Пеевски и Цацаров набелязаха приоритети срещу престъпността

Сотир Цацаров

© Надежда Чипева, Капитал

Сотир ЦацаровГлавният прокурор Сотир Цацаров се е срещнал с новозначения председател на Държавна агенция "Национална сигурност" Делян Пеевски и министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев. На срещата са "набелязани основните насоки и приоритети в работата на прокуратурата, министерството и агенцията по противодействието на престъпността", съобщават от държавното обвинение.


На срещата е била определена дата за работно съвещание за понеделник, на което да бъдат планирани организационни мерки по взаимодействие между трите институции, както и по разследването на конкретни досъдебни производства".


Съвещанието отново ще е при Сотир Цацаров. Междувременно в групата във "Фейсбук", в която се организира протеста срещу назначението на Пеевски за шеф на ДАНС, участие са потвърдили над 30 хил. души.
При гласуването на кабинета на Орешарки Пеевски и бившият вътрешен министър Цветан Цветанов влязоха в словесен сблъсък. Една от обвиненията на Цветанов беше, че депутатът от ДПС има силно влияние върху държавното обвинение. Нееднократно бившият вътрешен министър заяви, че Пеевски и Цацаров са много близки.


Цветанов дори съобщи за среща от началото на годината, при която Цацаров е дошъл с депутата от ДПС  Цацаров потвърди за подобна засечка, но уточни: "Дори да съм толкова некоректен и невъзпитан, пропускателният режим в МВР, особено по времето на министър Цветанов, особено този по времето на министър Цветанов, едва ли допуска такава волност от всеки, бил той и главен прокурор. На тази служебна среща влязох в кабинета не водейки никого, заварих там народния представител Делян Пеевски. Не аз определям кой да пребивава в кабинета на вътрешния министър"


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK