Иван Костов: Всяко очакване улицата да решава проблеми ще завърши с победа на мафията (обновена и видео)

Иван Костов: Всяко очакване улицата да решава проблеми ще завърши с победа на мафията (обновена и видео)

© Красимир ЮскеселиевВсяко очакване и натоварване на улицата да решава конкретни политически и управленски проблеми ще завърши с провал за протестиращите и победа на мафията." Това заяви лидерът на ДСБ в оставка Иван Костов, който изнесе реч в началото на 11-ото Национално събрание на партията, на което ще се избере нов председател и ръководство.


По думите му политическите решения изискват професионализъм, посвещаване на общото благо, способност да се печели доверие и да се носи отговорност. "Протестиращите са граждани, а не политици", каза още Костов и добави, че обществото е в политически капан, защото всяка негова криза в условия на демокрация се решава с избори. "Промяната на Изборния кодекс няма да попречи да бъдат избрани днешните парламентаристи, за да управляват отново, и затова трябва да си дадем сметка какво може да очакваме от политиците в парламента и правителството", посочи още Костов.


"Изборите, новата законодателна и изпълнителна власт досега не успяват да решат задачата да изведат страната от  политическата криза", посочи Костов и добави, че след последните избори, за първи път в историята на новата ни демокрация повече от половината от българските граждани останаха непредставени в парламента. "По-важното е, че непредставени са най-активните, най-образованите, произвеждащите огромната част от доходите българи, работодателите", каза председателят в оставка.
Според него тези хора настояват да бъдат чути, не позволяват да ги лъжат, изискват почтеност и ефективност от политиците, които издържат с плащаните от тях данъци. "Арогантните назначения на Станишев и Доган и непрекъснатите скандали на Сидеров и Борисов сринаха авторитета на властта до опасно за страната равнище", посочи в доклада си Костов.


По думите му сме свидетели на такава криза на властта, която е невъзможна в демократична страна, защото отсъства публичен диалог. "Има пълно разминаване между интересите и очакванията на гражданите и користните цели на политиците. БСП, ДПС, "Атака" и ГЕРБ са колкото далеч от нуждите и исканията на хората, толкова близки помежду си като поведение в управление и в опозиция", каза Костов и добави, че този драматичен конфликт пълни улиците и площадите вече 10 дни.


Според него едните партии в парламента днес ги е страх да управляват, други ги е страх дори да са опозиция. "Политическият диалог е подменен със скандали. Последните остатъци на приличие, на което бяхме стожери, напусна българската политическа сцена", смята още Костов. Според него всички парламентарни партии представляват чужди на гражданите, а и на България интереси и затова нагонът им преследва само властта.


"Това обяснява реваншизма на Сергей Станишев и Доган и шокиращо нелепите обвинения на Бойко Борисов за готвено в ареста негово убийство", каза той. Според него се виждат и чуват само давещи се като глутници политици, "но те няма какво друго да правят, не могат да се държат почтено и въобще не ги интересува как се управлява и как се опонира по демократичен начин". 


"Всичко това е резултат от дългогодишните опити на Държавна сигурност чрез политическо и медийно инженерство да отстрани знаещите, можещите и критичните хора извън процеса на взимане на политически решения", каза Костов, намеквайки за себе си. Според него на 13 май е изглеждало, че тези опити са успели, а на 14 юни се е разбрало, че това е заблуда. "Хората не приемат ДС и създадената от нея организирана престъпност да са начело на държавата. Днес те са пред правителството и парламента и показват непримиримост."


Той коментира и протестите от последните дни. "Уличните протести успяха да свалят Борисов. Могат да свалят днешното правителство, да изгонят парламента. През февруари ГЕРБ, БСП и ДПС категорично изиграха протестиращите, като пратиха обществото на избори и окупираха цялото политическо пространство и това на управляващите, и това на опозицията. Утре уличните протести могат да върнат Бойко Борисов на власт", коментира Костов. По думите му вдругиден могат да го свалят отново заради управленската му безпомощност и вредност.


Той заяви, че след провала на тройната коалиция дойде и провалът на ГЕРБ в управлението на страната. "И двата екипа показаха пълна неспособност да решат който и да било от въпросите "за хляба". Със "зрелището" особено Бойко Борисов и Цветан Цветанов се справяха по-сръчно."


Според него, ако политическата нестабилност продължи и ескалира в нова криза, това така ще разбие българската икономика и социални защитни мрежи, че протестиращите днес ще понесат основните щети от катастрофата. "След определен срок политическата криза ще предизвика икономическа, финансова и банкова криза в страната. Убеден съм, че протестиращите усещат тези опасности. Усещат, че трябва да се спасява не енергетиката, БДЖ, пенсиите и Бойко Борисов от убийство в ареста", добави той.


Накрая той подкрепи Радан Кънев за нов лидер на партията, посочи, че няма да се меси в работата на новото ръководство. На Националното събрание присъстват 413 делегати от общо 587.

Ключови думи към статията:

Коментари (388)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Този се мисли за по-умен от протестиращите? А всъщност е част от проблема и следва да изчезне завинаги, но "медиите", "медиите" ... те знаят, кого да пуснат да ни поучава?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 2. 2 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 714 Неутрално
 3. 3 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1823 Неутрално

  Но нямаше нищо против улицата когато обсадихме парламента и свалихме Виденов.

  Иначе по принцип е прав, не трябва да се злоупотребява с енергията на протестите защото тя може да се изчерпи и тогава като настъпи апатията става страшно, нови 23 години блато. Затова да се поставят ясни и постижими цели и да се върви към бързото им решаване.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 4. 4 Профил на georgisz
  georgisz
  Рейтинг: 388 Неутрално

  хохо Костов определено не е лидер на ДС, Дневник, оправете си грешчицата

 5. 5 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Който иска нова политика, да предложи нова/нови партии

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 6. 6 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 960 Весело

  [quote#0:"Статия"]лидерът на ДС в оставка Иван Костов[/quote]
  Муахахаха, колко точно само

 7. 7 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  ....обществото е в политически капан, ....
  -------

  Така е.
  Дай програмата си,популяризирай я - разумна и изпълнима е.
  Просто хората не я видяха.

 8. 8 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1203 Любопитно

  Ами тя мафията отдавна е собственик на България!!! Сега протестиращите се опитват да си я отвоюват от нея!!! Чии интереси , защитава Костов обаче , неглижирайки и обезсмисляйки протестите си отговорете сами!!

 9. 9 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  "Това заяви лидерът на ДС в оставка Иван Костов, ..."
  ============
  Каква случайна грешка!
  Дневник май се шегуват, а?

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 10. 10 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Тоест да се прибираме, да си мълчим и да чакаме следващия път ДСБ да мине 4-те процента, да?

  Доброто е заразно
 11. 11 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Много го е страх Командиря да не би от хаоса на актуалния граждански процес да изкристализира някакво движение, политическа формация и т.н. Случи ли се това неговото дсб окончателно заминава в политическото небитие!

 12. 12 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1969 Неутрално

  "Иван Костов: Всяко очакване улицата да решава проблеми ще завърши с победа на мафията"

  Костов винаги завоалирано е действал в полза на БСП! КАКВАТО И ДА Е УЛИЦАТА, ТЯ Е СУВЕРЕНА,ВАНЬО! Както иска, така ще живее! А твоето комунистическо разбиране си го дръж за себе си!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 13. 13 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Не очаквах подобно пренебрегване на силата на справедливия гняв на народаот Иван Костов, той всъщност в момента си плаща
  превърнат от хората в политически труп.....

 14. 14 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  С една дума-кат си протестираш,Пенке ле,кой та слуша!

  Ко не съм,аз,професионалистът,да та поведа!

  Тоя с два лафа пре.ба всички масови,граждански протести и движения по света .

  ДСБ-то са обречени!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 15. 15 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Това заяви лидерът на ДС в оставка Иван Костов ...

  Защо ако не да?!
 16. 16 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2886 Неутрално

  [quote#1:"Къти"]Този се мисли за по-умен от протестиращите? [/quote]
  Като се вземе предвид, колко разнородни са протестите, има известно право. Улицата само може да доведе до оставката на правителството, но истинските промени могат да бъдат направени от една истинска дясна обединена партия, която има не временни прищевки, а дълготрайни стратегически цели, в името на които да проведе необходимите реформи.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 17. 17 Профил на postbot
  postbot
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Бай Иване, разумно говориш, ама да не вземе да ти щукне на акъла да се връщаш. И ти си част от проблема.

  Изобщо не мога да си представя как братството може да бъде въведено със закон, ако свободата не е разрушена със закон и правосъдието не е потъпкано със закон.
 18. 18 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Обществото не преодолява кризите в себе си. То само излъчва тези, които да ги разрешат.
  Наблюдаваме собствено "автоматното", в постоянния процес на Самоуправление на обществената ни Система. Останалото в нея е, шарлатанията, с която сме обливани, повече от 23 години .
  Господин Костов е заложил точно на нея, но този път няма да познае, а и не бива...

 19. 19 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  До коментар [#8] от "kimba3":

  Не ги неглижира нито обезсмисля. Прав е че управляващите са такива пердета че просто няма да подадат оставка. Трябва да се направи нещо по-драстично. Промяна на избирателния закон е само едно начало.

  California Über Alles
 20. 20 Профил на Стоян Трушков
  Стоян Трушков
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Всички до болка познати „анализатори” непрекъснато повтарят, че насрочването на нови избори е най-лошия изход от настоящата ситуация, тъй като това означавало връщане отново на власт на ГЕРБ! Ако трябвало да се проведат нови избори, трябвало да се изработи нов изборен закон, нова конституция - ами нека да ги направи този парламент и това да е неговата задача!
  Защо не можем да приемем, че настоящите дадености – партии, закони, институции са отражение на степента на развитие на нашето общество?
  Защо не можем да приемем, че масовите протести са онази корекция на нашето общество, която се налага, когато решенията на овластените (от същото това общество!) са в крещащо противоречие с интересите на обществото?
  Ако на следващи избори спечелят ГЕРБ, значи обществото дава своето доверие на тази партия; ако сечели БСП, значи обществото дава своето доверие на тази партия и т.н. И ако новоизбраните овластени сбъркат грубо стъпките, отново ще бъдат отхвърлени чрез масови обществени протести. Това е демокрацията съответствуваща на нашето обществено развитие.
  Да, ама не! Ако сме действували по този начин, нямало да се решават най-важните проблеми на обществото, щяло да се предизвика дестабилизация и гражданска война! Затова трябвало да се остави насоящото правителство, независимо, че още с първите стъпки управляващите показаха, че те не решават, а задълбочават проблемите на обществото! Та в настоящия момент именно сегашното правителство е най-дестабилизиращия фактор! Като че ли Белгия пропадна като държава след няколкото месечни неуспешни избори на правителство?!
  А дали реалните властелини и техните пионки не виждат истинската заплаха именно в тази безспорна коригираща функция на обществото? И дали затова започва да се набляга на коментарите около мирния, интелигентния характер на протестите – ами протестирайте, това е ваше право, няма нищо лошо в това да се отстояват различни убеждения!? Колко дълго ще може да продължава това? Ами вие сте интелигентни – колкото искате, докато се уморите и не ви омръзне избрания маршрут – НИЕ сме готови да чакаме колкото вие пожелаете...!

 21. 21 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Да обобщим:

  Първо-трябва да чакаме ДСБ да се изберат,да се организират и да заприличат на партия,а не на "разбити авари",докъдето ги докара Костаки.

  Второ-да съберат смелост и да скъсат с костовизма.

  Трето-да започнат процес на обединение в дясно с другите субекти,които до вчера наричаха предатели,ченгета,слуги и т.н....

  През това време-никакви избори,никакви протести,обществото да заспи,Станишев на власт!

  Ща на чакате и това е!
  Щот сал ний сме умните и можем!

  Точка!

  До куково лято!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 22. 22 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Този път не мога да се съглася с Костов.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 23. 23 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3440 Неутрално

  Дотук добре.
  Донякъде Къстов е прав.
  Но какво всъщност предлага.

  "политическите решения изискват професионализъм, посвещаване на общото благо, способност да се печели доверие и да се носи отговорност."

  Извинете,но това са повече от общи лафове.
  С нищо по-различни от общите приказки на един Местан,и на един Станишев.
  В стила "Некои другари в некои от случаите требва да подходят с повече отговорност и професионализъм".
  Г-н Костов,
  Хората вече искат конкретен план,а не общи фрази на логическата мисъл.
  С такива обтекаеми локуми,вече не може.

 24. 24 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2283 Неутрално

  Костов е неолиберал, ако някой не е разбрал. За какво да говори, освен за запазване на статуквото, което може да му даде шанс да управлява!

 25. 25 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2886 Неутрално

  [quote#8:"kimba3"]Чии интереси , защитава Костов обаче , неглижирайки и обезсмисляйки протестите си отговорете сами!![/quote]
  Ма кой ти каза, че Костов неглижира и обезсмисля протестите!?
  Виж моя пост #16.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 26. 26 Профил на mi6kro
  mi6kro
  Рейтинг: 393 Неутрално

  Жалко, толкова безлично се оттегля Костов: "Провалихме се"

  Всички знаем, че улицата няма да даде решение. Какво предложи Костов обаче?

  На фона на кампания за "2100 лв" и месечни административни разходи за 2012 от над 60 000 лв (администрация+партийни кадри).

  Местан да се извини за "РИТОРИЧЕСКИ" ! #236 едно-мандатни региона за страната + 4 едно-мандатни района за чужбина
 27. 27 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 556 Неутрално

  Истината е, че ДСБ се изправи срещу протестите, защото се опасяват, че обслужвали ГЕРБ. Какъв мръсен и долен човек е този Костов, такава е и партийката му...

  'Let light surround you' Dream Theater
 28. 28 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Иван Костов: Всяко очакване улицата да решава проблеми ще завърши с победа на мафията

  Лъжа! Лъжа! Лъжа!

  The best way out is always through Robert Frost
 29. 29 Профил на Интелигентен комар
  *****
  Разстроено

  Вуйчо Ваньо, как се хилнал на снимката горе, май ни се подиграва?

  Той е троянски кон на БСП, сега пак се изказал за да ги защити, само дето е заприличал на проскубано муле напоследък!

  Иване, кажи си ве ...

 30. 30 Профил на Йордан Халачев
  Йордан Халачев
  Рейтинг: 442 Неутрално

  А Борисов вчера обяви,че е готов да ходи на крака при Костов и другите сини и царски отломки.
  Не че не ни трябва ново дясно.Но ново.
  А с Костов и Борисов нито е ново,нито е дясно.
  http://1223bg.blogspot.com/2013/06/blog-post_23.html

 31. 31 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 556 Неутрално

  [quote#8:"kimba3"]Чии интереси , защитава Костов обаче , неглижирайки и обезсмисляйки протестите си отговорете сами!![/quote]
  От януари насам той не се и крие кого обслужва. Наглостта му няма край, но всичко се плаща!

  'Let light surround you' Dream Theater
 32. 32 Профил на h3llf1r3
  h3llf1r3
  Рейтинг: 442 Весело

  "Това заяви лидерът на ДС в оставка Иван Костов, " DNEVNIIIIK!

 33. 33 Профил на mikereto
  mikereto
  Рейтинг: 489 Неутрално

  драгалевския си мисли че кат говори някой го слуша

  Deutschland, Deutschland über alles,Über alles in der Welt,
 34. 34 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Ако Костов виси на ръба на скала и се държи само с едната ръка, яви се някой отгоре и му каже: дай ръка, ще те извадя, вероятно отговорът ще бъде "иди си смени фланелката, не е достатъчно синя". Чудя се дали е подбрал наследника си заради същите качества. Ако да - жалко.

  Доброто е заразно
 35. 35 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  "Всяко очакване и натоварване на улицата да решава конкретни политически и управленски проблеми ще завърши с провал за протестиращите и победа на мафията"
  ...
  Шшшшшт! ...Magister dixit. ...С думи тихи, ..думи на мъдрост, ...любов, ...надежда и реализъм. ...Думи, които само от роден баща можеш да чуеш.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 36. 36 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 556 Неутрално

  Къде са костовистите да обяснят колко мъдър е Костов и как отново е прав

  'Let light surround you' Dream Theater
 37. 37 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Това заяви лидерът на ДС в оставка Иван Костов
  ====================================
  Е не знаех.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 38. 38 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2154 Неутрално

  Лидерът на ДС в оставка не е Костов, а Пеевски....

 39. 39 Профил на rio
  rio
  Рейтинг: 509 Неутрално  И най-хубавите мечти са като път
  от множество конкретни стъпки.
  И най-големите желания зависят от
  разумно положените усилия и
  правилно преценени възможности.


 40. 40 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2886 Неутрално

  [quote#19:"Pontif"]Промяна на избирателния закон е само едно начало.[/quote]
  Ще си го направят да им върщи работа! Само и единствено истинска алтернатива на двете мафиотски отганизации, които на смени управляват България може да помогне за развитието към истинска демокрация в родината ни.
  Такава алтернатива може да бъде само една нова обединена и пречистена десница.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 41. 41 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 778 Неутрално

  [quote#36:"ariel28"]Къде са костовистите да обяснят колко мъдър е Костов и как отново е прав[/quote]
  Тук сме костовистите!
  Иван Костов е мъдър и както винаги беше прав. Ама ти надали си слушала речта му?

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 42. 42 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 556 Неутрално

  [quote#40:"Храбър"]пречистна десница.[/quote]

  Като бат' Ваньо се изкъпе, изтърка и си направи пилинг ли?

  'Let light surround you' Dream Theater
 43. 43 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2886 Неутрално

  [quote#29:"Интелигентен комар"]Той е троянски кон на БСП, сега пак се изказал за да ги защити, само дето е заприличал на проскубано муле напоследък! [/quote]
  С тези манипулации докарахте държавата до пълен провал, а обикновените хора до просешка тояга.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 44. 44 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Преди изборите Костаки играеше открито с БСП.

  Сега виждаме,че продължава политиката на Новото ОФ,макар и с мижавата собствена силица,която му е останала.

  Политическият изход от днешната криза изисквал професионализъм!А не безплодни улични ,неорганизирани протести!

  Къде го професионализма,питам аз?
  У ДСБ-то?
  У нова обединена дясна партия?Кой ще се обединява с тези?Надявай се,Пенке..

  Костов е най-мизерният политик в новата история!


  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 45. 45 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  [quote#33:"Wehrmacht"]драгалевския си мисли че кат говори някой го слуша [/quote]
  А трябва......

 46. 46 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  лидер, мн. лидери, м.
  1. Водач, ръководител на политическа партия или на обществено-политическа организация. Лидер на Зелената партия. Ставам лидер. Избирам лидер.
  2. Този, който води при спортни състезания.
  3. Кораб, оглавяващ колона, група от съдове.
  4. Изобщо водач, който увлича, ръководи. Лидер в класа. Лидер на компанията.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 47. 47 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 556 Неутрално

  [quote#41:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"]Иван Костов е мъдър и както винаги беше прав. [/quote]
  Аргументи защо не трябва да се протестира?

  'Let light surround you' Dream Theater
 48. 48 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2886 Неутрално

  [quote#36:"ariel28"]Къде са костовистите да обяснят колко мъдър е Костов и как отново е прав[/quote]
  Пост #16.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 49. 49 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3440 Неутрално

  [quote#21:"mr.wonderworld-Kostoff,where are you?"]Трето-да започнат процес на обединение в дясно с другите субекти,които до вчера наричаха предатели,ченгета,слуги и т.н.... [/quote]
  Извинявай,но това,което ти наричаш "обединение" е всъщност СЪЕШАВАНЕ на търсещи депутатско място личности.
  Какво трябва да стане,за да забележим,че НАЙ-ПЕЧЕЛИВШАТА ФОРМУЛА е САМОСТОЯТЕЛНОСТТА.
  Справка - ГЕРБ, БСП, ДПС, АТАКА, ФНСБ.....
  Кой там говори за "обединение", за ПРЕДИЗБОРНИ ЧИФТОСВАНИЯ ?!?!?!
  И обратното.
  Говорейки за "обединение",научавам имената на мераклиите за ПРЕДИЗБОРНО СЪВКУПЛЕНИЕ.
  Нито дума за ИДЕИ,
  Нито дума за СРЕДСТВАТА И НАЧИНА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕТО ИМ.
  Нито дума за МЕДИИ,които да ЕМИТИРАТ ТЕЗИ ИДЕИ И ПЛАНОВЕ В публичното пространство.
  Последните евтини благословии на Иван Костов показват,че този човек и хората около него са спрели в политическото си развитие дотук.
  Ами там и да си останат.
  Обществото и мислещите българи имат нужда от път напред.
  И ИДЕИ ЗА ТОЗИ ПЪТ НАПРЕД.

 50. 50 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  До коментар [#36] от "ariel28":

  Тук са наборе , още коментар номер 2 казва "прав както винаги"

  Няма шики-мики.
 51. 51 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2516 Гневно

  Улицата може да каже ,че има проблем.но даже не може да го формулира,камо ли да го реши! Какво искате?Граждански Съвети?Вся власт советом? Това ви казва Костов,но вие и това не разбирате!

 52. 52 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  [quote#25:"Храбър"]Ма кой ти каза, че Костов неглижира и обезсмисля протестите!? [/quote]

  Той самият. Нещо повече. Твърди, че ако ние си повярваме, че можем да променим нещо, то сме в услуга на мафията. Та така. Костов е умен човек, но без всякакъв политически усет. Би бил полезен като управник в стабилна обстановка, но не и като идеолог, на който да се довериш в ситуация като сегашната.

 53. 53 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Къде са политическите "мисловни тръстове" да разработят един ясен въпросник и да го разпространят между всички десни и деснеещи партии? Да го попълнят поотделно, без да се виждат, без да могат да си мерят малките... програмки. Без блясъци в очите и простотии. Прави се анализ на отговорите и оттам се почва. Толкова ли е сложно?

  Доброто е заразно
 54. 54 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Костов слуша др. Инаванов! А вие?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 55. 55 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  Значи да разбираме ,че ДСБ е за правителството на Орешарски, не за улични протести ....? Аман от нарцистични индивиди.

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 56. 56 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Костаки публично обръща гръб на протеста и за сетен път се вглежда в собствения си пъп!

  Костоветата вият захласнато..

  Колко познато!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 57. 57 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2886 Неутрално

  [quote#42:"ariel28"]Като бат' Ваньо се изкъпе, изтърка и си направи пилинг ли?[/quote]
  Престанете с тъпизмите си и ако наистина желаете доброто на България излезте с една качествена и работеща програма за излизане от кризата.
  Това, което пишеш са просто глупотевини!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 58. 58 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 887 Неутрално

  прав си Иване, както обикновенно - единственият човек, който може да се нарече ПОЛИТИК в тази държава

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 59. 59 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 660 Неутрално

  КостЕв удря рамо на БСП и ДПС?
  ТОÑО ТАКА!
  Винаги е бил от престъпната банда на прехода.Гарван гарвану....

  Аз знам много малко.
 60. 60 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 657 Неутрално

  Прав е Костов. Протестите ще свалят правителството. Ако не се появят читави политици, които да променят статуквото, наесен пак ще трябва да сваляме новото правителство.

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 61. 61 Профил на Dragond
  Dragond
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Ами надали някой нормален си прави илюзии, че на улицата могат да се пишат Конституция, кодекси и прочее? Улицата може и трябва единствено да оформи посоката и ключовите послания, които по-късно като принципи да залегнат в едни нови и по-добри законови актове. Но протестите не могат да заменят нуждата от експертност, не виждам какво толкова някои са се разбучали по тази тема.
  Протестът си има един лайтмотив - не на задкулисието и свалянето на всички правителства, които са подвластни на това задкулисие (включително и сегашното). Всякакви други очаквания да се родят конкретни политики, конкретни закони са изключително погрешни и разводняват протеста. И това е в полза на статуквото, което драпа да си осигури още време да краде и безчинства зад фасадата на някакви мними промени в кодекси.

 62. 62 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2886 Неутрално

  [quote#52:"zg"]Твърди, че ако ние си повярваме, че можем да променим нещо, то сме в услуга на мафията. [/quote]
  Смяната на ДПС/БСП с ГЕРБ няма да реши основния проблем на страната ни!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 63. 63 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Костов, иди си бе 4овек, не се излагай пове4е.

 64. 64 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  [quote#16:"Храбър"]Като се вземе предвид.....дрън-дрън.....дрън-дрън...............[/quote]

  Умният човек чете форума и си вади поуки, като Костов! а на простия протестиращ да му имаш втория акъл!

  П.П. Под събирателното "форума" да се разбира написаното от др. Иванов.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 65. 65 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 887 Неутрално

  [quote#47:"ariel28"]Иван Костов е мъдър и както винаги беше прав. - цитат на коментар #41 от “КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ”
  Аргументи защо не трябва да се протестира?[/quote]

  ама прочети внимателно какво е казал - не е против протестите

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 66. 66 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Бат Ваньо Черния за пореден път говори неща които са в интерес на комунистите. Принципен е човека.
  Ваньо, не ти вярвам на добре подредените изречения и не ми пука какво казваш.

 67. 67 Профил на vento
  vento
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Абсолютно правилно ....

 68. 68 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3440 Неутрално

  Донякъде тази измамна харизма на Иван Костов е на път да му изиграе лоша шега.
  Имам предвид позата на невинно обруганата жертва,която той умишлено заема.
  Това което прави,а именно да не отвръща адекватно на нападките и откровените клевети вече не го прави обект на съчувствие и състрадание,носещ му почитатели.
  Това вече е индикация,че подобно поведение е СЪУЧАСТИЕ И ПОДКРЕПА НА АТАКИТЕ.
  Това поведение ГИ ОБСЛУЖВА.
  Последните избори показаха,че достатъчно критично количество хора са го осъзнали това.
  При отсъствие на промяна,следващите избори ще са още по-красноречиви.

 69. 69 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Любопитно

  ами ако не улицата в случая, кой бе? едните излизат от всяка среща и всяко заседание, и са политици, но само по заплата. какво им стана на Герб, толкова ли се уплашха?

 70. 70 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2886 Неутрално

  [quote#60:"Neyk"]Прав е Костов. Протестите ще свалят правителството. Ако не се появят читави политици, които да променят статуквото, наесен пак ще трябва да сваляме новото правителство.[/quote]
  Именно! Протестите само ще свалят правителството, но за да се промени страната, трябват последователни и дългосрочни промени (реформи). Толкова ли е просто да се разбере това?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 71. 71 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 660 Неутрално

  [quote#4:"georgisz"]

  хохо Костов определено не е лидер на ДС[/quote]

  Вярно е, беше пионка на ДС, но стана непотребен и го захвърлиха. Вече ще води диалози с теменужките, костенурката Гошо и съществото Елена, ако и тя не го изгони.

 72. 72 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Вярно е, че улицата не може да излъчи Премиер, 240 законотворци, министри, шефове на разните му агенции, съдии, прокурори... Улицата не може да замени никоя от властите като контретни хора. Тя самата е власт, при това е самият суверен!

  Но тук вече и аз ще изригна срещу Костов и ДСБ!

  Срещу позицията "ние сме политиците (професионални), оставете ни да си вършим работата".

  Но улицата не вижда този "професионализъм" за който всички претендирате. И БСП, и ДПС, Атака, Герб, крадлив дедо... Да не би някой от тях да е нямал претенции за професионализъм? Юпита, дълги скамейки и прочие тинтири-минтири.

  Това пренебрегване на гнева на "улицата" вече ми идва в повече!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 73. 73 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1371 Весело

  Иван Костов: Всяко очакване улицата да решава проблеми ще завърши с победа на мафията
  .............
  т.е. с победа на ДСБ/БСП и ДПС/Атака, така е.
  "Славчо Христов има няколко фирми, в които в различни периоди е бил съдружник на хора от СИК. Първата е “Чоби-90” ООД, в която негов партньор е Николай Андреев Маринов (Малкия Маргин). Дружеството е регистрирано в съда през август 1997 г."
  "Твърде интересен детайл е, че Бай Миле и Иван Костов са имали общ шофьор - пострадалия при атентата срещу сикаджията Александър Ананиев. Служител на НСО, Ананиев е возил Иван Костов, докато той е бил премиер. След 2001 г. Ананиев преминава официално на работа при Бай Миле, а освен него е возил и Сретан Йосич..."

  nemo malus felix, minime corruptor.
 74. 74 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 778 Неутрално

  [quote#47:"ariel28"]Аргументи защо не трябва да се протестира?[/quote]
  Защото пак ще ни излъжат.
  Нови избори, това е.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 75. 75 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Любопитно

  кво има да ми се цепят Герб, те не функционират

 76. 76 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2800 Неутрално

  ПОВЯРВАЙТЕ МУ = "Всяко очакване и натоварване на улицата да решава конкретни политически и управленски проблеми ще завърши с провал за протестиращите и победа на мафията". Това заяви лидерът на ДС в оставка Иван Костов ..."
  - Той дойде на власт след като УЛИЦАТА свали Жан !!!
  - Това не го вярвам "Това заяви лидерът на ДС в оставка Иван Костов .." Като за ДС - често се показва и чак пък да е лидер и да го оставят да изпадне на 3 % ... ДС дава повече на своите.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 77. 77 Профил на kapablanka
  kapablanka
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Когато Костов след известен период на вайкане застана начело на протестите през 1996/97 г. не приказваше такива неща). Как улицата това, политиците онова и т.н.
  Всъщност Костов казва на протестиращите - а бе, я си стойте у дома, щото виждате ли мафията това и онова....
  Точно по времето когато Костов бе премиер червените станаха капиталисти, тогава Нефтохима стана руски и т.н. Нито се отвориха досиета, нито лустрация имаше.
  Костов - вече си демоде. Тия, които протестират само са чували за теб от техните родители. Гледай си внуците и не си пъхай носа повече в политиката. Нали се налапа ? Малко ли ти беше ? И щерките си уреди. Аре, баста.

 78. 78 Профил на Миро
  Миро
  Рейтинг: 535 Разстроено

  Иванчо го знае от личен опит... когато улицата му подари властта преди 3 петилетки и той много добре знае как "мафията" побеждава.

  другари комунисти (ПП, БСП, ГЕРБ, учени, патриоти руски и друга ДС измет!), пътят на България в 21 век не е пътят на Путин! Това е България, не Задунайская!
 79. 79 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2886 Неутрално

  [quote#51:"hodounski"]Улицата може да каже ,че има проблем.но даже не може да го формулира,камо ли да го реши! Какво искате?Граждански Съвети?Вся власт советом? Това ви казва Костов,но вие и това не разбирате![/quote]
  Интересно как биха реагирали, ако някой друг от ДСБ бе казал същото?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 80. 80 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 660 Разстроено

  [quote#64:"др. Иванов"]П.П. Под събирателното "форума" да се разбира написаното от др. Иванов.

  Костов слуша др. Иванов! А вие?
  [/quote]

  Особено в частта за недвижимите имоти. Що народ фалира с мъдрите съвети на др. Иванов

 81. 81 Профил на Master of puppets
  Master of puppets
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Прав е. Ролята на гражданското общество е да реагира на лошо управление, а не да управлява. Обратното води до управление на съветите и други печално известни от историята събития.

  Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams...
 82. 82 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Костов отново повтаря тезите на БСП. Както винаги в последните 10-15 години. Повтаря негласно и опасението им, че протестите ще върнат ГЕРБ, което е само начин да всее съмнение в протестите и да ги тушира. Комунист както винаги. Верен на Москва както винаги. Единственото неразбираемо е как поддържниците му не ги виждат тези неща.

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 83. 83 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  "Всяко очакване и натоварване на улицата да решава конкретни политически и управленски проблеми ще завърши с провал за протестиращите и победа на мафията."

  В 10-тката! В права реч Костов казва, че въздухарските предложения (ала "искаме да създадем качествено нова система на обществен ред" са осъдени на неуспех. В една демокрация тези неща се делегират на професионални политици, които се избират чрез избори.

  Както още чърчил го е казал - нищо по-добро не е измислено.

 84. 84 Профил на bravo_vn
  bravo_vn
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Някои контрират протестите с аргумента: "Вие протестиращите не предлагате решения, а само викате". Това е все едно да упрекваш червената лампичка на автомобила(която показва, че двигателя не работи), че тя само светела, а не предлагала решение на проблема.
  Щом хората са на улицата, значи има фатална грешка в управлението. А как да се реши тя е задача на политиците, това им е работата.

 85. 85 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Костов за пореден път слага знак на равенство между Герб и БСП, и използва това като причина ДСБ да не работи с Герб. Така залага динена кора на Радан Кънев, предначертавайки му пътя по който трябва да върви, защото той е единствено правилния и автентичния.
  Човека не иска и не може да слезе от утъпканата от него пътека. Прав е в много неща, но както винаги не може да предложи реалистичен начин целите да бъдат постигнати. Хората не искат вечно да следват водач а постижима цел.
  Признава че е допуснал грешки, но както винаги не казва какви.

 86. 86 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  Самовлюбеност, надменност, пренебрежение към гражданското общество това са тези изказвания на другаря Костов. Запазване на статуквото, борба за столче на софрата в Парламентарния Бюфет това прозира от този смешен плач предназначен за оперативните работници на ДС(Б) . Рядко се вижда политически труп сам да си хвърля лопати земя на гроба...

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 87. 87 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 657 Неутрално

  До коментар [#70] от "Храбър":

  Именно, но за да станат
  [quote#70:"Храбър"] Протестите само ще свалят правителството, но за да се промени страната, трябват последователни и дългосрочни промени (реформи). Толкова ли е просто да се разбере това?[/quote]

  Именно! А, за се реазлизират последователни и дългосрочни промени, трябва да има хора, които да ги направят.

  А такива хора няма на хоризонта. Или поне аз не виждам. Ако ти виждаш, посочи.

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 88. 88 Профил на za1221
  za1221
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Синьо единство, обеденени десни, нова конституция, президентска република, вьрховенство на закона, справедливост

 89. 89 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 556 Неутрално

  До коментар [#48] от "Храбър":

  Ахааа, значи улицата да ви свърши мръсната работа, но после да не смее да участва в управлението, което може да се осъществи само под мъдрото ръководство на "обединената (Костова) десница" )

  'Let light surround you' Dream Theater
 90. 90 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2800 Неутрално

  [quote#36:"ariel28"]Къде са костовистите да обяснят колко мъдър е Костов и как отново е прав [/quote]Костов ... често е прав, но рядко е мъдър!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 91. 91 Профил на donyon
  donyon
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Мноо си тъп Ванка...Всичко хубаво и младо е на улицата,не е в партийните зандани,пардон,централи...Пи теб е само класната,ама тя харесва наш Раданча...Къш Ванка,не пречи на Кънев!Иначе Рапоня...

 92. 92 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 497 Неутрално

  ЛЕДено безразличие е това с което хората ще му отвърнат, но не вярвам в лошите чувства.

  Въпреки подценяването, че хората не осъзнават кога решават проблеми

  ефективността им е голяма в създаването на среда за решаването им и така, че и протеста е труд...

  http://www.youtube.com/watch?v=QiWNMhWn4Po

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 93. 93 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1748 Разстроено

  [quote#28:"Realistka"]Иван Костов: Всяко очакване улицата да решава проблеми ще завърши с победа на мафията

  Лъжа! Лъжа! Лъжа![/quote]


  Колко хубаво щеше да е лъжа! Как ми се иска! Но покрай протеста (чиито искания бяха изпълнени още на следващия ден) се забравиха и отпрашиха в небитието всички подслушвания, кражби, манипулации и т.н....

 94. 94 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2886 Неутрално

  [quote#89:"ariel28"]Ахааа, значи улицата да ви свърши мръсната работа, но после да не смее да участва в управлението, което може да се осъществи само под мъдрото ръководство на "обединената (Костова) десница"[/quote]
  Престани да плещиш простотии, а помисли!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 95. 95 Профил на Klaus
  Klaus
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Костов казва, че Улицата няма политическо представителство. Прав е! Пада правителството и после?

 96. 96 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 556 Неутрално

  До коментар [#50] от "Daniel Defoe - Аз бях на протест. А ти?":

  Тук са, но не дават смислени аргументи! Костов ги разиграва както си иска, следват го като кученца

  'Let light surround you' Dream Theater
 97. 97 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2886 Неутрално

  [quote#91:"donyon"]Мноо си тъп Ванка...Всичко хубаво и младо е на улицата,не е в партийните зандани,пардон,централи...П теб е само класната,ама тя харесва наш Раданча...Къш Ванка,не пречи на Кънев!Иначе Рапоня...[/quote]
  Ком-социалистическата измет пак се е разшавала!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 98. 98 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1710 Весело

  [quote#36:"ariel28"]Къде са костовистите да обяснят колко мъдър е Костов и как отново е прав [/quote]Това изявление на Великия Лидер определено ще доведе до когнитивен дисонанс у вЕрващите.

 99. 99 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  [quote#80:"heineken"]Особено в частта за недвижимите имоти. Що народ фалира с мъдрите съвети на др. Иванов[/quote]

  Никой не е фалирал, а много хора набиха врат!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 100. 100 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2283 Неутрално

  [quote#44:"mr.wonderworld-Kostoff,where are you?"]Къде го професионализма,питам аз?
  У ДСБ-то?[/quote]
  Приятел, махни С и отговорът е ясен! Кой от сегашните политици не е продукт на ДС, макар че се кълнат в какво ли не? Луканов жалонира този път, а неговите следовници го асфалтират. Истината никога не е в крайностите. Няма ляво без дясно и обратно! Никои от тези партии(49 ли бяха), не са леви или десни. Те само имат претенции, но без покритие.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK