Конституционният съд ще разглежда по същество жалбите за гласуването в Турция

Конституционният съд ще разглежда по същество жалбите за гласуването в Турция

© Надежда ЧипеваКонституционният съд (КС) ще изиска пълно съдействие от държавните институции за разследване на всички възможни нарушения при гласуването в Република Турция по време на последните парламентарни избори.


Съдът допусна за разглеждане по същество двете жалби на партия "Ред, законност и справедливост" (РЗС) и Национален фронт за спасение на България (НФСБ) (внесени от ГЕРБ), става ясно от определения на КС, приети единодушно. В тях се иска касиране на резултатите при гласуването в Турция заради нарушения.


От двете определения става ясно, че КС се готви да извърши цялостно разследване за възможния брой невалидни гласове в Турция. Докладчици са Благовест Пунев и Пламен Киров.
През 2010 г. КС изключи над 18 хил. гласа от резултатите в 23 секции в Турция заради неподписването на допълнителните списъци на избирателите, от които 18 140 бяха гласове, подадени за ДПС.  ДПС загуби един мандат, който беше получен от ГЕРБ.


Така например КС разпорежда да се изискат от ЦИК заверени преписи от избирателните списъци и секционните протоколи за гласуването във всички избирателни секции в Турция, резултатите от проверката на Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" (ГРАО) към регионалното министерство за случаите на гласуване на избиратели повече от един път във всички секции в Турция, както и на гласували лица без изборни права - непълнолетни, под запрещение или изтърпяващи наказание "лишаване от свобода".


Съдът ще изиска от МВР да провери колко души от включените в избирателните списъци и гласували в Турция разполагат с валиден български документ за самоличност и колко от гласувалите, които нямат такъв, са подали заявление за издаване на нови документи до 12 май. Конституционният съд ще изиска от посланика на България в Турция информация за организацията и реда на гласуване в секциите.


Освен това КС назначава тройна съдебна експертиза, която да отговори колко от включените в основния избирателен списък на 86-те секции в Турция са гласували на тези избори и колко не са и в колко от избирателните секции в Турция са гласували повече от 935 души и какво е числото на гласувалите отгоре.


"Правен свят" припомня, че по друго дело КС вече е решил, че е невъзможно в рамките на един изборен ден да гласуват повече от 935 гласоподаватели в една секция. Експертизата ще трябва да покаже и как е разпределен вотът на избирателите по партии и коалиции и дали допълнителните страници на избирателните списъци, където под разделителната линия са дописвани явилите се в изборния ден избиратели, са подписани от председателя или друг упълномощен член на СИК.


Съдът вече допусна жалбата на ГЕРБ за касиране на изборите, внесена от 96 народни представители от 42-ото Народно събрание.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (72)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3284 Неутрално

  Яаа, тъкмо се бях сетил, че нещо ми се губи в патакламата КС и те ти и новина

  Е, нормално беше да ги допусне. Това не мисля, че е новина.
  Новина би било ако не бяха ги допуснали ...
  Решенията обаче са интересни какви ще бъдат. Решенията.

  Прочее ... кат' сме на правна тема ... Дневник, вярно ли Цацаров откомандировал Ася обратно у Шумен?

 2. 2 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 3024 Неутрално

  К А С И Р А Н Е !!!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 3. 3 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Весело

  Емииии....сбъдване на мечтата ми.....Международна прокуратура.....Съдия или прокурор от всяка страна на европейският съюз може да издаде заповед за арест и да определи мярка за задържане на всяко лице независимо в коя страна на ЕС то се намира или чий гражданин е той. Тази нова правова линия се основава на принципа на взаимната акцептация на институциите. Това означава, че ако един съдия или прокурор, например от Германия, издаде заповед за задържането на някого в България, това автоматично би трябвало да се изпълни от съответните служби без да е необходима преценката на български съдия. Ауууу........Ще подам жалба до Германия за разследване на енергийната мафия у България.......

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 4. 4 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  Хубаво. Ама сега ще умуват три години. И те са в кюпа и вместо бързо решение чакайте голямо размотаване с надеждата "да разтурят седенката".

  И за касирането голямо мотаене, все пак се надявам протестите да им покажат, че не могат да влачат решенията си с години.

  Няма шики-мики.
 5. 5 Профил на коколино
  коколино
  Рейтинг: 450 Любопитно

  И цирка е пълен!!!

  Касиране на избори при липса на нов изборен закон и настоящата икономическа ситуация?!?!?!??!

  В колона по един .Към трапа.

  кому е изгодно?
 6. 6 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3664 Неутрално

  Конституционния съд трябва да касира последните парламентарни избори, поради грубата манипулация на предизборния процес, както и по време на самите избори от страна на БСП/ДПС.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 7. 7 Профил на Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Рейтинг: 571 Неутрално

  А досега какво правихте, уважаеми конституционни съдии? Цял месец за допускане на доказателства и назначаване на експертизи?
  Ако експертизите са ви като на Цацаров, решението ви ще дойде след новите избори! Тогава какво? Ще бъде ли спазена конституцията, или мирните протести ще ви изпреварят с... "произнасянето"?

  Knocking on heaven's door
 8. 8 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 948 Любопитно

  Сега и от тук ще се размирише! И ще стане интересно! Дано бъдат секнати тези практики от южната ни съседка!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 9. 9 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  До коментар [#3] от "ARRI":

  Това беше едно от обясненията защо назначиха Пеевски. За да може да спъва такива международни заповеди. И да мачка Боко и Цеко та да има зрелища и народа да се радва, поне така си го представяха другарите.

  Няма шики-мики.
 10. 10 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Не е по темата, ама много ме доядя!

  НАГЛОСТ! КАЛИН ТИХОЛОВ НАЗНАЧЕН ОТНОВО – ЗА СЪВЕТНИК НА ПРЕМИЕРА ПО ВЪПРОСИТЕ НА ЕКОЛОГИЯТА И РЕГИОНАЛНОТО ПЛАНИРАНЕ!

  http://worldtodaybg.com/2013/06/17/%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D0%BB%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD-%D1%82%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2-%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D0%B2/

 11. 11 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Весело

  Тази седмица в европейският парламент, съвет и комисия се обсъжда така наречената Европейска наредба за разследване. Какво означава това? Емииии....сбъдване на мечтата ми.....Международна прокуратура.....Съдия или прокурор от всяка страна на европейският съюз може да издаде заповед за арест и да определи мярка за задържане на всяко лице независимо в коя страна на ЕС то се намира или чий гражданин е той. Тази нова правова линия се основава на принципа на взаимната акцептация на институциите. Това означава, че ако един съдия или прокурор, например от Германия, издаде заповед за задържането на някого в България, това автоматично би трябвало да се изпълни от съответните служби без да е необходима преценката на български съдия. Ауууу........Ще подам жалба до Германия за разследване на енергийната мафия у България.......

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 12. 12 Профил на danchovasev
  danchovasev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Касиране незабавно за да предотвратят гражданска война!
  Народът иска само едно - нови избори и справедливост!

 13. 13 Профил на br Tuck
  br Tuck
  Рейтинг: 450 Весело

  А дано ама надали Дами и господа нещо съвсем изгубих вяра в нашата правосъдна система а Вие? справка http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/06/17/2083622_igrata_e_va_bank_za_oligarhichna_dinastiia/?ref=id

  jolly monck
 14. 14 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 948 Разстроено

  Скоростта, с която се движи КОНСТИТУЦИОННИЯ съд си е направо ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА ...

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 15. 15 Профил на Phik
  Phik
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#1] от "xm...":

  Командировал я е. Било "за да довърши делото". А Сарафов да не би да няма 100тици изоставени дела? Просто му е верен в измамите.

  Въобще - това е нечувано магистрат да се командирова 3 инстанции по-надолу (Главна-Касационна-Апелатина-Окръжна)

 16. 16 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#6] от "Храбър":
  "Конституционния съд трябва да касира последните парламентарни избори, поради грубата манипулация на предизборния процес, както и по време на самите избори от страна на БСП/ДПС.Конституционния съд трябва да касира последните парламентарни избори, поради грубата манипулация на предизборния процес, както и по време на самите избори от страна на БСП/ДПС." Много обичаш да преиначаваш истината. Недей така. В този форум има и мислещи хора!

 17. 17 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Касиране!
  Изборите бяха грубо опорочени! БСП и ДПС направиха и невъзможното да вземат властта, съставиха абсурден кабинет, не можаха да намерят поне няколко човека незабъркани в скандали, половината зам-министри са от тройната, а в големи областни градове, където ДПС са малцинство, получават областни управители. Няма нужда да напомням и избора на Пеевски и начина по който беше променен закона за да му пасне. Орешарски доказа че не става.
  Моля, съда като мисли да вземе предвид и тези факти. И малко по-бързичко с решението!

 18. 18 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 472 Любопитно

  Ще чакаме ли Неволята (КС) да ни помогне или ще довършим сами вече започнатото?

 19. 19 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Тези ревизии струват пари и народа трябва да плаща защото някой не си е свършил работата.
  Трябва да има ясен и точен закон с правила за гласуване.
  В Англия трябва ВСЯКА година да се регистрираш. Няма ли те в списъка, никой не може да ти помогне. Преди години, живеещите над 3 години в чужбина нямаха право на глас. Под натиск на ЕС този срок бе удължен, но все пак има срок.
  В момента, изселилите се в Турция вече имат деца, които ако са с българско гражданство могат да гласуват въпреки че нямат нищо общо с България.

 20. 20 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Весело

  Дневник !!! Ето я най важната новина.....!!!! ЩЕ ИМАМЕ ПРАВО ДА СЕЗИРАМЕ МЕЖДУНАРОДНА ПРОКУРАТУРА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ВЛАСТ ИМАЩИТЕ И НЕ САМО !!! ЩЕ ИЗчИСТИМ БЪЛГАРИЯ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯ БОКЛУК И НАЗНАЧЕНИТЕ КАПИТАЛИСТИ, КОИТО БЯХА НЕДОСЕГАЕМИ !!!

  Тази седмица в европейският парламент, съвет и комисия се обсъжда така наречената Европейска наредба за разследване. Какво означава това? Емииии....сбъдване на мечтата ми.....Международна прокуратура.....Съдия или прокурор от всяка страна на европейският съюз може да издаде заповед за арест и да определи мярка за задържане на всяко лице независимо в коя страна на ЕС то се намира или чий гражданин е той. Тази нова правова линия се основава на принципа на взаимната акцептация на институциите. Това означава, че ако един съдия или прокурор, например от Германия, издаде заповед за задържането на някого в България, това автоматично би трябвало да се изпълни от съответните служби без да е необходима преценката на български съдия. Ауууу........Ще подам жалба до Германия за разследване на енергийната мафия у България.......

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 21. 21 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Неутрално

  "През 2010 г. КС изключи над 18 хил. гласа от резултатите в 23 секции в Турция заради неподписването на допълнителните списъци на избирателите, от които 18 140 бяха гласове, подадени за ДПС. ДПС загуби един мандат, който беше получен от ГЕРБ."

  Ако и сега се окаже нещо подобно, трябва да им отнемат много повече мандати за да се научат, или още по-добре, да се анулират изборите.

 22. 22 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3284 Весело

  Хм ...
  Поглеждам пак към статията и ... що да видя?!
  Сума ти и народ се превъзбудил!

  Успокойте адреналина бе, момци!
  Едно е да го допуснат, а друго е решението.
  Да не говорим, че нема такова жувотну кат' "касиране на изборите", (явно тотално), каквото ви се привижда ...
  Па и любимците ви не и не питат КС за това. А за няколко секции само.

 23. 23 Профил на karla80
  karla80
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Пак ще стигне до под кривата круша

 24. 24 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 1023 Разстроено

  По-голямата манипулация се извърши след изборите, със създаването на тройната коалиция. Ако Станишев бе обявил предварително, че ще прави коалиция с ДПС, мисля, че много нямаше да гласуват за БСП. Точно за това поддържам тезата, че коалиции могат да се правя преди изборите, но след това - не.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 25. 25 Профил на Бай Колю
  Бай Колю
  Рейтинг: 506 Весело

  Дупетатите от герб внесли искане за касирането на изборите, на които самите те са избрани за дупетати?! Интересен парадокс! Сега ако се окаже, че изборите наистина са незаконни, това не означава ли, че и дупетатите от герб не са избрани законно, т.е. въобще не са дупетати и нямат право въобще да внасят подобна жалбат?! Пак ще потънем в едни дълбоки юридически спорове и тълкувания....Пак стана пълна каша, да не кажа батак! Типично по нашенски! Ама когато някои конституционни съдии много искат да угодят на някоя политическа партия, така става обикновено! Нищо ново!

 26. 26 Профил на apolitichna
  apolitichna
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Ненормално е хора, които от 30 години живеят в Турция, да гласуват кой ще управлява България. На тях им е през оная работа какво ще си случи тук, просто стадното чуство при тях е силно изразено, на което разчитат куководите им. Крайно време е да се сложи край на гласуването на хора, които живеят трайно в други страни. Право на глас да имат само онези граждани, чието основно местожителство е в страната. Ако това не стане, ще продължават малоумията с турските гласоподаватели, турци ще ни натрапват за областни управители и турски мекерета ще имат претенцията да ръководят службата за национална сигурност.

 27. 28 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3284 Весело

  До коментар [#15] от "philipk":
  Нечувано било ...
  Над Цацаров вече само небе!

  А Ася се оказа поредната, дето изгоре покрай Цвъки.
  Кой се е фанАл с него е нагазил в гюбрето.
  Дори Цацаров, макар да е най на далавера, все пак се върти на шиш ...

 28. 29 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 1023 Весело

  [quote#20:"ARRI"] Какво означава това? Емииии....сбъдване на мечтата ми.....Международна прокуратура....[/quote]

  Може би на много българи сбъдване на мечтата...

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 29. 30 Профил на sandoy
  sandoy
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Айде най-накрая, дай Боже, да констатират очевидното, да касират изборите и да тръгне нагоре изстрадалата ни България!!!

  Гласувайте!
 30. 31 Профил на kykyyy
  kykyyy
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Всички тези проверки, които е изискал съдът са елементарни сверявания на данните в няколко ведомства. Би трябвало това да се прави автоматично за всички секции.

  Защо обаче никой не пише за доказателствата в жалбите!?

 31. 32 Профил на Phik
  Phik
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#22] от "xm...":

  Разбирам, че си юридически неграмотен, но защо ни го споделяш?

  Разбира се, че е възможно да се касират цели избори. Най-доброто доказателство за това е, че КС е допуснал жалбата на ГЕРБ. Ако такава възможност нямаше тя щеше да е недопустима.

 32. 33 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3284 Неутрално

  До коментар [#32] от "philipk":

  Щом казваш - да видим.
  Какво и колко ще касират ...

 33. 34 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Ние ще успеем да "касираме" изборите преди КС.
  На тази комунистическа пасмина през следващите дни трябва да й пари под краката. За тях законността нищо не означава, щом можаха почти да ни спретнат държавен преврат. Нито ден покой за тях, иначе могат да направят и още поразии.

 34. 35 Профил на kykyyy
  kykyyy
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#20:"ARRI"]Ще подам жалба до Германия за разследване на енергийната мафия у България....... [/quote]

  Няма да те огрее. Германски съд не е компетентен по такова дело и ще отклони. Наредбата, за която съобщаваш не е за това.

 35. 36 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#24:"AModoMio"]Ако Станишев бе обявил предварително, че ще прави коалиция с ДПС, мисля, че много нямаше да гласуват за БСП. [/quote]
  Хубаво де, при положение, че Серголета от 2005-2009 управляваше в открита коалиция с ДПС, чак и формула 3-5-8 имаха, какво според теб е различното сега, което да го накара да се разграничи от ДПС. Колко по-ясно трябва да се каже, че БСП и ДПС имат едни и същи интереси и ВИНАГИ ще се коалират.
  Толкова ли малко мозък има българският избирател наистина? Наистина ли някой очакваше БСП да НЕ се коалира с ДПС срещу ГЕРБ?

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 36. 37 Профил на Един Българин
  Един Българин
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#34] от "ambros":

  Ние че ще касираме изборите преди КС е ясно, но дано "заспалият" народ се събуди и гласува! Ако не за себе си, то поне за младите. Можем да прежалим 1 милиард евросубсидии (а аз не мисля че ще са толкова много) пред алтернативата 1 милиард за циганите и търтеите, 10 милиарда за БЕЛЯ-НЕ, националните предателства на Лешника (изявлението по иска на "руския атом", свинята и пр) и кой знае още колко знайни и незнайни беди!!!

  Един Българин
 37. 38 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Конституционният съд ще разглежда по същество жалбите за гласуването в Турция...

  - И...игрите с гласуването,.. като излязат,..
  ДПС, ще понесе ли..някаква отговорност ?

  urkobozambo
 38. 39 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#35:"kykyyy"]Няма да те огрее. Германски съд не е компетентен по такова дело и ще отклони. Наредбата, за която съобщаваш не е за това.
  [/quote]

  Тази седмица в европейският парламент, съвет и комисия се обсъжда така наречената Европейска наредба за РАЗСЛЕДВАНЕ.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 39. 40 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  Конституционният съд да не си губи времето с половинчати мерки, а първо да разгледа исковете за цялостно касиране. Не щем да ни занимават 3 месеца с 40 хиляди гласа защото това НС иначе ще го касират хората.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 40. 41 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#35] от "kykyyy":

  Опссссс...Да обясня.....Съдът НЕ разследва. ПРОКУРАТУРАТА разследва !!! Ще можем да сезираме която си пожелаем прокуратура за престъпления извършени на територията на България......!!!

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 41. 42 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 1169 Неутрално

  До коментар [#38] от "Urkobozambo":

  От нас зависи.

 42. 43 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 1023 Весело

  [quote#36:"trippleseven"]Толкова ли малко мозък има българският избирател наистина?[/quote]

  Българина вярва много на обещания. Сидеров също даде големи обещания и събра доста гласове, някои купи.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 43. 44 Профил на скруч
  скруч
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#5] от "коколино":браво-първия който осъзна капана.в момента касацията играе за статуквото.

  за чиста и свята република-но не с този народ
 44. 45 Профил на valin
  valin
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Най-добре ще е ние да помогнем на Конституционния съд, а не той на нас.

 45. 46 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#40] от "emil":

  Виж в сайта на Конституционния съд какви са датите. Иска за цялостно касиране е подаден на 23.05, допуснат е за разглеждане на 29.05 и оттогава 20 дена нищо. Раглеждат ли, мислят ли???
  А другите две жалби, предмет на тая статия са допуснати съответно на 11ти и 13ти юни. (http://www.constcourt.bg/Default.aspx) Явно медиите сега са забелязали, поскоро дневник, не прочетох това като новина другаде (може да съм пропуснал, може и да не са го писали).
  Така че, ако ме питаш мене, няма да се чуе нищо скоро.....
  А протестите мисля че няма да ги трогнат, Орешарски се прави че нищо не се случва, не говори за това, не иска да чува за това....

 46. 47 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1804 Весело

  До коментар [#25] от "Бай Колю":

  Остроумен си като захабена мотика. Никакви депутати не са внесли иска за касиране, а са го внесли ПАРТИИ.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 47. 48 Профил на Ivan Donchev
  Ivan Donchev
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Нямам вяра на този КС, днешното им заявление е само малка стрела към ДПС, колкото да се каже, че 1 месец нещо са размишлявали, без никаква правна култура, всеки математик тяхното искане ще го формулира за 15 мин. , пак ни хвърлят на върбата и чакат ние да решим вместо тях, защото всички там са мръсни комунисти. Къде Ви е морала господа Конституционни съдии или се чудете само кой да Ви смени памперсите?

 48. 49 Профил на trayan.petkov
  trayan.petkov
  Рейтинг: 395 Неутрално

  и от чий джоб ще се плащат нови избори? стига сте ни мятали на върбата! имаме правителство - да работи. пари за нови избори няма. ако имаше защо сме толкова зле финансово???

 49. 50 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 803 Неутрално

  Електоратът на ДПС е религиозно-етнически, това го прави БЕЗКРИТИЧЕН към Доган и другите водачи на т.н. партия ДПС. Комунистическата ДС е създала този етнически механизъм - ДПС за да може лично нейният агент Доган да прокарва интереси на Русия, на олигарси, като групировката зад Пеевски в ущърб на българския народ. Това трябва да се прекрати, най-добре чрез текстове в изборния закон. На практика електоратът на ДПС е паразитно образувание в суверена на страната. Не може електорат, който не иска оставки при провали (например предлагането на Пеевски за шеф на ДАНС) на ръководството на т.н. "партия" ДПС да има представителство в Народното събрание!

 50. 51 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2892 Неутрално

  [quote#1:"xm..."]Дневник, вярно ли Цацаров откомандировал Ася обратно у Шумен?[/quote]
  Да, вярно е, гледах предаването с нея. "Трябвало да разглежда някакво дело там", прозрачен начин на Дебелата Цаца да се отърве от неудобен прокурор по едно знаково дело.

  Дамата обаче освен красавица е и много мъжко момиче, изрази категоричното си намерение да се бори с престъпността докрай. Ех, нея да я имахме на мястото на Цацата, съгласен съм всеки ден да я виждам по телевизиите

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 51. 52 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2892 Неутрално

  Четох, че на коктейл в руското посолство са присъствали и конституционни съдии. Много тревожен признак, някой знае ли нещо?

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 52. 53 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1126 Весело

  [quote#4:"Daniel Defoe - Аз бях на протест. А ти?"]Хубаво. Ама сега ще умуват три години.[/quote]

  Така Ви се струва защото бързате.Мисля че до 3-4 месеца ще излезнат с решение. Здраво сте се пристрастил към управлението на ГЕРБ!

 53. 54 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1126 Весело

  Нашият кмет в Созопол не се нада на никакво касиране.Както през 2011 премина с цялата си тумба към ГЕРБ,чувам вече че споделя идеите на БСП и ДПС.

 54. 55 Профил на destroyer
  destroyer
  Рейтинг: 450 Гневно

  До коментар [#19] от "dissident":

  Винаги съм казвал, че британската система е за пример. Днес отново попрочетох тяхни сайтове с материали за изборната им система. Абсолютно съм съгласен с Вас- тук много дъвкания и изплют "принцип на уседналост" е точно тези регистри, за които говорите. Всичко е казано по дати, като например, че (ако няма извънредни избори) датата на следващите е 7 май 2015 (защото предишните бяха на 6 май 2010). Всяка година се попълват специални формуляри (всеки е длъжен в определен срок- мисля че беше 30 дни) да даде данните си, включително лицата, ненавършили възраст за гласуване и т.н. резултати са ясни най-късно до двугия ден. Гласува се абсолютно мажоритарно, независимо че всеки кандидат си е партиен член. Но разликата е, че от всеки един от малко повече от 600 избирателни района влиза само един, получилия най-много гласове. После се вижда коя партия има мнозинство- тя получава мандат за съставяне на кабинета. стария министър-председател на деня след изборите си изнася личния багар от резиденцията (те ми изглежда по-малка от средностатистическа къща у нас). И т.н. и т.н.
  Ама хората имат 8-9 века традиция в парламентаризма...
  Относно живеешите извън страната- аз съм ПРОТИВ това те да гласуват на каквито и да било избори (парламентарни, местни, президенстски), поради една ЕДИНСТВЕНА причина- те НЕ ЖИВЕЯТ ТУК, НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ и т.н. Какво като са българи- изграли са си да не живеят в РОДИНАТА си- още повеè, турците целуваха майката земя, като напуиснаха България. Сега разни малограмотници ще определят МОЙТЕ правила?
  Още нещо, в добавка към цитираните по-горе изборни регистри- гласуваш, ако си плащал данъците си към държавата. Не искам манговците да определят съдбата ми!!!
  Това е, братя и сестри!

 55. 56 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#42] от "waterfall":

  Със тези нагласени...квоти, за съдии..
  - Нямам вяра на... Конституционния съд,
  След толкова много,.. и големи безобразия
  в държавата, резултата е - нищо..
  - Мисля че ДПС... ще се измъкнат .

  urkobozambo
 56. 57 Профил на destroyer
  destroyer
  Рейтинг: 450 Гневно

  Още нещо, кога комунистическия Конституционен съд ще поправи престъплението на предшествениците си относно законността на етническата партия ДПС? Целта за създаването и (страха на Луканов и другите чугунени комунистически глави тези клети и бедни хора- електората на ДПС- да се влеят в СДС и да бъдат против своите палачи- БКП (което беше естествено), вече е nonsense- Луканов и СДС ги няма, споминаха се!!!

 57. 58 Профил на принцът
  принцът
  Рейтинг: 561 Весело

  До коментар [#21] от "dissident":

  "През 2010 г. КС изключи..."
  Изборите не бяха ли 2009?
  Значи спаните изпърдяни дърфелести педалчета в КС са го мъдрили тва лайненце цяла година?
  Сега ако до края на месеца не се произнесат това ще докаже тяхната безполезност и предлагам новия парламент да закрие тази пасмина симулиращи дейност свине на моя гръб.

  Светът не е толкова прост, колкото ни се иска.
 58. 59 Профил на kykyyy
  kykyyy
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#55] от "destroyer":

  Имуществен ценз - гениално! По време на избори ще идват туристи от цял свят да гледат как български аборигени си мерят портфейла. А пък като разберат и за какви суми става дума... Как не е в Планът Сидерофф тази идея не знам.

 59. 60 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#10] от "TPOTOAP":

  Е, може ли да се има каквото и да било доверие на това правителство?

 60. 61 Профил на kykyyy
  kykyyy
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#55] от "destroyer":
  Освен това няма как да не си спомня с носталгия за един ритуал на австрийската (а по-късно и словенската) сухопътна граница от преди десетина години. След като отмениха туристическите визи всеки български гражданин имаше удоволствието да се подреди на опашка и да си покаже портфейла пред граничен служител. Критерият за пропускане беше да имаш вътре определена сума в кеш.


 61. 62 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#55] от "destroyer":

  Тези дето живеят в дадена община имат право да гласуват за местни избори. Логично е всеки да има право да определя локалната политика.
  За данъците, не е редно да има ограничение. Инвалидите не работят но също трябва да имат право да гласуват.
  Аз живея от над 25г извън България и никога не съм гласувал при български избори. Не познавам никого от кандидатите и не е редно да определям живота на живеещите в България.
  Мажоритарната система има много предимства. Мой колега при нужда се обърна към MPто от неговият район за съдействие. Избранниците имат постоянно срещи с локалните. Хората знаят кого са избрали и се обръщат към него. Избраника знае кой са го избрали и се грижи за тях.

 62. 63 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1659 Любопитно

  [quote#17:"georgi_val"]Касиране!
  Изборите бяха грубо опорочени! БСП и ДПС направиха и невъзможното да вземат властта, съставиха абсурден кабинет, не можаха да намерят поне няколко човека незабъркани в скандали, половината зам-министри са от тройната, а в големи областни градове, където ДПС са малцинство, получават областни управители.[/quote]

  Какво касиране, какви 5 лева? Просто отменят оставката на Мутрата и готово. После решават, че така или иначе са в новата парламента и правителството на Тиквоча продължава с нов мандат. БСП и Станишев в ареста, все ще измислят защо. ДПС няма да го пипат, щото Доган е аркадаш. Това е справедливо, нъл тъй?

 63. 64 Профил на ДАКС
  ДАКС
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#49] от "trayan.petkov":

  Господине, не смятате ли за редно първо да обясните от къде идва вашата заплата? И да се замислите защо БСП Ви я плаща и от къде я взима?

  Правилно, няколко милиона за избори са нищо в сравнение с това което олигархията се готви да открадне. Същата тази олигархия, същата тази мафия която точно настоящото правителство и настоящия парламент така безпардонно лансират на ключови властови постове.

  Отличавайте платените пропагандатори във форума! Ще ги разобличите по датата на регистрация и активността им, които може да откриете в профилите им.
 64. 65 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  [quote#5:"коколино"]Касиране на избори при липса на нов изборен закон и настоящата икономическа ситуация?!?!?!??! [/quote]

  Манипулирани избори от БСП/ДПС, при настоящия закон. Представяш ли си, какво ще стане, при закон гласуван от тях?
  По отношение на икономическата ситуация, не забравяй, че България е част от глобалната икономика и чудеса не стават.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 65. 66 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Само аз ли си мисля, че трябва образователен ценз...

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 66. 67 Профил на vesel_patilanec
  vesel_patilanec
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Образователен или имотен (да гласуват само тези, които плащат данъци) е много добра идея. Много добре би било да се въведе и задължително гласуване (както например е в Гърция). Сега с 10-15 % от всички гласове можеш да управляваш и да съставиш правителство, както е сега, ако има задължително гласуване и остане 4% бариера за влизане в Прламента, ДПС ще е извън Парламента, което е едно много добро начало !

 67. 68 Профил на Goebbels
  Goebbels
  Рейтинг: 450 Весело

  [quote#63:"alexsilver"]Какво касиране, какви 5 лева? Просто отменят оставката на Мутрата и готово.[/quote]
  Егати народа-мазохист, егати журналята!! Къде другаде по света има идиоти на които бившето гербаво правителство им вдигна данъците, замрази пенсии и заплати, отвличаха децата му, умираха от епидемии, улиците се трупаха с труп след труп от самозапалили се българи от немотия и отчаяние и тоя народ-мазохист покорно си стоя 4 години.... а искат отново да ги докарат на власт.
  Забравихте ли как при криза не работеха вдигаха само пушилки и прикриваха НЕКАДЪРНОСТ и накрая избягаха като ПЪЛХОВЕ от потопения от самите тях кораб и изоставиха държава и народ за да спасят собственото си ЕГО, а сега пак са клекнали отново да дойдат на власт.
  Народа казва, че само некадърникът си създава ореол с оплаквания, популизъм, демагогия, интриги, скандали и се лута без цел, без посока, а тия гербери целия мандат изкараха с това!
  Не виждате ли кой ви завличаше и отново ще ви завлече в пропастта......
  Гади ми се от простотия и злоба... от НЕОБЕКТИВЕН народ,....... народ-мазохист!!!!!!!
  Нима забравихте тези думи на Борисов?
  Забравихте ли, че той ви нарече „лош човешки материал”?
  Забравихте ли, че България беше осъдена заради своеволията на Борисов за ръководена от него акция?
  Забравихте ли, че Цветан Цветанов нарече лекари от Горна Оряховица „убийци на бебета”, а след това полицаи унижаваха санитари и медицински сестри?
  Забравихте ли как полицаи биха и унижаваха невинно семейство в Кърджали?
  Забравихте ли, че Борисов поиска от семейството на убито момиче да се извини на полицията?
  Забравихте ли телефонните разговори с Танов за Мишо Бирата?
  Забравихте ли, че Борисов поиска от студентите да станат овчари?
  Забравихте ли, че Борисов сравни българите с кучета, които трябва да се държат здраво?
  Забравихте ли, как арестуван с белезници се „самоуби” пред очите на полицаи?
  Забравихте ли, как ви обещаваха че ще излезем от кризата през 2011?
  Забравихте ли, как ви обещаваха, че влезем в Шенген през 2011?
  Забравихте ли лъжите за коледни надбавки?
  Забравихте ли, че в условия на криза държавата си раздаде милиони бонуси?
  Забравихте ли, как Борисов назначи за директор на ДФ „Земеделие” лице с фалшива диплома?

  Забравихте ли, че Дянков обложи с лихви влоговете на вашите деца?
  Забравихте ли, че парите от фискалния резерв ги няма?
  Забравихте ли, че осъдените братя Галеви не са в затвора?
  Забравихте ли, че футболистите на Борисов се возеха в правителствения самолет?
  Забравихте ли, че КС осъди Дянков да върне парите, които беше взел от НЗОК, но тях вече ги нямаше?
  Забравихте ли колко болници в България фалираха?
  Забравихте ли как тихомълком бе вдигната пенсионната възраст?
  Забравихте ли съкратените от БДЖ?
  Забравихте ли кой държи най-много ВЕИ-та?
  Забравихте ли „Дюнигейт”?
  Забравихте ли странно забогателите ПР-ки на Мирослав Найденов?
  Забравихте ли как хиляди българи не успяха да гласуват на последните избори?
  Забравихте ли как депутати от ГЕРБ разнасяха чували с бюлетини?
  Забравихте ли как ГЕРБ скри Цар Киро по хотели на Витоша?
  Забравихте ли как ГЕРБ Пещера правеше политическа агитация сред малолетни?
  Забравихте ли как държавния глава показа снимка на уникалната ни природа в щата Колорадо в новогодишното си обръщение?
  Забравихте ли глутниците кучета по улиците ни, които стават все повече и нападат и убиват хора?
  Забравихте ли как на официална церемония по връчване на нобелови награди премиерът си играе с телефона си?
  Забравихте ли Румяна Желева?
  Забравихте ли как правителството на ГЕРБ започна да ремонтира мостове без конкурс и обществени поръчки?
  Забравихте ли, че турски фирми строят магистралите на Борисов?
  Забравихте ли, че месец след откриването на участъци за милиони, асфалта вече се е изронил?
  Забравихте ли колко хора подслушва МВР без никакви резултати?
  Забравихте ли показните акции на Цветанов, без никакви резултати?
  Забравихте ли колко пъти Борисов променя мнението си по почти всеки национален въпрос?
  Забравихте ли защо беше уволнена Ана Мария Борисова?
  Забравихте ли, че ГЕРБ назначиха за директор на АЕЦ продавач на закуски?
  Забравихте ли за купените „независими” депутати и фурнаджийската лопата Яне Янев?
  Забравихте ли за култовия химн на МВР?
  Забравихте ли, че на територията на България беше извършен терористичен атентат месеци след като МВР е получило информация за готвен такъв
  Гади ми се от простотия и злоба... от НЕОБЕКТИВЕН народ,....... народ-мазохист!!!!!!!

 68. 69 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Ще? И, кога ще има резултат? Преди новите избори? Или след това?

  goblenka
 69. 70 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 727 Весело

  Тази, на пръв поглед невинна новина, може да се окаже от решаващо значение.

  В резултат ГЕРБ могат да получат 1 или 2 от мандатите на ДПС. Това ВЕЧЕ се е случвало в предния парламент с срешение на КС.

  В резултат ГЕРБ и АТАКА получават 121 гласа, необходими, за да свалят правителството. Да, да, знам, знам, но в един момент Сидероглу трябва да мие срама и да спасява следващите избори, а междувременно ще разкатае м* на коалицията, която ще има още едно основание да се страхува от него - вотът на недоворие става потенциално възможен

  Единственият шанс на Сидеров Ибрикчи да спаси резултата си в следващите избори е да свали това правителство. Да, този шанс не е голям, но пък е единствен.

  Ще познаеш големите играчи по това, как подиграват маките карти. В ГЕРБ някой играе добре, кой ли е той?

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 70. 71 Профил на mils56
  mils56
  Рейтинг: 450 Неутрално

  КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД СЪС ВСЯКО СВОЕ ДЕЙСТВИЕ ИЛИ БЕЗДЕЙСТВИЕ САМО ДОКАЗВА НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТТА НА ТАЗИ КОНСТИТУЦИЯ И ТОЗИ АБСОЛЮТНО БЕЗПОЛЕЗЕН ОРГАН-КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД!!! НЕЩО ПОЛЕЗНО ДА СА СВЪРШИЛИ??? ДПС БИЛА КОНСТИТУЦИОННА ПАРТИЯ, ПРИЗНАХА ИМОТИТЕ НА ЦАРЯ, СЕГА ДОКАТО СЕ ПРОИЗНЕСАТ ЗАКОННИ ЛИ СА ИЗБОРИТЕ, ДОТОГАВА СИГУРНО ЩЕ МИНАТ И СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ !!! ЗА КАКВО НИ Е ТАКЪВ КС- ИЛИ НЯКОИ ШУШУМИГИ ДА СИ ЖИВУРКАТ НА ВОЛЯ ИМИТИРАЙКИ ДЕЙНОСТ И ДА ПОЛУЧАВАТ ТЛЪСТИ ЗАПЛАТИ НА ФОНА НА ТОТАЛНАТА МИЗЕРИЯ НАРОДНА!!!

 71. 72 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 1614 Неутрално

  жалко само че доверието ми в съда е нулево
  министъра с крадените пари от социални помощи във Франция, дано французите го вкарат в затвора, че у нас пак нищо

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK