Орешарски: Избори сега ще усложнят проблемите

Орешарски: Избори сега ще усложнят проблемите

© Анелия НиколоваПремиерът Пламен Орешарски заяви днес, че остава отворен за диалог с всички в България. Бих протегнал ръка към всички, добави той на пресконференция за български журналисти при посещението си в Брюксел, в отговор на въпрос дали би сторил това и към ГЕРБ.


Кабинетът действа в обществен интерес


Министър-председателят е уверил председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, с когото се срещна по-рано днес, че ще работи по този начин, съобщи БТА. Попитан дали ще участва в следващи срещи с протестиращите у нас, премиерът заяви, че правителството няма да предприема никакви преки действия, а чрез работата си ще се стреми да доказва, че работи по управленската си програма. Не чух в обществото възражения срещу гласуваната програма, ще продължим да работим по нея, заяви Орешарски.
На въпрос, какви мерки биха били подходящи за спиране на напрежението, той отбеляза, че още от началото на мандата е липсвало доверие към правителството и е имало протести. Заявих, че кабинетът ще работи, за да убеди всички български граждани, че действа в обществен интерес. Ще продължим да го правим, добави премиерът. Той посочи, че е поканил на разговори протестиращите, но те са осъзнали, че исканията им са към Народното събрание. Не съм убеден, че избори сега и веднага ще решат много проблеми. Страхувам се, че крият риск да задълбочат проблематиката, заяви Орешарски.


Бъдещите назначения - с допълнителни проверки


Той отново повтори тезата си , изразена преди Консултативния съвет по национална сигурност, че смени всеки, за когото има съмнения, че не отговаря на изискванията за заемане на съответната длъжност - професионални качества и приемлива репутация в обществото. "При прекалено прецизен преглед може лесно да бъдем упрекнати в какво ли не", коментира премиерът. Той уточни, че се налагат допълнителни проверки на висшите чиновници, с установяването на повече подробности от биографията на всеки - данни, които не могат да се съдържат в архивите на МВР.


Попитан за вероятен следващ председател на ДАНС премиерът заяви, че на този етап не е готов с кандидат и че този път няма да бърза. "Оглеждам потенциални кандидатури от състава на ДАНС", уточни Орешарски. По повод назначенията досега и последвалите коментари на Европейската комисия Орешарски заяви, че би било добре България да не бе давала такъв повод. За съжаление седма година от членството в ЕС имаме още открити въпроси в политически и социално-икономически план, и е слаба утеха, че в последните години икономическата рецесия постави в сходна ситуация и други страни в общността, коментира той. Попитан какви действия би предприела България за подобряване на
имиджа си в ЕС, той отговори, че за съжаление от присъединяването си в общността досега нашата държава никога не е имала особено добър образ, какъвто ни се иска да има.


"Отговорността е на цялото общество и на управляващите", коментира той. Възприемам това като обща задача - на президента, премиера, на съдебната система, уточни той.


Премиерът коментира в отговор на въпрос, че публичните решения трябва да бъдат независими от всякакви лобистки влияния, защото това осигурява прекъсването на връзките с олигархията. В отговор на въпроси по темата за състоянието на енергетиката министър-председателят посочи, че предстоят допълнителни анализи, които да покажат дали е добра мярка закриването на Българския енергиен холдинг, или възлагането на нови пълномощия на това държавно дружество. "Не съм убеден, че приватизацията на Националната електрическа компания ще реши текущите проблеми", допълни той.


Приватизацията не е панацея


Попитан за отменената в четвъртък процедура за приватизация на "БДЖ-Товарни превози", премиерът заяви, че приватизацията на естествените монополи (или тяхното концесиониране) е много лесна. По неговите думи извършените досега подобни действия не потвърждават категорични преимущества на този подход.


Орешарски посочи, че развитието на инфраструктурата не следва да бъде разглеждано като самоцел, а като част от действията за развитието на икономиката. Той отбеляза, че много би искал следващият бюджет на ЕС и фондовете да дадат тласък за развитие на българската икономика. Това би решило доста други проблеми в държавата, или поне би било предпоставка. Ако икономиката остане в депресия, това ще бъде възможно най-лошото развитие в средносрочен план, коментира премиерът.


По повод днешната си среща с Барозу премиерът заяви, че е удовлетворен от разговорите. Той е уверил председателя на ЕК, че правителството е решено да работи за стабилизиране на ситуацията и по приоритетите на програмните намерения.


Търси се съдействие от ЕС за усвояване на еврофондовете


Министър-председателят е помолил своя събеседник за съдействие по усвояването на фондовете на ЕС, особено заради напрегнатия график тази година, който поставя като предизвикателство необходимостта от рязко засилване на усвояването. "Тази година трябва да усвоим двойно повече средства спрямо предишни години и опасността да не успеем да се справим е съвсем реална", заяви Орешарски. Той съобщи, че през следващата седмица министрите на транспорта, на регионалното развитие и на околната среда ще бъдат приети от еврокомисаря Йоханес Хаан, за да разговарят за начините за ускоряване на работата. Ще направим широки обществени дебати за определяне на приоритетите за по-ефективно използване на европейските фондове от следващия бюджет. Трудно можем да очакваме рязък икономически подем в следващите години, фондовете са силен фактор, който противодейства на рецесията. Ще работим в тясно сътрудничество със службите на ЕК по всички открити въпроси, заяви Пламен Орешарски.

Ключови думи към статията:

Коментари (387)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 958 Любопитно

  Аз предлагам да рискуваме!
  Стига си се правил на света вода ненапите! МАРШ! Не ставате, лъжете, крадете и мамите! НЕ ВИ ИСКАМЕ!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 2. 2 Профил на kirilnikolaev
  kirilnikolaev
  Рейтинг: 402 Неутрално

  едни нови избори няма да доведат до нищо добро. Ще загубим европари, ще загубим и време. Трябва да се работи, не да се искат избори!

 3. 3 Профил на 993
  993
  Рейтинг: 615 Гневно

  Те са вече достатъчно усложнени... Марш навън!

  911,959,964,993
 4. 4 Профил на crimson
  crimson
  Рейтинг: 402 Неутрално

  не се притеснявах за нас драги, ще го преглътнем и ще ви изпратим по живо по здраво

 5. 5 Профил на лизард
  лизард
  Рейтинг: 542 Весело

  Протегни ръка и си подай оставката!

 6. 6 Профил на Райт (цензуриран)
  Райт (цензуриран)
  Рейтинг: 402 Весело
 7. 7 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1897 Неутрално

  Ако ще сваляме Туй (Пл.О.), за да се върне пак Онуй (Б.Б.) - мерси, без мен.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 8. 8 Профил на Lavinia
  Lavinia
  Рейтинг: 458 Гневно

  #скрийсебе

  "Whenever things were frightening, it was a good idea to measure them"
 9. 9 Профил на pachino
  pachino
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Ето за това мнение получих бан във форума на СЕГА, вие преценете какво правило съм нарушил
  ..................................................................


  Долунаписаното е мое мнение и ще го поствам докато влезе в някои заблудени кратуни, редакторите го публикуват на първа страница и днес влезе в централните емисии без услужлив журналистически коментар. Ако не бъде сторено, излизам на протест срещу собствениците и редакторите на манипулиращите медии. Включвам и тези на Пеевски, да не си помислите нещо.

  Уважавам справедливите протести, те са средство за натиск срещу властта, за да изпълнява исканията на гражданите. Този протест обаче не е само такъв, видно от развитието му. Управляващите клекнаха и оттеглиха назначението на Пеевски. Протестът и тези, които стоят зад него обаче искат оставка на правителство и парламент, законно избрани преди няколко седмици. Кукловодите са ясни, вижте кои стоят зад "Глобална България" и неговите разклонения "Отворено общество", КРИБ, много от медиите: Иво Прокопиев - кръгът "Капитал", Сашо Дончев - Овергаз, собственик на "СЕГА", Иван Кръстве, Цветелина Бориславова,станала неясно как собственик на две банки една след друга, Красимир Гергов - БТВ, Нова телевизия с индиректен собственик бившия премиер-мутра. Политическите им креатури ГЕРБ и БЪлгария на гражданите, ДСБ и СДС, президентът Плевнелиев. Разбрахте ли сега защо техните медии отразяват протеста толкова натрапчиво и едностранчиво и непрексънат наблягат на някакви красоти и интелект и децата на протестиращите. Терористите също са се криели зад деца, господа неолиберали, не използвайте справедливия гняв от едно назначение, за да предизвиквате поредната нестабилност в държавата. Нестабилност, която позволява на такива като Сорос да правят милиарди, както по времето на изкустено предизвиканата финансова криза 96-97, със също услужливата подкрепа на БСП-олигарсите тогава, които искаха да се отърват от честния Виденов.
  Задайте си въпрос защо така яростно медии и определени политолози атакуват така яростно Сидеров, който по никакъв начин не започна вандалщините първи, а дори в края на миналата седмица културно отговаряше на граждански въпроси насред улицата.
  Задайте си въпроса защо ГЕРБ мълчаха 4 дни след изборите, бяха се изпокрили като мишки и едва това се появиха и казаха, че не ги признават. Може би защото прокуратурата спря бюлетините, подготвени за присъдружните им РЗС и СДС.
  Задайте си въпрос защо протести имаше веднага след съставянето на парламент и сформирането на правителство.
  Задайте си въпрос защо протестират само 10-15 хиляди в центъра на София за разлика от февруари, когато протестираха 50 000 хиляди в София, 50 000 хиляди във Варна, 10-20 хиляди в Пловдив, хиляди в много други градове на страната, а хора се самозапалваха от отчаяние. За да се появи някаква кокона онзи ден пред Ризова и нахално да заяви, че тя била гражданското общество, защото били "красиви и интелигентни" и нямала нужда да се сваля цената на тока, защото си била добре материално.
  Разберете, че София не е България и не си играйте със съдбата на цялата държава. Ако сините, гербавите и някои червени олигарси успеят да свалят това правителство преди да е заработило, следващият път на самодоволните "млади, материално осигурени, интелигентни и красиви" ще им се стъжни гледката от отчаяните, обезверените, гладните и студуващите в зимните месеци.
  Нека оставим това правителство да стабилизира финансите, икономиката, енергетиката, да подготви един взаимно приемлив за партиите и гражданите Изборен кодекс и тогава да се отива на нови избори, тъкмо ще се съчетаят с тези за евродепутати. Дотогава да бъдат следени изкъсо какво правят във всеки ресор. Нещо, което за съжаление не е правено за целия преход.

 10. 10 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Само проблемите на БСП ще се усложнят. Но постойте още малко на инат и няма да минете 4%-ната бариера (а дано, ама надали)

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 11. 11 Профил на simeonov_
  simeonov_
  Рейтинг: 515 Весело

  Ами защо не ги забраните като са толкова вредни тези избори и да се приключва? Правят,струват и все ги влече към социализЪма!!!

 12. 12 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1101 Весело

  Интересно как дойде това правителство на власт?!?!

  Нямше ли едни платени биячи по улиците преди няколко месеца?

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 13. 13 Профил на kokobo
  kokobo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Ако не се смени тактиката, протестите няма да успеят.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 14. 14 Профил на a.petroff
  a.petroff
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Вчера с ПЪЛНО единодушие беше гласуван вот на доверие на др. СТАЛИНишев.
  Несъгласните вече са в Сибир.
  Да живее др. СТАЛИНишев.
  .....................................Мая Манолова

 15. 15 Профил на crimson
  crimson
  Рейтинг: 402 Неутрално

  редакция: "притеснявай"

 16. 16 Профил на 993
  993
  Рейтинг: 615 Гневно

  Орешарски, казват ти го в София, казаха ти го и в Брюксел, каза ти го и Барозо. Нямате повече доверие!!! Подайте си оставката!

  911,959,964,993
 17. 17 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  НЕ ВИ ИСКАМЕ! [/quote]

  И къде в статията прочете въпрос какво искате и какво не?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 18. 18 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 705 Неутрално

  А кой предложи ПЕЕЕЕЕВСКИ г-н Орешарски?????

 19. 19 Профил на pachino
  pachino
  Рейтинг: 627 Неутрално

  По повод мой коментар 9 очаквам да получа бан и тук и завинаги да приключа с илюзията, че има свободни и безпристрастни медии, дори и с форум да са в нашата държава.

 20. 20 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  тъп и грозен

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 21. 21 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  Усложняване на проблемите е по-добре от погребване на държавата. Оставането ви на власт ще ни съсипе, всеки час творите глупости. ОСТАВКА!!!

  Няма шики-мики.
 22. 22 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1416 Гневно


  #маршбре
  #маршall

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 23. 23 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#18] от "N I K E":

  Абе стига с този Пеевски бе! Писна ми вече от вас! Къде бяхте, когато в ЧЕЗ се шири Митьо Каратиста? Къде бяхте, когато министърът на здравеопазването го взимаха от кръстопътя? Къде бяхте, когато ви наричаха некачествен материал? Къде бяхте, когато казаха на майките, че нямало да им увеличат парите, защото ги изпивали? Къде бяхте, когато казаха на пенсионерите, че пари за онзи свят не им трябвали? Къде бяхте, когато органите уж на реда влизаха на погрешни адреси, арестуваха като по сценарий, че даже и снимки си правеха?..... Да пиша ли още?

 24. 24 Профил на Radko Mollov
  Radko Mollov
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Вече не знам какво да пиша.... Орех хората са недоволни, парламента е прогнил, министерството и назначенията ти са прогнили...смеете се на хората...

 25. 25 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  [quote#16:"993"]Подайте си оставката![/quote]

  Наивно е да се мисли, че Орешарски ще си хвърли оставката като Боко! В парламента управляващите имат много крехка преднина, но Герб не им искат вот за недоверие!?

 26. 26 Профил на Sioux
  Sioux
  Рейтинг: 801 Неутрално

  Това вече не е ваш проблем, Лешников.

 27. 27 Профил на Медунчо
  Медунчо
  Рейтинг: 465 Неутрално
 28. 28 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Аз по-грубо изказване от това на Барозу днес не бях чувала от никоя европейска институция. Обикновено лижат, мажат и не коментират ясно. Днес беше просто убийствено. Ако Орешарски не го е разбрал, значи не става за това място.

  Доброто е заразно
 29. 29 Профил на veskes1
  veskes1
  Рейтинг: 402 Неутрално
 30. 30 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  за да се върне пак Онуй (Б.Б.) - мерси, без мен. [/quote]

  Онуй след още две предавания по телевизията ще го фиксират с специална риза и ще го заключат в една стая в лудницата дето и да иска не може да се самоубие, да не говорим за убийство.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 31. 32 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Г-н Олиг.... Орешарски имате няколко разумни стъпки и обществото Ви призовава да ги направите незабавно:

  - промяна на изборния кодекс, 50% от депутатите да са от мажоритарен вот, останалите 50% от пропорционален
  - изчистване на изборните списъци от мъртвите 1,3 млн. души
  - солени глоби от 100 000лв. и затвор не по-малко от 2г. при доказване на контролиран вот или купени избиратели
  - разпускане на Народното събрание и насрочване на нови избори за парламент след 3 месеца.

  Fortuna favet fortibus.
 32. 33 Профил на username333
  username333
  Рейтинг: 402 Неутрално

  В събота пред НДК евросоциалистите ще бъдат в недоумение как местният вожд е съсредоточил срещу партията столетница енергията на недоволните, типична за хората с леви убеждения в Европа и по света. Сигурно ще си кажат, че в България наистина всичко е възможно, особено ако е наопъки на останалия свят. Ще опитат мес(т)ните специалитети и делегация. А за нашите "герои": ОСТАВКА!!!

 33. 34 Профил на 993
  993
  Рейтинг: 615 Любопитно

  До коментар [#9] от "pachino": Далеч си от истината, но имаш право на мнението си. Със здраве! Пачино не би мислил така

  911,959,964,993
 34. 35 Профил на xpirate
  xpirate
  Рейтинг: 483 Неутрално

  До коментар [#25] от "dobrich":
  Къв е смисъла ако няма реален шанс да мине. Атака или ще гласуват въздържал се или няма да са в залата. Няма как да съберат 121 гласа.

 35. 36 Профил на jtbg
  jtbg
  Рейтинг: 402 Неутрално

  марш оттука, поемаме риска!

 36. 37 Профил на hristogd
  hristogd
  Рейтинг: 407 Неутрално

  До коментар [#9] от "pachino":

  Станишев,Доган или Сидеров ти помогнаха да напишеш тази глупост!?

 37. 38 Профил на Desolater
  Desolater
  Рейтинг: 515 Неутрално


  По-добре сега отколко по-късно!

 38. 39 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  До коментар [#2] от "kirilnikolaev":

  Ти си Кирил Николаев Добрев, нали?

  Няма шики-мики.
 39. 40 Профил на Radko Mollov
  Radko Mollov
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#23] от "danakoplatec":

  Пиши... да се знае и да не се забравя, та ББ да не се осмихва под мустак, че се видя присмиването на народа до къде води.... А Пеевски не се забравя и не трябва да се забравя. Той е олицетворението на една част от самозабравилите се на върха... Пеевски=Бай Ганьо

 40. 41 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Не съм убеден, че избори сега и веднага ще решат много проблеми. Страхувам се, че крият риск да задълбочат проблематиката, заяви Орешарски.

  Кой ви страхува, г-н премиер? Вас ви страхува, че ще изгубим и делото за Белене. Дайте да вземем да рискуваме, а? Да пробваме с нови избори, да пробваме да спечелим делото, а вие може да идете да работите нещо друго!
  От думите ви разбирам, че не ви интересува какво мислят хората след като се правите, че няма протести, че никой не ви иска оставката, че никой не е против невероятната ви програма. Само че грешите, досега не сте свършили нищо, освен да назначите един куп обществено неприемливи лица и хората не ви искат - като крещят "Оставка" имат предвид наистина ОСТАВКА, а това значи че не искат и "безценната програма" на уникалното ви "екпертно" правителство!

 41. 42 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Аз по-грубо изказване от това на Барозу днес не бях чувала от никоя европейска институция. [/quote]

  Защото четете специално подбрани фрази. Намери някъде цялото изказване и го прочети.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 42. 43 Профил на conservativebg
  conservativebg
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Вижте как реагираха българите в Брюксел при посещението на Орешарски http://www.youtube.com/watch?v=mVR76mJnoiM

 43. 44 Профил на Hristo'o
  Hristo'o
  Рейтинг: 740 Неутрално

  На кого проблемите, вашите ли? А, гад мръсна, долна престъпна, ши....н изрод такъв!
  Отлагането на обяда, сега само ще влоши проблемите казал вълкът на заека....
  ОСТАВКИ ВЕДНАГА И ЗАВИНАГИ!!!!
  http://www.peticiq.com/ostavki_zavinagi

 44. 45 Профил на haokarapora
  haokarapora
  Рейтинг: 525 Весело

  "По повод мой коментар 9 очаквам да получа бан и тук и завинаги да приключа с илюзията, че има свободни и безпристрастни медии, дори и с форум да са в нашата държава."-19

  Ама гледам нямаш,така че номерът с "будната съвест",жертва на задкулисните кукловоди нещо не минава!

  haokarapora
 45. 46 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 740 Весело

  др. Иванов, чети сега внимателно:грешката ви беше да вас болшевиците, че помислихте, след като народа не харесва Бойко, то непременно харесва нас.Но от едното не следва другото...
  Препоръчвам ви вече да не ползвате услугите ни на кънчовия Галъп, разни Сови, прилепи ит.п., защото тепърва ще ставате още за смях...

 46. 47 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  До коментар [#35] от "xpirate":

  Не се знае? Казуса Пеевски предизвика разцепление при бесепарите.....А и друго си е, когато след несполучлив вот на недоверие хората видят последен шанс във външния натиск!.....

 47. 48 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Орешарски, не се опитвай да разсъждаваш кукло на червената мафия, а си вземай чантичката и друма!

 48. 49 Профил на ivanasenov
  ivanasenov
  Рейтинг: 458 Разстроено

  Изглежда няма един човек в БГ, който да има доверие на всички партии и да спре разпада по следната схема:

  Намират човек с доверие, напр. Кристалинка или Димитър и парламента в 100 % от депутатите му гласуват доверие за 6 месеца и му гласуват програмата:
  1,2,3,4 и т.н.
  При настъпване на срока се решава дали да го продължат или избори...

 49. 50 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 688 Любопитно

  Ами не е прав..избори сега няма само да "усложнят проблемите", а ще ги и влошат! Аз протестирах заради гафовете и наглостта и пак ще го направя при първи симптоми на самозабравяне на управляващата ни вихрушка! Но да протестирам за нови избори веднага няма! Нека първо създадем нещо за което искаме да гласуваме и тогава!!! В момента алтернатива на Бсп, Герб, Атака, Дпс няма! Какъв е смисълът от незабавни избори питам???

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 50. 51 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2078 Неутрално

  Време е БСП да си ходи. Свалиха цената на тока с колкото можаха, временно.
  Следващия законопроект на ГЕРБ ще е за 3000 лева заплата и 1000 пенсия, на което Атака няма как да откаже и коалицията им ще се разпадне.

 51. 52 Профил на osl19549478
  osl19549478
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#2] от "kirilnikolaev":

  Прав си. Мафиотската ви клика няма да успее да прилапа евро-парите, ако ви разкараме навреме.

  НЕ НА ЦЕНЗУРАТА ВЪВ ФОРУМА !!! Освен това новият дизайн на Дневник е скапан !!!
 52. 53 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2946 Неутрално

  Интересното е,че когато и да правим избори проблемите все повече се усложняват.Нека да освободим времето от отговорност г-н Орешарски,проблема е в хората.

 53. 54 Профил на hristogd
  hristogd
  Рейтинг: 407 Неутрално

  До коментар [#9] от "pachino":

  Забравих.Смени името!Вместо Пачино повече би ти подхождало Ленин ,Сталин,Живков.....

 54. 55 Профил на v_l
  v_l
  Рейтинг: 404 Неутрално

  До коментар [#2] от "kirilnikolaev":

  т.е. вие ще ги загубите тия европари ... България и нормалните хора така или иначе никога няма да ги видят !

 55. 56 Профил на Je suis une femme
  Je suis une femme
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Господин Орешарски, целият народ е в ситуация, в която не смята, че има какво да губи. Угодете му и се махнете. Ако е грешка, нека ние да си носим последиците, но не забравяйте, че вие служите на НАС, а не обратното!

  Every one of us is, in the cosmic perspective, precious. If a human disagrees with you, let him live. In a hundred billion galaxies, you will not find another.
 56. 57 Профил на Frank Zappa
  Frank Zappa
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  Супер! Искаме проблемите да се усложнят!

  Кандидат за член на ПП Четвърти километър
 57. 58 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 676 Разстроено

  Орешарски беше предложен за премиер много преди изборите и ако действително е отчитал бъдещите си отговорности е имал предостатъчно време да подрежда и нарежда кабинет и шефове на агенции според обещаваните експертни ангажименти.
  Сега каквото и да говори е компроментиран отвсякъде.

 58. 59 Профил на Ivan Donchev
  Ivan Donchev
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Който е тръгнал по пътя да изберем по малкото зло,
  винаги е бъркал, аз съм за избори на 29.09.2013г.

 59. 60 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 974 Неутрално

  Пичове и да има нови избори кого ще изберете като никой не става? Гейберистката сган? Или някои псевдонационалисти, които ламтят за пари? И избирателите сне стават и политиците - полза никаква.

 60. 61 Профил на Миро
  Миро
  Рейтинг: 463 Весело

  До коментар [#57] от "Frank Zappa":

  Съгласен, а и той вероятно визира собствените си проблеми и на тези, които стаят отзад......

  другари комунисти (БСП, АБВ, ГЕРБ, учени, патриоти руски и друга ДС измет!), пътят на България в 21 век не е пътят на Путин! Това е България, не Задунайская!
 61. 62 Профил на cremers
  cremers
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Поздравления г-н Орешарски! Вие показвате, че сте истински държавник! Успех!

 62. 63 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 571 Гневно

  До коментар [#1] от "madagaskar":

  Акого искаш бе пич Боко мутрата ли поне Орешарски не е бил мутра на СИК

 63. 64 Профил на doctor_v_ispania
  doctor_v_ispania
  Рейтинг: 507 Любопитно

  Досега никога комунисти власт не са давали, без да опре ножа в кокала. За тях изборите са нещо , което трябва да се фалшифицира , след което да се разправят с политическите си противници с всички средства. Те нямат срам от нищо и не вярват в демокрацията и многопартийни избори. Бъдете сигурни, че ако времената бяха други и имаха външна силова подкрепа, биха изгонили протестиращите студенти от университетите и всички инакомислещи в лагери.

  Let The Groove In Your Shoes Release You From The Blues
 64. 65 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  Ние не ги искаме веднага,искаме ги след месец и половина,най много два.

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 65. 66 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Дали сега или след 3 или 5 месеца избори ще има.
  Всички виждат че този кабинет не е нито е програмен, нито е експертен, нито има обществена подкрепа, нито доверие.
  Така че по-добре сега, по-късно ще ни излезе още по-скъпо.

 66. 67 Профил на Стойне Василев
  Стойне Василев
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Аз се занимавам професионално с управление на рискове повече от 10 години и мисля, че България може да поеме този риск.

  Колко шанса трябва да даваме на този човек? Кое е по-рисково според вас: да оставим г-н Ориенталски да продължава корпоративните назначения или да си подаде оставката и да има нови избори? Май въпросът е риторичен.

  SmartMoney.bg - Упрвавлявай умно парите си
 67. 68 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Тоя какво вика?
  Нали ги предизвика!

  www.berbenkov.hit.bg
 68. 69 Профил на svet23
  svet23
  Рейтинг: 507 Неутрално

  След понятието Виденова зима Орешарски иска да остане в историята с Орешарска зима...Каква му е програмата не разбрах, ще раздаде малко парички да уталожи напрежението след това червено-дпс арскиата върхушла пак ще си краде и ще се опитва да загроби България с безмислени руски проекти.

 69. 70 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3886 Неутрално

  Престанете да си търсите причина за да останете! Не знам дали Цветанов е има големие уши за подслушване, но вие май изобщо ги нямата. Чуването при вас е закърняло до толкова, че чувате само вас си!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 70. 71 Профил на alchemist
  alchemist
  Рейтинг: 944 Гневно

  А вашата чугунена кратуна помага за тяхното решаване, така ли г-н орешарски (малката буква не е грешка)!?

  Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
 71. 72 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#8:"Lavinia"]#скрийсебе[/quote]
  Хахахахах браво

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 72. 73 Профил на Миро
  Миро
  Рейтинг: 463 Неутрално

  До коментар [#60] от "sqrt":

  Дай пък да легнем и да мрем тогава или що ли?

  другари комунисти (БСП, АБВ, ГЕРБ, учени, патриоти руски и друга ДС измет!), пътят на България в 21 век не е пътят на Путин! Това е България, не Задунайская!
 73. 74 Профил на kirilnikolaev
  kirilnikolaev
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Оставката не е решение. Никой, обаче не се нагърбва с това да предложи нещо различно. Неудобните въпроси , никой не ги повдига.

 74. 75 Профил на salin
  salin
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Защо когато гласувам се променя и отрицателния и положителния вот? На един пост имаше само +4, аз натиснах - и веднага резултатът стана -1 - + 11, т.е. моят отрицателен вот увеличи положителния със 7. Ако гласуващият не обърне внимание, просто обръща вота. Както навсякъде, и тук непочтеност, за съжаление.

 75. 76 Профил на AZ
  AZ
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Нека всички излезнем утре на разходка покрай НДК!

 76. 77 Профил на bachmann
  bachmann
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#51] от "Роси Кирилова":

  Хайде стига глупости.

  Иска ли Ви се или не, ГЕРБ е проевропейската партия в България.
  А Радан Кънев е просто един форумен блогър.

 77. 78 Профил на xpirate
  xpirate
  Рейтинг: 483 Неутрално

  До коментар [#49] от "ivanasenov":
  Кристилинка не предложи ли да сме вззимали някакъв заем за вдигане на доходите или нещо такова.

  БСП и ДПС я подкрепят за пред хората.

  Имам чувството че ноистина трябва всичко отначало да се прави. Нова Конституция. После нов наказателен кодекс и т.н. Но за това трябва хора на които им се работи, а в парламента от 240 глави сигурно 24 стават за това.

 78. 79 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2078 Неутрално

  [quote#60:"sqrt"] кого ще изберете като никой не става? [/quote]
  За БСП разбира се. Направиха твърде много само за месец. Построиха мост, спряха контрабандата на границата, институциите работят по европейски. Надявам се, че всички оценяват успехите им.

 79. 80 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#75:"salin"]Както навсякъде, и тук непочтеност, за съжаление.[/quote]

  За съжаление вие просто се неграмотна и немислеща.

  Докато вие четете статията, още много хора правят същото и оценяват мнения. От момента на отваряне на статията, докато не натиснете някое + или - за конкретно мнение, вие не виждате промените. Едва при гласуване виждате натрупалите се през това време гласувания на други форумци като краен резултат, заедно с вашия глас.

  Това е обяснявано поне няколко десетки пъти тук, и все ще се намери някой, който бъкел си няма от функционалност на сайт, да се изцепи.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 80. 81 Профил на Антон56
  Антон56
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Орешарски обяснил на Барозу че: "... е поканил на разговори протестиращите, но те са осъзнали, че исканията им са към Народното събрание."

  Пак грешчица, а? С други думи казва на Барозу, че протестът е отказал да говори с него не защото тотално не му вярва и му иска оставката, а защото "е осъзнал", че исканията са към Парламента.

  Този лъже безочливо и много добре съзнава това. Гответе се така да си живеем години, ако го оставим.

  Нацизмът и комунизмът са еднакво престъпни.
 81. 82 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 515 Весело

  [quote#33:"username333"]евросоциалистите ще бъдат в недоумение как местният вожд е съсредоточил срещу партията столетница енергията на недоволните, типична за хората с леви убеждения в Европа и по света.[/quote]
  защото БСП са толкова "социалисти", колкото д-р Менгеле е "доктор"

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 82. 83 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2129 Любопитно

  Забелязал съм, че когато се поиска оставката на дадено правителство в България (независимо коя е управляващата партия) те винаги казват че без тях държавата ще пропадне.

  За да са спокойни сегашните управляващи и особено Лешников им декларирам, че светът няма да се "продъни" и държавата ни няма да пропадне.
  Поемам риска да проверим.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 83. 84 Профил на bachmann
  bachmann
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#64] от "dr_v_ispania":

  МОнов веЧе направи асоциации за принудително леЧение от интернет зависимост като в Китай.

 84. 85 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Не ме интересува дали народът харесва или не някой, иначе щеше да ни управлява Азис. Интересува ме правителството да управлява страната, а това се прави не от най-харесваните, а от тези на които народът е дал шанс да направят правителство и те са го направили.
  Това са важните неща, а вие може да си харесвате който искате, все пак със съзнанието, че не сте народа.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 85. 86 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Накокърджани сте, но ще омекнете! Парите на Тиквата на са чак толкова много, че да ви поддържат държат дълго време ерекцията.

 86. 87 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1584 Гневно

  ....още от началото на мандата е липсвало доверие към правителството и е имало протести. Заявих, че кабинетът ще работи, за да убеди всички български граждани, че действа в обществен интерес. Ще продължим да го правим...
  Олигарски явно отказва да влезне в час и да проумее че протестите са дължат на ДЕЙСТВИЯТА на НЕГОВОТО правителство!?! Както и че хората искат ТОТАЛНА ПРОМЯНА - на СИСТЕМАТА! Понеже е недопустимо прасурси да ПРОДЪЛЖАВАТ да управляват страната ни!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 87. 88 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 676 Неутрално

  До коментар [#75] от "salin":

  Когато гласуваш отчитането става на всички гласували за времето, в което си отворил статията.

 88. 89 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3681 Весело

  До коментар [#58] от "azmatahari":

  Именно, уж беше специалист, подготвен с кадри и кво стана... Ми той от кръстовищата да ги беше подбирал едва ли по-лошо щеше да се справи. Ама нали е предложен от нашите хубави хора на Позитано, затова минава за специалист сред определени кръгове.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 89. 90 Профил на alchemist
  alchemist
  Рейтинг: 944 Неутрално

  До коментар [#75] от "salin":

  Просто в този момент освен теб са гласували и други потребители.

  Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
 90. 91 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  [quote#66:"olly"]Дали сега или след 3 или 5 месеца избори ще има. Всички виждат че този кабинет не е нито е програмен, нито е експертен, нито има обществена подкрепа, нито доверие. [/quote]Без стачки и блокиране на транспортни артерии нищо няма да се промени.

  Това е война на изтощение. В момента БСП и ДПС реално нищо не губят от тези протести. Губят протестиращите защото това им коства време и усилия, губи и ГЕРБ понеже заради отсъствието им от Парламента депутатите им остават без заплати. Така протестите спокойно могат да продължат докато се изчерпят ресурсите на протестиращите.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 91. 92 Профил на bachmann
  bachmann
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#82] от "trippleseven":

  Менгеле е бил доктор, ама БСП никога не са били социалисти.

 92. 93 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#19] от "pachino":

  никой няма да ти праска бан, ако не нарушаваш правилата на форума. Още повече, добре е да ти се оставят мненията като еталон за сервилност, липса на морал и да подклаждат недоволството на хората.

 93. 94 Профил на the_european
  the_european
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#28] от "dogwoman":

  И аз мисля, че това е най-грубото и емоционално изказване на Барозо и контекста - политическия - е ясен.

 94. 95 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 515 Весело

  [quote#79:"Роси Кирилова"]БСП разбира се. Направиха твърде много само за месец. Построиха мост, спряха контрабандата на границата, институциите работят по европейски.[/quote]
  роси, ако можеш да ми дадеш номера на дилъра ти, защото искам и аз да взема от каквото ти вземаш, явно поражда еуфорични халюцинации

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 95. 96 Профил на novina
  novina
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Може би говори за личните си проблеми...

  novina
 96. 97 Профил на zippie
  zippie
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#9] от "pachino":

  По събраните минуси си затвърждавам мнението, че народа най- си иска зрелища да има.

  До коментар [#34] от "993":
  До коментар [#37] от "hristogd":
  До коментар [#54] от "hristogd":

  За да не сте в категорията "говорещи на телевизора, как се играе футбол", бихте ли преположили какъв ще е съставът на парламента, ако утре има избори?

 97. 98 Профил на dv r
  dv r
  Рейтинг: 525 Неутрално

  Орешарски, за политиците, думата "КАТАРЗИС", се превежда като "ОСТАВКА"
  Време ви е и на вас да изживеете своя, не оставяйте Делянчо сам.

 98. 99 Профил на xpirate
  xpirate
  Рейтинг: 483 Неутрално

  До коментар [#47] от "dobrich":
  Момента за това щеше да е добър ако ГЕРБ бяха внесли още в петък вот на недоверие

 99. 100 Профил на the_european
  the_european
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Хора, ТЕ въобще нямат намерение да си ходят. И искат да ни "управляват" в следващите 4 години.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK