Станишев замени искането за доверие от БСП с общи призиви за реформи (допълнена в 20.15)

Пленум на БСП - Сергей Станишев

© Красимир Юскеселиев

Пленум на БСП - Сергей СтанишевЛидерът на БСП Сергей Станишев очаквано избяга от това да иска вот на доверие от Националния съвет на партията, като го замени с общи призиви към реформи и разчистване на натрупаните в последните години тежки проблеми в левицата. 


В подготвения от Изпълнителното бюро проект за решение, който пленумът на БСП днес трябва да гласува, не се споменава и дума за извънредно заседание на конгреса, каквото поискаха в последните дни повечето местни структури на партията. 


Пленума беше свикан по спешност, след като организации на социалистите по места и депутати настояха да се обсъди поведението на левицата и подкрепата за избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, а знакови фигури от партията поискаха оставката на Станишев. Във вторник лидерът заяви готовност заедно с оперативното ръководство (Изпълнителното бюро) да поиска вот на доверие от разширеното ръководство, макар че партийният устав не предвижда такава възможност - там е записано, че председателят на БСП се избира от конгреса и може да подаде оставка само пред този форум, а бюрото се определя от Националния съвет.
В предложеното за обсъждане на пленума проекторешение се посочва, че разширеното ръководство гласува доверие на Изпълнителното бюро да осъществи първостепенни задачи, сред които да осигури съгласуване по надлежния ред на предложенията за назначения в централната и местна власт. Изрично е посочено, че бюрото трябва да санкционира "еднолични инициативи на отделни членове на ръководни органи на партията, които да се разглеждат като невалидни". 


В кулоарите на форума социалисти иронично се питаха дали Станишев има предвид себе си, тъй като не е спазил посочения ред при номинацията на Делян Пеевски, или пък документа индиректно посочва зам.-председателя на партията Димитър Дъбов, който имал пръст в назначаването на зам.-министъра на вътрешните работи Иван Иванов (уволнен снощи след публикациите в "Капитал" и "Дневник", че е бил шеф на клона на СИК в Шумен - бел. ред.).


В текста изборът на "Пеевски" е оценен като "сериозна политическа грешка", но наред с това предизвиканата вълна на граждански протест е отчетена като "израз на категоричната воля на гражданите за политика, освободена от корумпиращия диктат на задкулисни фактори".


Пленумът започна с малко закъснение и с реч на Станишев, който заявил пред събралите се, че БСП е постигнала най-добрите си резултати в избори от 2005г насам. 


Въпреки опитите му убеди за пореден път в своята правота, че е нужна консолидация на партията, иначе правителството щяло да падне, се чули не един и два гласа за оставка. Георги първанов, Весела Лечева, Георги Кадиев поискали в прав текст оставката на лидера. Първанов посочил, че след толкова морални победи на БСП избори  сега е станала победа над морала, разказаха участници в закритата сбирка. Той отбелязал и вчерашното решение на БСП София за искане на извънредно заседание на конгреса и разтълкувал, че висящият над президиума предизборен девиз "Промяната тръгва от София" вече имал друго знамение. 


Татяна Дончева, която също поиска публично смяната на Станишев, говорила за наследниците на старите групировки ВИС и СИК в средите на партията, а социалист от София й напомнил за поправката "Ванко 1" в Наказателния кодекс и че е била адвокат на "Мултигруп". 


Бившият шеф на разузнаването Бриго Аспарухов предупредил, че има опасност БСП да се превърне в лидерска партия. Според него  Станишев е консултирал предложението за Пеевски с кръгове в БСП, които не разбирали нищо от службите. 


Срещу Станишев се изказал и Румен Петков, който отново настоявал да се каже кой министър от кого е предложен. 


Проекторешението, което форумът обсъжда вече пети час,  посочва, че "в сегашната кризисна обстановка начинът за поемане на политическа отговорност не е оставка на ръководството, а вместо това е наложителна пълна консолидация на усилията за успех на действията за оздравяване на политическия живот и стабилизиране на страната".
"Наложително е да се пристъпи към всеобхватни мерки за изкореняване на натрупалите се с годините тежки проблеми и пороци в организацията и дейността на партията в центъра и по места", е записано в проектодокумента. 


Сред задачите, с които ръководството се ангажира, е да информира и да свика обсъждания във всички партийни организации по днешните документи, като основа за мобилизация и преодоляване на кризисните процеси. Бюрото трябва да създаде ред, по който да общува с премиера и министрите, така че решенията на кабинета да бъдат съобразени с предизборната програма на БСП. 


До месец бюрото трябва да представи пред пленума цялостно предложение за нова организация на работа на партията, гарантираща строгото спазване на колективния принцип на взимане на решения. 


В проект за позиция на партията за обстановката в страната, който също трябва да бъде гласуван днес, ръководството посочва, че партньорските взаимоотношения с ДПС трябва да продължат да се развиват на основата на политически принципи, които да зачитат програмния и експертен характер на правителството. В края на текста се спомената, че БСП трябва да осъзнае, че реални резултати може да постигнат, "само ако пресече влиянието на задкулисието в собствените си среди".


Социалистите очакват с интерес дали ще се изкаже Румен Овчаров, който вчера замълча на заседанието на Градския съвет на БСП София. 


Заседанието продължава. 


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (103)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Охлаби му се малко примката около врата... Но ще се стегне пак, споко Първанката му крои капата и ще го гътне...

 2. 2 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Айде, започнаха свободните съчинения с източник "едни социалисти казаха".

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 3. 3 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  Нищо не му се охлабило. Просто е поел глътка въздух да произнесе предсмъртните си политически думи.

 4. 4 Профил на Йордан Халачев
  Йордан Халачев
  Рейтинг: 419 Неутрално

  В Националния съвет на БСП-червените калинки и верни хора на Станишев се надяват на чудо.
  http://yphalachev1.blogspot.com/2013/06/blog-post_21.html

 5. 5 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Гневно

  "БСП е постигнала най-добрите си резултати в избори от 2005г насам" - Как няма да е така, след като Герб се провалиха в управлението си и изобщо не разследваха престъпленията на тройната коалиция.....

 6. 6 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Чак сега разбрах случилото се!
  Станишев е искал с назначаването на Пеевски да стане акушерка при раждането на Гражданското общество!
  Ох, отдъхнах си!

 7. 7 Профил на jackdaniels
  jackdaniels
  Рейтинг: 624 Неутрално

  който е гледал Спартак сигурно се сеща за хитрия Батиат дето с измами, манипулации, изнудване и др. се уреди с т.нар. патронаж, което му отваряше пътя към издигане и политическа кариера. та Батиат беше поканил всички знатни хора в Капуа за да отбележи триумфа си и да покаже нивото до което се беше издигнал. Този ден трябваше да бъде най-бляскавия в дотогавашния му живот и от там нататък името му трябваше да придобие важност и тежест, обаче неговите гладиатори го надхитриха и вместо да се бият един-друг, за развлечение на знатните гости, те се биха малко, а после нападнаха гостите и изклаха всички много ефектно. Накрая преди да му отрежат главата, Батият беше съвсем съсипан психически.

  Та се сещам за едно наше момче Сергей се казва, дето заедно с бея, злодея и лисицата Кунева излъгаха много хора и си наредиха нещата. и тъй като всичко беше замислено перфектно, Сергей реши да покани най-знатните хора в Европа за да видят триумфа и успехите му и да разсее съмненията около неговите лидерски и други качества. Та те сега идват в събота и едва ли ще има кланета, но очаквания триумф май отива към тежък крах пред всички европейски песове. За Батиат беше неочаквано, но за Сергей не е и до събота има време да почва с катарзиса иначе едва ли ще издържи психически както се събират облаците, а той отказва да приеме реалността.

 8. 8 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Капанът ще щракне в неделя след срещата на ПЕС в София.

  И ще дойде най-щастливия ден,
  когато БСП ще е далеч от мен!

  ОСТАВКА!

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 9. 9 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 770 Весело

  А сега няма ли да има лов на вещици в БСП? Другари, врагът с партиен билет не спи!

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 10. 10 Профил на 3teXa
  3teXa
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Нещо кандидат заместниците на Станишев се изпокриха

 11. 11 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 418 Неутрално

  На Съсела освен мозък му липсват и топки.

 12. 12 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  Три яйца му се пекат на задника. Революция в държавата, преврат в БСП и конгрес на ПЕС в НДК утре и в събота.

  Чудя се колко ли му е кръвното ама той си го заслужи с кампанията която направиха. Чудя се как са си представяли че ще минат метър след такава кампания? Изборите са за да успокояват хората и да приемат управлението, а не за да ги разбунват.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 13. 13 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3587 Неутрално

  Господа от Дневник! След перманентното рекламиране на БСП, ще обърнете ли внимание на ДСБ и техния форум?
  Дали някога ще дочакаме едно еквивалетно отражение на всички политичекси партии в страната?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 14. 14 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  [quote#2:"др. Иванов"]Айде, започнаха свободните съчинения с източник "едни социалисти казаха".[/quote]
  Не страдайте, другарю Иванов, не страдайте!
  Пред естествения ход на историята и пред биологическите закони за стареенето най-първи са комунистите...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 15. 15 Профил на Flat Mars Society
  Flat Mars Society
  Рейтинг: 473 Неутрално

  страхлив съсел  Публикувано през m.dnevnik.bg

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 16. 16 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#5] от "dobrich":

  А дали е така в абсолютен брой?
  Виждате ли с какви неща занимава протестиращите и то извадени от всякакъв контекст. Редува гафове с празнословия и от време на време произнася любимата му дума "хората", а брадичката му притреперва от умиление или страх.

 17. 17 Профил на alighieri
  alighieri
  Рейтинг: 379 Весело
 18. 18 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#13] от "Храбър":

  Ами на проценти сте колкото Кунева, Скат и прочие. Та очаквайте да ви се обръща точно толкова внимание, колкото и на тях.

  БСП си е втора политическа сила, както и управляваща в момента партия. Нормално е да получава минимум 50% от медийното време. Останалото е за ГЕРБ, ДПС и Атака.

  Както сте го подкарали в ДСБ обаче, следващия с който ще се състезавате ще е Светльо Витков.

 19. 19 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Любопитно

  До коментар [#16] от "авторът":

  ????

 20. 20 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#8] от "Депутат 241":

  Не очаквам ПЕС да подлеят вода на Станишев. ПЕС подкрепят Станишев, защото алтернативата е БСП да бъде поета от съветското протеже Гоце.

  Въпроса е обаче, подкрепата на ПЕС ли тежи повече или подкрепата на Путин....

 21. 21 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#8] от "Депутат 241":

  Всъщност ако има нещо по-противно от Станишев+Местан на власт, то е Първанов + Доган на власт!

 22. 22 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 470 Любопитно

  Иска да издеяни до май догодина, за да наследи Барозу, но като чета днес какво казва Свобода, си мисля, че ще гледа високия европейски пост през крив макарон.

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 23. 23 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3998 Неутрално

  Другарят Станишев е изпаднал в паника!Тепърва го чакат още по-панически моменти!

 24. 24 Профил на Антон56
  Антон56
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "Наложително е да се пристъпи към всеобхватни мерки за изкореняване на натрупалите се с годините тежки проблеми и пороци в организацията и дейността на партията в центъра и по места"

  Това изречение сигурно го е измислил още Благоев, щото то се мъдри във всички документи на старото БКП, които ни набиваха в главите едно време. Мине не мине и тази партия му удря по един катарзис. Ако катарзисът е хроничен, най-вероятно става въпрос за диарея.

  Нацизмът и комунизмът са еднакво престъпни.
 25. 25 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Пак излъга.
  То си му е в кръвта де. Нали е московски възпитаник - комунист!

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 26. 26 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Ей,голям шматарок,тоз председател на ПЕС....

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 27. 27 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  До коментар [#13] от "Храбър":

  Къде е форумът на ДСБ? Дай линк.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 28. 28 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3587 Неутрално

  До коментар [#18] от "niakoi_si":
  Дори и след 24 години "промяна" пак сте си болшевики! То затова България сте я довели до просешка тояга!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 29. 29 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#7] от "jackdaniels":

  Супер коментар ,поздравления!!!

 30. 30 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Слагам нещо от една моя любима книга:
  Паниковски, който поради горещината бе сменил дебелата пожарникарска куртка с басмена ризица с отворена яка, се държеше високомерно. Той се гордееше много с възложената му поръчка.

  — Само кражба — говореше той.

  — Само ограбване — възразяваше Балаганов, който също беше горд от доверието на капитана.

  — Вие сте жалка, нищожна личност — заяви Паниковски, като гледаше с отвращение своя събеседник.

  — А вие — изрод — забеляза Балаганов. — Сега аз съм началник.

  — Кой е началник?

  — Аз съм началник. На мене е възложено.

  — На вас?

  — На мен.

  — На тебе?

  — Че на кого другиго? Да не би на тебе?

  И разговорът премина в област, която нямаше нищо общо с получената инструкция. Мошениците така се разпалиха, че дори започнаха лекичко да се блъскат с длани и да крещят в надпревара: „Ами ти кой си?“ Обикновено такива действия предхождат генерално сбиване, в което противниците хвърлят шапките си на земята, канят минувачите за свидетели и размазват по брадясалите си мутри детски сълзи.

  Сигурно няма да правите сравнения.

 31. 31 Профил на Пешо
  Пешо
  Рейтинг: 372 Любопитно

  спрете да го отразявате тоя съсел че ми омръзна от наглостта и безочието и простотите му

  Промяна на системата ???
 32. 32 Профил на ASTYLE
  ASTYLE
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Сега ако бях комунист, щеше да ме мъчи следната дилема:
  -Да остана ли верен на партията или да мисля за доброто на България?

  EU now have 1 GB empty space
 33. 33 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3587 Неутрално

  [quote#24:"Антон56"]Мине не мине и тази партия му удря по един катарзис.[/quote]
  Хе-хе! Взе ми думите от устата! Тази все се променят, а после все същите номера въртят.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 34. 34 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#28] от "Храбър":

  Т.е. болшевик според теб е човек, който отказва да обръща внимание на малки политически партии, от които нищо не зависи???

 35. 35 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1291 Весело

  "Станишев замени искането за доверие от БСП с общи призиви за реформи"
  ...
  Я как ги е финтирал Станишко, ..гоцевистите очакваха висока топка и подскочиха, ..а самият Гоце направи шпагат на флагчето за корнер.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 36. 36 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#31] от "Пешо":
  Аз пък се кефя как прави пияни моркови гоцевистите в БСП, .. за явно неудоволствие на Буда и Сава.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 37. 37 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 770 Весело

  До коментар [#30] от "Иван Петров":

  — Вие ли подкарахте колата, преди да успея да се кача? — запита страшно капитанът.
  — Бога ми… — започна Паниковски.
  — Не, не, не отричайте! Това е ваша работа. Значи, на всичко отгоре сте и страхливец? Попаднал съм в една компания с крадец и страхливец? Добре! Аз ще ви разжалвам. Досега вие бяхте в моите очи пожарен командир. Отсега нататък сте прост пожарникар.
  И Остап тържествено откъсна от червените петлици на Паниковски златните помпи.

  Всяка прилика с настоящи лица и събития е случайна.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 38. 38 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3587 Неутрално

  До коментар [#34] от "niakoi_si":
  Какво искаш да кажеш с думите "нищо не зависи"?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 39. 39 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  До коментар [#8] от "Депутат 241":
  "И ще дойде най-щастливия ден,
  когато БСП ще е далеч от мен!"
  ...
  Нали знаеш, че ако доде Гоце на власт в БСП, коалицийката с Буда и Сава е готова. ...Тогава ти ще млъкнеш, но коментарите ще останат.


  Свобода за СЛАВЕНА!
 40. 40 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2765 Неутрално

  — Не човек, а желязо —

  просъскал редовият член бесепист.

  Тихо мъртвия казал:

  — Не, комунист!

  Пазете се от доносника vesolr
 41. 41 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3021 Неутрално

  http://www.vbox7.com/play:1356c939
  Нищо старо не са забравили, нищо ново не са научили!

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 42. 42 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1928 Любопитно

  [quote#11:"exit13"]На Съсела освен мозък му липсват и топки.[/quote]

  А те за какво са му?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 43. 43 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 528 Неутрално

  До коментар [#37] от "captain_fill":

  Нали, сякаш не е писано преди 80 години?

 44. 44 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Партията на помиарите клекнаха пред един педал. Тея идиоти на какво се надяват? Партията им заминава за скраб!

 45. 45 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Само Кадиев ли не е шушумига в тази "партия"? Тотален резил.

  Fortuna favet fortibus.
 46. 46 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3021 Неутрално

  До коментар [#42] от "д-р Замен #ignorevolen":
  Орешарски?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 47. 47 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Шушумигата добре си поживя в партията! Нямам спомен някой да му е искал оставката за неспечелените кметски избори (незнайно защо броени като лична загуба на Станишев), за дремуцкането и общите софри в СОс ГЕРБ и с остатъците от десните, докато някой гоних ГЕРБ, за да спася България.
  Гонейки ГЕРБ многократно трябваше да защитавам и този пройдоха, чията жена с бизнеса си, без значение честен или не, навреди на БСП повече от половината ГЕРБ.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 48. 48 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Вие все пак сте прост народ, но чуйте и запомнете нещо от др. Иванов, защото той има много опит!
  Каже ли ви някой, че е честен и почтен - дръжте портфейла с две ръце и се огледайте за полиция. Каже ли ви друг, че е морален - търсете добри адвокати, защото ще пи пържи!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 49. 49 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Съсльо пак увърта.
  Очевидно властта трябва да бъде избита т зъбите му с чук!
  Друга алтернатива не се вижда!

  ура и да живей!!!
 50. 50 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  Това е нормално и много добра новина.
  Най-големият подлец трябва да е начело на подлеците.
  Това е и най-ефикасния начин БСП да отиде на дъното, като прибере и ДПС.
  В този смисъл нещата се развиват отлично.

 51. 51 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 850 Неутрално

  Добре е да почнат да разкарват и вълците в тая бандитска групировка като Дъбов известен в Шумен с небезивестният бизнесмен Шошо. Това са сивите кардинали, Папаризовци и т.н.
  Пък ако може и цялата групировка да замине на Марс ще е най-добре.

 52. 52 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Както винаги, др.Иванов обира червените точки... Вече и компанията му оредя....Зелените точки сам си ги пише...Морал, че дрънка....

 53. 53 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Шубето е голям страх, Станишев!!!

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 54. 54 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#48] от "др. Иванов":

  Хайде с Волен под ръка и да се лекувате!!!

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 55. 55 Профил на socioscan
  socioscan
  Рейтинг: 418 Весело

  Сергей ты кто такой, давай до свидания!
  Етот ден кажды год отмечат буду
  100 грам водку наливать буду ...
  http://www.youtube.com/watch?v=eGMTaHsLcLY

  #ДАВАЙДОСВИДАНИЯ http://www.youtube.com/watch?v=M9RcdLCJkw4
 56. 56 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 770 Весело

  Нека друг да падне.
  Ако падна аз
  може да пропадне
  скъпата ни власт!

  Радой Ралин

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 57. 57 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  Ей, червената глутница пак оцеля. Кротнаха се за да пробутат Серги в ПЕС, а че после той само ще плюе и тъпка България не им пука!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 58. 58 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Весело

  Станишев замени искането за доверие от БСП с общи призиви за реформи
  =====================

  Сладкарница "Захарно петле ""

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 59. 59 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  До коментар [#8] от "Депутат 241":
  Ти какво си мислиш,че европейските социалисте са по стока от нашите?

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 60. 60 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 770 Неутрално  Манго работил нещо си при една госпожа и седнал да обядва, ама имал само хляб, така че си поискал:
  - Гуспуджа, може ли малко сиренце да си доям хляба?
  Добре, ама след малко хлябът свършил и Манго пак проси:
  - Гуспуджа, може ли малко лебец да си доям сиренцето?
  И така до безкрайност.
  Нашите Манговци в парламента не искат хляб и сиренце, те искат да им дадем време. Ще им го дадем ли, за да ни лъжат до безкрайност?

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 61. 61 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Волен е хитър като невестулка, само много глупави хора могат да го подценяват!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 62. 62 Профил на ibhedelchev
  ibhedelchev
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Другари, няма ли кой от вас да му зачерви задника на Серго с дрянова тънка сопа. По добре го изгонете вие ,защото след това няма да се съберете една шепа хора.

 63. 63 Профил на lynyrdskynyrd
  lynyrdskynyrd
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Станишеееев! Такава заплаха за компартията, дори и Гешев не е бил. Ти ще я приключиш най-накрая....Абе момче, хората ти казват, че си боклук, ти ломотиш за реформи. Единственото , което те оправдава е, че все още пречиш на Г.Първанов да спретне правителство ГЕРБ+БСП. Умаряте ме от смях, бе......

 64. 64 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3456 Неутрално

  хмм, мойе пък да го заменил за банкноти.ма кой ли ги разбира политиците

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 65. 65 Профил на apolitichna
  apolitichna
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Всеки ден ни занимават с вътрешнопартийните проблеми и търкания в тази партия. Кои от структурите им са поискали оставката на Станишев, какъв отговор им е дал и т.н. Мисля, че трябва да ни занимават повече с проблемите в държавата, а не в партията БСП. Защото отдавна отпадна член 1 за ръководната роля на партията. А Станишев оставка няма да подаде, това е сигурно. Ако искат да го махнат, трябва с ритници да го изгонят оттам.

 66. 66 Профил на valin
  valin
  Рейтинг: 367 Весело
 67. 67 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#7:"jackdaniels"]Та се сещам за едно наше момче Сергей се казва, дето заедно с бея, злодея и лисицата Кунева излъгаха много хора и си наредиха нещата. и тъй като всичко беше замислено перфектно, [/quote]
  +++++ Много хубава аналогия..
  Надявам се искрено да се получи и в понеделник - посран серГЕЙ да е шеф единствено на себе си..

 68. 68 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#13] от "Храбър":
  [quote#13:"Храбър"]ще обърнете ли внимание на ДСБ и техния форум? [/quote]
  Тези кои са ?

 69. 69 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  Да си призная честно не очаквам БСП да смени Станишев. Тази партия никога не е имала доблестта на откликне на исканията на обществото. Обикновено става обратното - капсулират се заради заплахата от "външния враг". Горе-долу това, което прави ДПС когато малоумници като Атака започнат да правят циркове.

  Опасявам се, че това правителство няма да падне лесно. БСП през 1997-ма когато бяха докарали цялата страна до глад не се дадоха лесно и прибягнаха до бой та сега ли. През януари 2009-та също биха. Ако сега още не са били то е защото демонстрантите не са дали повод, но такъв рано или късно ще се появи.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 70. 70 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 719 Весело

  Не мога да повярвам,след прочетеното по-горе,че сме в 21 век.
  Колективно,цялата партия в Северна Корея,и за по сигурно парната машина да се счупи в Сибир.
  Ватенки ще има,за всички от сърце....

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 71. 71 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1869 Неутрално

  [quote#8:"Депутат 241"]Капанът ще щракне в неделя след срещата на ПЕС в София.

  И ще дойде най-щастливия ден,
  когато БСП ще е далеч от мен!

  ОСТАВКА![/quote]За да му искаш оставката на Станишев
  - поне трябва да си член на БСП
  ... ако не си - кандидатствай ... и чак тогава

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 72. 72 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Моля да ме поправите, ако греша, но днес няма ли посещение на Премиера на България в Брюксел? Изглежда, тази вест е убягнала на "новинарите" от "Дневник", защото не виждам да се споменава нещо по въпроса. Дали причината за това не е огромният срам, който вече започна, а утре предстои да се разрази с цялата си прелест?

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 73. 73 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  Станишев се излага все повече и повече, Даже не ми е интересно да видя до какви дълбини ще стигне падението му. Просто ме отвращава. А, другарите му трябва да се срамуват от бездушието и глупостта си

 74. 74 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1869 Неутрално

  [quote#63:"lynyrdskynyrd"]Станишеееев! Такава заплаха за компартията, дори и Гешев не е бил. Ти ще я приключиш най-накрая....[/quote]По-скоро ... ще вкара в парламента "Съюза на комунистите" Не вярвам при отлив на членове и симпатизанти на БСП да отидат да гласуват за ДСБ ... Дори милиционерите от ГЕРБ са им по-близки до сърцето, ако Бойко не споменава често дядо си НЕ е лесно за БСП.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 75. 75 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1869 Неутрално

  [quote#72:"Кокетна - за касиране на вота!"]Моля да ме поправите, ако греша, но днес няма ли посещение на Премиера на България в Брюксел?[/quote]Тука е така ... Който направи резил - ходи да се крие в Брюксел докато се размине работата

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 76. 76 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#69:"Nikolay UK"]БСП през 1997-ма когато бяха докарали цялата страна до глад не се дадоха лесно и прибягнаха до бой та сега ли. През януари 2009-та също биха. [/quote]
  Ама как очаквате, господине, българинът да помни цели 4 години назад? А това със 1997 си е направо утопия! Та те не помнят, че само преди 2-3 месеца Станишев тръбеше по медиите, че в МФ се изнасят чували с пари и се режат документи! Защо никой журналист не го пита колко пари са изнесени и колко документи липсват? След като в продължение на дни е паднало такова масирано рязане, новият финансов корифей все трябва да се е натъкнал на някоя липса за един месец... СЕМ трябва да наложи на всички телевизии да изписват с черни букви на червен фон под всяко изказване на червен другар надписа "Това е лъжа!". Възмутително!

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 77. 77 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1869 Неутрално

  [quote#59:"El Chuncho"]Ти какво си мислиш,че европейските социалисте са по стока от нашите? [/quote]Разликата межди европейските и нашите социалисти е като между "ромите" и "ромеите" ... Едните и другите си имат своите резили, но разликата е повече от едно еволюционно стъпало и евросоциализма не е с червени корени, а еврокомунизма е с корени в социализма, тук е обратно. За това !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 78. 78 Профил на svet23
  svet23
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#48] от "др. Иванов":

  Явно говориш за себе си и съпартийците си Иванов, иначе има честни и морални хора но са от другата страна на барикадата хората които наричате лумпени биха ви върнали портфела ако го изпуснете

 79. 79 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Хамстера е съгласен и за палците да се хване, само и само да остане лидер на БСП.

  Да разлая троловете!!
 80. 80 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  хамстера ще бъде отсвирен ,лошото е ,че и жена му загуби над 12 милиона евра в кипърските банки ,та сега как ще си плаща тока и парното ,като не работи никъде ,не ми е ясно ,да вземем да му събираме на човека стотинки за помощи ,крайно време е протестиращите да пускат по някоя стотинка помощ за лидера на ПЕС .

 81. 81 Профил на lynyrdskynyrd
  lynyrdskynyrd
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#72] от "Кокетна - за касиране на вота!":

  Изглежда, тази вест е убягнала на "новинарите" от "Дневник....
  А поуката, че ГЕРБерунгелите нямат право да управляват държавата със СМС-и и да диктуват редакционната политика на медиите, очевидно е убягнала от Вашето помътено съзнание, уважаема.... Погрижете се повече за вашето сладко мъжленце, което ухае на скъпо парфюмче и затова сте толкова щастлива и задоволена. Тъпанари герберски......

 82. 82 Профил на dr_t
  dr_t
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Очаквано, Станишката не иска да пуска кокала...

 83. 83 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Станишев замени искането за доверие от БСП с общи призиви за реформи...

  Ами...от психопат, ..какво друго ?
  Ако има световен конкурс по наглост,
  този плужек, може да.. счупи стрелките
  на уредите,...и да ошашави журито..
  Като нищо, ще им..обере купите...

  urkobozambo
 84. 84 Профил на Неудобен (цензуриран от Капитал)
  Неудобен (цензуриран от Капитал)
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Гоце, ако дойде, ще направи БСП първа сила без съмнение, той е изпечен демагог с осанка и харизма.

 85. 85 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3069 Неутрално

  До коментар [#2] от "др. Иванов":

  Ти пак се появи като въшка на чело. Ало гестаповче скрий се при твоите въшки хи хи хи

 86. 86 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3069 Неутрално

  До коментар [#79] от "lone_wolf":

  Хамстера е съгласен и за палците да се хване, само и само да остане лидер на БСП.

  Да вярно е. Защото изпадне ли от БСП ще стане г-н никой, по зле и от Жан Виденов, Жан поне стана даскал, тоя и за даскал го не бива, мека китка е хи хи хи

 87. 87 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3069 Неутрално

  Станишев яхна партията си сега е ред и на протестите да ги яхне. Само като го видя какси стиска устните по някога, така че почти не се виждат устни винаги си казвам този човек е много инатотърпелив. И ще се прави, че няма протести, ще принуждава олигарски да работи докато протестите съвсем оредеят и тогава ще измъдрят закон за законни и незаконни протести. Ето на не чувате ли, че щели да глобяват родители които водели децата си на протестите като им отнемат детските добавки, Това и Виденов не посмя да го направи с тогавашните протести. На ви сега герберската милиционерщина хи хи хи

 88. 88 Профил на substrata
  substrata
  Рейтинг: 8 Гневно

  Същата демагогска реторика като в края на осемдесетте, когато плямпаха за гласност и преустройство. Грешка били направили, под лупа сме ги били гледали. Ту лейт! Интернет лумпени от цялата страна, съединявайте се! Един мандат на тройната коалиция стига! Аре, че остарехме, вече нема за кога...

 89. 89 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3069 Неутрално

  До коментар [#71] от "t' Ankus":

  Не чухте ли тази вечер в изказванията на разни ка...ти отконгреса на БСП, че тези от провинцията които са посмели да искат оставката на др.Станишев щели да бъдат отстранени от партията за подриване на авторитета и хи хи хи

 90. 90 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3069 Неутрално

  До коментар [#48] от "др. Иванов":

  Вие все пак сте прост народ, но чуйте и запомнете нещо от др. Иванов, защото той има много опит!
  Каже ли ви някой, че е честен и почтен - дръжте портфейла с две ръце и се огледайте за полиция. Каже ли ви друг, че е морален - търсете добри адвокати, защото ще пи пържи!

  Да да от собствен опит го знаеш. До колкото знам доста хора си изпържил в истинския смисъл на думата ( според лексиката на ДС). В зависимост къде си ако си в арест на ДС ,,пържене,, леле мале, бой по петите, ти го знаеш, правил си го хи хи хи

 91. 91 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3069 Неутрално

  До коментар [#84] от "Неудобен (цензуриран от Капитал)":

  Гоце, ако дойде, ще направи БСП първа сила без съмнение, той е изпечен демагог с осанка и харизма.

  Ни Гоце, ни митре др иванов не ще могат ги направи първа сила. До върха на косите са в ямата с л..на коята копаха и пълниха за ГЕРБ.

 92. 92 Профил на za1221
  za1221
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Смешен конгрес, доверие не може да се има на никой в бсп

 93. 93 Профил на smej
  smej
  Рейтинг: 521 Неутрално

  БСП твърдо пое курс към катарзис.

 94. 94 Профил на smej
  smej
  Рейтинг: 521 Неутрално

  А сега сериозно - мръсни копелдаци, ще ви строшим главите кухи и ще ви изритаме от кабинетите! Или вие ще живеете, или ние. Няма съвместен живот с вас.

 95. 95 Профил на jonson
  jonson
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Социалистите смятат за нормално да се страхуват от шефа си и за тях е непонятно как останалите си позволяват нахалството да не се страхуват от него.

 96. 96 Профил на f.s.m.
  f.s.m.
  Рейтинг: 521 Неутрално

  предизвиканата вълна на граждански протест е отчетена като "израз на категоричната воля на гражданите за политика, освободена от корумпиращия диктат на задкулисни фактори".

  А доброутро, малко късно схващате, ама пак добре, че сте забелязали нещо.

 97. 97 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1869 Неутрално

  [quote#89:"сидер"]Не чухте ли тази вечер в изказванията на разни ка...ти отконгреса на БСП, че тези от провинцията които са посмели да искат оставката на др.Станишев щели да бъдат отстранени от партията за подриване на авторитета и хи хи хи[/quote]Не следя БСП ... и ако не стане нещо голямо няма как да науча. Сега става интересно, ако се схапят ... и в левицата всичко ще си отиде на мястото най после Имат нужда ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 98. 98 Профил на Normalen
  Normalen
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, Станишев. Това е прогресията

 99. 99 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3069 Неутрално

  До коментар [#7] от "jackdaniels":

  Май ме съмнява. защото днеска провокатор от АТАКА хвърлил камък по прозорците на Позитано 20 и счупил прозорец.
  Те точно това чакат за да обявят протестите в събота за незаконни.

 100. 100 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3069 Неутрално

  До коментар [#7] от "jackdaniels":

  Май ме съмнява. защото днеска провокатор от АТАКА хвърлил камък по прозорците на Позитано 20 и счупил прозорец.
  Те точно това чакат за да обявят протестите в събота за опасни, излагащи България и незаконни.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK