"Алфа Рисърч": Нисък кредит на доверие и непредсказуем развой на общественото мнение

"Алфа Рисърч": Нисък кредит на доверие и непредсказуем развой на общественото мнение

© ДневникРедовното национално представително проучване на социологическата агенция "Алфа Рисърч" показва, че 85% от анкетираните подкрепят антиправителствените протести. Според 42% моделът на дейност на парламента и правителството са напълно неприемливи и изходът е провеждането на нови избори. 33% са за бърза оставка на кабинета "Орешарски". Публикуваме коментара на социолозите от "Алфа Рисърч" едно към едно:


Изследването регистрира следните основни тенденции в общественото мнение:


42-то Народно събрание и кабинетът "Орешарски" стартират своята дейност с много нисък кредит на подкрепа – 14% доверие за парламента срещу 39% недоверие; 23% доверие за правителството срещу 28% недоверие – което определя изключителната нестабилност на обществените нагласи и потенциала им за резки промени.
- Никога досега общественото мнение не е било толкова негативно настроено само един месец след избори. Знакови назначения във втория ешелон на властта - и особено личността и начина на избор на депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС - мобилизират протестно общественото мнение до степен, която много рядко възниква толкова скоро след нов парламентарен вот. 85% от хората подкрепят протестите срещу избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, 71% - тези срещу назначените (в Пловдив, Благоевград ) областни управители. По-поляризирано е отношението към появилите се искания за оставка на правителството – 51% ги подкрепят, 42% - не.


- В резултат от казуса "Пеевски" парламентарните партии бързо губят доверието на своите поддръжници. Най-сериозни са пораженията за БСП и "Атака". Разочаровани от поведението на партиите, за които са гласували, са 32% от симпатизантите на БСП и 40% от тези на "Атака". Успоредно с това нараства негативизмът и към коалиционните партньори, особено от страна на левите избиратели. Макар по-слабо негативи търпи и ГЕРБ – 16% от неговите поддръжници са с по-ниско доверие към партията си, отколкото са били по време на изборите.


- Единственият политик, чиито реакции след избора на Пеевски, печелят подкрепа и водят до по-високо доверие, е президентът Росен Плевнелиев. В резултат личният му рейтинг също бележи ръст - от 32% през март до 44% през юни.


- Най-високо одобрение от плана "Орешарски" срещат социалните мерки. Около 80% одобряват и очакват увеличаване на помощите за отглеждане на дете и за социално слабите, ежегодно индексиране на пенсиите, задържане цената на тока на сегашните равнища. Мерките в подкрепа на бизнеса се одобряват от около 50% от анкетираните. Негативни обаче са реакциите към премахването на забраната за тютюнопушене на закрити обществени места (51%), както и за рестарт на АЕЦ "Белене" (50%).

Вижте данните събрани в графики

© Дневник

Вижте данните събрани в графики


- Въпреки подкрепата за социалния и икономическия пакет от мерки негативните оценки за начина на работа на новия кабинет преобладават
. Според 39% от анкетираните досегашните им впечатления от действията на правителството са, че те са принципни, в полза на обществото. Мнозинството, 53%, обаче са на мнение, че те са в интерес на тесни икономико-политически кръгове.


- Събитията, белязали първия месец от работата на кабинета "Орешарски", обуславят твърде ниски очаквания за продължителността на неговия живот. 18% смятат, че той ще изкара пълен мандат, 20% му дават около едногодишен срок, а 37% - едва няколко месеца. Доколкото в политиката очакванията са както резултат от действията на управляващите, така и предпоставка за бъдещите реакции на избирателите, може да се обобщи, че този кратък хоризонт вещае висока социална чувствителност към всяко управленско действие и непредвидим развой на обществените нагласи.


- Отношение към парламента и дейността на политическите партии в него 42-то Народно събрание стартира дейността си с 14% положителни оценки и 39% - отрицателни. Това е най-ниската начална точка за целия период, в който "Алфа Рисърч" провежда своя мониторинг (от 1997 г.). Предишният парламент, който също беше твърде оспорван, достига подобни стойности след около две години работа.


Председателят на парламента Михаил Миков се ползва с малко по-високо доверие (19% позитивни оценки) и най-вече – с по-ниско недоверие (24%).


Парламентарните партии, които хората идентифицират като подкрепящи правителството, са БСП (96%), ДПС (94%) и "Атака" (65%). И докато в мнозинството си симпатизантите на БСП и ДПС одобряват позицията на своята партия (оценките отразяват принципната подкрепа за кабинета преди последните събития), то тези на "Атака" в съотношение 60%:40% се дистанцират от позицията на партията, за която са гласували.


Доверие в институции


Президентът Росен Плевнелиев е единственият политик, който за периода от последното проучване на "Алфа Рисърч" – март 2013 г. – бележи значителен ръст на доверие. Преди три месеца той събира 32% положителни оценки за дейността си и 19% отрицателни, докато в момента – 44% положителни и 17% - отрицателни.


Позитивно оценена е и позицията на Росен Плевнелиев по казуса "Пеевски", който взриви общественото мнение и ерозира доверието в политическите сили и премиера. 30% от анкетираните заявяват, че реакциите на президента след петъчния мълниеносен избор на Делян Пеевски за шеф на ДАНС са повишили доверието им към него, 54% са запазили отношението си непроменено, и едва 15% са се разочаровали.


Българският еврокомисар Кристалина Георгиева се ползва с традиционно високо доверие – 61% положителни оценки и 10% отрицателни.


Отношението към съд, следствие и прокуратура остава в рамките на познатите нива от около 10-12% доверие и 45-48% недоверие. Главният прокурор персонално печели три пъти по-високо доверие, отколкото оглавяваната от него институция. За първи път представител на този пост се ползва с повече доверие, отколкото недоверие. Сотир Цацаров събира 31% позитивни оценки за работата си, 24% отрицателни, 45% от анкетираните нямат определено мнение или заемат изчаквателна позиция.


Отношение към правителството и подкрепа за мерки от неговата програма

На протестите срещу кабинета "Орешарски"

© Георги Кожухаров

На протестите срещу кабинета "Орешарски"


Кабинетът "Орешарски" стартира дейността си с превес на отрицателните (28%) над положителните оценки (23%). От 1997 г. насам "Алфа Рисърч" не е регистрирала друго правителство да стартира с негативен баланс. Правителството на С. Станишев в тройната коалиция тръгва от 30% одобрение, 18% - неодобрение, 52% - неутрално мнение, а на Б. Борисов с внушителната дистанция в подкрепата от 47%: на 8%.


По-позитивно е отношението към министър-председателя Пламен Орешарски – 29% подкрепа срещу 25% недоверие.


Подкрепата за обявените преди около месец мерки в плана "Орешарски" може да бъде разделена на три групи:


 • Мерки със силна подкрепа – социалните
   
 • Мерки с умерена подкрепа – за бизнес средата
   
 • Мерки с негативна обществена реакция – рестарт на АЕЦ "Белене" и отмяна забраната за пушене на закрити обществени места.
   
Въпреки обявените мерки, които би трябвало да удовлетворят очакванията на широки групи от населението, в обществото преобладава мнението, че досегашните действия на кабинета "Орешарски" са насочени към тесни политико-икономически кръгове (53%). Според 39% действията му са принципни и в полза на обществото.


Поляризираните оценки за дейността на кабинета се дължат в много голяма степен на ясна разделителна линия, която минава по осите: големи - малки населени места, младо и средно – възрастно поколение, хора със средно и по-високо образование – с по-ниско образование. Първите групи са много по-негативно настроени от средното за страната, докато във вторите поддръжниците на кабинета, макар и с малко, преобладават.


Доверие в политици и политически партии


Независимо от активната дейност на политическите лидери в току-що отминалия предизборен период и мобилизацията на симпатизанти подкрепата за повечето от тях спада. Сред лидерите на парламентарно представени партии с относително най-високо доверие се ползва Б. Борисов (25%), следван от С .Станишев (21%), Лютви Местан (9%) и В. Сидеров (5%).


Много слаба е подкрепата за лидерите на политически партии извън собствените им избиратели. Освен това начинът на номинация и изборът на Д. Пеевски за председател на ДАНС ерозират подкрепата и вътре в собствените им партии. Най-сериозно засегнати са БСП и "Атака". 32% от симпатизантите на БСП и 40% от тези на "Атака" твърдят, че доверието им към партията, за която са гласували, е спаднало след петъчния вот в парламента и реакциите на техните политически сили. Между 1% и 2% отговарят, че са повишили доверието си в своята партия. След поставянето им пред "свършен факт" и налагането на неприемливата за тях фигура на Пеевски и областни управители нараства недоверието на симпатизантите на БСП и към коалиционния партньор ДПС. Негативите за ГЕРБ са далеч по-слаби – 16% от неговите поддръжници са с по-ниско доверие към партията си, 32% - с по-високо.


Обществени реакции по казуса "Пеевски" и очаквания за резултат от протестите


На фона на ниския начален кредит на доверие към парламента и правителството реакциите на парламентарните политически сили по казуса "Пеевски" допълнително топят моралната им легитимност.


85% от анкетираните подкрепят протестите срещу избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, 71% - срещу назначените (в Пловдив, Благоевград) областни управители. Реакциите на общественото мнение по тези казуси са еднозначни. Въпреки преобладаващата подкрепа за исканията за оставка на кабинета "Орешарски" (50%) тук мненията са по-поляризирани – 43% не ги подкрепят.


Подобни по сила са и вижданията на хората до какво трябва да доведат протестите – 59% са категорични, че трябва да бъде избран друг шеф на ДАНС, 51% настояват Пеевски да напусне и парламента, след като вече се е заклел като председател на държавната агенция. 42% са на мнение, че моделът на дейност на парламент и правителство са напълно неприемливи и изходът е провеждането на нови избори. 33% са за бърза оставка на кабинета "Орешарски". С най-малка популярност се ползват тезите ГЕРБ или БСП да сформират поотделно друг кабинет в рамките на този парламент - съответно, 14 и 11 на сто.


Ниският кредит на доверие, с който стартират основните държавни институции и партии след изборите на 12 май, последван от допълнителната ерозия след неадекватния, неприемлив и предизвикал силен граждански протест избор на председател на ДАНС, вещаят изключителна чувствителност на общественото мнение, бърза еволюция и реактивност по всеки един въпрос, с възможност за катализиране на силни граждански позиции.Регулярното проучване на агенция "Алфа Рисърч" за обществените, икономическите и политическите нагласи в страната стартира на терен на 13 юни (ден преди решението на НС да избере депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС, поставило началото на остри протести в страната) и приключва на 18 юни 2013 г.


В периода на протестите към проучването е добавена нова част с цел да отрази общественото мнение за конкретната политическа криза и динамиката в доверието към правителството, основните политически партии и техните лидери.


Проучването е представително за пълнолетното население на страната. Проведено е сред стратифицирана по тип населено място извадка от 1019 пълнолетни граждани, подбрани по метода на квота въз основа на признаците пол, възраст и образование.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (225)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  Патова ситуация.................

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 2. 2 Профил на Desolater
  Desolater
  Рейтинг: 488 Неутрално


  Е и сега ако Гея и Олигарски не си подадът оставките доброволно .... ще стане доброзорно!

 3. 3 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Оставка и избори. Това е решението.

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 4. 4 Профил на leko_uchuden
  leko_uchuden
  Рейтинг: 488 Неутрално

  защо няма въпроса "ако изборите бяха днес , за кого бихте гласували " ????

 5. 5 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 656 Неутрално

  Избори и пак в лайната.

 6. 6 Профил на patladjan_1991
  patladjan_1991
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Като се готвим за нови избори, едни резултати на партиите да бяхте дали. От тия проценти излиза, че всички освен Плевнелиев търпят негативи, ама нищо конкретно.

 7. 7 Профил на altarf
  altarf
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#3] от "Питанка":

  Не е никакво решение. След два месеца на изборите партиите ще са същите и парламентът ще е същият.

  Дай боже от вас нищо да не зависи в реалния живот!

  Пилците се броят на избори.
 8. 8 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Е, как да има доверие в правителство, спретнато от комуноидната пасмина и подкрепяно от фашис..., пардон "патриоти", всичките обединени срещу партията, получила най-много гласове на българи? Наистина ли някой се надява този истукан на глинени нозе да оцелее?

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 9. 9 Профил на kimche
  kimche
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Няма да я дадат Гадовете.Лично Татяна Дончева каза ,че каквото и да се случи ,при никакви обстоятелства Хамстера няма да подадеде оставка,беше готова да се разпише с две ръце.

  В България властва беззаконието!
 10. 10 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1234 Весело

  "Дневник", а питайте Червен Кольо какво е положението. Сигурно друго ще каже, освен ако не си е спрял пак телефона.
  Кънчо сигурно още не се е ориентирал, така че го оставете на мира.
  Райчев не го питайте също, че той се е зарекъл да не ломоти глупости до септември. Явно дотогава е дал живот на кабинета Оляхарски.

 11. 11 Профил на altarf
  altarf
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#6] от "patladjan_1991":

  Изводът е ясен: съотношението между силите не се променя.

  При нови избори може би единствено Атака ще се срине повече, но вижте кой беше най-близо до 4%-овата бариера: НФСБ.

  В сегашната ситуация протестът трябва да бъде коректор, а не палач.

  Пилците се броят на избори.
 12. 12 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Все пак това е само αлфа рисърч, докато стигнем до ωмегата ...

 13. 13 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Фалстарт на това уж "експертно" правителство! Сергей много ни лъга, сега се вижда, че само е искал да станат другите, за да седне той на лостовете с власт!

  Оставка на това "правителство" е единствена алтернатива, ако не искаме България да попадне в тежка политическа и икономическа криза!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 14. 14 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 919 Весело

  [quote#4:"leko_uchuden"]защо няма въпроса "ако изборите бяха днес , за кого бихте гласували " ????[/quote] И аз съм учудена, че този въпрос липсва. Ти - леко, а аз - съвсем сериозно учудена. Така и така са правили изследване, да бяха попитали.

  Доброто е заразно
 15. 15 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1661 Неутрално

  Големи групи от хора останаха НЕ представени в това народно събрание и за това са на улиците ... Както е тръгнало = хазната празна, за крадене малко остана, келепир малко, комисионите вече взети, потъваме с 200 милиона на месец от пенсии, фирмите не работят, улицата се тресе .... Да махат закона за пушенето, да приемат изборен кодекс и на есен ...ПАК на ИЗБОРИ ... Сините няма да мирясат, а и със зимните сметки за ток и червените ще побеснеят. Натам върви.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 16. 16 Профил на altarf
  altarf
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#14] от "dogwoman":

  Е за кого да гласуват, когато протестиращите не искат да гласуват за никого? Т.е. искат, ама няма за кого. Който иска нови партии - да види какво има под 4%-овата бариера - НФСБ, ДБГ, разни сини, Светльо Витков, Модерна България и в дъното - Яне.

  За кого да гласуват?

  Пилците се броят на избори.
 17. 17 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 698 Неутрално

  Нормално... Никой не е очаквал чудеса от това правителство, но аз лично останах СЕРИОЗНО изненадан колко бързо сами се компрометираха и какви решения взеха. Не мисля, че четирите партии в сегашния Парламент имат място там. Все пак всяко зло за добро и в цялата тая история има и добри според мен страни:
  1) Избирателите видяха какви избранници ги предтставляват - доста от гласувалите за Атака и БСП вече тотално са отказали с подкрепата си към тях
  2) Според мен ще има разцепване на основните играчи на фракции - Атака изчезва от небосклона, а добре познат фигури от БСП и ГЕРБ ще се отцепят със самостоятелни проекти и ще отмъкнат част от електората. Това ще даде шанс на по-малки партии да влязат в парламента ( аз лично се надявам на Зелените, а "националистите" да се преориентират към ВМРО )
  3) На доста неприятни за мен хора ( Волен, Орешарски, Станишев ) политическата им кариера е... под въпрос
  4) Хората станаха по-политически активни и при възможни предсрочни избори ще има по-висока избирателна активност.

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 18. 18 Профил на altarf
  altarf
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#15] от "t' Ankus":

  Кои не са представени бе? За да не са представени, значи тия групи са малки и не са решаващ фактор в политическия живот.

  Една мома вчера обясняваше в Лице в лице, че била на протест, защото СДС не били в парламента. Това не е повод за протест, а за преоценка. Няколко десетки хиляди не били представени, та хайде да излязат на площада и да искат оставка.

  Впрочем по страната е доста спокойно, нищо общо с февруарските протести.

  Пилците се броят на избори.
 19. 19 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  До коментар [#5] от "krummm":

  Е, сега викаш ни е едно чииииистооооо. По добре да свалям правителство през 3 месеца, отколкото да си ям ТЕЗИ лайна, от страх да не би случайно да дойдат други? Нали разбираш, че само социалистическа логика може да осмисли това. Ако не се опиташ да се почистиш, никога няма да успееш. Пожелавам ти някой ден да го осъзнаеш, и ти да пробваш и ти

 20. 20 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 623 Неутрално

  До коментар [#7] от "altarf":

  Проблемът не е в личностите, а в тяхното поведение и решения.

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 21. 21 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#11] от "altarf":

  И ДСБ или коалиция с тях.
  Костов го няма поне на първа линия, дори аз мога да ги подкрепя (ако спрат да се изживяват като многострадални Геновеви)

 22. 22 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2367 Неутрално

  Целта на протеста е оттук нататък правителствата да знаят, че нямат право на такива задкулисни договорки.

  Ако правителството остане, това значи, че мафията може да продължи да прави каквото си иска, но не толкова нагло.

 23. 23 Профил на sandanski
  sandanski
  Рейтинг: 381 Неутрално

  1990 година бях на 5 години давах си сметка ,че сме много малка Държава ,че сме много изостанали спрямо запада , НО Вярвах ,че България може да ги настигне един ден ,че не всичко е пари .и да живеем добре ,НО не си давах сметка за деградиралата , ПОЛИТИКА НА Комунистите който лансират ЦИГАНИ ,МУТРИ, ТУРЦИ , България е единствената Държава на която пише Съединението прави силата и ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА С ПАРТИЯ ОБСЛУЖВАщА МАЛЦИНСТВАТА , и това 23 години Деградация ,Доганизация

 24. 24 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Сякаш предугаждах, че пак ще ни възрадват с `КРЕДИТ НА ДОВЕРИЕ`
  Това го писах по друга тема, но и тук му е мястото!
  ---
  ... политика НЯМА множествено число.
  Това са пореднити идиотии на недоученото гюбре...
  Но политик`И` е нищо, в сравнение с най-голямата възможна идиотия, която неученото гюбре, пропагандните кадри и джурналята въведоха в нашия Език.
  `Кредит на доверие` - явно някакъв кретен е чел някакъв речник, и видял превода - че кредит е доверие, на доверие... Прочел, но не разбрал, но си го дъвчил като ЕДНО ЦЯЛО (за да го запамети), докато куцо и сакато започна да се големее, изричайки (надувайки бузите си) `КРЕДИТ НА ДОВЕРИЕ`...
  И го натрапиха - `кредит на доверие`, което на Български е (примерно, без да е изчерпателно) - като дървено дърво, желязно желязо, стоманена стомана, кислороден кислород, почвена почва, пясъчен пясък, водна вода, селско село, покривен покрив, мониторен монитор, клавиатурна клавиатура и т.н.

  Разтурям колоквиума!
 25. 25 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#18] от "altarf":

  Всеки ходи на протест с различно мнение. Никой не представлява никого освен себе си. Нали това е уговорката, за да не почнат пак номерата на ченгетата. Една мома така се чувствала вчера. Въпрос как се чувства тя днес ?

 26. 26 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 492 Неутрално

  След пълния морален и политически крах на управляващите, изборите са задължителни, за да се легитимира отново управлението. Приказките, че нямало нужда от тях, ни водят към червена хунта.
  Ето един хубав анализ на ситуацията от Проф. Михаил Неделчев - НИЕ, СВОБОДНИТЕ ХОРА ОТ ПЛОЩАДА:
  http://www.svobodata.com/page.php?pid=11631&rid=154

 27. 27 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#18] от "altarf":

  Впрочем по страната е доста спокойно, нищо общо с февруарските протести.
  ---
  Ах защо ли?

  Fortuna favet fortibus.
 28. 28 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 919 Неутрално

  [quote#16:"altarf"]НФСБ, ДБГ, разни сини, Светльо Витков, Модерна България и в дъното - Яне. [/quote] Все е нещо, викам аз. Особено ако "разните сини" се вземат в ръце, ама не след сто години, а, дето се казва - тези дни! Та и ДБГ, та и Гергьовден, та и Витков даже (на никой от тях не съм конкретен почитател), обаче в сравнение с муруците на Волен, разните червени шпаги и изящно говорещия лидер на ДПС и "его команда", мисля, че щяха да стоят като нормални европейски политици!

  Доброто е заразно
 29. 29 Профил на altarf
  altarf
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#27] от "Ламбо":

  Не знам.

  Пилците се броят на избори.
 30. 30 Профил на altarf
  altarf
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#28] от "dogwoman":

  Ами и аз съм "за" да се вземат в ръце, ама това няма да стане за два месеца, следователно предсрочни избори не са в техен интерес. Това са бавни процеси.

  Пилците се броят на избори.
 31. 31 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 669 Неутрално

  Една добра новина. ГЕРБ очевидно не печелят от протестите.

  Макар по-слабо, негативи търпи и ГЕРБ – 16% от неговите поддръжници са с по-ниско доверие към партията си, отколкото са били по време на изборите.

 32. 32 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  До коментар [#7] от "altarf":

  Ми тогава пак ще си изберете Орешарски премиер, какво се плашите от избори?

 33. 33 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3777 Неутрално

  До коментар [#14] от "dogwoman":
  Те са попитали за партиите, ама кой да чете
  От гласувалите за дадената партия, цитирам от статията:
  БСП - минус 32%
  ГЕРБ - минус 16%
  Атака - минус 40%
  ДПС - явно "сон шанжмо" , щом не дават процент.
  Излиза, че са се свили до твърдите си ядра.

 34. 34 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 919 Неутрално

  До коментар [#33] от "xm...": Е, недей така, това са различни въпроси! Няма отговор на въпроса "за кого бихте гласували".

  Доброто е заразно
 35. 35 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  До коментар [#11] от "altarf":

  Аз предпочитам да е палач, а следващото правителство да има едно на ум. Защото ако няма падане, следващото правителство ще знае че може да се измъкне. Аз искам да знаят, че не могат.

 36. 36 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 919 Неутрално

  [quote#30:"altarf"]Това са бавни процеси.[/quote] Кое са бавни процеси? И защо? Бавни процеси са за който не му се работи!

  Доброто е заразно
 37. 37 Профил на dr_t
  dr_t
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Интересно е следващото им проучване какво ще покаже...

 38. 38 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 698 Неутрално

  [quote#23:"sandanski"]
  [/quote]

  А аз като бях малък ми казваха, че всеки може да стане министър-председател. Вече вярвам в това.

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 39. 39 Профил на soldierism
  soldierism
  Рейтинг: 440 Весело

  До коментар [#12] от "αлферац":

  Сега сме на бета

 40. 40 Профил на sandanski
  sandanski
  Рейтинг: 381 Неутрално

  оставка, оставка ,оставка, комунисти !!

 41. 41 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 668 Неутрално

  [quote#25:"αлферац"]Никой не представлява никого освен себе си. [/quote]
  Основният МОТИВ на гюбрето, пропагандата, джурналята (вкл. тукашната редакция) и местните супердесни капацитети (фашисти, неофашисти и профашисти) СРЕЩУ Февруарските Протести беше: нямат представители, нямат ръководители, всеки говори каквото му скимне, нямат организация, нямат органи, нямат говорители - сл. са лумпени и нищожества...
  Всички най-гнусни хули се изрекоха, защото (цитирам те!) `Никой не представлява никого освен себе си`
  А сега най-голямото преимущество, въобще връхта, е (цитирам те!) `Никой не представлява никого освен себе си`

  Разтурям колоквиума!
 42. 42 Профил на altarf
  altarf
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#32] от "Делян (delian) Делчев":

  А кои сме ние?

  Пилците се броят на избори.
 43. 43 Профил на altarf
  altarf
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#35] от "Делян (delian) Делчев":

  Еми то вече това се случи. Февруари закла Бойко. Ама що сега не иска протестът да е коректив, а иска пак да коли?

  Пилците се броят на избори.
 44. 44 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3777 Неутрално

  До коментар [#34] от "dogwoman":
  Въпрос "за кого бихте гласували" в случая няма смисъл.
  Пък и за какво ви е?
  Да видите накъде се е лашнала любовта народна? Емчи ... дотук е на етап "всички са маскари", явно.

  Те ви друг цитат: Независимо от активната дейност на политическите лидери в току-що отминалия предизборен период и мобилизацията на симпатизанти, подкрепата за повечето от тях спада. Сред лидерите на парламентарно представени партии с относително най-високо доверие се ползва Б.Борисов (25%), следван от С.Станишев (21%), Лютви Местан (9%) и В.Сидеров (5%).

  Много слаба е подкрепата за лидерите на политически партии извън собствените им избиратели....

  Твърди ядра и това си е!

 45. 45 Профил на altarf
  altarf
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#40] от "sandanski":

  Аман от комунисти, аман от антикомунисти!

  Пилците се броят на избори.
 46. 46 Профил на altarf
  altarf
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#38] от "VivaLaMadness":

  Е това го повярваха всички още преди 4 години.

  Пилците се броят на избори.
 47. 47 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Най-голям проблем е, че демонстрантите нямат идея какво точно искат. И още по-лошото е че когато се оформи някаква идея, силните на деня я яхват, променят я както им изнася и я използват за себе си.
  България изпусна влака да въведе лустрация. През последните 23 години лустрация бе мръсна дума за всяка партия.
  Чехите я въведоха и когато някой злоупотребява с власт, системата действа и всичко се коригира.
  Ако не се направят коренни промени в България, ще има безкрайни демонстрации и всяко "ново" правителство със стари мутри, ще обещава "промени" и "реформи".

 48. 48 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#29] от "altarf":

  Ще ти кажа. Сега е юни и хората не си получават сметките за ток (тези които се отопляват на ток имам в предвид) и парно.
  Като ги получат пак декември, въпреки мизерните пари дето им ги подхвърлят отгоре, отново ще има протести.

  Fortuna favet fortibus.
 49. 49 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 488 Весело

  [quote#7:"altarf"]Дай боже от вас нищо да не зависи в реалния живот![/quote]
  Е ама в реалния живот само за две седмици "експертна работа" успяхте да изкарате стотици хиляди хора по улиците.

  Слава Богу, всичко зависи от хората. Не си мислете, че сте недосегаеми. Вече ги няма съветските танкове, за да ви гарантират царуването.

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 50. 50 Профил на altarf
  altarf
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#48] от "Ламбо":

  Правилно.

  Остава и да разберат, че не могат да забогатеят за 6 месеца, независимо от управлението.

  Пилците се броят на избори.
 51. 51 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  И това няма да ги накара да подадат оставка. Явно трябва да бъдат изритани от Парламента.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 52. 52 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1294 Весело

  [quote#5:"krummm"]Избори и пак в лайната.[/quote]
  Който откъдето идва...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 53. 53 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 488 Весело

  [quote#45:"altarf"]Аман от комунисти, аман от антикомунисти![/quote]
  Аман от червени боклуци!

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 54. 54 Профил на Калояна
  Калояна
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Много групи хора не се чувстват представени в парламента. Ниската избирателна активност беше провокирана от активното мероприятие, което спретнаха (познайте кои) в ден за размисъл. това в голяма степен отврати хората от изборния процес. Добре е да има избори и в парламента да влязат поне 6 партии, но за това е нужна висока избирателна активност.

 55. 55 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  Това правителство е до края на другата седмица.
  А след него и Парламентът...

  "Докле е мъничка змията,
  елате да се съберем,
  с крака да й строшим главата,
  свободни да се назовем."

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 56. 56 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 668 Неутрално

  [quote#18:"altarf"]Впрочем по страната е доста спокойно, нищо общо с февруарските протести.[/quote]
  Превратът се върши в столицата...
  Превратът започна с уж СВЕТОВНИЯ ПРОБЛЕМ - защо Атака се била регистрирала, когато се избирало правителство. В интерес на истината БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ не познава случай партия да не се е регистрирала при избор на правителство (с едно единствено изключение - ГЕРБ - в 42-рото НС, с което се пусна сигналната ракета за началото на преврата!)
  Превратът бе подгряван от пропагандата, която раздуха до размерите на ГОЛЕМИЯ ПЪРВИЧЕН ВЗРИВ нещо, което не съществува - `конфликтът Пушачи и непушачи, придавайки и същото съдбовно за нас значение, както това на ГОЛЕМИЯ ПЪРВИЧЕН ВЗРИВ...
  и т.н и т.н.
  Превратът върви по вода (като по учебник; по ноти, по масло...)
  Основите на преврата са излети, колеги! Започва да се надгражда!
  Сиамските Психопати отново на кормилото!
  Да живей!

  Разтурям колоквиума!
 57. 57 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Миналата година, по това време, предричах краха на ГЕРБ защото се виждаше че провалят страната. Предрекох тежка и студена зима за бедните. Така и стана. Немотията излезе на улицата и свали ГЕРБ от власт.
  Сега протестите са предимно политически ориентирани. Междувременно държавата продължава да затъва. Ако спешно нещата не се нормализират, представяте ли си каква зима ви чака?

 58. 58 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 478 Неутрално

  Изходът е избори до дупка. На миналите избори се изчистиха сините люспи. След три месеца Атака и комунистите. На по следвашите Бойко. Тогава идва новото дясно и ляво и най вече нови хора. Всичко е нормално. Най лошото е, че хората нямат търпение......

 59. 59 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  По-добре нестабилна държава,
  отколкото стабилна кочина!

  Михаил Вешим

 60. 60 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#54] от "Калояна":

  Дори всички до един да гласуват, пак не може да се очаква да има повече от 4 партии в НС. Не забравяй че всичко се изразява в проценти.
  Това че има само 4 партии е заслуга на ГЕРБ. Те промениха закона. При мажоритарен елемент при изборите, щеше да има повече партии и независими депутати, както бе преди години.

 61. 61 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 668 Неутрално

  [quote#58:"1_bulgarin"]Изходът е избори до дупка.[/quote]

  Минималният шанс на Сумерена е: БОЙКОТ ДО ДУПКА!!!

  Разтурям колоквиума!
 62. 62 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 668 Неутрално

  [quote#60:"dissident"]Това че има само 4 партии е заслуга на ГЕРБ. Те промениха закона.[/quote]

  А сега ББ непрекъснато говори, че ГЕРБ щял да влиза в НС само за Изборния кодекс, защото съществуващият бил възможно най-лошият.
  Разбира се ББ ПРОПУСКА да съобщи кой пипа с недъгавите си ръце този кодекс...

  Разтурям колоквиума!
 63. 63 Профил на chara
  chara
  Рейтинг: 594 Весело

  Много ми е смешно като кажат големи групи не са представени!

  Ами защо не са представени бе господа/другари?
  Аз каква вина имам, че 50% от имащите право на глас не се мръднаха от телевизорите и от клавиатурите или от леглата да идат до урните, а?
  В изборите участваха 40 партии! Няма такова чудо в Европата! И пак не се припознават никъде!
  Ами да регистрират партии тогава! И да се представят! Нещо като ЕООД-тата, с които шашнахме света. Да правят кампании, не само да реват - не сме представени.

 64. 64 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Оставка на правителството, та оставка веднага. ..Ами хубаво, ама какво следва? ..Ами друго няма да може да се състави в рамките на това НС. ..Следва разпускането му, назначаване на служебно правителство и дата за избори. Общественият натиск неминуемо ще отслабне, ..първо защото ще попадне изведнъж в празно пространство, ..и второ политически сили, които ама изобщо не са ангажирани с него в момента, ще се заемат пак да правят избори. Отново ще има месеци безвремие, в което монополисти и олигарси ще пият за наше здраве стар малц. .. И така 4 месеца, а на петия ще сме пак на улицата. ..Ама никакъв извод ли не си направихме как настъпахме мотиката през февруари и началото на март? ...Защо държим постоянно да ни раздават карти от белязаната колода? ...Не е ли по-добре това правителство и това НС да поработят няколко месеца поне в условията на обществен натиск и изострена обществена чувствителност? .. Да решат, ..ако имат воля, желание и възможности някои неотложни работи, ..които бяха неотложни и през февруари.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 65. 65 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Новите избори са вече безспорни , но аз предпочитам да саоктомври . Нека дадем време на заформилите се нови движения да си регистрират партии . Да се облекчи и кандидатстването на независими . А най-добре мажоритарни избори .

 66. 66 Профил на dzmey
  dzmey
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Агенцията да се готви за закриване - поръчковите проучвания са до тук.

 67. 67 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2274 Неутрално

  "Сред лидерите на парламентарно представени партии с относително най-високо доверие се ползва Б.Борисов (25%), следван от С.Станишев (21%), Лютви Местан (9%) и В.Сидеров (5%)."

  1:1 изборните резултати:
  БСП + ДПС = 30%
  ГЕРБ + Атака = 30%
  От това по-закучено, здраве му кажи!

  Оставка на Станишев трябва да има!
  На Орешарски също!
  Гафът, който заформиха е без аналог за последния 1/4 век!
  Много неубедително е поведението на ГЕРБ в момента.
  Не е нормално тази партия изобщо да не отчита развитието на политическата криза. Ако сега се проведат предсрочни избори ще зациклим в същия омагьосан кръг. ГЕРБ ще загубят най-много, защото от 4те парламентарно представени партии, те имат най-малък твърд електорат. Историята сочи, че в аналогична ситуация СДС претърпя съкрушителен провал(да си спомним кабинета Виденов). За разлика от СДС(тогава) ГЕРБ е Вождистка партия(не знам защо я нароичат лидерска) - няма демократични механизми за излизане от вътрешнопартиен ступор. Разклати ли се благоговението към Боце, ще се сринат подобно на кула от карти. Тогава, тежко ни - в парламента ще попаднат куцо и сакато, вкл. повече от една националистическа а защо не и етническа партии.
  Факт е, че без компромис ГЕРБ се очертават като деструктивна опозиция. С много малка вероятност Боце да еволюира до някакво по-гъвкаво политическо поведение. Дори и оневинен в съда с изчистено име Цветанов едва ли би бсе превърнал в мощен магнит за избирателите. Естествено, всички с потенциал да хвърлят сянка върху ореола 'Борисов, възнак прегарят...

  I Want To Believe
 68. 68 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 712 Неутрално

  До коментар [#31] от "Коки":каккво сте се озъбили пак срещу ГЕРБ-не знам...само една и съща песничка си пейте.Борисов е решението в момента.Осъзнайте го най-сетне!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 69. 69 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#56] от "Ганий":

  Ганчо, не се прави на голям конспиратор. С празнословията си (като съсела) не можеш да скриеш липсата на конкретика и креативност.
  Впрочем, ако не можеш по друг начин да се самозадоволяваш, дано поне това те докарва до душевна полюция.

 70. 70 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 541 Гневно

  До коментар [#1] от "sto67nes":

  Отново изпускане на парата както беше през далечната 1989 г.,Безадресно в политически смисъл и съдържание.Викането за оставка няма да реши проблема,както и писъците по ВНС ,нови избори и т.н.глупотевини.Защото комунистическите разбойници -Станишевци,Догановци,Бориовци,Цветановци и много още са пак тук и пак ще бъдат във власта,защото в тях са парите и богатствата загррабени и откраднати от всички нас.Основното искане на протестиращите трябва да бъде незабавно Закон за Декомунизация,лустрация,национализация на заграбеното и Народен съд по германски модел и форма за денацификация на Германия,предложена ни от самите германци на СДС ,в лицето на нищожеството ,наречено Жабата,но отхвъррлено от този комунист и разбойник и хората агенти около него.Затова сме на този хал,защото не се смени политическата система,а се подмениха хората ,наследници на ортодоксалните червени изверги избили през тези години повече от 229 хил.българи.Само смяната на комунистическата система по германски модел,може да прочисти обществото ни веднаж и завинаги от комунистите и агентите.България е обхваната от тотален комунизъм -от президента до портиера.Апропо,Европейската полиция посочи размера на изнесените капитали към офшорни фирми за последните 2 г.повече от 5,5 милиарда евро,като един от героите собственици на подобни разбойнически сметки е комунистическия наследник и активист на комсомола от Г.Делчев т.н.наш президент ,наричан от неговия ментор Буда-ирландската пастирка или още чехльто.

 71. 71 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2282 Неутрално

  "защо няма въпроса "ако изборите бяха днес , за кого бихте гласували "“

  И аз съм учудена, че този въпрос липсва. Ти - леко, а аз - съвсем сериозно учудена. Така и така са правили изследване, да бяха попитали. [/quote]

  Те са питали, ама крият резултатите!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 72. 72 Профил на dzmey
  dzmey
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Протестиращите протестират заради самите протести, голяма част от тях не са гласували, съгласявайки се със статуквото и това, че за тях всичко им е наред.
  Е, са съгласни с всяко управление - защо протестират, ако не е проради гореописаното!

 73. 73 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#69] от "marker":

  Един драпа за себе си, като прави ЗАЛОЖНИЦИ на своите страхове и комплекси ЦЯЛ ЕДИН НАРОД...

  http://www.youtube.com/watch?v=Bi9SnrzVt4c

  Разтурям колоквиума!
 74. 74 Профил на dzmey
  dzmey
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#67] от "2.5":

  Герб не партия на Вожда, а на Мутрите(мафията), които се сляха с властта и си направиха държава по техен образец и модел, чрез когото хората да ги обслужват.

 75. 75 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1193 Неутрално

  Само ДПС не губи от електората си. Защо ли? Ами защото е етническо-религиозна формация, чийто електорат е БЕЗКРИТИЧНО настроен към ръководството и Доган. Този електорат иска турски език и ислям. Ние имаме икономически искания и просперитет за страната, а този паразитен електорат се стреми към небългарски цели. Необходимо е да се дефинира ясно що е това етническа партия.

 76. 76 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#63] от "chara":

  Прочети: [#60]
  За Кунева гласуваха над 130хлд, това е много голям град в България, и пак не влезе.
  Броят гласували няма никакво значение. Процента определя кой да влезе в НС. АТАКА получи 258хлд гласове и има 23ма представители в НС, което е малко над 11хлд за депутат. Смятай сега колко депутати трябваше да има Кунева или (ДСБ, БДФ) според гласовете.

 77. 77 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Изходът са нови избори.
  Реалността обаче е някъде през октомври
  Колкото по-рано ги разберат политиците това, толкова по-добре.

 78. 78 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 668 Неутрално

  [quote#69:"marker"]не се прави на голям конспиратор[/quote]

  Ако се въреш назад във форума, ще видиш какво съм цитирал...
  Още след като се разбра, че ще има предсрочни избори, в същия ден един зрител се обади в предаването на В. Енчев и каза:
  `На предстоящите предсрочни избори нищо няма да се реши... Ще стане патаклама и следващите избори ще са през есента...` (цитирам почти дословно!)

  Възпроизведох думите на зрителя и казах (и тогава, и сега), че нямам какво да добавя!

  Разтурям колоквиума!
 79. 79 Профил на Калояна
  Калояна
  Рейтинг: 381 Неутрално

  [quote#60:"dissident"]Не забравяй че всичко се изразява в проценти. [/quote]
  Именно - на база активност и брой действителни гласове, т.е. при висока активност и мин. процент недействителни гласове, разпределението може да е различно.

 80. 80 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#65] от "magnas":
  "Новите избори са вече безспорни , но аз предпочитам да саоктомври ."
  ...
  Още по-новите ще са през февруари 2014-та, ...после по Богородица, ..после по Коледа същата година.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 81. 81 Профил на dzmey
  dzmey
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#54] от "Калояна":

  Какво значи ден за размисъл, ако не една популистка менторска глупост; ако до последния ден не знаеш за кого ще гласуваш, как ще го направиш в последния ден, при положение, че не знаеш, какво предлагат партиите, и дали това, което предлагат ще го изпълнят или си говорят като за пред Българи!


 82. 82 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#73] от "Ганий":

  Благодаря за линка.
  Ама на този ИЗОБЩО не съм му фен и никога не съм гласувал за него.

 83. 83 Профил на Ivan Donchev
  Ivan Donchev
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#18] от "altarf":

  Въобще не говори глупости, че в провинцията било спокойно, като си седиш на компютъра в София, разгледай 3 местни сайта в едно малко градче, "5 минути", "Алтернативна Искра","За Казанлък", за да видиш колко е спокойно и после продължавай с измислените си коментари...

 84. 84 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3655 Весело

  До коментар [#73] от "Ганий":
  Абе как все така става, че който ви е конкурент за властта все "драпал за себе си", пък вие червените все за добруването на народа мислите. И при почти перманентното ви властване тоя същия народ дето сте толкова загрижени за него, все по-гладен и все по-гол и бос става?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 85. 85 Профил на Калояна
  Калояна
  Рейтинг: 381 Неутрално

  [quote#81:"dzmey"]последния ден не знаеш за кого ще гласуваш, как ще го направиш в последния ден[/quote]
  Разбира се, че доста преди този ден си решил, но въпроса не е затова, а за едно принципно поведение на медии и институции.

 86. 86 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#79] от "Калояна":

  Изглежда че не можеш да смяташ. Няма никакво значение брой гласували. Процента е важен. Виж резултата от гласуването и за всяка партия го умножи по две. Така ще увеличиш два пъти гласовете. След това пресметни процента и ще получиш същото. Опитай да умножиш с колкото си искаш, пак ще получиш същият процент.
  След като е казано че са нужни 4%, няма никакво значение колко са гласувалите. Не набереш ли над 4% си вън.
  Точно това се получи.
  Ако имаше и мажоритарен елемент, тогава брой гласове щеше да има някакво значение.

 87. 87 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 668 Неутрално

  [quote#84:"Храбър"]пък вие червените все за добруването на народа мислите[/quote]

  Както ти е добро известно, аз съм далтонист и не налитам на цветно...
  Но фашагите, неофашагите и профашагите ви познавам по почерка...

  Разтурям колоквиума!
 88. 88 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#85] от "Калояна":

  Аз пък смятам, че "денят за размисъл" е пълна глупост или по-скоро - отживелица. Глупост е и забраната за даване на междинни резултати в деня на избора, и без това с езоповски език и сега я заобикалят.

 89. 89 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 492 Весело

  И какво стана с кънчорайчевите червени клювци? Защо не се появяват да ни обяснят колко са безотговорни протестиращите срещу мамин Делян - детето-чудо на съдебната система - експертът по национална сигурност, рекет и монополизиране на медиите? Вчера Станишев със сериозен тон обясняваше на журналистите за моралния катарзис, в който изпаднал Пеевски. Те хората си умират от смях, а той ги пита "ама, защо се смеете?"

 90. 90 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#87] от "Ганий":

  Недей така, сега се издаде. Освен комунистите, не знам друг да нарича опонентите си фашаги. (Знаеш ли какво означава тая дума изобщо?)

 91. 91 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  До коментар [#15] от "t' Ankus":

  Това не е коректно. На улицата има и хора, които са представени в народното събрание.

 92. 92 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  До коментар [#16] от "altarf":

  Няма значение за кого, важното е да ИМА ПОУКА. Аз ще ти кажа кога няма поука, когато направят издънка като тази, и от това не последва нищо. По добре да свалим и следващите при подобен гаф, отколкото да търпим тези да си мислят, че са се оттървали.

 93. 93 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 668 Неутрално

  [quote#90:"marker"]Недей така, сега се издаде. Освен комунистите, не знам друг да нарича опонентите си фашаги. (Знаеш ли какво означава тая дума изобщо?)[/quote]
  [quote#84:"Храбър"] пък вие червените все за добруването на народа мислите.[/quote]
  [quote#87:"Ганий"]Но фашагите, неофашагите и профашагите ви познавам по почерка...[/quote]
  Драга маркер,
  Специално за теб ще обясня, че 84 е по-малко от 87, т.е. някакъв фашага, без да съм му обръщал внимание, ме нарече червен (т.е. комунист), а както е знайно, на всеки, който ме нарече червен/комунист му отвръщам фашага...
  Кат ти гледам злобното личице и тий май към тях залиташ...
  Да не тъжиш още, че за Асистентчето го изхвърлиха от политиката... Недей да тъжиш - не се знае - може пак да се върне на бял кон - и той имат опит в превратите.

  Разтурям колоквиума!
 94. 94 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  До коментар [#29] от "altarf":

  Първо не е вярно че в страната е спокойно. Има същите по размер протести, които имаше и преди (включително и Варна, срещу кмета). Но не са толкова пропорционално големи колкото са протестите в София, защото протестите в София сега са МНОГО по големи. Виж новините, и преди и сега в пловдив протестират 1000 души. И преди и сега протестите във Варна извадиха 1000 души. В страната не е спокойно, просто протестите в София са много по-големи.

 95. 95 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#3] от "Питанка":
  Оставка и избори. Това е решението."

  -А резултата-никакъв или плачевен.

 96. 96 Профил на dzmey
  dzmey
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#85:"Калояна"]Разбир се, че доста преди този ден си решил, но въпроса не е затова, а за едно принципно поведение на медии и институции.[/quote]

  Хората, кога трябва да научават за дадено престъпление (фалшивите бюлетини, приготвени за ...) - когато се решава тяхната съдба (излизат да гласуват, но по това време са им приготвили въже, което сами да си окачат поради неведение), или след това, когато вече въжето им е на шията и ритнат столчето (пуснат бюлетината); тогава и да съжаляват е твърде късно!
  Както се казва: след дъжд качулка.

 97. 97 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  До коментар [#29] от "altarf":

  Забравих да кажа второто, синдикатите дето водеха част от предните протестиращи сега са се покрили.

 98. 98 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 668 Неутрално

  [quote#69:"marker"]Ганчо, не се прави на голям конспиратор.[/quote]

  Предполагам си десебарка - обидите са тяхна запазена марка...
  Особено обичат да обиждат първи...

  Разтурям колоквиума!
 99. 99 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1661 Неутрално

  [quote#91:"Делян (delian) Делчев"]Това не е коректно. На улицата има и хора, които са представени в народното събрание.[/quote]+++ Не съм носител на цялата истина и последна инстанция ... представените в парламента също имат за какво да протестират - благодаря за допълнението. ГЕРБерите още не са разбрали че са уволнени ... те също са доста голяма група и имат основание ... получиха достатъчно за да си повярват и недостатъчно за да останат. Другите представени в парламента също са изправени пред празен хладилник и липса на работа

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 100. 100 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  До коментар [#42] от "altarf":

  Разочарованите граждани. Всеки е различен, но ни обединява това че сме разочаровани от правителството. Много е просто. Няма нужда от нищо повече.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK