Момче за всяка позиция, или кой е новият шеф на ДАНС Делян Пеевски

Делян Пеевски по време на клетвата си като председател на ДАНС

© Юлия Лазарова

Делян Пеевски по време на клетвата си като председател на ДАНСПреди две седмици временната парламентарна правна комисия тихомълком прие поправка в Закона за ДАНС, че ако съдия, прокурор или следовател бъде избран за председател и зам.-председател на агенцията, мястото му в съдебната система се пази, а стажът който прекара в ДАНС, се брои и за стаж в съдебната система. Едва ли тогава някой извън посветените в скоростно подготвените и изгласувани промени си е представял за кого се добавя този текст. Кулоарният слух през последните седмици спрягаше Пеевски за зам.-министър на МВР, а случайна реплика, че може да оглави и агенцията в новия й формат на мега структура в сферата на сигурността, беше посрещната от репортерите като виц.
Досега правилото за пазене на място и отчитане на стаж, беше валидно за магистрати, които са избрани за министри, заместник-министри или депутати и от тази разпоредба най-често се възползваше именно народният представител от ДПС Делян Пеевски. Той е магистрат от 2005 г., но е бил на работното си място в следствието само осем месеца, като в останалото време беше на позиции като зам.-министър и депутат.


Момче за всяка позиция


Възходът в кариерата на 33 годишния депутат започна по времето на управлението на НДСВ. Той стана съучредител на сдружението "Младежко НДСВ" заедно със сина на говорителката на царското семейство Галя Дичева - Росен. Впоследствие от партия НДСВ се разграничиха от тази организация.
Пеевски беше едва на 21 години и студент по право трета година, когато стана най-младият член на политически кабинет, след като беше назначен от Пламен Петров за парламентарен секретар на транспортното министерство. От този пост той влезе в борда на директорите на "Пристанище Варна". По същото време името му се свързва с придобиването на спортната зала "Универсиада" в София и комплекса "Тотошанс" в Златни пясъци.


Според официалната му биография Делян Пеевски е завършил право през 2003 г. Къде се е случило това, не е съвсем ясно, защото според различните източници той е учил или Нов български университет или в Югозападния университет "Неофит Рилски".


На 13 април 2005 г. ВСС назначава Пеевски за следовател в икономическия отдел на Столичната следствена служба. Това се случва по "втория" начин – тъй като синът на Ирена Кръстева няма необходимия стаж, директорът на следствието към онзи Ангел Александров предлага Пеевски да бъде назначен "по изключение". Преди време "Капитал" цитира член на тогавашния състав на съвета, който си спомня как Александров (близък приятел на Ахмед Доган) се е борил "като лъв" за назначаването на Пеевски. Той започва работа в икономическия отдел на столичното следствие. Пряк негов началник е Петьо Петров (известен в средите като Петьо Еврото).


През август 2005 г. Пеевски стана заместник-министър на държавната политика при бедствия и аварии в правителството на Сергей Станишев, където наблюдава Държавния резерв и е член на междуведомствената комисия, която издава лицензите за търговия с оръжие.


Към 2006 г. в биографията на Пеевски се твърдеше, че той е докторант по административен процес в ЮЗУ, каквато информация обаче няма в официалния регистър на образователното министерство. Пак според биографията на Пеевски, след като завършва, той работи като юрисконсулт в "Тиви глобус", а после за няколко месеца е адвокат в Благоевград и София.


През 2007г. името излезе в корупционния скандал около Румен Овчаров и Ангел Александров. Тогава директорът на "Булгартабак" Христо Лачев обвини директно Пеевски, че го е рекетирал да сключва договори с близки до него фирми. Румен Овчаров излезе в отпуск и подаде оставка. Корнелия Нинова и Делян Пеевски бяха освободени от правителството, а Ангел Александров също напусна поста си след дълга отпуска.


Делян Пеевски след избора му.

© Юлия Лазарова

Делян Пеевски след избора му.


"Капитал" припомня, че в самото начало на скандала обаче Александров пише докладна до бившия главен прокурор Борис Велчев. В нея той казва, че се е запознал с Пеевски покрай работата му в следствието (въпреки че две години по-рано лично е ходатайствал ВСС да го назначи без стаж) и е бил бил впечатлен от неговото нестандартно виждане и идеи за развитието на държавния резерв.
Прокуратурата започва разследване по скандала. Всички герои са привикани на разпит.


Една седмица след като Пеевски дава показания, близкият до него зам. градски прокурор Роман Василев направи показна операция в "Булгартабак", която трябваше да разкрие злоупотребите на... Христо Лачев. 


Мога ли пак


Именно в деня, в който прокуратурата влезе на претърсване в сградата на "Булгартабак", ВСС разглежда молбата на Пеевски, с която той иска да бъде възстановен като следовател. Съдебният съвет отхвърля това негово искане с мотив, че щом той няма морал да бъде заместник-министър, то няма как да има морал да бъде и магистрат.


Пеевски се обърна към Върховния административен съд, който указа на съвета да спази закона, и Пеевски влезе отново в магистратурата.


Той се върна към работата на следовател за няколко дни и през юли 2009 г. между напускането на зам.-министерския пост и избирането му за депутат от листата на ДПС. Той повтори същата схема и през пролетта на 2013 г.когато след оставката на кабинета на Бойко Борисов, парламентът беше разпуснат.


"Капитал" цитиран няколко независими източника в службите, според които през различни етапи срещу Делян Пеевски е имало разработки за корупция водени както в ДАНС, така и в ГДБОП. По тях не се е стигнало до реализация заради чадър, който е бил опъван над сина на Ирена Кръстева. Източниците ни коментираха, че става дума за злоупотреби в Държавния резерв, източване на държавни предприятия и други.


"След 12 май ДПС взима властта, което значи, че вие ще бъдете добре, ще се грижиме за вас, ще имате работа. Нали искате да имате работа. Другото най-важно е, че на 12-ти измитаме ГЕРБ. ГЕРБ си отиват. Искате ГЕРБ, да си отидат, нали?" Изказването е на Пеевски от предизборен митинг-концерт в Крън, провел се на 7 май вечерта. В клип, разпространен в сайта за видеообмен YouTube, се вижда пълен стадион с публика.В различни правни и финансови конструкции през последните 7-8 години тандемът банкерът Цветан Василев  - Делян Пеевски придоби, създаде или подчини на влиянието си изумително количество медии ( в края на текста), както и фирмите за тяхното разпространение.


Поддържането на подобна конструкция, която беше родена по времето на тройната коалиция е възможна единствено при запазването на сделката, която я крепи - подкрепа на властта срещу насочване на публични средства за издръжката на медиите в групата. Въпреки че доскорошният премиер Бойко Борисов беше една от жертвите на въпросната пропагандна машина, преди да дойде на власт, сделката очевидно беше препотвърдена по време на неговия мандат и работеше безотказно почти до края, когато самият той беше принуден да посочи Пеевски като един от хората, чрез които се контролират голяма част от медиите в България.


Междувременно за целия период на управлението муБорисов все пак охотно използваше медийните услуги на групата, в замяна правителството му подкрепи разрастването й до уродливи размери, които станаха повод за предупреждения от страна на Европейската комисия и международни организации, наблюдаващи израждането на журналистиката в България.  


През последните седмици преди и след изборите обаче вестниците станаха неутрални, а ТВ7 и водещият Николай Бареков започнаха атака срещу Бойко Борисов, Цветан Цветанов и партията.


В момента под контрола на Василев и Пеевски са:


Жълтите всекидневници "Телеграф" и "Всеки ден", TV7, "Уикенд", "Монитор", "Политика" и още няколко. Предстои пускането на още един новинарски канал, сроден на TV7.


С близка редакционна политика, макар и малко по-различна форма на собственост, към тази група могат да се причислят още жълтият седмичник "Шоу" и сайта blitz.bg. В медийния монопол влизат още и интернет групи, като например inews (inews.bg, econ.bg и др.). През последната година групата разви и невидимо присъствие с платени коментатори и фалшиви фейсбук профили в независимите от тях дигитални медии. 


Групата на Василев - Пеевски е почти пълен монополист в разпространението на печатни медии. В последните дни на тройната коалиция тя получи и още един монопол - върху цифровото разпространение на телевизионен сигнал, чрез две компании, сега с неясна (формално) собственост. Правителството на ГЕРБ направи всичко възможно, за да защити тази ситуация в ефира, дори и след доста силния натиск от Европейската комисия срещу него.


Схемата за подчиняване на журналистиката от политиците и финансиращи ги бизнеси продължи и с безпрецедентен медиен и институционален (включително повдигнати прокурорски обвинения) натиск срещу издателите на "Труд" и "24 часа". В резултат волята на двете издания също е подвластна на скрити засега интереси, които, съдейки по (също скандално и безпрецедентно) откраднати частни разговори в последните месеци, са били координирани от правителството на ГЕРБ.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (79)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Орбал
  Орбал
  Рейтинг: 418 Весело
 2. 2 Профил на uchuden.
  uchuden.
  Рейтинг: 521 Гневно
 3. 3 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 470 Любопитно

  Вече има роми от казанлъшките села с повдигнати обвинения за купуване на гласове в полза на ДПС за листата в Стара Загора, откъдето е избран Делян Пеевски.

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 4. 4 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1001 Гневно

  Гнус!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 5. 5 Профил на Schliwobeatz
  Schliwobeatz
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Помните ли лошия от филмчетата едно време? Е тоя им е прототипът. Но и Коледа ще дойде скоро...

 6. 6 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  Мутра.
  Свиня.
  Провокация към всичко нормално.
  Ще ги гоним с камъни!

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 7. 7 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 745 Неутрално

  С изборът на Делянчо Дебеланчо няма ли конфликт на интереси? Неговата медийна империя е част от по-голяма, където е и Виваком и БТК. Как ще се искат разрешения за подслушване? На оперативките при Цветан Василев или чрез прокуратурата и съдът? Кое е по-лесно?
  Залезът на Империята "БСП" започна от днес. Какво ще прави Москва без нея? Мъкаааа!

  Миша
 8. 8 Профил на Schliwobeatz
  Schliwobeatz
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Да няма само българска версия на Арабската пролет- Българската Коледа?!

 9. 9 Профил на toffeetwr
  toffeetwr
  Рейтинг: 367 Гневно

  Гади ми се от комунистите, как могат да мразят България толкова много главата не ми го побира

  Ваша великорусская мечта, сидя по горло в дерьме, затащить туда всех остальных. Это и есть Русизм
 10. 10 Профил на Петър Христов
  Петър Христов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  е това, ако е държава... това ли ще води ДАНС ??? Следваща спирка Т... 2 и Чао!!!

  Nulla tenaci inviа est via.
 11. 11 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Пеевски има пълен регистър от криминални деяния, но не е виновен само той, а всички онези, които са го тикали, опъвали чадъри през годините на израстване в кариерата!

 12. 12 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Някой да подбере петно за нова сграда на НС. Тази ще бъде опожарена и може би срината до основи скоро.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 13. 13 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  Незабавна ОСТАВКА на цялото правителство!

 14. 14 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1188 Гневно

  Делян Пеевски е поредното доказателство, че в България всяка мутра с пари може да стане какъвто иска!!!!

 15. 15 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 766 Неутрално

  Яко копеле. Сигурно има и татуировки.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 16. 16 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Този е една мутра обслужва интересните на мафията,турци и комунисти.България няма бъдеще май спасението е на терминал 2

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 17. 17 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1928 Гневно

  Нека да ни е честит новия началник на ДАНС Делян Прасевски.
  Какви грехове трябва да изкупим, че ни натресоха този бандит.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 18. 18 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  До коментар [#12] от "Dehumanizer":

  Освен да отидат в стария партиен дом, защото този процес там вече мина

 19. 19 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Гневно

  ПРИЗОВАВАМ КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД ПО НАЙ-БЪРЗ НАЧИН ДА КАСИРА ИЗБОРИТЕ ! ! !

  КОНСТИТУЦИОННИТЕ СЪДИИ СА ДЛЪЖНИ ДА СЕ ДОКАЖАТ ,
  ЧЕ СА БЪЛГАРИ ,
  А НЕ ЕНИЧАРИ !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 20. 20 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#17:"д-р Замен"]Какви грехове трябва да изкупим, че ни натресоха този бандит.[/quote]
  Беше в мойта банда, ама нещо не му харесахми с Цецко и сега си изврътре гъзо, кат един същински Дудук Барекоф!

 21. 21 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1928 Гневно

  До коментар [#19] от "Чардо":

  Чардо, дори и КС да касира изборите - прасчо си остава шеф на ДАНС до избора на ново Н.С.

  Прасчо вън от ДАНС!!!!

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 22. 22 Профил на ._
  ._
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Този заслужава 10 години само за физиономията си.

 23. 23 Профил на V.Iliev
  V.Iliev
  Рейтинг: 418 Разстроено

  [quote#2:"uchuden."]

  С Р А М ! [/quote]

  Съгласен съм, но се страхувам, че си го заслужихме с награмотното си поведение като избиратели последните 24 години ;(

 24. 24 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Едно учило- недоучило НИЩО, става милионер, после зам. министър , и накрая ДАНС - с 8 месеца ТРУДОВ стаж !!???
  Това само в България може да стане - с помощта на МАФИЯТА , разбира се ...

  BIG AL
 25. 25 Профил на malevv
  malevv
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Такава ни е Конституцията. Управляващите казват, че са "честни" избираме ги после могат да правят каквото си поискат.
  http://parliament.bghot.com

 26. 26 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Диагнозата на това "момче" е:
  ПОРКОИДЕН* РЕКТОГЕН**.
  ------------
  *поркум (лат.) - свиня (окончанието -оиден се превежда като подобен)
  **ректум (лат.) - окончание на аналното отверстие;
  генeзис (лат.) - раждане

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 27. 27 Профил на today
  today
  Рейтинг: 758 Неутрално

  С това назначение България ще влезе в световната история, за съжаление пак няма да е с нещо добро.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 28. 28 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  [quote#19:"Чардо"]ПРИЗОВАВМ КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД ПО НАЙ-БЪРЗ НАЧИН ДА КАСИРА ИЗБОРИТЕ ! ! ! [/quote]
  +++++++++++
  Присъединявам се към призива!

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 29. 29 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  До коментар [#14] от "Дедо Либен":

  Дааааа! Вярно! За съжаление!+++++++++++++++++++

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 30. 30 Профил на Sinergy
  Sinergy
  Рейтинг: 477 Гневно

  О Боже! Отварям Дневник за първи път днес и какво да видя - Пеевски шеф на ДАНС?!?!?!?!

  Време е да си стягам куфара и да отивам към Терминал 2. Тази държава вече съвсем пропадна...

 31. 31 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  Назначаването на мазната свиня на този пост е началото на края на сбърканото правителство на Олигархски.
  Новата тригъза ще се спомине много бързо.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 32. 32 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  До коментар [#30] от "Sinergy":

  Не куфара.
  Гледай турците от Турция и прави като тях.
  Аз така ще направя.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 33. 33 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  До коментар [#30] от "Sinergy":

  НЕ излизат коментарите затова пак.

  Не куфара стягай.
  Прави това, което правят турците в Турция.
  Тригъзата е немощна и лесна за сваляне.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 35. 35 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  До коментар [#17] от "д-р Замен":
  [quote#17:"д-р Замен"]Какви грехове трябва да изкупим, че ни натресоха този бандит.[/quote]
  Не гласували 50%.
  Това са греховете български.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 36. 36 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  До коментар [#21] от "д-р Замен":


  [quote#21:"д-р Замен"]Чардо, дори и КС да касира изборите - прасчо си остава шеф на ДАНС до избора на ново Н.С. [/quote]
  ============================

  Прав си , ама донякъде !
  Защо ?
  Ами самите те показаха пътя как стават нещата :
  - първо се променя Закона
  - второ нов избор или назначаване от Президента !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 37. 37 Профил на spring_va
  spring_va
  Рейтинг: 693 Неутрално

  Имаме си шеф на Държавна сигурност набор 1980-а.Това ме кара да се чувствам по-държавно сигурен отвсякога!

 38. 38 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Пеевски е втория доказан идиот с психически отклонения след Цацаров, който оглавява ключова репресивна институция. По времето на Трактора отъждествяваха ДАНС с ГЕСТАПО. Сега при Пеевски ДАНС ще бъде сравнен със средновековната ИНКВИЗИЦИЯ! Ако го допуснем!...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 39. 39 Профил на V.Iliev
  V.Iliev
  Рейтинг: 418 Весело

  [quote#34:"neo"]Както върви след няколко години могат да го направят и министър председател.
  [/quote]

  При такава стремглава кариера, може да смени Орешарски преди да свършат летните отпуски

 40. 40 Профил на Галилей Хайверов
  Галилей Хайверов
  Рейтинг: 367 Весело

  До коментар [#16] от "In my world":

  Бегом в Съединените Педер@ски Щати.
  Там ще си в твои води сладурче

  C-300 e най-доброто лекарство против демокрацията!
 41. 41 Профил на Галилей Хайверов
  Галилей Хайверов
  Рейтинг: 367 Весело

  До коментар [#37] от "spring_va":

  Тва че е набор 1980 не пречи на родните седераси да го изкарат и него агент на ДС

  C-300 e най-доброто лекарство против демокрацията!
 42. 42 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1289 Неутрално

  Днес е черен ден за българската демокрация! Срам и позор за България!!!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 43. 43 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#35] от "Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)":
  Честито на всички "гъбари"! Дано сега прозрат какви отровни гъби са набрали за България! Изборите са избор на политическата съдба на един народ! Който се подиграва със съдбата си, живее в мизерия!

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 44. 44 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1394 Гневно

  Не мога да повярвам просто. Това прасе - шеф на ДАНС! Сигурността на държавата в ръцете на еничарин от ДПС!

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 45. 45 Профил на korrektiv
  korrektiv
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Последен шанс десницата най-сетне да се обедини и започне една смислена съпротива и опозиция. Да поеме тешкото си бреме.Това е тяхно задължение.

 46. 46 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#35] от "Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)"

  [quote#35:"Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)"]Не гласували 50%.
  Това са греховете български. [/quote]
  =====================

  ++++++++++++++++++++


  ЧардоРейтинг: 6482
  Гневно
  3712:1314 юни, 2013 До коментар [#7] от "foxa5":


  Къде сте СДС? Къде сме всички десни?- цитат на коментар #7 от “foxa5”
  ============================

  Точно разединението между десните доведе тия отрепки на власт ! ! !

  Ако се бяха обединили щяха да покажат че милеят за народ и Родина ,
  а те се разцепиха на не знам колко си партийки !
  И хората не гласуваха !
  Оставиха всичко да се решава от твърдия електорат на БСП и ДуПеСе !
  А за Долен Сиктеров не ми се и говори -=- подлога на подлогите !

  БЕСЕН СЪМ !

  НАРОДЕ Е Е Е !
  КЪДЕ СИ !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 47. 47 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#40] от "kiro_spirov":
  Приготвяй си ушанка и валенки! Скоро ще метем червени боклуци към Сибир! С голямата метла!

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 48. 48 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Само в Бълагрия май е възможно да станеш шеф на тайните служби, ако няколко години преди това, същите служби са те припознали като престъпник.
  Не мога да си псомня по-голяма наглост към нас, българите, от властимащите, като тази - да назначат човек с явни монополи, на висока държавническа длъжност, като само преди месеци, ние - хората, протестирахме срещу тях - монополи и корумпирани политици.

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 49. 49 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#45] от "korrektiv":
  Стига бе неграмотник! Бягай в първо килийно да се научиш първо да пишеш! И едва тогава давай акъл за политика. Десницата е жива! И В МОМЕНТА СЕ КАЗВА ГЕРБ!

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 50. 50 Профил на Галилей Хайверов
  Галилей Хайверов
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#48] от "salvador":

  Нищо ново не казваш бе братчед, всичките ни политици от както е демокрация са такива

  C-300 e най-доброто лекарство против демокрацията!
 51. 51 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#33] от "Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)":
  Тригъзата е немощна и лесна за сваляне.
  ++++++++++++++
  Абсолютно си прав! Зад Гея, Бея и Злодея стоят само платени мутри и беззъби старци.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 52. 52 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  До коментар [#46] от "Чардо":

  Не. Разединеното дясно не е причина да имат общо 5%.
  Не гласувалите са си виновни сами.
  ГЕРБ изпълняваше тази роля, макар и само като център.
  Поне не беше ляво.
  Държеше и тригъзата далеч от властта.
  Всъщност комуноидите и турците на соПола (не турците изобщо), плодът на ДС си е крайно дясна фашистка партия, но простолюдието не го схваща. Затова и ще страда много.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 53. 53 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  До коментар [#51] от "Анализатор":

  200 000 гласа прелети от дпс + купените цигански. Това е бсп.
  9% е реалната подкрепа за тях от старците и за тия проценти не се сърдя на старите хора.
  Проблема е, че глупостта българска позволи 9% да управляват съдбата на останалите 91%.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 54. 54 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  До коментар [#48] от "salvador":
  [quote#48:"salvador"]Само в Бълагрия май е възможно да станеш шеф на тайните служби, ако няколко години преди това, същите служби са те припознали като престъпник. [/quote]
  Всъщност това не е прецедент.
  2005-та година криминално проявеният р.петков стана министър на МВР.
  Вампир шеф на кръводарителен център е по-малко смешно.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 55. 55 Профил на toffeetwr
  toffeetwr
  Рейтинг: 367 Любопитно

  В тази поза ми прилича на свинята от романа "Фермата на животните" на Оруел дано да е такава и съдбата му...

  Ваша великорусская мечта, сидя по горло в дерьме, затащить туда всех остальных. Это и есть Русизм
 56. 56
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 57. 57 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 470 Разстроено

  Прасчо Делян Пеевски: Уродливата "рожбичка" от "бруталното" изнасилване на БСП от ДПС !

  ПС: вчера се смееХ на тиквените "бисери", днес реалноста ме кара да се съмнявам в здравия разум на евроатлантическите ни "партньори" !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 58. 58 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Гневно

  До коментар [#52] от "Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)":


  [quote#46:"Чардо"]а те се разцепиха на не знам колко си партийки !
  И хората не гласуваха !
  Оставиха всичко да се решава от твърдия електорат на БСП и ДуПеСе !
  А за Долен Сиктеров не ми се и говори -=- подлога на подлогите ![/quote]
  ------------------------------------------------

  Приятелю ,
  Ако десните НО без болшевиките на Костов и лъже десните на Кукунева ,
  бяха заедно с ГЕРБ ,
  народа щеше да излезе и да гласува .
  После ти видя как само тези 5 % ако бяха към ГЕРБ ,
  в действителност щаха да станат 10% , заради негласувалите 50 %
  А сега националисти , фашисти и болшевики
  са триглава , тригъза ненормалн коалиционна ламя !

  Отдавна не ми се беше вдигало кръвното
  и то в буквалния смисъл !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 59. 59 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1388 Гневно

  Пълна отврат, за повече ми липсват думи в момента!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 60. 60 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1289 Неутрално

  Явно се отблагодаряват за цирковете, които направи Бареков, по известен, като" Дудука" в деня за размисъл...

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 61. 61 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  До коментар [#58] от "Чардо":

  Няма дясно без ДСБ. Поне за дълго още ще е така.
  Видя процентите на ДСБ и сдс предполагам.
  СДС няма вече.
  Обединение с ГЕРБ би значело обезличаване. Не може. Може, обаче да се управлява съвместно.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 62. 62 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Есинственото спасение от Конституционния съд. Боклукът Пеевски и изборът му е срам за България!

 63. 63 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#58] от "Чардо":

  Не можеш да виниш някого, че не е гласувал за ГЕРБ, въпреки, че не е нито за БСП, ДПС или Волен.За собствените грешки е най-лесно да се обвинява другия, а след изборите всички симпатизанти на ГЕРБ, направиха точно това.Много е сбъркано и инфантилно подобно поведение.
  А дясно без ДСБ не може да има.Ако не сте го разбрали това, значи сте още по-объркани отколкото смятам.

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 64. 64 Профил на Йордан Халачев
  Йордан Халачев
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Във връзка с избора на председател на Държавната агенция „Национална сигурност“, президентът Росен Плевнелиев отменя участието си в церемонията по откриването на "Дунав мост 2".
  http://1223bg.blogspot.com/2013/06/blog-post_3742.html

 65. 65 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  До коментар [#63] от "salvador":


  [quote#63:"salvador"]Не можеш да виниш някого, че не е гласувал за ГЕРБ,[/quote]
  =========================

  А защо ти ми вкарваш мисли които не съм си помислял -=-
  да виня някого ? !
  ТОВА СА РАЗМИЛЕНИЯ , а не обвинения !
  Както и това да ме обяваваш за симпатизант на някой си ?
  Аз съм против комунистите ! ! !
  Лично съм им сърбал попарата ои 1946 до днес вече над 67 години !
  [quote#63:"salvador"]А дясно без ДСБ не може да има[/quote]
  Без привържениците на ДСБ - ДА ,
  НО без вождове !
  Които и който и да е ! ! !
  Вождизма (болшевизма) изяжда и подяжда и разединява пивържениците на дясното и център-дясното !
  Иначе на края се получава приказката :
  - много вождове -=- малко индианец !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 66. 66
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 67. 67 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#65] от "Чардо":

  Извинявай тогава - не съм те разбрал!

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 68. 68 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#67] от "salvador":

  ОК !


  По времето на соца си викахме ОХ ,
  от руското "''очен хорошо"" ,
  че англо-саксонското бе лош знак

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 69. 69 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1039 Разстроено

  Мноооого лош ден за Българската демокрация! Такава брутална арогантност не бях очаквал. БСП да са такива подлоги... Само веджъж видях клипчето в Ютюб с предизборната му пледоария пред митинга в село незнамкое си и ми стига! НАРОДЕ!!!!

 70. 70 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 910 Неутрално

  [quote#28:"Депутат 241"]ПРИЗОВАВМ КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД ПО НАЙ-БЪРЗ НАЧИН ДА КАСИРА ИЗБОРИТЕ ! ! ! - цитат на коментар #19 от “Чардо”+++++++++++
  Присъединявам се към призива! [/quote]
  Дано поне КС да покаже здрав разум и отговорност към България и българите и да КАСИРА тези съсипани от червената мафия избори! Това е единственият шанс не много умният роден избирател да се яви "на поправителен" и на новите избори да постъпи правилно и да измие срама от лицето на България!
  В противен случай, Господ да ни е на помощ!

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 71. 71 Профил на Живко
  Живко
  Рейтинг: 367 Неутрално

  в Парламента да лапаш п***и е бизнес

 72. 72 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 514 Неутрално

  хитро ДПС слаба Бьлгария

 73. 73 Профил на sandoy
  sandoy
  Рейтинг: 470 Неутрално

  А това с цифровизацията е най-страшното! Ако някоя телевизия не слушка - дърпаме и шалтера.

  Ако някой журналист продължава да не слушка - оковарваме го като човек "заплашващ националната сигурност".

  Е, няма да се получи!!!

  Гласувайте!
 74. 74 Профил на sandoy
  sandoy
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#73:"sandoy"]Ако някой журналист продължава да не слушка - оковарваме го[/quote]

  Окошарваме го, бел. авт.

  Гласувайте!
 75. 75 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Президентът по същество бламира правителството на Олигарски. Сега е моментът чрез ГЕРБ да се иска оставката на троянския кон Олигарски.

 76. 76 Профил на Sinergy
  Sinergy
  Рейтинг: 477 Неутрално

  До коментар [#32] от "Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)":

  До сега никога не съм ходил на протести, но днес 18:30 съм там! Въпреки това се заминавам защото и така не виждам алтернатива на предсрочни избори. Нормалните десни избиратели вече 15 години се правят на лично обидени и отказват да излязат да гласуват като някаква нелепа форма на протест, без да осъзнават, че така директно подкрепят унищожаването на държавата. Вярно, че ГЕРБ бяха по-малкото зло, но не ме устройват.

 77. 77 Профил на bayern
  bayern
  Рейтинг: 418 Неутрално

  тва хубаво момче бре какво нему харесвате

  Welthauptstadt Germania
 78. 78 Профил на andara
  andara
  Рейтинг: 213 Гневно

  Комунистите не изтраяха много дълго и си захвърлиха агнешката кожа - ако някой им е вярвал, че са станали "нормални" европейски социалисти, които отговорно и честно ще управляват в интересите на народа. Срам и позор - да сложат тази мутра да ни пази от мутрите!! Станишев явно пак е бил с големия ибрик при Доган. Но сега поне вече ми е ясно, че няма да изкарат още дълго, скоро пак ще ги изритаме - завинаги???

 79. 79 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1188 Гневно

  Не подигравка а гавра!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK