ДСБ ще избира нов лидер

Иван Костов и Радан Кънев

© Юлия Лазарова

Иван Костов и Радан КъневДСБ днес проведе 11-ото национално събрание на партията, на което ще избере нов лидер. На 13 май Иван Костов и цялото ръководство подаде оставка заради резултатите от предсрочните парламентарни избори. Партията събра едва 2.93% и остана под границата за влизането в парламента.


Националното събрание се провежда в зала 6 на Националния дворец на културата (НДК) от 11 ч. Първо Костов ще прочете доклад, след това националният ковчежник на ДСБ ще представи финансов отчет. Предвижда се политическа дискусия, а накрая и избор на нов председател, негови заместници и ръководство.


Предварителна номинация има само Радан Кънев, който беше зам.-председател. Той беше издигнат с подкрепата на Иван Костов и най-вероятно ще бъде новият председател на партията.


На Националното събрание са поканени делегатите, избрани от общинските и районните организации на ДСБ.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK