т.е. " не е създал правила и не е упражнил контрол в резултат на което съществуват предпоставки евентуално някой да извърши престъпление"
  как ви звучи? е това е!!!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 84. 84 Профил на pesho_
  pesho_
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Voila!!!
  Сега е ред на съда, да вътвори тази гнусна мутра, където му е мястото

  Прокуратурата: Цветанов е извършил престъпление
 85. 85 Профил на Tyson
  Tyson
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#82:"ambros"]"... защото флашката, на която били документите, "заяла"..."
  Станишев дори един компромат не може да спретне като хората. Добре, че гл. прокурор го подпира.
  Цацаров отлично знае, че няма за какво да обвини Цветанов, защото не е извършил никакво престъпление - всичко беше предизборна пушилка. Но нали гл. прокурор изпълнява политическа поръчка на Пеевски и Станишев, ще трябва малко да върти и суче, преди да си признае провала. Особено след като стана ясно, че чрез спецавтомобилите не може да се записват разговори с микрофон, а само да се засичат мобилни комуникации.[/quote]


  Добре обясни ми как главния прокурор изпълнява поръчка на Станишев, като и малките деца знаят, че ББ и ЦЦ си го "избраха". Даже нарушиха процедурата, само и само да не стане някой друг. После Кокинов го потвърди "ти си го избра"

  Какви поръчки сънуваш?!?!?!?

  НЕГЪР НЕ СЪМ, НИТО БИЯЧ, МИС КАЛИФОРНИЯ ДАЖЕ НЕ СЪМ Я ВИЖДАЛ САМО ЧЕ ЗНАЙ ТАЙСЪН СЪМ АЗ
 86. 86 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#85] от "Tyson":

  Избрал го е Борисов, а не Ц.Ц.
  "Цацата" е човек на Гергов, свинаря, не този от бТВ.

  Fortuna favet fortibus.
 87. 87 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  До коментар [#79] от "Ламбо":

  Рекета, който е извършвал, използвайки целия инструментариум на МВР и НАП.
  Не съм съгласен.

 88. 88 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 671 Неутрално

  [quote#30:"lz2"]да обвиниш някого, че някой друг е извържил /може би/ престъпление! [/quote]

  Само ако си имал задължението да създадеш ред и да го контролираш!

 89. 89 Профил на hasan.mumun
  hasan.mumun
  Рейтинг: 229 Неутрално

  САМО ГЕРБ! ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ, УПРАВЛЯВАЛА БЪЛГАРИЯ, КОЯТО МИСЛЕШЕ ЗА ХОРАТА!

 90. 90 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 972 Весело

  [quote#85:"Tyson"]как главния прокурор изпълнява поръчка на Станишев, като и малките деца знаят, че ББ и ЦЦ си го "избраха". Даже нарушиха процедурата, само и само да не стане някой друг. После Кокинов го потвърди "ти си го избра"

  Какви поръчки сънуваш?!?!?!? [/quote]
  -Сънищата винаги са нещо много различно от действителността.Често те са проекция на желанията.Затова по време на сънища някои получават полюции. А понякога може да сънува и с отворени очи.Пример-Дянков:"Краси съм като Брад Пит".

 91. 91 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 744 Неутрално

  - защото флашката, на която били документите, "заяла", разказа Менков.
  Той щеше да го усмърти, обаче пищовът заеди
  Циркът е пълен. А въобще има ли някой от управлението на страната който да знае какво трябва да прави?

 92. 92 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Неутрално

  [quote#48:"galina_blanca"]А СтАнишев кога ще го обвинят за бездействие относно заменки, неправомерно скючени заеми, кражби от еврофондове и безумни хонорари на псевдо-хидроинжинери???[/quote]
  Станишев има да отговаря за едно много конкретно и много по-силно наказуемо действие. А именно изнасяне на секретни документи всред публичното пространство. Ако добавим и тазгодичните му предизборни документни изяви, този лидер на ПЕС ще се окаце един от най-специализираните престъпници по документните измами и фалшификации.....
  Е! Най-накрая се видя каква специалността на СтаниШеф.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 93. 93 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 730 Неутрално

  Ще пия една бира по случая!

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 94. 94 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 972 Весело

  [quote#89:"hasan.mumun"]САМО ГЕРБ! ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ, УПРАВЛЯВАЛА БЪЛГАРИЯ, КОЯТО МИСЛЕШЕ ЗА ХОРАТА[/quote]
  -Седяха и мислеха.Но по едно време-отведнъж всички видяха,че те само седяха.

 95. 95 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  [quote#77:"Дедо Либен"]И така, халваджията за бозаджията, докато свят светува, и каруцата ще си остане в блатото на "демократичния преход". [/quote]
  Вече 20 година едни стават други сядат и всичко е в пълна приемственост както тираджийте си менкат управлението на камиона и крайпътните каки !

  Никой нищо лошо и не си помисля за предшественика му който му споделя всичките далавери и схемите от които се изкарват пари !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 96. 96 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#87] от "stenli1":

  Рекет? Мен не ме е рекетирал. Може би трябва да се притесняват тези с незаконен бизнес... като Гришата от Литекс например.
  Искам да кажа, след като е имало рекет би трябвало и да бъде доказано. Събират се рекетираните от Цветанов и правят общо дело в прокуратурата. Защо не са го завели?

  Fortuna favet fortibus.
 97. 97 Профил на Нощен злодей
  Нощен злодей
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Всяко нещо по реда си... Да се готви Тиквун...

 98. 98 Профил на opaopiopa
  opaopiopa
  Рейтинг: 561 Весело

  [quote#74:"georgi_val"] Е и? Освен на Галеви е адвокат и на главен свидетел срещу Алексей Петров! В такъв случай в коя категория адвокати го слагаме? [/quote]

  Адвокат на мафията, защитаващ мафията ГЕРБ. Сам даваш още едно доказателсто.

  tactical air command
 99. 99 Профил на pesho_
  pesho_
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#93:"Mista"]Ще пия една бира по случая! [/quote]

  Наздраве! Заслужава си

  Прокуратурата: Цветанов е извършил престъпление
 100. 100 Профил на mcmlxxiv
  mcmlxxiv
  Рейтинг: 506 Весело

  Бай Сотир спря да дава изявления, сигурно е зает да брои бюлетините.Много е бавна прокуратурата, един месец не могат да преброят бюлетините, а Цецо щеше да фалшифицира изборите само за един ден.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK