Двадесет и две години по-късно: Едвин Сугарев пак обяви гладна стачка срещу властта

Двадесет и две години по-късно: Едвин Сугарев пак обяви гладна стачка срещу властта

© Надежда Чипева, КапиталЕдна от емблемите на СДС от 90-те години - Едвин Сугарев, днес обяви, че започва гладна стачка с искане за оставката на кабинета "Орешарски". 


Акцията на поета, бивш член на ръководството на СДС, а впоследствие - посланик в Индия и Монголия, идва точно 22 години след първата стачка, с която Сугарев стана популярен. Тя беше обявена от 39 народни представители във Великото Народно събрание с искане да не се подписва приетата през 1991 г. конституция. Две години по-късно - през 1993 г., Сугарев обяви второ гладна стачка - този път срещу президента Желю Желев, с аргумента че той е предал тогавашния премиер на СДС Филип Димитров и е допринесъл за падането на кабинета му. 


Писмото, с което Сугарев обявява стачката си, е написано като обръщение към министър-председателя. "Вече дванадесети ден хиляди българи искат Вашата оставка, а Вие се правите, че не чувате гласовете им под прозорците на кабинета си, че не разбирате техните искания и не долавяте тяхната категоричност. Говорите за това как подаването на оставка е безотговорно действие – и за това какви ужасни неща ще се случат, ако Вашето правителство падне. Само че ужасните неща вече се случиха – защото няма нищо по-ужасно от това една държава да бъде управлявана по непрозрачен начин – и да обслужва неясни олигархически интереси, ръководейки се от сключени потайно политически сделки; да култивира подмяна и лъжа – и да поражда единствено омерзение у своите обитатели", пише Сугарев.
Той нарича Пламен Орешарски "марионетка" и "кукла на конци" и го сравнява с премиера Любен Беров, който беше начело на първия кабинет, съставен с мандата на ДПС. Подчертава, че избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и на Волен Сидеров за председател на правната етична комисия, назначаването на свързан с групировката СИК човек за зам.-министър, анонсът за рестартиране на проекта за АЕЦ "Белене", както и позицията на външния министър срещу ограниченията за дипломати, сътрудничили на бившата Държавна сигурност, са разголили арогантността на управлението и неговите попечители. 


В писмото премиерът е обвинен, че умишлено бави оставката си с искания за поне шест месеца, в които да направи важни промени, а всъщност цели да удържи положението до август, когато отпускарският сезон да намали броя на протестиращите по улиците. 


"Хората навън искат просто да се махнете – и Вие, и Вашето правителство, и новата тройна коалиция, която го подкрепя. Те изпитват отвращение към всичко онова, което им предлагате като днешна политическа реалност – и отказват да Ви търпят повече, отказват да живеят в лъжа", пише Едвин Сугарев. По думите му в момента се ражда гражданска България и премиерът няма право да спира този процес. 


"Вървете си в мир, г-н премиер, вървете си, докато още има мир в България – защото от един момент нататък може да бъде късно", призовава той. Пълният текст на открито писмо на Едвин Сугарев


Г-н премиер,


Вече дванадесети ден хиляди българи искат Вашата оставка, а Вие се правите, че не чувате гласовете им под прозорците на кабинета си, че не разбирате техните искания и не долавяте тяхната категоричност. Говорите за това как подаването на оставка е безотговорно действие – и за това какви ужасни неща ще се случат, ако Вашето правителство падне. Само че ужасните неща вече се случиха – защото няма нищо по-ужасно от това една държава да бъде управлявана по непрозрачен начин – и да обслужва неясни олигархически интереси, ръководейки се от сключени потайно политически сделки; да култивира подмяна и лъжа – и да поражда единствено омерзение у своите обитатели.


Такава държава е България днес – и не друг, а Вие и подкрепящите Ви партии сте нейните строители. "Грешката" с назначението на Делян Пеевски разголи арогантността – Вашата и на Вашите попечители, допълнена от Вашия персонален  анонс за рестартиране на антибългарския проект "Белене"; от поредната реабилитация на Държавна сигурност, изразена от Вашия външен министър Кристиан Вигенин; от назначението на Волен Сидеров за председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика; от лансирането на бивш служител на СИК за заместник министър на МВР.


И днес, след всичко това, умолявате да Ви бъде даден поне шест месеца срок, за да свършите всички необходими дейности, включени във Вашия "план Орешарски". Обещавате с щедра ръка някакви мизерни социални бонуси – сякаш ще извадите средствата за тях от собствения си джоб, а не от държавата хазна, която се пълни с парите на българските данъкоплатци – същите, които днес Ви искат оставката.


Не е вярно, че не разбирате за какво става дума, г-н премиер. Много добре разбирате, но шикалкавите и бавите топката, снишен зад своите хипотетични обещания – та дано ви отмине бурята и додрапате някак до август, когато – вярвате Вие – гражданският гняв ще стихне и протестите ще потънат в отпускарското безвремие. Само че това, което демонстрирате пред цяла България, не е достойно поведение – това е бягство – бягство от човешкото достойнство, бягство от човешката солидарност, бягство от свободата, бягство от самия себе си.


Това е малодушно изпълнение на марионетен танц – защото едва ли някой вярва, че Вашата персона има нещо общо с избора на който и да било за каквото и да било. Изборът на Делян Пеевски Ви демаскира – показа Ви като сламен човек, който е поставен чисто формално на държавното кормило, докато други определят Вашите назначения, делят властови Вашите ресурси и разпределят "порциона" на държавата.


Преди Вас имаше друг един такъв сламен човек – проф. Любен Беров, при чието правителство Мултигруп управляваше България, мафията натрупа мускули, нароиха се кухи банки и кредитни милионери, подготви се почвата за поредното ограбване на страната ни и поредната национална катастрофа, която настъпи в края на 1996 г.


Можете ли да се огледате в това минало? Същият сте. Същият – като проф. Беров. Съгласието с подобна функция унижава – и можете да бъдете сигурен, че няма да Ви запомнят с добро, г-н премиер.


Хората, които крещят "Оставка!" под Вашите прозорци, не искат енергийните Ви помощи или мизерните грошове, с които се каните да индексирате пенсиите. Бъркате ги с други едни протестиращи – тези от февруари, които обслужваната от Вас БСП яхна, за да се докопа до властта.


Те искат просто да се махнете – и Вие, и Вашето правителство, и новата тройна коалиция, която го подкрепя. Те изпитват отвращение към всичко онова, което им предлагате като днешна политическа реалност – и отказват да Ви търпят повече, отказват да живеят в лъжа.


И именно поради това техния протест е знаменателен – той съдържа в себе си повече, неизмеримо повече от това да бъдат пометени поредните отрепки  от политическата сцена на България. Този протест казва едно: така повече не може. Отказваме да търпим подмяната, отказваме да живеем по безпринципностите на фасадната демокрация, отказваме да бъдем само поданици и да следваме единствено стратегиите си за лично оцеляване.


Тези хора вече знаят, че има нещо по-висшо от чорбата, която се каните да им предложите – че има свобода, има дух, има достойнство и морал. Тези хора не искат само Вашата оставка – искат с Вас да си тръгнат и разните Ви тайни и явни попечители, искат да си отиде Вашия мърляв и мизерен свят, подменил и обрекъл общото българско бъдеще. Те искат качество на живот, който вашите властови стратегии на подмяната не могат да им предложат; искат да не се срамуват, че са българи, искат пътят към човешкото достойнство и просперитет да не минава вече през Терминал 2.


Те искат – и имат право да искат всичко това. В тези часове чрез тях се ражда гражданска България – и Вие нямате нито правото, нито силата да възпрете това рождание. Имате един единствен начин да излезете относително достойно от ситуацията, в която сте попаднали – като внесете своята оставка. Вървете си в мир, г-н премиер, вървете си, докато още има мир в България – защото от един момент нататък може да бъде късно.


За съжаление Ви познавам достатъчно добре и знам, че няма да го направите. Наемниците не правят така. Ще се опитвате да оцелеете – с всички сили и с всички средства – както се опитват да оцелеят партийните Ви попечители, както се опитва да оцелее Вашият свят на подмяната и на лъжата.


Срещу подобни усилия, градени върху волята да смажат и обезсърчат достойнството на една прогледнала вече България, са позволени всякакви средства, г-н премиер. И гражданското неподчинение, с което несъмнено ще Ви се наложи да се сблъскате, и индивидуалните акции като тази, която обявявам от днес, чрез това открито писмо.Започвам гладна стачка и няма да я прекратя, докато Вие и Вашето правителство не напуснете политическата сцена.


Мога да предвидя Вашите реакции, мога да предвидя и реакциите на силите, които стоят зад Вас, мога да предвидя равнодушието, охулването, хоровото скандиране против този граждански акт, позоваването на брадатите лъжи за целия апикалипсис, който щял да настъпи в страната, ако Вие паднете от власт. Но знайте и Вие – участвате в една недостойна, подла игра – срещу българските национални интереси и бъдещето на страната ни. Подобна подлост се заплаща, г-н премиер – заплаща се рано или късно. И дори да успеете, ще знаете до гроб, че тази подлост е платена с цената на поне един живот – моят.


Трудно се живее с такава памет. И още по-трудно се забравя, че – както казваше дон Кихот – свободата е най-висшето човешко благо, че тя трябва да бъде отстоявана ежедневно и ежечасно, с цената на всичко, понякога и с цената на човешкия живот.


26.06.2013                                                                                                                                 Без уважение:


Едвин Сугарев 


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (131)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на cybersas
  cybersas
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Моите уважения към Сугарев, ама ако ефекта и от тази гладна стачка е като от предишните две - да не земе Олигарски да си изкара пълния мандат?! Боже опази!

 2. 2 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Този е най-добрата илюстрация, че прибързаното сваляне на Орешарски е грешка и обслужва единствено тиквите... Който има глава да мисли... Който помни, да си прави изводите.

 3. 3 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Едвине,кураж и Господ сили да ти дава!

  Отново показа,че си железен!

  Докато някои се наумуват,ти си отново на гражданската си висота!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 4. 4 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Достоен човек! Дано да се махнат по-скоро тези изроди, та да не пострада здравословно Едвин...

  А хартаджиите къде са???

  'Let light surround you' Dream Theater
 5. 5 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1029 Любопитно

  Винаги съм го уважавал безкрайно, изключително достоен човек. И сега пак ще страда заради цоциалистическата мръсотия.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 6. 6 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4924 Неутрално

  Кураж и солидарност с Едвин!

  Gunter glieben glauchen globen
 7. 7 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1317 Неутрално

  Едвине, с теб сме!!!

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 8. 8 Профил на emi1ian
  emi1ian
  Рейтинг: 367 Гневно

  Прав е г-н Сугарев, остават ни крайните мерки. Кой с каквото може.
  Това анти-българско правителство трябва да бъде изритано моментално.
  Пеевски и в момента е депутат, все още има пълен достъп до всички секретни документи в държавата. Един господ знае какво творят тези...

 9. 9 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 470 Неутрално

  От принципни съображения подкрепям стачката му. Но някак вече не го уважавам този човек, не и след като стана апологет на ГЕРБ. В писмото си казва верни неща, казва ги по ясен и хубав начин. Но отново - проблемите на политиката не са от последните избори насам, предишното управление е поне толкова дискредитирано и натоварено с вина, колкото е настоящото.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 10. 10 Профил на Съни
  Съни
  Рейтинг: 470 Неутрално

  И какво очаква да направи псевдо президентът ни като прочете това писмо, да отиде да го нахрани или да свали Орешарски от поста му?! Пародия, да си яде и да си живее живота.

 11. 11 Профил на baghatur
  baghatur
  Рейтинг: 470 Весело

  Доживях да видя гладен гербер ...

  Liberate Your Mind!
 12. 12 Профил на maminsin
  maminsin
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Малко е позакъснял човекът с великденските пости и пролетното прочистване на организма, ама и сега става.

 13. 13 Профил на rangers
  rangers
  Рейтинг: 484 Неутрално

  Възхитен съм от куража и гражданската доблест на този наш сънародник. Едвин е поет на свободата и човешкото достойнство. Едвин е един от най-ярките изразители на свободната гражданска съвест. Един истински поет по дух, творчество и поведение.
  Прекланяйки се отново към неговата смела гражданска позиция изразявам своята твърда подкрепа и солидарност към личността на Едвин Сугарев!

 14. 14 Профил на ivanasenov
  ivanasenov
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Ореварски трябва да си ходи и поведението му е крайно и става все по-крайно. Докога г-н Ореварски ще Ви слушаме. Оревахте махалата и после ни излъгахте по най-гадния начин.

  Сугарев също има крайно поведение.

  А още Хегел е доказал, че КРАЙНОСТИТЕ СЕ ДОПИРАТ.....
  Дано не е за наша сметка!

 15. 15 Профил на Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Рейтинг: 565 Неутрално

  До коментар [#11] от "baghatur":

  Безсрамник!

  Knocking on heaven's door
 16. 16 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4924 Гневно

  До коментар [#2] от "00222":

  Кои тикви бе, капут. Едвин ли е тиква?

  Gunter glieben glauchen globen
 17. 17 Профил на kokobo
  kokobo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Браво, шапка В. От това имахме нужда младите хора на улицата. Сега нищо не може да ни спре.и свалям г-н Сугарев

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 18. 18 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4924 Любопитно

  [quote#9:"doneva_a"]Но отново - проблемите на политиката не са от последните избори насам, предишното управление е поне толкова дискредитирано и натоварено с вина, колкото е настоящото. [/quote]
  И къде точно видя, че Едвин иска да се върне управлението на Герб?

  Gunter glieben glauchen globen
 19. 19 Профил на kokobo
  kokobo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Браво, шапка Ви свалям г-н Сугарев. От това имахме нужда младите хора на улицата. Сега нищо не може да ни спре.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 20. 20 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4924 Гневно

  До коментар [#11] от "baghatur":
  До коментар [#12] от "maminsin":

  Вие сте от Отвратителните, нали?

  Gunter glieben glauchen globen
 21. 21 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 624 Неутрално

  "Едвин Сугарев пак обяви гладна стачка срещу властта"

  Е, ако се върне на власт вожда Будоний, ще има и за него от пържолките на кучетата.

 22. 22 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#18] от "g_t_DimebagDarrell":

  Не съм казала, че Едвин иска да върне ГЕРБ. Казах, че не го уважавам вече, след като стана апологет на ГЕРБ преди някой и друг месец.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 23. 23 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#16:"g_t_DimebagDarrell"]Кои тикви бе, капут. Едвин ли е тиква?[/quote]


  Като оставим на страна гербаджийският ви подход в спора (кой е тиква), мога само да кажа, че Сугарев вече 17 години се е доказал, като слуга на Мафията.

 24. 24 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 470 Любопитно

  [quote#9:"doneva_a"]От принципни съображения подкрепям стачката му. Но някак вече не го уважавам този човек, не и след като стана апологет на ГЕРБ. [/quote]

  Абсолютно правилна позиция !
  Този ЧовеЧец си е Чист Опортюнист (на български: Фурнаджийска лопата), и след като 3,5 години лиза задника на Тиквата, сега иска да се подвизава като морален апостол !?

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 25. 26 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Сега очакваме Георги Марков, Йордан Соколов и Александър Йорданов да опънат палатки пред НС, за да подкрепят с гладна стачка „десните“!!!

 26. 27 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4924 Неутрално

  [quote#23:"00222"]Сугарев вече 17 години се е доказал, като слуга на Мафията. [/quote]
  Дай поне едно доказателство.

  Gunter glieben glauchen globen
 27. 28 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Повече от епохално глупаво е да си рискуваш или, недай, Боже, жертваш живота си заради някой си Орешарски - или пък заради някаква си неморална, тъпа, безхаберна местна популация, избираща комунисти и други боклуци.
  Но има и друго, което ще напиша допълнително.

 28. 29 Профил на dens_serotinus
  dens_serotinus
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Преклон пред духа и волята на този велик на6 съвременник!!! Кураж брате, с тебе сме!

 29. 30 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4924 Неутрално

  [quote#22:"doneva_a"]след като стана апологет на ГЕРБ преди някой и друг месец. [/quote]
  Никога Едвин не е бил апологет на Герб. Просто предлагаше единствения разумен вариант, за да се спре това, което става сега.

  Gunter glieben glauchen globen
 30. 31 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1029 Весело

  До коментар [#27] от "g_t_DimebagDarrell":

  Няма смисъл да храниш червените тролове, които са напълзели тук и отчаяно драскат глупости с плахата надежда някой да им се върже. Сбъркали са форума, но и те като Станишко и Ореха живеят в отрицание на действителността.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 31. 32 Профил на Ριζοσπάστης
  Ριζοσπάστης
  Рейтинг: 845 Гневно
 32. 33 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4924 Неутрално

  [quote#24:"detchopora"]Този ЧовеЧец си е Чист Опортюнист [/quote]
  И как точно се възползва Едвин от опортюнизма си към Герб? Пост ли взе, забогатя ли?

  Gunter glieben glauchen globen
 33. 34 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Това лице споменава Беров, но не казва и "гък" за марионетното на ДС правителство на Мадридския необразован (без висше образование) индивид. През управлението на Мадридския това лице поиска оставката на Н.Михайлова заради нейно преходно намерение да се съюзи с Мадридския. След това лицето оглави движение "14 декември", което щеше да се бори с марионетното правителство на Мадридския. Минаха, не минаха 2 месеца, лицето обяви, че се оттегля от движението и политиката, завинаги. По здравословни причини. Минаха, не минаха още 2 месеца, и лицето се ... върна в политиката като дясна ръка на Н.Михайлова. И взе да работи за ... коалиция с Мадридския. Това е само един от аспект от жалките истини за това лице.

 34. 35 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4924 Любопитно

  До коментар [#32] от "Ριζοσπάστης":

  Нали си знаеш, че си мръсна, отвратителна, смрадлива, червена гнида?

  Gunter glieben glauchen globen
 35. 36 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 624 Весело

  Истински мъченик!

  Като падне Орешарски, новата власт задължително трябва да го изпрати някъде посланик! Този път в някоя по-бяла страна.

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 36. 37 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 470 Весело

  [quote#30:"g_t_DimebagDarrell"]Никоа Едвин не е бил апологет на Герб. Просто предлагаше единствения разумен вариант, за да се спре това, което става сега.

  [/quote]

  Е, стига де:

  http://www.dnevnik.bg/izbori2013/2013/04/10/2038670_politicheskoto_razdvoenie_ili_za_kakvo_se_bori/

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 37. 38 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Едвинчо и Боленчо трябва да делят една стая в Карлуково...

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 38. 39 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Изгуби Едвин моето уважение, когато обяви Герб за дясна партия, когато прие за нормална милиционерщината на Цветанов и разпозна в цялата тази популистко - милиционерска политика десни демократични ценности.

 39. 40 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 470 Весело

  До коментар [#30] от "g_t_DimebagDarrell":

  Да се казва, че преди майските избори ГЕРБ е била единствената разумна алтернатива на управление с участие на БСП е същото като да казваш, че в момента няма смисъл да се протестира само защото алтернативата е пак ГЕРБ.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 40. 41 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1317 Неутрално

  До коментар [#9] от "doneva_a":

  [quote#9:"doneva_a"] Но някак вече не го уважавам този човек, не и след като стана апологет на ГЕРБ. [/quote]

  Не е ставал "апологет" на ГЕРБ. Просто има достатъчно опит и достатъчно съвест за да го е грижа за България и за да провиди че нещата не отиваха на добре. Както се видя други останаха слепи и се наакаха.

  ГЕРБ пък нямаха политическия опит за да проумеят как действат БСП/ДС. Едвин се възправи срещу похватите на БСП и прокурорския произвол. Това беше гражданска позиция.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 41. 42 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Едвине,недей и ако ти се гътнеш,и тиквата в арестите.Кой ще ни защитава от червената мафия?

 42. 43 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1317 Неутрално

  До коментар [#40] от "doneva_a":

  [quote#40:"doneva_a"]Да се казва, че преди майските избори ГЕРБ е била единствената разумна алтернатива [/quote]

  А коя разумна атернатива под 4% имаш предвид и колко е разум има в 4%???

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 43. 44 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1317 Неутрално

  До коментар [#42] от "andimo":

  Ти както виждам вече си се калесал с червената мафия.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 44. 45 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1405 Неутрално

  Каква кочина е България - налага се хора като Сугарев да гладуват за да може прасета като Пеевски да спрат да преяждат.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 45. 46 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4924 Неутрално

  До коментар [#40] от "doneva_a":

  Едвин Сугарев винаги е бил за свободна гражданска алтернатива на сегашното статукво. За нова дясна партия, основана на интернет обществото. Чети блога му. Там ще видиш, че не си права.

  Gunter glieben glauchen globen
 46. 47 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4924 Неутрално

  [quote#45:"Nikolay UK"]Каква кочина е България - налага се хора като Сугарев да гладуват за да може прасета като Пеевски да спрат да преяждат. [/quote]
  +++++++++++++++++++++
  Гледам, че и във форума е пълно с грухтящи пеевци.

  Gunter glieben glauchen globen
 47. 48 Профил на nelva
  nelva
  Рейтинг: 470 Неутрално

  БЕШЕ луд ,
  ЛУД СИ ОСТАНА.

  Една птичка пролет не прави.
  Само живота си скъсява.

  Той не можа на своите съпартийци да повлияе,да ги промени, а камо ли на останалите.


 48. 49 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 470 Гневно

  [quote#30:"g_t_DimebagDarrell"]Просо предлагаше единствения разумен вариант, за да се спре това, което става сега. [/quote]

  Какъв "разумен вариант" ?!
  ГЕРБ и БСП/ДПС са двете страни на един и същ медал: българската мутро-олигарХия !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 49. 50 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 470 Весело

  До коментар [#43] от "emil":

  Ми дайте тогаз да си направим една чисто двупартийна система, като някои от най-старите и напреднали демокрации, и да си ги връткаме двете партии, които забиват най-големи дялове в парламента.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 50. 51 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#44] от "emil":

  Орешарски няма алтернатива,след като този пак гладува,не ти ли е ясно,че това е фарс?

 51. 52 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 483 Неутрално

  До коментар [#2] от "00222":

  Надяваш се да вкарате с Олигарски България здраво в лапите на Русия като отворите АЕЦ Белене, нали? Затова стоите в парламента и търсите алиби с нов избирателен кодекс.

 52. 53 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3006 Неутрално

  [quote#24:"detchopora"]Този ЧовеЧец си е Чист Опортюнист (на български: Фурнаджийска лопата), и след като 3,5 години лиза задника на Тиквата, сега иска да се подвизава като морален апостол !? [/quote]
  Със съжаление съм принуден да се съглася.
  За мен Едвин утече още когато публично къса и гори книгата на Желю Желев.
  Не съм фен на Желю, книгата му е жалка, но да късаш и гориш книги в политическо изстъпление и да се правиш на морален стожер ... тц, ресто, не въриш, Едвине.
  Да беше си останал по Индиите ...

 53. 54 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Протестиращите имаха нужда от една ярка,силна и популярна личност,какъвто е Едвин,да застане с авторитета си зад тях.

  Едвин изми очите на т.н. професионални политици.

  Масовите протести на хората не са политически оцветени и правилно.Правилно е,че партиите не се опитват да "яхнат"протестите,како сториха през зимата.

  Но освен че са политици,нашите политически мъже са и граждани и като такива имат собствена воля и мнение.

  Нищо не им пречи да ги изразят в лично качество!

  Впрочем ,някои вече го сториха!/намигване!/.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 54. 55 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#46] от "g_t_DimebagDarrell":

  Ако ще целият му блог дотогава да е проява на брилянтна гражданска съвест и позиция, само едно предизборно изказване от този тип, който цитирах, само една такава проява на подкрепа на конкретна и напълно дискредитирана формация, за мен е достатъчна, за да си направя извод. Понякога един-единствен компромис, в решаващ момент, с явни опортюнистични цели, е достатъчен, за да помрачи иначе достойна репутация.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 55. 56 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 427 Весело

  Като се върне Б.Б. на власт ще нареди на Цв.Цв. да му купи „няколко телешки пържоли за награда".

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 56. 57 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4924 Неутрално

  До коментар [#49] от "detchopora":
  Това е така и именно затова Едвин иска нова дясна формация, основана на активните в интернет хора. Ако беше апологет на Герб защо му е нова дясна формация?
  Освен това все още чакам да ми обясниш как точно Едвин се облажи от Герб?

  Gunter glieben glauchen globen
 57. 58 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Все едно да обявиш гладна стачка срещу похитители, терористи които държат заложници. Няма да забележат, нито искат да чуят или видят.

  Това си е сложно като заложническа драма. Трябват да бъдат най-вече надхитрени и всичко да мине гладко, но това са безскрупулни зверове и е трудно и изисква опит.

  защото заложниците са правовия ред и функционирането на институциите и те трябва да останат невредими.

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 58. 59 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 470 Любопитно

  [quote#46:"g_t_DimebagDarrell"]Едви Сугарев винаги е бил за свободна гражданска алтернатива на сегашното статукво. За нова дясна партия, основана на интернет обществото.[/quote]

  Би ли обяснил как точно ГЕРБ се припознава като "нова дясна партия, основана на интернет обществото"?

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 59. 60 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4924 Неутрално

  [quote#55:"doneva_a"]с явни опортюнистични цели[/quote]
  Кои са тези явни опортюнистични цели? Как точно Едвин се възползва от Герб?
  Някой ще ми отговори ли?

  Gunter glieben glauchen globen
 60. 61 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4924 Неутрално

  До коментар [#59] от "doneva_a":

  Не става дума за Герб. Става дума за нова дясна формация, основана на интернет активните свободни граждани.

  Gunter glieben glauchen globen
 61. 62 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1317 Неутрално

  До коментар [#50] от "doneva_a":

  [quote#50:"doneva_a"]Ми дайте тогаз да си направим една чисто двупартийна система[/quote]

  Ако нито една от тези 2 партии не е БСП, аз съм за. Нещо лошо има ли?

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 62. 63 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3006 Весело

  До коментар [#41] от "emil":
  ГЕРБ пък нямаха политическия опит за да проумеят как действат БСП/ДС.....

  Кой това?
  Боко, с 4 години като Главен секретар на МВР, с Цецо до него?
  Боко, с 4 години и кусур стаж на кмет на София, пак с Цецо до него?
  ГЕРБ, която беше още при създаването си нашпикована по местните си ръководства с ДС-ари?
  Абе, момци, вие съвсем се оляхте в глупавите си мантри, бе!

 63. 64 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#60] от "g_t_DimebagDarrell":

  да излезне от забвението и епизодичните си и комични дитирамби...

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 64. 65 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#61] от "g_t_DimebagDarrell":

  А дано, но без стари муцуни, а?

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 65. 66 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1405 Неутрално

  [quote#59:"doneva_a"]Би ли обяснил как точно ГЕРБ се припознава като "нова дясна партия, основана на интернет обществото"?[/quote]Нова дясна партия "основана на интернет обществото" няма шанс да спечели повече от 3-4%. Как ще убедите баба Пена да гласува за "интернет обществото"? А хората над 50 са близо две трети от избирателите.

  ГЕРБ се цели именно в "широките народни маси", а те включват и милиони избиратели, които си нямат представа какво е "хаштаг". На тях трябва да им се говори просто. А това Борисов го умее.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 66. 67 Профил на ultra_61
  ultra_61
  Рейтинг: 591 Неутрално

  До коментар [#2] от "00222":

  А вашият постинг е най-добрата илюстрация, че сте обикновена тиква.

 67. 68 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 726 Весело

  До коментар [#46] от "g_t_DimebagDarrell":

  И как точно съвместява борбата си за свободно гражданско общество с подкрепата си към Герб, които превърнаха милиционерщината, подслушването и контрола над медиите в квинтесенция на своето управление?

 68. 69
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 69. 70 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 470 Любопитно

  До коментар [#61] от "g_t_DimebagDarrell":

  Човек, ние не само можем да четем, но можем и очевидни изводи да си правим. Ако в предизборната агитация на г-н Сугарев в полза на ГЕРБ същата партия не е визирана като "новата десница", тогава какво казва всъщност се казва?!

  Ето произволен цитат от тази статия, връзката към пълния й текст е посочена от мен по-горе:

  "Парламентарно представената "традиционна" десница – начело с нейните най-представителни фигури, политологически авторитети и партийни активисти – се е запрегнала в пропагандната матрица на червените – и с пълна сила обяснява колко "лоши" са тези от ГЕРБ, как са окрали страната, как са закърмени с комунистическа закваска и какъв апокалипсис ще настъпи, ако получат втори мандат."?

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 70. 71 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 726 Весело

  До коментар [#45] от "Nikolay UK":

  Е, Сугарев не казваше нищо срещу Пеевски през предния парламент. Нито се изказваше за контрола на Кръстева-Пеевски върху медиите. Нито за подслушванията. Само говореше за Станишев. И, разбира се, за Костов.

 71. 72 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 470 Весело

  До коментар [#66] от "Nikolay UK":

  Ама моля ви, това казвам и аз - следва да зададете напълно логичния си въпрос към "g_t_DimebagDarrell".

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 72. 73 Профил на ultra_61
  ultra_61
  Рейтинг: 591 Неутрално

  До коментар [#26] от "00222":

  Това кой какво или КОГО ще опъне, ще го видим много скоро....

 73. 74 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4924 Неутрално

  До коментар [#68] от "Знам и Мога":

  Едвин не е подкрепял милиционерщината и подслушването. На теб по ли ти харесва сегашното положение? Рестарт на Белене? Пеевски шеф на тайните служби? Ченгета-посланици? Специален министър, отговарящ за далаверите с евросредста?
  Найс, а?

  Gunter glieben glauchen globen
 74. 75 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1405 Неутрално

  [quote#71:"Знам и Мога"]Е, Сугарев не казваше нищо срещу Пеевски през предния парламент. Нито се изказваше за контрола на Кръстева-Пеевски върху медиите. [/quote]Никой не протестираше срещу Пеевски докато не решиха да го сложат за шеф на ДАНС. Това значи ли, че хората, които този месец излязаха да протесират преди са подкрепяли Пеевски?

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 75. 76 Профил на dreamer
  dreamer
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  До коментар [#2] от "00222":

  Помня всичко. От видяното и разбраното през последните 24 години е ясно, че социалистите нямат право да управляват тази страна а и не могат. Те могат само да я крадат. Доказано от десекти хиляди случаи на тежка корупция от държавни служители социалисти, както избрани на избори така и назначени през всичките тези години. И това, че някои от тях се писаха демократи, депесари, атакисти, гербери и всякакви други само затвърждава истината, че бивши членове на бкп не трябва да се допускат във властта защото ще продължат да крадат и да обслужват себе си и истинската мафия, която създадоха още в началото на прехода.

  Отделете време навреме.
 76. 77 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#10:"Съни"]какво очаква да направи псевдо президентът ни като прочете това писмо, да отиде да го нахрани или да свали Орешарски от поста му?! [/quote]
  Не, хората ще свалят лешникарски и ще натирят националните предатели обратно в русия

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 77. 78 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1660 Неутрално

  До коментар [#34] от "Красимир Кабакчиев, дфн":

  Мадридския неграмотник намали задлъжнялостта на държавата от 75% от БВП на 35%, направи 3 бюджета с излишък и повиши кредитния рейтинг на България с 4 степени. Освен това вкара България в ЕС, свали корпоративните и подоходни данъци и въведе понятия, като конфликт на интереси в законодателството на държавата.

  А Едвин поиска оставката на Надка, защото свика заседание на НИС на СДС заради тогавашния си любовник, който сега е обвиняем за глава на мафията.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 78. 79 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4924 Неутрално

  До коментар [#70] от "doneva_a":
  Да бе вие все сте мислещите, затова докарахте риещите прасета да се гаврят с нас.
  Да са ти честити!

  Gunter glieben glauchen globen
 79. 80 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 470 Весело

  [quote#20:"g_t_DimebagDarrell"]До коментар [#12] от "maminsin":

  Вие сте от Отвратителните, нали? [/quote]
  Мамин Син е Делянчо. Ще му спрат папото, ще вземе да отслабне

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 80. 81 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Будистът е задължен да почиства чакрите си с лечебен глад, а този е по-грешен и от дявол, защото бе съдружник в СДС на ДС.

  "Vernunft wird unsinn, wohltat plage."
 81. 82 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1660 Неутрално

  До коментар [#77] от "trippleseven":

  Крайцера Аврора в Панчаревското езеро ли ще го позиционирате?


  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 82. 83 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#22] от "doneva_a":

  чак апологет. Не ги е защитавал от собствените им грешки, просто не искаше да се стига ДОТУК. Огледайте се около себе си, тази власт не искаше Едвин!

 83. 84 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 470 Весело

  До коментар [#79] от "g_t_DimebagDarrell":

  Вместо да прибягвате към подобни безсмислени /и безсилни нападки/, по-добре дайте доказателства, че Сугарев, като говори за нова десница, НЯМА предвид ГЕРБ. Защото съм готова във всеки миг да подкрепя една автентична и нова десница.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 84. 85 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 470 Весело

  [quote#55:"doneva_a"] Понякога един-единствен компромис, в решаващ момент, с явни опортюнистични цели, е достатъчен, за да помрачи иначе достойна репутация.[/quote]
  Казваш Орешарски с неговите зиг-заги между силните на деня, е подтикнат от съвсем безкористни идеали за работа в името на добруването на българския народ. "Целия у бело" както се казва.

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 85. 86 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4924 Неутрално

  До коментар [#84] от "doneva_a":

  Нападките ги започна ти. Ти си била мислеща, демек аз не съм. И не, другарке, няма да влезна в безсмислен спор с теб. Очевидно е, че каквито и доказателства да ти дам, ти ще ги оспорваш, защото са в противоречие със стройната ти теория.
  ПП. Все още не си ми казала как точно Едвин се облажи от Герб.

  Gunter glieben glauchen globen
 86. 87 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 470 Весело

  [quote#82:"tribiri"]Крайцера Аврора в Панчаревското езеро ли ще го позиционирате? [/quote]
  не, вие ще си натоварите паметника на шмайзерски и ще си го занесете в ленинград, подарък на путин за рождения ден

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 87. 88 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#84] от "doneva_a":

  Браво мацка, трепеш чугуните у форумето като мачки у дирек!

  Подкрепям те!

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 88. 89 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#86:"g_t_DimebagDarrell"]Ти си била мислеща, демек аз не съм[/quote]

  ... Браво Гоше, жената дома, така ли ти говори? Явно си и под чехъл...

  мухахаха

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 89. 90 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4924 Неутрално

  До коментар [#82] от "tribiri":

  Колко е хубаво, че от мадридския крадец и жалката му партийка от лакеи-царедворци не остана помен.
  Останаха само съдебните му дела за имоти срещу България.

  Gunter glieben glauchen globen
 90. 91 Профил на Вишински
  Вишински
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Помня как въпросният господин ме накара да изглеждам като кръгъл идиот в очите на приятелите ми преди 20-тина години.

  Това беше през овчия ми период, когато все още бях овца. Тогава бях твърдо на мнение, че всичко, което хвърчи се яде, че доматите никнат с колците, че в СДС са само умни, добри и способни хора, а комунистите са задължително и непременно мръсници. Тогава, с овчи мозък, бях абсолютно и непоклатимо убеден, че България мигом ще се оправи щом СДС (нашите!) вземат властта, за целта само трябва комунистите да бъдат принудени (изобщо не се замислях как) да я пуснат.

  Естествено, че тогава имах свръх-положително мнение за всеки от СДС. Малко е да се каже свръх-положително, аз най-сериозно вярвах, че това са наистина едни прекрасни, едни изключителни хора (в това число и Кошлуков, и Ст. Ганев, и онова недоразумение Панделиева (изключително нахално и долнопробно същество, впрочем, но това разбрах години по-късно), и Елка Константинова, и Надето...), а мнението ми за Сугарев беше пък дори още по-високо. И започна той стачката си, като преди това написа една наистина силна статия, разположена на цели две страници на покойната "Демокрация". А да пише силно той умее. Статията си я биваше, имаше от всичко, което е нужно на една овца, за да заблее от възторг. И аз заблеях. Какъв човек, каква съвест само, какъв морал! - си мислех аз. И още повече ненавиждах комунистите, заради които такъв Човек щеше да си иде от бял свят. А че щеше да си иде не се съмнявах и силно се тревожех, защото злите комунистити (добре де - Желю Желев, то срещу него беше стачката, ама ако помните, тогавашното СДС го изкара и него комунист, а мисленето не е най-силната черта на овцете) няма да отстъпят, а пък Сугарев никога няма да се отметне от така силно дадената си дума. С две думи - летален изход.

  А приятелите ми се смееха и открито му се подигравха. Стакчата му беше повд за майтапи. Това ме ядосваше, аз вадех писмото му от "Демокрация" - четете бе, четете простаци, да видите с какъв човек се подигравате... Вашите прости каруни не са в състояние да разберат каква сила има този човек, каква чест...

  Подигравките се пренесоха върху мен. Били ме мислели за по-нормален човек, за по-мислещ. Басирали се, че той си се храни най-нормално, а като пошуми малко и привлече нужното внимание към себе си - сам щял да спре стачката...

  Та така. Нататък е ясно. Това беше един от моментите, когато почнах да разбирам, че да си овца не си е работа.

 91. 92 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Плешивият гном веднъж за винаги да се разкара, писнаха ни мурафетите му. Преди изборите той категорично взе страната на ГЕРБ и даже призоваваше симпатизантите на "дясното" да гласуват за милиционерската партия, така че няма място сред протестиращите......

 92. 93 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Аксиома на Кирснер:

  Всеки, който казва че Едвин Сугарев е достоен човек, е просто БУЛГУР.

 93. 94 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 726 Весело

  До коментар [#75] от "Nikolay UK":

  Имате твърде повърхностен поглед върху мненията на хората в България. Твърде много журналисти на свободна практика откровено заявяваха своята позиция срещу Пеевски и в предния парламент. Сугарев обаче не беше сред тях. Беше твърде зает с Костов.

 94. 95 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4924 Неутрално

  До коментар [#91] от "Вишински":
  Другарю Вишински, очевидно тази дълга и напоителна тирада е предназначена за тези форумци, които не те познават от 10 г. като мен. Легендата за разочарования седесар.
  Не вървиш. Пробвай нещо друго.

  Gunter glieben glauchen globen
 95. 96 Профил на ace
  ace
  Рейтинг: 433 Любопитно

  Необяснимо ми се гади от гладната стачка на Едвин Сугарев, въпреки че съм напълно съгласен с всичко, което казва. Дали, защото е безсмислена, дали защото някои хора просто се самозапалиха и платиха висока цена, спрямо което това изглежда кокетство на самовлюбена политическа примадона, знаеща че всичко е на шега и че може пак да заеме връзкарски пост на посланик в някоя екзотична държава...

 96. 97 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 726 Весело

  До коментар [#74] от "g_t_DimebagDarrell":

  Е как не е подкрепял полицейщината и контрола върху медиите, когато подкрепя безрезервно и безкритично Герб, когато ги обявява за носители на европейски и демократични ценности?

  Приказките "ама сега харесва ли ти повече" са прекалено елементарни. Минават пред "мат'рала" в клуба на Герб, но не и пред мислещи десни избиратели. Не харесвам нито БСП, нито Герб. Учуден ли си, че двете неща са напълно съвместими?

 97. 98 Профил на Вишински
  Вишински
  Рейтинг: 490 Неутрално

  До коментар [#95] от "g_t_DimebagDarrell":

  Ще ти кажа само, че истински атеист става само от онзи, който преди това е бил ревностен католик.

 98. 99 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4924 Неутрално

  [quote#93:"kirsner"]Всеки, който казва че Едвин Сугарев е достоен човек, е просто БУЛГУР. [/quote]

  Друга аксиома:

  Всеки, който казва, че Едвин Сугарев не е достоен човек, е просто ГРУХТЯЩО ПРАСЕ от кочината на ОТВРАТИТЕЛНИТЕ.

  Gunter glieben glauchen globen
 99. 100 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4924 Неутрално

  [quote#97:"Знам и Мога"]когато подкрепя безрезервно и безкритично Герб, когато ги обявява за носители на европейски и демократични ценности? [/quote]
  Е тука вече излъга брутално. Едвин гледаше на Герб само като по-малкото зло. Ако е бил такъв апологет на Герб, защо иска нова дясна формация?
  ПП. Аз също не съм харесвал личната му война срещу Костов. Което не пречи да гледам на Сугарев като на един от малкото честни и достойни политици, необлажили се от прехода.

  Gunter glieben glauchen globen
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK