ДПС и БСП отмениха избора на Пеевски, до произнасянето на КС той няма да идва в парламента

ДПС и БСП отмениха избора на Пеевски, до произнасянето на КС той няма да идва в парламента

© Юлия ЛазароваСъс 128 гласа "за", без против и въздържал се, парламентът отмени решението си от миналия петък за избор на Делян Пеевски като председател на ДАНС. Самият Пеевски, който гласува за себе си, днес не дойде в Народното събрание. Нито един от 97-те депутати на ГЕРБ също не дойде в парламента.


От ДПС и левицата заявиха, че ще се обърнат към Конституционния съд за тълкувателно решение
дали при създалата се ситуация, при която той се е заклел като шеф на ДАНС, но решението е отменено, той може да се върне като депутат.


Докато съдът се произнесе, Пеевски няма да идва в парламента, няма да се възползва от правомощията си като народен представител и да получава заплата като народен представител, обяви председателят на ДПС Лютви Местан.
По думите му това е проява на политическата отговорност на ДПС.


Вносителите на предложението за отмяна на Пеевски - лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан, акцентираха, че поуката от казуса за тях е да не се прилага двоен аршин за нито едно назначение.
Лидерът на ДПС призна, че процедурата за избор не е била "екзактна", но не е съгласен да се раздават морални оценки. Той директно нападна президента Росен Плевнелиев и го попита дали е изпълнил препоръката за прозрачна процедура и обсъждане, когато е назначавал шефа на НСО.


За разлика от 15-минутния избор на Пеевски днес дискусията продължи по-дълго, а БСП и ДПС зададоха нов тон в нея и поставиха на дневен ред офшорните зони. 


"Прави са българските граждани да ни налагат нови стандарти на хигиена. Ако за някои има непреодолими съмнения, че не са били екзактни в своята битност на политици и преди това" ,и те ще трябва да застанат на тази трибуна и да дадат отговор било за своето благосъстояние, било за сметки тук-таме, заяви Местан с очевиден намек към бившите управляващи и информациите за президента Плевнелиев.


Вчера името му беше замесено в компромат за източване на пари към офшорна компания. Пресслужбата на държавния глава опроверга публикацията и я свърза с позицията на Плевнелиев по отношение на избора на председател на ДАНС.


"Ако съпругата ми работи в търговско дружество с държавно участие, ще трябва да бъдем доблестни и да излезем тук, за да заявим конфликт на интереси", заяви още Местан. Според него, ако се разглежда Закон за изменение и допълнение на Закона за ДАНС и съпругата му случайно без подходящо образование е на висока заплата в ДАНС, той ще излезе и ще заяви конфликт на интереси


Лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че ще изискат от Министерството на финансите да провери установи всички фирми в офшорни зони, чиито собственици са български граждани. Заместник-председателят на ДСП Йордан Цонев също постави на дневен ред темата за офшорките. По думите това не е контраатака срещу президента, а защото темата е актуална за Европейската общност. Той съобщи, че ще предложат на финансовия министър специален данъчен режим за облагане на трансферите към офшорни зони. Според него следващият председател на ДАНС трябва да каже как и в какъв срок ще се справи със загубите от ДДС измами. 


Покаяние и прошка
Сергей Станишев отново каза, че казусът "Пеевски" за него е "тежък оздравителен урок за мен лично и като лидер на моята партия". "Искам да отправя думи на извинение към моята парламентарна група, към нашите членове и към нашите избиратели", заяви Станишев. По думите му депутатите от БСП са подкрепили Пеевски с огромна вътрешна съпротива, но са го направили като подкрепа към премиера Пламен Орешарски и като знак към лидера на партията.


Станишев помоли избирателите, които звънят на депутатите, да не се обръщат към тях, защото той носи отговорността за избора на Пеевски, а от лявата част на залата, където стоят народните представители на БСП, се чуха ръкопляскания. 


Йордан Цонев, който е завършил богословие, напомни, че фундаментът на християнството е прошката. Тя идва след покаянието, покаянието го имате, заяви той. Прошка поискаха Димчо Михалевски и Янаки Стоилов. 


Казусът "Пеевски" - чистилище за политиката
Преди да бъде гласувано отмяната на решението за Пеевски, Местан направи анализ на избора му и последвалите събития. По думите му оттук нататък "българската политика минава през своето чистилище".


"Тук днес ние не търсим асоциации и паралели. Не само следващата кандидатура на министър-председателя Орешарски за председател на ДАНС, но всяко назначение и решение за избиране, което ще вземе оттук нататък и този, и следващите издания на законодателния орган, ще трябва да се случат по процедура, достатъчно прозрачна и в един задължителен диалог със структурите на гражданското общество", заяви Местан.


По думите му ДПС "има доблестта" да заяви, че случаят с избора на ДАНС изправя всички партии и всеки български политик "пред необходимостта да съобразява своите решения не само с начина, по който той собствено вижда една или друга кандидатура, а трябва да даде сметка и за публичните наслоения върху този образ".


"Оказа се, че публичните наслоения върху образа на всеки политик са също такава реалност, с която от тук нататък сме длъжни да се съобразим", обяви лидерът на ДПС. Той каза, че в тези думи може да се чете признание, че "процедурата за избор на Делян Пеевски не е било съобразена с публичните оценки за кандидата".


Според Местан обаче казусът "Пеевски" "постави нови стандарти пред всички политически партии" и критерии, които не могат да се прилагат избирателно.


"Политиката не търпи двойните стандарти. Оттук нататък всеки един от нас ще дължи поведение, съответно на начина, по който ние предлагаме да се реши казусът "Пеевски".


"Когато министър-председателят заедно с лидерите на двете групи, подкрепящи правителството, обсъждаше възможни кандидатури, мотивът, който натежа в издигането на кандидатурата на г-н Пеевски, беше убедеността, че в момента трябва да се постигат бързи резултати в пресичане на контрабандата, в действия срещу незаконно използване на властовите позиции, срещу корупцията, срещу организираната престъпност", заяви Сергей Станишев.


По думите му видели такава "категорична решителност и готовност" Пеевски "да поеме личен риск". "Това е нестандартно решение, защото ситуацията е критична, необичайна и изисква бързи действия", заяви още Станишев.


Според него в търсенето на бързи резултати е била прекрачена граница, "която не трябва да бъде прекрачвана" - обществената оценка за публичните лица, които заемат високи държавни позиции. 


"За никой в България, за нито един гражданин в последните години не е тайна, че цялата ни държава, институциите са проядени от интереси. Има тежко задкулисие. Този процес, вървял в продължение на години, достигнал в следващите години в апогей при управлението на г-н Борисов и партия ГЕРБ – централизирано и авторитарно управление, което разпределяше интереси в ущърб на българските граждани", смята Станишев.  По думите му трябва да започне процес на оздравяване, пречистване на българския икономически и политически живот. Затова наред с първите спешни социални мерки на правителството на Пламен Орешарски започнала и реформа в сектор "Сигурност".


Димчо Михалевски, заяви, че е била допусната "непростима грешка". "Преди три месеца, когато започвахме кампанията и диалога с нашите съграждани, ние имахме ясно разбиране, че нещата в страната са достигнали предел на гражданска търпимост и липса на морал. Опозиционните сили в 42-ото Народно събрание ясно изразиха своето послание. Българският народ даде много ясен знак – няма да търпим повече това, което се случва. Трябва да бъдем ясни, открити, критични към себе си и готови на саможертва. Ние не успяхме да понесем тази отговорност", заяви още депутатът.


Според Георги Кадиев, който не участва в гласуването при избора на Делян Пеевски,  решението от миналия петък е било "абсолютно недопустимо". "Не може да се оправдае с начина, по който избраха Тодор Коджейков. Това, което направихме, изтри усилията на стотици хиляди хора в рамките на няколко години. Присъдата ще я издаде обществото", смята още депутатът.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (230)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Не лош ход. Очакваме върховенство на закона скоро!

 2. 2 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 890 Весело

  Сега остава и правителството да подаде оставка! Това ще бъде единственото дойстойно нещо което могат да направят! И едно от малкото което ще ги оттърве от паветата!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 3. 3 Профил на 404
  404
  Рейтинг: 396 Весело

  А депутатски имунитет има ли все още

 4. 4 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Много в важно да се изясни вярно ли е че е имал допуск до секретна информация, преди да е избран а и в рамките на тези дни и кой го е позволил?

 5. 5 Профил на alighieri
  alighieri
  Рейтинг: 378 Разстроено

  Никой не пое отговорност за това назначаване. Просто си направиха завой на 180 градуса. Една подадена оставка няма.

  И сега си мислят, че отърваха кожите и всичко ще е наред.

 6. 6 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 658 Неутрално

  Казуса е елементарен. Това е като: депутат бива избран за министър, след това е сменен като такъв (министър) в същия мандат на Парламента да се върне като депутат.

 7. 7 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 479 Гневно

  [quote#1:"nakazatelyat"] Очакваме върховенство на закона скоро![/quote]
  което ще се изрази с вкарването на националните предатели от руската тройка в затвора.

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 8. 8 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 552 Гневно

  Довииижданее - продажни, народомразци! Оставка!!

 9. 9 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  Късно е либе за китка!

  ОСТАВКА!!!!!

 10. 10 Профил на Стойне Василев
  Стойне Василев
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Това ли е проява на политическата отговорност от ДПС? Да го оставят без заплата? Явно живеят в някаква паралелна реалност.

  SmartMoney.bg - Упрвавлявай умно парите си
 11. 11 Профил на hagan
  hagan
  Рейтинг: 531 Неутрално

  нека се забавят месец и правитлството ще падне

 12. 12 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  Станишев даже като се извинява звучи нагло и неадекватно.

  ПРОТЕСТИ ДО ДУПКА, ИЗГОНИ БСП, СПАСИ БЪЛГАРИЯ!!!

  Няма шики-мики.
 13. 13 Профил на ХФБ
  ХФБ
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#1] от "nakazatelyat":

  По-конкретно "наказател" или и ти като твоите кукловоди

 14. 14 Профил на Бай Тошо
  Бай Тошо
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Казусът е лесно решим просто КС трябва да осъди престъпната шайка за държавна измяна!!!

 15. 15 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 617 Неутрално

  ОСТАВКА ! ОСТАВКА ! ОСТАВКА !

  Няма прошка !

  От петък 14. 06.2013г, официално сме в диктатура.
  Трите партии БСП/ДПС/Атака управляват без позволението на народа, това си е фашизъм/атака, комунизъм/Бсп и бандитизъм/Дпс.
  Трите партии извършиха преврат и вече антиконституционни!
  Следва забраната им !

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 16. 16 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 683 Неутрално
 17. 17 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  "ДПС и БСП отмениха избора на Пеевски"
  ...............................................................................................

  "В купом согрешихме,в купом се покаяхме"

  Искренно ли е покаянието.

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 18. 18 Профил на Frank Zappa
  Frank Zappa
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  Супер нагли! Изключително манипулативни!

  ДА ГИ ИЗМЕТЕМ!

  Кандидат за член на ПП Четвърти километър
 19. 19 Профил на Arexander
  Arexander
  Рейтинг: 636 Весело

  Нямало да идва на работа, нямало да взима заплата...горкичкият! А за имунитетчето му що нищо не споменавате, то е ясно, че депутатството не му е нужно нито за удовлетворяване на пориви на трудолюбие, нито за доходи....

 20. 20 Профил на Lavinia
  Lavinia
  Рейтинг: 426 Весело

  Няма да дочакате произнасянето на КС май. Ще драпате до 21-ви и ще паднете преди срещата на ПЕС.

  "Whenever things were frightening, it was a good idea to measure them"
 21. 21 Профил на Desolater
  Desolater
  Рейтинг: 479 Неутрално  Тоест той е депутат, който няма да идва в парламента? Така ли стана?

  Ало, Гея и Бея, да не си мислите, че ако съда го възстанови ще му се размине???

 22. 22 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Станишев говори за наглост и лицемерие, но не вижда своето такова!!!Това заседание е за да заблуждават хората - говорят срещу управлението на ГЕРБ, но не и за своето некадърство.Да, ГЕРБ са виновни, но комунисти, турци и луди в този парламент е взривоопасно.
  Дразнят хората и дано не спрем с протестите.

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 23. 23 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#13] от "Х":
  Сподели кои са моите кукловоди?Ще ми е интересно да видя колко богата фантазия имаш? Протестите си свършиха работата и вече има напрежение в Парламента. По обмислени и смислени решения очаквам!

 24. 24 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#1] от "nakazatelyat":

  Ти марсианец ли си?!

 25. 25 Профил на Георги Стефанов
  Георги Стефанов
  Рейтинг: 374 Гневно

  128 гласа "за". Класическа тройна коалиция, нагли, безочливи, безпардонни. Сякаш това което се случва всяка вечер е разходка по главната...

 26. 26 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1460 Гневно

  Тези от БКП/ДпС продължават да вЕрват че 6те им се размине с едно "покаяние"... Ако са гледали случайно филма на Тенгиз Абуладзе нека да си спомнят че всичко мина през един много голям огън! Така че да не се правят на ударени, някой сериозно трябва да "изгори"!
  Надявам се хората да са се пробудили и най-сетне да се премине през КАТАРЗИС (неслучил се до момента) в БГ об6тество! Не може палачи и жертви, мутри/крадци и ограбение да са поставени на една нога! Стига "мирен преход", време е за МОРАЛ и ЦЕННОСТИ, за прочистване на кочината в която се превърна БГ! ВСИЧКИ сме виновни, и тези които го допуснахме по един или друг начин!!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 27. 27 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 697 Неутрално
 28. 28 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 658 Весело

  [quote#6:"2029"]Казуса е елементарен. Това е като: депутат бива избран за министър, след това е сменен като такъв (министър) в същия мандат на Парламента да се върне като депутат. [/quote]

  Естествено е, че не може да се върне в парламента. Депутат се става с избори. Да почака следващите.

 29. 29 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Да разбирам, че всички, които са ми сложили минус не искат върховенство на закона..... Да....герберастите са се включили пак. И без това не са в Парламента поне да си уплътнят времето! Защо ли от върховенството на закона най-много се притеснява ГЕРБ?

 30. 30 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Кои са разликите между двата протеста – този днес и преди няколко месеца. Независимо, че управляващите ги характеризират като напълно еднакви, разликата е огромна. Цивилизационна. Епохална.
  Протестите през зимата бяха за цифрите. Въпросът беше защо сметката за тока ми е толкова висока, защо нямам достатъчно пари за да покривам сметките си, защо съм беден, кой е виновен за това. С една дума битовизми. През зимата в протестите се включиха масово бедните българи, който обаче са и по-ниско образовани с по-ниски възможности за реализация . Те представляваха маргиналната част от обществото. Хората които делят стотинката на две. Бедните хора.
  Днес ситуацията е различна. Много различна. Въпросът вече не е в компенсирането на цифрите. Проблемът вече няма материално изражение. Ключовите думи днес са две: подмяна и морал. Подмяната на вота на българския избирател и липсата на морал в политиката. За разлика от парите, намалението на сметките и увеличението на пенсиите, тези две категории не могат да се компенсират с цифри, колкото и големи да са те. Компенсацията на липсата на морал е една – поемането на политическата отговорност, което означава оставка на правителството. Заради подмяната. Подмяната на вота на българския избирател. Заради липсата на легитимност на парламента. Доказателството е на лице – хиляди българи по улиците всяка вечер – най-образованите, данъкоплатците, свободните.

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 31. 31 Профил на AZ
  AZ
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Станишев, Волен и Местан са трите к.рви на Доган!!!

 32. 32 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#5] от "alighieri":

  Това все пак е България тук политиците не носят отговорност

 33. 33 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Някой да видя покаяние?
  Покаяние ще е, ако си посипят главите с пепел, подадат си оставките и емигрират на Марс (цветът ще им отива )

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 34. 34 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 374 Гневно

  И г.. ъ си с рози накичи! Няма да им мине номера. Както каза СерГей, без "Дебелата с...я" пада правителството.

  chavo64
 35. 35 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Мошеници, с мазнене и имитация на дейност успиват народа. Не са се променили..

 36. 36 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#24] от "exit13":
  Не, софиянец!

 37. 37 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Наглеците от БСП в момента направиха нова глупост, вместо да го изметат от парламента, те ще ни губят времето с различни
  парламентарно-бюрократичн хватки...осквернихте парламента
  продажници....

 38. 38 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 374 Весело

  До коментар [#29] от "nakazatelyat":

  Ми разбирай го така. Да го връщат кадето си искат, стига да си подадат оставката. Напълно законосъобразно.

  chavo64
 39. 39 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#25] от "Георги Стефанов":
  А какво е?сравни го с Турция....времето се оправи и на хората им се иска да се разхождат по жълтите павета!Редена работа!

 40. 40 Профил на Yanni Dimitrov
  Yanni Dimitrov
  Рейтинг: 845 Весело

  Гея и Бея издигнаха лъжата и лицемерието до пределите на Вселената. Гьобелс пуши нервно встрани.

 41. 41 Профил на pontiac
  pontiac
  Рейтинг: 374 Любопитно

  Трябва да сме на улицата при най-малкото съмнение или перверзия спрямо отделния гражданин, нека всички политици и институции са под натиска на будното ни общество; това е начинът да си вършат работата! Това е началото, ане краят на протестите ни - нали?!

 42. 42 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 785 Неутрално


  КТБ и Цветан Василев трябва да се удари.
  От там черпи сили Пеевски.

  Да и се вземе правото КТБ да притежават мултиплексите за цифрова телевивизия, което и тройната и ГЕРБ им уредиха през офшорни фирми

 43. 43 Профил на marteniza_de
  marteniza_de
  Рейтинг: 374 Любопитно

  една седмица с достъп до информация за Цветан(овците) и майка му!

  макар трудно ми е да си представя Пеевски четейки;

  явно само Троянски конник е била операцията;

  гл. прокурор се покри нещо...

 44. 44 Профил на Борко
  Борко
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Надявам се вече всички да са доволни и стига вече с тези протести.

 45. 45 Профил на kalliope
  kalliope
  Рейтинг: 468 Любопитно

  Наистина оставам с впечатлението, че тези не разбират какво искат хората от протеста. Не мога да повярвам, че може да са толкова зле и да правят нарочно обратното. Да питат Кадиев какво е било чувството вчера - той е видял мечката лице в лице.

  БСП delenda est.
 46. 46 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 890 Любопитно

  До коментар [#6] от "2029":

  [quote#6:"2029"]Казуса е елементарен. Това е като: депутат бива избран за министър, след това е сменен като такъв (министър) в същия мандат на Парламента да се върне като депутат. [/quote]

  Но това важи САМО за министри и зам. министри! А ДАНС НЕ Е министерство!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 47. 47 Профил на Frank Zappa
  Frank Zappa
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  [quote#31:"AZ"]Станишев, Волен и Местан са трите к.рви на Доган!!! [/quote]

  Да, курви са, но на Цветан Василев!

  Кандидат за член на ПП Четвърти километър
 48. 48 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#38] от "chavo64":
  И какво ще стане ако си подадат оставката? Колко по-различни мислиш ще са резултатите? Изборите бяха преди месец.Кое смяташ е по-нормално 10 хиляди да се съобразяват с 3 милиона или 3-те милиона да се съобразяват с 10-те хиляди? Интересни разбирания за демокрация имаш

 49. 49 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Кърджалийска ретроградност!

 50. 50 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 531 Любопитно

  хеех,голяма изненада ли е,хехе?! бавят си топката,тупкат я,а народчето да се дзвери,целта е протестчето да се разрохка и да изтече в канала! ама кога не е изтичало?!
  Кога не са се ГАВРИЛИ, кога не са ви прави разногледи- тупкайки топчицата между разни техни бази и игрови площадки ,иначе именувани национални държавни институцийки?! Вратът български отдавна е прекършен и се върти около оста си като ветропоказател...следи топката! Но я следи не с интерес,а
  бави се предвид и другото- горещината настъпва и все повече народа ще слънчасва и ще кротне...пътя е през канала и...до следващия път!!
  Вий МИРНО си врякайте и лозунгувайте- и те МИРНО ви подмятат насам-натам между ТЕХНИТЕ непревземаеми крепости,които УЖ били държавни,УЖ и ваши !!
  МИРНА ДЕМОКрация...от която народът е мОрен,измОрен,та чак капнал на паважа по нос! Изморен,препотен народ,пак ще пие една студена водица и ХОП!-поредната настинка го хванала! Ама..викайте ''Ураа!!'' ?!

 51. 51 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Проява на малко здрав разум е да скрият Пеевски, докато бурята отмине. Много малко, обаче и твърде късно.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 52. 52 Профил на hristo_gu
  hristo_gu
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Сега искам "мили" наши политици да раберете едно:

  НЯМА ДА МИНЕ НОМЕРА!

  На богослова Иордан Цонев ще кажа следното - извинение не е покаяние. В Библията думата „покайвам се” означава „променям мисленето си”. Библията също ни казва, че истинското покаяние ще доведе до промяна на действията.

  Първото действие е да разкриете истината за "схемата" за избора на Пеевски. Стига ни лъгахте че, Орешарски, Станишев и Местан се събрали и така в разговора стигнали до Пеевски. На всички е ясно че, Пеевски е бил подготвян за тази позиция (както и позицията за него) от първите часове на 42то НС. Ако се покайвате кажете ИСТИНАТА на не просто "сори, ама нека си останем приятели". Спечелете ни доверието с радикални стъпки които вас ще ви направят свободни!

  Спомнете си "Иване, кажи си те ще те разберат!"

  Аз излизам на протеста ВСЯКА ВЕЧЕР с децата защото искам СВЕТЛИНА.

 53. 53 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 807 Неутрално

  а сега да отменят давността, живота, въздуха и частната собственост
  а може ли аз да отменя всичките си осигуровки, които съм плащал през живота си?

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 54. 54 Профил на 3teXa
  3teXa
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Само не ни закачайте президентчето!!!

 55. 55 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Гневно

  128 гласа "за"?

  Значи Болен пак им е осигурил кворум!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 56. 56 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Станишев и Местан да си подадат оставките и повече да не се мяркат нито в Парламента, нито където и да било в България. Иначе местото на националните предатели е в затвора - до живот.

 57. 57 Профил на pachino
  pachino
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Плевнелиев се сети да се прави на морален стожер едва когато видя назначението за шеф на службите на Пеевски. Последният е част от групировка, конкурентна на президентската такава - кръгът Капитал, който пък е част от кръга Глобална България -Цветелинка и компания. В момента се проявява директна битка между тези два враждуващи клана и неоцапани няма. На политическо ниво тази битка е изразена от другите противоборстващи кланове - БСП/ДПС и ГЕРБ. Хайде да не сме вчера родени всичките, знаем как Плевнелиев стана първо министър, после президент. Навсякъде в нета има снимки и кадри как Боко му бие чембери по глупаво ухилената физиономия в нощта на президентските избори. Така че позицията на президента е откровено лицемерна със свикването консултативния съвет, ултиматумите и предизвикателните пози. Нямам нищо против него, както и против Прокопиев, на една позиция съм с много от изразеното в неговите медии, но Президентът трябва да е над тези неща и ако ще се еманципира чак сега, да назове и нелицеприятните неща за бившите си съратници от ГЕРБ. Иначе издиша сериозно в позите си.

 58. 58 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 807 Неутрално

  До коментар [#14] от "Бай Тошо":

  отлична идея

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 59. 59 Профил на amity
  amity
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Как са отменили неговото назначение, когато той вече се е занимавал със секретната информация? Кой ще понесе отговорност за това?
  Комунистите най-нагло правят всичко каквото им хрумне, като разрушават устоите на държавата. Дори и твърдението им, че ще се занимават със социалните закони са пак са манипулация или по-точно, ЗАКАНА. Т.е., ако не ни оставите на власт, вместо токът да падне с пет процента, ще се вдигне с 16%. Винаги едно и също - винаги закани, винаги насилие, винаги запушване устата на хората. Тази партия от 1891 г. до днес освен лъжи, тероризъм (както е било в Света Неделя и "народния съд", "Слънчев бряг" и Белене) и омраза, не знае нищо друго. Тя въведе атеизма в България, а сега е най-"правоверната" радетелка за християнството, използвайки същите методи, каквито е използвала през 122-те години на съществуване. За нея хората са нищо и това го доказа дори с поредните си действия - "разкриването" на бюлетини в деня за размисъл, както и "разобличаването" на Президента три дни след като застана против тяхното мафиотско гласуване за Пеевски.

  Йоан 3:30. Той трябва да расте, а пък аз да се смалявам.
 60. 60 Профил на Михаил Марков - Прост народ, слаба държава!
  Михаил Марков - Прост народ, слаба държава!
  Рейтинг: 410 Любопитно

  Не беше ли точно тази нова тройна ламя против отстраняването на офшорни фирми от процедурите по държавни поръчки? Питам защото наистина не помня. Ако не ме лъже паметта, служебното правителство прие промени, които ограничаваха достъпа до държавни поръчки на офшорни дружества, а г-н Бадемовски и д-ря Дмитриевич бяха тези които казаха че ще ги отменят.

  ГЕРБ и БСП+ДПС не са двете страни на монетата, а едната! Гражданското общество е другата! С тези политици, Русия не е част от Европа и цивилизования свят!
 61. 61 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 658 Неутрално

  До коментар [#46] от "madagaskar":

  Това долу го писах преди малко. Интересният въпрос е: Е ли възможно да е едновременно и Председател на ДАНС и депутат? Не, не е възможно. Следователно той не е депутат за времето от петък до вторник.

  2029
  10:11
  19 юни, 2013

  Добре де:
  - Избран ли е с гласуването в Парламента? Избран е
  - Подписал ли е клетвения лист? Подписал е
  - Е ли възможно да е едновременно и Председател на ДАНС и депутат? Не, не е възможно. Следователно той не е депутат за времето от петък до вторник.
  - Как се става депутат? С избори.

  Ами да почака няколко месеца до новите избори и да се пробва. Какво ще занимават КС със ясни казуси.

 62. 62 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  До коментар [#24] от "exit13":

  не, платен трол-комунист.

 63. 63 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 531 Любопитно

  [quote#40:"newcastle"]Гьобелс пуши нервно встрани.[/quote]
  хал хабер си имате от Гьобелс!!

  Тия ВАШТЕ,всичките в БГ,са АНТИБЪЛГАРИ,а ония бяха ''ЗА'' Германия!
  къде е България от десетилетия при тия БГ-Мутри ваши-и къде беше И Е Германия при нейните ''гадове''?! А??
  Единственият им грях е че имаше война ,която загубиха..и двайте,товарете ги до гроб..дано ви олекне!

 64. 64 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 960 Неутрално

  Не ви вярваме. Идете си.

 65. 65 Профил на pachino
  pachino
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#55] от "Курт Деликуртев 445 Фото-Галерии":

  Ако Волен Сидеров не осигури кворум, ще пишеш против това му действие.

  След като осигури кворум, пак пишеш против това му действие.

  Съгласувай нещата с централата, че точно тези малки стъпки водят до голямата шизофрения.

 66. 66 Профил на _franprix_
  _franprix_
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Правителството няма да падне сега, Пеевски е аут, онези областни ще се разкарат, и протестите ще останат без конкретни искания, и на принципа "всяко чудо за три дни" ще затихнат.
  Изборите ще са догодина, заедно с евродепутатските.
  Казусът "Пеевски" бе някакво опипване на почвата, размахване на жълти картони, гарнирано с това, че д-р Доган е бил пиян в съответния момент.

 67. 67 Профил на Живко
  Живко
  Рейтинг: 374 Неутрално
 68. 68 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  До коментар [#55] от "Курт Деликуртев 445 Фото-Галерии":
  По добре не го питай,че ще има:

  Извинисебе извинисебе извинисебе извинисебе..............

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 69. 69 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 655 Гневно

  Гнусна отвратителна шайка! Трябва да бъдат изметени незабавно!
  После нови избори и да гласуваме масово за нови партии и хора, а тези да затрием завинаги.
  Мечтая за една България без БСП-ДПС и останалите партии на прехода, без изключение.

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 70. 70 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 890 Любопитно

  До коментар [#61] от "2029":
  [quote#61:"2029"]Ами да почака няколко месеца до новите избори и да се пробва. Какво ще занимават КС със ясни казуси. [/quote]

  Именно! Само, че на мен ми е интересно защо аджаба Местан мило и драго дава да го вкара обратно в парлемнта?


  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 71. 71 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 700 Неутрално

  "Пеевски няма да идва в парламента, няма да се възползва от правомощията си като народен представител и да получава заплата като народен представител, обяви председателят на ДПС Лютви Местан."
  И докога - най-вероятно докато стихнат протестите. Както винаги тия се надяват "всяко чудо за три дни", а после да си правят каквото искат.
  Надявам се този път наглостта им да не мине.

 72. 72 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Гневно

  "следващата кандидатура на министър-председателя Орешарски"
  (от статията)

  Тези не разбраха ли, че следващата приемлива стъпка на Олигарски е ОСТАВКА!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 73. 73 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 890 Весело

  До коментар [#55] от "Курт Деликуртев 445 Фото-Галерии":
  [quote#55:"Курт Деликуртев 445 Фото-Галерии"]Значи Болен пак им е осигурил кворум! [/quote]

  Че без него на къде?
  Той отдавна е със събути гащи, сега чака само някой да му подаде възелина, ама тези отзаде му са задълбочени в други действия, не и да облекчат Волен!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 74. 74 Профил на d_reaper
  d_reaper
  Рейтинг: 479 Любопитно

  До коментар [#2] от "madagaskar":

  Оставка няма да дадът, те вече казаха, че общественото мнение не ги интересува преди 2 дни.
  Единственият начин е ескалация - от протест трябва да се мине на гражданско неподчинение.

 75. 75 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  До коментар [#72] от "Музар":
  На насекомите им трябват 10 000 опита за да "разберат",че има стъкло.
  Тези не зная от колко опита се нуждаят.

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 76. 76 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Жалка комедия! Задкулисието говори за задкулисие!

 77. 77 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  Тук работата е за Цацаров – кой, защо на какви основания даде достъп на Пеевски до секретите на държавата.
  Има работа и за Медиците – такава силна амнезия да удари шефовете на тройната коалиция и Орешарски, та никой да не помни как се стигна до избора на Пеевски – мисля че е разумно про такова заболяване, лечението да е почивка в оставка. Е ако цацаров реши да ги пообезпокои – това е друг въпрос.

 78. 78 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  [quote#36:"nakazatelyat"]Не, софиянец! [/quote]

  Не ти личи!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 79. 79 Профил на Georgisim
  Georgisim
  Рейтинг: 531 Неутрално

  е не, каква прошка ве хора?!?!!?!!

  показаха че държава няма, че мутрите могат да направят каквото си искат, показаха пробив в националната сигурност и сега искат прошка? бе вие нормални ли сте ве?

  ---------------✂ ---------------------&013 ваучер за еднократен хейт&013
 80. 80 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1057 Гневно

  Нагъл, по-нагъл, комунист!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 81. 81 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 890 Весело

  До коментар [#74] от "d_reaper":

  [quote#74:"d_reaper"]Единственят начин е ескалация - от протест трябва да се мине на гражданско неподчинение.
  [/quote]

  Ако е това няма да чакат много! На нас ни трябва само още една-две нощни разходки на Волен, две-три идиотски и нагли изказвания от страна СерГЕЙ и Местан и хоп Фандъкова ще трябва да търси Изпълнител за доставка на жълти павета

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 82. 82 Профил на Антон56
  Антон56
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#26:"B52"]Тези от БКП/ДпС продължават да вЕрват че 6те им се размине с едно "покаяние"... Ако са гледали случайно филма на Тенгиз Абуладзе нека да си спомнят че всичко мина през един много голям огън[/quote]

  Вече писах, че през 1989 г. им дадохме прошка, въпреки че не се покаяха. Прошка в аванс. И ето го резултатът 23 години по-късно. Прошка се дава веднъж. Те превърнаха нашата прошка за всичко, което бяха вършили 45 години, в инструмент да станат олигарси, които сега налагат диктатура чрез преврат.

  Не ни навирайте лицемерното си покаяние чрез устата на Данчо Ментата.

  И още нещо - след покаянието следва оттегляне и медитация в самота. Покаянието е началото на пречистване, а не неговият край. Щом държите да ви е искрено покаянието, отидете по-нататък - оттеглете се в самота.

  Знам, че няма да го направите. Защото всяка ваша дума е нагла лъжа.

  Нацизмът и комунизмът са еднакво престъпни.
 83. 83 Профил на ХФБ
  ХФБ
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#23] от "nakazatelyat":

  Обясни де - какво е за теб върховенството на закона. Моите кукловоди са семейството ми и приятелите ми

  Кажи за твоите и за върховенството на закона! Хайде!

 84. 84 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 658 Неутрално

  [quote#70:"madagaskar"]Само, че на мен ми е интересно защо аджаба Местан мило и драго дава да го вкара обратно в парлемнта? [/quote]

  Отговорите са много, но ето три:
  Несериозните:
  - Пеевски е "тежката артилерия" на ДПС
  - Има нужда от заплатата на депутат
  Сериозният:
  - Нарича се ИМУНИТЕТ

 85. 85 Профил на bezrazlichen
  bezrazlichen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  За тях хората са все едно нищо. Това е огромният проблем. Пеевски с мед да го намажеш. Те не са слуги на народа и по никакъв начин не желаят да бъдат. След като станат народни представители де юре, те престават да бъдат такива де факто и стават олигерхични представители. И все в този дух. Ако биха се съласили да застанат отново на страната на народа, можеше да се върви нататък. Аз такова нещо обаче не виждам. Те искат да си я карат по старому. Е, трудна работа. Жалко за нас, те ще се оправят.

 86. 86 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#56:"xefgo"]Иначе местото на националните предатели е в затвора - до живот.[/quote]
  е,акак така..да се махнели сами или вий ще ги турите у затвора?? на база какво няма закони за тях и просто ще сте ги пуснели да се махнат,по кой закон е тоя вариант....когато насреща има национални предатели и престъпници?! само това ваше изказване и дадения вариант за някакво скриване би наточил всеки Ганьо да се тика да става вожд в БГ..ама нали точно това става и дотам сме докарали! ЩОТО БГ е НЕПРАВОВА страна,даже напротив- Мутрите имат всякакво ПРАВО за ВСИЧКО!
  ДЕРЗАЙТЕ....

 87. 87 Профил на mishelosh
  mishelosh
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Метан се изцепи с "впечатляваща" реч за това колко виновен е Президента и колко "загрижени" били за народа. От цялото изказване стана ясно, че изящният му език е по-подходящ за френска любов отколкото за политическа реч!!!!
  А Орешарски сега ни подхвърля трохи за да може тройната коалиция да "набуа амбара"-както се изразяваше един мъдър селянин от махалата.

 88. 88 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 479 Любопитно

  [quote#3:"404"]А депутатски имунитет има ли все още [/quote]

  Да виждаш накой да се е засилил да му иска имунитета ?
  Те държат и ЦаЦАта в джоба си !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 89. 89 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  Мафията ви будалка с една маааалка стъпка - назад ..)
  Не им вервайте :))
  Всички на митинга ..)))
  Тръгнаха си , още маааалко...))

  BIG AL
 90. 90 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 890 Весело

  [quote#84:"2029"]- Нарича се ИМУНИТЕТ[/quote]


  E тук май удари ПРАВО В ДЕСЕТКАТА!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 91. 91 Профил на rumenvl
  rumenvl
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Много Единодушно взима решения Тройната Коалиция.
  Единодушно го избраха, сега Единодушно (след натиск) го Махат после Единодушно ще го преизберат и така единодушно ще ни управляват.

  Да вземем и единодушно да кажем НЕ на Олигарсите и да поискаме Единодушно на площада Нови Избори

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 93. 93 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 963 Неутрално

  По повод думите на Местан, че ДПС проявава политическа отговорност имам да кажа следното: . Защото електоратът на ДПС е етно-религиозен. Иска турски и ислям, друго не го интересува в държавата. Доказва го БЕЗКРИТИЧНОТО му отношение към Доган и ръководството на ДПС. Това дава възможност Доган да продава интересите на българския народ на чужди държави, на българската посткомунистическа мафия на ДС и на държавните олигарси. Ето затова не искаме кадрите на ДПС в управлението, с български или турски имена е без значение. За да се справим с проблема трябва да се промени конституцията, като се дефинира ясно що е това етническа партия.

 94. 94 Профил на somebodynew
  somebodynew
  Рейтинг: 374 Разстроено

  След днешното решение в мен остава въпоса изобщо има ли смисъл от НС в България - да го направим с 10-на депутата: лидерите на партиите и няколко техни приближени - и без това каквото им кажат те (всъщност Цветан Василев, Пеевски, ТИМ) депутатите го гласуват без да мислят.

 95. 95 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Вече взеха областните на Пловдив и Благоевград ..)
  Не искали повече "консултации" ..
  Хахахааа...
  Областните ПРОДАВАТ СКЪПАТА градска ДЪРЖАВНА собственост, в Република България ...Скъпата - голямата - може и без търгове или конкурси ..
  ТАМ са интересите сега на ДПС !!!
  Имаше един плужек на ДПС - областен на София- сега го няма , НО шитна доста СКЪПА държавна собственост на ДПС другари- и в центъра на София , даже и по бул .Витоша ..)

  BIG AL
 96. 96 Профил на heyco
  heyco
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Все пак Пеевски остава депутат и има депутатски имунитет. Като бонус няма нужда и да ходи на работа. Другото са глупости.

 97. 97 Профил на kef
  kef
  Рейтинг: 445 Неутрално

  данчо Ментата също драстично поставя въпроса за офшорните зони...

 98. 98 Профил на mnogosamkrasiva
  mnogosamkrasiva
  Рейтинг: 478 Неутрално

  Надявам се, че сега няма да го върнат като депутат, защото е истински срам за България. Мястото на този човек е в затвора. Да върви там!

  Винаги нося нож... в случай, че някой ми предложи торта
 99. 99 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  Скромният червен областен - модев- си продаде една ГОЛЯЯЯМА бензиностанция , на един голям столичен булевард..
  Той беше от "скромните " ..))

  BIG AL
 100. 100 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 734 Неутрално

  [quote#6:"2029"]Казуса е елементарен. [/quote]

  Елементарен, а? Предполагам ти си решаваш делата на Конституционния съд наум...

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK