Орешарски се срещна не с протестиращите срещу него, а с тези от февруарските протести

Широко рекламираната среща на премиера с хората от сегашните улични протести напрактика не се състоя

© Дневник

Широко рекламираната среща на премиера с хората от сегашните улични протести напрактика не се състояПремиерът Пламен Орешарски събра по списък организациите, с които се срещна в петък, основно имащи отношения към февруарските протести. В гранитната зала на Министерския съвет дойдоха представители на 19 организации. От участниците в сегашните протести обаче присъстваха едва четири души. Те дойдоха със знамена и предварително не бяха включени в списъка на входа.


От тяхно име пред премиера се изказа Ася Стоянова, която заяви, че отговаря само за себе си и не представлява никого, въпреки че протестира от три дни. "Убедена съм, че съм объркала срещата. Чувството, че се натресох, защото не бях в някакъв си списък, се засили, след като разбрах какво ще се обсъжда", посочи тя.


Орешарски дискутирал с извиканите от него неправителствени организации и пред представители на медиите проблемите в сектор енергетика. Стоянова каза, че е не дошла да дискутира цената на тока и няма да задава въпроси. Тя призова Орешарски да дойде на протеста в 18.30 часа довечера и да чуе исканията на хората.
Ася Стоянова

© Юлия Лазарова

Ася Стоянова


На срещата основно се говори за предложеното преди минути от министъра на енергетиката намаление на тока с до 5%, което се отнася по-скоро до протестите през зимата, свалили кабинетът на ГЕРБ. Останалите представители на сегашните протестиращи излязоха, без да дадат коментар. За настроението им можеше да се съди по факта, че на излизане треснаха силно вратата на залата, където се проведе срещата.


Поканените: На срещата днес бяха поканени следните сдружения:  Гражданско движение на протестиращите "Освобождение", Федерация на свободните граждани, Асоциация на търговците на храни, Национален Форум "Обединение", Движение "Граждански контрол", Движение "Време", Национален форум "Обединени, свободни, можещи, силни", Фондация "За подпомагане жертви на престъпления и борба с корупцията".


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK