Втората седмица на протести започна днес (хронология)

Днес се провежда осми ден на протест срещу кабинета ''Орешарски''

© Лора Филева

Днес се провежда осми ден на протест срещу кабинета ''Орешарски''Една седмица след скандалното избиране на депутата от ДПС Делян Пеевски, довело до спонтанен протест миналия петък, за осми ден пред сградата на Министерски съвет ще се съберат протестиращи и ще преминат по познатия маршрут през Народното събрание, Орлов мост, НДК и пак до Министерски съвет.


Всеки следващ ден привнасяше нов нюанс в настроението на участниците, като днес основната тема е провеждащият се в София съвет на Партията на европейските социалисти (ПЕС), чиито лидер е Сергей Станишев. Наред с познатия #ДАНСwithme популярност набира и #PEScouncil, който върви успоредно с първия трябва да привлече вниманието на европейските социалисти към хилядните протести в страната срещу олигархията и с искане за оставка на кабинета "Орешарски".


Вече повече от седмица протестиращите показаха, че могат да се справят с групички от провокатори, с безразличие да тушират агресията на националистите, да се радват на взаимна толерантност с полицията, да проявят въображение, чувство за хумор и творчество. Екип на "Дневник" и тази вечер следи на живо най-интересното от протеста в София.
---
00.00 ч. Концертът на протестиращи продължава на Орлов мост.
23.25 ч. Пред НДК дойде камион, който разтовари и бяха наредени първите заграждения за утре. В събота ще бъде основната част от срещата на ПЕС в София.


Призив към ПЕС и ЕНП

© Велислава Попова

Призив към ПЕС и ЕНП


23.15 ч. Протестиращите, които пристигнаха на Орлов мост си направиха импровизиран рок концерт, който продължава и в момента. Те донесоха барабани, микрофони и сега изпълняват различни рок песни. Има още деца, хората пеят и танцуват.


22.33 ч. Този път много повече хора се връщат на Орлов мост. Те пеят, скандират и не изглеждат уморени въпреки обиколката из лятна София. На едно място на земята са залепени огромни листове, на които се събират предложения за това, което обединява протестиращите: "Любов към България". "Останалата капчица морал", "Силата на духа", "Бъдещето". Хората продължават да развяват флагове не само на България, но и на любимите си футболни клубове. Жена със свирка от бамбук свиреше "Smoke on the Water"


Втората седмица на протести започна днес (хронология)

© Босилена Мелтева


22.28 ч. Основната група протестиращи тази вечер дори не спря пред кордона на "Раковски" и не отиде към централата на "Атака". С викове "Утре пак" те продължиха по жълтите павета към Народното събрание. Постепенно скандиранията им преминаха и към "Утре ПЕС" във връзка с готвената разходка около НДК, където се провежда срещата на съвета на европейските социалисти.


22.20 ч. На Орлов мост в момента има много хора с деца, които играят на дама, фризби и "фокстейл". Тук са и протестиращите с колела, скейтбордове и лонгбордове. Текат дори уроци по скейтборд. Има много хора с постелки, които седят на "Цариградско шосе". Този път основната група постепенно се присъединява към чакащите ги на Орлов мост с около половин час по-рано. През предишните дни това се случваше към 23 ч.


Втората седмица на протести започна днес (хронология)

© Босилена Мелтева


Пак е събрана групата за дебати, която обсъжда бъдещето на България и предлага идеи за промени.


22.18 ч. Протестиращите отново се събраха пред Министерски съвет, ръкопляскаха на полицаите и викаха "Полицията с нас". По пътя към парламента те се шегуват и викат: "Искаме пица". Жълтите павета отново са пълни с хора, но протестиращите постепенно се разотиват.


22.08 ч. По "Ал. Стамболийски" хората се отправят към началната точка - Министерски съвет. По пътя момчета вдигат изпуснати боклуци и ги носят до кофите. Полицаите кимаха и се усмихваха.


Момиче от Добруджа покани на протестите свои приятели турци.

© Босилена Мелтева

Момиче от Добруджа покани на протестите свои приятели турци.


22.02 ч. Кордонът пред централата на ДПС е многочислен с обещаните светлоотразителни жилетки с надпис срещу провокациите. Хората спряха и изпяха химна, имаше и запалена димка. След около пет минути протестът отново потегли с викове "Довиждане". И тук хора от съседните сгради махаха от прозорците.


21.59 ч. Протестът вече върви към централата на ДПС. Тази вечер пред БСП няма инциденти и провокации. Виковете "Оставка" и "Червени боклуци" обаче бяха много силни. Протестиращите все още са хиляди.


Втората седмица на протести започна днес (хронология)

© Велислава Попова


21.51 ч. Кордонът от полицаи пред "Позитано" 20 е подреден в две редици. Хората минават покрай централата на левицата със силни викове "Мафия".


21.45 ч. Пред централата на БСП хората викат яростно и освиркват. Чуват се пиратки, а пред входа на централата имаше запалена димка. Хората не се плашат от пиратките, а ги приветстват. Тези, които го хвърлят пиратките, не го правят в множеството, а край него.


21.38 ч. Предната част на шествието вече е на "Позитано". Минавайки през кафенетата на "Витоша" призоваваха седящите да се присъединят към тях. Семейство с децата си скандираше: "И сме по-красиви, и сме по-добри", а малката им дъщеря викаше "Елата с нас, протестът е за вас". Опашката на протеста все още се движи по "Витоша".


21.31 ч. Традиционната вече възрожденска музика звучи и днес от прозорец на ъгъла на "Витоша" и "Патриарха". Минавайки оттам хората затихват и се заслушват. Съвсем друго е отношението към колите, които напират да минат, към тях виковете са "Простаци".


21.22 ч. Протестът вече е по "Витоша". Началото на колоната пресича бул "Патриарх Евтимий". Виковете са "Червени боклуци". Протестиращите си разменят и шеги: "Накъдето и да погледнеш - лумпени".


Игрите на протеста

© Велислава Попова

Игрите на протеста


21.19 ч. Като обикалят покрай НДК хората коментират: "Те се подготвят за утре, но ние пак ще сме тук" и "Колко сме послушни, не като тях". Викат: "И преди, и сега БСП е мафия", "Оставка".


21.17 ч. Г.Н.О.М. "Вестници, издавани от семейството на Делян Пеевски", обясняват лепящите ги момче и момиче. Означава Група за Натиск Орлов Мост, допълват те.


Г.Н.О.М.

© Велислава Попова

Г.Н.О.М.


21.10 ч. Този път протестиращите не минават по традиционния си маршрут точно покрай НДК, като кордон от полицаи ги отклонява встрани, за да заобиколят отдалече Националния дворец на културата. Има и полицейска лента между дърветата, а който се приближи, го връщат. Досегашният маршрут се възстановява едва след пилоните на НДК. Съветът на ПЕС се провежда именно в НДК, най-вероятно на това се дължат засилените мерки за сигурност около сградата.


Холандецът Дико върви с усмивка заедно с приятелите си от България.

© Ангелина Генова

Холандецът Дико върви с усмивка заедно с приятелите си от България.


21.01 ч. Младият холандец Дико е за един ден в София, като не е очаквал такава обстановка в столицата. В България е на стаж в дом за деца в Широка Лъка. Софийските му домакини бързо са го въвели в ситуацията и докато вървят с шествието му разказват за шегите на протеста, като това, че се твърди, че протестиращите са платени. Той не разбира добре проблемите, но е впечатлен колко хора са се събрали и как спокойно минава протестът през цели град. Според него е страхотно и това, че полицията е на страната на протестиращите. Преди да му обяснят за това той малко се е стреснал от първия полицай, който го е приближил.


Протестиращите вече са под "Моста на влюбените". Точно преди булеварда мъжът който през последните дни разхлажда множеството с фини капки вода, отново е на терасата си.


Подкрепа за "Таксим"

© Велислава Попова

Подкрепа за "Таксим"


20.50 ч. Шествието вече пресича "Граф Игнатиев". Трамваи и коли са блокирани и от двете страни. Хора махат от прозорците и са закачили знамена по прозорците.


20.35 ч. Въпреки идеите да се остане на Орлов мост, по-голямата група потегли по традиционния маршрут по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви". Малко момче носи на гърба си надпис: "За да не емигрирам и аз, не ви искам на власт", а отдолу подпис "Платен провокатор". С едната си ръка то се е хванало за баща си, а в другата държи знаме. Мъж пък призовава "Интернет лумпени съединявайте се".


Втората седмица на протести започна днес (хронология)

© Велислава Попова


20.27 ч. Каквато стана традицията през последните дни хората се събраха на Орлов мост, като по средата стои плакат "Проблемът не е в хората, а в системата". Деца и младежи рисуват по асфалта и пишат съобщения до правителството. Момиченце е написало "ДЗП - Да Заколим Прасето". Друг голям надпис гласи: "Време е за морална революция", а трети предлага "Occupy Борисовата" по голямата част от групата все още стои на Орлов мост и все още не потегля към НДК.


Втората седмица на протести започна днес (хронология)

© Велислава Попова


20.23 ч. Има призиви и срещу назначаването на Росен Малинов за областен управител на София. След проверка на комисията по досиетата стана ясно, че той е бил съдържател на явочна квартира "Люляк" от 1988 г.


Малка част от протестиращите вече потеглят към НДК.


Майка на интернет лумпени

© Велислава Попова

Майка на интернет лумпени


20.10 ч. Протестиращите отново изпълниха пространството пред Народното събрание и пак се задържаха за малко, като продължиха към Орлов мост. Движението там вече е блокирано. И тази вечер сред преобладаващите викове са "Мафия".


Хората днес са по-малко, но все пак са хиляди. "Сега сме повече от 1989 г.", коментира човек на средна възраст.


Втората седмица на протести започна днес (хронология)

© Велислава Попова


20.04 ч. Човек с противогаз обяснява, че Министерски съвет вони и е токсичен. На друг плакат е изписано: "Мафията засади Цветелинчета и развъди Писанчета".


Движението по бул. "Раковски" вече е спряно. Кордонът от полиция е на мястото си до Руската църква. Хората пак оставяха вода пред полицаите и ги аплодираха, докато преминаваха покрай тях.


По пътя към народното събрание

© Велислава Попова

По пътя към народното събрание


19.53 ч. Шествието потегли към Народното събрани с викове "Червени боклуци". Един от надписите гласи: "Аз съм над 95 кг., но никога няма да продам България за 30 лв./ден + парче пица" във връзка с разследването на БНТ за платените агитки на "Атака".


Втората седмица на протести започна днес (хронология)

© Ангелина Генова


19.35 ч. Хората и тази вечер скандират "Оставка" и "Айде давайте". Според някои от протестиращите тази вечер са по-малко заради концерта на Патрисия Каас в НДК.


Има и нови рефрени на английски: "People vs. Mafia", както и нови игри на думи: "Гражданско общество vs. кражДАНС&Co общЕАДство". Портретите на Доган и Пеевски отново са вкарани в кафези.


Баба е дошла пред МС с метла, за да "измете боклуците".

© Ангелина Генова

Баба е дошла пред МС с метла, за да "измете боклуците".


19.17 ч. Въпреки по-прохладното време днес протестиращите все още са по-малко, отколкото предишните дни. Все пак продължават да прииждат още, като пространството пред президентството и БНБ са изпълнени.


На плакатите тази вечер се забелязва носталгия: "През 1989 бях екстремист, сега ме понижиха в лумпен", пише на плакат на възрастна жена. Появили са се и рефрени от песни. Млади момичета раздават текста на Милена Славова от песента "Хаха" ("Опитах се да светя като крушка"). Друга жена пък е изписала на плаката си текста на песента "Моят свят" на Кирил Маричков.


Втората седмица на протести започна днес (хронология)

© Лора Филева


Полицията пред Министерски съвет също е по-малко.


19.03 ч. Постепенно площадът пред Министерски съвет започна да се изпълва в началото на протеста, като сега от различните посоки прииждат групи хора. Този път обаче те се събират по-бавно, отколкото през предишните дни. Хората са концентрирани пред Министерски съвет, като пространството пред Президентството също започва да се запълва. Търговията със свирки и знамена отново кипи усилено.


Полицаи с жилетки "Антиконфликт полиция"

© Велислава Попова

Полицаи с жилетки "Антиконфликт полиция"


18.46 ч. От СДВР съобщиха, че въвеждат нов подход при охраната на масови прояви. Вече на "първа линия" ще бъдат разположени служители, облечени със светлоотразителни жилетки с надпис "Антиконфликт полиция". Целта е униформените служители ясно да заявят пред гражданите желанието за толерантност и овладяване на напрежението при провеждането на масови прояви и за диалог с гражданите.


18.26 ч. Пред сградата на Министерски съвет започват постепенно да се събират хора. Те отново са шумни, с плакати. Млади и стари, с приятели или с децата си.


Втората седмица на протести започна днес (хронология)

© Лора Филева


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (247)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1418 Весело

  От днес вече всички говорят за това как не трябвало сега да се подава оставка. А както знаете победата минава през 3 етапа:

  Първо те игнорират
  После ти се присмиват
  Накрая отричат/борят се с теб

  След което печелиш.

  15.02.1989 - 07.02.2018
 2. 2 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#1] от "Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)":

  +++++++++

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 3. 3 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Държавен вестник е обнародвал назначението на Делянчо за ШЕФ на ДАНС.


  Може ли да се върне Прасето като депутат сега ? Колко нарушения ще трябва да направят червените КАПУТИ още ?

 4. 4 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#1] от "Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)": Дано се окаже прав Ганди! Айде, закъснявам, до после!

  Доброто е заразно
 5. 5 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1418 Весело

  [quote#3:"bestbuy"]Колко нарушения ще трябва да направят червените КАПУТИ още ? [/quote]

  Малко. Колкото и да не го осъзнават остава им прекалено малко време за да надробят много простотии. Да не говорим ,че някои имат обратен ефект - като например измишльотините на Дудук ТВ за Президента. Това доведе само до консолидация на хората около него

  15.02.1989 - 07.02.2018
 6. 6 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#1] от "Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)":

  Да, все повече "бизнесмени" и социолози и политолози, говорят, че не трябва да се стига до оставка и избори, а да се оставят да работят депутатите.Да, де, ама всеки ден правят по няколко глупости и как да ги оставим да вършат още.Затова - вън и сбогом!!!

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 7. 7 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 491 Любопитно

  как бе плъхарски света вода ненапита.момина сълзица.той се вслушва,той само за добруването мисли,той се извинява,майка Тереза,жив да го оплачеш,през 9те кръга на ада ще мине само и само да сме добре...

  харпун
 8. 9 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  До коментар [#4] от "dogwoman":

  И аз натам тръгвам след малко - ще се видим на протеста

  15.02.1989 - 07.02.2018
 9. 10 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1389 Неутрално

  Без яйца и домати не става...

 10. 11 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 770 Неутрално

  тръгвам и аз ! ОСТАВКА гниди !

 11. 12 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Весело

  Ха сега да си принае тоя който цъкна минуси на Библията

 12. 13 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#6:"salvador"]Да, все повече "бизнесмени" и социолози и политолози, говорят, че не трябва да се стига до оставка и избори, а да се оставят да работят депутатите.[/quote]
  Е, как ще искат оставка - първо всички соцлиолози и политолози са червени ... Други няма !!
  Второ - те(политолозите и социолозите) тази власт я докараха, за да могат да крадат също!

 13. 14 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Daniel 11

  Daniel 11 is the eleventh chapter in the Book of Daniel. It describes a series of conflicts between the unnamed King of the North and King of the South.

 14. 15 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1418 Весело

  [quote#12:"bette"]Ха сега да си принае тоя който цъкна минуси на Библията [/quote]

  Комуне. Човек от стомана , който знае ,че религията е опиум за народите!!!


  Чао на всички. Ще ви чакам пред МС

  15.02.1989 - 07.02.2018
 15. 16 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Днес назначиха поредния ДС агент/другар за Областен на София..

 16. 17 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1695 Весело

  Да не забравите да ни информирате за "Минута на президента"!

 17. 18 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 533 Неутрално

  Във всеки друг случай бих се притеснил, че каквото било- било. БСП, ДПС и #ignore - омазали каквото омазали - това беше.

  Не и с БСП. Не и с ДПС.

  Те са способни всеки ден да се омазват с простотия като за протест траещ 10 години. За ден! И това, разбира се, без да споменавам черешката на тортата: #ignore

  Aз НЯМА да се ваксинирам. Ваксинираните сте овце.
 18. 19 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 803 Весело

  [quote#16:"bestbuy"]ДС агент/другар[/quote]
  щом го познаваш значи и ти си от тях!?

 19. 20 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1316 Гневно

  Абе, тези гьонсурати още колко ще издържат, преди да си вдигнат чуковете?!? На какво се надяват?!?

  Разкарайте Орешарски и всички сегашни министърчета. Независимо с чий мандат, подкрепете - ЗАЕДНО - непартийно и необвързано с бандитски и олигархични кръгове правителство от истински експерти, което обществото би приело. Дали обществото го приема - това ще разберете много, ама наистина много бързо. Ако вкарате и половин партийна фигура в него, ще разберете отношението на народа дори цели 15 минути, преди да сте обявили избора си.

  Дайте му на този кабинет ограничен мандат - да стои до създаването на - пак приемливо за обществото - ново изборно законодателство и да обслужва текущите нужди на държавата в рамките на месец-два, максимум три, ако наистина всичките сте бавноразвиващи се.

  После разпускайте това НС.

  Иначе наистина ще се наложи да вникнете и в най-трагично обречените дълбини на понятието катарзис, което използвате под път и над път.

  Свобода за Надежда Савченко!
 20. 21 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  Днес до 21:00 трябва да сме успели! Иначе се подготвя план за компрометиране на протестите, който да предизвика масови кръвопролития.

 21. 22 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 803 Неутрално

  [quote#18:"puhpuhan4o"]това беше[/quote]
  каквото и да се говори, невероятно, но факт, по времето на тез, България стана член на НАТО и ЕС, постигна най-високия икономически ръст в най-новата ни история!

 22. 23 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 803 Неутрално

  [quote#21:"4u4o"]се подготвя план за компрометиране на протестите[/quote]
  а така ли, и това от къде го разбра, и ти си от ДС!

 23. 24 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 803 Неутрално

  [quote#20:"GogoPG"]истински експерти[/quote]
  ти за енергетиката, кой предлагаш!

 24. С терористи, лъжци и крадци не се преговаря. Незабавна оставка на правителството.

  Wornoxmaniak
 25. 26 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#1] от "Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)":

  Ти ги мразиш безплатно, но те те мразят платено.....чрез партийните субсидии имам напредвид, които излизат от джоба ти......

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 26. 27 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Даниел 11

  И сега ще ти явя истината. Ето, още трима царе ще се издигнат в Персия; и четвъртият ще бъде много по-богат от всички тях; и когато се засили чрез богатството си ще повдигне всичко против гръцкото царство.

 27. 28 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#19:"ban"]щом го познаваш значи и ти си от тях!? [/quote]
  ? И как реши, че го познавам ?

 28. 29 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  [quote#23:"ban"]а така ли, и това от къде го разбра, и ти си от ДС! [/quote]
  Не, не съм ДС, за разлика от теб! Имам приятел, който членува в "Зелените" и той ми каза, че днес са предлагали от 50 до 150 лв за да се вклинят в протеста хора, които да провокират скандали.

 29. 30 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1316 Весело

  Като ходите да протестирате, поне искайте нещо.....Например може да поискате отмяна на партийните субсидии, а партиите да се издържат от членския си внос......Искайте да се преразгледат лобистките закони......Абе стиснете ги за гушите и да бачкат в интерес на нацията най-после.....Протестирайте с акъл, а не с мускули.....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 30. 31 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#30:"ARRI"]Протестирайе с акъл, а не с мускули.....[/quote]
  Това па си е направо у таргета, бре!++++++

 31. 32 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Хайде на протеста! Коментарите после! Тук остават само лумпените на БСП.

 32. 33 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#29] от "4u4o":

  хаха, лъжец!

  Даниел 12

  Мнозина ще се чистят и избелят и ще бъдат опитани; а нечестивите ще вършат нечестие, и никой от нечестивите не ще разбере; но разумните ще разберат.

 33. 34 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#32] от "gibi":
  Глупости! Нали ходих - извиках Долу Герб и щяха ма бият! Аре милицюнерцки номера, ко се криете с трикольорите, де ви са знамената, шубета

 34. 35 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1316 Весело  http://www.segabg.com/pic/11170/653782-l.jpg

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 35. 36 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4181 Неутрално

  Покажете на политическата мафия силата на гражданското общество!

 36. 37 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1107 Весело

  До коментар [#30] от "ARRI":

  +++++

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 37. 38 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Езекил 38

  Bulgarian Bible (BULG)


  38 И Господното слово дойде към мене и рече:

  2 Сине човешки, насочи лицето си към Гога, в земята на Магога, княза на Рос, Мосох (Москва) и Тувал, и пророкувай против него, като речеш:

  3 Така казва Господ Иеова: Ето, Аз съм против тебе, Гоге, княже на Рос, Мосох и Тувал.

  4 Ще те обърна, ще туря кука на челюстите ти, и ще те извадя, с цялата ти войска, коне и конници, всички напълно въоръжени, едно голямо пълчище с щитове и щитчета, всички употребяващи ножове, -

  5 персийци, етиопяни, и ливийци с тях, всички с щитове и шлемове, -

  6 Гомера и всичките му пълчища, дома на Тогарма, от най-далечните страни на север, и всичките му пълчища, и много народи с тебе.

  7 Приготви се, да! приготви себе си, ти и цялото пълчище, което се е събрало при тебе, и стани им военачалник.

  8 След много дни ще бъдеш наказан; в послешните години ще дойдеш в земята, която е била отървана от ножа, и е била събрана от много племена, върху Израилевите планини, които са били непрекъснато пусти; но Израил биде пренесен изсред племената, и те всички ще живеят в нея в безопасност.

  9 И ти като възлезеш, ще дойдеш като вихрушка; ще бъдеш като облак, за да покриеш земята, ти и всичките твои пълчища, и много племена с тебе.

  10 Така казва Господ Иеова: В оня ден ще дойдат мисли в ума ти, и ще скроиш лоши намерения, като речеш:

  11 Ще вляза в земята на неукрепени села! ще отида при ония, които са в спокойствие и живеят безгрижно, всички които живеят в неукрепени места, без лостове и порти,

  12 за да ги обереш и да вземеш корист, за да обърнеш ръката си против запустелите места сега населени, и против събраните изсред народите люде, които са придобили добитък и имот, и живеят в най-отбраната страна на света.

  13 Шева, Дедан, и търговците на Тарсис с всичките му млади лъвове ще ти рекат: Да обереш ли си дошъл? Да вземеш корист ли си събрал множеството си? Да грабнеш сребро и злато ли, да вземеш добитък и имот ли, да направиш голям обир ли?

  14 Затова, сине човешки, пророкувай като речеш на Гога: Така казва Господ Иеова: В оня ден, когато людете Ми Израил ще живеят в безопасност, ти няма ли да го знаеш?

  15 Ще дойдеш от мястото си, от най-далечните страни на север, ти и много племена с тебе, всички яздещи на коне, голямо множество и силна войска;

  16 и ще възлезеш против людете Ми Израиля като облак, покриващ земята. Това ще бъде в послешните дни; и Аз ще те доведа против земята, за да Ме познаят народите, когато се осветя у тебе, Гоге, пред очите им.

  17 Така казва Господ Иеова: Ти ли си оня, за когото говорих в древно време чрез слугите Си Израилевите пророци, които в ония дни пророкуваха през много години, че щях да те доведа против тях?

  18 Но в оня ден, в деня когато Бог дойде против Израилевата земя, яростта Ми ще възлезе в ноздрите Ми, казва Господ Иеова.

  19 Защото в ревнивостта Си и в пламенния Си гняв казах: Непременно в оня ден ще има голям трепет в Израилевата земя,

  20 така щото морските риби и небесните птици, полските зверове и всички гадини, които пълзят по света, и всичките човеци, които са по лицето на света, ще се разтреперят от присъствието Ми; и планините ще се сринат, стръмните височини ще паднат, и всяка стена ще се събори до земята.

  21 И ще призова нож против него по всичките Си планини, казва Господ Иеова; ножът на всеки човек ще бъде против брата му.

  22 Аз ще се съдя с него чрез мор, и чрез кръв; и ще наваля върху него, върху пълчищата му, и върху многото племена, които са с него, пороен дъжд и градушка от големи камъни, огън и сяра,

  23 Аз ще възвелича и осветя, и ще стана познат пред очите на много народи; и те ще познаят, че Аз съм Господ.

 38. 39 Профил на parasailor
  parasailor
  Рейтинг: 479 Весело

  [quote#25:"Wornoxmaniak"]С терористи, лъжци и крадци не се преговаря. Незабавна оставка на правителството.[/quote]
  Ти да не би да предаваш от протеста? Или сидиш пред телевизора?

 39. 40 Профил на lonesome cow
  lonesome cow
  Рейтинг: 112 Весело

  До коментар [#25] от "Wornoxmaniak":

  А, Порняк, тъкмо търсех на кой гъз да пробвам дали мога автоматично да тургам минуси.

  https://www.youtube.com/watch?v=bXwfarsVH9w
 40. 41 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#40] от "gogeous":

  о, ти се кръсти Гог безсрамнико, само чук за такива като тебе

 41. 42 Профил на abhorration
  abhorration
  Рейтинг: 0 Любопитно

  Мдаа, най-неприкритите форумни расисти и неонацисти като VеnRus 2008 и Karelson подкрепят протеста. Същества, които правят такива изявления :

  Karelson
  Рейтинг: 2392 Любопитно
  244 15:12 23 май, 2013
  Избийте ги бе. Като българите и нацистите през ВСВ - ако има партизанин - избива се цялото му родно село. Ако има ятаци - децата и бащата се избиват пред очите на майката. За 0 време ще спрат с тероризма. Сега се разбира този от кой град е и Б52 сриват града до основи. Семейството му се екстрадира в
  родината му , някъде в централните джунгли ,че зверовете да не им дадат и 1 ден.

  VеnRus 2008
  Гневно
  * 40 * 17:45 * 31 май, 2010
  Ако корабите и пътуващите на тях бяха само турци, и на мен щеше да ми е все тая. Обаче еврейските унтери са си позволили да се отнасят непочтително срещу висши бели европейци, дори да стрелят срещу тях и да ги арестуват - ей-това не мога да го преглътна.

  Какво говори това за протестите?

  VenRus2008 : "Eврeйските унтери са си позволили да се отнасят непочтително срещу висши бели европейци - ей-това не мога да го преглътна."
 42. 43 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#40] от "gogeous":

  практикувам нов спорт, храчене срещу Москоу

 43. 44 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#40] от "gogeous":

  плазмодий, червей, жалко псе

 44. 45 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#40] от "gogeous":

  plazmodii, chervei, zhalko pse

 45. 46 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#40] от "gogeous":

  ПЛАЗМОДИЙ, ЧЕРВЕЙ, ЖАЛКО ПСЕ

 46. 47 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Орешарски няма алтернатива.

 47. 48 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 803 Неутрално

  [quote#29:"4u4o"]от 50 до 150 лв за [/quote]
  а така ли, а на мен ми даваха 200, да ходя да протестирам мирно!
  И още нещо не си печатайте плакатите с един и същ шрифт, защото спонтанността е компроментирана, и сума ти служебен тонер изхабихте (т.е. държавен)
  и накрая плаката за агенцията по заетостта ми хареса, но тя чака всички калинки!

 48. 49 Профил на dilive
  dilive
  Рейтинг: 444 Весело

  До коментар [#29] от "4u4o":

  тия вдигат мизата. Вчера болен плащаше само 30. Явно верно сме ги уплашили.

 49. 50 Профил на lonesome cow
  lonesome cow
  Рейтинг: 112 Любопитно

  [quote#41:"bette"]само чук за такива като тебе [/quote]

  [quote#43:"bette"]практикувам нов спорт, храчене[/quote]

  [quote#44:"bette"]плазмодий, червей, жалко псе[/quote]

  [quote#45:"bette"]plazmodii, chervei, zhalko pse[/quote]  Да ти метна ли линкче към скриптчето?

  https://www.youtube.com/watch?v=bXwfarsVH9w
 50. 51 Профил на Georgi Velev
  Georgi Velev
  Рейтинг: 531 Весело

  [quote#5:"Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)"]Дудук ТВ [/quote]

  тва ТВ7 ли бате ....

  Между проститутката и соростутката предпочитам първото. Тя не мами и няма претенции.
 51. 52 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 803 Весело

  [quote#30:"ARRI"]а партиите да се издържат от членския си внос[/quote]
  е това верно ще бъде края на политиката! но май целта е нищо да не искат, просто да си мърморят, че няма кой да гласува за СДС!

 52. 53 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 635 Неутрално

  президентшата дъл е там,че я мисля горката безправна булка тя...

 53. 54 Профил на Georgi Velev
  Georgi Velev
  Рейтинг: 531 Весело

  [quote#38:"bette"]38 И Господното слово дойде към мене и рече:

  2 Сине човешки, насочи лицето си към Гога, в земята на Магога, княза на Рос, Мосох (Москва) и Тувал, и пророкувай против него, като речеш:[/quote]

  съншайн...нещо май... в главицата дрънка, а?
  От слънцето ли е или по рождение си шизофреник?

  Между проститутката и соростутката предпочитам първото. Тя не мами и няма претенции.
 54. 55 Профил на lonesome cow
  lonesome cow
  Рейтинг: 112 Весело

  [quote#54:"lonely_ninja"] нещо май... в главицата дрънка, а? [/quote]

  тежичко е паляжението...

  https://www.youtube.com/watch?v=bXwfarsVH9w
 55. 56 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1695 Любопитно

  Какво стана с "минутата на президента"? Да не се е превърнала в "часовете му"?

 56. 57 Профил на neudoben
  neudoben
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Осми ден младите и образовани дружини Прокопиев бранят.
  Генерал Бойко османски, сочи площада пак и вика, търчете тамо се целете и се внедрете.

 57. 58 Профил на abhorration
  abhorration
  Рейтинг: 0 Любопитно

  Все пак въпреки че в протестите участват и доста отвратителни същества, те постигнаха две положителни неща: унищожиха АТАКА и показаха неадекватността на ГЕРБ и всички останали партии.
  Лошото е че алтернатива няма...

  VenRus2008 : "Eврeйските унтери са си позволили да се отнасят непочтително срещу висши бели европейци - ей-това не мога да го преглътна."
 58. 59 Профил на neudoben
  neudoben
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#44] от "bette":

  Интересно защо "млади и образовани" коментаторки като теб не се трият, но неудобните се трият.

 59. 60 Профил на neudoben
  neudoben
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#29] от "4u4o":

  Ех как не съм в София, досега да бях изкарал една средна заплата.

 60. 61 Профил на neudoben
  neudoben
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#12] от "bette":

  Недей да намесваш святата Книга. Само ви виж коментарите и се отврати от себе си.

 61. 62 Профил на neudoben
  neudoben
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#58] от "abhorration":

  Щях да викам в пълна сила, ако зад този протест не стояха хора, като собствениците на тоя сайт.

 62. 63 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#10] от "Хи-хи":

  Май до павета ще се допре...

 63. 64 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#30:"ARRI"]Като ходите да протестирате, поне искайте нещо.....Например може да поискате отмяна на партийните субсидии, а партиите да се издържат от членския си внос...[/quote]

  Аз това не го искам въобще! Откъде ще тръгнат новите партии?? червените/мутрите/турците се издържат от подкупи от Масква, Анкара и престъпна дейност. А новите от къде ще извадят пари да ходят да убеждават народа например?

 64. 65 Профил на neudoben
  neudoben
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#63] от "yoankata":

  Вижте какво в демокрацията има различни партии. Ако протестирате да я няма еди коя си партия, не сте демократи ни най-малко. А сте това в което обвинявате тази партия.

  Ако си достатъчно интелигентна, можеш да разбереш каквто ти казвам.

 65. 66 Профил на neudoben
  neudoben
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#64] от "yoankata":

  Анкара е в друга ос, не в тази на Москва.

 66. 67 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Утре сутрин по изгрев слънце тръгвам със съпругата, за да се поразходим след 5 часа около НДК.

 67. 68 Профил на neudoben
  neudoben
  Рейтинг: 0 Неутрално

  БГ-то не е узрял за каквато и да е демокрация.
  Матряла не е много качествен...
  Но все пак, аз съм за премахване на всички бариери.
  1:1

  1) 140 депутата
  2) премахване на бариерата, всеки който изкара достатъчно за един депутат - влиза.

  Кой подпрепя?

 68. 69 Профил на neudoben
  neudoben
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#67] от "Иван Петров":

  С какви искания?

 69. 70 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  До коментар [#34] от "Култура ми Бойко

  много се лъжеш приятелю ,гербаджиите още не са се намесили никак ,но и това ще стане ,тогава повярвай ми митингите няма да са само по 50 хиляди ,а най малко 150000.

 70. 71 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Като чета и гледам "протестиращите" се сещам за хубавия сладкарски термин "спихна"!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 71. 72 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 619 Неутрално

  До коментар [#69] от "neudoben":

  Нямам искания, не съм просяк.
  Може да си поговоря евнтуално с някой Европейски социалист.

 72. 73 Профил на tolbuhin
  tolbuhin
  Рейтинг: 374 Неутрално

  абе нямате ли чувството, че ако падне правителството, ББ ще спечели най-много... от друга страна, ако ГЕРБ се върнат на власт, през зимата ще почнат протестите на грозните... вече съм ептен объркан... не знам как е с вас...

 73. 74 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#61] от "neudoben":

  само виж твоите коментари и ти се отврати от себе си. Аз изобщо не я намесвам, червените плазмодии се намесиха много добре знаят как, наместиха се в свещения наратив като антагонисти, аз само описвам... какво предстои след това, а да, някои неща вече са преминали.

  нали сте много дръзки от БСП, не ви смущават тълпите, а от Библията смущавате ли се

 74. 75 Профил на biggeorge
  biggeorge
  Рейтинг: 426 Весело

  Хайде на простестите!
  Там е истинската свобода!

  Мото: Живей и остави другите да живеят!
 75. 76 Профил на neudoben
  neudoben
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#72] от "Иван Петров":

  Само, ще излагате България.

 76. 77 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#61] от "neudoben":

  срамува ли ви Библията?

 77. 78 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#70:"tur671"]а най малко 150000. [/quote]

  Свинете в България са 450 хиляди и няма проблеми, но трудно ще изкарате документи от ветеринарните за транспорт.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 78. 79 Профил на neudoben
  neudoben
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#77] от "bette":

  Ти изобщи чел/а ли си Библията бе.

 79. 80 Профил на ikar
  ikar
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#57] от "neudoben":

  бойкомета явно им е пратил от контрабандните стотачки

  в събота-СОРОС-иада,в неделя-ПРОКОПИ-ада
 80. 81 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#55] от "gogeous":

  на руски по говорит москва, тука е България

 81. 82 Профил на neudoben
  neudoben
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#80] от "ikar":

  Представяш ли си да ги е прецакал така

 82. 83 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#79] от "neudoben":

  чувала съм, че Путин бил чел и Библията, и Корана и кво ли не, ама нищо не бил разбрал, един ляв прав за него

 83. 84 Профил на neudoben
  neudoben
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#80] от "ikar":

  То не е много бе, 2 хиляди да хване по 100 лева =200 хиляди х8 = милионче и нещо. Боко обра държавният бостан ни направи милиарди.
  Милион кво са за него.

 84. 85 Профил на neudoben
  neudoben
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#83] от "bette":

  Ти чела ли си, остави Путин.

 85. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 86. 87 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Любопитно

  До коментар [#54] от "lonely_ninja":

  гледаш какво става и не разбираш ли? руснаците се опитват да ни нахлузят каишка, че са в прегрешение, не просто престъпление, и щото знаят че ние им заеме мизерийте по-добре от всеки друг.

 87. 88 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#57] от "neudoben":

  мизерник, кагебейска подлога

 88. 89 Профил на neudoben
  neudoben
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#88] от "bette":

  Смени си ника на "бетерин".

 89. 91 Профил на alighieri
  alighieri
  Рейтинг: 376 Неутрално

  [quote#12:"bette"]Ха сега да си принае тоя който цъкна минуси на Библията [/quote]

  Здравият разум и свободния дух.

 90. 92 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#91] от "alighieri":

  ако ти се наложи да четеш или слушаш мизерника Путин 15 мин ще разбереш кой си е загубил здравия разум и как това горките хорица са го провидяли хиляди години назад, и са го пророкували. и да, положението е трагично, точно колкото излезлите да протестират го чувстват

 91. 93 Профил на alighieri
  alighieri
  Рейтинг: 376 Неутрално

  До коментар [#92] от "bette":

  Хората протестират срещу олигархията, ти тук налагаш небесния си тоталитаризъм. Имай вяра в човечеството и просветлението, а не в някакви отдавна остарели книги, писани от суеверни селяни преди 2 века.

 92. 94 Профил на Georgi Velev
  Georgi Velev
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#87] от "bette":

  скъпа.
  имаш нужда от пишка ти, не от Библията.

  Между проститутката и соростутката предпочитам първото. Тя не мами и няма претенции.
 93. 95 Профил на neudoben
  neudoben
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Защо няма протести в другите големи градове ?!?!?!!?
  София не е България.Орешарски задействай, много бързо децентрализацията. Че тия шопи се мислят за центъра на света.

 94. 96 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#93] от "alighieri":

  тая олигархия е платена от парите на въпросния

 95. 97 Профил на neudoben
  neudoben
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#90] от "bette":

  Проста си като на бай Гошо левият цървул.

 96. 98 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#94] от "lonely_ninja":

  пръдльо, ще те шибам с пръчка на площада пред всички за такива думи

 97. 99 Профил на ikar
  ikar
  Рейтинг: 479 Весело

  До коментар [#98] от "bette":


  господарка и роб,после знаем как свършват нещата)

  в събота-СОРОС-иада,в неделя-ПРОКОПИ-ада
 98. 100 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#99] от "ikar":

  ти си следващия, а да имам навика да помня

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK