"Волен в затвора на своя мозък болен" и #arrestvolen (реакции в социалните мрежи)

Волен в затвора на своя мозък болен

© Велина Мавродинова

Волен в затвора на своя мозък боленВолен Сидеров днес не се задоволи да блокира ул. "Г.С.Раковски" пред централата на "Атака", а отиде и затвори "Орлов мост" заедно с група привърженици и охраната си (по-късно той изрично обясни пред медиите, че тези "млади, здрави" момчета не са негови гардове, а част от тях са народни представители). След като обяви какъв ще е новият "план Сидеров" - въвеждане на ред в държавата и арести на провокатори, той и антуража му влезнаха в БНТ. Там лидерът на "Атака"продължи да обижда журналистите и медиата (сутринта вече беше нарекъл парламентарните репортери "платени жрици на любовта", а в зала обвини трите национални телевизии и Канал 3 в манипулации).


Поредното "шоу на Волен" (в "Дневник" наричаме подобни негови изяви така, защото те неистово целят привличане на внимание, а патосът им обикновено зависи от броя и вида на присъстващите медии) естествено предизвика и нова вълна обсъждане на поведението му в социалните мрежи. Само преди седмица през "Фейсбук" и "Туитър" започна акцията #ignorevolen - да не му се обръща внимание, която успешно се пренесе на протестите и те спряха да обикалят през централата на "Атака" и да му дават поводи да се опитва да провокира сблъсъци или да влиза в новините.


Затова днес част от потребителите просто припомняха хаштага #ignorevolen, за да покажат, че няма да коментират темата и по този начин да го популяризират, но десетки не стърпяха възмущението си - някои с ирония, други с призиви и въпроси за арест или отвеждане в специализирано болнично заведение, трети с провокации "елате да ме арестувате".
Първите статуси и туитове бяха по-емоционални и забавни, но след това започнаха и коментарите за отговорността на това, което извършва Сидеров, защо управляващите мълчат и така на практика го подкрепят, за ролята му да се опита да ескалира протестите и да предизвика сблъсъци, за да нямат вече имиджа на мирни и това да отблъсне част от хората, които за 14 ден днес ще излезнат да демонстрират срещу кабинета "Орешарски". Присъстваше и темата възможно ли е при такова поведение Сидеров да е нормален (на протестите един от популярните плакати е "Направете път, носим хапчета за Волен") и обратната, че държанието му е част от сценарий и съзнателно, но напълно умишлено.

Предлагаме ви селекция на част от споделеното в социалните мрежи (без претенция за изчерпателност).


от #ignorevolen към #arrestvolen


Ива пише във "Фейсбук": "не ме интересува какво прави болен. каквото и да блокира - ще го заобиколя, по която и медия да го покажат - ще спрескоча поста/канала #ignorevolen".


Журналистът Еми Барух също настоява "Колеги журналисти, пощадете Сидеров! Не го дразнете. Той е Болен. Не се доближавайте. Той е заразен. Не му отговаряйте. Той няма да ви разбере."

Галя подкреря медийна карантина с обяснението - "Ще е хубаво и медиите да го игнорират - той без това си има телевизия, по която през цялото време кряска като Хитлерово подобие."


Но след толкова много подобни мнения, Петър отчита - " Не разбирам, всичко е ignorevolen и никой не пише за нищо друго във фейсбук. Якият игнор, разбираш ли..."


Според Деница Сачева, също във "Фейсбук" - "МВР трябва да реагира и да спре агресията на Сидеров. Иначе надписите на жилетките на полицаите "Аnticonflict" ще изглеждат като пошъл хит на Веселин Маринов. Волен Сидеров представлява само собствените си комплекси и низки страсти. Да се сключи сделка с него не е политика. Това е унижение, което унищожава всякакво политическо бъдеще."


Мария има идея "Сега полицаите могат да арестуват всички от Атака, пък Волен да си стои там с мегафона", после споделя, че "Мисля, че всеки има право на медицинска помощ, дори Волен Сидеров.",


Мила настоява: "Санитарите, сериозно, не кръшкайте от работа, ами си го приберете веднага", а Огнян обявява в статус, нещо, което предизвиква десетки "харесвания" (like) и коментари - "Волен тръгна към 4-ти километър, моля Ви не му пречете :-)". Шега естествено.


"Бий ме, обичам те"
 

Под заглавие "Парламентарен контрол" тази снимка сподели във "Фейсбук" Юлиан Попов. Тя беше реакция към факта, че сутринта Волен Сидеров, който е председател на комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика, отиде на работа в Народното събрание и<a href="http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/06/27/2091173_siderov_otide_v_parlamenta_s_policeiska_palka_nareche/" target="_blank"> носеше полицейска палка.  </a>

© Facebook

Под заглавие "Парламентарен контрол" тази снимка сподели във "Фейсбук" Юлиан Попов. Тя беше реакция към факта, че сутринта Волен Сидеров, който е председател на комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика, отиде на работа в Народното събрание и носеше полицейска палка. 


Страницата на популярния блог "Шматко" в мрежата споделя по темата виц:


Една жена, докато подрежда стаята на сина си, случайно намира скрити в гардероба садо-мазо аксесоари. Ужасена пита мъжа си:
- Какво ще го правим?!?
- Едно е сигурно - няма да го бием!


В този ред на мисли - не бийте Волен!

Има и по-сериозни реакции като "въпрос към приятелите юристи. Колко ще ми лепнат за побой над депутат, макар и Болен?" от Ясен.


За Тома Белев случилото се е е причина и за разпускане на Народното събрание - "категорично не съм съгласен моите данъци да се използват от Сидеров за да тероризира София и България. Искам оставката на този парламент. Веднага."


Дачо споделя "Цензурата ходи на крак из телевизиите и настоява за "своята" истина".Появява се и темата, която беше любима за реакциите в мрежите в деня, в който с гласа си в парламента, Сидеров помогна за избора на кабинета "Орешарски" - колко плащат на лидера на "Атака" за различните му услуги към управляващите - Алек споделя, че "информацията отвътре е Волен Сидеров почерпен с 10 милиона за кворум за избор на правителството, 200,000 на месец надница за шоуто."


Антоанета Цонева има "хипотеза: аткачалката вилнее, за да се отцепят няколко души от групата му - възмутени уж от него и ще се опитат да крепят кворума - а той ще ходи с пластмасова маса над главата и ще се прави на националист - да видим, ако е това е много отчаян ход - така бсп няма да имат проблем, че ги подкрепя атака - което за пес е голяма драма".


А режисьорът Стоян Радев е с тревожна прогноза: Ако протестът не може да мобилизира и употреби своя юридически ресурс, на протестиращите остава да възприемат отчаяни агресивни действия, което ще доведе до техния арест и санкции от страна на тези, които имат правомощия да упражняват действащото законодателство - Волен Сидеров и 100% контролираният от него български парламент. #ignorevolen не върши работа срещу неговите сръчни адвокати, очевидно по-интелигенти и мотивирани от адвокатите, подписали Харта 2013.


Даниела споделя в статус "Усещането за безсилие ме побърква!! #ignorVolen явно не върши добра работа за малоумник с депутатски имунитет, който прави каквото си иска..."

Кой ще поеме отговорността?

Има и призив към партиите БСП, ДПС, ГЕРБ - всички с роля за възхода на Сидеров да поемат отговорност за него и да реагират.

"Миков що не вземе да се изкаже нещо за влизането на Болен в БНТ? Защото иначе може да си помисля, че той го е изпратил", пита Спас. 

Журналситът Найо Тицин коментира в статус: "Волен Сидеров отново подменя фактите! Според него БНТ, bTV, NOVA TV и Канал 3 чрез всекидневни манипулации, лъжи и поощряване на закононарушители изпълняват антидържавна и антинационална поръчка, давана от вън! Все едно на бялото да казваш черно - именно това са медиите, които в последните 2 седмици се стремят да доказват какво означава обективно отразяване на събитията в България. В същото време не каза нищо за TV7, която ежедневно подменя истината за протестите. Ясно е че симбиозата между Атака и Делян Пеевски става все по-видима! Може би е време и националните медии да се включат по-активно в инициативата #ignorevolen.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (182)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 838 Весело

  Предлагам всички да се запасят с хапчета.

  Следващия път като Волен ги приближи да започнат да го замерят с тях.

  Все някое ще успее.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 2. 2 Профил на bulgar
  bulgar
  Рейтинг: 506 Весело

  Спрете му коката хораааааааааа....

 3. 3 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Ужас... Какво правят парите... !

 4. 4 Профил на Златин Златев
  Златин Златев
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "Граждански арест" може да се извърши само при престъпление, не при закононарушение.
  г-н Сидеров, спазвайте законите на България.

  "Ние не наследяваме земята на нашите предци, ние я взимаме назаем от децата ни." Индианска поговорка
 5. 5 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  Игнорирай 00000!

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 6. 6 Профил на Златин Златев
  Златин Златев
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#0:"Статия"]информацията отвътре е Волен Сидеров почерпен с 10 милиона за кворум за избор на правителството, 200,000 на месец надница за шоуто[/quote]

  Отврат... За това ли плащаме данъци?

  "Ние не наследяваме земята на нашите предци, ние я взимаме назаем от децата ни." Индианска поговорка
 7. 7 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  Не му обръщайте внимание! Убий простака с мълчание!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 8. 8 Профил на Radko Mollov
  Radko Mollov
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Няма как за кокаина му трябват пари. Ще гледа да държи до последно.....

 9. 9 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Депутат срещу избиратели.С палка.
  Не се вижда всеки ден.
  Но е по-добре да не му се обръща внимание.
  Но ако не му се обръща внимание за какво е в парламента?!

 10. 10 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 838 Весело

  За болните - или катарзис, или нищо!

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 11. 11 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2268 Неутрално

  [quote#3:"bestbuy"]Ужас... Какво правят парите... ![/quote]
  А понякога и липсата им.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 12. 12 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1391 Весело

  Крайно време е, струва ми се, Волен да бъде обсъждан повече от психиатрите и психоаналитиците и по-малко от нас, неспециалистите...

  Другият вариант е екзорсизъм. Защото миньончето очевидно е обладано от нещо и името на това нещо е... Легион.

  Свобода за Надежда Савченко!
 13. 13 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 443 Неутрално

  [quote#0:"Дневник"]той и антуража му влЕзНАха в БНТ.[/quote]
  Да живей, живей, живей, шопско-сръбския диалект!

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 14. 14 Профил на shrink
  shrink
  Рейтинг: 498 Неутрално

  #лекувайсебе

  Не дискутирам с мурзилоиди, живеещи в ЕС и САЩ.
 15. 15 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1391 Весело

  ... не съм болен бе, волен съм.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 16. 16 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 450 Неутрално

  В. Сидеров и П. Шопов са кадри на СДС.
  И Я. Янев.
  И М. Димитров.
  Радан Кънев НЕ Е от СДС. Значи за ДСБ има надежда

 17. 17 Профил на s._k.
  s._k.
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Как не му писна да се излага?

 18. 18 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 1237 Гневно

  Сценарият на пиесата е написан извън България. Става дума за една атомна централа. Самозванеца от Кремъл, на чийто рожден ден бе Злодея, е изключително отмъстителен!

 19. 19 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 616 Неутрално

  В продължение на месеци Дневник триеше постингите ми за Болен, за да не се забелязва тежестта на диагнозата. "Медии"!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 20. 20 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Ха-ха-ха, че сте смешни! Що да е болен Волен? Напротив, много логично си защитава интересите!
  Не съм му фен в политиката, но не виждам защо "красивите протестиращи" - по израза на някакъв велик Бг интелектуалец, да могат да окупират Орлов мост, а Волен да не може!
  Човекът казва, че иска правова държава и законите да се спазват. Навремето, когато правилно искаше циганите да бъдат пращани на училище и да си плащат тока, ГЕРБ, БСП и всички други се правеха на дръж ми шапката. И на доста избори вече ГЕРБ и БСП купуват цигански гласове!

 21. 21 Профил на Finland
  Finland
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Главният прокурор Сотир Цацаров не трябва ли да му поиска имунитета заради цирковете и напражението което вдига?

 22. 22 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#9] от "xmm":

  Много добре казано!
  Но нека да е дупедат.
  За него(трудно мога да опредля, какво е)липсата на внимание е смърт.

 23. 23 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2622 Неутрално

  ама си беше велика гледка да видиш, как председателят на българската парламентарна комисия ПО ЕТИКА отива на работа с нунджагото в ръка

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 24. 24 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  Този хайван, просто не е за тази работа, да си ЛИДЕР е сериозно занимание, а той се провали.

 25. 25 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Когато медиите спрат да отразяват всяко шоу (но може да стане опасно шоу), когато на Волен най-после спрем да му обръщаме внимание, той ще млъкне.
  Докато всеки ден се изписват тонове мастило за него, как искате да не продължи с провокациите си.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 26. 26 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Толкова поръчкова статия скоро не бях чела в Икономедиа. На какво се дължи това? Вдигнали са ви хонорарите или имате ултиматум - кой не пише, си отива?

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 27. 27 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#23] от "cinik":

  Не говорете глупости. Не е нунджако, а тонфа

  http://bg.wikipedia.org/wiki/Тонфа

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 28. 28 Профил на chuggun
  chuggun
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Волен е прав. Гражданския протест е от хора ,които искат да се видят по телевизиите. Просто шоу.

 29. 29 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Весело

  волен е психично болен....каквото и да направи, той знае, че ще му се размине......

  Аре един за волния болен и от мен.....

  Вървял си Волен Сидеров по улицата и едно лайно му подвикнало:

  - Ей, ибрик!
  - Не съм ибрик. Аз бях най-големият патриот! - отговорил сърдито Волен.
  - То и аз бях торта "Гараш", ама...

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 30. 30 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 838 Неутрално

  От години обяснявам, че зомбокостоседесарлъкът е тежко психосоциално заболяване, но ще отмине. Отмина.
  Не ми харесва Атака като политическа визия и поведение, но и твърде подобните на атакистите тук индивиди вече от години твърдят, че Волен бил пътник в политиката. Да, ама, оказа се, не е пътник, въпреки че бивши негови взеха от него близо 4%.
  Той най-вероятно тепърва ще има дори повече гласове. Не казвам, че това е добро или лошо - просто наблюдавам какво става, правя изводи и предвиждания.

 31. 31 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#7] от "grand funk railroad":хахахахаха , един волен ги насра герберистите

 32. 32 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Айде пак да попитам антиатакистката лумпениада тук. Правилно ли беше Сидеров да иска малките цигани да ходят на училище, а големите да си плащат тока и осигуровките, и да не крадат (да бъдат контролирани да не крадат). Правилно! А как отговори на предложенията Банкенски? Как отговори на предложенията БСП? Как отговори на предложенията писачът в "Работническо дело"?
  Никак. Направиха се на дръж ми шапката. И сега писачът в "Работническо дело" е аут, а както ГЕРБ, така и БСП зависят от Атака! ТОВА Е ФАКТ, БЕЗСПОРЕН!
  Аре, антиволеновата лумпениада тук да обясни що така стана, а!
  Ха-ха-ха! Макар че е по български идиотско!

 33. 33 Профил на gorid
  gorid
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#20] от "Красимир Кабакчиев, дфн":

  Не са важни думите ,които изрича,важно е какво другите внушават...

 34. 34 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#29] от "ARRI":психо , михо но му го сложи на винету

 35. 35 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#20] от "Красимир Кабакчиев, дфн":волен бил болен , но го сложи на винету , хахахахаха

 36. 36 Профил на nekoj_ot_dale4e (дисидент za "Икономедиа" )
  nekoj_ot_dale4e (дисидент za "Икономедиа" )
  Рейтинг: 395 Весело

  да се опита да ескалира протестите и да предизвика сблъсъци
  ___________________________________________

  Смех в залата, самия факт че вие (Дневник и останалите медии) не спирате да атакувате Волен и Атака само показва кой се опитва по всекакьв начнин да ескалира положението. Шубето е голем страх ама ще ви миние, още 1 седмица и ще требва да си намерите друга тема...

 37. 37 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#32:"Красимир Кабакчиев, дфн"]Айде пак да попитам антиатакистката лумпениада тук. Правилно ли беше Сидеров да иска малките цигани да ходят на училище, а големите да си плащат тока и осигуровките, и да не крадат (да бъдат контролирани да не крадат). Правилно![/quote]

  Кабакчиев...Не е нужно да си волния болен за да си на ясно, че циганите требе да ходят на училище, а не по цял ден да правят секс и още на 12-13г. да раждат.....Не трябва да си волния болен за да искаш циганите да си плащат тока...да не крадат и пр. Това го искаме всички нормални българи....А какво мислят политиците от бсп-то...грОб...и дпс-то, изззооообщо не ни интересува....те мислят така, както им кажат.....А ние НЕ !!!

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 38. 38 Профил на firefall
  firefall
  Рейтинг: 450 Весело

  Хахахаха! Единствените по-зле от този са тези които го коментират... Толкова внимание да му отделят как няма да са десетократно по-тъпи от него? А както виждаме са достатъчно много на брой!
  Жалки шарани!

 39. 39 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#34:"dgidgo"]психо , михо но му го сложи на винету [/quote]


  Аре бе...същата въртиопашка е като янка малка партизанка....волния болен подкрепяше тиквата 2 г., а след тва завъртя опашката....янка малка партизанка пък 2 години го уволняваше б,б., и накрая му извъртя един мокър мине*....... Абе не ми го хвали тоя....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 40. 40 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Волен е пълен смешник ,дано не го срещам ,защото ще му забия една много здрава.самое една ,защото ще ме арестуват или пребият неговите говеда.Но да знаете ,че ще го отнесе поне един път.

 41. 41 Профил на Пешо
  Пешо
  Рейтинг: 401 Весело

  ако няма пари народа ще му плати еднопосочен билет за КАРЛУКОВО

  Промяна на системата ???
 42. 42 Профил на firefall
  firefall
  Рейтинг: 450 Весело

  [quote#40:"bta"]Волен е пълен смешник[/quote]

  Ти си смешник! Че и достатъчно тъп! Онзи си прави бизнеса. Да правиш "националистическа"/&quot;патриотична" партия си е бизнес модел в Европа. А ти се пени там мамул!

 43. 43 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#37:"ARRI"]Не е нужно да си волния болен за да си на ясно, че циганите требе да ходят на училище, ... Това го искаме всички нормални българи[/quote]
  Това просто не е вярно. Искането не става вкъщи или в кръчмата, става в парламента, чрез политическото представителство. И Волен е единственият, който иска тези неща! Обаче малоумниците от БСП, ГЕРБ, ДСБ, РЗС и всички възможни други се правят на дръж ми шапката. Затова Волен днес има думата, даже има РЕШАВАЩА ДУМА! ФАКТ! А каква дума има правещият се на дръж ми шапката Драгалевски? Никаква! ФАКТ! Даже БСП и ГЕРБ също нямат думата, а зависят от Волен! Майтап, майтап! Цирк!

 44. 44 Профил на nekoj_ot_dale4e (дисидент za "Икономедиа" )
  nekoj_ot_dale4e (дисидент za "Икономедиа" )
  Рейтинг: 395 Весело

  До коментар [#40] от "bta":

  дано не го срещам ,защото ще му забия една много здрава
  ************************************************

  Много агресия г-н Демократ... Или демокрацията е по разбирането на Герб и Протестиращите - забий му една що мноо ме дразни да е@а.

  хааххахахаха

 45. 45 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1485 Разстроено

  той изрично обясни пред медиите, че тези "млади, здрави" момчета не са негови гардове, а част от тях са народни представители
  ********************

  Мале, мале... ако това са "народните представители", направо да закриваме Парламента.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 46. 46 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Аз съм Волен
  ТЕЖКО БОЛЕН
  Ахмака, ченгето от „АТАКА”
  АГЕНТ, ПОД ИМЕТО „ДУРАКА”
  Изкуствено съм присаден калтак
  И с БСП/ДПС, се ШИБАМ за СТОТАК

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 47. 47 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Не заслужава внимание!

 48. 48 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 570 Весело

  "Волен е отишал в БНТ, защото според коалиционното споразумение с ДПС, той трябва да прочете новините на турски в 5 #ДАНСwithme

  — In Lumpen Veritas (@iapostolov) June 27, 2013

  "


  АХАХАХАХАХАХАХАХАХААХХАХАХАХАХАААХА

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 49. 49 Профил на gorodetski
  gorodetski
  Рейтинг: 552 Неутрално

  Игнорирайте го просто този. Може да му платим лечението, ако няма с какво да си го плати.

 50. 50 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3727 Неутрално

  [quote#9:"xmm"]Депутат срещу избиратели.С палка.
  Не се вижда всеки ден.
  Но е по-добре да не му се обръща внимание.
  Но ако не му се обръща внимание за какво е в парламента?![/quote]
  Бих желал гласувалите за него да обяснят дали според тях този гангстер изпълнява техните желания и дали той защитава техните интереси?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 51. 51 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Пристани бе теле!

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 52. 52 Профил на gorid
  gorid
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#30] от "Красимир Кабакчиев, дфн":

  За протокола: Не съм атакист... Исканията Ви са невъзможни... Много ще чакате някой да Ви напише читави обяснения...
  До коментар [#40] от "bta":
  Май и с крайниците не си на ниво???... От бой човек се възстановява,но от слабоумие-не...

 53. 53 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 626 Неутрално

  Волене, трътко, ще ти дам един безценен съвет дупеглавецо - окупирай Народното събрание - така ще останеш в историята.
  Ще ти бъде "лебедовата песен".

 54. 54 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  Този екземпляр и глутницата му дали хапят и имунизирани ли са?

 55. 55 Профил на dzmey
  dzmey
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Статията е много добра на психологичекско ниво, така шепата неуспели кандидат парламентаристи и техните авери от Герб си избиват комплексите, когато не са пред парламента.

 56. 56 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#51] от "Polusa":
  [quote#51:"Polusa"]Пристани бе теле![/quote]
  Той ... пристана. И на БСП, и на ДПС.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 57. 57 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  [quote#31:"dgidgo"]хахахахаха , един волен ги насра герберистите [/quote]

  Лично аз съм бивш "седераст" и настоящ десебар. Но, ако този психопат ти харесва, е тъжно.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 58. 58 Профил на иван
  иван
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Волен и хората му "окупираха" нещо си и изведнъж медии пропищяха за гражданските права на "хората". Други "интелигентни и красиви" безработни но платени млади хора окупират публични пространства, а същите медии ги поощряват и хвалят. Не мога да си го обясня с демократичен поглед на медиите върху текущите събития. Напротив, част от медиите действително персистират свръхценността на протестите и преекспонират тяхното показване в ефира. Повече от половината време на новинарските емисии е заето с показването на лумпените, които днес видях мокри и уплашени в "Ал. Невски" и зад БАН - пиеха мокро кафе. Казвам лумпени, защото до този момент не видях (от репортажите) един, който да знае какво иска. А Сидеров, разбира се, ще носи палка, защото се налага да се брани от зли кучета...

  effi
 59. 59 Профил на dzmey
  dzmey
  Рейтинг: 496 Неутрално

  [quote#41:"Пешо"]ако няма пари народа ще му плати еднопосочен билет за КАРЛУКОВО[/quote]

  Какъв народ сте? Че вие и на протеста сте като стадо офци; накъдето тръгне една и другите по нея, та и вие един да ревне и другите след него, ма за какво, никой обяснение не може да даде - та и протеста така; на въпрос що протестирате бре? ми щото и другите протестират.

 60. 60 Профил на dragalevski
  dragalevski
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Този а абсолютен малоумник и това е ясно на всички. Но по-лошата новина е, че зад него са застанали 7% !!!! от гласовете!

 61. 61 Профил на za1221
  za1221
  Рейтинг: 397 Неутрално

  шпицкоманди из София, Сидеров се изживява като фюрер, и всичко това става в страна членка на европейския сьюз, недопустимо е, този човек се самозабравя, няма място в парламента

 62. 62 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Галя подкреря медийна карантина с обяснението - "Ще е хубаво и медиите да го игнорират - той без това си има телевизия, по която през цялото време кряска като Хитлерово подобие."
  ------------------------Подкрепям,Мол не споменавайте името му...той е политически труп!!!...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 63. 63 Профил на nekoj_ot_dale4e (дисидент za "Икономедиа" )
  nekoj_ot_dale4e (дисидент za "Икономедиа" )
  Рейтинг: 395 Весело

  Самия факт, издания като Дневник да се ровят по блогове за да докарат колко е непопулярен Волен явно показва че Волен е натиснал нечии интереси и то здраво. А сега да перефразирам Герберските последователи:
  Мачкай Волене, що медиите пищят значи си на верен пьт...

  хахахахаха

 64. 64 Профил на иван
  иван
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Да допълня "Некой от далече" - и друга работа!!!

  effi
 65. 65 Профил на dzmey
  dzmey
  Рейтинг: 496 Неутрално

  [quote#57:"grand funk railroad"]Лично аз съм бивш "седераст" и настоящ десебар. Но, ако този психопат ти харесва, е тъжно.[/quote]


  от СДС на ДСБ, Нещо като: от потъващ кораб, да се спасяваш с продънена лодка!

 66. 66 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Нито е волен, нито е болен.
  Волен е само името му, а в действителност той е един несвободен човек, който върши това, което му диктуват чорбаджиите му от Кремъл.
  Не става дума за никаква болест - просто заплащането му е добро, но срещу това чорбаджиите му искат ежедневна работа. Според сценария от Кремъл трябва да се покаже, че България е една страна, в която цари хаос и тя е далеч от европейските ценности.

  The best way out is always through Robert Frost
 67. 67 Профил на goshogoshev
  goshogoshev
  Рейтинг: 513 Разстроено

  До коментар [#12] от "GogoPG":

  Знаеш ли някога така се подиграваха в ЮАР с Южин Тер Бланш Сега странно защо точно тези дето го мислеха за луд се чудят как да се спасят от черните

 68. 68 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  Абе Волене бе... Какво направи, бе човек?! Къде беше, накъде тръгна да отиваш?!

 69. 69 Профил на mediafan
  mediafan
  Рейтинг: 8 Неутрално

  преди няколко дни написах и пак ще напиша - според мене волен сидеров е митомани

 70. 70 Профил на mitko.dedov
  mitko.dedov
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#20] от "Красимир Кабакчиев, дфн":

  Когато това става по най-долния и неморален начин, не виждам как е допустимо. Напълно е възможно да е имало външни елементи на Орлов мост, но основание ли това да отъждествим протестиращите с тази шепа хора, за които (Б)олен тръби толкова много?

  За какво са му на (Б)олен телохранители? Не е ли цинично да отговаря, че полицейската палка му била нужна да се брани от бездомните кучета? Не е ли неетично да обижда журналисти по такъв селендурски начин, да ги иронизира? Това основателни позиции ли са? Допустимо ли е един народен представител да заявява, че има намерение да изземе функциите на държавен орган (МВР)? Може ли той еднолично да "коли и да беси" и да решава кой е морален, и кой не е? Кажете ми за една противникова позиция, която (Б)олен е приел? Признал ли е той някога грешка? Може ли той да бъде винаги безгрешен?

  Извод: (Б)олен е цирков артист, който поставя завесата на националсоциализма, а зад тази завеса играе театрото на болшевишкия комунизъм, чиито приемници са БСП(БКП), ДПС и ДС. #arrestvolen

 71. 71 Профил на nekoj_ot_dale4e (дисидент za "Икономедиа" )
  nekoj_ot_dale4e (дисидент za "Икономедиа" )
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#66] от "Realistka":

  На крива ракета и космоса и мальк, така и при бг демократите Москва им пречи......... Тая студената война си отиде преди 20 години, но на некои все им требва враг защото иначе не могат да обяснят собственото си неудачно сьществуване.

 72. 72 Профил на mediafan
  mediafan
  Рейтинг: 8 Неутрално

  *митоман .... и също в телевизията му работят само митомани

 73. 73 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  [quote#66:"Realistka"]олен е само името му, а в действителност той е един несвободен човек, който върши това, което му диктуват чорбаджиите му от Кремъл.[/quote]
  Мене много ме съмнява тия от Кремъл да поверят руския интерес в ръцете на тоя нещастник.

 74. 74 Профил на gorid
  gorid
  Рейтинг: 561 Разстроено

  До коментар [#67] от "goshogoshev":

  Ами те се спасиха...,като избегаха... от ЮАР...

 75. 75 Профил на radoinc
  radoinc
  Рейтинг: 616 Гневно

  [quote#28:"chuggun"]Волен е прав. Гражданския протест е от хора ,които искат да се видят по телевизиите. Просто шоу. [/quote]

  Вече ми идва до гуша от тая митология! Всеки, който я споделя го съветвам сам да види сам протестите.
  Средната възраст е минимум 30 години, хоро и куклен театър до сега съм виждал само в снимките.
  Най-буйните на протеста и тия с най-пиперливия език са хората над средна възраст.
  Надпис #ДАНСwithme се вижда на съвсем малка част от плакатите.
  Чул ли е някой протестиращ сам да се определи като млад/красив/сит/интелигент?

  Медиите може би с добри намерения измислиха тези определения, може би за разграничение от февруаркските ритни-контейнеровци, но ефекта е, че в момента огромна част от хората си мислят, че хипита и крайно леви искат да правят преврат! Да, има такива които са излезли предимно да си направят фотосесия за фейсбук, но като събереш 10ина хиляди души сред тях може да намериш всякакви.

  Същото е със снимките - навсякъде хора с расти и шалове (през юли), хорА, куклен театър, "перформанси", седящи по турски насред булевардите. Ами разбира се че ще снимат най-големите сеирджии.
  Но пък вижте някой клип в youtube, където са снимани произволни хора - няма да видите нищо такова! Най-обикновени хора, от всяка социална прослойка, на всякакви възрасти. Подкрепящи и неподкрепящи герб, учени и не, млади и стари - единственото общо за всички е, че са гневни (много важен момент, заобикалян от медиите)и че искат това правителство вън!
  Тези медиините любимци с вълнените дрехи и нанизите от мъниста, дето стоят до нощите по турски на орлов мост знаете ли каква част от всички са? Петдесетина от няколко хиляди.
  Вчера пък на НДК групата се раздели на две - едни отидоха към малкото НДК (герб), други към Позитано(бсп). Лошо няма.

  Другата огромна заблуда - на протеста е забавно и приятно. Не, не е. Никой не протестира от хубаво. Никой не набива кубинки две седмици по 5+ километра на 30 градуса за купона. Хората са гневни.

  Дневник, вас в частност моля, спрете този мит! Не разделяйте хората!

 76. 76 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3233 Неутрално

  Аз наричам Волен Сидеров -Заразно зло-защото за него на последните избори гласуваха около 300 000 души.Като Сидеров обаче мислят НФСБ те са един и същи проект само,че с по човешко лице за пред медиите.

 77. 77 Профил на Златин Златев
  Златин Златев
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Не Ви мразим, г-н Сидеров. Вашето е за съжаление и за лечение...

  "Ние не наследяваме земята на нашите предци, ние я взимаме назаем от децата ни." Индианска поговорка
 78. 79 Профил на Златин Златев
  Златин Златев
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#71:"nekoj_ot_dale4e"]на некои все им требва враг защото иначе не могат да обяснят собственото си неудачно сьществуване.[/quote]

  Да, да вземем например г-н Волен Сидеров

  "Ние не наследяваме земята на нашите предци, ние я взимаме назаем от децата ни." Индианска поговорка
 79. 80 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#59:"dzmey"]Какъв народ сте? Че вие и на протеста сте като стадо офци; накъдето тръгне една и другите по нея, та и вие един да ревне и другите след него, ма за какво, никой обяснение не може да даде - та и протеста така; на въпрос що протестирате бре? ми щото и другите протестират. [/quote]
  Това ми хареса. Направо са ми взети думите от устата. "Волен е болен, платен от Москва! Ами да! "Драгалевски е еееееееееееей такъв голям антикомунист. А туй, че е давал съвети на комунистическите убийци в "Работническо дело", абе, лъжат, бе!" "Боко е умен и изтънчен!" "Ами да! Въх! Добре, муци/муцка, че ми ги каза тия работи, и аз утре ще ги кажа на моите муцита."

 80. 81 Профил на Даниел Панев
  Даниел Панев
  Рейтинг: 579 Неутрално

  До коментар [#20] от "Красимир Кабакчиев, дфн":

  Ще си позволя само да цитирам:
  „Eдно е да ти се иска, друго е да можеш, а пък трето и четвърто — да го направиш.“

 81. 82 Профил на nekoj_ot_dale4e (дисидент za "Икономедиа" )
  nekoj_ot_dale4e (дисидент za "Икономедиа" )
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#75] от "radoinc":

  че хипита и крайно леви искат да правят преврат!
  ******************************************

  Виж тука си прав, но си мислех повече за Герб...

 82. 83 Профил на goshogoshev
  goshogoshev
  Рейтинг: 513 Неутрално

  До коментар [#66] от "Realistka":

  Замисли се наистина реално върху реалността и световната и демографската ,за да не се окажете след време ти или твоите деца, кандидат емигранти за Русия било поради расови проблеми било поради сексуални

 83. 84 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  До коментар [#32] от "Красимир Кабакчиев, дфн":

  Кабакчиев, може ли да си толкова повърхностен, па макар и дфн?!
  Не знам кой СНС ти е дал титлата, но аз не бих ти дал и средно образование.

  Както казваше един мой професор навремето - един инженер почне ли да си кичи дипломите по стените - никакъв инженер не е.

  Та и с твоето "дфн"...

  Противен ми стана чак! Ако това е интелектуалния "елит" на нацията.... пази Боже!

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 84. 85 Профил на mitko.dedov
  mitko.dedov
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#66] от "Realistka":

  Съгласен съм за покорство на (Б)олен пред Пут(к)ин, а трансмисията са, разбира се, БСП (БКП), ДПС и спойката им ДС. Но мисля, че (Б)олен действително е с психични отклонения. Поведението му го доказва. Шизофренично намира конспирация във всичко, обижда безразборно, пени се, докато говори, създава конфликти, има налудничав и плашещ поглед, провокирането на хора е станало негов начин на живот, вкл. и политически. #arrestvolen

 85. 86 Профил на gorid
  gorid
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#67] от "goshogoshev":

  У нас е нещо подобно ... Ако те убият във фермата може и да не се разчуе... Ама ако пребиеш някое ц., познай... Дори срещу изричането на думата селска жандармерия или даването право на феремерите да носят оръжие при облекчен режим и да задържат нарушители скачат неизброими правозащитници и организации...

 86. 87 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#83] от "goshogoshev":
  [quote#83:"goshogoshev"]Замисли се наистина реално върху реалността и световната и демографската ,за да не се окажете след време ти или твоите деца, кандидат емигранти за Русия било поради расови проблеми било поради сексуални [/quote]
  Гошо,
  много рано си започнал да разслабваш...още слънцето не е залязло.
  Можеш ли да се съсредоточиш малко и да обясниш ясно какви расови и сексуални проблеми се въртят в главата ти.

  The best way out is always through Robert Frost
 87. 88 Профил на Златин Златев
  Златин Златев
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#77:"Златин Златев"]
  Не Ви мразим, г-н Сидеров. Вашето е за съжаление и за лечение...
  [/quote]

  Господа поддръжници на Атака - мислете като слагате миунси...
  Да не се окаже после че "минуса" който сте сложили означава че мразите г-н Сидеров.

  "Ние не наследяваме земята на нашите предци, ние я взимаме назаем от децата ни." Индианска поговорка
 88. 89 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#75:"radoinc"]единственото общо за всички е, че са гневни (много важен момент, заобикалян от медиите)и че искат това правителство вън! [/quote]
  Хубаво де.
  А кое правителство искат вътре?
  На някоя тиква?
  На някой отрок на комунономенклатурчик?
  На някой голям антикомунист, хвалил Ленин в дисертацията си?
  Какво искат! Какво?

 89. 90 Профил на gorid
  gorid
  Рейтинг: 561 Неутрално
 90. 91 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#84:"Athanatos"]Кабакчиев, може ли да си толкова повърхностен, па макар и дфн?! [/quote]
  Малиииий, много глупости си написал, но нито казваш нещо, нито питаш нещо. Айде пак. Ако можеш, де. Явно не можеш, ама ще почакам.

 91. 92 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#71] от "nekoj_ot_dale4e":
  Не само си отдалече, но си и много далеч от реалността . Жив здрав и наздраве. Ха-ха-ха!

  The best way out is always through Robert Frost
 92. 93 Профил на radoinc
  radoinc
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#82:"nekoj_ot_dale4e"]
  Виж тука си прав, но си мислех повече за Герб...[/quote]

  В никакъв случай не бих го определил така. Би било най-нескопосаният преврат в историята. Да, скандиранията са срещу БСП, но гледайки плакатите бих казал, че съотношението е 50/50.
  Това което със сигурност не съм виждал и чувал е призив в подкрепа на герб.

  За изчерпателност да вметна, че по мое лично мнение временно връщане на герб в момента е по-малкото зло, но хората които не са съгласни също имат силни аргументи и ги уважавам.
  Въобще адмирации към всички които излизат (безплатно) сега. Един път е паднал случай да покажем, че не сме стадо.
  Дори за контрапротеста като чух се зарадвах. Привържениците на БСП поставям по-високо от гъбарите.

 93. 94 Профил на nekoj_ot_dale4e (дисидент za "Икономедиа" )
  nekoj_ot_dale4e (дисидент za "Икономедиа" )
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#85] от "mitko.dedov":

  Поведението му го доказва. Шизофренично намира конспирация във всичко, обижда безразборно, пени се, докато говори, създава конфликти,

  Съгласен съм за покорство на (Б)олен пред Пут(к)ин, а трансмисията са, разбира се, БСП (БКП), ДПС и спойката им ДС. Но мисля, че (Б)олен действително е с психични отклонения
  ****************************************************
  Ами ти си се описал точно бе Мите. (Б)олен опит за обида, Пут(к)ин опит за обида, БСП (БКП), ДПС и спойката ДС - конспирация. А и претендираш да си и психиатьр....

  хахахахаха

 94. 95 Профил на Златин Златев
  Златин Златев
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#89] от "Красимир Кабакчиев, дфн":

  Кабакчиев, що не се кандидатираш за депутат? Като те гледам, направо ще гласувам за тебе.
  ----
  ... not

  "Ние не наследяваме земята на нашите предци, ние я взимаме назаем от децата ни." Индианска поговорка
 95. 96 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#20:"Красимир Кабакчиев, дфн"]Навремето, когато правилно искаше циганите да бъдат пращани на училище и да си плащат тока, ГЕРБ, БСП и всички други се правеха на дръж ми шапката.[/quote] [quote#81:"Даниел Панев"]„Eдно е да ти се иска, друго е да можеш, а пък трето и четвърто — да го направиш.“ [/quote]
  На кого му се иска? На кого не му се иска? Какво му се иска? Какво не му се иска?
  Ама, изразявайте се ясно, бе, няма само гатанки да си задаваме тук!

 96. 97 Профил на radoinc
  radoinc
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#89:"Красимир Кабакчиев, дфн"]Хубаво де.
  А кое правителство искат вътре? [/quote]

  Лично аз искам такова, което ще знае, че ако си позволи номер от рода на "Пеевски" го чака същото.
  Не е вярно, че ситуацията е същата като през май, новините от последните седмици го показват.

 97. 98 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#95:"Златин Златев"]Кабакчиев, що не се кандидатираш за депутат? Като те гледам, направо ще гласувам за тебе.
  ---- [/quote]
  Не става. Аз съм хард-рок бунтар, навремето милиционерите ме гонеха из улиците да ме подстригват.
  Депутат? Български? Направо обида!
  Аз да не съм простак, търгаш и тиква, бе, а?

 98. 99 Профил на nekoj_ot_dale4e (дисидент za "Икономедиа" )
  nekoj_ot_dale4e (дисидент za "Икономедиа" )
  Рейтинг: 395 Весело

  До коментар [#93] от "radoinc":

  За изчерпателност да вметна, че по мое лично мнение временно връщане на герб в момента е по-малкото зло, но хората които не са съгласни също имат силни аргументи и ги уважавам.

  ****************************************************

  Аз сьщо уважавам твоите аргументи но не мога да те подкрепя. Да се вьрне мутро-милиционерската клика на власт е малко по-зле от Деян Пеевски.

  хахахахаха

 99. 100 Профил на Златин Златев
  Златин Златев
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#98] от "Красимир Кабакчиев, дфн":

  А сега сериозно - хайде като дфн, да ми обясниш защо българския депутат има имидж на:
  [quote#98:"Красимир Кабакчиев, дфн"]простак, търгаш и тиква[/quote]
  Може ли?

  "Ние не наследяваме земята на нашите предци, ние я взимаме назаем от децата ни." Индианска поговорка
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK