Веселин Марешки е председател на две политически партии едновременно

ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ

© Надежда Чипева

ВЕСЕЛИН МАРЕШКИВеселин Марешки, един от деветимата кандидати за кмет на Варна в предстоящите частични избори, насрочени за 30 юни, е едновременно член и председател на две политически формации. Това показа справка в регистрите на Софийски градски съд.


В началото на кампанията за предстоящите избори във Варна собственикът на едноименната аптечна верига обяви, че ще предприеме третия си опит за атака на кметското място в града като независим кандидат. След като не успя да събере необходимата подкрепа за това, той ще се яви на изборите като кандидат на партията си "Либерален алианс", учредена и регистрирана още през 2007 г. В същото време според направената проверка Марешки се оказва и председател на друга политическа сила, регистрирана през 2005 г. "Национално движение за свобода и демокрация" (НДСД). Двете политически партии имат седалище на един и същ адрес - Варна, жк "Младост" бул. "Република", "Медицински център Младост". Негов собственик е също Веселин Марешки.


Устави и закони
Национално движение за свобода и демокрация няма страница в интернет, не са публикувани и учредителните му документи.


По-различно стоят нещата с "Либерален алианс". Сайтът му предлага възможност за онлайн записване на членове и симпатизанти след регистрация, а условията за членство са описани в устава на партията. В неговият член 1 е записано, че "Либерален алианс" е политическа партия", учредена и регистрирана в съответствие с Конституцията на Република България и по Закона за политическите партии. Справката със закона обаче показва, че е извършено точно обратното.


Чл.8., ал. 1 от текста на закона гласи, че всеки гражданин с избирателни права съгласно българското законодателство може да участва в учредителното събрание на политическа партия "само ако не членува в друга партия".


Чл. 11. на същия закон третира присъединяването на нови членове към вече учредена политическа формация. Това става чрез "саморъчно попълнена и подписана декларация за индивидуално членство по образец, утвърден от инициативния комитет, до провеждането на учредителното събрание".


Според ал. 2 на същия текст всеки нов член на политическа партия "декларира, че приема основните принципи и цели на политическата партия от учредителната декларация и че не членува в друга политическа партия".


Следващият чл. 3 изрично вменява задължението по проверката за евентуално невярно съдържание на подадената декларация на инициативния комитет за учредяване на партията. В него пише следното: "Декларация по ал. 1 (за членство) подписват и членовете на инициативния комитет."


Цитираните текстове на Закона за политическите партии на практика показват, че дори ако формално не е бил сред учредителите на "Либерален алианс" Марешки е нямал право на членство в партията, тъй като вече е бил член на "Национално движение за свобода и демокрация".


Абсурдът


Според политолога Огнян Минчев членуването в две политически партии е абсурд. "Става дума за основополагащ принцип в политиката, каза Минчев. Звучи толкова невероятно, че дори няма нужда от законодателен текст. Ако това е така, г-н Марешки трябва на всяка цена да избере една от двете политически формации, които оглавява и да напусне другата. За разлика от т.нар. двойно гражданство двойното политическо членство е абсолютно недопустимо от гледна точка на политическата практика".


Според Аделина Николова, пресаташе на Софийския градски съд, казусът с председателството на две партии едновременно е трудно разрешим.


"Българското законодателство не предвижда съдебна процедура за свалянето на Веселин Марешки от заеманите длъжности, каза тя след направена проверка. Според разпоредбите на закона това може да стане или при неподаване на годишните декларации за имущественото състояние на определена партия пред Сметната палата, или от конгреса на партията".


Оказва се, че и двете партии, оглавявани от Марешки, са изрядни пред Сметната палата.


Факти и цифри


Според декларациите, подадени до нея в началото на 2013 г., те продължават да развиват дейност, а като техен председател официално е посочен Веселин Марешки.


Отчетът за финансовата дейност на "Либерален алианс" за м.г. показва, че към 31 декември партията има задължение към неназован доставчик в размер на 1000 лв., както и задължения в същия размер към бюджета за дължим данък "дарение". И двете суми не са били платени към датата на подаване на отчета 26 февруари 2013 г.


През отчетния период "Либерален алианс" е декларирала приходи от дарения на стойност 18 хил. лв. за осъществяване на дейностите и постигане на целите, за които е регистрирана партията.


Сред основните й дарители са две лица, които също носят фамилията на председателя на партията – Светлана Александрова Марешка и Нина Найденова Марешка–Иванова. Разходите за 2012 г., посочени в отчетите, са на стойност 2 хил. лв.


Втората партия на Марешки, НДСД, е декларирала, че към 31 декември м.г. е имала в сметките си средства в размер на почти 713 лв., но наличността в разплащателна и сметка е само около 43 лв. Основният капитал на партията, посочен в документа, възлиза на 155 лв., а задълженията на НДСД за неизплатени доставки са в размер на 600 лв.


Въпреки че не е развивала видима политическа дейност, партията НДСД все пак е направила административни разходи на стойност 300 лв. и разходи за банкови комисионни в размер на 79.50 лв.


Веселин Марешки не отговаряше на мобилния си телефон, въпреки че в момента кампанията му като кандидат за кмет на Варна е в разгара си. По тази причина той не бе открит и за коментар по казуса с двойното председателство на партиите, които оглавява.


Утвърдената практиката


Фактът на двойната политическа принадлежност на Марешки, макар и несанкционирана от българското законодателство, е само част от сложния зигзаг, очертан от политическата му кариера.


За пръв път Веселин Марешки проблесна на политическата сцена през 2001 г. Тогава по време на парламентарните избори той издигна кандидатурата си за независим депутат, но участието му в кампанията се оказа провал. Две години по-късно като водач на листата на Българска социалдемократическа партия Марешки стана общински съветник във Варна.


Вторият опит на бизнесмена да атакува парламента беше през 2005 г. Този път той водеше варненската листа на "Федерацията на свободния бизнес - Съюз България", но отново не успя да преодолее изборната бариера.


След неуспеха на създадената през 2005 г. партия НДСД, на 15 юли 2007 г. Веселин Марешки регистрира втората си партия, която оглавява и към момента - "Либерален алианс".
След регистрацията на втората си партия през 2007 г. само за няколко месеца той успя да превърне аптечната си верига в добре структурирана система от политически клубове и атакува оттам второто място в изборите за кмет на Варна. В сформирания след това общински съвет Веселин Марешки успя да вкара петима съветници, но... с мандата на партията "Ред, законност, справедливост" (РЗС).


Истинският триумф на Марешки беше кампанията за местните избори през есента на 2011 г. На тях обаче той отново не се яви като кандидат на нито една от двете партии, на които е председател. В кампанията той участва от името на коалицията "Обединени десни сили". В нея влязоха няколко от структурите, формирали двойника на Обединените демократични сили, наречен "Общност на демократичните сили". Така абревиатурите на двете формации съвпаднаха напълно – ОДС.


"Марешки успява да бъде "удобната" конкуренция, желаният опонент при евентуален балотаж", коментира между двата изборни тура през 2011 г. Александър Стойчев, преподавател по философия във варненския Медицински университет. "Неговото присъствие като алтернатива блокира протестния вот. А така и формулата "всички срещу..." или дори принципът на по-малкото зло няма да сработят", каза той.


За пръв път "Либерален алианс" се яви на избори самостоятелно на парламентарните избори през май тази година. Това се случи, след като създадената специално за участие в изборите "Коалиция за ред, законност и справедливост" отново с Яне Янев се разпадна скоро след учредяването й.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (83)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Ако случайно не го изберат от едната....

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 2. 2 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Залага на сигурно.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 3. 3 Профил на VD
  VD
  Рейтинг: 317 Неутрално

  Малко са му, тоя има енергия за още.
  Само да не забравя, че който си повярва много и пада много лошо.

  VD
 4. 4 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Залага на сигурно.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 5. 5 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 975 Любопитно

  Варна скоро няма да се отърве от смардящите и властгонещи мошенници! Жалко за града и той както държавата ни ще му видят сметка окончателно в скоро влеме!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 6. 6 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Весело

  Ех, тоя Марешки, огрява и там, където слънце не влиза. Политик за чудо и приказ!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 7. 7 Профил на mart.in
  mart.in
  Рейтинг: 466 Любопитно

  Този интересен бюрократичен казус едва ли ще се окаже ключов в борбата на Марешки (за пореден път) да се докопа до кметското място. Дори бих предположил, че изобщо не е наясно за ситуацията и ще заложи отново на стандартните си прийоми с раздаване на безплатни/евтини лекарства или пари, за "насърчаване" на традиционно зле платени професии като учителската и т.н. Материалът обаче е любопитен сам по себе си, независимо дали ще изиграе роля в тази кампания.

 8. 8 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 638 Неутрално

  ДС сценаристите взеха да се оплитат в собствените си сценарии?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 9. 9 Профил на Moonshine
  Moonshine
  Рейтинг: 712 Весело
 10. 10 Профил на purple_rain
  purple_rain
  Рейтинг: 466 Весело

  Една е тясна за потенциала и възможностите на човека какво толкова

 11. 11 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  Получих информация, че си е махнал плакатите с мутрата от пощата и поликлиниката в Младост.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 12. 12 Профил на exteras
  exteras
  Рейтинг: 466 Весело

  Колкото повече, толкова повече.

  errata
 13. 13 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  Що така бе Марешки, разпиляваш си гласовете. Сега ще имаш един глас за едната партия и един глас за другата

  Няма шики-мики.
 14. 14 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 875 Неутрално

  Какво чудно има, в България сме, не бих се учудил дори ако въпросните две партии на Марешки са политически противници - едната дясна, другата лява.

 15. 15 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 918 Весело

  [quote#4:"dragozow"]
  Залага на сигурно. [/quote]
  -Така може с едната си партия да властва,а с другата да е в опозиция.-Диференциация на риска от изпадане в немилост.

  [quote#6:"ПАВЛА - సటోరి"]
  Ех, тоя Марешки, огрява и там, където слънце не влиза. Политик за чудо и приказ! [/quote]
  -С една дума:
  [quote#9:"Stardust"]Сладур! [/quote]

 16. 16 Профил на block
  block
  Рейтинг: 874 Неутрално
 17. 17 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  На мен ми прилича на принцеса Фиона (съпругата на Шрек) = "Една си денем, а вечер -друга" Денем тежък олигарх, собственик на аптеки, богаташ, а вечер беден социалист обгрижващ бедни пенсионери

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 18. 18 Профил на bono_vox
  bono_vox
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Човека иска да е опозиция на самия себе си, защитавайки коренно противоположни тези, като по този начин цели 100% от електората във Варна, Пловдив (заради Локото) и цяла България а Желая му успех и дълголетие че да не става клиент на собствените си аптеки.

 19. 19 Профил на _franprix_
  _franprix_
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Просто е забравил за другата партия, при толкова грижи е оправдано- има да мисли за цял град с половин милион, как ще ги оправя като кмет/ех,мечти,мечти/

  Весо трябва да си гледа бизнеса, никога няма да спечели изборна длъжност, най-малко заради физиономията си, за която не е виновен,де, но хората гледат по лице. И не само в БГ е така, ако Весо отиде в чужбина и извади в магазина кеш 100 евро, касиерката ще проверява парите няколко минути.

 20. 20 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 746 Весело

  що не земе да оглави всички партии, та най-накрая да стане кмет? може да си го позволи...

 21. 21 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 875 Весело

  Марешки се е надявал и двете да влязат в парламента - едната за управляваща, другата за опозиция. Човек с размах.

 22. 22 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Марешки просто и нагледно демонстрира, че която и партия да избереш, все едни и същи мутри ще изпълзят от нея!

 23. 23 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#6] от "ПАВЛА - సటోరి":
  Подсигурява се човекът. Ако не стане с едната партия, вади от джоба си другата.
  Жалко за Варна.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 24. 24 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  Дневник - не е задължително председател на партия да е неин член. Марешки може съвсем законно да е председател и на двете партии, и да не е член на нито една от тях. За справка - бате Боце - член на БСП, председател на Герб.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 25. 25 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  "Национално движение за свобода и демокрация (НДСД)" + Либерален Алианс" = Свободен Демократичен Национал - Либерален Алианс (СДНЛА) Покрил е голям спектър = остават Му свободни опции за радикал, консерватор и нещо социал-прогресивно ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 26. 26 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1326 Весело

  Ако не го допуснат през вратата той тича към прозореца!

 27. 27 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3277 Неутрално

  Това си е жива шизофренния. Да изповядваш едновременно два вида идеи за развитие и организация на обществото. Ми този е за психиатрията бе!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 28. 28 Профил на sapka6
  sapka6
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Хитър ход от Марешки !

 29. 29 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 524 Весело

  Е сигурно и идеологиите на двете партии са коренно противоположни
  Не че вярвам въобще да имат каквато и да е идеология, освен стремеж към държавна субсидия...

  И каква е тая "политическа кариера" смях в залата...

 30. 30 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 875 Весело

  Трябваше тия партии да влязат в парламента - представяте ли си новините "партията на Марешки не се регистрира за участие в заседанието на парламента, за да попречи на партията на Марешки да гласува правителство". Щяхме да гледаме как Марешки от дясната партия на Марешки критикува Марешки от лявата му партия.

 31. 31 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 524 Весело

  Не подкрепям нито една от двете партии, но при такива размери на подслушване и

  следене е съвсем нормално да имаш дори и повече от две не партии, а самоличности.

  Свободния човек не може да оцелее по друг начин, а с него и свободата изобщо.

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 32. 32 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3277 Весело

  [quote#22:"focusnik"]Марешки просто и нагледно демонстрира, че която и партия да избереш, все едни и същи мутри ще изпълзят от нея![/quote]
  Нещо като женитбата! Както и когато да бръкнеш в торбата - все змия ще изкараш!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 33. 33 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 780 Неутрално

  А знае ли се кой е другия член на тази партия? Или предпочита да остане инкогнито, че да не става за резил

 34. 34 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#23] от "Lady Zeppelin":
  Верно жалко, защото ще има хора, които пак ще му повярват на празните обещания. Дай на глупака власт, па му гледай сеира, както е казал народът.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 35. 35 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 975 Любопитно

  Не е прост този, който яде баницата, а онзи който му я дава! Варненци да се събудят!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 36. 36 Профил на Пуканка
  Пуканка
  Рейтинг: 413 Неутрално

  До коментар [#11] от "Count Grishnackh":

  Миличкия, една партия му е много. Сега максимума му ще е 500 гласа

 37. 37 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1326 Весело

  Коалицията Ярешки що се разпадна и лиши Боко от патерица в парламента?

 38. 38 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1821 Любопитно

  [quote#31:"tripleaaa"]Не подкрепям нито една от двете партии,[/quote]
  Кажи кой подкрепяш, да знам за кого да гласувам?

 39. 39 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2112 Весело

  Този дали сам си опонира?

  I Want To Believe
 40. 40 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 780 Весело

  Иначе у нас каквато и партия да се основе накрая все излиза БКП. Еха даже и рима се получи.

 41. 41 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  Какъв е проблема, нали си плаща Тоя поне още отсега показва, че е хамелеон, а другите, дето бяха подред от БСП, СДС, а сега са в ДПС?

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 42. 42 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1326 Весело

  Да го изберем и от двете-човекът заслужава.
  И лекарствата ще поевтини...

 43. 43 Профил на shilliew
  shilliew
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Сред основните й дарители са две лица, които също носят фамилията на председателя на партията – Светлана Александрова Марешка и Нина Найденова Марешка–Иванова. Разходите за 2012 г., посочени в отчетите, са на стойност 2 хил. лв.

  Не само Марешки има две партии, но и две жени...(извинявам се, ако една от тях е негова сестра, но нямам информация)

 44. 44 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3134 Весело

  А защо двете му партии не се коалират и да издигнат обща кандидат-а именно Марешки?!Така Марешки ще твърди,че го е издигнала за кандидат коалиция от партии

 45. 45 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1229 Неутрално

  То на малко акъл много партии отиват.Най добре да се яви в коалиция от всичките си партии.Иначе е толкова либерален,че грам конкуренция не може да търпи.
  Някои колеги,обаче,нарочени за отстрел от него и такива като него,го използваха като коктейл Молотов.В к-с Славейков на Бургас,например,на една колежка аптеката й беше наобиколена последователно от такива като него,кой на 20 метра,кой на 15 метра,започна се голямото крадене на електорат с дънпингови цени,и тя реши че изходът е само един-продавай на Марешки да се оправя с тях.Сега се надцакват като луди.

 46. 46 Профил на dragalevski
  dragalevski
  Рейтинг: 485 Гневно

  Този е еманация на пълното безочие! Гнус!!!!

 47. 47 Профил на koychsta
  koychsta
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За сметка на това е независим кандидат за кмет. Допускам, че се отвратил и от двете партийни структури

 48. 48 Профил на En route
  En route
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Поредният абсурд на българския политически живот. Но това е факт, ДС си има и БСП и ДПС и Атака и още много, така че Марешки само с две партии е много назад.

  Пътуващ
 49. 49 Профил на Yordan Kondov
  Yordan Kondov
  Рейтинг: 28 Неутрално

  Така е когато бъркаш политиката с търговията и партията с ООД.

 50. 50 Профил на Мадлен
  Мадлен
  Рейтинг: 466 Разстроено

  Жалко за Варна, красив град, а го опропастиха!

 51. 51 Профил на stephan
  stephan
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Не че намирам за нормално един човек да е член, хеле пък председател, на две партии, но е редно да се посочи, че няма такава законова забрана. Дневник не са дочели закона. Това, което те цитират, чл. 8 и чл. 11 се отнася единствено до процедурата по учредяване на политическа партия. Наистина, членовете на инициативния комитет по създаване на партия и евентуално присъединилите се към инициативния комитет граждани след неговото сформиране, но ДО учредителното събрание, не могат да са членове на друга партия. Логиката на закона е, че на учредителното събрание всички учредители могат да са членове единствено на партията, която ще учредяват. Ако Марешки не е бил член на инициативния комитет и не е участвал на учредителното събрание, то няма нарушение на закона. Ако той е станал член и председател на партията, след нейното учредяване, то няма проблем със закона. (Евентуално с партийния устав , защото повечето партии предвиждат забрана за членство в друга - това трябва да се провери в устава на Либарелане алианс и на НДСД). Макар тази хипотеза да е малко вероятна , журналистите е трябвало все пак да проверят в учредителните документи внесени в съда, дали Марешки е член на инциативния комитет по учредяването и или дали е сред учредителите , преди да обявят гръмко, че Либерален алианс е учреден в нарушение на закона.

 52. 52 Профил на sisovarna
  sisovarna
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Винаги едно село трябва да си има шут. Защо пък Варна да няма нещо за цвят, като Марешки. Вечния кандидат. Пръска си парите за лудо. Ама като ги има и го влече, що пък да не си ги пръска. Една, две, пет,партии. Кой ти ги брои. Да живее фармацията! Отдавна нищо не може да ме изненада. Този пъпчасал тип, пълен мошенник.

 53. 53 Профил на elita_stz
  elita_stz
  Рейтинг: 975 Неутрално

  С две дини под една мишница - личностно разтройство или политическа шизофрения, безсрамие!!!

  "Който остава неутрален бива намразен от онзи, който губи и презиран от онзи, който печели." Макиавели
 54. 54 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Елемент от особеностите на българската демокрация.

 55. 55 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Магарешки много наивно смята, че като направи коалиция от двете партии , ще получи 2 гласа за коалицията. Лъже се, и коалиция от пет партии да регистрира, пак само един глас ще получи - неговия.

 56. 56 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 524 Весело

  До коментар [#38] от "Роси Кирилова" със съвсем сериозно настроение

  По принцип съм много далеч от политиката и не се интересувам много, но бих

  подкрепил партия, която се обяви са провеждане на референдум за одобрение

  на конституцията, а след това и за одобрение на избирателен кодекс отново чрез референдум.

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 57. 57 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 638 Неутрално

  всяко магаре в РБ с партия, а това е и с пари на украинско-руската мафия, такива трябва да бъдат пратени в родината на жена му след национализация и да си ги режат "спонсорите" му.

  "Vernunft wird unsinn, wohltat plage."
 58. 58 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 918 Весело

  [quote#23:"Lady Zeppelin"]Подсигурява се човекът. Ако не стане с едната партия, вади от джоба си другата. [/quote]
  -Като си няма двама дядовци да вади според случая единият или другият от джоба си,минава на две партии.

 59. 59 Профил на Димитър
  Димитър
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Весо не ставаш за политик. Гледай си аптеките и това е.

  :-)
 60. 60 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 756 Весело

  [quote#16:"blockblock"]мултитасинг баце [/quote]
  Многомашинник - Найда Манчева(тъкачка на много станове, герой на соцтруда)!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 61. 61 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  "Собственикът на едноименната аптечна верига обяви, че ще предприеме третия си опит за атака на кметското място"....дано успее, по време когато земята е посипана с разбити илюзии

 62. 62 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2953 Неутрално

  КОГА БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ЩЕ ВЪРНЕ ОГРАНИЧЕНИЯТА ЗА ВЕРИГИТЕ АПТЕКИ И ЩЕ НАВРЕ В КУЧИ Г** ВСИЧКИ ТАКИВА МАФИОТИ КАТО МАРЕШКИ НАТРУПАЛИ МИЛИАРДИ С ИЗМАМИ И БРУТАЛНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ КОНКУРЕНЦИЯТА?

  Туко-виж цените на лекарствата паднали 5 пъти а нзок заработили с безплатните рецепти по мед и масло !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 63. 63 Профил на karla80
  karla80
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#61] от "xalikarans":

  Така ми се струва или наистина подкрепяш мутрата Магарешки?

 64. 64 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  [quote#63:"karla80"]Така ми се струва или наистина подкрепяш мутрата Магарешки? [/quote]
  Упорит е

 65. 65 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#18] от "bono_vox":

  Може просто да страда от раздвоение на личността. Другият вариант е, че двоен дикиш /шев, тегел/ по-здраво държи.

 66. 66 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Само две???
  При толкова много аптеки звучи разочароващо....

  Не съм магаре;-)
 67. 67 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Закона е за балъците, а прокуратурата спиииии ! Когато говорим за защита на закона и обществения интерес

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 68. 68 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 582 Неутрално

  До коментар [#13] от "Daniel Defoe - Аз бях на протест. А ти?":

  Кой ще гласува за втората, едва ли има право да гласува два пъти може би Яне ще му пусне 1 вотче

 69. 69 Профил на Спас Спасов
  Спас Спасов
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#51] от "stephan":

  Чл. 11. на Закона за политическите партии третира присъединяването на нови членове към вече учредена политическа формация. Това става чрез "саморъчно попълнена и подписана декларация за индивидуално членство по образец, утвърден от инициативния комитет, до провеждането на учредителното събрание".

  Според ал. 2 на същия текст всеки нов член на политическа партия "декларира, че приема основните принципи и цели на политическата партия от учредителната декларация и че не членува в друга политическа партия".

 70. 70 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 582 Неутрално

  До коментар [#25] от "t' Ankus":

  не съм съгласен с подписа ви. Според мен либерален социализъм е по-лошо и от най-дивия капитализъм

 71. 71 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 524 Весело

  Раздвоена личност, този МагарешкиЙ !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 72. 72 Профил на sandoy
  sandoy
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#69] от "Спас Спасов":

  Благодаря за вметката, господин Спасов, и успех! Да знаете, че форумците сме със вас и ще ви подкрепяме в битката ви срещу ТИМ и срещу който и да е олигарх

  Гласувайте!
 73. 73 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 745 Неутрално

  И в двете партии ... сигурно е председател от гражданската квота (нали сега това е най-модерното).
  Кандидатира се, като експерт (другото модерно) за изборите ... изобщооо ... залага мащабен капан ... на електората

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 74. 74 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 485 Неутрално

  Веселин Марешки е председател на две политически партии едновременно...

  - Браво,.. гениално е измислено,...
  Само че..броя на членовете на двете партии,
  е равен , на броя на работещите ..
  във неговите...Аптеки.

  urkobozambo
 75. 75 Профил на papadok
  papadok
  Рейтинг: 638 Неутрално

  [quote#74:"Urkobozambo"]Веселин Марешки е председател на две политически партии едновременно..
  И още на няколкостотин аптеки...

 76. 76 Профил на venkata333
  venkata333
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Като си има пари човека що да не го направи. В България могат да се правят много неща извън закона!!!

 77. 77 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  [quote#70:"ungeheuer"]не съм съгласен с подписа ви. Според мен либерален социализъм е по-лошо и от най-дивия капитализъм[/quote]Не е необходимо да пощурявате от всякакъв социализъм - Либерален социализъм не си виждал, ако не си ходил в Скандинавските държави или ЯпонияДействията на Обама в САЩ също гравитират около идеята. Няма нищо общо с фатмашкия социализъм на СССР. Преди време в БГ имаше Социал-Либерална партия в която членувах и дори бяхме част от правителството на Филип Димитров (СДС)

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 78. 78 Профил на Dreadlord
  Dreadlord
  Рейтинг: 753 Весело

  Представяте ли си какво му е на човека като трябва да гласува и не може да реши кое от двете квадратчета да задраска?

  Who is General Failure and why is he reading my disk?
 79. 79 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#69] от "Спас Спасов":

  Честит имен ден пожелавам здраве, радост и най добрите статии!

 80. 80 Профил на Горгона Медуза
  Горгона Медуза
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#72] от "sandoy":

  ахахаха, по-мазно не можа ли да го изкараш, направо дудук му направи следващия път на Спасов. Пък това дето се борих срещу олигарсите - хахахахахахаха, все едно не знаем как им прави евала и им излизва д*петата за пари, особено на един конкретен. На такива борци като Спасов ако разчитаме, направо да лягаме в гроба!

 81. 81 Профил на stefani_1
  stefani_1
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Подсигурява се човекът. Ако с едната партия не се получи с другата може да извади късмет.
  Личи си , че е много нахъсан за кметското място. Само че, защо ли ми се струва, че от два стола, накрая ще се окаже на земята.

 82. 82 Профил на boneva70
  boneva70
  Рейтинг: 237 Неутрално

  от двата стола та на земята...пак ще залее Варна с безплатни лекарства>А някой пита ли се от къде и защо са му по-евтини лекарствата?Нящо гнило има тука

 83. 83 Профил на Carmina BULGARANA
  Carmina BULGARANA
  Рейтинг: 638 Неутрално

  ОТДАВНА НЯМА НОВО ИЗДАНИЕ НА "ВЕЛИКИЯТ ГЕТСБИ" - А ДЕ!?!

  ЛОЯЛНОСТТА Е ДВУПОСОЧНА УЛИЦА!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK