КРИБ призова за нови избори без отлагане

КРИБ призова за нови избори без отлагане


Откакто встъпи в длъжност на 29 май т. г. (преди двадесет дни) кабинетът "Орешарски", както и парламентът, се занимават единствено и само със силовите структури на държавата, докато икономиката е оставена на заден план. Това пише в декларация на работодателската организация, изпратена до медиите тази вечер.


"По дефиниция КРИБ е заинтересована от устойчива и предсказуема изпълнителна власт. Ситуацията в момента обаче ни оставя една единствена алтернатива - да дадем възможност на истински активните български граждани да излъчат нов парламент в едни нови, демократични и честни избори. Без отлагане."


След погазването на всички правила и процедури за избиране на ръководител на най-висшата инстанция на националната сигурност, ние проявяваме разбиране за мотивите, продиктували навременната и бърза реакция на президента на Република България.
Подкрепяме също така и справедливите искания на протестиращите наши сънародници на площадите на страната ни. Много от тях са и работодатели като нас или наши служители. И не очакваме тези протести да спрат в обозримо бъдеще, се посочва в декларацията.


В нея се посочва още, че Конфедерацията не е политическа партия и никога няма да бъде. "Същевременно КРИБ като най-голямата работодателска организация не може да допусне предприемането на политически действия, които да доведат икономиката на България до колапс."


Фирмите - членове на КРИБ изповядват основни демократични ценности като правова държава, върховенство на закона, икономическа свобода и толерантност. Те са създали и поддържат над 800 000 работни места. Тези хора споделят нашите ценности, посочват от ръководството на организацията.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK