Радан Кънев е новият лидер на ДСБ, ще създава реформаторски десен блок (обновена в 14.53 ч.)

Радан Кънев

© Красимир Юскеселиев

Радан КъневДосегашният зам.-председател Радан Кънев пое председателският пост в ДСБ. С 477 гласа "за", 12 гласа "против" и 6 "въздържал се" Националното събрание на партията взе решението.


Освен него, делегатите предложиха още и Петър Москов и Иван Костов, но те си направиха отвод.


Радан Кънев предложи за свои заместници Атанас Атанасов, Петър Москов и Светослав Малинов. Те също бяха избрани с голямо мнозинство.
Новите членове на ръководството са Росица Рачева (от досегашното ръководство), Иван Иванов (бивш депутат), Сергей Добрев (общински съветник в Лясковец и зам.-председател на предизборния щаб), Албена Папурина, Борис Станимиров (водач на листата в Габрово), Димитър Бъчваров (от досегашното ръководство), Димитър Сяров (също от бившото ръководство) и Пепа Деведжиева (оглавява пловдивската организация).


Кънев се обяви за общ реформаторски десен блок, но ДСБ културно ще отхвърли предложението от седмицата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, а офертата на "Синьо единство" той описа като тясна дреха на старата десница.


"Като ме избираха за председател на младежкия Български червен кръст водещият каза: "Вие на името ли му ръкопляскате, чакайте да чуете какво говори", започна кратката си реч малко преди да бъде избран, защото залата беше огласена от аплодисменти.


"Има моменти, които са трудни. Утехата е, че стават по-трудни. Има криза в ДСБ, в обществото, криза на политическото лидерство. В България вече няма лидери от преди месец", каза още той и добави, че няма лидери, защото мафиотите са направили това възможно. По думите му там, където властва мафията, има мизерия. "Те имаха пред себе си силното дясно реформаторско лидерство, направиха и невъзможното да премахнат лидерството тук. И сякаш успяха. Повярваха си, че са успели да направят пълен контрол", посочи още новият лидер на ДСБ и според него тяхната голяма цел се сбъдна - десницата да е извън парламента и ДСБ е малка партия.


"След Иван Костов щях да чувствам по същия начин като вас, заради огромната ми разлика с Иван Костов - анализ, реакция и какво ли още не", сравни себе си с предишния лидер на партията и добави, че едни от членовете го гледат със симпатия се чудят на акъла му, а други се питат не го ли е срам.


Според него ДСБ ще трябва да разчита на изключително силно екипно лидерство. "Ние вече не сме хлапетата от 1997 г., ние сме родители, работодатели", добави Кънев.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK