Пеевски в писмо: Готов съм парламентът да отмени избирането ми (обновена)

Делян Пеевски

© Георги Кожухаров

Делян ПеевскиПриех да изпълнявам отговорностите на председател на ДАНС в името на гражданите, обществото, държавата. Пак в тяхно име, съм готов да приема Решение на 42-то Народно събрание, с което да се отмени Решението за избирането ми. Това заявява Делян Пеевски, който вчера изненадващо беше избран от парламента за председател на ДАНС, предаде "Фокус", позовавайки се на писмо от него, изпратено до агенцията (вижте надолу пълния текст).


В писмото си Пеевски отбелязва, че


умишлено не е подписал акта за встъпване в длъжност
и е готов да приеме решение на парламента, с което да се отмени избирането му.


Твърдението му, че не е встъпил в длъжност предизвиква веднага нови въпроси. От интервю в днешния брой на вестник "Преса" стана ясно, че веднага след избора му в парламента, той е отишъл в новия си кабинет на председател  в ДАНС, срещнал се е с бившия шеф и директори и казва, че "започвам работа веднага. Държавата не чака". Пеевски обяснява в интервюто, че ще работи и в събота, и в неделя. Не е ясно, ако официално не е встъпил в длъжност, с какъв статут са били действията му вчера и защо всъщност, ако обявява, че ще работи, не поема поста официално. В петък следобед, в новата си роля, той се срещна и с главния прокурор Сотир Цацаров и с вътрешния министър Цветлин Йовчев и тримата набелязаха приоритети срещу престъпността и насрочиха работно заседание в понеделник. 


Знаели ли са главният прокурор Сотир Цацаров и вътрешният министър Цветлин Йовчев, че той не е бил встъпил в длъжност? От източници в държавното обвинение, "Дневник" научи, че Цацаров не е знаел за това до днес.


Със споменаването на факта, че не е встъпил в длъжност, Пеевски явно казва, че


няма как да подаде оставка


и прехвърля решението отново на парламента.


Заради промените в Закона да ДАНС, които също бяха скоростно приети от Народното събрание през последните две седмици, повечето юристи, които "Дневник" търси за коментар, помолиха първо да се запознаят с всички детайли около процедурата по избор на шеф на службата и тогава да коментират какво трябва да се случи в следващите дни, за да бъде отменено решението. Според Закона за ДАНС, мандатът на председателя може да бъде прекратен "по негово искане" (оставка), при смърт или след изтичане на мандата му.


Това се случва с молба от председателя на ДАНС за неговото предсрочно освобождаване, която трябва да бъде внесена до министър-председателя Пламен Орешарски, който от своя страна да вкара искането за разглеждане в парламента, обясни пред "Дневник" адвокатът от "Програма достъп до информация" Александър Кашъмов. От писмото на Пеевски не става ясно дали той е отправил подобно искане до Орешарски. По същество парламентът ще може да преразгледа решението си за назначаването на новия шеф на ДАНС само ако има такава молба.


Официална реакция на премиера Пламен Орешарски се появи към четири часа след писмото на Пеевски, като той заяви, че приема оттеглянето му, разговарял е със Сергей Станишев и Лютви Местан и ще предложи нов шеф на ДАНС.


Трудов договор с премиера


По повод изявлението на Пеевски, че той "неслучайно не е подписал акта си за встъпване в длъжност", Кашъмов заяви: "Според закона за държавната администрация, директорите на държавни агенции се назначават от министър-председателя. С последните изменения в закона се променя характеристиката му (бел.ред. там е записано, че председателят на ДАНС се избира по предложение на премиера от парламента)", смята още Кашъмов. Той уточни, че след избора от Народното събрание, клетвата и подписването на клетвения лист (всичко това се случи за 15 минути в петък) следва премиерът и директорът на ДАНС да подпишат трудов договор. "За да отправи искане до Орешарски, Пеевски трябва да сключи подобен договор и след това премиерът ще може да депозира искане до Народното събрание за прекратяване мандата на председателя на ДАНС".


Според първите коментари, Делян


Пеевски не може да се върне като депутат


ако изборът му бъде отменен. Защото с клетвата, която положи като председател на ДАНС вчера в парламента (той подписа и клетвен лист), се прекратява мандата му като народен представител. При клетва актът на встъпване в длъжност (за който се казва, че не е подписан) на другата позиция има само удостоверително значение, обясняват юристи.   


Според чл. 68 от Конституцията "народните представители не могат да изпълняват друга държавна служба или да извършват дейност, която според закона е несъвместима с положението на народен представител" и само "народен представител, избран за министър, прекъсва пълномощията си за времето, през което е министър" и може да се върне после в парламента.


Възможно е управляващите да отменят решението си от петък за избор на Пеевски и така да се опитат да отменят и последиците, произтичащи от него, допускат юристи. 


Дългото мълчание на управляващите, след като Пеевски заяви, че е готов да приема да отменят избора му, според някои се тълкува, като търсене на юридическите възможности, случилото се в петък да бъде представено, като процедура, която не е финализирана и той да се завърне на пъвия ред на депутатските банки.


Capital.bg пише, че "едно е сигурно – ако Делян Пеевски подаде оставка или изборът му бъде отменен той няма как да се върне като народен представител, защото в Изборният кодекс изрично е записано, че местата в парламента се пазят само за депутати, които са избрани за министри. Няма как Делян Пеевски да бъде едновременно депутат и председател на ДАНС. На практика с поведението си синът на Ирена Кръстева се опитва да прави това, което от осем години прави в съдебната система - да пази мястото си като следовател, докато е ту зам.-министър, ту депутат. Този път обаче Пеевски се опитва да бъде едновременно народен представител, следовател и председател на ДАНС".


Бърза и безпрецедентна реакция


Избирането на Пеевски за председател на Държавна агенция "Национална сигурност" предизвика разногласия в БСП, дипломатически реакции, категорична позиция на парламента, а в социалните мрежи бяха организирани спонтанни протести, които събраха вчера пред Министерски съвет в София и пред общините в редица градове над 10 000 души. За днес също беше насрочен протест, който ще се проведе, въпреки изявлението на Пеевски.


Вчера 19 неправителствени организации и други публични личности, предложиха как да се излезе от ситуацията - в четири стъпки от парламента.


Първо да се изчака обнародване на новия Правилник за организацията и дейността на Народното събрание (ПОДНС), в чийто проект е предвиден текст на парламентарна процедура, която включва проверка и публично изслушване на кандидатите за висши държавни длъжности. След това да приеме решение, с което отменя избора на Председател на ДАНС, да организира нов избор, съгласно приетата парламентарна процедура и да гласува отново.


Това е пълният текст на публикуваното писмо:


"Приех да изпълнявам отговорностите на председател на ДАНС в името на гражданите, обществото, държавата. Пак в тяхно име съм готов да приема Решение на 42-то Народно събрание, с което да се отмени Решението за избирането ми. Този акт е израз на общата отговорност – моята, на премиера Пламен Орешарски и на председателите на БСП и ДПС г-н Сергей Станишев и г-н Лютви Местан.


За мен властта не е самоцел. Неслучайно още не съм подписал акта за встъпване в длъжност. Убеден съм, това е характеристика на новото управляващо мнозинство. Ние поехме отговорността за управлението в името на публичния интерес след 4 години власт на лица с криминален генезис от подземието. За тях властта е самоцел. Извън нея те се чувстват несигурни. Боят се от неизбежните разкрития. Наясно са, че времето, отредено за новото управление, е техният най-голям бич. Затова тръгнаха по пътя на деструкцията и се прицелиха в мен, защото знаят, че съм човек, който може да им противостои ефективно.


Кабинетът Орешарски има право на кредит на доверие, за да реализира реформите в правосъдието и вътрешния ред и да изведе страната от блатото на престъпното управление. Ако в името на този най-висш национален интерес е необходимо председателят на ДАНС да бъде професионалист от кариерата, аз съм достатъчно доблестен да приема с вътрешна убеденост това.


Противно на системното натоварване на публичния ми образ с безпочвени и незаслужени съмнения, аз имам мъжката си съвест да заявя, че нищо и никой не стои по-високо от националната сигурност на България.


Делян Пеевски"


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (417)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ѩзыкъ блъгарьскъ
  ѩзыкъ блъгарьскъ
  Рейтинг: 873 Неутрално
 2. 2 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 901 Неутрално

  Станишев след теб... ВЕДНАГА!

 3. 3 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Това трябва да е първата от поредица оставки!

 4. 4 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 675 Гневно

  Подай си оставката, а после и цялото правителство!!!!

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 5. 5 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  Следващият трябва да бъде изпълнителя на олигархически поръчки Станишев.

 6. 6 Профил на stokn
  stokn
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Моля ви, точно в този момент не спирайте протестите!!!
  Ако го направим за секунда, те ще...

 7. 7 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Искаме дела, не думи.
  Подаване оставка сега и веднага.
  Без шикалкавене !!!!!!!!!!!!

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3802 Неутрално

  и американците скочиха !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на absfresh
  absfresh
  Рейтинг: 424 Неутрално

  Да де, ама парламента дали ще го стори?

  Волен-чалмата да не отиде за гъби пак?

 10. 10 Профил на thebigbull
  thebigbull
  Рейтинг: 407 Неутрално

  За това била цялата работа....сега ще го махнат и ще кажат: "Виждате ли, ние слушаме народа. Дайте ни сега малко време да се поокопаем и да продължим да ви замазваме очите, докато свършим това, за което всъщност сме дошли". ГЕНИАЛНО!

 11. 11 Профил на Phik
  Phik
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Не се радвайте! Ще сложат негова марионетка!

 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3802 Неутрално

  ГРАНДИОЗЕН И НЕПРОСТИМ ГАФ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2819 Неутрално

  "Боят се от неизбежните разкрития." - нито ЕДИН съгрешил БГ ОПравник не се БОИ, защото възмездие от себеподобни няма. Да се оттегли е повече от неизбежно.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 14. 14 Профил на p.i.p.
  p.i.p.
  Рейтинг: 415 Неутрално

  чак ми е трудно да щракам по копчетата...

  дано другите съфорумци да са по-силни.

 15. 15 Профил на _franprix_
  _franprix_
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Сега ще сложат някой мишок, който ще ходи да се отчита при Пеевски и да получава инструкции- това Делянчо го устройва още повече.

 16. 16 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 932 Неутрално

  Това прилича на партенка. Ще повярвам, когато народното събрание отмени избора. До тогава, протести всеки ден. Толкоз.

 17. 17 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 675 Гневно

  Опитва се да печели време прасето!!!През почивните дни ще направи каквото може в службата - информация да вземе, компромати да задели и се опитва да се изниже.
  Гадове мръсни с червени фесове и сърп и чук в ръка - вън от България!!!!

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 18. 18 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 624 Неутрално

  МАААААААААААААААААААРШ!

  ура и да живей!!!
 19. 19 Профил на Schliwobeatz
  Schliwobeatz
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Чудесно, нека напусне, пък прптест пак ще си има- този път срещу Орешарски!

 20. 20 Профил на Един приатель
  Един приатель
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Още не мога да си обясня защо избраха Пеевски, при положение, че много добре знаят каква ще е обществената реакция. Има нещо което ни обягва в цялата тази пушилка.

 21. 21 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3802 Неутрално

  ОСТАВКА СЕГА И ВЕДНАГА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 22. 22 Профил на Ivan Donchev
  Ivan Donchev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Станишев,Местан и Орешарски след него, имат вече примера Му!

 23. 23 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Това не ми прилича на оставка, а на скрит ултиматум. И този път трябва пълно разследване кой дирижира събитията в България. Ако въобще имаме някакво национално чувство.

 24. 24 Профил на Един приатель
  Един приатель
  Рейтинг: 457 Неутрално
 25. 25 Профил на ham
  ham
  Рейтинг: 418 Весело
 26. 26 Профил на vencho80
  vencho80
  Рейтинг: 213 Гневно

  Вече е късно свинчо , всички ше ви изметем и ти и гейчето дето се мисли за богизбран , оставка на вскички !!!!

 27. 27 Профил на dan1
  dan1
  Рейтинг: 367 Неутрално

  И аз съм готов да приема решение на Народното събрание, с което да ме избере мен за шеф на ДАНС.
  Изобщо готовността е нещо много хубаво, но се изискват действия! - ОСТАВКА

 28. 28 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1427 Любопитно

  Е, как невстъпил в длъжност, а вече се срещна с Цацарски да си координират действията?

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 29. 29 Профил на Един приатель
  Един приатель
  Рейтинг: 457 Неутрално
 30. 30 Профил на sadparrot
  sadparrot
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Сега да видим какъв е бил истинския план...

 31. 31 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2780 Неутрално

  И Орешарски да си ходи! Сламен човек!

 32. 32 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Оставка на Пеевски,Орешарски,Станишев и цялото шайка и нови избори!

  А Местан лично да обоснове,както си знае-интелигентно,витиевато,културно и грамотно-защо се стигна до цялата дандания!

  И най-вече-за каква услуга му плати Станишев с Пеевски!

  Дали не е за преливане на турски гласове на изборите за БСП,както много форумци сигнализираха?

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 33. 33 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#25] от "ham":

  Да, и Цацаров трябва да подаде оставка.

 34. 34 Профил на Чичо Ваньо
  Чичо Ваньо
  Рейтинг: 518 Гневно

  Опитваш се да спечелиш време до понеделник?Няма да стане!Редно е Орешарски след като е заложил поста си с твоето назначение,също да подаде оставка.А ние ще ги очакваме пред парламента!

  "Проблемът на света е,че глупавите са самоуверени,а умните се колебаят."Бъртранд Ръсел
 35. 35 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 770 Неутрално

  Следите от л@лн..о остават!
  Вони в цялото общество?
  Кой е над@пил СС, че така кляка и защо?!
  А Орешарски?

  apoloniy
 36. 36 Профил на Kaloian Petrov
  Kaloian Petrov
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Това което казва е едно нищо - "готов съм да приема" - ами че може ли да не приемеш, ако в Народното събрание гласуват? Много добре знае, че няма да има прегласуване.

 37. 37 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Пеевски: Готов съм парламентът да отмени избирането ми.Ред е на Станишев...!!!

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 38. 38 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#12] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Не! На това му се казва активно мероприятие, само дето не казват причината за това!

 39. 39 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  Пеевски може да е дебел, но има далче повече качества за шеф на ДАНС от назначаваните досега тихомълком Казаков и Писанчев.

 40. 40 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 599 Неутрално

  Вече си е свършил работата вътре. Унищожил е документите за разследванията срещу него за източване на държавния резерв. Взел е документи за разследвания срещу Цв. Василев и майка му... За 2 часа работа.

 41. 41 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1388 Неутрално

  ВЕрваме ти!
  Ха-ха-ха!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 42. 42 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 889 Неутрално

  До коментар [#6] от "stokn":

  В никакъв случай не трябва да се спират протестите! Трябва да бъдем нащрек и да протестираме всеки ден, докато това правителство се осъзнае и си поеме отговорността!

 43. 43 Профил на 2last
  2last
  Рейтинг: 367 Гневно

  Маминото да не се уплашило от народната любов. Доказа ни, че не можеш да мислиш, ако можеше ще си да си дадеш въпроса, аз ще стана шеф на ДАНС, но как ще реагира народът. Сега продължаваш да ни доказваш, че не можеш да мислиш - за какво си готов, като всички ти искат оставката!

  Сега разбирате, че не може един крадлив цига*ин да се представя за честен и голям политик, като Стамболов." - Никола Филчев
 44. 44 Профил на jamm
  jamm
  Рейтинг: 572 Любопитно

  Доблестен бил... гражданския интерес... Велика България.

  Явно ПР-ките му не са по-грамотни и от него. Може би само устен тест са минали.

 45. 45 Профил на Bluesky
  Bluesky
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Колко достоверно е това оттегляне? Може би е по-удобно.

 46. 46 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 559 Весело

  Стреснахме ги!
  Това е добре!
  Но нито крачка назад!
  Борбата трябва да продължи докрай!
  Оставки на всички, които се изгавриха с българския народ!

 47. 47 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Мутрите победиха!

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 48. 48 Профил на dan1
  dan1
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#28] от "Мария":

  И какво е правил в ДАНС вчера?

 49. 49 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2780 Неутрално

  До коментар [#20] от "kaloyann":

  По-горе еди форумец казва: Достатъчно е 2-3 дни в ДАНС да замете и скрие следите

 50. 50 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 470 Весело

  [quote#2:"diegos"]
  Станишев след теб... ВЕДНАГА![/quote]
  Най-добре ЕДНОВРЕМЕННО !!!!! Нали са си дружки и се обичат. Защо да ги разделяме тези влюбени младежи.....

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 51. 51 Профил на Антон56
  Антон56
  Рейтинг: 470 Неутрално

  И всеки ден ли ще трябва да излизаме на улицата, защото Орешарски е кретен? Колко пъти трябва да се издъни за да си подаде оставката? Колко пъти парламентът трябва да се държи като ЦК на БКП за да го изхвърлим? Дано хората не спрат. Дано!

  Нацизмът и комунизмът са еднакво престъпни.
 52. 52 Профил на jamm
  jamm
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#42] от "murttle":

  В момента шикалкавят, докато си намерят някоя пионка за поста.

 53. 53 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1291 Гневно

  Ти, Станишев и Орешарски, който допусна тази гавра - вън от политиката. От България сами ще избягате!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 54. 54 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  Със сигурност Грухчо няма да се върне в парламента като депутат. Остава да гадаем какъв нов пост в изпълнителната власт си е избрал. Ако обаче на негово място бъде назначен Камен Костадинов или друг ДПС-активист положението ще е същото.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 55. 55 Профил на Бай Колю
  Бай Колю
  Рейтинг: 470 Весело

  Пеевски, Орешарски, Станишев, Местан, всички да си ходят! Да останат само Бойко, Цвъ, фидосова и кака Цецка в Народното събрание, че не се издържа вече!

 56. 56 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1306 Разстроено

  [quote#23:"dimihas"] И този път трябва пълно разследване кой дирижира събитията в България. [/quote]

  Погледнете далеч на североизток. И ще видите на кой се отчитат и 4-те парламентарни партии. В БСП-ДПС-Атака-ГЕРБ много ги е страх някой да не потегли по пътя на Луканов.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 57. 57 Профил на Йордан Халачев
  Йордан Халачев
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Как скандалът с Делян Пеевски и ДАНС повлия на изборните нагласи за кмет на Варна.
  http://yphalachev6.blogspot.com/2013/06/blog-post_15.html

 58. 58 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#20] от "kaloyann":

  Виж коментар 10 на thebigbull. Убягва ни, че сляха ДАНС и БОП и стана като старата Държавна сигурност или хитлеровото Sicherheitsdienst (SD).

 59. 59 Профил на Nacho Libre
  Nacho Libre
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Късно е,късно е либе за китка...
  Това беше за вчера,днес вече е късно.
  Закъсняхте.
  До довечера.

  Homo ludens sum
 60. 60 Профил на gonn
  gonn
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Свинщината не приключва с евентуалното оттегляне на този господин. Тя се е настанила трайно у т.нар. "български политически елит".

  Нужна е реконструкция на Държавността! На протест!

 61. 61 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1137 Гневно

  Вън и от ДАНС и от Парламента , ЕНИЧАР НЕЩАСТЕН!!!! Марш , преди народът да те е пребил с камъни , НАГЛЕЦ БЕЗПОДОБЕН!!! ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА И ТИ И ШАЙКАТА, КОЯТО ГЛАСУВА ЗА НАЗНАЧЕНИЕТО ТИ В ДАНС!!!!

 62. 62 Профил на blader
  blader
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Че няма как да се задържи на този пост е повече от ясно. Но все пак, едно денонощие ще е бил шеф на ДАНС. Дали не е ходил до 'офиса' да събере необходимата му информация и сега по живо по здраво...
  Хитреци са си те...

  They didn't know it was impossible so they did it...
 63. 63 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 411 Неутрално

  [quote#48:"dan1"]И какво е правил в ДАНС вчера?[/quote]
  Уволнил е жената на Цвък Цвък.

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 64. 64 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Това писмо мама Праска ли го е писала?Или редколегията на "Монитор" и "Телеграф"

  "Противно на системното натоварване на публичния ми образ с безпочвени и незаслужени съмнения, аз имам мъжката си съвест да заявя, че нищо и никой не стои по-високо от националната сигурност на България."

  Бре, бре, бре! Натоварили му "образа" на момчето! Ми нали си има една камара вестници, да му го "избършат"!

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 65. 65 Профил на papadok
  papadok
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Чудя му се на г-н Станишев.За какво му трябваше да нагнетява обстановката с този смешен избор?Та нали упрекваха ББ ,че вземал еднолични решения и ги налагал чрез бройката си депутати и т.н.Сега същото.Един от депутатите му-няма смисъл от имена,те всчики са безименни пионки-даже имаше наглостта да поиска прошка.....Пълно безличие и на "експерта" Орешарски.Толкова ли нацията няма един държавник?

 66. 66 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Пак оттърваха Боко.
  Множеството крещи в неистова еуфория.


  Публикувано през m.dnevnik.bg

  I'm addicted to the truth.
 67. 67 Профил на Мартин
  Мартин
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Надуши че Коледа ще дойде преждевременно...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 68. 68 Профил на felipeeee
  felipeeee
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Това значи ли, че се оттегля официално или значи, че само е готов да го направи, ако някой му каже, а дотогава ще си е шеф???

  bezsmyrten
 69. 69 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Отчайващо е да имаш такава немислеща тълпа за сънародници.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  I'm addicted to the truth.
 70. 70 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Вън от властта на цялото продажно правителство,снощи
  въпреки протеста продължаваха да държат на своето, отвратиха
  ни до безкрай със задкулисните си и вече явни игри ...забравиха,
  че дойдоха на власт след бунтове и предсрочни избори,забравиха
  още първия ден какво иска народа от тях и как ги следи под
  лупа....вън и помен да не остане от тях , та следващите дето ще дойдат да си научат урока!

 71. 71 Профил на thebigbull
  thebigbull
  Рейтинг: 407 Неутрално

  Хора!...не може да сме толкова глупави, за да не видим какво всъщност се случва в България в момента. Не можем да оставим тези национални предатели повече начело на Държавата!
  ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО! ТРЯБВА ДА ИЗМЕТЕМ ТАЗИ КРЪВОЖАДНА ПАПЛАЧ (БСП, ДПС, АТАКА, ГЕРБ)!
  СЪБУДИ СЕ, БЪЛГАРИНОООО!!!

 72. 72 Профил на zdravass
  zdravass
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#20] от "kaloyann":
  "Още не мога да си обясня защо избраха Пеевски, при положение, че много добре знаят каква ще е обществената реакция. Има нещо което ни обягва в цялата тази пушилка."

  И аз така се чувствам!

 73. 73 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 425 Неутрално

  Този щял да благоволи, видите ли, да приеме решение на Народното събрание, с което да се отмени избора му.
  Тоест, без благоволението му това не може да се случи, така ли?

 74. 74 Профил на Нямаме Закон за Банкрута на Физическите Лица.Защо ли?
  Нямаме Закон за Банкрута на Физическите Лица.Защо ли?
  Рейтинг: 572 Разстроено

  Поредния позор за България...

  Боли ме от овчедушието на хората...
 75. 75 Профил на proumenova
  proumenova
  Рейтинг: 213 Неутрално

  За мен властта не е самоцел.

  Разбира се! Ние знаем това!

 76. 76 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  [quote#56:"biss Mark"]Погледнете далеч на североизток. И ще видите на кой се отчитат и 4-те парламентарни партии. В БСП-ДПС-Атака-ГЕРБ много ги е страх някой да не потегли по пътя на Луканов. [/quote]

  +++
  Само хора с протекции от Големия брат могат да са толкова арогантни. Май трябва един митинг и пред руската амбасада !

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 77. 77 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 411 Неутрално

  [quote#60:"gonn"]Нужна е реконструкция на Държавността![/quote]
  Ей това ще го слушаме и четем все по-често. Подготвя се нова про-президенстска партия от кръга Иво Прокопиев.

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 78. 78 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 770 Неутрално

  "Кабинетът Орешарски има право на кредит на доверие, за да реализира реформите в правосъдието и вътрешния ред и да изведе страната от блатото на престъпното управление."

  Три неща, които направи правителството:
  Пробва да възстанови проекта "Белене"
  Пробва почвата за връщане на дипломатическа работа на агентите на ДС
  Накрая предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС.

  Кредитът свърши.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 79. 79 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 778 Неутрално

  И седянката под ореха следва да бъде разтурена...

  Зимата протести свалиха един кабинет, сега ще свалят цяло едно НС.

  И де се откаже това няма да върне гласуването с което депутатите го избират, нито гласуването с което върнаха номадството, нито доверието на президента. Това са факти.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 80. 80 Профил на Noname
  Noname
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Протестите не трябва да са просто срещу назначаването на Пеевски. Този акт символизира нещо много по-голямо - обвързаност на правителството с икномически и криминални структури, безсилие и арогантност. Трябва да си ходят!!!!

 81. 81 Профил на Dragoslava
  Dragoslava
  Рейтинг: 926 Неутрално

  ДПС разбраха, че прекалиха с алчността и отмъстителността си. Минаха прага на търпимост. И ще повлекат със себе си всички другарчета. Амин!

 82. 82 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 470 Весело

  Ха-ха-ха-ха...Мамин Прасчо и той барабар с "мъжете"....и той"българин",(къде и ти бе Петров)....и даже имал, напълно непознатото му нещо, като"съвест" представете си. Ако се отнасяха за някой друг можеше и да повярваме на част от твърденията му....

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 83. 83 Профил на aipetrov
  aipetrov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  След теб и цялото правителство!

 84. 84 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 572 Неутрално

  На кой му дреме дали Пеевски е готов да уважи този парламент?
  Щеше да е поне малко достойно ако си подаде отставката сам, не да чака с готовност да го уволнят

  Birds of a feather flock together.
 85. 85 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 889 Неутрално

  До коментар [#69] от "Един":

  Потърси си други сънародници (на североизток, например) или иди на бани да си лекуваш отчаянието с "честно" спечелените рубли.

 86. 86 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Хей Пеевски, и да се махнеш протестите ще продължат, ти беше само повод. Истинската причина се казва БСП и ДПС. Хората не искат да ги яздят престъпници от калибър, какъвто само комунистите и турците са способни да създадат.

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 87. 87 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Тихо с тия фантазии. Нищо не можете да изметете. Отива си БСП, идва ГЕРБ. Това е положението. Аз не искам нова порция ГЕРБ.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  I'm addicted to the truth.
 88. 88 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#32:"mr.wonderworld-Kostoff,where are you?"]Дали не е за преливане на турски гласове на изборите за БСП,както много форумци сигнализираха?[/quote]

  Точно така е станало, 2009 БСП има около 750 000 гласа, ДПС - около 600 000. Сега БСП има около 940 000, ДПС - около 400 000. Може да се види в сайта на ЦИК или в Уикипедия.

 89. 89 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1137 Гневно

  Що е МАФИЯ???? МАФИЯ е СРАСТВАНЕ НА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ С ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ!!! МАФИОТСКИЯТ ни парламент / законодателната власт/, вкара МАФИОТА Пеевски в изпълнителната МАФИОТСКА власт-ДАНС!!! Още не бе изсъхнало мастилото под заповедта за назначаването му и МАФИОТА Пеевски си уговори среща с МАФИОТА ЦАЦАРОВ от МАФИОТСКАТА съдебна власт и мафиотът шеф на МВР от изпълнителната власт!!!! Братя българи, да изринем МАФИЯТА от ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ!!! Само тогава , ние обикновените хора ще сме истински свободни , а МАФИОТИТЕ ще търкат наровете в затвора!!!!!

 90. 90 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  [quote#69:"Един"]Отчайващо е да имаш такава немислеща тълпа за сънародници.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Неолиберализма окраде държавите и хората.
  [/quote]

  Наличието на "мислещи" като тебе - още повече!

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 91. 91 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 411 Неутрално

  [quote#73:"persifedron1"]Тоест, без благоволението му това не може да се случи, така ли? [/quote]

  Не става.. който назначава, той и освобождава. Сега Ц. Ц. и Б. Б. може да въздъхнат облекчено... няма да има кой да им поднесе сметката.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 92. 92 Профил на svet23
  svet23
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Това вече е пълен цинизъм, Пеевски ще се изкара едва ли не жертва и рицар койото защитава националните интереси на България, Не бих си позволил квалификации на лична основа но ти си непрофесионалист, публичният ти образ не е натоварен той е осран , и дано този път всички отрепки си отидите не само от политиката но и от икономическият живот на тази държава...червени боклуци

 93. 93 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 961 Неутрално

  За всички комуняги и техните деца!

  Hands Of Doom Are Reaching Out To Crush All Infidels Who Stray
  Time To Know The Pain But No Time To Run Within
  And These Hands You See Before You Will End The Light Of Day
  Your Ashes Will Be Cast Into The Wind
  Your Bloods Upon The Soil Your Body Fed To Wolves
  Not One Of You Will Be Left Alive
  Hear The Sound, Pounding, And The Army Of The Night
  By The Hammer Of Thor You Now Shall Die

  Tonight We Strike There Is Thunder In The Sky
  Together We'll Fight Some Of Us Will Die
  We'll Always Remember That We Made A Stand
  And Many Will Die By My Hand!

  We Are High Atop A Mountain With Hammers In The Wind
  Lusting For Blood And Death Again
  In A Flash Of Lightning Strike
  Now The House Of Death Invites You, Body And Soul To Come Within

  I See The Fear You Have Inside You Can Run But Never Hide
  I Will Hunt You Down And Tear You Limb From Limb
  Nothing Shall Remain Not Your Memory, Your Name
  It Will Be As Though You Never Ever Lived

  Tonight We Strike There Is Thunder In The Sky
  Together We'll Fight Some Of Us Will Die
  We'll Always Remember That We Made A Stand
  Many Will Die By My Hand!
  They Will Die....

  (SOLO)

  High Atop A Mountain With Hammers In The Wind
  Lusting For Blood And Death Again
  In A Flash Of Lightning Strike
  Now The House Of Death Invites You, Body And Soul To Come Within

  I See The Fear You Have Inside You Can Run But Never Hide
  I Will Hunt You Down And Tear You Limb From Limb
  Nothing Shall Remain Not Your Memory, Your Name
  It Will Be As Though You Never Ever Lived
  Tonight We Strike There Is Thunder In The Sky
  Together We'll Fight And Some Of Us Will Die
  But We'll Always Remember That We Made A Stand
  And Many Will Die By My Hand
  Tonight We Strike There Is Thunder In The Sky
  Together We'll Fight And Some Of Us Will Die
  But We'll Always Remember That We Made A Stand
  And Many Will Die By My Hand
  Tonight We Strike There Is Thunder In The Sky
  Together We'll Fight And Some Of Us Will Die
  But We'll Always Remember That We Made A Stand
  And Many Will Die By My Hand
  They Will Die, By My Hand......They Will Die...

 94. 94 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Ще се махне, ще се махне. Со кроце, со благо и со малце кьотек.

 95. 95 Профил на panda61
  panda61
  Рейтинг: 8 Гневно

  В един от анализите се казва : "... Какво ще стане утре ли? В тази България няма утре! Няма утре в страната на Пеевски, Станишев, Местан, Сидеров, Борисов, на Яне и двойниците им. "

  Всички вън ... !!!

 96. 96 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Комунетата предприемат стратегическа крачка назад, само че твърде късно, вече сме ги спуснали по пързалката Довечера всички пред МС !!!

 97. 97 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 418 Неутрално

  На мен ми писнаха тези фантазии, 23 години. Слезте малко на земята. И като гледах бясната тълпа, която не знае какво прави. Не знам какво да си мисля вече. Матряла наистина е лош.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  I'm addicted to the truth.
 98. 98 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Да ги изритаме , никакво спиране на протестите , следващата искана оставка е на Орешарски , на Станишев няма нужда защото си е партийна работа , а и те скоро ще изритат председателя на ПЕС

 99. 99 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 961 Неутрално

  [quote#92:"svet23"]

  Това вече е пълен цинизъм, Пеевски ще се изкара едва ли не жертва и рицар койото [/quote]


  Не е, сценарий е. Гоце иде на бял кон и Кадиев става премиер

 100. 100 Профил на sanda
  sanda
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Горкият! 33 години е посветил "на ползу роду... Интересно, кой му е написал "писмото". Цяла нощ е плюнчил молив...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK