Протестите - ден четвърти (хронология)

Протестите - ден четвърти (хронология)

© Велислава ПоповаСлед като три поредни вечери хиляди души изпълваха площада пред Министерския съвет, а отам преминаваха през основни булеварди в София, днес отново се очаква масов протест в столицата, а и в други големи градове в страната.


Протестите започнаха в петък - 14 юни, заради избирането на депутата от ДПС Делян Пеевски за шеф на Държавна агенция "Национална сигурност". Недоволството обаче не стихна, след като той излезе с писмо, че е готов да приеме решение на парламента, с което да се отмени избирането му. Премиерът Пламен Орешарски пък заяви, че приема заявлението на Пеевски и ще посочи нов шеф на ДАНС. В Благоевград и Пловдив хората протестират срещу назначените областни управители. 


И тази вечер екип на "Дневник" ще отразява протеста в София и ще разказва вреално време какво се случва. Предаваха репортерите Лора Филева, Биляна Рилска и Георги Марчев, както и редакторите Елена Геловска, Анна Христова и Велислава Попова.

23.35. Телевизии излъчват как Волен Сидеров е сред жандармеристите и се опитва да води разговор с малцината останали да протестират в близост до централата на "Атака".


23.15. Канал 3 излъчва кадри, на които се вижда, че малки групи от протестиращите все още скандират против Волен Сидеров, а от централата на "Атака" се виждат симпатизанти с маски на лицата и партийни знамена, които отвръщат.


23.00. Пред парламента група младежи са опънали палатка и настояват освен за оставката на кабинета, и за промени в Изборния кодекс преди това.


22.40. Мирният досега протест започва да навлиза в по-гореща фаза. Протестиращи хвърлят пластмасови и стъклени бутилки към представители на "Атака", които им ги мятат обратно.  В района има и линейка. 


22.27. - От ъгъла на булевардите "Раковски" и "Дондуков" до сградата на Младежкия театър се  е простряла плътната колона протестиращи в края на днешното шествие. Полицаите са отцепили плътно подстъпите към бул. "Раковски", където е щабът на "Атака", но се държат дружелюбно, а обстановката е спокойна. До полицейските автомобили е паркирана празна кола с надпис "Социален отряд на "Атака", който предизвика раздразнение у участниците в протеста. "Турци сте!" и "Волене, идваме", скандират протестиращите. Чуват се и нецензурни квалификации.


Протестите - ден четвърти (хронология)

© Георги Марчев


22.17. Седем  коли на жандармерията са препречили кръстовището на булевардите "Раковски" и "Дондуков". За първи път от началото на протестите полицаи са оборудвани с каски и вдигнати щитове. Органите на реда не дават възможност на шествието да премине покрай централата на "Атака". Това се случва за пръв път, вероятно заради недоволството  на лидера на националистите срещу този тип прояви. От вътрешната страна на ул. "Врабча", където е щабът на партията на Волен Сидеров, се виждат хвърлени шишета, най-вероятно от негови симпатизанти, които са тук от 18.30 ч. Те се обръщат към протестиращите с викове "Еничари". Сред протестиращите също има хора, чиято агресия е по-видима, но те са малцинство. Това е най осквиркваната партийна централа тази вечер.  22.00. С викове "Волене, идваме!" шествието зави от президентството към централата на "Атака". За първи път от началото на протестите в края на протеста той остава толкова многоброен.  


21.57. Докато челото на колоната вече достигна централата на ДПС на ъгъла на бул. Стамболийски и ул. Самуил, краят й все още е в района на Съдебната палата. Поне 200 полицаи охраняват червената централа.  


21.50. Силите на реда са стегнали редиците около двете централи на БСП и ДПС, които се намират в съседство. Два автобуса с полицаи  с щитове и един пожарен автомобил са паркирани на бул. Стамболийски. Полицаите са оградили с двоен плътен кордон централата на БСП и практически е невъзможно сградата да бъде доближена. Други десетина полицейски автомобила са паркирани в съседните улички. 


21.43.  Множеството стигна до централата на БСП на ул. "Позитано" 20. Със здрачаването се появиха се хора факли. Продължават скандиранията с искане на оставка на лидера на БСП. 


21.35- Официално съобщение на МВР, разпространено в 21.30 ч.: Приблизително 7 000 граждани са се събрали в началните часове на днешния протест в центъра на София. Към 21.30 часа около 3 000 души продължават шествието по централните улици на града. Не са регистрирани инциденти и нарушения на обществения ред. Екипи на СДВР и Специализирани полицейски сили обезпечават спокойното протичане на протеста и сигурността на гражданите. 


21.30. От Съдебната палата до НДК е пълно с хора. От сградите по бул. "Витоша" се носят възрожденски песни. Хиляди хора скандират "Оставка", "Довиждане" и "Червени боклуци". Броят на протестиращите се увеличи значително след като колоната напусна Орлов мост. 


21.13 Протестното шествие минава покрай сградата на НДК като началото му е при пилоните, а краят вероятно още на стадион "Васил Левски". Протестиращите изглеждат повече от снощи. Те се насочват към бул. "Витоша", а сградата, където се помещава централата на ГЕРБ, остава встрани от маршрута на основната колона. Очевидци съобщиха обаче, че част от протестиращите все пак са се отклонили и са се насочили към централата на доскорошните управляващи. 

20.53
Първите протестиращи вече са на т. нар. Мост на влюбените зад НДК. Протестът протича спокойно, присъствието на полицията е ненатрапчиво. И днес има много семейства с малки деца, млади хора, колоездачи.


Протестите - ден четвърти (хронология)

© Дневник


От балконите на сградите възрастни хора махат със знамена. Най-вероятно оттук протестът ще се насочи по традиция към партийните централи. Най-близката до колоната на протестиращите е тази на ГЕРБ. Броят на полицаите се  увеличава в района на централата на БСП. 20.50 Протестът зави към НДК. Цялото дясно платно на бул. "Евлоги Георгиев" между Орлов мост и НДК е запълнено с хора. МВР все още не е съобщило официални данни за броя на участниците в протеста, но според различни очевидци те са повече, отколкото вчера, когато според полицията бяха 20 хил. души. 20.12.  На Орлов мост група младежи, обидени от интервюто на Сергей Станишев, в което той заподозря, че протестите са платени и изтъкна, че избирателите на БСп и ДПС са повече на брой от протестиращите,крещят на мегафон: "Искаме фактура, ние сме платени", "Серго, Бойко ни плати" и  припяват: "Сто и десет лева искаме фактура". "Отцепете района, вие сте 200 човека, а зад нас стоят милион и половина". 


20.07. Шествието вече се насочва към Орлов мост. Ето още духовити лозунги: "Не съм платен - мразя ви безплатно", "БСП, ДПС и ГЕРБ вредят сериозно на вас и на другите около вас", "Българската полиция - достойна за унижение" и "Българската прокуратура - на пост". 


Волен иска на #ДАНСwithme RT @inovakov: В момента на Раковска и Дондуков. Волен Сидеров е в центъра с група атакисти. pic.twitter.com/OUScjSlezf


19.52. Шествието премина по жълтите павета и в момента се намира пред Народното събрание. На око протестиращите изглеждат повече и от вчера. От площад "Народно събрание" се вижда, че в далечината към президентството все още е пълно с хора, които се движат по бул. "Цар Освободител". Очаква се, че по традиция недоволните ще престоят малко пред  парламента и след това ще се насочат към Орлов мост. 


19.30. Ето и посланията от някои от плакатите, носени от протестиращите днес: "Атака се прецака, само Болен от парите е доволен", "Не съм тук, за да върна ГЕРБ, а за да не дам държавата на олигархията", "Време е да ви яхнем и ние", "Да обрулим Орешарски".  

19.27 Депутатът от БСП  Георги Кадиев дойде около 19.20 ч. на "Позитано 20" и беше аплодиран от събралите се симпатизанти. Той дойде, облечен с червена тениска, както беше призовал да направят и поддръжниците на партията, които се разграничават от последните ходове на лидера Сергей Станишев. Кадиев повтори тезата на бившия лидер на БСП -  София Румен Овчаров, че трябва да бъде даден втори шанс на кабинета "Орешарски", а премиерът да смени министрите, които са му наложени от партийните лидери.


Кадиев каза, че Станишев трябва да подаде оставка, за да се възстанови легитимността на партията и на парламентарната група, защото в момента нямало гаранции че няма да се повтори "Пеевски - 2, 3 или 4". Сергей Станишев не е в сградата. 


В отговор на въпрос за появили се слухове от местни структури на БСП, че лидерът Станишев е подал оставка, Кадиев каза, че няма такава информация. 


19.22 Деца рисуват с цветни тебешири в пространството на площада пред Президентството. Сред сюжетите са слонче, къщи, усмихнати лица. Около тях са закачени плакати "Моята мечта за България". На бели листове всеки може да напише с маркер какво управление иска, как да се взимат решенията, какви да са темите в парламента, какво харесва и какво иска да запази. 


Протестите - ден четвърти (хронология)

© Велислава Попова


19.14 Двайсетина души са се събрали пред централата на БСП на "Позитано 20". По-рано днес депутатът от БСП Георги Кадиев призова по рано днес леви избиратели които се чувстват предадени от политиката на ръководството да се съберат пред централата в 19 ч. , за да покажат, че не са "червени боклуци" и "мафия". Представителите на медиите и любопитните граждани на мястото са повече, отколкото участниците в акцията. Самият Кадиев все още не е дошъл.  


Кът за рисуване на децата, доведени от родитерите си на протеста

© Анна Христова

Кът за рисуване на децата, доведени от родитерите си на протеста


18.52 Към този час лидерът на "Атака" Волен Сидеров се е качил на сив пикап пред централата на партията си - до сградата на Операта, и по мегафон обявява протестиращите пред Министерския съвет в момента и в последните дни за "платени клакьори, които в едната ръка държат бира, а в другата дрога и с премрежен поглед искат оставка". Според него "Атака" не е била нито един ден във властта и няма как да се протестира срещу нея. Той повтаря части от плана "Сидеров".


Движението в отсечката на ул. "Раковски" между бул. "Дондуков" и ул. "Московска" е блокирано от жива верига на привърженици на Сидеров. Те носят знамена и шапки с логото на партията. Хората край централата на "Атака" не са много. Полицейското присъствие е слабо. 


18.35 Пространството между бившия Партиен дом до статуята на Св. София е изпълнено с хора. От всички страни се виждат големи групи хора, които се насочват към Ларгото. Скандиранията отново са "Оставка". Голям брой протестиращи носят българското знаме.


Днес се появиха и едни от първите политически плакати. Двама младежи носят написани на ръка листове, формат А3 с думите "При Костов беше по-добре" и "Къде си, Костов, спаси ни отново пак". Пред фонтана пред Президентството те бяха посрещнати с одобрителни възгласи.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (408)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 580 Неутрално

  С вас сме!

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 2. 2 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1044 Весело

  Моля всички които не искат да бъдат управлявани задкулисно да доидат на протеста и да поискат ОСТАВКА на това ОЛИГАРХИЧНО правителство и НОВИ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ!

 3. 3 Профил на stokn
  stokn
  Рейтинг: 684 Неутрално

  моля ви, дневник, тамън ви похвалих, моля ви! Оставете ни просто да протестираме и не ни "залашквайте" към тоя и оня

 4. 4 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Не искаме да чакаме още 4 години "Програмното правителство " да си измисли "програмата" .

 5. 5 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#2] от "BlueWater":

  А герберите какви са бре? Красимир велчев е бедняк.милиционерска мафиотска шайка от бивши членове на БКП. Аз поне познавам 10 гербери бивши комунисти.

 6. 6 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Нямам възможността да бъда днес, но подкрепата я имате!!!
  Знамето високо!!!

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 7. 7 Профил на stokn
  stokn
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Не съм гей, още по-малко серГей, опазил ме Господ, но ми иде да прегърна всички около мен плюс тези във форума

 8. 8 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 796 Весело


  Вероятно двамата младежи са имали предвид Ст.Л. Костов и "Криворазбраната цивилизация"...

  Щото на другият Костов му месихме четиридесет дни от политическата кончина...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 9. 9 Профил на Royal Ranger
  Royal Ranger
  Рейтинг: 588 Весело

  Днес ще по-големи!!!

  http://rodenivbg.com
 10. 10 Профил на 1951
  1951
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Аз тръгвам на там.
  Направете го и вие, а не си седете само на задниците пред компютъра за да се правите на дървени философи!
  Време е за действие!

  Цензуриран от "Икономедиа"
 11. 11 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 744 Неутрално

  До хората от по-малките градове :
  Покажете , че сте живи и не се примирявате с централната мафия . Ако успеем да прочистим тарикатите от властта и за вас ще дойдат по-добри времена .
  Например във Варна след като излязоха 70 000 наразбитите булеварди , само за месец се намериха пари за пълно преасфалтиране на над 16 км от тях - перфектно при това .
  Властта трябва да бъде притискана , за да работи .

 12. 12 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#5] от "stoicho2":

  А виден костовист със съпруга бивша партийна секретарка не познаваш ли ?...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 13. 13 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 758 Неутрално

  Подкрепям протеста!

  4itatel
 14. 14 Профил на stokn
  stokn
  Рейтинг: 684 Неутрално

  на по-младите - подарък, един рефрен от моята младост:
  "Луканов е престъпни-и-и-к, а Лилов - пе-е-е-де--ра---

 15. 15 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Парадоксалното на Протеста ни е, че проявите на висок интелект и добро възпитание сред участващите в него, само се приплъзват по ценностната система на партийните зомбита, които владеят националната ни Политика.
  Жестоката истина за манталитета на днешните ни управници е, че те сещат и разбират Протеста на младите българи, само като сблъсък с проливане на кръв...

 16. 16 Профил на Гошко Мастичката
  Гошко Мастичката
  Рейтинг: 657 Неутрално

  До коментар [#5] от "stoicho2":


  [quote#5:"stoicho2"]А герберите какви са бре? Красимир велчев е бедняк.милиционерска мафиотска шайка от бивши членове на БКП. Аз поне познавам 10 гербери бивши комунисти.[/quote]


  Я ходи на психиатър, ако обичаш! Къде видя някой да говори за ГЕРБ, или БКП! Още не ви е "втъкнало", че протестите не са "за", или "против" някоя партия, форумни малоумници! Не разбрахте ли, че българина си иска СВОБОДАТА! И ще си я вземе!

  Ще ви изрием...
 17. 17 Профил на edin slep
  edin slep
  Рейтинг: 697 Неутрално

  Не знам дали за нас като народ е по-добре да се случи турския сценарий (Истанбул 2013), когато властта влиза в пряко единоборство с народа или не. Ако се случи и се огънем - по-добре да стягаме куфарите. Ако удържим, може да стане както в Париж през 1968 или в Полша през 80-та.

  До коментар [#3] от "stokn":

  Плаката с призива към Костов го имаше и в предните дни. В тях имаше и други политически плакати като този, който казваше - не искаме да махнем това (снимка на Пеевски), за да го заменим с това (Фидосова).


  preklara rara
 18. 18 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 957 Неутрално

  Млади хора!Протестиращи. БДЕТЕ ! Комунистите са способни на всякакви провокации.Те взривиха църквата Св.София отнемайки живота на елита на нацията тогава ,защо да не посегнат на младите ,на нашите деца сега. От началото на прехода те са във властта и усещайки ,че я изпускат са способни на всичко.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 19. 19 Профил на svet23
  svet23
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Духом сме с вас от Великобритания....

 20. 20 Профил на lyubos
  lyubos
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Аз съм за протеста, но не искам неговата цел да е само оставката на "програмното" правителство. Искам, като по-горе изказалите се честни, прозрачни, тайни и всеобщи избори, без мъртви души в списъците и без милиционерщина в секциите! Искам върховенство на закона и правда!!!!! Писна ми разни безхаберници да се учат на мой гръб да управляват България! Държавата ни е наша, а не бащиния на тази или онази партия! Да си я пазим и подредим както искаме, а не както ни казват, че искаме!

 21. 21 Профил на darth_bane
  darth_bane
  Рейтинг: 458 Неутрално

  След малко свършвам работа и отивам

 22. 22 Профил на Gergana
  Gergana
  Рейтинг: 402 Неутрално

  От Германия съм с Вас!!!

  peace&love
 23. 23 Профил на doctor_v_ispania
  doctor_v_ispania
  Рейтинг: 507 Весело

  Браво българи ! Заслужава си човек само да види пребледнелите,изпотени и изумени физиономии на наследниците на комунистическата шайка . Неописуемо е усещането да чуеш обърканата им ,несвързана и шизоидна реч. Всичко това благодарение на будните и нъгласни със свинщините простестиращи българи. Празнувам с вас, с чаша уиски в ръка. Наздраве ! Прегръщам ви всичките.

  Let The Groove In Your Shoes Release You From The Blues
 24. 24 Профил на stokn
  stokn
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#12] от "Tigalta":
  Братче, трол ли си, маниак ли си? Мани сега тия първичности, протеста е заради достойнството, а то никога, от никого не е оглавявано

 25. 25 Профил на Nacho Libre
  Nacho Libre
  Рейтинг: 684 Неутрално

  20 години по-късно...
  http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/novini/arhiv/arhiv_na_goreschi_novini/20_godini_ot_izborite_za_7_mo_veliko_narodno_s_branie_10_17_yuni_1990
  Общественият опит е чисто емпиричен.
  Дано тоя път,20 години по-късно,урокът е научен.
  Лустрация,кастрация и инсинерация.

  Homo ludens sum
 26. 26 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  Успех и до дупка!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 27. 27 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 706 Весело

  Биййй по комунистите - по БСП, по ДПС, по Атака и по Герб!

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 28. 28 Профил на 228
  228
  Рейтинг: 473 Неутрално

  До коментар [#1] от "puhpuhan4o":

  +++++++++++++++++++++++++

 29. 29 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 751 Неутрално

  Ало абе вие не разбрахте ли. Протестиращите не искат да се гласува в чужбина!

 30. 30 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  С Вас съм от Япония!

  "Да, България"
 31. 31 Профил на лизард
  лизард
  Рейтинг: 528 Весело

  Ще се срещнем на Орлов мост!

 32. 32 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 751 Неутрално

  Тоя па от япония, спи бе човек!

 33. 33 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 580 Гневно

  [quote#0:"Дневник"]18.52 Към този час лидерът на "Атака" Волен Сидеров се е качил на сив пикап пред централата на партията си - до сградата на Операта, и по мегафон обявява протестиращите пред Министерския съвет в момента и в последните дни за "платени клакьори, които в едната ръка държат бира, а в другата дрога и с премрежен поглед искат оставка". Според него "Атака" не е била нито един ден във власттт и няма как да се протестира срещу нея. Той повтаря части от плана "Сидеров".

  Движението в отсечката на ул. "Раковски" между бул. "Дондуков" и ул. "Московска" е блокирано от жива верига на привърженици на Сидеров. Те носят знамена и шапки с логото на партията. Хората край централата на "Атака" не са много. Полицейското присъствие е слабо.
  [/quote]


  Ето го провокатора!! Ясно - червените клакьори са платили на тоя боклук да провокира скандалът!!

  КЪДЕ Е ПОЛИЦИЯТА, ДА ИМ *** МАМАТА!! Някой да го задържи ВЕДНАГА!

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 34. 34 Профил на многодобре
  многодобре
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Сидеров се е заел със задачата да накара протестиращи да го подгонят.Провокацията е явна и не е без съгласието на Станишев.Ако се появи проблем с лека ръка ще обявят протестите за незаконни и политически.Внимавайте!

  magazinitisia
 35. 35 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 580 Неутрално

  [quote#33:"puhpuhan4o"]скандалъ!! [/quote]

  *скандалА, с др. думи. да се стигне до конфронтация!

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 36. 36 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 673 Неутрално

  [quote#10:"1951"]Време е за действие! [/quote]

  +++++

  Моралът не е порок!
 37. 37 Профил на rhj53394435
  rhj53394435
  Рейтинг: 402 Гневно

  Двама младежи носят написани на ръка листове, формат А3 с думите "При Костов беше по-добре" и "Къде си, Костов, спаси ни отново пак". Хе-хе, Дневник, много рано взехте да лансирате вашия любимец или така наредиха днес от американското... Много патриотично от ваша страна, браво. Костов има също толкова заслужено място на ешафода за националните предатели, колкото и Станишев!

 38. 38 Профил на krastitel
  krastitel
  Рейтинг: 483 Весело

  На протестта за достойнство сме ние - работещи и умни индивиди, които издържаме с нашия труд и добавена стойност политическата класа и тези които чакат държавна помощ.

  Писна ни да лавираме гъвкаво сред затлъстялата политическа олигархия, с надеждата да пазим работа или бизнес, докато ни ограбват безпардонно.

  Затова сме ядосани и твърди в намеренията си, макар да протестираме с усмивка.

  krastitel
 39. 39 Профил на Чичо Ваньо
  Чичо Ваньо
  Рейтинг: 563 Неутрално

  До коментар [#18] от "Чърчил":Мъдър като съименника си!Прави впечатление,че още от началото на протестите се говори от Станишев,Местан и Сидеров за сценарии съчинен от престъпни елементи.Тъй като такива на протеста няма,е логично да предположим,че днешната тройна коалиция е предвидила провокации!Надявам се протестиращите да се опазят от лумпени които биха опорочили случващото се!

  "Проблемът на света е,че глупавите са самоуверени,а умните се колебаят."Бъртранд Ръсел
 40. 40 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 741 Неутрално

  Бях и трите дни на протеста, за съжаление сега не мога - във Франция съм. Тук има колеги от цяла Европа и аз, както и всички ние Българи трябва да имаме самочувствие, защото сме Европейци! Надявам се до края на седмицата като се върна, олигархичното про руско правителство да е вече в историята, на бунището на историята.

  The best way to predict the future is to invent it.
 41. 41 Профил на Мурджо
  Мурджо
  Рейтинг: 515 Весело

  [quote#26:"grand funk railroad"]Успех и до дупка! [/quote]
  Или както е казал народният поет:
  „Гъди,гъди после
  - оп...до м@ди!“

  С тролове НЕ КОМУНИКИРАМ!...Цветя и бонбони НЕ ПИЯ!
 42. 42 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 751 Неутрално

  Абе като цяло на събрание на калинки ми прилича! Не са нито дребни бизнесмени, не са и работници скапани от работа, не приличат и на безработни!

 43. 43 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Контратаката срещу Протеста започва на четвъртият му ден.
  КаналЗ продължава с уродливия си въпрос: "Добър вечер, вие защо сте тук?"...
  Явиха се младите симпатизанти на БСП, патриоти от пълният спектър, вероятно има и "натискови" групи...
  След ТВактивностите от сутринта, политиците позираха пред пресконференции, очертавайки неотложните хпроритети на "Орешарски" за есента и зимата...
  Дано не се поддадат на тази наркоза, младите на България...

 44. 44 Профил на Bolyara
  Bolyara
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Смешници !
  Наясно сте уж какво Не искате . А знаете ли какво искате ?
  И не почвайте веднага с общите лакърдий от рода "олигарси", "комунисти", по-червени, по-зелени !
  По-добре скачайте на минусите, че на минуси нося ама на глупавите емоционални делириуми - НЕ.

 45. 45 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 746 Неутрално

  [quote#3:"stokn"]Оставете ни просто да протестираме и не ни "залашквайте" към тоя и оня [/quote]
  Информират(отразяват фактите)!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 46. 46 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4014 Неутрално

  Браво на всички протестиращи!Тези доказват,че у нас има гражданско общество!

 47. 47 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3407 Неутрално

  [quote#8:"Tigalta"]Щото на другият Костов му месихме четиридесет дни от политическата кончина... [/quote]
  Май-май тази "кончина" се оказа НАЧАЛОТО на протестите срещу ГНУСТА и БЕЗСРАМИЕТО довели до въпросната "кончина".
  Не виждам повод за теб и такива като теб да се радвате ?

 48. 48 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  До коментар [#44] от "Bolyara":

  Знаем, да. Други въпроси?


  Долу Четириглавата!!!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 49. 49 Профил на Daniela Gorcheva
  Daniela Gorcheva
  Рейтинг: 644 Любопитно

  Сидеров е голям "юнак", когато го вардят 50 -на мутри и по-нисък от тревата, по- тих от водата, когато е само с гражданите. Че и отговаря културно и се усмихва даже.

 50. 50 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 580 Неутрално

  [quote#0:"Дневник"]19.14 Двайсетина души са се събрали пред централата на БСП на "Позитано 20". [/quote]

  Цели 20!? Това като рекорд ли трябва да бъде отчетено? Цели 20 човека от БСП имат срам. Леле!

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 51. 51 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 796 Неутрално

  И отново лозунги: Оставка. Не искаме тази партия искаме друга.
  Ще дойде друга партия на власт и всичко пак отначало и отново на улицата да се протестира.
  Крайно време е народа да разбере че проблема е в олигарсите и мутрите. Те дърпат конците на всяка партия. Докато "бившите" не се ометат, ще се говори за промени и протестите няма да имат край.

 52. 52 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  Стискаме палци и пожелаваме успех от Калифорния.
  И обещаваме да не гласуваме ако това е цената да се спрат гласовете от Турция.

  "Хората край централата на "Атака" не са много. Полицейското присъствие е слабо." - Ако продължавате да не му обръщате внимание може и сам със себе си да се сбие само за да го дават по телевизията и да изглежда че нещо зависи от него. Волен - най-трагичния образ в Балканската политика.

  California Über Alles
 53. 53 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 478 Неутрално

  "Към този час лидерът на "Атака" Волен Сидеров се е качил на сив пикап пред централата на партията си - до сградата на Операта, и по мегафон обявява протестиращите пред Министерския съвет в момента и в последните дни за "платени клакьори, които в едната ръка държат бира, а в другата дрога и с премрежен поглед искат оставка".

  Този не го ли прибраха вече? Какво още трябва да направи, за да го въдворят?

 54. 54 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#18] от "Чърчил":
  А другите отсякоха главата на Стамболийски, разстреляха ястребинчетата. Та затова ти си един глупак

 55. 55 Профил на vaboman
  vaboman
  Рейтинг: 438 Неутрално

  Болен ефенди се е преориентирал към червения електорат. Прекрасно осъзнава, че е изгубил напълно националистическия вот и че няма да влезе в парламента, ако разчита на него. Бутафорната антигерберска истерия дето я разиграва е насочена към червените чугуни. Ако БСП (к) тръгне да се цепи, червените чугуни ще отидат при Болен. Нищо чудно, партия ЮРУШ е ляво болшевишко изчадие криещо се зад псевдонационализма на Болен ефенди. ОТВРАТИТЕЛНО !!!!!

 56. 56 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3407 Неутрално

  [quote#50:"puhpuhan4o"]Цели 20 човека от БСП имат срам. Леле! [/quote]
  БСП като партия от СЕВЕРОКОРЕЙСКИ ТИП е имунизирана срещу инакомислие.
  Божествеността на актуалния партиен генерален секретар е неоспорима.
  Там нещата се случват в резултат само и единствено на апаратни вътрешно-партийни интриги и преврати.

 57. 57 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 515 Неутрално

  ТУКА ВЕЧЕ СМЕ СВИДЕТЕЛИ НА ДОЛНОПРОБЕН ГЕРБАДЖИЙСКИ ПРЕВРАТ,ЧУДА СЕ ПРАСЕТАТА ЩО ИМ ГИ НЕМА НА ТИЕ УБАВЦИ!!!ИМАМЕ ЗАКОННО ИЗБРАН ПАРЛАМЕНТ И ЗАКОННО ИЗБРАНО ПРАВИТЕЛСТВО,И ЕДНА ТИКВА КОЯТО УМРЕ ОТ ШУБЕ ДА НЕ ГО АРЕСТУВАТ И ЗАТОВА БУНИ ХОРАТА!!!

 58. 58 Профил на Bolyara
  Bolyara
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#16:"Open mind"] ....... Още не ви е "втъкнало", че протестите не са "за", или "против" някоя партия, форумни малоумници! Не разбрахте ли, че българина си иска СВОБОДАТА! И ще си я вземе! [/quote]


  Няма "българинът" и няма "свобода" за тълпа . Запомни го ! Историята го е доказала по протежението и .
  Българите са много и искат различно в случая . Според теб като си получат "свободата", мислиш ли че знаят какво да я правят ?
  Да не си внесем марсиянци да ни управляват ? Схемата е порочна и пак ще се завърти обаче отзад-напред.

 59. 59 Профил на kykyyy
  kykyyy
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#39] от "Чичо Ваньо":

  Логичен ход и типично по мафиотски.

 60. 60 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 801 Неутрално

  [quote#43:"dimko"]КаналЗ продължава с уродливия си въпрос: "Добър вечер, вие защо сте тук?"...[/quote]

  Какво му е уродливо на този въпрос?Аз гледам само канал3 и виждам че много млади и интелегентни хора дават много добри и смислени отговори на този въпрос.

 61. 61 Профил на Gergana
  Gergana
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#29] от "ban":

  Смятам, че Вие не сте разбрали смисъла на протеста. Има ли значение в коя част на света се намираме в момента?! Не мислите ли, че след време младите, амбициозни хора не биха желали да се върнат в България. Щастлива съм от факта, че родителите ми, приятелите ми и куп други интелигентни хора са се събрали за една добра кауза.

  peace&love
 62. 62 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2198 Неутрално

  Голям кеф, гледам Дудук ТВ как от разни покриви, балкони, от две пресечки дават репортажи и коментари на протестите!! Но явно на по-малко от 1000 м от протестите не смеят да приближат!!!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 63. 63 Профил на stokn
  stokn
  Рейтинг: 684 Неутрално

  И пак: всичкото трол по всичките форуми е максимално мобилизирано! Не им се връзвайте! /То не че им се и връзвате, то не че не им и личи

 64. 64 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 515 Неутрално

  "Къде си, Костов, спаси ни отново пак"
  Хубаво ще ви спаси и от останалото имущество, което имате.

 65. 65 Профил на america1332002
  america1332002
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#8] от "Tigalta":
  авторът е добри войников

 66. 66 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 751 Весело

  Хайде и от Калифорния се обадиха! Българи от луната, марс, венера, подкрепете протестиращите! Представете си само, в София има 100000 човека администтрация, назначени от предишните, а на протест са едва 10000!

 67. 67 Профил на Bolyara
  Bolyara
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#48:"Тони!"]Знаем, да. Други въпроси?


  Долу Четириглавата!!! [/quote]

  Е какво е то бе Тони, че аз не ви разбрах ?
  Не искате Четириглавата , добре ! Д а не би да искате предишния - Квадратния ?

 68. 68 Профил на Ангелин
  Ангелин
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Съединението прави силата!

  "Истината се нуждае от хора, които не се боят да я казват и да се борят за нея." Пенчо П. Славейков
 69. 69 Профил на Gergana
  Gergana
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#66] от "ban":
  Странно или не, никак, ама никак не се идентифицирам с Вас!

  peace&love
 70. 70 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 720 Весело

  До коментар [#44] от "Bolyara":"Смешници !
  Наясно сте уж какво Не искате . А знаете ли какво искате ?" Ами знаеме какво искаме. Да резнеме главето на всички комуняги като тебе...е може после и вино да пиеме в болярските им кратуни...

 71. 71 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 924 Любопитно

  със сигурност има и достойни хора сред протестиращите ,дано те не бъдат оплетени в някакъв долнопробен герберски сценарий ?

 72. 72 Профил на Същият
  Същият
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Признайте си, че сте реститути десебари.
  Признайте си, че сте активисти на ГЕРБ.
  Признайте си, че ви дават по 40 лева.
  Признайте си, че тези дето се наричате млади и образовани, сте богаташчета всички.
  Признайте си, че единственото ви искате е труповете на ДСБ и РЗС да бъдат реанимирани.
  Признайте си, че се надявате ГЕРБ пак да заграби властта.
  Признайте си, че ще бъдете смачкани от истинските протестиращи, от бедните когато излязат.
  Признайте си, че 20 хилядната ви тълпа, ще бъде смачкана от стотиците хиляди, бедни и унижавани .
  Скоро.

 73. 73 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 751 Неутрално

  До коментар [#69] от "Gergana":

  Това нито е странно, нито е необходимо! Едно от предложенията на протестиращите е тези, които не плащат данъци в Бг да нямат/право на глас!

 74. 74 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 580 Неутрално

  [quote#57:"4i4e"]ТУКА ВЕЧЕ СМЕ СВИДЕТЕЛИ НА ДОЛНОПРОБЕН ГЕРБАДЖИЙСКИ ПРЕВРАТ,ЧУДА СЕ ПРАСЕТАТА ЩО ИМ ГИ НЕМА НА ТИЕ УБАВЦИ!!![/quote]

  Отиди да репортуваш на психо-болния си лидер, че ГЕРБ вече са мобилизирали терористичните си крила за действие. Ето:

  [quote#0:"Дневник"]19.22 Деца рисуват с цветни тебешири в пространството на площада пред Президентството. Сред сюжетите са слонче, къщи, усмихнати лица. Около тях са закачени плакати "Моята мечта за България". На бели листове всеки може да напише с маркер какво управление иска, как да се взимат решенията, какви да са темите в парламента, какво харесва и какво иска да запази. [/quote]

  Терористите са очевидни, седят по земята и чертаят с оръжия - мечти, въображение и воля за по-добро бъдеще: все опасни оръжия за олигархичните боклуци като вас!

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 75. 75 Профил на ikar
  ikar
  Рейтинг: 515 Неутрално

  дека дават парите?

  в събота-СОРОС-иада,в неделя-ПРОКОПИ-ада
 76. 76 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 580 Неутрално

  [quote#19:"svet23"]Духом сме с вас от Великобритания.... [/quote]

  Амин! Поздрваи от Лондон!

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 77. 77 Профил на Същият
  Същият
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#71] от "Stewie":

  Те вече са жертви на задкулисната игра, наивни жертвички. Но повечето все пак са подставени лица.

 78. 78 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 751 Неутрално

  До коментар [#72] от "Същият":

  Абе направо им се чудя, не разбраха ли, че десните просто ке искат да управляват!

 79. 79 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2838 Неутрално

  До коментар [#71] от "Stewie":
  Исакш да кажеш да приемем сценария на Сава и Павел, агентите?
  В комбина със Серго, дето и той не знае какъв е и видния седенкаджия?
  Мерси!


 80. 80 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 720 Весело

  До коментар [#72] от "Същият": Ха, ха, Болене, ти пък какво правиш тука? Нали си пред операта?

 81. 81 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 751 Весело

  И от Ванкувър до Владивосток!
  До коментар [#76] от "puhpuhan4o":

 82. 82 Профил на kykyyy
  kykyyy
  Рейтинг: 529 Неутрално

  [quote#73:"ban"]

  До коментар [#69] от "Gergana":

  Това нито е странно, нито е необходимо! Едно от предложенията на протестиращите е тези, които не плащат данъци в Бг да нямат/право на глас! [/quote]

  Приемам, че визираш своите собствени предложения. Затова ще те помоля да уточниш - какво правим с пенсионерите и с безработните?

 83. 83 Профил на Същият
  Същият
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#78] от "ban":

  Ами те това искат бе. Ти не си разбрал явно
  Да се преброим на пръсти нормалните малко преди да ни ударят поредният бан, щото тука истината не е на мода.

 84. 84 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Превратаджиите вършат преврата по ноти! Пропагандата свири бойни превратаджийски маршове!
  (1) дигнаха врескотня, нямаща равна на себе си, че Атака се регистрирала за първото заседание на НС, макар във ВСИЧКИ предходни Народни събрания ВСИЧКИ парламентарни групи да се регистрираха. Някой може ли да ми посочи едно-единствено изключение - парламентарна група ДА НЕ СЕ Е РЕГИСТРИРАЛА за първото заседание на НС.
  (2) подгряване с най-измисленото нещо на света - Пушуну - непушене...
  (3) избиране на някакъв смешник за началник на някаква канцеларска агенция, докато никой не протестираше, когато десните (ГЕРБ, СДС, ДСБ) избраха като един в предното НС за министър-председател един изключително тъмен субект...
  и т.н.

  Разтурям колоквиума!
 85. 85 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 751 Неутрално

  До коментар [#82] от "kykyyy":

  Другото което прочетох в дневник е за възрастова граница, имеше нещо и за имотен ценз!

 86. 86 Профил на Същият
  Същият
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#79] от "k_":

  Ти си точно вътре и с двата крака в сценарият на гросмайстора Доган.

 87. 87 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Не сме платени бе комуноидни мърши. Мразим ви безплатно.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 88. 88 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#71:"Stewie"]със сигурност има и достойни хора сред протестиращите ,дано те не бъдат оплетени в някакъв долнопробен герберски сценарий ?[/quote]
  ... ами според Аватара, Уорни и Кокетна Чемширова... 90% от протестиращита подкрепяли ГЕРБ... и нЕк'вите други там, просто не знаели за к'во протестират...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 89. 89 Профил на Същият
  Същият
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#84] от "Ганий":

  Всички искат да унищожат национализма, но няма да се получи. 10 години опитват и не успяват.
  Волен трябва да сбере знамената и да се противопостави на пъкленият турски план.

 90. 90 Профил на Gergana
  Gergana
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#73] от "ban":
  Господине, силно вярвам, че протестиращите са достатъчно интелигентни, за да знаят, че студентите никъде по света не плащат данъци, но все пак имат право на глас!

  peace&love
 91. 91 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2838 Неутрално

  До коментар [#86] от "Същият":
  Пич, твоя човек Савата пак настъпа мотиката.
  Всъщност той от сценарии не отбира, пада си хидроинженер.
  Помпят го отдзад, ама е пробит - издиша, пък и смърди та се не трае.

 92. 92 Профил на Същият
  Същият
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#80] от "joro4900":

  Истерично мога да се изсмея на този сценарий все едно излязал под перото на Орсън Уелс.
  Тия които са най-набутани вътре в задкулисният сценарий, протестират срещу задкулисният сценарий.

 93. 93 Профил на Същият
  Същият
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#91] от "k_":

  Пич, вразуми се, тоя сценарий е измислен в сарая на Доган.

 94. 94 Профил на d_reaper
  d_reaper
  Рейтинг: 515 Весело

  Ето я реториката на простака червен - всичко се обяснява с пари.
  Тъй като те протестират или като им се плати или като ги ударят по джобовете, за тях друга причина да излезнеш от вкъщи и да кажеш какво мислиш няма.
  То не и като да знаят какво да кажат ако не им подскаже някой от тяхната партия, но това е друг въпрос - липса на интелект и морал - откъдето се обяснява защо до един са бедни и оскотели.

  Дай боже да преборим тълпите им кретенски, ако се появят по улиците. Но едвали, БСП свършиха предизборните пари.

 95. 95 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#11:"magnas"]Покажете , че сте живи и не се примирявате с централната мафия . Ако успеем да прочистим тарикатите от властта и за вас ще дойдат по-добри времена .
  Например във Варна след като излязоха 70 000 наразбитите булеварди , само за месец се намериха пари за пълно преасфалтиране на над 16 км от тях - перфектно при това .
  Властта трябва да бъде притискана , за да работи .[/quote]
  ... и след толкУ голЕм протеС срещу ТИМ и ГЕРБ... сА оказа, че пак те печелАт най-мно'о гласове там...Тъй сА притиска...кат' гласуваш за тЕх...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 96. 96 Профил на Същият
  Същият
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#90] от "Gergana":

  Извинявай ако ти разбия детските мечти, но протестиращите никога не са достатъчно интелигентни.
  Айде кажи ми колко интелигентно е да искаш оставка? Какво точно, ще промени една оставка?
  А за лозунгите какво, ще кажеш, и те ли са достатъчно интелигентни?

 97. 97 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1683 Весело

  До коментар [#14] от "stokn":

  Имаше и още един: "Янаки Стоилов, любовник на Лилов"

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 98. 98 Профил на Същият
  Същият
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#91] от "k_":

  Едно нещо искам да те попитам - ти мислиш ли, че тълпата е по образована, интелигентна и способна да планира и да дъпра конците повече от Ахмед Доган.
  Само това, ми отговори, ти или всеки поддръжник на тези протести.

 99. 99 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 924 Весело

  незнам колко са гласоподавателите на герб в софия но без съмнение те всички са сред протестиращите ,млади интелегентни красиви...

 100. 100 Профил на Bluesky
  Bluesky
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#89] от "Същият":
  иди да се прегледаш. Тъкмо се включваш в форума, Волен ли ти нареди ''Иди регистрирай се в Дневник и пиши колко са загубени без Атака българите ''.
  Този човек не е никакъв националист и просто е безсмислена мисията ти тук. По-добре го заведи на лекар.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK