Делян Пеевски с допуск до секретна информация на ръба на закона

Делян Пеевски

© Юлия Лазарова

Делян ПеевскиИзбраният миналия петък за председател на ДАНС Делян Пеевски е получил разрешение за достъп до класифицирана информация за ниво "строго секретно" четири дни преди парламентът да гласува неговата кандидатура. Искането за проучването е било подадено около седмица по-рано, което на практика е потвърждение, че Делян Пеевски е бил готвен отрано за поста.


Това пише в днешния си брой "Капитал daily", позовавайки се на свои източници от Държавната комисия за сигурност на информацията (ДКСИ). Експерти по въпросите, свързани със сигурността на информацията, цитирани от изданието, са категорични, че проверка за това ниво на достъп отнема поне три седмици. Според Закона за защита на класифицираната информация срокът, в който се прави проучването, е до 60 дни, като този срок не ангажира проучващия орган.


Експресен допуск
Получаването на толкова бърз допуск поставя основателни съмнения дали е спазена законовата процедура за издаването му. 


Вестник "Сега" също пише по темата в днешния си брой и цитира председателя на ДКСИ Борис Димитров, че "достъпът му е бил издаде на 11 юни" (Пеевски беше предложен и избран за 15 минути на 14 юни сутринта, като дори парламентарната група на БСП научи за номинацията му в половин час преди заседанието на парламента - бел. ред.). В материала се отбелязва, че "според специалисти, занимавали се с издаване на достъп до държавните тайни, и цялата ДАНС да е работила по допуска на Пеевски, не е възможно проверката да приключи за по-малко от месец".


Проверката по закон включва запитване до всички териториални дирекции на НАП, до НОИ, до всички банки, прави се проверка във всички информационни фондове на МВР и ДАНС. Проверяват се и други обстоятелства – дали доходите на лицето, на което трябва да се издаде допуск, отговарят на стандарта му на живот. Отделно проверяваният трябва да посочи трима доверени човека, които проверяващите щателно да разпитат.


В конкретния случай с депутата от ДПС, готвен за шеф на ДАНС, в проучвателното досие би трябвало да присъстват и данни за охраната на Пеевски, отбелязва "Капитал Daily" - кои са те, имат ли криминално минало и защо той е толкова сериозно охраняван.


Неясен остава въпросът какво се случва и с разработките срещу Делян Пеевски, за които беше писано в медиите. Според разследване на "Труд" срещу него има две разработки именно в ДАНС, а според източници на "Капитал" по него е работила и ГДБОП.


Бивши служители на ДКСИ коментират, че ако проверката на Пеевски е извършена повърхностно, както най-вероятно се е случило, или ако са били покрити данни за него, някой по веригата е извършил престъпление, което прокуратурата би следвало да разследва.


Кой е проверявал Пеевски


Проверката на Делян Пеевски е извършена от дирекция "Сигурност на ДАНС", която е на пряко подчинение на председателя на агенцията. През периода, в който Пеевски е бил проверяван за надеждност, стана и смяната на председателите на агенцията – беше подписан указът на президента за оставката на Константин Казаков, а Владимир Писанчев стана и.д. председател на агенцията. Именно под ръководството на Писанчев е било преценено, че депутата от ДПС е благонадежден. 


Допълнителните въпроси са и кой и защо е поискал на Пеевски да бъде издаден допуск. Вестник "Сега" пише, че не е успял да се свърже с председателя на парламента Михаил Миков дали той е поискал такъв и по какви причини.


Интервюто на Пеевски в съботния брой на вестник "Преса" също добавя въпроси по темата. В него той коментира (едно към едно): 


А имате ли достъп до...
- Имам пълен достъп до класифицирана информация на най-секретно ниво. Имах и преди достъп, сега е подновен.

И няма да имаме проблем с партньорските служби?
- Няма да имаме проблеми.

От същото интервю стана ясно как Пеевски е отишъл и започнал работа в ДАНС веднага след гласуването му в парламента. Миналия петък следобед имаше съобщение и за срещата му с главния прокурор и вътрешния министър. След като в събота обяви с писмо, че е готов да парламентът да отмени избора му, той заяви, че не бил подписал акта за встъпването си в длъжност. След това започнаха тълкуванията дали е председател на ДАНС, или още е депутат, може ли да се върне като такъв и т.н., но остава въпросът какво е работил Пеевски в петък и дали се е възползвал от допуска си тогава и в следващите дни.


Както и дали допускът му трябва да остане след отмяната за решението за избора му от парламента. Сега трябва да загуби този достъп, но ако в следващ момент се наложи да получи - няма да се вади нов, а ще се използва този, пише "Сега".


Подготовката - Пеевски да оглави ДАНС от седмици


В деня на избора на Делян Пеевски премиерът Пламен Орешарски заяви, че е "получил информацията", че няма причина синът на Ирена Кръстева да не получи разрешение за достъп до секретна информация. Спрямо днешната информация, изказването на министър-председателя изненадва, защото той или не е знаел, че избраният от него "външен експерт" вече e получил допуск, или не е казал истината.


Но ако искането за проучване е станало по инициатива на административния ръководител на проверявания, като в случая за ДАНС и Делян Пеевски, това е министър-председателят Пламен Орешарски, той трябва да е бил информиран.


Орешарски твърдеше, че е обмислял и други кандидатури, но не назова кои са, за да може да се провери дали и те са проверявани, или пък имат такъв.


Историята със скоростния допуск до секретна информация допълнително потвърждава, че много по-рано е било ясно, че Пеевски ще ръководи ДАНС. Част от промените в Закона за работата на агенцията също бяха направени така, че той да отговаря на изискванията им.


Всичко за избора на Пеевски и оттеглянето му четете в специалната тема на "Дневник" - "Новата ДАНС"


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (99)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Long One
  Long One
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Все по дълбоко в лайната.

  "We dance like marionettes, Swaying to the symphony... Of destruction"
 2. 2 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  Вътрешните източници разказаха ли повече подробности? Имало ли е обаждания "Едни наши момченца очекват ъ им свършите раота до вдругитен, ако не искате ъ си имате проблеми со них..."

  За коалиция Анти-Пеевски: ДБ+Слави+Мая+БСП
 3. 3 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 958 Гневно

  Избраният миналия петък за председател на ДАНС Делян Пеевски е получил разрешение за достъп до класифицирана информация за ниво "строго секретно" четири дни преди парламентът да гласува неговата кандидатура

  Това показва нагледно, доколко в наглостта си, БСП и ДПС се стремят да докопат ключови лостове за манипулации и "ръководене" на държавата!
  Това не е ли основание за сваляне на имунитет на далите му тези правомощия и обвиняване в съда!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 4. 4 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  ОСТАВКА!!!!!

  Довечера е поредното представление на #орехотрошачката

 5. 5 Профил на Бай Тошо
  Бай Тошо
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Тук всякакъв коментар е излишен!

 6. 6 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Иначе казано, Пеевски вече си е "свършил работата" в ДАНС.

  Който го е допуснал това, трябва да бъде съден за държавно предателство.

 7. 7 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Всичко му е било подготвено и поднесено на тепсия. И отново с "изключения" (т.е. нарушения на закони), както е винаги за него. И са го знаели отдавна това всички, дето сега имат амнезия и се чудят откъде дошло предложението. Възникна само една "дреболия". Да го припознаем Делян Пеевски като борец срещу мафията и истински стълб на националната сигурност.

 8. 8 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1084 Неутрално

  Какъв ръб на закона, тоя ръб отдавна е оттатък ръба на закона. Всичко е подготвено предарително за да стане шеф на ДАНС.
  НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ, ДОКАТО НИ ЗАНИМАВАХА СЪС ШУМНОТО ВАДЕНЕ НА ПОДСЛУШВАНЕТО В МВР, ПОДСЛУШВАНЕТО В ДАНС СИ ОСТАНА ВСЕ ТАКА БЕЗКОНТРОЛНО И В РЪЦЕТЕ НА ТОЯ МАМИНИЯ НА СНИМКАТА.

  Няма шики-мики.
 9. 9 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Ако това е вярно, то БСП и ДПС не просто не се съобразяват с хората, те прекрачват всички норми - морални, професионални, всякакви.... и това са същите две партии които остро критикуваха Герб за непрозрачност...

 10. 10 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "Именно под ръководството на Писанчев е било преценено, че депутат от ДПС е благонадежден. "

  Същия Писанчев е един от вероятните кандидати за шеф на ДАНС!!!!!!!!!

  Тези хора трябва да бъдат спрени! Не утре, не след седмица, а днес! ОСТАВКА!

 11. 11 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1416 Гневно

  Позор!

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 12. 12 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 676 Разстроено

  Всичко в нашата действителност е такава гадост, лъжа и манипулации от всички посоки и от всички партии.
  Отвратени сме от приплъзващите се истини за нашия живот, а какво ли остава дълбоко покрито?

 13. 13 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Хората изведнъж се изненадаха...то съществуването ни е на ръба на закона!

 14. 14 Профил на Long One
  Long One
  Рейтинг: 627 Неутрално

  "Областният управител в Благоевград Муса Палев подаде оставка. Новината бе съобщена по време на поредния протест пред сградата на Областната администрация тази сутрин, предаде Дарик.
  Към този момент не са ясни мотивите на Палев за оттеглянето му от поста, зает на 17 юни след решение на правителството на Пламен Орешарски. "

  Нещо хубаво да се случи напоследък.

  "We dance like marionettes, Swaying to the symphony... Of destruction"
 15. 15 Профил на alan_baldwin
  alan_baldwin
  Рейтинг: 454 Неутрално

  и орехотрошачката и гея ВЪН!!!!!!!

 16. 16 Профил на amity
  amity
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Цитат: "Избраният миналия петък за председател на ДАНС Делян Пеевски е получил разрешение за достъп до класифицирана информация за ниво "строго секретно" четири дни преди парламентът да гласува неговата кандидатура. Искането за проучването е било подадено около седмица по-рано, което на практика е потвърждение, че Делян Пеевски е бил готвен отрано за поста."

  Ами сега, другари комунисти? Това как се нарича и кой ще понесе отговорността за това?
  Излиза, че всеки, който иска, може да се докопа до класифицирана информация, стига да е от "вашите". Кой от вас допусна това и как ще обясните на народа, че човек, който още не е избран да ръководи службата, вече се разпорежда в нея? Това не е гаф, както се опитвате да изкарате избора на Пеевски. Това е подсъдимо!
  Сега "другари", не трябва ли сами да потърсите какво се полага за това и сами да отидете да си получите заплатата?

  Йоан 3:30. Той трябва да расте, а пък аз да се смалявам.
 17. 17 Профил на ibhedelchev
  ibhedelchev
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Тия лъжливи наглеци няма ли най на сетне да си подадът оставките.Какво трябва да стане ,че Станишев да се скрие.Вече ми е ясно,че от комунист политик по долно няма.

 18. 18 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#6:"persifedron1"]Който го е допуснал това, трябва да бъде съден за държавно предателство.[/quote]
  Боже, те не осъдиха онези, които искаха да ни направят 16-та съветска република, напротив, децата им (бащата на Станишев е бил член на Политбюро на ЦК на БКП по това време) сега се правят на големите патриоти и родолюбци, докато целта отново е една и съща - да продадат България на Москва и да запазят властта си на всяка цена. (за онези, които не знаят, основната причина България да иска да влезе в състава на СССР е заличаването на дълга на България към СССР)

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 19. 19 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 845 Неутрално


  Не е ли прекалено дебел да има достъп до секретна информация ?

  Трябва да има и такъв критерии - съотношение височина/тегло

 20. 20 Профил на destroyer
  destroyer
  Рейтинг: 500 Гневно

  Майка ви да е*а боклуци комунистически! Вие имате ли си представа колко нарушения са направени само с това проучване?
  Нямам думи- нас ни размотаваха по 2-3 месеца за да ни издадат този прословут допуск, дори като ставаше въпрос за потвърждаване на изтичащ допуск! То декларации (първия документ, искането (един изумителен въпросник с питане от рода на "пред последните 10 г. напивали ли сте се до състояние на загуба на съзнание" се подписва от служителя по сигурността на дадената организационна единица! Кой го е подписал в този случай? Следват нотариално заверени декларации, че си съгласен да ти прегледат банковите сметки! Дали за този прасчо това е правено- съмнявам се!!! Психо преглед и т.н. Има няма 10на документа. В най-добрия случай- 2 месеца!
  Изобщо стига сте се подигравали с хората!

 21. 21 Профил на lothlorien
  lothlorien
  Рейтинг: 408 Разстроено

  ...мале, мале! Това са нещата които излизат наяве, а всички други далавери и нарушения, които са все още неизвестни! Не ми се мисли!!!

  "Ти виждаш нещата и питаш "защо?". Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "защо не?" " Дж. Б. Шоу
 22. 22 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Добре де ,но от коя страна на ръба?!

 23. 23 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Именно под ръководството на Писанчев е било преценено, че депутатът Делян Пеевски от ДПС е благонадежден.

  И сега този Мърльо Писанчев ни го предлагат за нов шеф на ДАНС, а братчедът Цветлин Йовчев се кълне, какъв достоен кандидат е. Когато новата Тройна коалиция признае един гаф, то е, защото вече е в ход следващия.

  /не се чете/
 24. 24 Профил на destroyer
  destroyer
  Рейтинг: 500 Весело

  Добавка на по-горе писаното- най-добрия комунист е одрания, на**кования и дълбоко заровения комунист!

 25. 25 Профил на masterfori
  masterfori
  Рейтинг: 515 Гневно

  Е те това беше целта на продажната измет-пес-фес-есес, поне за миг достъп до секретните файлове!!! Сега и москво и анкара имат достъп до тях!!! Срррррррррррррам!!!

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 27. 27 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Тази "експресна" работа на ДКСИ трябва моментално да бъде разследвана. Ако някой е нарушил правилата - да му бъде потърсена отговорност. Ако някой е оказал натиск върху комисията - и на него. Какъв е смисъла от тази комисия ако само изпълнява нареждания. Една секретарка би свършила същата работа.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 29. 29 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  "В проучвателното досие би трябвало да присъстват и данни за охраната на Пеевски, отбелязва "Капитал Daily" - кои са те, имат ли криминално минало и защо той е толкова сериозно охраняван."

  Още преди 5-6 години, когато кръга около Пеевски придоби ИПК Родина, отцепваха всичко, когато се появеше.
  Най-лошото е, че "водещите" бизнесмени ползват гардове от службите в извънработно време. Екипите обикновено застъпват, докато не са на смяна. Предпочитан вариант са заради чадъра, който осигуряват при съприкосновение със службите.

  I Want To Believe
 30. 30 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 933 Неутрално

  това също показва че независимо от нови-стари лица в прокуратура, съд и служби - главата на мафията е точно там

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 31. 31 Профил на 3teXa
  3teXa
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Няма кой да нареди проверка на ДКСИ. А и вероятно те са свършили работата под външен, висш натиск.

 32. 32 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  Това правителство, нито пък този парламент разполагат с необходимото доверие, както вътре в самия парламент, така и в обществото, за да могат да извършат каквото и да било оттук нататък. Вече няма значение кои са неговите съставки, кои са партиите и хората, просто парламента е обречен и няма представителност.
  Трябва да има нови избори.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 33. 33 Профил на destroyer
  destroyer
  Рейтинг: 500 Весело

  До коментар [#28] от "voltaire":

  нещастник смотан! заради тъпоглавци като теб сме на това положение!

 34. 34 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  На него една седмица няма да му стигне да попълни въпросника, пък след това при събеседването ще трябва още поне месец да си го до оправи.

  Просто ТРАГЕДИЯ на най-високо ниво.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 36. 36 Профил на juliadelta
  juliadelta
  Рейтинг: 457 Гневно

  На какъв ръб на закона, бе?
  От ясно по-ясно е, че процедурата не е била спазена. След като най-безсрамно нагодиха закона за Пеевски, какво им пречи да му издадат допуск, без да ги е грижа за някаква си там процедура.

 37. 37 Профил на sandoy
  sandoy
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Интервюто на Пеевски в съботния брой на вестник "Преса" също добавя въпроси по темата. В него той коментира (едно към едно):

  А имате ли достъп до...

  - Имам пълен достъп до класифицирана информация на най-секретно ниво. Имах и преди достъп, сега е подновен.

  И няма да имаме проблем с партньорските служби?

  - Няма да имаме проблеми.  Чудесно! Значи този нещастник е видял и изнесъл каквото му трябва! Веднага всички в затвора, да няма народен съд!!!

  Да се направи така, че да не могат да напускат страната! Това е опит за изнасяне на класифицирана информация!!! Ами ако я предоставил на трети страни!?! Няма да има прошка!!! Предадохте не само нас, българските граждани! Предадохте България!!!

  Гласувайте!
 38. 38 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 933 Неутрално

  [quote#6:"persifedron1"]Който го е допуснал това, трябва да бъде съден за държавно предателство.[/quote]

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 39. 39 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Прошките на др. Станишев не струват. Лъжец.

 40. 40 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 436 Разстроено

  Айде Цацаров с пожарната у ДАНС...

  Цирк, много тъжен цирк. Всичко останало бледнее.

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 41. 41 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Бих Желал да призова депутатите от ГЕРБ да спрат да пишат във форума и да се връщат на работните име места!

 42. 42 Профил на heyco
  heyco
  Рейтинг: 426 Неутрално

  това е подигравка и с партньорските служби на ЕС и НАТО

 43. 43 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1139 Гневно

  Не мога да повярвам на очите си! Такава наглост!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 44. 44 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2126 Неутрално

  Не му трябва допуск до хиляди данни= На него му я носят подредена и филтрирана по негов избор И това не е от днес

  подпис
 45. 45 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 515 Любопитно

  "... Отделно проверяваният трябва да посочи трима доверени човека, които проверяващите щателно да разпитат."

  Трима "доверени" човека !?
  Доверените Хора на Прасчо:
  Доган, Сталинишев и кой още ?
  При такива "титани" и "гаранти" на нашата Фекална демокрация как няма да получи достъп до ... бащинията си !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 46. 46 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Вкара ха вълка в кошарата....да пази агнетата....

 47. 47 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  реален кошмар

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 48. 48 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  на ръба на закона..)
  .........
  Не е за ръба ..Прасчо беше и е шеф на ДАНС с момента :)
  ЗАЩО ??
  Защото НЕ може да е едновременно депутат и шеф на ДАНС - една личност , физическа , близка до аборигена , НЕ може да е едновременно в ДВЕТЕ власти - законодателна и изпълнителна :) А след като се е и заклел- като шеф на ДАНС - автоматически вече НЕ е депутат - без повече правни действия и решения на Нар. събрание ...))
  А че е едновременно МАФИОТ и шеф на ДАНС - това е друга работа - червена ..)))

  BIG AL
 49. 49 Профил на ASTYLE
  ASTYLE
  Рейтинг: 684 Гневно

  Ще се радвам да изплуват имената, на мегакорумпираните служители, нарушили закона и дали му достъп. Техни снимки, свързаност с партии и фирми.

  EU now have 1 GB empty space
 50. 51 Профил на a.sensible
  a.sensible
  Рейтинг: 503 Неутрално

  На ръба на закона? Не, в нарушение на закона. Защото се изпуска една малка подробност. Искането за допуск до класифицирана информация се прави във връзка с конкретна длъжност по искане на ръководителя на организационната единица или на ръководителя на съответното структурно звено по чл. 51 ЗЗКИ, където лицето кандидатства и е подало необходимите документи(Чл. 148. (1) ППЗЗКИ). В случая такъв ръководител е министър-председателят. Орешарски обаче не би могъл да подаде подобно искане за Пеевски преди 14 юни (т. е. преди датата, на която Пеевски беше избран от НС за председател на ДАНС) по простата причина, че преди тази дата Пеевски не отговаря на изискванията за заемане на тази длъжност (поради което с изменението в ЗДАНС тези изисквания бяха пригодени така, че да паснат на неговата внушителна осанка). Всъщност, това показва, че Орешарски най-безочливо лъже.

 51. 52 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1930 Неутрално

  Тук работата е за Цацаров – кой, защо на какви основания даде достъп на Пеевски до секретите на държавата.
  Има работа и за докторите – такава силна амнезия да удари шефовете на тройната коалиция и Орешарски, та никой да не помни как се стигна до избора на Пеевски – мисля че е разумно про такова заболяване, лечението да е почивка в оставка. Е ако Цацаров реши ( ама надали) да ги пообезпокои – това е друг въпрос.

 52. 53 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1582 Неутрално

  А дали са проверили от къде са му парите ,на него и на майка му.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 53. 54 Профил на mi6kro
  mi6kro
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Отмяна на двата закона за ДАНС и СРС преди оставката.

  Местан да се извини за "РИТОРИЧЕСКИ" ! #236 едно-мандатни региона за страната + 4 едно-мандатни района за чужбина
 54. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 55. 56 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#18] от "trippleseven":

  По интересното е защо или за какво сме имали толкова голям дълг към Москва? Може би за строителството на закупени от СССР заводи и оборудване, което пък е откраднато като технология от Германците през 1945. Е няма нищо че руснаците на нас ни го продадоха 20-30г по-късно, както и няма никакво значение, че този тип енергоемки(типично по съветски) производства доведоха до саморазпад на индустрията ни след 1989-та, до пълна невъзможност да се конкурираме с чуждите фирми работищи с поне 40г. по-нови технологии и поне 5 пъти по-малко енергоемки.
  Сега щеше да стане същото и с Белене - дърти големи и скъпи реактори в момент когато сме на прага на ново поколение малки модулни реактори, използващи за гориво вече отработеното гориво на нашия АЕЦ, което пък ще реши големия проблем със съхраняването на отработеното гориво.
  И всичко това заради "братската" ни дружба. Дружба в която големия брат винаги по закон гледа да прекара по-малкия.
  Голяма любов, голяма нещо, другари русофилистици!

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 56. 57 Профил на пламен
  пламен
  Рейтинг: 458 Неутрално

  скапани подлеци!
  а сега и този който му е издал допуска, трябва да го отнесе-4 дена предварително!
  ПО ЧИЕ НАРЕЖДАНЕ, КОЙ МУЕ ЗАПОВЯДАЛ!
  КАТО КАКЪВ ОТИВАШ И ИСКАШ ТАКЪВ ДОПУСК?

  МРЪСНИ ПОДЛЕЦИ И МЕРЗАВЦИ, ТОВА Е !

  ОЩЕ СМЕ В РЪЦЕТЕ НА СЪЩОТО ЗЛО!
 57. 58 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 740 Гневно

  Националната ни сигурност е пробита отвсякъде.

  Жалки мижитурки, вие не просто сгрешихте, вие продадохте България.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 58. 59 Профил на nasshole
  nasshole
  Рейтинг: 402 Разстроено

  Имам чувството, че в милата ни родина е събран "the scum of the universe" (по "Man In Black".

  !яиссор аз рук
 59. 60 Профил на fireball
  fireball
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Абсурдът става още по-голям от това, че придобитият в явно нарушение на закона достъп, беше използван като аргумент от Местан. Това, че Пеевски бил получил достъп до секретна информация било, видите ли, доказателство за високия му професионализъм и освен това отхвърляло всякакви съмнения относно почтеността на дебелото момче(срещу което преди години се водиха дела за рекет).
  Впрочем, нищо излязло от устата на функционери на ДПС и БСП не може да ме учуди. Но Олигарски, който минаваше за уж-професионалист, уж-прагматик, уж-експерт, уж-непартийно обвързан? Да си плюе във физиономията и да номинира това гнусно нещо??
  ОЛИГАРСКИ - ВЪН!

 60. 62 Профил на postbot
  postbot
  Рейтинг: 458 Гневно

  Верно блицкриг.

  Изобщо не мога да си представя как братството може да бъде въведено със закон, ако свободата не е разрушена със закон и правосъдието не е потъпкано със закон.
 61. 63 Профил на sandoy
  sandoy
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#60] от "fireball":

  Направо не е за вярване, че използват собствените си гафове за доводи!

  Гласувайте!
 62. 64 Профил на a.tanas
  a.tanas
  Рейтинг: 233 Неутрално

  "...което прокуратурата би следвало да разследва." Да бе - да! Колкото да вдига шум около избори - може. Сега от какъв зор? И кой да плати такова разследване?

 63. 65 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 933 Гневно

  Това е истински преврат!
  Национално предателство от страна на ДПС и БСП!
  На оръжие, братя! Ситуацията е по-страшна, отколкото я мислим!
  Можем да сме сигурни, че дебелото момченце е затрило вече всички разработки срещу себе си и себеподобните си, като освен това е краднало компромати за който си поиска!
  Мафията по безпрецедентен начин окупира властта и трябва да я спрем!
  Притеснява ме, че протестите вече са по-малобройни, а лумпенските кадри от февруари са отново на улицата. Исканията се размиват, което е в полза на мафиотите!

 64. 66 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 515 Разстроено

  [quote#56:"traveler1"]По интересното е защо или за какво сме имали толкова голям дълг към Москва?[/quote]
  Не бих се очудил ако са били репарации от България към СССР, защото България (по настояване на Сталин) е призната за ПОБЕДЕНА държава във ВСВ.
  Но истината няма да научим, защото Българските архиви са..... в Масква!

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 65. 67 Профил на a.tanas
  a.tanas
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#18] от "trippleseven":

  Е - това че баща ми си спомня с носталгия за социализма, не е пречка искам дясно управление.

 66. 68 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Сега се потвърждава, което писах преди седмица, а именно: целта с избора на Пеевски е била той да претършува файловете на ДАНС за да разбере Доган коя парньорска служба го е посочила като поръчител за убийството на Бойко Борисов. ДПС и БСП са знаели, че Пеевски може и да бъде отзован, но работата ще бъде свършена. ДПС трябва спешно да разберат коя е "къртицата" в тяхните редове за да го "самоубият". Очаквайте висш сподвижник на Доган скоро да бъде "самоубит" или да изчезне по неизвестен начин.

 67. 69 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 515 Разстроено

  [quote#67:"a.tanas"]това че баща ми си спомня с носталгия за социализма, не е пречка искам дясно управление.[/quote]
  нормално е хората на по 60 години да си спомнят с носталгия за социализма, тогава са били млади.
  не е нормално, обаче, комунистическите принцове като Станишев да се опитват нагло да манипулират тези хора в името на руските интереси.

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 68. 70 Профил на bubamara69
  bubamara69
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Наглостта им край няма! Хората искат оставка на правителството, а тия ще връщат Пеевски като депутат! Възмутително!

 69. 71 Профил на a.tanas
  a.tanas
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#69] от "trippleseven":

  Е все пак - казано по друг начин: Бащата на Станишев си отговаря за действията си, Станишев син - за своите.
  Освен че родителите също носят отговорност за възпитанието на децата...
  Но децата не са отговорни за действия на родители.

 70. 72 Профил на Bluesky
  Bluesky
  Рейтинг: 458 Неутрално

  ''да бъде разследвано!'' и ''да бъде проверено!'' са все трудни и наивни повелителни..Осъзнавате ли, че те са заедно в лодката , съдиите също са оцветени, просто е много трудно да бъде подведен някой под отговорност, защото всеки държи с нещо някой.
  За да се разплете зависимостта им ще се застраши националната сигурност, затова ще има някакво замазване и привидно променяне на нещо.
  Но все пак, не бива да се отчайваме . Нулева толерантност на гражданите към подобен начин на управление е голяма крачка в правилната посока.

 71. 73 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  До коментар [#65] от "Orchid":

  За ДПС това не е национално предателство. Защото електоратът е етно-религиозен. Иска турски и ислям, друго не го интересува в държавата. Доказва го БЕЗКРИТИЧНОТО му отношение към Доган и ръководството на ДПС. Това дава възможност Доган да продава интересите на българския народ на чужди държави, на държавните олигарси и др. Кадрите на ДПС в управлението, с български или турски имена е без значение са вредни. За да се справим с проблема трябва да се промени конституцията, като се дефинира ясно що е това етническа партия.

 72. 74 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 515 Гневно

  [quote#71:"a.tanas"]Бащата на Станишев си отговаря за действията си, [/quote]
  Ами не, не са отговаряли за действията.
  Нито един от червените барони не отиде на съд, не влезе в затвора.
  Напротив, изнесоха се червените куфарчета с пари и сега се връщат през Австрия, Кипър и Тора-Бора като инвестиции в България.
  Аз защо нямам медийна империя? Откъде Ирена Кръстева има толкова пари?

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 73. 75 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 515 Гневно

  [quote#71:"a.tanas"]Но децата не са отговорни за действия на родители.[/quote]
  съдейки по липсата на пълен член, като че ли и на теб родния ти език е руския? в такъв случай не желая да ми отговаряш и ще те игнорирам.
  последно по темата: децата не избират родителите си, но могат да се разграничат от тях с поведението си и с думите си. има много деца на комунисти, които имаха смелостта и, преди всичко, капацитета да прозрат фактите - че комунизмът е насилствена робовладелска система, а неговите остатъци в България, олицетворени от БСП, работят за руските имперски интереси.

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 74. 76 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 676 Неутрално

  1. ТОВА със допуска на Пеевски СИ Е 1:1 ПОДГОТОВКА 3А ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ, но тъй като държавата е обсебена от ЧервеноРуската Агентура, никой никому не ще търси отговорност. Виновният пак ще бъде Боко.
  2. ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ НА АБпФК НЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА ПРЕСЪПЛЕНИЯТА НА БАЩИТЕ И ДЯДОВЦИТЕ, НО ТЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЧЕ СА СФОРМИРАЛИ И СА ЧАСТ ОТ ЧервеноРуската Агентура в България и активно я използват срещу страната си

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 75. 77 Профил на sandoy
  sandoy
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#68] от "ck":

  Недай се боже ужас!

  Гласувайте!
 76. 78 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1420 Гневно

  На ръба на закона? Така като чета изнесената информация, тоя ръб е бил прескочен. Баси, и то от хора, които са създавали тези закони и се предполага, че най-усърдно трябва да ги спазват? То бива мафия и корупция, но пред тези размери дори въображението немее!

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 77. 79 Профил на Sann
  Sann
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Пак ли сме изненадани...?

 78. 80 Профил на townboy
  townboy
  Рейтинг: 556 Неутрално

  И да го изгонят той вече си е свършил работата. Каквото е трябвало е било заличено от архива. Ходи ги хвани вече кой крал и кой лъгал.

  Too much цензура Баце.
 79. 81 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Ако е ЗЪРНАЛ нещо МНОГО СЕКРЕТНО,
  то вече е зад граница!

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 80. 82 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 858 Неутрално

  [quote#81:"Polusa"]Ако е ЗЪРНАЛ нещо МНОГО СЕКРЕТНО,
  то вече е зад граница! [/quote]
  В Русия ли?

 81. 83 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#82] от "shumkar":

  В Русия ли?
  ---------------
  Мисля, че всички знаят, коя е ДПС но уви?
  Антиконституционна партия, дириктно подчинена на Анкара.
  Източници, Скат ТВ!

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 82. 84 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2199 Неутрално

  [quote#41:"the.punisher"]Бих Желал да призова депутатите от ГЕРБ да спрат да пишат във форума и да се връщат на работните име места! [/quote]

  Що не си таковаш мамата!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 83. 85 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 676 Неутрално

  ръководството на ДПС са агенти на КДС/КГБ и досиетата им са на Лубянка. Ердоган не ги толерира, той залага на Дал

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 84. 86 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 858 Неутрално

  До коментар [#83] от "Polusa":
  Уверявам те, но ДПС НЯМА НИЩО ОБЩО С АНКАРА!
  НИЩО ОБЩО! Анкара подкрепя Касим Дал, но не и Доган или Местан! Не е случайно, че бесепарите треперят пред Доган.

 85. 87 Профил на firstcmt
  firstcmt
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Ако една грешка (като опит за държавен преврат) минава с едно "извинявай"....." Не! Поемете си отговорността, без компромиси и нови шансове!

 86. 88 Профил на mvv
  mvv
  Рейтинг: 402 Любопитно

  в "Капитал" заглавието е по-точно : "Пеевски уреден с допуск извън закона"

 87. 89 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 458 Неутрално

  На въпрос - дали е практика да се получава достъп до гриф „Строго секретно” от хора, които само са номинирани, без да са избрани, Орешарски заяви: „Ако бъде избран и няма достъп, как решаваме този казус?”.
  http://www.focus-news.net/?id=n1796296

  А ако не е избран, г-н премиер, с какво се оправдава разрешението за такъв достъп? А ако кандидатите са 10 на всички ли давате достъп?

 88. 90 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Законът отдавна е погазен...

 89. 91 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3717 Неутрално

  Цялата история около назначаването на Пеевски на поста шеф на ДАНС става все по-криминална и заслужава едно много по-сериозно и независимо от сегашната власт проичване. Ясно е, че кабинетът на Олигархски не е способен да направи такова.
  Ето защо е необходимо този кабинет да подаде оставка и така да даде възможност за назначаване на служебно правителство. Ако действително са преживели някакъв катарзис тези управляващи трябва да си ходят. Само така те биха оставили България да изчисти името си пред партньорите от ЕС и НАТО.
  Господа управляващи! Ако всичките ви клетви и обещания пред народа тази сутрин на парламентарното събрание са верни, махнете се от властта!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 90. 92 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 620 Разстроено

  Утиди коня у ряката!

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 91. 93 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 684 Гневно

  Оставка на Олигархски и ФОСТАТА! Няма такава държава, нямаа!

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 92. 94 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 634 Неутрално

  УЖАС!

  той серго още от предния си мандат беше развил афинитет към секретни документи, имаше едни безследно изчезнали ... ясно, ползват службите като домашна работилница.

 93. 95 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  Честито, мафията вече знае всичко, което ѝ трябва.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 94. 96 Профил на katzz
  katzz
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Не понасям ГЕРБ, ама тези за няколко седмици се наср.ха до шиите! Вън!

 95. 97 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Не на праврата по Кимон Георгиевски....пърдон - Меди Догановски!
  Червената съветска сган вън от майка България!!!

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 96. 98 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 905 Весело

  [quote#83:"Polusa"]Източници, Скат ТВ![/quote]

  Дайте по-достоверен източник! Това е партийна телевизия,на една частна партия.

 97. 99 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Много бързо му дадоха допуск! Преди да го изберат! Преди да се закълне! А, уж трябва да се пази секретността! Аз не знам западните партньори как гледат на опазване секретната информация у нас?

  goblenka
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK