Мирослава Тодорова: "Задкулисните кукловоди" се ползват от уязвената независимост на съд

Мирослава Тодорова

© Надежда Чипева, Капитал

Мирослава ТодороваТези, които се ползват от уязвената независимост на съда, са всички онези, които гражданите наричат "задкулисни кукловоди". Интуитивно наблюдаваме едни фасадни процедури, публичният ред е симулация, а отзад кой взима решенията е достъпно само за посветени."


Това заяви пред Би Ти Ви Мирослава Тодорова. Преди близо година тя беше уволнена като съдия в Софийския градски съд от предишния състав на Висшия съдебен съвет (ВСС). Малко преди това тя заведе дело за клевета срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. В няколко поредни интервюта той я обвини, че обслужва организираната престъпност.


Наскоро делото беше спряно от Софийския окръжен съд заради имунитета на Цветанов, който го предпазва от дела от частен характер. Тя обяви, че няма да обжалва решението пред Върховния касационен съд, но ще заведе дело в Европейския съд по правата на човека в Страсбург, защото големият проблем, който се отразява в това дело, е състоянието на правосъдието, и по-точно неговата независимост, а това засяга правото на всеки гражданин на справедлив съдебен процес, както е прокламирано в чл. 6 от Европейската конвенция за правата на човека.
"Очевидно съм приела, че накърняването на основните ми права е толкова съществено, че има смисъл да занимавам съда. По важната причина е, че тези дела са стратегически съществени, защото с дела съдът дефинира определени граници и рамки и кога упражняването на власт става произвол.
И делото за клеветата срещу г-н Цветанов, и второто - пред ВАС засягат статута на съдията. Личният ми случай е симптом за системни проблеми", заяви още Тодорова. Тя обжалва пред Върховния административен съд уволнението, като на първа инстанция то беше потвърдено. В средата на май петчленен състав на съда обяви, че ще се произнесе в срок (едномесечен инструктивен срок).


Според Тодорова, която доскоро оглавяваше и най-голямата магистратска организация - Съюза на съдиите в България, "всичките тези катаклизми, включително и назначаването на г-н Пеевски, са шанс, защото това са малките проблясъци, зад които прозира задкулисието, възмущението нараства и хората са изключително убедени, че повече не може така". "18 аудиофайла бяха изслушани от цялата държава (разговорите между Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов – бел. ред.), от които стана ясно, че никой от участниците не вярва, че споменатите дела, които си разказваха бившият градски прокурор, бившият премиер и бившият земеделски министър... се решават въз основа на доказателства. Това е скандал от ранга да се свика КСНС, защото нямаше доверие, че г-н Кокинов е избран от ВСС без протекции", смята още Тодорова.


По думите й делата, които води, са защита на нейното човешко достойнство. "Не се уплаших и не се отвратих. Съдиите сме почти готови с пакет от мерки, с които да кажем - никога повече на тази зависимост да сме затрупани от работа, която не можем да свършим, и това ни прави уязвими. Мислим правила, които да направят невъзможно политическото въздействие чрез административно-командни механизми", казва още Тодорова.


За уволнението си тя казва, че е било акт на назидание и публична репресия. Като председател на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова критикуваше съдебния съвет, а след избора на Владимира Янева, семейна приятелка на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, за председател на Софийския градски съд, организацията поиска оставката на ВСС.


"Политическата сфера, съдебната власт, медиите, позволяват задкулисното вземане на решения и всъщност има тотална подмяна на легитимната власт. Но нито гражданите, нито държавата са безпомощни. Няма как да си мислим, че сме безпомощни след последните събития. Това е висока степен на осъзнаване на непоносимостта", смята Тодорова. По думите й, ако имаме висока гражданска зрялост, трябва успоредно с държавата да изработим всички правила. 


"Моето уволнение е незаконно и е важно да бъде признато, че е незаконно. И за мен, и за колегите. Важно е никой да не бъде репресиран повече по такъв начин, защото за гражданите е важно да знаят, че има независим съд. Независимо кой стои от другата страна", смята още Тодорова. 


Според нея е важно "съд да дефинира границите какво може да прави изпълнителната власт, която винаги е по-силна от съдебната. Може ли вътрешен министър по медиите да нарича съдия "свързан с организираната престъпност", но да не го разследва. И преди моя случай г-н Цветанов имаше изказвания и за други съдии, произнесли неудовлетворяващи го актове, че са свързани с организираната престъпност", припомня Тодорова и допълва, че тогава съдиите са призовавали да бъдат разследвани, но нищо не се е случвало. "Оттук нататък последва тотална девалвация, все по тежки думи. Отвъд предела на думите следва пълната анархия. И затова искам европейският съд да дефинира тези постулати", казва още Тодорова.

Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Когато мечът на Темида бе в ръцете ти , го ползваше в услуга на същите тези кукловоди.

 2. 2 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1892 Неутрално

  Мирославке, ти на това съд ли му викаш? Това нашето е пародия на съдебна система - некомпетентни и послушни кадри, непоглеждали закон от времето, по което са завършили. Пълна кочина.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 3. 3 Профил на postbot
  postbot
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Сега Тодорова ако каже и как точно задкулисието в съдебната система да бъде премахнато, цена няма да има. Две неща са безспорни: ако имаше работеща правораздавателна система, нямаше да има самозабравили се нагли политици. Второ, с протести съдебна система не се реформира.

  Изобщо не мога да си представя как братството може да бъде въведено със закон, ако свободата не е разрушена със закон и правосъдието не е потъпкано със закон.
 4. 4 Профил на 65vesso
  65vesso
  Рейтинг: 458 Разстроено

  Г-жо Тодорова не се правете на света вода ненапита.Двете с Куцкува мълчахте като ремсисти когата Червеняков от БСП февруари 2012 каза неща за магистратите и съда в България, които са приспивна песничка спрямо казаното от ЦЦ.Да не говорим,че същите хора за същите неща,със същите доказателства в чужбина получават не малки, при това ефективни присъди.Да не говорим,че най-малкото сте шеф на ССБ/независимо от формалностите/,не може да се сравнявате с другите за отношението спрямо Вас. Има страхотни съдии в България.Но ръководството не става за нищо след години партиино кадруване и влизане в компремитарищи ситуации.

 5. 5 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1253 Любопитно

  Как ще си подредят къщата когато голяма част от тях са зависими от олигарсите?

 6. 6 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Съдебната система, отвсякъде погледнато, е съставна част на организираната престъпност и задкулисието.
  ОСТАВКА!

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 7. 7 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  Не знам как е в другите държави - пряк избор на съдии ли да се въведе, какво, но точно тази кака да ми обяснява за задкулисието - айде молим те. Оплакало се едното задкулисие на другото.

  Доброто е заразно
 8. 8 Профил на _franprix_
  _franprix_
  Рейтинг: 381 Любопитно

  Зависим съд- ще го командва мафията, независим, ще се продава самосиндикално, кое избирате ?

 9. 9 Профил на nikolov1905
  nikolov1905
  Рейтинг: 381 Неутрално

  едно не ми е ясно как можеш ако си толкова почтена да влачиш едно дело 5 години. па толкова ли не намери време па точно за това

 10. 10 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Постепенно трябва да се изчистят всички съдии, прокурори и "магистрати" със стаж над 25 г. от гнездото на оси наречено "съдебна система" и да бъдат заменени с млади юристи. Най-важните съдии и прокурори по-добре да се избират, докато се назначават няма да има никаква "независимост.
  А държавните "юристи" които получават по 2-3000 лв. заплата, а харчат по 20-30 000 е редно да се запознаят с местата за лишаване от свобода, отвътре, за срокове над 6 години.

 11. 11 Профил на bistrata
  bistrata
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Всички знаем за разделението на властите като основен принцип на демокрацията. Всички сме съгласни, че съдебната система трябва да бъде независима. Мисля, че една независима власт за да стане такава трябва да се избира независимо от другите власти. Не е ли време за избори на съдии както избираме кметове.
  Нека ми докаже един съдия чрез присъдите, които е издал, че наистина се бори с престъпността /не само организираната/, че наистина е независим в решенията си и ще го избера за шеф на съда. И въобще няма да ме интересува, кои партии го подкрепят или не.

 12. 12 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  Ти написа ли ония мотиви дето ги мотаеше по 5-6 години. Та даваш акъл сега и се правиш на важна. А престъпниците се измъкваха по давност.

  Няма шики-мики.
 13. 13 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1264 Гневно

  Мисля, че спрямо съдия Мирослава Тодорова се постъпи нечестно и неподчтенно. Ясно е, че ВСС /а и мнозинството от съдиите/ са напълно политически /прадполагам не само /зависими

 14. 14 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  Съдът и прократурата от 20 години насам са най-здравият бастион на мафията и задкулисието. Народни представители и министри се сменяват, но съдиите и прокурорите са несменяеми, освен ако не се издънят сериозно.
  Ето защо, подземието превзе съдебната власт изоснови и няма лесно да освободи тези си позиции.

 15. 15 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1344 Весело

  По думите й делата, които води, са защита на нейното човешко достойнство.
  ............
  А, като и опря на нея яйцето и взе да изпусква високопарни фрази през чучура: достойнство, това-онова.
  А десетилетия си седя на удобното фотьолче, на закътано в бюрото си в Съдебната палата, гражданите навън бяха стъпквани, ликвидирани, крадени, изнасилвани, докато тая си пиеше кафенцето необезпокоявана.
  Ами заменките, а "бедните" магистрати, а протекциите и чадърите на силоваците, как пък тогава не се ВЪЗМУТИ ? Но касае ли теб лично - се сещаш за демократичните ценности, ни лук ял, ни мирисъл, аба направо от Марс пада. Таз е част от магистратската мафия, колкото и да се къпе, фонти на подлост, корист и шуробаджинащина.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 16. 16 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  Какво направи въпросната лъжкиня, за да осъди оня, дето изнасили детенцето пред родителите му - нищо! И се оплаква, че сме недоволни от това!? Нагла мутра!

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 17. 17 Профил на Петя Сотирова
  Петя Сотирова
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Някой да познава или негов близък да познава, да е чул, да е дочул за компетентен, експедитивен и безпристрастен съдия в България - НЯКОГА????????????!!!!!!!!!!! Там ги назначават с конкурс по: 1.ниска степен на интелигентност, 2.по ниска степен на професионализъм, 3 по най-ниската степен на морал, по възможно най-ниската степен на кураж. Това е пасмината, която всъщност ПРОВАЛИ БЪЛГАРИЯ. Не политиците, а тези мръсници - мъже и жени, които дискредитираха фундамента на демокрацията - ПРАВОТО, ЗАКОНА, ИСТИНАТА. А тая само да ѝ погледне човек муцуната, ще му стане ясно що за боклук е. но всъщност, не по-голям от всички останали. Така че има право да е недоволна, не смърди по-лошо от другите.

 18. 18 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  [quote#16:"hhhuuunnnn"]Какво направи въпросната лъжкиня, за да осъди оня, дето изнасили детенцето пред родителите му - нищо! И се оплаква, че сме недоволни от това!? Нагла мутра!
  [/quote]Това е още едно доказателство за зависимистта на съдебната власт от мафията, политиците и олигарсите - не се правораздава или се издават оправдателни присъди по обичайните престъпления, въпреки тяхната жестокост, за да може хората да си кажат: "Абе те онези с изнасилванията не могат да осъдят, та големите риби ли ще осъдят!"

 19. 19 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 596 Неутрално

  Така наречената съдебна система е като всички други институции в тази територия(клоака)!

 20. 20 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#9:"nikolov1905"]едно не ми е ясно как можеш ако си толкова почтена да влачиш едно дело 5 години. па толкова ли не намери време па точно за това
  [/quote]

  А ти не намери ли време за една година да прочетеш, че това дело е провалено още в досъдебна фаза, влачено дълго време там, а накрая военен съд оправда подсъдимите!?

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 21. 21 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#16:"hhhuuunnnn"]

  Какво направи въпросната лъжкиня, за да осъди оня, дето изнасили детенцето пред родителите му - нищо! И се оплаква, че сме недоволни от това!? Нагла мутра! [/quote]

  Ако не може да четеш какво е станало с делото - да ти дам линкове? Аман от нагли, безочливи, мързеливи, нечетящи и податливи на внушения "интелигенти"!
  Ето го делото за "изнасилването" - Престъпленията са извършени през 1998 г. През 2004 г. делото е разпределено на Тодорова в Софийския градски съд. След 23 заседания е прекратено, защото се оказва, че единият от обвиняемите е бил служител на МВР по времето, когато е извършено престъплението. Така компетентни в случая са военната прокуратура и съд и делото е насочено към тях. В крайна сметка присъдата е произнесена през 2012 г. Делото е отлагано многократно от СГС, но само в един от случаите причината е ангажимент на съдията. Многобройните отсъствия на адвокати и обвиняеми бавят процеса. "Когато делото е отлагано по неуважителни причини, съдът е действал адекватно", констатираха от ВСС.

  Това, че един от обвиняемите - Димчо Димов - е бил служител на МВР, се разбрало малко преди делото да бъде прекратено, и то защото адвокатът му го съобщил. Още в досъдебната фаза следователят направил запитване дали Димов е работил в МВР, защото във всички материали фигурирал с прякора Полицая. Оттам обаче отговорили, че срещу него няма други досъдебни производства, без да уточняват полицай ли е или не. Така делото било минирано още при разследването. После работата поел друг следовател. Тодорова също писала на МВР, а оттам й отговорили след 3 месеца, че наистина имали такъв служител, и съдийката прекратила делото. Адвокати и обвиняеми обаче продължили да отсъстват и от заседанията на военния съд. Едва след назначаване на резервни защитници делото започва да върви по-бързо.

  А това е със "забавените" мотиви:
  Случаят е от 1996 г. Мъж и жена са отвлечени в центъра на София и са държани 24 часа в неизвестен апартамент. Мъжът е принуден от похитителите си да подпише записи на заповед и договори за заем, с които се обвързва да плати десетки хиляди левове и долари на фирма на бизнеспартньора си.
  Знаете ли кога е внесено делото в съда?
  През 2003 г. Факт, който непрекъснато се премълчава. А не трябва, защото ако давността за отвличане е 15 години, то половината от отговорността за изтичането и провала на делото е на разследващите. Само че на тях не им се търси отговорност.
  Съдия Тодорова излиза с присъда на 16 юни 2006 г., но написва мотивите към нея на 25 март 2011 г. През тези 4 години и 8 месеца няма данни нито прокурорът, нито адвокатите да са писали гневни писма до началника , че чакат присъда. И ако адвокатското поведение е донякъде обяснимо - двама от подсъдимите са оправдани, а третият е получил условна присъда, то прокурорското не е.
  Ако обвинителят е бил толкова убеден, че те са виновни, за да накара тежката и скъпа машина на правосъдието да се върти заради тях, защо не се е позаинтересувал поне малко, че съдийката бави с години мотивите към присъдата си. И на него, дума не се отваря, да се потърси отговорност.

  Сега кой е лъжец и манипулатор!? Чудя се как си затваряш паспорта с тоя дълъг нос!

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 22. 22 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Съдебната с-ма е част от червената мафия, а тази г-жа е олицетворени на продажност, некадърност и лицемерие.
  За сметка на това е чест автор в Дневник.

 23. 23 Профил на rp
  rp
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ама никой ли не чете текста на "демоноид" от 13.44 ч.? Изглежда - никой. Това е кошмар някакъв...Хора, излезте на протест за да отпушите умовете и очите си !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 24. 24 Профил на venida1
  venida1
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Протестът е да се върнат Тиквоча и Цвъки. за да не се наложи да отговарят за престъпленията и кражбите които са вършили през последните 4 години. Група интернет лумпени платени от Тиквоча
  организират висшите държавни чиновници които се страхуват за добре платените си службици и понеже са малко водят жените и децата си да изглеждат повече. Покрай тях се редят разни пропаднали политици водени от злоба и с надежда пак да се докопат до държавната цица от която бяха отбити преди да навършат пенсионна възраст. Ако не са се познали това са Костовисти, Седерасти , лудото Яне , Грозната Миглена Пръмова и други знайни и незнайни отрепки!
  Покрай тях се пръкнаха и нови звезди като Валери Симеонов от Национален фронт за спасение на Бойко хората покрай канал 3 и др.
  Колкото и да се стараят се вижда как всичко е съшито с бели конци!
  NO PASARAN!

 25. 25 Профил на Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Рейтинг: 591 Неутрално

  [quote#21:"demonoid"] След 23 заседания е прекратено, защото се оказва, че единият от обвиняемите е бил служител на МВР по времето, когато е извършено престъплението.[/quote]
  [quote#21:"demonoid"] През тези 4 години и 8 месеца няма данни нито прокурорът, нито адвокатите да са писали гневни писма до началника , че чакат присъда.[/quote]
  Съдът е чист като сълза?! Така е казал ВСС?! Да вярваме и ръкопляскаме, че ни се подиграват в лицето?!
  Тодорова и подобни да се махат! Пълна ревизия на всички дела (не само наказателните)! Истински нов инспекторат! Оставка на целия ВСС!

  Knocking on heaven's door
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 28. 28 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#6] от "Депутат 241":

  Оставка на съдебната система ли бре? :Д

 29. 29 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2221 Неутрално

  До коментар [#14] от "emils":

  абсолютно си прав ,мафията е изцяло изградена благодарение и с помощта на съдебната система ,фактите показват ,че нито един комунист не му е повдигнато обвинение ,нито е осъден за огромните кражби в тази страна ,както написа по горе един гражданин ,абсолютна лустрация и освобождаване на всички магистрати приети да учат парво преди 10.09.1989 г -изискваше се подпис на ОК на БКП ,тоест да си верен на партията ,другия начин е всеки ,който желае да си води делата където си пожелае в европейски съд ,а не тук и нещата коренно ще се променят.

 30. 30 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1944 Любопитно

  "от уязвената независимост на съд"

  Кога,искам да знам аз,съдът в България е бил независим,че да е "уязвена" независимостта му?

 31. 31 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 596 Неутрално

  До коментар [#24] от "venida1":

  Толкова много минуси могат да ви напишат само лумпени! От мен ++++++++++++++++++++++++++. За съжаление май няма да е но пасаран? Чичо ни Сам е зад цялата завера, а мутрите от ГРОБ са неговите пророци! Така е в тази територия, затова е цъфтяща и просперираща!

 32. 32 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#25:"peterman"]Истински нов инспекторат! Оставка на целия ВСС! [/quote]

  Тук съм съгласен - нека не забравяме Цецо какви назначения направи в послушния ВСС. И съм напълно съгласен да се мери с еднакъв аршин - ако някой бави дела или мотиви - аут. Но всеки, който бави. А не единият аут (щото междувременно критикувал Цецо), а друг - повишение (щото е семеен приятел на Цецо).

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 33. 33 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  До коментар [#3] от "postbot":

  Подкрепям!

 34. 34 Профил на Ivan Donchev
  Ivan Donchev
  Рейтинг: 434 Весело

  Един оплакващ се хор на "юристи" по нагоре, всички виждам колко са компетентни и сигурно завършили с отличие, е как един не предложи с какво да се стартира някаква промяна срещу настоящето беззаконие и статукво? Пълни смешници! И защо съдии, адвокати и следователи Ви работим, защото сте толкова умни, може би.

 35. 35 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  [quote#19:"ръмжо"]Така наречената съдебна система е като всички други институции в тази територия(клоака)! [/quote]
  Тежка присъда. За съжаление много разпространена оценка за качествата на институциите. Винаги, при такива квалификации, питам: "Вносна ли е институционалната клоака?" Ха сега да се попитаме кой роди тези институции, гражданите на коя държава са в тези институции? Тези въпроси за пореден път стигнахме до качествата ни като народ. Е, какво? Някой ще се произнесе ли по въпроса, какъв е народът, който допуска институции "клоаки".

 36. 36 Профил на Ivanski
  Ivanski
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#23] от "rp":

  Недостойно я уволниха, но ако имаше малко повече морал - щеше да си е написала мотивите за 3 месеца и да е разбрала за полицая за 30 минути. На маймуни ни правят всички - съда не е виновен - глупости. Като не си напишат мотивите до 3 месеца - глоба 10 % на случай , да видиш как ще се осъзнаят.

  Хванаха се за абсолютни запетайки, но тя си е виновна, че е дала шанс.

  Ivanski
 37. 37 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 596 Неутрално

  До коментар [#35] от "Мърмор":

  Уважаеми Мърморане, нима мислите че някой се съобразява с народа, или от него-народа зависи нещо? Всичко е една илюзия! Никога не съм знаел процента на добрите, или лошите българи, но безходицата в която сме всички. е ужасяваща! Една шайка агенти на чужди интереси, ми омръзна да ме лъже вече толкова години! През зимата, протестиращите бяха наричани лумпени и прошляци,които не могат да си плащат сметките, а сега били красиви млади хора от средната класа, Нещо да ви говорят тези медийни модели?

 38. 38 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1450 Неутрално

  До коментар [#21] от "demonoid":

  Чиста загуба на време. Форумния гербериат не се интересува от подробности.Казал е Цветанов и край. Всички други мнения имат за цел да ги избутат от яслата,следователно са неверни,противни и обслужват друга организирана престъпна група.

  ГЛАВАНАЦИТЕ РОДИНАТА ОНОЖДАТ
 39. 39 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3515 Неутрално

  амиии не, просто ви приемат като салон за масажи. на ръба на закона

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 40. 40 Профил на Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Рейтинг: 591 Неутрално

  [quote#35:"Мърмор"]Някой ще се произнесе ли по въпроса, какъв е народът, който допуска институции "клоаки"[/quote]
  Първо да уточним какво разбираме под "народ". Кой прие тази недодялана конституция? Кой направи от съдебната власт - мафиотска структура, начело с дон Красьо Неро? Кой оставя съдиите да правят каквото, когато и както си решат, без отговорност, без наказания, но със задължително повишение и тлъсти държавни заплати?

  Knocking on heaven's door
 41. 41 Профил на kepler
  kepler
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Уязвимият и зависим от кукловодите съд е туморът който ни мъчи, а Мирослава Тодорова е обикновен преносител на заразата.

 42. 42 Профил на gad
  gad
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Ако има кой да и се върже, моля.......

 43. 43 Профил на lynyrdskynyrd
  lynyrdskynyrd
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#1] от "kimba3":
  "Когато мечът на Темида бе в ръцете ти , го ползваше в услуга на същите тези кукловоди. .........."
  Дай пример,Лаячо - Палячо!

 44. 44 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  [quote#37:"ръмжо"]но безходицата в която сме всички. е ужасяваща![/quote]
  Изръмжахте добре. Цитирам, според мен, най-важното от поста ви. По въпроса дали всичко е илюзия може да се спори.
  [quote#37:"ръмжо"]Нещо да ви говорят тези медийни модели? [/quote]
  Да. В тази връзка прочетете, ако не сте го вече направили разбира се, най-новият опус появил се в публичното пространсто - правно/журналистически: "Харта 2013". Добре е да се обърне внимание на списъка с имена на персони подписали хартата.

 45. 45 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Мирославке, що не си вършеше работата, бре пиле шарено?

  Да не напишеш мотиви за постановени от теб присъди повече е 5 години си е голям мързел или некадърност или са ти платили, за да протакаш делата!

  И на арменския поп в Цариград да се оплачеш все тая!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 46. 46 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#36:"Ivanski"]Хванаха се за абсолютни запетайки, но тя си е виновна, че е дала шанс.[/quote]
  Тогава 99% от всичко следва да са уволнени, а 33% директно да отоват в затвора! Случилото се г-жа Тодорова е трагедия, поради простата причина че БЕ ВЪЗМОЖНО да се случи! Един самозабравил се, преял с власт, изключително посредствен и нечистоплътен индивид като ЦвъкЦвък не се спря пред нищо докато не острани един от малкото хора в държавата, които не играеше по гайдата му. И ВСС бе съучстник, след диВното кадруване на изпълнителната власт в него. Мафията е прояла почти всичко и всички, а тези които го заявиха на висок глас следваше да бъдат натикани в калта и преследвани.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 47. 47 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1004 Любопитно

  "....За уволнението си тя казва, че е било акт на назидание и публична репресия. Като председател на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова критикуваше съдебния съвет, а след избора на Владимира Янева, семейна приятелка на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, за председател на Софийския градски съд, организацията поиска оставката на ВСС...."

  Сега дълги години ще се води "потърпевша страна", а когато някога (ако) спечели делото, вече никой няма да си спомня за нея. ЦвъЦвъ добре си е направил сметката. Това е просто една от неговите жертви. За назидание...

 48. 48 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#45:"Курт Деликуртев 453 Фото-Галерии"]Мирославке, що не си вършеше работата, бре пиле шарено? [/quote]
  Щуци, гледай си галерийките и внучето, да е живо и здраво.
  Иначе - инормирай се малце, пък тогава .... (знам че няма да се случи, но не губя надежда)....
  [quote#45:"Курт Деликуртев 453 Фото-Галерии"]И на арменския поп в Цариград да се оплачеш все тая![/quote]
  Цъ, не позна! За това по Света има съдилища и ПРАВОраздаване - за да може индивида да се защити от произвола на държавата. И в Страсбург това често го правят, ама пусто не Цвък ще плати глобата която ще треснат на БГ...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 49. 49 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  [quote#45:"Курт Деликуртев 453 Фото-Галерии"]Мирославке, що не си вършеше работата, бре пиле шарено?[/quote]

  Щуцер я малко прочети преди да плюеш ето тук Човека е извадил всички съдебни актове и последвалите потвърждения и отменяния на Мирослава Тодорова и ''семейната приятелка '' на Цв. Цветанов Владимира Янеа :

  http://blog.peio.org/?p=8039

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 50. 50 Профил на Цензурион
  *****
  Разстроено

  [quote#49:"Танас"]http://blog.peio.org/?p=8039[/quote]

  Много непрегледно е направено! Никой няма време да се рови из мръсното съдийско бельо на тази бивша съдийка!

  Да пие една студена вода и да забрави! Може да получи бонус от десетина хиляди евра от Страсбург!

 51. 51 Профил на ikar
  ikar
  Рейтинг: 488 Неутрално

  позната история,изтърва кокъла и сега се прави на нелсън мандела))

  в събота-СОРОС-иада,в неделя-ПРОКОПИ-ада
 52. 52 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 808 Неутрално

  [quote#6:"Депутат 241"]Съдебната система, отвсякъде погледнато, е съставна част на организираната престъпност и задкулисието. ОСТАВКА! [/quote]
  Първо, докога ще давате трибуна на тоя индивид, който години е заебал работата си, бе, а? И кво, не е ли вярно, че не е написала мотиви с години, неведнъж? За такова нещо в нормална държава се влиза в затвор! Второ, само с викане на "оставка" не става. Трябва изритване, и то трябва да стане от/чрез Брюксел. Защото ако бъдат изритани от улицата тук, ще дойдат абсолютно същите боклуци - некадърници и корумпоелементи. То друг е въпросът, че и Брюксел ще се види в чудо, ако трябва да нарежда какво да става.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK