Без дебат депутатите извадиха подслушването от МВР, ДПС ще вкара промени от главния прокурор на второ четене

Христо Бисеров ДПС

© Юлия Лазарова

Христо Бисеров ДПСПарламентът прие на първо четене промените в закона за специалните разузнавателни средства, който предвижда изваждането на СДОТО (Специализирана дирекция "Оперативни технически операции") от МВР и превръщането й в държавна агенция към Министерски съвет, като реално дебат по предложенията нямаше.


В първата част депутатите от БСП и ДПС влязоха в сблъсък с бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, чиято основна тема беше обвинението срещу Цветанов, използването на СРС-та и срещите на народни представители от ДПС с Цветанов.


След 30-минутна почивка, тонът се успокои и депутатът от ДПС Христо Бисеров обяви, че между двете четения ще бъдат внесени някои от предложенията на главния прокурор Сотир Цацаров по законопроекта. Едно от тях е сходно с призива на Българския хелзинкски комитет (БХК) от миналата седмица пред съдията, който разрешава използване на СРС, да се предоставят всички материали по делото.
Главният прокурор дава идея да бъде разписано как ще действа и принципът на финансовата обвързаност. Той е заложен в измененията, вкарани от депутатите, като според него всеки заявител на специални разузнавателни средства ще плаща през бюджета си всяко заявление. Цацаров предлага да има квоти на отделните заявители и когато те подават сами, да си контролират как се разходват квотите. 


"Има още шест-седем предложения на главния прокурор, като едно от тях е да се регламентира как СРС-та се прилагат спрямо защитените свидетели", заяви още Бисеров, според който идеите на Цацаров са в духа на закона.


От парламентарната трибуна той покани и депутатите от ГЕРБ при последващите обсъждания. Според Красимир Ципов от ГЕРБ законопроектът не ограничава използването на СРС-та и трябва да се помисли дали да няма мотивиране от съда при отказ или разрешение за използване на такива средства.


"Четири години мислихте, ние сега ще действаме. Промените ще са факт. Трябва да намерим решението как да се използват СРС-та, когато става дума за националната сигурност и борбата с престъпността - тогава ще стане ясно дали ДАНС ще има такава структура или не. Елате и го кажете в комисията, това са речи, не са действия", призова Бисеров.


"Започна като водевил и свършва като хорър"

Основната критика от депутатите на ГЕРБ беше свързана с това, че законопроектът не е подложен на обществено обсъждане. (Такава беше и забележката за промените, които миналия петък бяха окончателно приети - разформироването на ГДБОП и вливането му в ДАНС.) Според бившия зам.-министър на вътрешните работи Веселин Вучков липсва финансова обосновка и е необяснимо бързането за гласуване на промените, вместо да бъдат обсъдени с прокуратурата и съда. Вучков заяви, че идеята за закриване на парламентарната подкомисия не е добра, а възстановяването на бюрото за контрол ще го превърне в "милитализирана структура".


Красимир Ципов смята, че промените ще доведат до свръхконцентрация на власт, защото не е записано какво ще се случи с оборудването за подслушване, което се намира в ДАНС. 


Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов също взе думата, като призова да не се разрушава нещо, което е градено с години. Според него е  "несериозно" в мотивите към законопроекта да е записано, че промените се правят заради "бившия вицепремиер и министър на вътрешните работи" и призова депутатите от БСП и ДПС да защитават националния интерес.


"Няма установени незаконни подслушвания, защо никой не си направи труда да каже колко са исканията на съответните институции. Законодателството в България е много рестриктивно. Давам ви още един момент, в който правителството на ГЕРБ винаги работеше да защити националния интерес и за да отпадне всякаква възможност за злоупотреба", заяви Цветанов.


"От кумова срама трябва да замълчите. Не пречете сега да бъдат създадени правила за СРС-та, след като четири години нищо не направихте. Хората са настръхнали срещу нарушаването на правата им, заради използването на СРС и парламентарното мнозинство от ГЕРБ бяха основна причина за нерегламентираното подслушване", заяви заместник-председателят на парламента Мая Манолова. Тя припомни за скандалите с изнесените разговори между бившия премиер Бойко Борисов и шефа на агенция "Митници" Ваньо Танов и за цитираните от Цветанов разговори между лекарите в Горна Оряховица. По думите й използването на СРС-та по време на управлението на ГЕРБ е започнало "като водевил и завършва като хорър".


"В момента се опитвате да си изпълните ангажимента към организирана престъпност. Това е умисъл, който влагате", обърна се бившият вътрешен министър от парламентарната трибуна. Той започна да изрежда данни с колко се е увеличила престъпността в София от началото на година (17%) и колко повече регистрирани престъпления има - 1300. Цветанов призова депутатите от БСП и ДПС да прочетат законопроектите за службите, които предишният парламент не успя да приеме. "Когато сме създали една стабилна основа, не бутайте, за да създадете къща на пясъчна основа. Вие управлявате, правете реформи, ГЕРБ никога не предложи законопроект, който да не е достатъчно мотивиран и обоснован. Особено в сектора Сигурност нямаше проект, който да не е обществено обсъден", заяви още Цветанов.


"Колкото повече говорите, толкова по-добре за нас"


На това изказване на бившия вътрешен министър реагира депутатът от БСП Антон Кутев, който заяви че това е нахалство, на което е способен само Цветанов. "Разбирам нещо от пиар - колкото повече говорите, толкова по-добре за нас. Четири години се увеличава престъпността, което беше ваша отговорност. Това е нахалство, което само вие владеете. В това нещо вие сте уникален", заяви Кутев. Той цитира интервю на бившия земеделски министър Мирослав Найденов, който е заявил, че се е подслушвало даже "под чершафите на министрите". "Ако твърдите, че не сте използвали нерегламентирано СРС-та, как точно надничахте под чершафите, ако не със СРС-та", заяви още Кутев.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Коментари (55)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 506 Весело

  Алюо, червени манерки, веднага запишете в закона:
  Аз, Цвък-и, съм НЕВИНЕН !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 2. 2 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2995 Неутрално

  Най-доброто предложение е на гл.прокурор: който иска подслушване,да го плаща от бюджета си.Тогава няма да подслушват жените и любовниците си.

 3. 3 Профил на kirilnikolaev
  kirilnikolaev
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Герб с това подслушване, спокойно дабяхаразклили поне няколко телефонни измамници ако искаха. Но е по-удобно СРС-та да се ползват за лични цели и срещу неудобни хора, нали така?

 4. 4 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Звучи добре, но песимистът в мен не бърза да се радва. Нека първо да видим как ще тръгне работата.

 5. 5 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  предвижда изваждането на СДОТО от МВР и превръщането й в държавна агенция към Министерски съвет.
  А сега трябва да се създаде и междуведомствена комисия за съгласуване на действията между МВР, СДОТО,ДАНС, и министерски съвет.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 6. 6 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1071 Весело

  Сега гледайте внимателно как броя на държавните чиновници ще започне да нараства в бързи темпове.

 7. 7 Профил на Daniela Denkova
  Daniela Denkova
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Парламентът вместо да се занимава с глупости само, да вземе да разгледа малко по-градивни въпроси. Направимер как да се увеличи икономическия разтеж в страната, как да се облекчат земеделските производители, които не могат да си продадат продукцията, заради турски и гръцки боклуци и т.н. и т.н. Теми много, но не .... те отвличат вниманието на хората от по-важните в момента въпроси с подслушвания.

 8. 8 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#6] от "BlueWater":
  Сега гледайте внимателно как броя на държавните чиновници ще започне да нараства в бързи темпове.
  ..........
  Да, а бюджетът изтънява в геометрична прогресия...
  Хам-хум, ушите пращят.
  Щом ДПС е вкарало промени на второ четене,
  на трето ще е ясно чии интереси ще обслужва новото подслушвателно ДС.
  ДПС са 99 % кадри от ДС, те знаят какво е оперативна ранота, подслушване и тн., все необходими за благото на народа дейности...Но пък нали той си ги избра.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 9. 9 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  Тия дали са наясно, че СРС не е само подслушване? Или целта е да се облекчи рушветчийството?
  А с общественото обсъждане какво се случва?
  Изобщо поради каква причина се готвят сто промени на закона за МВР, а не се обсъди всичко и не се мине с една?
  Нешо много гнило има в цялата работа.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 10. 10 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2163 Неутрално

  [quote#9:"Цецо"]Тия дали са наясно, че СРС не е само подслушване? Или целта е да се облекчи рушветчийството? [/quote]
  МВР е дава пълни доклади по фирмената кореспонденция, разговори , пощи , банкови операции и т.н. явно целта е нещата да се унифицират с американския стандарт и да минат към специалните служби !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 11. 11 Профил на hagan
  hagan
  Рейтинг: 561 Весело

  вече официално главния прокурор е от ДПС

 12. 12 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Все пак трябва да се намалят или изцяло да се премахнат наказанията за използване на двойна самоличност за гражданите, а за депутати да се увеличат и имунитета да не важи в тези случаи.

  Станишев в качеството си на премиер не загубва доклади, а вероятно като гражданин, а Петров като лоялен гражданин ги намира и предава, но като служител в ДАНС...

  Това ще гарантира запазването на свободата на гражданите при положение, че подслушването и следенето достигат огромни размери при съчетанието на злоупотреба с власт и технологии

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 13. 13 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  Тази служба трябваше да стане агенция още при създаването на ДАНС, но не стана защото Михаил Миков, тогава министър на вътрешните работи убеди Станишев че трябва да остане в МВР - познайте защо?

 14. 14 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Цветанов на съд,дава лош пример и в САЩ започнали да подслушват!

 15. 15 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Новия троен тумор продължава да мори държавата.

  Няма шики-мики.
 16. 16 Профил на mi6kro
  mi6kro
  Рейтинг: 410 Неутрално

  Дневник, за да сте обективни трябва да споменете, че Ципов изтъкна УМИСЪЛ за да се отминават критиките на Герб.

  Цацаров не е ли т'ва момченце дето било подхлъзнато за да разреши едни СРС-та ?

  Манолова все едно е на селска седянка, че говори за морал и безочие!

  Местан да се извини за "РИТОРИЧЕСКИ" ! #236 едно-мандатни региона за страната + 4 едно-мандатни района за чужбина
 17. 17 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1519 Неутрално

  "Цацаров предлага да има квоти на отделните заявители и когато те подават сами да си контролират как се разходват квотите."

  Пухчо ще сведе нещата подобно на ситуацията с недоимъка на направления при GP-тата.

  I Want To Believe
 18. 18 Профил на Ivan Donchev
  Ivan Donchev
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Да, например ако трябва да се подслушват хора планиращи да извършат терористичен акт срещу други граждани, защото то срещу българи, кой иска да извършва, такива хрисими овце, но Пухчо ще каже на партньорските служби- извинявайте, но лимита ни свърши и нищо не можем да направим повече...хахахах

 19. 19 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Няма нужда да се измислят неща след толкова примери в други държави. Контролът е чрез подслушваните, напр. 1 г. след подслушването подслушвания трябва да се уведоми за това, да има право да прегледа всички документи и да заведе иск за обезщетение. Така исканията ще паднат 10-15 пъти.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 20. 20 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  "Главният прокурор дава идея да бъде разписано как ще действа и принципът на финансовата обвързаност. Той е заложен в измененията, вкарани от депутатите, като според него всеки заявител на специални разузнавателни средства ще плаща през бюджета си всяко заявление."
  Искам да разсея един широко разпространен мит, свързан с разходите за подслушване. Вярно е, че подслушването е скъпо, но не е вярно, че ако се подслушва по-малко ще се спестят пари. Очевидно е, че парите харчени за подслушване отиват основно за заплати на служителите и за поддържане или наем на комуникационни съоръжения, така че дори и по-малко да се подслушва бюджета за подслушване не може да намалее. Тук важи правилото - колкото повече подслушвания, толкова по-евтино излиза отделното подслушване.

 21. 21 Профил на Сбогом!
  Сбогом!
  Рейтинг: 672 Неутрално

  "Има още шест-седем предложения на главния прокурор, като едно от тях е да се регламентира как СРС-та се прилагат спрямо защитените свидетели", заяви още Бисеров, според който идеите на Цацаров са в духа на закона.
  Браво бе, Цацаров! Сега разбирам, защо СРС-то със защитения свидетел Найденов не ти е свършило работа! Щото първо него ще уличи в престъплението "възпрепятстване на правосъдието", нали?

  You were always on my mind
 22. 22 Профил на Dragond
  Dragond
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Абе тия по едно време бяха много хрисими и се кълняха как всичко щяло да се приема с дебат, с обществена дискусия. Но пусти комунистически рефлекси, все избиват...

 23. 23 Профил на Сбогом!
  Сбогом!
  Рейтинг: 672 Весело

  [quote#18:"Ivan Donchev"]Пухчо ще каже на партньорските служби- извинявайте, но лимита ни свърши и нищо не можем да направим повече...хахахах
  [/quote]
  Наистина е смешно, ако... не беше толкова тъжно.

  You were always on my mind
 24. 24 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#7] от "danideni":
  Има известна пряка и правопропоционална зависимост между ограничаването на прекомерното и безконтролно подслушване и икономическия растеж.

 25. 25 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1350 Любопитно

  Много ми е интересно,какво ще стане,ако не се докаже вина на Цветанов?

 26. 26 Профил на Сбогом!
  Сбогом!
  Рейтинг: 672 Неутрално

  "Според него е "несериозно" в мотивите към законопроекта да е записано, че промените се правят заради "бившия вицепремиер и министър на вътрешните работи""

  Не само е "несериозно", Цветанов! Това си е направо ВИЦ! Виж им акъла и им крой шапката!

  You were always on my mind
 27. 27 Профил на Сбогом!
  Сбогом!
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#24:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Има известна пряка и правопропоционална зависимост между ограничаването на прекомерното и безконтролно подслушване и икономическия растеж.
  [/quote]
  Можете ли да обясните, щото малко ми е мъглява тази зависимост...Да не би да имате предвид "икономическия растеж" на Ал Кайда?

  You were always on my mind
 28. 28 Профил на Сбогом!
  Сбогом!
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#25:"popovski31"]Много ми е интересно,какво ще стане,ако не се докаже вина на Цветанов? [/quote]
  На мен пък ще ми е много интересно, ако се докаже!

  You were always on my mind
 29. 29 Профил на Сбогом!
  Сбогом!
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#2:"hodounski"]Най-доброто предложение е на гл.прокурор: който иска подслушване,да го плаща от бюджета си.[/quote]
  От бюджета си, от бюджета си! Не от джоба си! Толкова сте разбрали и Вие кое е най-доброто предложение! Докато не бръкнеш някому в джоба, трай коньо за зелена трева! Винаги ще им е по-интересно "кой е по-добър" в оная работа, отколкото кой точно е престъпникът.

  You were always on my mind
 30. 30 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1391 Весело

  "...депутатите извадиха подслушването от МВР"
  ---
  Хъ хъ хъ.
  Да му вземеш на мюлюцюниера ушната мида-пеленгатор...
  Туй е, като..
  Да му вземеш на катаджията - слънчогледовата палка-хранилка.
  Или да му вземеш на Радко Отверката - отверката.
  ---
  Какво ше остане, туй като стане:
  - Некъпан мелецеонер - НЕчисто и просто.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 31. 31 Профил на kirilnikolaev
  kirilnikolaev
  Рейтинг: 395 Неутрално

  За този новина ще е уместно, ако перефразирам една песен на СлавитУ Трифонов по този начин - Кви дебати ебати - без СРС-та

 32. 32 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Любопитно

  До коментар [#27] от "gledashta":
  Ще Ви обясня накратко, и то не за всички взаимо връзки. С два примера::
  1.Ограничаването на прекомерното подслушване означава, че предвиждания досега целеви бюджет за това ще се намали, примерно с 25%, което означава, че на централния бюджет ще бъдат върнати около 25млн. лева годишно. Които са колкото увеличенията за детските надбавки. Или да се ползват за обучение и преквалификация на безработни, или да се създаде някакъв насърчителен фонд, и т. н. А ко се възприеме идеята за плащане ОТ фонда на всяко ведомство, което заявява СРС, то тази сума неминуемо ще остане в повече в централния бюджет, защото ще се изплаща от бшджета на самото ведомство.
  2. Ограничаването на безконтролното подслушване ще доведе до по голяма свобода и независимост на бизнеса, т. е той ще бъде насърчен. При извършване на беконтролно подслушване, част от подслушващите биха могли да бъдат сериозно изкушени да извършват извършват незаконно набиране на информация от и за бизнесмени, или по-заможни граждани, които впоследствие да рекетират, или шантажират за своя лична изгода.

  Пп. Подминавам с усмивка неумелия Ви опит за иронизиране. Отдавам го на това, че по-вече гледате, отколкото мислите, което Ви комплексира в определена посока 33. 33 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Помогнете ми да разбера,след като който поръча подслушването това значи ли че всички пари няма да са от бюджета без значение от коя институция е,или може би вече частници ще могат да поръчват подслушвания,след като така е зададено аз така го разбирам!!!

  sdg
 34. 34 Профил на glatzial
  glatzial
  Рейтинг: 506 Любопитно

  На мен ми е най-странно как от всички нереаглемнтирани СРСта само компромати с/у герб излязоха. Хамстера не са ли го слушали или просто бсп са по-добри в тая игра...

 35. 35 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#33] от "Svetlio":
  Съгласно действащия т.н. "Закон за СРС", ЗАКОННО подслушване могат да заявяват само строго и изрично определени институции /ведомства, и то се финансира от един отделно централизиран бюджет в рамките на бюджета на МВР

 36. 36 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  "В момента се опитвате да си изпълните ангажимента към организирана престъпност. Това е умисъл, който влагате", обърна се бившият вътрешен министър

  Подобно беше изказването и срещу съдия Тодорова,след което се наложи да се крие зад гражданските си права,а сега и зад имунитета си.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 37. 37 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#34] от "glatzial":
  За излезлите в публичното пространство незаконни записи, свързани с групировката ГЕРБ /така е коректно да се наричат - не компромати, защото не е доказано какви са/, трябва да питате Цветанов, който беше МВР шеф, или например М Найденов.
  С това не твърдя, че Цветанов е извършвал незаконно ползване на СРС. Но като отговарящ аа сектора Вътрешна сигурност би трябвало поне да е установил, че такива подслушвания се извършват нерегламентирано от някой си

 38. 38 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 590 Неутрално

  [quote#2:"hodounski"]Най-доброто предложение е на гл.прокурор: който иска подслушване,да го плаща от бюджета си.Тогава няма да подслушват жените и любовниците си. [/quote]

  Уауууу, значи ако сега началник Цвъкю реши да подслуша жена си, то ще бръкне в собствения си джоб, а не както преди - в джоба на данъкоплатеца?
  Какви чудеса стават, просто съм шашнат!

  Не съм магаре;-)
 39. 39 Профил на kirilnikolaev
  kirilnikolaev
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#34] от "glatzial":


  Ами те използваха СРС-та най-активно, нормално е най-много компромати да излязат срещу тях. Основната дейност на герб беше рекета, няма какво да се лъжем.

 40. 40 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 545 Весело

  [quote#38:"Марко"]Уауууу, значи ако сега началник Цвъкю реши да подслуша жена си, то ще бръкне в собствения си джоб, а не както преди - в джоба на данъкоплатеца? [/quote]
  Ама какво сега, тази служба ще стане нещо като частна детективска кантора за разводи???!
  Иначе адмирирам предложението за заплащане от поръчителя.

 41. 41 Профил на mils56
  mils56
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Май протестите през февруари бяха точно за тия промени- за ДАНС, за СРС, за отмяната на забраната за пушене на обществени места, за смяна на парламентарните ку..и с още по- големи такива, за смяна на шефове на МВР и областни управители, на разни агенции, или узаконяването на гетата и вилите на другарите по морето. Просто тези се гаврят с нас, правят си каквото им е угодно, ама и ние си търпим, докога ли.

 42. 42 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 811 Весело

  [quote#20:"blagoj"] Тук важи правилото - колкото повече подслушвания, толкова по-евтино излиза отделното подслушване. [/quote]
  -И колкото повече бонуси се раздадат на повече чиновници,толкова по-евтино ще излиза отделният бонус,нали?

 43. 43 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 545 Неутрално

  От това заседание на НС става кристално ясно, че много прибързано се правят тези промени. Необходими са консултациии и сериозно обсъждане на всички моменти. Вижда се, че има още какво да се предлага и доизглажда.
  Какво е това в обедната почивка да се внасят промените, предложени от Цацаров.... какво бързане.?! Между другото неговите предложения са разумни.
  Питам и отговор не искам.

 44. 44 Профил на Сбогом!
  Сбогом!
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#33:"Svetlio"]Помогнете ми да разбера,след като който поръча подслушването това значи ли че всички пари няма да са от бюджета без значение от коя институция е,или може би вече частници ще могат да поръчват подслушвания[/quote]
  Всичко е от държавната хазна! Затова е пълна глупост!

  You were always on my mind
 45. 45 Профил на utopist
  utopist
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Този "убавец" Цветанов, до такава степен е безчинствал в правосъдната система, че дори адвокатите искат в този момент да са прокурори !

 46. 46 Профил на utopist
  utopist
  Рейтинг: 498 Неутрално

  "Абсолютната власт, корумпира абсолютно"
  А Борисов и Цветанов бяха концентрирали точно такава власт около себе си. Резултатът бе видян и усетен - рекет, Крайслери, бюлетини, частно ГДБОБ, отвличания, загадъчният инфаркт на Mишо Бирата и т.н. и т.н.
  Време е за промяна и де централизиранe, силовите структури и малко истинска демокрация.
  Освен това, Цветанов многократно сам заяви, че би ни лишил от присъствието си в политиката при следните условия:
  Цутати:
  Готов съм да се откажа от политиката, ако някой докаже, че по мое време са подслушвали журналисти и политици. 25 март, пред bTV

  Обещавам да затворя зад себе си вратата на политиката, ако се докаже, че съм нареждал подслушвания извън закона. 29 март, пред bTV

  СБОГОМ Г-Н ЦВЕТАНОВ!!!

 47. 47 Профил на Сбогом!
  Сбогом!
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#32] от "ПРОРОК ИЛИЯ":
  [quote#32:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Ограничаването на прекомерното подслушване означава, че предвиждания досега целеви бюджет за това ще се намали, примерно с 25%, което означава, че на централния бюджет ще бъдат върнати около 25млн. лева годишно. [/quote]

  1. И аз отминавам с усмивка неумелия Ви опит да ме засегнете.
  2. Отминавам с насмешка и глупотевинките, свързани с централния бюджет и неговото увеличение поради намаляване на прекомерното подслушване (!?). Не виждам никаква връзка между броя на подслушванията и централния бюджет, нито пък намерение на законодателя за "ограничаване" на подслушванията (какво означава "прекомерно" само Вие си знаете). Нито имате представа от Закона за СРС, нито знаете какви са целите на тази дейност и какво се включва в обхвата й, нито сте "капацитет" в икономиката. Иначе нямаше да го напишете!
  3. Това пък за бизнеса е достойно за публикация в отделна монография. По-голяма смешка няма!
  п.п. Съжалявам, не искам да Ви обиждам, но... всяка жаба трябва да си знае гьола.

  You were always on my mind
 48. 48 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1391 Гневно

  "Без дебат..."

  Ей...?!? Не научихте ли най-сетне, че в книжовния български език думата "дебати" няма единствено число?!?

  Ама... за какво ли се чудя на журналисти, след като днес по БНР слушах таз' мила женица - министър на образованието - да ръси "правиме", "решиме", "обсъдиме" е да ми обяснява, че промените и "нещата"... "ще се случат".

  Свобода за Надежда Савченко!
 49. 49 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Любопитно

  До коментар [#47] от "gledashta":
  А Вие откъде знаете дали имам представа от т.н. " Закон за СРС" или пък по какво съм "капацитет". Вероятно съдите от собствените си знания и и възможности. Е, там Ви е грешката. Което личи по липсата на всякакви аргументи, а има само квалификации и опити за обиди.
  Не ме впечатлявате.

 50. 50 Профил на Сбогом!
  Сбогом!
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#49] от "ПРОРОК ИЛИЯ":
  Ами първо, юрист не може да нарече ЗСРС два пъти "т.н. Закон СРС", и със сигурност знае, че дейността на СДОТО не се ограничава само до подслушванията (и че те не се плащат на бройка), че исканията за употреба на СРС се правят не от "ведомства", а от органите по чл.13 ЗСРС (по ал.1 -дирекции в състава на МВР, две служби към министъра на отбраната, НРС и от окръжна прокуратура за престъпления по чл. 167, ал. 3 и 4 и чл. 169г от Наказателния кодекс, а по ал.2 - от наблюдаващия прокурор в досъдебното производство).
  А ако пък искате да изглеждате като икономист, трябваше да си личи, че разсъждавате върху "нероден Петко", тъй като икономическият ефект (който ни убеждавате, че ще настъпи) ще стане факт едва след приемането на закон за бюджета за 2014 година. Вие твърдите, че държавата ще превърне своите органи за сигурност (новата ДОТО, МВР, МО и прокуратурата) в търговски дружества, които ще целят намаляване на разходите (като по този начин ще стимулира и бизнеса?!) чрез намаляване на "прекомерните" подслушвания?
  Наистина не знам какъв сте, а и не искам да знам. Бъдете здрав!

  You were always on my mind
 51. 51 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  До коментар [#1] от "detchopora":

  Невинен до доказване на противното. Това е основен принцип в правосъдието. А то ? Цветанов без съд вече е осъден. Това си е чиста ПР акция. За 4 години разтръбяват три случая и никой ама никой не извади някакво доказателство за не регламентирано подслушване. Затова сега Цветанов е на мушката за не създадени правила. Чудят се как да си продължат ПР акцията, защото колкото повече те говорят толкова повече се вижда, че от злоба го правят и с цел да заграбят властта. Е, заграбиха я.

 52. 52 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До kirilnikolaev: Целият ти пост е алогичен!Ако са използвали незаконно и прекомерно СРСта, то изобличаващите материали няма да съдържат записи за тях самите, а за други! Това, в което ги обвиняваш е неестествено! Същите тия СРСта сега скоростно става подчинени единствено на кабинета! Защо ли? Толкова ви се иска да бъде така, да бъдат виновни, обвинени, осъдени, че спирате да мислите логично. Да! Със сигурност има за какво да бъдат обвинявани, но не за това! Защо не са повдигнати такива смислени обвинения? Аз ли да ти обясня, или сам ще се сетиш? Иначе тази дъвка с подслушванията, както и дъвката с Горно Оряховските лекари, тази, с апартаментите на Цветанов, или полетите на авио отряда са много шум за нищо! Дори въпросните бюлетини са един голям блъф, скалъпен от сговора, който сега си дели постове и те за жалост не стигат! Ще трябва да измислят нови, за да задоволят огромното търсене! А, това са пари! Наши пари! Настрана, макар и много важно, какво мачкане ни чака, когато получилите постове "заработят". Ако се замислите, ще стигнете до същия извод, но не ви изнася! Толкова е приятно / за мнозина от вас / да имате мишена за плюене, за гавра, за омраза...

  goblenka
 53. 53 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До utopist: Не думай! За това ли искат? Пък аз си мислех, че е чист кариеризъм!

  goblenka
 54. 54 Профил на georgievp
  georgievp
  Рейтинг: 450 Неутрално

  На № 34.

  Срещу хора от Герб, но не и срещу Цецерон. Защо ли?

 55. 55 Профил на mind_twist
  mind_twist
  Рейтинг: 506 Гневно

  Граждани, осъзнайтесе какво става! В момента се извършва преврат в държавата!
  На 16 Юни Неделя от 18:00 ще се проведе масов Национален граждански протест с искане за оставка на кабинета Орешарски и касиране на изборите. Повече информация ще намерите на сайта на протеста ostavkaoresharski.com и на Facebook събитието на протеста facebook.com/events/515265125212955/

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK