Протест за ценностите

Протест за ценностите

© Красимир ЮскеселиевСофия, петък, 14 юни, малко преди 18.30 часа. Под козирката на входа на Народния театър са се скупчили хора, които се крият от изливащия се пороен дъжд. Всички са тръгнали към протеста срещу избора на депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС, случил се за минути в парламента сутринта. Някои нервно се поклащат от крак на крак, други са вторачени в телефоните си, трети съзерцават засилващия се порой, четвърти гледат настойчиво към небето. "Само облак е", казва някой. "Зарязах всичко, просто...Нямам думи", се чува от своебразната тълпа.


След спирането на дъжда, хората буквално се втурват в посока Министерски съвет. Вече е почти 18.30 - уреченият във "Фейсбук" час за начало на протеста. Към този момент са потвърдили близо 36 хиляди души. В края на митинга по данни на полицията, цитирани от агенция "Фокус" над 10 хиляди души са били по улиците на София. Техният брой в страницата на събитието "Не искам Пеевски за шеф на ДАНС" нарастваше дори и след официалния край на демонстрацията и малко преди полунощ надмина 50 хиляди души.


Какво направи този протест различен?
Автентичен. Многолюден. Шумен. Сплотен. Принципен. Затъмнение. Сговор. Надежда. Нетърпимост. Нормални. Морал.


Това са част от ключовите думи, които обрисуват случилото се и емоциите на 14 юни привечер в центъра на София. То не беше като социалния протест от зимата. Не е борба за бита, а за ценносттите – има допустимо и недопустимо, има добро и лошо. Има съхранен морал. Хората искат нещо конкретно, въпросът е принципен и в никакъв случай политически, държат да е ясно много от стичащите се на жълтите павета.


Протестът обедини съдии, адвокати, учени, политолози, предприемачи, мениджъри, студенти, блогъри, режисьори, рекламисти, писатели... Възрастни, млади. Семейства с деца. Кучета. Журналисти (които не са тук, заради работата си).


В шарената тълпа обяснимо имаше и политици от опозицията, както и бивши министри (Асен Василев, служебният министър на икономиката, предшественикът му Делян Добрев, по данни на "Медиапул" там са били и бившият регионален министър Лиляна Павлова, претендентът за лидер на ДСБ Радан Кънев, както и председателят на Народна партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов. Имаше и други представители на вече различните разновидности на някогашното СДС или т.нар. сини партии).


Когато се виждаха, хората които се познаваха се прегръщаха, усмихваха се, разказваха как са разбрали за новината, от кога не са били на протести, разпитваха се какви са шансовете за промяна, какво ще се случи.


"Добри хора, събрани от лош повод"


Имаше хора, които за първи път бяха на протест. Други за първи път от много години - някой за последно от 1990г. когото са били на по 20 години, други от 1997г., трети от миналото лято на "Орлов мост", четвърти от зимата, а някой от миналата събота - тогава между 300 и 400 души протестираха пред парламента срещу идеята за отмяна на пълната забрана на пушенето.


Няма истерия, само от време на време по-нецензурни поздрави към властта, новия шеф на ДАНС, премиера и лидера на БСП. Основната причина, която споделят много от хората, които бяха пред Министерски съвет е, защото границата на допустимото е пресечена недопустимо. Най-честата дума, която се използва за случилото се е наглост. Повечето признаваха, че не са вярвали, че ще се стигне до подобна ситуация. Задаваха си въпроса - къде е сделката? Каква е цената? И най-честият – защо?


Фотогалерия: В центъра на София - нормалните хора срещу мафията >


"Някой ще говори ли, как ще продължи протеста", се чува от група момчета и момичета, които също са за първи път на жълтите павета. Други се чудят дали Пламен Орешарски е в сградата на Министерски съвет и чува какво искат хората под прозорците му? По-осведомени разясняват, че той е на откриването на "Дунав мост" 2, така че може би само чиновници са в сградата. Протестиращите се оглеждат няма ли президентът да се покаже от сградата отсреща. 


"Това ме връща в детството", споделя момиче, когато в един момент площадът започва да скандира "Червени боклуци" - популярен рефрен от митингите срещу комунистите и социалистите по протестите през 90-те години.

Видеото е направено с хеликоптер с вградена камера и не е обработвано допълнително. Автор: Стоян Стоянов

Плакатите са различни, някои отпечатани, други - собственоръчно направени и нарисувани. Има и хора с розови маски на стилизирани глави на прасета. Други са разпечатали посланията си буквално на принтера в офиса на листи А4. Момиче премина през множеството с надпис с фулмастер върху лист А3:


"Изберете поне хора"


Енергията на тълпата сплотява. Според някои участници това беше най-многолюдният от серията протести, започнали с "Орлов мост" точно преди една година - през лятото на 2012 г. (той остава най–истинският и смислен протест в очите на много хора и до днес и който попречи на скандални поправки в Закона за горите) и най-сплотеният.


Протестиращите нямаха нужда от лидер – те следваха вътрешният инстикт на убеждението си. На негласното чувство, че само заедно, само сега и само веднага ще могат да спрат "да ни се подиграят", "да ни излъжат", "да превърнат държавата в мафия".


На няколко пъти дъждът се завръща, но всички разперват чадъри и дъждобрани и никой не си тръгва, за да не се намокри.


Къде е мрежата?


Малко след като площадът пред Министерски съвет се напълни с хора, телефонните обаждания не бяха възможни, 3G мрежите на повечето мобилни оператори също отказаха. Хората се опитваха да споделят снимки, емоции и послания във "Фейсбук", Туитър и други социални мрежи, но трудно. "Спряха ни интернета", оплаква се момче и с приятелите му започват да обсъждат дали умишлено го заглушават или е заради претоварване на клетките.


Някои, които успяват от време на време да влезнат в интернет през телефони и таблети, отбелязват, че затъмнението в някои сайтове е впечатляващо - има откъслечни данни, на места не се споменава дори за какво е протеста, представен е като малоброен, а според сайта на "Монитор" "ГЕРБ търси дестабилизация на държавата (това е обяснимо, защото той е част от медиите, издавани официално от майката на Делян Пеевски - Ирена Кръстева).


Най-честите скандирания са "Мафия", "Пеевски вън", "Избори", "Орешарски вън", "Слънце грее, дъжд вали, Пеевски, иди си ти", "Пеевски в затвора", "Оставка"...По-късно някой се сеща за още един рефрен от миналото и от време на време тълпата се раздвижва с "кой не скача и червен".


Малко по-малко от два часа след началото на протеста той преминава в шествие със следващи спирки - Народното събрание - Орлов мост и обратно пред парламента, докато редиците оредяват (хронология на събитието може да прочетете в текста "Над 10 000 излязоха на протеста срещу Делян Пеевски в София").


Гласове от шествието


"Тук съм за оставката на превратаджийското правителство", крещи Николай Иванов - безработен висшист, дошъл на протеста със семейството си. Съпругата му е пианист, пред Министерския съвет е и синът му в тийнейджърска възраст. Разговорът ни протича с прекъсвания за викове: "Оставка". Ядосан е. Първите бръчки по лицето му са изострени.


"Не искам БСП на власт, не искам БКП, ДПС, "Атака", категоричен е той и добавя, че трябва да се проведат нови избори и да дойде на власт дясно управление. "Наглостта на комунистите е ужасяваща, а в повечето време на власт през последните 20 години бяха техни превъплъщения", надпиква тълпата Николай и опъва плаката си: "На зъл орех, зъл прът".


В тръгналото от Министерския съвет шествие към парламента е и учителят на годината по информатика Явор Никофоров. На ръка е написал: "За България е национален спорт да сваляме червената мафия и после пак ни ги избират". Според него през последните години сме били тръгнали в правилната посока, но сега се отклоняваме. Сам казва, че не е гласувал за ГЕРБ и иска дясно управление, но при мандата на Бойко Борисов е "направено доста". Преподава в СМГ "Паисий Хилендарски", Училищната академия на Телерик, има и собствен сайт zle.si. В очите му има плам, докато обяснява за преподаването: "опитвам се да създам на учениците добра среда, в която да живеят".

Видеото е направено с хеликоптер с вградена камера и не е обработвано допълнително. Автор: Стоян Стоянов

Пред парламента е и група от Перник. Валентина Василева държи в ръцете си скъсана страница от кашон с надпис, написан с маркер: "Пернишки брикел за Пеевски". "Трябва му и винкел", изкрещя тя, след като попита кой е собственикът на медията, която й задава въпрос и той не е Пеевски. Гневна е. В очите й има искри. Енергията й не позволява на тялото й да стои постоянно на едно място и докато говори се движи наляво-надясно.


До Валентина са нейни съграждани. Те недоволстват срещу решенията на правителството да възобнови дебата за АЕЦ "Белене", тютюнопушенето на публични места, а връх било назначението на Делян Пеевски днес. "За един месец успяха да изгубят кредита си на доверие", крещи Велизар Миланов - мъж на средна възраст, който е бил и деен участник на протестите през 1989г.


Полицията в нито един момент не сложи щитовете си и не предприе никакви действия.


Къде сме утре? 


е въпросът, който започва да се появява към края на протеста.


А какъв ще е ефектът, ако има ефект? Нови избори? Но за кого ще гласуваме...са други от въпросителните, които се чуват в тълпата. Няма отговор, защото за голяма част от хората тук няма алтернатива.


Повече от час след края на протеста в групата във "Фейсбук" започва да се обсъжда какво е продължението и статусът на събитието е променен - за събота в 18:30 часа на същото място. Един от участниците е споделил снимка, с разпечатано на лист А4 обяснение за какво е на площада - "не става дума нито за ляво, нито за дясно, нито за която и да е политическа сила. Сега говорим за нормалните хора срещу мафията". 


В крайна сметка, въпреки дъждът, затъмнението, умората, остана надежда. Че има смисъл и истински ценности, за които борбата ще продължи. Както пише на един сякаш уморено, подпрян след 21 часа на "Орлов мост" плакат - "Мафията си има правителство, дали си има народ, зависи и от нас".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (256)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  __________ В шарената тълпа обяснимо имаше и политици от опозицията, както и бивши министри (Асен Василев, служебният министър на икономиката, предшественикът му Делян Добрев, по данни на "Медиапул" там са били и бившият регионален министър Лиляна Павлова,___________

  лила павлова е внучка на бившото комуне от отряда чавдар....Води ни партийо любима......Отбор А рита срещу отбор Б ....... що така ма лиле.....? Комунис срама няма....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 2. 2 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Вятър има. Вятарът на промяната. Промяната започва от нас. Те ще трябва да ни чуят. Те са никои без нас. Ние сме важните. Ние сме държавата. Ние сме България.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 3. 3 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 647 Неутрално

  много добро литературно съчинение по преживяване.

 4. 4 Профил на ГЛАСУВАЙ        НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ
  ГЛАСУВАЙ НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ
  Рейтинг: 2464 Неутрално

  много добра статия

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА !!! БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ !!! ГЛАСУВАЙ НА 11 ЮЛИ, ИЗГОНИ МУТРАТА И КАСКЕТА
 5. 5 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 504 Гневно

  монитор е бати парцала и за клозетна хартия нестава
  http://www.monitor.bg/article?id=388428

  харпун
 6. 6 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 647 Неутрално

  "Не искам БСП на власт, не искам БКП, ДПС, "Атака", категоричен е той и добавя,
  =====================
  ми те си дойдоха с демократични избори.Други пък си отидоха с такива избори.
  Даже и вносните наблюдатели така казаха.

 7. 7 Профил на laveol
  laveol
  Рейтинг: 582 Неутрално

  [quote#1:"ARRI"]Отбор А рита срещу отбор Б[/quote]

  Да, за който не е разбрал, последните поне 8 години топката се прехвърляше само видимо. Под повърхността хората винаги са си били същите - с произход от една и съща партия майка. Между впрочем, в парламента в момента са само такива. Не знам какви избори трябва да се направят, че да влязат и други. Може би системата наистина е сбъркана изцяло. Ама не политическата, а образователната. Или може би ценностната?

 8. 8 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 504 Гневно

  До коментар [#6] от "Дива селянка":

  шашмата на дудука-цацата-прасешки демократична?

  харпун
 9. 9 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#2] от "nuzzo":
  Точно защото ние сме България, и утре ще сме там. И вдругиден... Не мафията, а ние си имаме държава и трябва да си я вземем обратно!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 10. 10 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#7] от "laveol":

  Когато сменят овчаря, само овцете си мислят, че се е сменил и стопанина............

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 11. 11 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 808 Неутрално

  ЗА 24 години Б-Я е единствената държава в цяла Европа без вкаран в затвора и осъден нито един полититк министър зам министър или какъвто и да е мафиот! Единствената! Не само това но 4 години бяхме управлявани директно от МАФИЯТА в лицето на СИК-ИПОН и така наречният буда или БГ КРЪСТНИКЪТ!

  След като 23 години НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ не виждам защо да не се даде шанс на ПЕЕВСКИ да видим дали поне той няма да вкара в затвора БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ И МАФИОТИТЕ ЗАД ТЯХ!!!

 12. 12 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 647 Неутрално

  До коментар [#8] от "bitaka":

  Не видях някой да е воден на избори с автомат или да е връщан с калашник от вратите на изборните секции.Какви да са ,ако не демократични. И австрийците така казаха.

 13. 13 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#1:"ARRI"]Отбор А рита срещу отбор Б[/quote]

  Арри, стига с тая глупост, ве .,.,.

  Не важно какви са били нейните родители, важно е каква е тя!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 14. 14 Профил на orlinbo
  orlinbo
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Внимавайте, сега много шушумиги ще изскочат да се правят на спасители

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 15. 15 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 647 Неутрално

  До коментар [#10] от "ARRI":

  и кой е стопанина на БГ.

 16. 16 Профил на glatzial
  glatzial
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#3] от "Дива селянка":
  Какъв Ви е точно проблемът?

 17. 17 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 808 Неутрално

  4 години премиер и управление на СИК-ИПОН!!!

  4 години гавра с народа от страна на мутрите и мафията и провъзгласяване на необразованата мутра за кръстникът на българската мафия!

  23 години НУЛА като резултат от борбата срещу мафията. ЕДИНСТВЕНАТА СТРАНА В ЕВРОПА БЕЗ ОСЪДЕН МИНИСТЪР ЗАМ МИНИСТЪР ИЛИ ВИСШЕСТОЯЩ ПОЛИТИК. САМО ВИЖТЕ КАКВО СТАНА ДНЕС В ЧЕХИЯ И КАК СА НАХЛУЛИ В МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ И СЕГА ИЗВЕДНЪЖ ПЕЕВСКИ ДА НЕ ЕШЕФ НА ДАНС ЦЕЦО ИЛИ БОКО ИЛИ НЯКОЙ СИКАДЖИЯ ДА Е.

  В ПОНЕДЕЛНИК ЦЕЛИЯТ СИК НА КЛЕНЕ!!!!!

 18. 18 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 504 Весело

  До коментар [#12] от "Дива селянка":

  мая манолова друго каза...

  харпун
 19. 19 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  Всеки ден ще е така
  до победата...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 20. 20 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Няма време ... Не остана...

  БСП са за последен път във властта, ДС полковниците бавно излизат в пенсия.. трябва за последно да се погрижат за кражби и далавери за да ги отнесат в гроба..

  ДПС от друга страна огладняха страшно последните 4 години, от Турция са им дали заповед - "юруушш" - или превземате България икономически и културно, или си пренасочваме спонсорството към друга турска партия..

  Няма време ... Не остана...

 21. 21 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 647 Неутрално

  До коментар [#16] от "glatzial":

  никакъв проблем нямам. Похвалих авторите на съчинението.Не са изпуснали нито час по бг език в прогимназията.

 22. 22 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#2:"nuzzo"]Вятър има. Вятарът на промяната. Промяната започва от нас. Те ще трябва да ни чуят. Те са никои без нас. Ние сме важните. Ние сме държавата. Ние сме България. [/quote]
  Те няма да ви чуят, защото няма да искат... Тази власт ще пшадне само с кръв, защото БСП и ДПС са за последно във властта.. Битката ще е дълга и продължителна -а гадовете лесно няма да се дадат !

 23. 23 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 647 Неутрално

  [quote#18:"bitaka"]мая манолова друго каза...[/quote]
  тая коя е... и какво е казала.

 24. 24 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 504 Любопитно

  До коментар [#23] от "Дива селянка":

  ае ти спам робот ли си ко си?

  харпун
 25. 25 Профил на orlinbo
  orlinbo
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Депутате, до коя победа? Не виждаш ли, че само боклук е останало в БГ.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 26. 26 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 647 Неутрално

  До коментар [#24] от "bitaka":

  задаваш въпрос -отговарям ти културно и интелигентно с контра въпрос.Моля отговори ,ако можеш.

 27. 27 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#22] от "bestbuy":

  срещу СИК всеки може да падне дори цялата държава може да се срути. МАФИЯТА ОКОЛО БОРИСОВВ И ЦВЕТАНОВ Е СЪБРАЛА ТОЛКОВА ПАРИ ЧЕ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКА. ТЕ КОНТРОЛИРАТ НЕ САМО КОНТРАБАНДА НО ЦЕЛИЯТ НАРКОТРАФИК И ТРАФИК НА АМФЕТАМИНИ.

 28. 28 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#13:"Курт Деликуртев 440 Фото-Галерии"]Арри, стига с тая глупост, ве .,.,.

  Не важно какви са били нейните родители, важно е каква е тя![/quote]  Крушата не пада по-далече от дървото.....Цървул като дядо си е......В този апартамент който обитава е откраднат на времето от народната власт и е подарен на дядо и. Хората спечелиха делото у европейския съд, ама дебеланата ч/з приближени мутри и ченгета не се помръдва от там.....Случая и друг път съм го писал тук......Тая е по-крадлива и от комунистите......без срам и без морал.......Дядо и дошъл от някакво криво село с вмерисаните цървули и ся внучката му ша се шири в чуждо жилище у центъра на София.......Ей тва са комунягите от отбор А и отбор Б......цървули....!!!

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 29. 29 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 647 Неутрално

  [quote#26:"Дива селянка"]задаваш въпрос[/quote]
  по- скоро намекваш за твърдение на някоя -а аз искам продълженито му.

 30. 30 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#15:"Дива селянка"]и кой е стопанина на БГ.[/quote]

  Нито хората, нито политиците.....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 31. 31 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 647 Неутрално

  До коментар [#30] от "ARRI":

  може ли по -конкретно. не съм гадателка.

 32. 32 Профил на jazzi
  jazzi
  Рейтинг: 434 Весело

  Много добре, Лорче - до късно си работила, но си написала добре
  Само това да оправиш, че ще те четат тепърва - в подзаглавие "Къде е мрежата?" - "...тълпата се раздвижва с "кой не скача И червен"...една буква е, но точно тук ли?...нямаше да пиша това ако не се касаеше за толкова ключов лозунг ))
  Бъдете бодри и дръзновени в протестите, но да нямате никакви илюзии по отношение на сегашната власт - ТЕЗИ ВИНАГИ БИЯТ! После все ще си идат, но винаги първо БИЯТ, а след 3-4-5 години някак си отново печелят народното доверие и това е отправна точка за големи и крайни изводи, но не ми се пише повече...давайте вие Поздрави!

 33. 33 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 808 Неутрално

  ДНЕС В ЧЕХИЯ ВЛЯЗОХА В МС И АРЕСТУВАХА ДЕПУТАТИ ЗАМ МИНИСТРИ ВИСШИ ПОЛИТИЦИ И ВСЕКВИ.... ЗА 23 ГОДИНИ В Б-Я НЯМА НИТО ЕДИН ОСЪДЕН ВИСШ ПОЛИТИК ИЛИ МАФИОТ. КОЕТО НИ ПРАВИ УНИКАЛНИ В ЦЯЛА ЕВРОПА И ЕДИНСТВЕНИ !!!!НЕ САМО ТОВА АМИ МАФИЯТА ДИРЕКТНО УПРАВЛЯВА ЧРЕЗ СИК И БОРИСОВ ПАШАТА КАРАТИСТА И Т.Н. ПО ВРОМЕТО НА БОРИСОВ КАТО ГЛАВЕН СЕКРЕТАР СИК ЗАВЗЕ ПОЧТИ ВСИЧКИТЕ ВЛАСТОВИ СТРУКТУРИ И УНИЩОЖИ КОНКУРЕНТИТЕ ОТ ВИС 2! Ако Пеевски вкара в затвора и извади годни доказателства срещу ББ И цц и други мафиоти то той ще е много по-успешен от всички вътрешни министри и полицаи през всичките тия 23 години!

 34. 34 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 647 Неутрално

  До коментар [#27] от "merkel":

  Ето това вече е инфо. Разбрах го. Мерси.

 35. 35 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#31:"Дива селянка"]може ли по -конкретно. не съм гадателка.[/quote]

  Явно още не ти е дошло времето, и за това не знаеш......Ама можеш да си сигурна в думите ми.....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 36. 36 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Имам въпрос - кой трябваше да е на власт според протестращите. Имена и партии ,ако знаете разбира се.

 37. 37 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 647 Неутрално

  [quote#35:"ARRI"]Явно още не ти е дошло времето, и за това не знаеш[/quote]
  Ами не обичам да си играя на форумни шикалки. Нещата си имат точни имена и названия и ако някой ги знае просто ги казва.

 38. 38 Профил на jazzi
  jazzi
  Рейтинг: 434 Весело

  До коментар [#33] от "merkel":

  Ехаааа - какво въображение само! Пеевски още не си е отишъл на работното място, а избралото го мнозинство вече прави планове какви ресурси да ангажира, за да запази властта. То е ясно защо се прави в петък и преди лятна ваканция, с Дунав мост2, но вече твърде много очи гледат в тази посока... ББ и ДП са били заедно съратници на ВЕРВАЙТЕМИ800ДНИ...После да не говорим ГРОБ какво на(не)прави срещу точно тези олигархични кръгове...ситуацията е мани-мани, а некой кара колело - здрасти :Р

 39. 39 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#37] от "Дива селянка":

  Знам го.....Ама собственика не ти е важен......Слагай пакета с пуканки у микровълновата, настанявай се удобно и гледай борбата м/у пастирите......

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 40. 40 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  Както обикновено, комунистите се о-раха. Този път много рано, толкова рано, че чак е съмнително.

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 41. 41 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 647 Неутрално

  До коментар [#39] от "ARRI":

  Мерси.Нискобюджетните продукции не са ми приоритет.

 42. 42 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  [quote#36:"Дива селянка"]Имам въпрос [/quote]

  Аз пък имам друг въпрос - мани я партията, ти кажи одобряваш ли специално този избор и ако да - добре ли си?

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 43. 43 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Значи против Пеевски имат нещо, а против това, че сайта, в който се събират, се контролира от такива като него от години - не? И как ще имат - трябва да излязат да протестират против себе си.

 44. 44 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 647 Неутрално

  До коментар [#42] от "Whiplash":

  Да. И да, добре съм --мерси че попита.

 45. 45 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1066 Весело

  [quote#44:"Дива селянка"]Да. И да, добре съм --мерси че попита. [/quote]

  Ясно. Е, вервай си, това е без пари

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 46. 46 Профил на bachmann
  bachmann
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#26] от "Дива селянка":

  Мая Манолова е вносителка на поправката Ванко1 - с нея с приравни принуждаването на малолетни към проституция на това на възрастни. Помогна на сутеньорите принуждаващи деца към проституция Ванко1 и Кондьо.

 47. 47 Профил на bachmann
  bachmann
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#27] от "merkel":

  А Мая Манолова помага на търговци на деца. Факт.

 48. 48 Профил на bachmann
  bachmann
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#27] от "merkel":

  Според медиите на Пеевски турските кланета са проЧистване. Факт.

 49. 49 Профил на bachmann
  bachmann
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#36] от "Дива селянка":

  Протестиращите не са за това кой да е на власт, имат си разлиЧни виждания по този въпрос.
  А вие подкрепяте адвокатите на търговците на бългрските деца и определящите турските кланета като проЧистване.

 50. 50 Профил на ekotaliban
  ekotaliban
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Айде пак го обрщате на идеологии и деления. Чак и професии изрежда авторката и се опитва да елитарничи. Това е протест на нормалните хора, демек - на всички хора от всички професии, социални слоеве, възрастови групи и т.н. И имат цел. По това се различава от вашите любими субкултурни протести по мостовете, където се събират основно безделници, аутсайдери и лумпени, защитавайки виртуални каузи, често добре платени.
  95% от протестиращите тука са от електората на ГЕРБ, останалите - турците, циганите, комунистите-пенсионери и сектантите атакисти, костовисти и др. исти логично отсъстваха.

 51. 51 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 754 Любопитно

  До коментар [#50] от "ekotaliban":

  ми че той протестът си беше елитарен. аз толкова много интелигентни, красиви и добре облечени хора, предимно 20-30, но и по-възрастни, на едно място не съм виждала. Със сигурност може да са били от различни интелектуални сфери, но като цяло протестът беше твърде елитарен дори. Забелязах по това, че отидох със скъп аксесоар, който иначе за протест е крайно неподходящ, но той там не се забелязваше, защото имаше мацки с токчета, хората си бяха със саката и всичко останало. лумпени изцяло липсваха. не знам дали си минавал покрай протестите на орлов мост, но там положението беше съвсем различно, малограмотната, неработеща и неучеща предимно маса, изкарана заради възгласи на Волен и вибокса, където бсп пускаха клипчета.

 52. 52 Профил на ekotaliban
  ekotaliban
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#51] от "bette":

  Ами това са масите, това са нормалните хора. Ако ги сравняваш със субкултурните протести на зелените прошляци и аутсайдери, логично е тия средностатистически нормални хора да ти се струват като каймак и елит.

 53. 53 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1574 Весело

  [quote#50:"ekotaliban"]95% от протестиращите тука са от електората на ГЕРБ[/quote]

  хихих... ББ, ЦЦ, долу ръчичките

  https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1013709_10200782245789868_1394851812_n.jpg

 54. 54 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 762 Неутрално

  До коментар [#33] от "merkel":

  А срещу Станишев, Доган, Р.Овч. и т.н. ще вади ли доказателства?

 55. 55 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 762 Неутрално

  До коментар [#17] от "merkel":

  В Чехия кого са осъдили?

 56. 56 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 762 Неутрално

  До коментар [#6] от "Дива селянка":

  Изборите бяха опорочени с манипулациите в деня за размисъл.

 57. 57 Профил на ekotaliban
  ekotaliban
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#53] от "extraCACA":

  Кое от "95%" не разбра? Нормално е да има и по некой йолоденевец и чалнат сред такава многохилядна тълпа. В Благоевград на протеста, който по случайност съвпадна и с живото предаване на Бареков, ясно се виде на коя партия симпатизира мнозинството. Капутът се опитваше да ги настройва срещу ГЕРБ, те го освиркваха и за малко да го линчуват.

 58. 58 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Не е протест "ЗА" ценностите, а протест "НА" ценностите.
  Зер ония насреща ценности нямат.
  Само грехове.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 59. 59 Профил на apolitichna
  apolitichna
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Само да не яхнат и този протест и да го превърнат във фарс, защото те са майстори на мръснишките калташки номера.

 60. 60 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#33] от "merkel": Пропуснал си си хапчето.

 61. 61 Профил на скруч
  скруч
  Рейтинг: 493 Неутрално

  До коментар [#28] от "ARRI":навремето им казваха каскетлии.носеха едни дебели груби вълнени каскети които като се намокреха им набиваха главите във вратовете

  за чиста и свята република-но не с този народ
 62. 62 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Докато от политическата сцена не бъдат изметени компрометираните във всяко отношение стари партии, промяна няма да има.

 63. 63 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 495 Неутрално

  "В шарената тълпа обяснимо имаше и политици от опозицията"
  Е па искат да "яхнат"...знаем знаем...но...не си вземаме поука.

  А иначе "политици от опозицията" нал направиха кворума възможен та да го изберат оня та да се образува незадоволството...така се прави...браво...с ква цел е друг въпрос.

 64. 64 Профил на dbbonev
  dbbonev
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Начина по който преминава протеста днес е фрапантно различен от 'протестите' през Февруари. Това което се видя днес е много повече израз на гражданско общество, от това което се видя през Февруари.
  Ще видим утре как ще е.

  Притеснителното, е че все още няма ясни краткосрочни цели (махането на Пеевски е всъшност само върха на айсберга). Надявам се, че наистина се случва едно обществено събуждане и хората осъзнават, че от тях зависи а не от 'някъде там отгоре'.

 65. 65 Профил на kumalisa
  kumalisa
  Рейтинг: 381 Неутрално

  "То не беше като социалния протест от зимата. Не е борба за бита, а за ценносттите – има допустимо и недопустимо, има добро и лошо. Има съхранен морал. Хората искат нещо конкретно, въпросът е принципен и в никакъв случай политически, държат да е ясно много от стичащите се на жълтите павета."


  Доста наивна гледна точка според мен. Ако смятате, че борбата и протестът срещу това пенсията на възрастните хора да е по-ниска от сметките на същите хора за отопление и цялостната мутризация на държавата е битов, а не социален протест, то аз възпитано не мога да се съглася с гледната ви точка..

  And if my thought-dreams could be seen / They'd probably put my head in a guillotine / But it's alright, Ma, it's life, and life only.
 66. 66 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Бях там! Има надежда за България!

  The best way to predict the future is to invent it.
 67. 67 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  До коментар [#3] от "Дива селянка":

  тикво, за колко пари на месец се подвизаваш в интернет?
  колко сте прозрачни, платените писачи на Позитано, чак ме е гнус от вас...

  РЕФОРМИ !
 68. 68 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2042 Неутрално

  комунистите нарочно отиграха този номер ,те са наясно ,че не могат да управляват,защото няма кой да им даде пари ,а хазната е празна ,те осъзнаха ,че ако си задържат властта до зимата ,когато ще стане страшно и хората няма да имат дори пенсии ,ще се лее кръв и то тяхната ,това е много добре обмислен ход,за да се измъкнат от властта ,хем насила ,хем без много загуби ,всичко това ,което Бойко им подготви като замисъл ,засега се случва ,нито делян пеевски ще овладее ДАНС,нито там работят малоумници ,за даизпълняват невероятни решения ,изхода ще дойде от вътре ,от тези служби , той ще е неприятен за страшно много хора ,защото те се изживяват като недосегаеми ,няма такова нещо ,ние сме в ЕС и те не могат никъде да избягат освен в СССР ,но проблема е ,че и техните олигарси бягат на запад ,та засега изход няма ,просто до понеделник тези вече няма да ги има иако снощи митинга е бил 50000 души ,днес ще е поне 500000,дано не се стигне до кървава саморазправа с комунисти и депесари ,защотообикновените хора не са виновни за решенията на върхушките си .

 69. 69 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#12] от "Дива селянка":

  Така беше и по тошово време. Никой не те спира да гласуваш. Кеф ти ОФ тогава, кеф ти ГЕРБ днес.

  Свободни и демократични ще са изборите, когато видиш моя бюлетина на тях, и когато видиш медиите да ме отразяват, колкото другите партии.

  Казват, че в Норвегия стигали и двама души за да регистрират партия. Аз даже мисля, че трябва да стига и един. Без подписи, комитети, без цензура.

  Явно и австрийците са вербувани щом не виждат, че моя бюлетина нямаше и, че медиите не са ме отразявали.

 70. 70 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 695 Неутрално

  [quote#64:"dbbonev"] Надявам се, че наистина се случва едно обществено събуждане и хората осъзнават, че от тях зависи а не от 'някъде там отгоре'. [/quote]

  Би било хубаво да е истина !
  Реализма обаче казва , че това е по-скоро импулс.
  Хората все още спорят за разни партии и цветове.
  Хората все още чакат Някой да ги оправи.
  А за да има обществено събуждане е нужно да има Общество.
  Само едно зряло Гражданско Общество може да разбере , че е основополагащ фактор в държавата и господар на собсвения си живот. Дано накрая и това да се случи.
  Би било много хубаво да е истина...

  Stupid people make me sick
 71. 71 Профил на WWIII
  WWIII
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Всеки нов властващ политически кръг се осира толкова мощно, че прави предишните посерковци да изглеждат чисти. Но това е нарочна илюзия! През целия преход никое правителство не е имало намерение да оправи нещата (всъщност имаше едно, но то бе насилствено удавено в такива ла*на, че сега само от споменаването му хората потръпват от погнуса).
  Нито пък някой от протестите е останал чист и изцяло граждански, винги някой посерко успява да яхне тълпата и да поведе хората на паша... Или пък да се върне на бял кон, както се надява огромното его на Б.Б.
  Уличните протести и политическата активност на гражданите не могат да променят нищо от плана на полит-мафията, само храни машината и публично легитимира действията им.
  За да победи разумът са нужни съвсем различни действия, не-публични:
  Върнете се при земята си и я пазете, ако се налага с оръжие в ръка! Сдобрете се със съседа си и си помагайте, вместо да се плюете по политическите фасони...Така бавно ще оформите малки общества с реален облик и разпознаваеми интереси, например орташки да сварите ракията.
  Спрете да плащате данъци в каквато и да било форма - това директно спира кръвта на политиката. Брутният вътрешен продукт на страната отдавна няма абсолютно никакво отношение към вашите приходи, за това не си мислете, че ако сте доблестни служители и данъкоплатци вие работите за себе си. НЕ! Вие работите за финансовото щастие на други, докато те ви ограбват.
  Произвеждаите за себе си! За да произведете кило домати са нужни в пъти по-малко усилия и време, отколкото да заработите парите нужни да ги купите! Излишъка, след като затворите бурканите, изнесете на "свободния пазар", примерно на ъгъла на блока в Младост. Не участвайки в супер-хипер-маркет търговията спирате другата хранилка за политическата класа - монополните им търговски кръгове и картели. Напротив, вие можете директно да ги конкурирате! Трябва само да произвеждате! Дори и само за да раздадете излишъка на по-бедните – произвеждайте!
  Образовайте се и образовайте децата си. Държавата отдавна не се грижи за това. Ако сте изпълнили по-горното ще имате достатъчно време за това. Така няма опастност някой друг да определя какъв език да учи детето ви или да го лъже че хан Аспарух бил тюрк, българите са славяни, а хората от кърджалийско - турци... А с малко приложна наука можете да направите живота си лесен. Сами можете да си направите капково напояване за нивата, малко ВЕИ в задния двор, или пречиствател за кладенчова вода. Това ще ви освободи от едни други разходи и ще пресече още един поток на кръв към полит-мафията...

  И когато след всичко това в отчаянието си тази мафия ви изпрати силовите си структури (да речем ДАНС оглавен от поредното прасе), за да възстановят потока на кръв,
  ТОГАВА! рамо до рамо със съседа, за разлика от вас мюсюлманин, цесекар и почитател на Преслава, ТОГАВА е време да се изправите на улицата и да покажете воля! ТОГАВА наистина ще има какво да браните! ТОГАВА няма да могат да ви делят! ТОГАВА ще сте независими и достатъчно силни да им се опълчите!..

 72. 72 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1563 Весело

  НАБЛЮДЕНИЕ
  Първите коментари под статията са от 02 часа. Точно първите коментатори са лицата които съм запомнил като комунисти
  ARRI Дива селянка merkel

  ЗАКЛЮЧЕНИЕ
  Комунистите са притеснени от протестите и не могат да спят

  подпис
 73. 73 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 695 Неутрално

  [quote#62:"neznaiko_2011"]Докато от политическата сцена не бъдат изметени компрометираните във всяко отношение стари партии, промяна няма да има.
  [/quote]

  На 100% вярно !
  Само, че те сами няма да се изметат.
  Когато мат'ряла се превърне в Гражданско Общество , може да се очакват промени.
  Другото е от пусто в празно...

  Stupid people make me sick
 74. 74 Профил на conservator
  conservator
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Чакаме въвеждането на необлагаем минимум и прогресивно облагане с данък общ доход.
  Чакаме Закон за фалитите на физическите лица.
  Чакаме увеличение на заплатите и пенсиите с 5 %.
  Чакаме мерки срещу олигарсите и арести на криминалния конктингент.
  Чакаме либеризация и разбиване на монополите.

 75. 75 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 648 Неутрално

  "Повечето признаваха, че не са вярвали, че ще се стигне до подобна ситуация. Задаваха си въпроса - къде е сделката? Каква е цената? И най-честият – защо?" След толкова години липса на морал, до кога ще си задават такива въпроси и ще играят на " вярвам - не вярвам"? Как не проумяха, че всеки следващ кръг от спиралата на безчестието е по-тежък? За да си отиде предишната власт дадоха живота си единиц! За да си отиде тази, едва ли ще се мине с " десетки жертви"! В буквалния смисъл! Часове след като се докопа до властта, Пеевски си подсигури заглушаване на комуникациите! как мислите, че използва силите на сливите СИ структури, за да си запази властта?

  goblenka
 76. 76 Профил на sandr0
  sandr0
  Рейтинг: 462 Неутрално

  [quote#3:"Дива селянка"]много добро литературно съчинение по преживяване. [/quote]
  грух-грух

  "Съветската империя на злото ,трябва да бъде окончателно ликвидирана"
 77. 77 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 695 Неутрално


  [quote#71:"Keyser Söze"]ТОГАВА е време да се изправите на улицата и да покажете воля! ТОГАВА наистина ще има какво да браните! ТОГАВА няма да могат да ви делят! ТОГАВА ще сте независими и достатъчно силни да им се опълчите!..[/quote]

  А според твои изчисления, кога ще се състои " ТОГАВА " ?
  Не е ли по-разумно да опитаме да живеем Сега а не Тогава ?!

  Stupid people make me sick
 78. 78 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До conservator: Ами, чакайте! Ама сте на грешното гише!

  goblenka
 79. 79 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 590 Гневно

  До коментар [#17] от "merkel":

  Физкултирника при къде по-малки брожения си сменяше позициите. Тези няма да направят това. Ако от БСП не свалят Станишев, той ще остави Пеевски.

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 80. 80 Профил на anastas_kar
  anastas_kar
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Никой не му е виновен – Станишев сам си го набута .Сам си търси оставката.Хората на протестите през февруари и сега не пасат трева. Малоумието няма граници.

 81. 81 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#59] от "apolitichna":

  Това, че всички "обществени личности" (социолози, политолози, маркетинг експерти и т.н.) се бяха изпокрили снощи е показателно, че не са били предупредени за изборът на Пеевски, нито са очаквали толкова много хора да отидат след работа на протест.

  Към 18:10 пред президентството и МС имаше по-малко от 50 полицая. Имаше към 100 човека. Заваля дъжд, но хората извадиха чадъри и застанаха под дърветата. Около 18:28 (като по поръчка) дъждът спря и хора заприиждаха от всякъде (главно откъм метрото). Към 18:35 имаше над 3000 човека и продължаваха да идват още. Поведението на полицията беше адекватно и по никакъв начин предизвикателно. Направи ми впечатление, че на няколко пъти преместваха загражденията по-близо до МС.

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 82. 82 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Току що влезнах в сайта на Монитор. Отврат. Не показват какво става, а това, което те искат да става. Най-красноречивият пример, който съм срещал за вредата от концентриране на медийна власт. Разбирам, че трябва да ядат, но тези "журналисти" нямат ли съвест? "Герб събра протест" - аз съм заклет антигербаджия (като всеки мислещ човек), но твърдя, че нищо не е по-далече от истината. Малките групи, от които се състояха идващите бяха очевидно приятели, дори семейства, но хората, които викаха един до друг не се познаваха.
  Четейки монитор, осъзнах, че всичко е отдавна предвидено и част от голям сценарий за овладяване на всички държавни и информационни лостове.
  Затова - довечера пак там.

 83. 83 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  Не само монитор, вижте сайта на Афера. Уж са борбени, но до сутринта за тях нищо в София не се е случвало. Няма събиране на хора, няма хиляден митинг срещу БСПДПС...пълно затъмнение.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 84. 84 Профил на Михал Мишкоед
  Михал Мишкоед
  Рейтинг: 434 Разстроено

  Защо на тези протести липсваха водачи? Защо се скриха като мишки? Къде е т.н."националист", който радее за българското и толкова много мрази турското с мегафон да закрещи "Оставка" и "Атака-Победа"??? Такова предателство към националната идея... А Къде е едроформатния доскорошен Вожд и защо не оглави смело протестите? И двамата толкова много ги е страх да се изправят пред хората и да ги поведат. Щом не се появиха и не ревнаха гороломно - значи и те са от ордата. Е, от турско робство сме се освободили, понеже сме имали Левски, Ботев, Волов, Бенковски и много още. Сега няма ли водачи - турското ни е гарантирано! Следва разцепване на страната и въвеждане на втори официален език. Кой ще попречи и кой ще ни поведе??? Дори с риск за живота си. Това, което се случи вчера, означава КРАЙ НА БЪЛГАРИЯ!

  Истината е някъде там ...
 85. 85 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 853 Весело

  Сори мамините "бунтовници", Деляннчо с нищо не е по-лош от Цвъ.Цвъ. който управляваше почти 65000 ВНР таман 3.5 години.. даже мисля че е много по добър, поне където се е захванал с бизнес, все е успял, което не е толкова често срещано у нас !!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 86. 86 Профил на WWIII
  WWIII
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#77] от "Хакуна Матата !":

  Отдавна сме закъснели да живеем нормално... Но когато и да успеем, ще има смисъл да го браним. Сега браним само коматя хляб, а не бъдещето и щастието си, защото такива просто нямаме...

 87. 87 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2775 Неутрално

  До коментар [#46] от "bachmann":


  [quote#46:"bachmann"]Мая Манолова е вносителка на поправката Ванко1 [/quote]Грешиш!Това го направи друга "устата" представителка на БКП-Татяна Дончева,която заради това си действие получи прякора Татянко1

 88. 88 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#69:"lessonsoftime"]Свободни и демократични ще са изборите, когато видиш моя бюлетина на тях, и когато видиш медиите да ме отразяват, колкото другите партии. [/quote]

  айде още един пациент

  дебил, не ти ли е ясно, че е ФИЗИЧЕСКИ невъзможно да бъде отразяван всеки мераклия?

  да се надявам, че сегашните протести, организирани и извършени от интелигентни млади хора, няма да бъдат превзети от пациенти с мераци за "граждански квоти в партиите", да цитирам лозунга на тъпаците от февруари

 89. 89 Профил на stokn
  stokn
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Ужас!
  На живо виждам колко лесно се манипулира тълпата, дори да е с високи претенции, дори да е форум в "Дневник".
  ПЪРВО. Разединявай я. Сей съмнения, разграничения - аз съм ляв, ти пък десен, това е план, то не е конспирация.
  И тогава, дори да им се изплюеш в лицата, те пак ще се бият помежду си и никой няма да те закачи

 90. 90 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#85] от "boby1945":

  ЗЕми си го у вас, бе Боби!

  goblenka
 91. 91 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2775 Неутрално

  До коментар [#57] от "ekotaliban":


  [quote#57:"ekotaliban"]В Благоевград на протеста, който по случайност съвпадна и с живото предаване на Бареков, ясно се виде на коя партия симпатизира мнозинството. Капутът се опитваше да ги настройва срещу ГЕРБ, те го освиркваха и за малко да го линчуват. [/quote]Този индивид се опитва да прави партия и затова обикаля из страната.Но май за пръв път видя,че с пари и медийно присъствие само не можеш да спечелиш уважението и одобрението на хората.А хората в Благоевград наистина щяха да го линчуват,ако нямаше сериозна охрана около него.Свалям шапка на хората в Благоевград-те доказват,че здрави българи!

 92. 92 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2775 Неутрално

  До коментар [#64] от "dbbonev":


  [quote#64:"dbbonev"]Притеснителното, е че все още няма ясни краткосрочни цели (махането на Пеевски е всъшност само върха на айсберга).[/quote]Има-хората си го казваха вчера-искат оставка и нови избори.По точно и ясно може ли някой друг да го каже?!

 93. 93 Профил на stokn
  stokn
  Рейтинг: 680 Неутрално

  ВТОРО. Аз също имам тежки подозрения, че това е някаква конспирация, твърде голям шамар удариха в лицето на малкото останали българи. Но дори така да е, трябва ли да търпим шамара? Така търпяхме служебното правителство /за малко е/, така изтърпяхме новото ДПС правителство, така гък не казахме срещу ДПС втория ешелон, така...

 94. 94 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 590 Весело

  До коментар [#90] от "goblenka":

  И без да си го взема, ще дойде.

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 95. 95 Профил на stokn
  stokn
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Всички на протеста!!! Знам, че звучи като хитлер, сталин и сие на петилетката. Дотам ни докараха. Тези се гаврят с нас, трябва да протестираме дори и с риска, че след тях ще дойдат още по-зле.
  Ако някой се опитва да изнасили майка ти със заплахата, че ако го спреш, ще се насочи към дъщеря ти, ще го оставиш ли?

 96. 96 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2775 Неутрално

  До коментар [#85] от "boby1945":


  [quote#85:"boby1945"] Деляннчо с нищо не е по-лош от Цвъ.Цвъ.[/quote]Много са малко хората,които ще се сетят за по-лош избор от Делян Пеевски!Избор за такъв пост за 15 минути,без обсъждане и с диктат не недопустимо.Недопустимо е такъв пост да заема съден човек,с голяма медийна и бизнес власт!Дори Бригадир Аспарухов е по-добър вариант!!

 97. 97 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 853 Весело

  До коментар [#90] от "goblenka":
  Аз в къщи ДАНС си нямам, нямам подходяща длъжност, така да се каже, за да го вземам!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 98. 98 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  Хубава, с чувство написана статия, все едно и аз бях там. (а вместо това, надалеч, сама си викам "Оставка", "Боклуци", "Мафия"...)

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 99. 99 Профил на stokn
  stokn
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Хора, това е перфектен повод да се самоанализирате докъде са ви докарали във взаимната омраза. Аз например в този форум съм православен /лесно е да се провери, виж постингите ми/. Но в този случай съм на абсолютно едно и също мнение със съфорумци, които съм обиждал, заради които съм лежал във фризера. Когато ти надяват въжето на шията, обичаш околните...

 100. 100 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#97] от "boby1945":

  А, защо ние да го търпим? Аз не го искам! Много хора не го искат! Това е новият Хитлер, или Сталин, или... Може би Нерон, който ще запали и изгори България!

  goblenka
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK