Има голяма вероятност от режим на тока, обяви Драгомир Стойнев (обновена)

Има голяма вероятност от режим на тока, обяви Драгомир Стойнев (обновена)

© Анелия НиколоваИма голяма вероятност от режим на тока, защото не са правени инвестиционни ремонти, а само ремонти на хартия. Това каза в сутрешния блок на Би Ти Ви Драгомир Стойнев, министър на икономиката и енергетиката.


Той допълни още, че всички държавни фирми са задлъжнели една към друга. Всички производители на ток идват при мен и представят неразплатени сметки, защото няма свежи пари в системата, посочи Стойнев.


"Всички държавни фирми са задлъжнели – ако започнат едно по едно да фалират предприятията, естествено, че това(режима на тока - бел. ред.) е възможен сценарий. Уверявам ви, че падне ли правителството, сгромолясваме и държавата. Още 6 месеца безвремие ще бъде пагубно", допълни още министърът.
При посещението си в събота в "Мини марица изток" той установил, че там работата може да спре, защото не са подменяни основни части на съоръженията, източвани са пари. Стойнев съобщи, че потреблението на ток в бита в момента е спаднало до 70% от обичайните си нива, а при бизнеса – до 30% на сто. "Каква икономика имаме ние? Нямаме!", обяви министърът на икономиката.


Обявените преди ден социални и икономически мерки от програмата на кабинета нямат за цел да заглушат протестите, а са нужни на България, за да оцелее в близките месеци, обясни още Стойнев.


Той заяви, че не е заел този пост, защото е мното престижно да си министър, а защото трябва да се свърши "тази работа". Хора от енергийния сектор му заявили, че е луд да поеме този пост в момента, защото ситуацията в енергетиката била като стая с динамит, в която министърът се разхожда със запалка.


"Моята задача в тази криза е да спася положението. Иначе най-лесното е да хвърлим оставка и следващите да се оправят. Но това е бил принципът през последните 23 години", посочи позицията си Стойнев.


Снощи на свое заседание енергийната комисия в Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за енергетиката и в Закона за ВЕИ с цел да се измени моделът на ценообразуване на тока. На въпрос защо тези промени не са били приети преди седмица, а се задвижват сега, в разгара на протестите, министърът обясни, че върху промените се работело денонощно, те били работа на независимия енергиен регулатор и всичко това не ставало със заповед на министъра.


На въпрос за причините да се назначават неподходящи хора на ключови постове и после да се налага да бъдат освобождавани, министърът обясни, че в днешната ситуация много малко били хората, които са готови да поемат отговорност, да имат чисто минало и да са експерти. Всеки в миналото може би е направил някаква грешка, обясни той. "В момента да си част от правителството - всички залагаме името си. Факт е, че при някоя грешка, това означава край на политическата кариера", обобщи той.


Според него хората искат нов тип на правене на политика. "В днешно време не е достатъчно да си добър експерт, най-важно е хората да ти вярват", посочи той.


В петък ще се проведе поредното заседание на обществения съвет към Министерството на икономиката и енергетиката, на което ще бъдат обсъдени промените в енергийните закони и предлагания нов модел за ценообразуване на тока, съобщи още Стойнев. Съветът не е заседавал в последните три петъка.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (168)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Над 500% е поскъпнало ядреното гориво в Козлодуй за 6 години.

  До скоро разполагах единствено с две информации, за цената на една ядрено горивна касета, от тези, които се зареждат в реакторите на действащите блокове 5 и 6, на АЕЦ „Козлодуй”. Първата информация получих от сигурен източник още докато работех в централата през 2008 г. и тя беше € 875 000 (осемстотин седемдесет и пет хиляди евро) бройката. Втората получих през зимата на 2011 г., от друг източник, след негов разговор с тогавашната председателка на СД на АЕЦ-а Милена Ценова, че цената вече е скочила на € 1 500 000 (милион и половин евро) за бройка. За да добиете по-реална представа за сумите ще ви напомня че за зареждането на един реактор, което се случва веднъж на година, са необходими приблизително 45 броя ядрено-горивни касети, а за двата действащи реактора – 90 (деветдесет) броя. Смятайте сами.
  Но буквално преди няколко дни се сдобих с наистина автентична информация – финансово счетоводните отчети на дружеството АЕЦ „Козлодуй” ЕАД, за периода 2006-та – 2012-та години. Те не са публични в широкият смисъл на това понятие, но са откриваеми в платени справочни системи, откъдето и аз се сдобих с тях. В тях са посочени сумите похарчени за ядрено гориво към дата 31 декември на съответната година, но въпросното ядрено гориво все още не е влязло в употреба, а се намира на склад и предстои да се използва през следващата година. Но за да стане съвсем ясно нека видим конкретните числа и после пак ще поясня.
  2006 г. – 51 271 000 лв.;
  2007 г. – 97 804 000 лв.;
  2008* г. – около 190 000 000 лв.;
  2009 г. – 207 898 000 лв.;
  2010 г. – 231 725 000 лв.;
  2011 г. – 222 459 000 лв.;
  2012 г. – 262 043 946 лв.
  * в Баланса за 2008г. ядреното гориво е обединено с останалите материални запаси под общото перо „Материални запаси” (МЗ) и обща сума от 241 843 000 лв., но съдейки по останалите Баланси излиза че останалите МЗ са почти постоянни и възлизат на около 50 000 000 лв., откъдето се получава и оценката за стойноста на горивото. Ако някой от АЕЦ-а възразява нека даде по-точна информация.
  По-долу можете лично да се убедите във верноста на числата, за годините 2006, 2007 и 2012, което не означава, че не разполагам с останалите отчети или, че посочените суми са не верни. Какво означават тези суми? Нека вземем първата, за 2006-та година. Тези над 51 милиона лева означават, че до края на годината, но не само в рамките на отчетния период, а и през всички предходни години, е закупено ядрено гориво, което все още не е влязло в употреба, а се съхранява на склад и предстои да се използва в някой следващ период. Преобладаващото количество налично ядрено гориво, за всеки един от отчетните периоди, е предназначено за използване на действащите блокове 5 и 6, на АЕЦ „Козлодуй”. Но както се разбра наскоро (в това число и аз самият го научих и се втрещих) в тези суми са влизали и няколко броя (предположително около 10) ядрено-горивни касети, които са закупени в периода 1979-та – 2003-та години, за да бъдат използвани в реакторите (ВВЕР-440), на вече затворените блокове 3 и 4, но така и не са били вкарвани в тях, а на скоро са върнати в Русия, за без пари. Виновни и наказани няма. Оправдания и обяснения – колкото си искате.
  Сега можем да направим проверка, дали информацията ми за цената на една ядрено-горивна касета от € 875 000 евро, за 2008-ма година е вярна. Тогава броят на наличните ядрено-горивни касети беше 96 броя. Ако си направите труда да умножите бройките на цената и после я превърнете в левове ще получите нещо близко до 170 000 000 лева. Останалите около 20 000 000 лева най вероятно се отнасят до неизползваните касети за блокове 3 и 4. така проверката дава потвърждение на информацията. Същото ще се случи и ако направим проверка за цената от около € 1 500 000 за касета през 2011 г. Проверка на достоверноста на тази цена също ще се окаже вярна, ако преди това се направи едно уточнение, което сега ще ви спестя, за да предизвикам представителите на ядрената мафия да протестират този факт. Ако протестират тази цена ще трябва да предостават допълнителна информация, но това няма да им се стори приемливо и, както винаги, ще подвият опашка. Съдейки по числото за края на 2012-та година може даже да се вярва, че цената за бройка е надскочила милион и половина евро.
  За какви загуби на всички нас ни говорят тези числа?
  Първо: Всички тези числа, за съответните периоди показват/говорят, че българския клон на ядрената мафия е кредитирала безлихвено руския клон на ядрената мафия от което всички ние сме загубили около или даже над сто милиона евро, за последните девет години. Защо това е така? А това е така, защото всичкото това гориво е било закупувано около една или повече от една година предварително. Преди да дойде времето то да влезе в реактора и да почне да гори. Нормална практика е горивото да се доставя около месец или най-много два преди зареждането му в реакторите. Но от 2004-та година и до ден днешен се предприема нова схема за презапасяване, което ощетява всички нас. Така, примерно, АЕЦ „Козлодуй” този месец купува ядрено гориво за 200 милиона лева, държи го една година на склад и го зарежда в реакторите едва следващата година, през юни. През това време, една година, тези 200 милиона лева се въртят по други схеми от руснаците и това им носи печалба, но не и на нас. При най-скромни оценки те биха могли да донесат минимум 10% допълнителен доход или около 20 милиона лева на година. Но вместо АЕЦ-а да използва тази възможност, за да поевтинеят цената на тока решават да ги подарят на руснаците.
  Второ: Всичките тези суми, които виждате горе, а и тези които не виждате, за годините 2004 и 2005 въобще не би трябвало га ги плащаме. Горивото е следвало да ни се доставя безплатно! Защо ли? много просто. Това гориво е експериментално. То не е преминало задължителните, предварителни тестови изпитания в Русия, преди да ни бъде предложено и доставено. Освен това то е изготвено от рециклиран Уран, а родната АЕЦ няма лиценз за използване на такова гориво. Сумирайте всички горни числа и смятайте загубата.
  Трето: Не само че не е трябвало да платим и стотинка за ядреното гориво през последните девет години, но заради провеждането на експеримента на наша територия и с използването на наша база и персонал руснаците би следвало да ни плащат на нас и то никак евтино.
  Сумарно загубата до сега гравитира около числото два милиарда лева. И това е само по схемата с ядреното гориво. Както не веднъж съм казвал от АЕЦ „Козлодуй” има стотици други малки и средни схеми за източване. А вие искате тока ви да поевтинее? Не ви ли се струва, че нещо се самозабравяте?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 2. 2 Профил на Vasil Daskalov
  Vasil Daskalov
  Рейтинг: 221 Весело

  това май трябва да е в рубриката: Цитат на деня

 3. 3 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 852 Неутрално

  Стига сте плашили хората бе, боклук. Аман от вас. Режим на тока ни чакал, нещастник червен.

 4. 4 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1154 Весело

  Комунист плаши народа, че без него ще има потоп и пита:

  Стахува ли ви режим на тока?

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 5. 5 Профил на Георги Литвиненко
  Георги Литвиненко
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ха-ха-хааа. Добре, че е този.

 6. 6 Профил на TrakerBG
  TrakerBG
  Рейтинг: 434 Весело

  Вероятността от шамари и ритници е доста по-голяма, по мое мнение. Министърчето да се хваща на работа и да намали глупостите в думите си. Решение има и то минава през сеч на олигархията, няма какво толкова да му се мисли.

  Практикуването и толерирането на тъпотия е престъпление.
 7. 7 Профил на Amoravis
  Amoravis
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Започнаха инсинуациите, че, видиш ли, без това правителство всичко ще пропадне. Абсолютни глупости!

 8. 8 Профил на purple_rain
  purple_rain
  Рейтинг: 434 Весело

  Ако Стойнев се задържи по-дълго министър нищо чудно да има режим на тока,както по времето на любимата му БКП

 9. 9 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2254 Неутрално

  Абе, докато грее слънцето няма такава опасност... поне през деня ток ще има...

 10. 10 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  "Уверявам ви, че падне ли правителството, сгромолясваме и държавата"

  С това правителство сгромолясването е абсолютно сигурно и ще (задраскано) Е в още по-бързо.

  За тоците: Имаме повече производство на ток, отколкото консумация (вкл. износа). За какъв режим става дума?

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 11. 11 Профил на grinch
  grinch
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Споко,... България е оцеляла повече от 1300 години ....
  ... но на гнил зъб пломба не се слага ...!!!

 12. 12 Профил на petark
  petark
  Рейтинг: 434 Неутрално

  еми да, затова ни е небходим АЕЦ Белене иначе режим на тока а презапасяване с продукти необходимо ли ни е

 13. 13 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#2:"vdaskalov"]Цитат на деня[/quote]

  По-скоро: Оливането на деня!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 14. 14 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 991 Весело

  Въвеждайте режима , дърпайте шалтера и СИ ВЪРВЕТЕ!

  Ние ще се оправим бързо, без вас малоумници!

 15. 15 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3368 Неутрално

  Ми каква друга вероятност да има като за 24 години смачкахте всички пориви на народа за по добър живот и пак вие синовете и внуците сте на власт.

 16. 15 Профил на Истината - "езикът на омразата"
  Истината - "езикът на омразата"
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Комунистите само дървото може да ги респектира. Исторически доказано. Мирния протест ще има ефект, колкото имаше и мирния ("плавен" преход....

  Като за начало - мощен протест пред НДК в събота. Да покажем да ПЕЦ с какви боклуци си имат работа, щото те явно не виждат ......

  Molossian: Желанието на международния модерен другариат за равенство между нормалността и извратеността създаде чудовища.
 17. 17 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1154 Весело

  ДрОгарЕ, редно да спрете и продажбата на тоалетна хартия, за да няма с какво да ви замерят.
  Това е ваш специалитет от златните години на социализЪма, тогава и токът го пускахте 2:2 или 3:1...

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 18. 18 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Ми има с тази простотия навсякъде не на тока ами режим на храната ще има. Глупаци и лудите са вече мнозинство на всички нива в държавата и даже се увеличават, защото се поддържат.

 19. 19 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 836 Неутрално

  "Уверявам ви, че падне ли правителството, сгромолясваМе и държавата."

  тоя май ни плаши?

  махайте се, боклуци!

 20. 20 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Новата 1988-89 години идва....Тоя филм сме го изживели....

 21. 21 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 541 Неутрално

  С режим на тока ще ни плашат?
  Червени боклуци! Червени боклуци!
  Оставка! Оставка! Оставка!

  Дове4ера отново на протеста.

 22. 22 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 659 Гневно

  Стойнев, ти си един безвременник!

 23. 23 Профил на Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  "Уверявам ви, че падне ли правителството, сгромолясваме и държавата. Още 6 месеца безвремие ще бъде пагубно", допълни още министърът.

  И какво му е времието сега. Обяснения колко е лошо. И как държавата ще се сгромоляса.
  Тия номера ги гледахме последните 8 години. Ако са правени ремонти само на хартия, да се прегледат договорите и се задейства неустойка. Да се извършат ремонтите действително.
  А не преди изборите да обещаваме едно, а след тях да разказваме колко е сложно и невъзможното да се случи.
  Това е или лъжа или пълна некомпетентност.
  Което означава, че е по-добре да се прекъсне безвремието с нови избори.

  През последните 4000 години не е опитомено нито едно ново животно.
 24. 24 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Пич, режими на тока преживяхме достатъчно. Ще оцелеем пак.
  Вас не можем да преживеем и ако искаме да оцелеем тук и сега идете си с мир.
  Ако имахте грам отговорност, да бяхте казали на поръчителите, че така през просото не може.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 25. 25 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Не режим на тока, а трябва строг затворнически режим за определени лица.

 26. 26 Профил на Phik
  Phik
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Айде бе, без БСП няма държава? Чл. 1?

  Аз съм готов да рискуваме

 27. 27 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1154 Любопитно

  Само веднъж съм виждал комунисти да си дават оставката и това беше съпроводено със замеряне с павета около парламента... явно и сега може да стане само така...

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 28. 28 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 434 Неутрално

  На мен държава не ми трябва, а на вас?

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 29. 29 Профил на rnq0w6jime
  rnq0w6jime
  Рейтинг: 8 Гневно

  "Има голяма вероятност от режим на тока, обяви Драгомир Стойнев"

  ай-ай-ай, ми, така стаа, га додат неправилнити комунета!!!

  Срещу Модератур са нирита.... <= ней ламба, мноу точки, па и имиту мий пароль
 30. 30 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 991 Весело

  Стойне, стойне-е-е-е-е!
  " Веднъж стомна за вода, дваж стомна за вода, на третия се счупила!

  Една ясна и обоснована мисъл не си изказал до сега!

 31. 31 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 907 Гневно

  Добре дошли в света на социалистите! Те работят най-добре, когато има протести, режим на тока и купонна система! МАРШ!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 32. 32 Профил на Vassco
  Vassco
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Ами ще има, като е некадърно правителството да се справи с енергетиката. И след като Станишев изхарчи една камара пари на вятъра за АЕЦ Белене. Само народен съд ги оправя тези наглеци!

 33. 33 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1246 Гневно

  Нали има свръхпроизводство, какъв режим на тока, какви 5 лв?!?!

  Апокалипсисът апокалиптичен
 34. 34 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Наглост и заплахи! Явно това ще получаваме оттук нататък, ако не ги спрем!
  Протести всяка вечер, няма друго спасение!

 35. 35 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  [quote#3:"SSS"]Стига сте плашили хората бе, боклук. Аман от вас. Режим на тока ни чакал, нещастник червен. [/quote]Не бъдете толкова скептичен - комунистът може да предизвика и дефицит на пясък в Сахара.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 36. 36 Профил на smokingpipe
  smokingpipe
  Рейтинг: 434 Неутрално

  " Има голяма вероятност от режим на тока, защото не са правени инвестиционни ремонти, а само ремонти на хартия. "

  Фирмите извършили ремонти на хартия са известни на министъра .
  Да не ги прикрива .
  Прокуратурата е в очакване .

 37. 37 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 907 Гневно

  Още 6 месеца безвремие ще бъде пагубно

  По-добре година безвремие, отколкото 4 години да сте на власт! Тогава със сигурност няма да има държава!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 38. 38 Профил на didco
  didco
  Рейтинг: 436 Гневно

  Мухльо, това не ти е '86, а аз не съм червена бабичка да ти повярвам! Измитай се!

 39. 39 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Едно време при бай Тошо също имаше режим.Е и с какво са се променили комунистите от тогава.Май с нищо!?

 40. 40 Профил на drun_drun
  drun_drun
  Рейтинг: 640 Любопитно

  При свръхпроизводство от над 2.5 пъти над потреблението - режим на тока? Тоя добре ли е или е просто червен боклук???

 41. 41 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1372 Гневно

  Любопитното е, че само при комунисти на власт е имало режим на тока.

  Г-н министер, до оня ден обясняваха всички, че производителите на ток работят на минимално производство, а днес обяснявате, че щяло да има режим на тока... защото бла, бла.
  Та да ви обясним нещо - От кога са ЕРП-тата? Вие не знаете ли, че ние всички плащаме дубъл на консумацията си, за да има точно такива инвестиции. Е не мислите ли, че не би трябвало да е наш проблем ремонта на хартия, защото ние вече сме платили за него?

  Баси, доживях да слушам подобни глупости.
  Как не ви е срам??

  Жената е покана за щастие
 42. 42 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1241 Гневно

  Нещастник, никой не се връзва на празните ви приказки!

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 43. 43 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 510 Весело

  Браво, Стойнев, браво, млада червена надеждо!
  Е така кардинално се решават проблемите!
  Скъп ви е тока? Добре!
  Няма да имате ток!

 44. 44 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1946 Гневно

  Те и хората на Боце твърдяха, че без тях не можем.
  Можем разбира се, но наглостта на Стойнев граничи с глупост.
  В прав текст му го казвам: Стойнев - можем без вас и режим на ток няма и не трябва да има.
  Калинка непоръбена.
  Мразя ви безплатно.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 45. 45 Профил на nboyan
  nboyan
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Хехехех, годината е 2013 и съществуват модерни технологий не толкова скъпи вече за решаване на проблемът, резервни захранвания дали ще са в комбинация с генератор източник на електроенергия най- елементароно е фотоволтаик е въпрос на избор. В случая, манипулирането чрез страх е лош опит!!!!

  'Българският народ е кротък, тих и скромен, но е блестящ пример за героизъм и кураж' - Шимон Перес
 46. 46 Профил на drun_drun
  drun_drun
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Сега да чакаме и купончетата от 90-а година ли? Дежа вю.

 47. 47 Профил на rkirov
  rkirov
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Чий подпис стои под "ремонта на хартия" ?
  С радост ще преживея още един режим на тока ако знам , че този който е виновен ще стои до живот на тъмно и влажно место.
  Не ми трябва констатация трябва ми действия да виждам

  Все по-хубаво става :)
 48. 48 Профил на Дразнител
  Дразнител
  Рейтинг: 594 Весело

  До коментар [#3] от "SSS":

  Те са способни да го постигнат! Това са комунистите - вода гази, жаден ходи.

  Жизнь или Life - избор има.
 49. 49 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Аман бе! Няма ли да спрат да ни правят на маймуни?!

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 50. 50 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  По-голямо сгромолясване на държавата от това вие да сте на власт НЯМА!
  Подавайте оставка и не се опитвайте да плашите хората по комунистически!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 51. 51 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1128 Разстроено

  От статията :
  "вероятност от режим на тока, защото не са правени инвестиционни ремонти, а само ремонти на хартия."

  Само не разбрах ремонти от страна на НЕК или на ЕРП-тата ? То всъщност и в двата случая положението е отчайващо... НЕК е огромна черна дупка в публичния сектор и се надпреварва със Здравната каса, кой ще погълне безвъзвратно повече ресурси... А на 3-те частни компании, които са си парцелирали преноса на ел.енергия е време да спрем да ги наричаме инвеститори, защото наистина са такива само на хартия.

  Пак от статията:
  "че падне ли правителството, сгромолясваме и държавата. Още 6 месеца безвремие ще бъде пагубно"

  Глупости...много насериозно са се взели...Искаш ли да започнеш нещо полезно за страната, колкото и малко време да ти се даде, трябва да работиш, а не да мрънкаш... Пример - кабинета на Райков и въвеждането на правила относно парите на публичните фирми.

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 52. 52 Профил на drun_drun
  drun_drun
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Има ток - има проблем, няма ток - няма проблем. Максимата на Сталин след почти век.

 53. 53 Профил на Mustafa Byalkov
  Mustafa Byalkov
  Рейтинг: 381 Гневно

  Виденов остави държавата фалирала и на режим за хляб по половин хляб на човек на ден.
  Олигарски ще остави страната с режим на ток, с нови заеми, които му трябват за да плати обещанията към "бедните" и "онеправданите" и режим на тока, защото иска 5% намаление на цената му.

  Като паднат до няколко дни, нищо няма да е изпълнено и ще дуднат после 4 години, как са щели да свършат гениални неща, ама протеста им е попречил.

 54. 54 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Започнаха със заплахите. Тия са способни не само режим на тока да въведат при неколкократно свръхпроизводство ами и външна помощ да поискат или да направят атентати и убийства само и само да се задържат на власт.

  Няма шики-мики.
 55. 55 Профил на alex_8712
  alex_8712
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Да очакваме ли връщане и на купонната система?!
  Историята се повтаря - земеделци, пазете мандрите!!!


  Поздрави


 56. 56 Профил на crazyforest
  crazyforest
  Рейтинг: 381 Неутрално

  В момента сплашват. Режим на тока, режим на водата, само и само да накарат народа да клекне!

 57. 57 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1085 Гневно

  До коментар [#1] от "Къти":

  Благодаря за коментара! Не съм изненадан, че руснаците си правят каквото искат. Никога, нищо добро за България, не е дошло от северно-азиатската република.
  А тези двамата от снимката, да ходят да плашат гаргите, с подобни изказвания! Държавата може без тях!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 58. 58 Профил на drun_drun
  drun_drun
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Стойнев:"Уверявам ви, че падне ли правителството, сгромолясваме и държавата."
  СгромолясваМЕ? Това на заплаха ми прилича.

 59. 59 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1341 Гневно

  Стойнев, ти кво, страхуваш ли ни? Я се осъзнай малко!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 60. 60 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 488 Весело

  "защото не са правени инвестиционни ремонти, а само ремонти на хартия...."

  ще имаме и ток ... на Хартия !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 61. 61 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1358 Весело

  Да почваме веднага АЕЦ Белене.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 62. 62 Профил на rnq0w6jime
  rnq0w6jime
  Рейтинг: 8 Весело

  [quote#30:"Да бе да"] ясна и обоснована мисъл [/quote]

  нъл разбираж, ча тва ша дай баа трудну защитима кунструкча? или ней?

  Срещу Модератур са нирита.... <= ней ламба, мноу точки, па и имиту мий пароль
 63. 63 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 746 Весело

  До коментар [#44] от "д-р Замен - бях на БАНско ":
  дофторе, ти нали от германия ни подкрепяш, така че това теб не те интересува, така или иначе, иначе и аз мразя безплатно тъща си, ако та интересува!

 64. 64 Профил на kalliope
  kalliope
  Рейтинг: 480 Гневно

  Ах, гадняри такива, плашите ли ни вече? Няма да ви оставим, защото ни плашите, толкова ли не разбрахте?
  С какво ще ни уплашите, ние бяхме деца, когато властвахте предишния път с такъв успех. Помним как не разбирахме защо угасва токът и защо спим по колите на опашки за бензин. Давайте, плашете още, нито ви вярвам, нито ме е страх!

  БСП delenda est.
 65. 65 Профил на КУМЧО ВЪЛЧО
  КУМЧО ВЪЛЧО
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Така е. Трябва първо да се спаси енергетика, а после да се оптимизира. Няма време за вайкане, кой колко, кога и защо е виновен.
  Личното ми мнение е, че този министър може и знае как да се справи. Има моето доверие.

  "Казвам ви, че ако тия млъкнат, камъните ще завикат".
 66. 66 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1341 Весело

  Абе странна зависимост забелязвам даге, щом дойдат на власт комунисти и веднага се явява и режим на тока.
  Токът ли го е страх от комунистите или за това е средство за управление?
  Ама ако аз забелязвам зависимостои, те явно са тъпи и не се учат от други зависимости - режимът на тока води до напускане на естествените места на паветата около парламента и излизане от него в режим "Главите между краката!"

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 67. 67 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1946 Любопитно

  До коментар [#63] от "ban":

  Комуне ти май се опитваш да ми отнемаш човешките права нещо, а?
  И това, че съм в момента в Германия с какво променя нещата.
  Забраняваш ми да се връщам в България, а?

  Какво да ви прави вас човек? Само чл. 1 ви е в главата.
  Мразя ви безплатно.

  пояснение: чл. = "член".

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 68. 68 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  "Знаете ли че ако падне правителството ще бъде тъмно и през деня"? Излишъци от енергия ще има но за населението няма да има. Луканово време.

 69. 69 Профил на Добре Облечен Бизнесмен
  Добре Облечен Бизнесмен
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Как няма да има режим като ГЕРБ а сега и тия комунисти притискат централите за цената на тока. Сега антикризисната мярка пак е намаляване на цената на тока, но това ще стане за сметка на ремонтните програми на централите и мрежите, студения резерв и т.н.. Лека полека енергетиката се превръща в поредното държавно предприятие, което се използва за извличане на някакви политически дивиденти. Цената на електроенергията трябва да позволява както инвестиции в по-модерни технолгии в тецове и АЕц-ове, така и в текущи ремонти и поддръжкка на обордуването. Иначе става класически социалистически затворен кръг. Цената на тока се държи изкуствено ниска, инвестициите в производството и преноса намаляват, докато някой ден осъмнем с една система, която просто не може да доставя електроенергия на всички. По същата система навремето нямаше тоалетна хартия. АКо дърбжавата иска да субсиидира някой социално слаб за да му свети една крушка и да има хладилни, е едно, но когато цялата държава се качи на влака, енергетиката започва да буксува. Комунизма трябва да свърши и в тази сфера но никой няма смелостта да се изправи пред проблема.

 70. 70 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1764 Неутрално

  Бойко Борисов също обясняваше некадърността си с тези преди него. Същите думи (че най-лесно е да се даде оставка) като заплаха сме го чували до втръсване от Борисов. Както и, че е трудно да си премиер или министър. А кой ви е казвал, че е лесно?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 71. 71 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Да, знаем. Това се очаква. В модерната история на България, когато управляват комунисти има режим на тока. Като се започне от 1985, мине се през луканката та до тези.

 72. 72 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 648 Неутрално

  "Има голяма вероятност от режим на тока, защото не са правени инвестиционни ремонти, а само ремонти на хартия"

  И трябва да се вдигне цената на кВт/ч, нали!!?

  АМИ ТЕЗИ, КОИТО НЕ СА ПРАВИЛИ "ИНВСЕТИЦИОННИ РЕМОНТИ" ЗАЩО НЕ ГИ ХВАНЕТЕ ЗА ЯКАТА И ГИ ОСЪДИТЕ?
  ПАК ЛИ САМО ЩЕ СИ ОТВАРЯТЕ И ЗАТВАРЯТЕ УСТАТА , БЕ НЕКАДЪРНИЦИ!!??

  Аз знам много малко.
 73. 73 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 613 Неутрално

  "Има голяма вероятност от режим на тока, обяви Драгомир Стойнев"

  Дам - довчера плашеха с 40% увеличение, днес с режим. Лешникотрошачката пък, че видиш ли ако подаде оставка ще загубим 15 млрд. и т.н. Всъщност, единствените които губят ако паднат са ТЕ. Ние само ще спечелим. Ще си подредим къщичката и без вас.

 74. 74 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Хехехее,че то може ли аслъ комунисти на власт и да не се заговори за дефицити и режими...

 75. 75 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Опитвам се да разбера как при наличие на излишък на електроенергия може да има режим на тока? Или това е поредното предизвикателство на сегашните управници...

 76. 76 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 746 Весело

  До коментар [#67] от "д-р Замен - бях на БАНско ":

  а, дофторе докладвах та вече, за комунето! надявам модераторите да бъдат строги, но справедливи!

 77. 77 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 488 Разстроено

  [quote#58:"Drun_drun"]Стойнев:&quot;Уверявам ви, че падне ли правителството, сгромолясваме и държавата."
  СгромолясваМЕ? Това на заплаха ми прилича[/quote]


  Не само, Това е стратегия за всяване на страХ и Паника !
  (Fear, Uncertainty and Doubt)
  Във България тя носи винаги успех !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 78. 78 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#57] от "grand funk railroad":

  Ако тези от снимката казваха истината, че ремонтите били фиктивни, само на хартия, защо тогава няма нито един обвинен, съден и затворен? Вместо това ни плашат нас???

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 79. 79 Профил на 65vesso
  65vesso
  Рейтинг: 480 Гневно

  Лъгахте ни,че ако няма АЕЦ Белене, ще има режим на тока.В момента има свръхпроизводство.Сега ако бутнем правителството на"спасителите",ще има режим на тока.Ало прокуратурата и ДАНС,това не е ли открит тероризъм.Защо тогава сваляте цената на тока?Ама от никъде не се връзва?Моля Ви не ходете по слънцето без шапка.

 80. 80 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  Да не забравят да източат и язовирите за "планов ремонт"!

 81. 81 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  До коментар [#1] от "Къти": Това, което си написал е много интересно - благодаря! И аз съм чувал за многобройни схеми за източване на пари от АЕЦ, а и неслучайно всеки, който дойде на власт, първо гледа да овладее енергетиката и да назначи свой човек за шеф в "Козлодуй". Засега всички тези коментари ще останат във форума, но дано все пак някой ден и икономическа полиция и прокуратурата се позаинтересуват от това какво точно се случва в нашия АЕЦ. Тогава познанията ти по темата може да се окажат наистина много полезни - дано!

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 82. 82 Профил на лизард
  лизард
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Ей, тоя буквално са му наливали акъла по време на предишния режим на тока и не са стигнали до никъде.
  Отивай си веднага!

 83. 83 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1076 Гневно

  Дървотооооооо, дървото!
  Не да слагат дървени стълбове, не ....
  Дървотоооооо!

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 84. 84 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ако са правени ремонти на хартия, това означава, че длъжн. лица са се подписвали под документи с невярно съдържание с цел облага на партията и цялата рода. Цацата да се заема с акулите.

 85. 85 Профил на zabejko
  zabejko
  Рейтинг: 541 Неутрално

  много по-добре режим на тока, отколкото мафиотски режим

  veni vidi fugi
 86. 86 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1605 Весело

  Спрете ни тока, не искаме вода!

  Аз отивам да се запася с олио, захар, брашно, свещи и кибрит.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 87. 87 Профил на Добре Облечен Бизнесмен
  Добре Облечен Бизнесмен
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Забравих да добавя прозрачност при поръчките, договорите за горива и т.н. но това е ясно. А като започнем да говорим за енергетиката забравяме кой я ръководи. От години на високите постове на централи и мрежи са някакви калинки. Не може тези хора да са политически назначения. Защо няма конкурси. Защо ядрената електроцентрала се управлява от хора които си нямат хал хабер що е ядрена енергетика .Знаете ли че именно изпълнителния директро на централата трябва да управлява всички дейности в случай на ядрена авария. Как може с лека ръка да се залага живота на хората в една част от европа за да се извелече някакъв личен дивидент. Играят си с огъня, но ако някой ден стане голяма авария всички ще се опарим и то много.. Като цяло принципите в политиката и икономиката са ни сбъркани. Няма да има нормалност докато няма радикална промяна в начина на правене на нещата. Първата стъпка от политиката да се махнат комунистите популисти (включвам и ГЕРБ в тази група) от властта. За съжаление хората вярват че БСП може да им вдигне пенсиите и заплатите. НЕ, те трябва да вземат от всички които не чакат на тази хранилка за да ги вдигнат. Това е поредното ограбване

 88. 88 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Уверявам ви, че падне ли правителството, сгромолясваме и държавата. Още 6 месеца безвремие ще бъде пагубно", допълни още министърът.
  Това на какво ви прилича? На мен лично на тероризъм! Извиване на ръцете ни. Демек не протестирайте, щото вие загивате така ли? "Но ме къндарме па", Г-н министре! Виж какво пише на гърба на Руския паметник!

 89. 89 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 488 Разстроено

  Само две седмици, след като шумкарски се прокраднаха във властта, червените боклуци започнаха да говорят за режим на тока.
  Сега ще кажат, че е необходимо вдигане на цените, нищо че предизборно обещаваха безплатен ток и по 5000 лева пенсии.
  Но е всеизвестно, когато в Северна Африка победи комунизЪма, ще се наложи да се внася пясък за пустинята Сахара срещу твърда валута (или как във Венецуела има купони за бензин, макар че Венецуела е в челните места по добив на нефт).

  Смърт на комунизма!

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 90. 90 Профил на svet23
  svet23
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Няма никакво съмнение че с псевдоминитри като вас господин Стойнев режим на тока ще има. Вие и вашата партия бутате държавата в пропаста вече 20 години и защо да не се опитате да я затриете за 6 месеца. Макар че се съмнявам че и това ще ви се отдаде просто експертните ви познания струват по малко и от упортребявана тоалетна хартия.

 91. 91 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 488 Гневно

  [quote#29:"rnq0w6jime"]Има голяма вероятност от режим на тока, обяви Драгомир Стойнев[/quote]
  Този е най-големият мръсник от цялата клика. През него минават най-големите гешефти.

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 92. 92 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Дражко,
  през 97г. изживяхме доста по-тежки месеци. дори тогава нямаше режим на тока. недей да плашиш хората с режим, какъв имаше или заплаха за какъвто има само по време на ваше управление.

  некадърността ви е пословична.

  но ме вбесява пасивността на гражданите и бизнеса. защото след като ви изритаме от правителството и парламента, всички демократично мислещи хора трябва да бягат от вас като дявол от тамян. и тук християнски ценности и прошка нямат никакво място.

  защото вие сте опасни рецидивисти!

  РЕФОРМИ !
 93. 93 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Той допълни още, че всички държавни фирми са задлъжнели една към друга. Всички производители на ток идват при мен и представят неразплатени сметки, защото няма свежи пари в системата, посочи Стойнев.
  Я намалете цената на тока още .

 94. 94 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1234 Весело

  "Има голяма вероятност от режим на тока, обяви Драгомир Стойнев"

  Как така при излишъци на ток, ще има режим на тока????
  Нали според другаря Ленин социализъмът е, електрификация плюс Съветска власт, или за нас е всила израза: "Вода газим - жадни ходим"!!!!

 95. 95 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Уверявам ви, че падне ли правителството, сгромолясваме и държавата. Още 6 месеца безвремие ще бъде пагубно", допълни още министърът.
  Това на какво ви прилича? На мен лично на тероризъм! Извиване на ръцете ни. Демек не протестирайте, щото вие загивате така ли? "Но ме къндарме па", Г-н министре! Виж какво пише на гърба на Руския паметник!

 96. 96 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2174 Неутрално

  "...най-важно е хората да ти вярват"

  Е, г-н Стойнев тук вече наистина имате проблем!

  I Want To Believe
 97. 97 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  Е то комунизъм без режим на тока не може.Аз чакам да започне записването за москвичи (АЗЛК) .

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 98. 98 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 541 Любопитно

  ''Уверявам ви, че падне ли правителството, сгромолясваме и държавата.''

  Като се докопат извергите за гушите- извергите ,поробили българина и накарали го да бъде и свикне че е прошляк- да,трябва такова сгромолясване на мафията и мутрите й!! Мафия,поробила българския народ и страна-от 1944г. до днес!
  МАФИОТСКАТА ПСЕВДОДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ СРИНАТА-това значи сриване не на някой друг,а на Мутрите престъпни,които навремето удряха мандрите,а сега ги притежават..всичко притежават! Притежават и любимия си български РОБ !
  ЗАПИШЕТЕ СИ ГО НА ЧЕЛАТА И НА СТЕНАТА:

  МАФИЯТА БКП-ДС,ПОРОБИЛА ВИ ОТ 1944 г. ДО ДНЕС- НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА,НО Е МНОГО ИЗРОДСКО и ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ!! НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ,ама СИ Е ДО ДНЕС И ПРОДЪЛЖАВА- ЗАРАД РОБИЯТА И СТРАХА на ПРЕДАЛИЯ СЕ И ПОДЧИНИЛ СЕ НАРОД !!!

 99. 99 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  Аре електората.
  Банани и портокали само за нова година и се записвайте за москвичи и руски телевизори.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 100. 100 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 727 Неутрално

  ТОЛКОВА МОЖЕ ОЛИГАРСКИ...ОСТАВКА!

  4itatel
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK