Реакции за обръщението на Миков към медиите: Разкачен от реалността до бумеранг към властта

Михаил Миков

© Надежда Чипева, Капитал

Михаил Миков"Посочване на "правилната" и заклеймяване на "неправилната" журналистика, при това изразена в качеството Ви на председател на българския парламент, е недопустима и представлява опит за цензура и сплашване".


Това е част от декларацията, подписана от десетки журналисти и разпространена часове, след като председателят на парламента Михаил Миков се обърна към нацията и помоли журналистите за "отговорно поведение" и да отразяват "спокойно" случващото се. Той каза още "съзнателно или не, избраният от много телевизии начин за отразяване на това, което се случва около Народното събрание, допринася за ескалиране на напрежението. Напомням на журналистите, най-вече на представителите на обществените медии, че справедливото и спокойно отразяване на ситуацията в столицата и в страната е дълг на всеки обективен журналист."


Коментарът му предизвика бурни реакции из социалните мрежи и сред представители на медии. Българската национална телевизия (БНТ) и Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО) също изпратиха съвместна декларация, в която се обявяват "категорично срещу тези внушения", както и че спазват "стриктно етичните и професионалните стандарти за обективно отразяване".
"Членовете на Съвета за електронни медии подкрепят и са солидарни с журналистите в правото им сами да формират програмното съдържание според професионалните си стандарти при гарантирана редакционна независимост и свобода на словото в страната. Техен дълг е да предоставят обективна и изчерпателна информация от всички и за всички в обществото. Ограничаването й би било цензура, която законодателят е забранил", се казва и в декларация на Съвета за електронни медии, разпространена в късния следобед в четвъртък.


"Дневник" и "Капитал" събраха мненията на експерти и журналисти по повод изказването на Миков:


Марин Бодаков, поет и преподавател в журналистическия факултет на Софийския университет:


Всичко сочи, че т.нар. политически елит съществува тотално разкачен от реалността. Той не си дава ни най-малко сметка, че отдавна няма инструментариум, с който да си обясни било новите социални феномени, било медийните процеси...И вижда само мутрите, с които взаимно се обслужва.


Благодарение на аутизма си, когато персони от типа на безпомощния Миков и хигиениста Сидеров дават инструкции на медиите, те въобще не подозират, че дават инструкции най-вече на огледалната си самота... Но това ни най-малко не е основание за оптимизъм, напротив, напротив.


Георги Лозанов, председател на СЕМ:


Законът за радио и телевизия дава самостоятелност и редакционна независимост на медиите и в рамките на тази независимост се решава какво и как да отразяват медиите. Не може да има държавническо и политическо намесване в това отношение СЕМ се съобразява със закона.


В тези протести,а и предишни медиите са имали свободата да решат кое и как да покажат на аудиторията. Изказването на Миков приемам като призив отправен безотносително и че зад него няма конкретни планирани действия. Просто като реакция, а не като план за действия. Досега не са били констатирани нарушения на плурализма от страна на обществените телевизии, които са отразявали случващото се.


Константин Вълков, програмен директор на Дарик радио:

Когато една власт поиска да регулира медиите, същата власт забравя, че вече ги регулира достатъчно. Лицензи. Такси. Програмни изисквания. Етични и морални норми. Реклама. Условия за това и онова - право на отговор, гледни точки и т.н. Изкушението да регулираш още и още е голямо. Едни устояват на изкушението. Други размахват пръст, не могат да стиснат и се изпускат. Когато една власт изпусне желанието си да регулира медиите не разбира, че не хвърля меч по медиите, а бумеранг към себе си.
7
Мартин Захариев, депутат от БСП и член на комисията по медии в парламента:


Няма механизъм по който да се посегне на свободата на медиите, тя е гарантирана от закона и конституцията. Няма опит да се поучават журналистите как да си вършат работата, но в интерес на обективността има определени репортери в телевизиите, които отразявайки протестите се вживяват във водещи на политическо риалити. Включванията от четирите края на парламента, се правят създавайки се илюзията за многохилядна аудитория. С голям драматизъм се отразява всичко и се прави внушението, че едва ли не сме на прага на гражданска война.


Отразяването в стил политическо риалити действа като усилвател за протестите. Вероятно острата реакция на председателя на Народното събрание е свързана с извънредната ситуация в страната от вчерашния ден. Има степен на емоция в оценката му, защото е застрашена работата на парламента. Емоционалната реакция на Михаил Миков е срещнала емоционалната реакция на медийната общност. А емоциите не са полезни, нито за едните нито за другите, особено в настоящия момент.


Николета Даскалова медиен анализатор във Фондация Медийна демокрация:


"Напомнянията" на г-н Миков за това какви са задълженията на "всеки обективен журналист" носят много повече заряда на властово опитомяване на неудобните медии, отколкото на искрена загриженост за социалната сигурност.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (69)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на nea
  nea
  Рейтинг: 634 Неутрално

  Миков е малоумен. Но това е всъщност комплимент -- той продължава да живее в 1989 година, когато всички медии бяха на комунистическата партия. Не че сега почти не е така. Но има Дневник, Капитал, Сега. Има интернет. Донякъде и Нова телевизия не е в ръцете на преименуваните комунисти и доганово-пеевската банда. Ето и затова трябва да бъдат изритани

 2. 2 Профил на nea
  nea
  Рейтинг: 634 Неутрално

  Миков е малоумен. Но това е всъщност комплимент -- той продължава да живее в 1989 година, когато всички медии бяха на комунистическата партия. Не че сега почти не е така. Но има Дневник, Капитал, Сега. Има интернет. Донякъде и Нова телевизия не е в ръцете на преименуваните комунисти и доганово-пеевската банда. Ето и затова трябва да бъдат изритани

 3. 3 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Ами да,всичко е спокойно,разбира се
  Дори известно време не се съобщаваше броя на протестиращите.....с цел някаква беше
  /това не е упрек към медиите/

 4. 4 Профил на Long One
  Long One
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Като хвърлиш лайно в вентилатора е нормално да се напръскаш. Ама другаря Миков не го знае.

  "We dance like marionettes, Swaying to the symphony... Of destruction"
 5. 6 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  Май някои хора действително мислят, че медиите са независими и отразяват протеста 1:1. Блазе им на вярващите, зажото те са блажени.

 6. 7 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Какво ли щеше да ви е мнението Захариев, ако не бяхте "богопомаза(е)н народен представник , че.....и от БСП, при това !?!?
  Дали щяхте да изповядвате, като медиен човек, същият този шизофреничен плурализъм, ако не бяхте "вътре" !!!?!??!?
  А дали не сте в конфликт на интереси, който пък, да ви замаглява (съзнателно) съзнанието !?!??!

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 7. 8 Профил на seekingman
  seekingman
  Рейтинг: 466 Весело

  Другарю Миков, сега живеем в 2013 г., а не в 1954 г.! Да не сте взели речта си от уводна статия на "Работническо дело" от онова време? Другаря Сталин и другаря Вълко Червенков се споминаха. А може би сте започнали "класова борба" с др. Кутев?

 8. 9 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2234 Неутрално

  Миков е комунист-костилка!Нищо старо не е забравил!Новото отскача от мозъкът му, като високоенергиен електрон от ядрото на атома!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 9. 10 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1441 Весело

  Тъпи са - от първия, до последния. Скапан генетичен материал. Проявяват нечуван талант да настройват хората срещу себе си. Никога не се оказват в състояние да издържат на напрежението. Дали ще е Клара Маринова, да се влачи през '97г. из обсадения парламент и да мучи партизански маанета, дали ще е Миков - допълнително да обръща срещу себе си и своята шайка медиите и тяхната аудитория - все едно. Хвани единия, удари другия.

  Свобода за Надежда Савченко!
 10. 11 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 900 Неутрално

  Абе Волене бе... Какво направи, бе човек?! Къде беше, накъде тръгна да отиваш?!

 11. 12 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 607 Неутрално

  До коментар [#1] от "nea":

  Не е малоумен.
  Той е алкохолик.
  Не можеш да очакваш адекватни реакции.
  Който го е сложил там знае, че каквото и да поиска ще му бъде дадено, без да влага, каквито и да е средства.

 12. 13 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 900 Неутрално

  До коментар [#11] от "Отнесен":

  Сори, отворил съм няколко таба и обърках статията.

 13. 14 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 918 Весело

  Росен Плевнелиев като че ли разбра,че ситуацията е толкова инфантилна,че по добре да не си отваряш устата по никакъв повод,за да не те увикат.
  А това че медиите в България са независими и изключително чувствителни към каквато и да е намеса в благородната им служба на обществото,е известно на всички, и редовно се отрзява в докладите на Европейските институции.Как си позволява г-н Миков дори и за момент да се усъмни в тяхната обективност!

 14. 15 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  Май е време да пуснат Let It Be, по БНТ.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 15. 16 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 607 Неутрално

  До коментар [#14] от "vjacho":

  Пишеш глупости.

 16. 17 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1688 Неутрално

  До коментар [#15] от "grand funk railroad":

  за БНТ не знам, НО
  http://www.youtube.com/watch?v=vXhkpoBnw0g

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 17. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 18. 19 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#15] от "grand funk railroad":

  Абе... дано си вдигнат чуковете овреме, та да не дойде време да им наврем в ушите един друг хит:

  http://www.youtube.com/watch?v=6EWqTym2cQU

  Свобода за Надежда Савченко!
 19. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 20. 21 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 858 Весело

  [quote#12:"Иван Петров"]Не е малоумен.
  Той е алкохолик.
  Не можеш да очакваш адекватни реакции. [/quote]
  По повод твоя коментар ще споделя нещо, което отдавна съм забелязал - защо почти всички висши представители на БСП/БКП са тежки алкохолици? Има ли някой обяснение? Да не би да ги мъчат съвестта и КАТАРЗИСЪТ, който постоянно претърпяват?

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 21. 22 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 607 Неутрално

  Като ги погледнеш, тези преекспонирани в публичното пространство, какво виждаш - алкохолици, наркомани, хомосексуалисти, педофили, мегаломани и всякакви зависими, от болезненото си или мръсно съзнание.
  Докога ще търпим да ги натрапват, докога ще търпим и тези, които ги натрапват.
  Нали не искаме да сме роби, а свободни хора!

 22. 23 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 918 Весело

  [quote#16:"Иван Петров"]Пишеш глупости.[/quote]

  Жив и здрав да сте и само това да Ви е проблема!

 23. 24 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  До коментар [#19] от "GogoPG":

  Дано!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 24. 25 Профил на dzmey
  dzmey
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Скокнаха 80% от набедените за журналисти да се оплакват, че им изкарали кирливите ризи на светло и се видели странни петна, които доста напомняли за Бил Клинтън и стажантката.
  Журналист в България стана нарицателно на лека жена!
  Да ме извиняват Журналистите, а не джурналистите!

 25. 26 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#21] от "captain_fill":

  Ами... пробвай ти... Цял живот да си бил червен боклук, предците ти да са били червени отпадъци... Ще се пропиеш не, ами оттатък...

  Свобода за Надежда Савченко!
 26. 27 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 607 Неутрално

  До коментар [#21] от "captain_fill":

  Наследство от Сталин.
  Събирал е Политбюро на непрестанни запои, за да разбере, кой какво мисли. Той не е пиел.
  Традиция.

 27. 28 Профил на Dragond
  Dragond
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Следващият ход на комунистите, след като сгазиха лука за n-ти път е да започнат да ни убеждават как не сме разбрали думите на другаря правилно. Един вид мисълта на Мики Маус е толкова абстрактна и на такова високо ниво, че ние простосмъртните не можем да попием от тези премъдри слова. Протестиращите пак ще бъдат лумпени, а разбеснелият им пес Волен Сидеров не напада независими обществени институции и не иска да "арестува" хора по улиците, само на нас така ни се струва. Така, де в предишното издание на тройната коалиция пак така ни се струваше как полицията биеше едни миньори - те сами си биеха главите в асфалта...

 28. 29 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Истинската журналистика е утопия, винаги някой зависи от някого. Някой журналист да е направил съвсем точен обективен материал просто няма да го публикуват защото засяга нечии интереси.

 29. 30 Профил на ermahttt
  ermahttt
  Рейтинг: 409 Весело

  Който много се разкрачва има опасност да му влезе нещо в хралупката.

 30. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3817 Неутрално

  Тези ме сбъркват. Толкова са способни в настройването на хората срещу себе си! Действително човек остава с впечатление, че го правят нарочно.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 31. 32 Профил на Граф фон Пърчевич
  Граф фон Пърчевич
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#31] от "Храбър":Ох , как боли!

  След пет пълни мандата на НС България ще прилича на пакистанска провинция.
 32. 33 Профил на dinko38
  dinko38
  Рейтинг: 5 Неутрално

  внимателно следа действията на журналистите и искам да попитам; защо не отидете и попитат другите, които са по домовете си защо не са излезли на протест. а бягате след протестиращите -даже преди да ги включете в ефир репетирате така че май имат основание някой да се съмнява в пристрастие към някоя партия ,а вие продължавайте да пишете декларации ,,
  все едно не можем да повярваме в искреността ВИ!!!!
  може да завиждате на канал 7- и за разкритията които се правят.!

 33. 34 Профил на paul_proteus
  paul_proteus
  Рейтинг: 547 Неутрално

  До коментар [#12] от "Иван Петров":

  Пиеше много сериозно от студентските години. За сега мога само да предполагам, но ако се съди по някои изказвания, все по-трудно му е да "носи".

  "Nothing succeeds as planned" - J. Heller in "Good As Gold"
 34. 35 Профил на milen_markov
  milen_markov
  Рейтинг: 8 Гневно

  Мили хора, четейки предсмъртното писмо на Левски, като че ли писано точно за нашето време, какви чувства изпитвате? Това, което чувствате вероятно вече ви обува обувките.

 35. 36 Профил на nogica
  nogica
  Рейтинг: 469 Весело

  До коментар [#21] от "captain_fill":защото подражават на съветските другари,водка и сальодка.
  мозъка оформен с чук,а тялото със сърп


 36. 37 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  До коментар [#21] от "captain_fill":


  [quote#21:"captain_fill"]защо почти всички висши представители на БСП/БКП са тежки алкохолици? Има ли някой обяснение? [/quote]Ами имитират руските другари-затова.И манталитета им е такъв-съвеЦки.

 37. 38 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1301 Гневно

  Управляват ни тоталитарни партии. За тях комунистически не е достатъчно обидно, та с цялата условност на този израз казвам фашистки партии. Сидеров днес повтори това , което менторите му от БСП и ДПС твърдяха вчера - медиите им били виновни. Вече изпитвам ужас какъв е сценарият. Отвращението ми достига предела си

 38. Само комунисти могат да натворят толкова много глупости и престъпления за толкова кратко време.Крайно време е България да се отърве от тези болни мозъци...

  Боли ме от овчедушието на хората...
 39. 40 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  Миков спокойно, когато Ц.Василев купи ВСИЧКИ медии, няма да има нужда от тъпи обръщения към нацията. Само ще вдигаш телефона и набираш Пеевски Когато не си в опозиция, де.

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 40. 41 Профил на roum
  roum
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Значи др.Мартин Захариев се тревожи, че била застрашена работата на Парламента. Дори за миг през ум не му минава, че партията му организира и извърши преврат през пролеттта, а с машинациите и отвращаващите и гнусящи действия през последния месец, разбиха и застрашиха цялата държава.
  Не е лошо преди да седне зад волана, пардон - зад микрофона, на др.Миков да му се мерят промилите с алкохолен тест.

 41. 42 Профил на Слави Георгиев
  Слави Георгиев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Интересно, къде беше АБРО, когато 4г. Дилян Пеевски ги изкупуваше, а Бойко Борисов ги командваше с смс-и? Но то пропадането на медийната свобода в България, някак си не е едностранен процес, щото не е виновен само този който яде баницата.

  п.п.Не съм гласувал никога за БСП, ДПС или Атака!!!

 42. 43 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 606 Неутрално

  До коментар [#6] от "yavooor":
  Споко, Колега, никога не е било, а и го няма симптома за Промяна.
  Медиите ни сторват шоу, а така яко подмиват основните понятия и на двата Протеста.
  За поръчителите, това е най-важното .
  Медиите днес отиграват, "радикално" Повторение на статуквото, със срок до следващото поколение...

 43. 44 Профил на vasilaki49
  vasilaki49
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Председателят на народното събрание най-отговорно отправи апел към самозабравилите се медии. Отразяването на събитията и интервютата от страна на медиите е меко казано тенденциозно. Към представителите на ГЕРБ въпросите се простират в точно определени параметри, отразяващи само положителните неща на момента. Към представителите на БСП, ДПС и АТАКА въпросите са само в областа на компромата. Не се задават въпроси към гербовци - "ами кой каза така да стане, кажи де, кажи де" настоятелността водещия към отговор то страна на "другите" БСП, ДПС и АТАКА граничи с поръчкова нагласа. Тази настоятелност граничи с отвращение към водещият. Защо никой не попита инакомислещи. Защо в полезрението попадат само "стачкуващи" забавляващи се с неразборията, които уж са "не платени" и "сами са се организирали" а "искат правителството да падне само защото победилата партия не е на власт". Това не Ви ли говори за нагласа, за манипулация. И медитите, които пледират за безпристрастно отразяване на случващото се, а клонят към определени амбиции на определена партия, са обидени на миролюбивия тон на Михаил Миков.

 44. 45 Профил на Картина
  Картина
  Рейтинг: 409 Неутрално

  България не само, че не се оправя, връщаме се преди 23 години, Това е най-тъжното, че осъзнаваме, че 23 години напразно сме живели, надявали, търпели, "Защо ручахме жабите?" Те се коалират, избиват, пак коалират, но не допускат свястно да попадне сред тях, ето Пеевски уволнен от Станишев преди време, сега отново комбина, как да влязат свестни и случайни хора, те се възпроизвеждат като бацили. Режисьорът Евгени Михайлов тази вечер по телевизията поиска политическо убежище от европейските посланици,каза,че се страхува за живота си. Cринаха си собствения електорат с 50% най-малко, а атака с 90%, само ДПС е стабилно, а Миков снощи се обърна към нацията с реч от преди 20 години, заплахи, съвети към медиите. Eдин луд крепи цялото правителство и никой нищо не може даму направи, след като се държа като идиот при президента преди една седмица, всички мълчаха , и следобяда го направили шеф накомисията по етика. Те не са нормални, гледат хората в очите и лъжат, и като зомбирани, латерни , които ръсят без да спрат глупости, образованите протестирали, защото щели да им вдигнат данъците-Кутев, малоумни приказки за малоумници Хора без морал, със стогодишен опит. От къде им идва куража , като самите комунисти вътре се възмущават от своите си, Една Мая , един Волен, и едно ДПС , с два гьо сурата- Станишев и Орешарски тормозят цяла България.

  Пази се да не бъдеш измамен от суетна слава - тя е пропаст за ограничените умове.
 45. 46 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 600 Весело

  С тези си пословични простотии, има шанс да влезат в книгата на Гинес в раздел: Как жаждата за власт кара социалистите да губят разсъдък.За три седмици не направили нищо друго, освен гаф след гаф.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 46. 47 Профил на bai_petkan
  bai_petkan
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Червени БОКЛУЦИ!
  Волен, Курво, Волен Курво!
  Долу БКП! Долу БКП!
  ОСТАВКА! ОСТАВКА!
  ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ!

 47. 48 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#38] от "daam": За тях комунистически не е достатъчно обидно, та с цялата условност на този израз казвам фашистки партии.

  Объркали сте се. От трите радикални диктаторски режими, комунистически, фашистки и нацистки, най-жесток, най-безогледен и най-диктаторски е комунистическият. Сравнен с комунизма в това отношение, фашизмът на Мусолини е като невинно агънце, а комунизмът -- като кръвожаден бесен вълк.

 48. 49 Профил на bai_petkan
  bai_petkan
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#44] от "vasilaki49":

  Представителите на ДПС, БСП и ЮРУШ са представители на мафията! Единствения въпрос, който трябва да им се задава е кога ще имат доблестта да си подадат оставката и ще пледират ли невинни, когато интерпол се самосезира и ги обяви за терористични про КГБ организации!

 49. 50 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  [quote#7:"nuzzo"]Какво ли щеше да ви е мнението Захариев, ако не бяхте "богопомаза(е)н народен представник , че.....и от БСП, при това !?!?[/quote]
  Мнение в такива? Че той лъже без да му мигне окото, те в БСП/ДПС/Атака са все такива, нормален човек няма как да оцелее там. Бих го попитал само как така когато ТВ7 буквално се разтапяше пред февруарските протести той не изрази същото отношение?

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 50. 51 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  [quote#48:"glog"]Сравнен с комунизма в това отношение, фашизмът на Мусолини е като невинно агънце, а комунизмът -- като кръвожаден бесен вълк.[/quote]
  Хитлер уби 40,000 души свои политически противници а Сталин успява да унищожи с глад, екзекуции и ГУЛАГ общо 13-20 млн от СОБСТВЕНИЯТ си народ. Можете да си представите какво чакаше човечеството ако комунизмът наистина беше победил.

  Впрочем сетих се и за водача на червените кхмери Пол Пот, който от население на Камбоджа 12 милиона успя да унищожи 2 милиона с тях. Сигурно можеше и повече но започна война с Виетнам и те го победиха.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 51. 52 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1313 Весело

  Не го нападайте така другарчето Миков, толкова си може човечецът Ама с кой акъл го избраха за шеф на Събранието?!

  Впрочем, то след Цецка, може кого ли не...

 52. 53 Профил на ЧеГоБараш
  ЧеГоБараш
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Дано посланието-заплаха на миков стигне до тия на които ще вдигат пенсии, заплати и ще намалят тока, та случайно да разберат какво мракобесие ни очаква ако тия боклуци останат на власт. ОСТАВКА!

 53. 54 Профил на bo44ko
  bo44ko
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Тоз се взема на сериозно и това го прави трагикомичен. Но разбираемо е за комунист. Ама ние сме си виновни. В цяла източна Европа, във всички държави от бившия соц лагер наследничките на ком партиите сега са политически джуджета. Само в България таз пасмина продължава да пие крувта на народа

 54. 55 Профил на Картина
  Картина
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#51] от "Fred":

  И го правят в името на народа. Можете ли да си представите по-голям цинизъм. Ами правете си го в свое име , другари.

  Пази се да не бъдеш измамен от суетна слава - тя е пропаст за ограничените умове.
 55. 56 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  До коментар [#55] от "vestiger":

  Те го правеха в свое име. Сталин първо изтрепа Троцки, Зиновиев и останалите които му бяха съперници за властта и след това редовно правеше чистки във висшите ешелони. Всеки който малко се задържеше във властта представляваше потенциална опасност за съперник и затова разстрел и Гулаг.

  По гадно нещо от комунизмът няма и няма да има. Това е най-извратената форма на човешката жестокост. Твърд антикомунист ме направи "Архипелаг ГУЛАГ" на Солженицин. Дотогава смятах, че социализмът не е цвете но може да се живее. След тази книга разбрах, че той е зло което трябва безмилостно да се унищожава.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 56. 57 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3178 Неутрално

  [quote#7:"nuzzo"]Дали щяхте да изповядвате, като медиен човек, [/quote]
  Айде сега пък Марто Захариев медиен човек!
  Едно от най-неприятните лекета на късния Комсомол.
  Всеки който е бил малко от малко близо до него знае за къв охлюв става въпрос.

 57. 58 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 917 Весело

  До коментар [#33] от "dinko38":

  Защото медиите ги хранят рекламодателите, а рекламодателите искат сензации по медиите за да им се гледат рекламите....
  Рекламирането по медиите, особено телевизиите им стана основен бизнес.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 58. 59 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2737 Неутрално

  [quote#1:"nea"]Миков е малоумен.[/quote]

  Цялата тази червена пасмина (с незначителни, потвърждаващи правилото изключения) живее в славното шумкарско минало, когато можеше да влиза с пистолети в Радиото и да извежда директора или главния редактор за разстрел.

  Тази заблуда ще донесе тяхната гибел. Никой политик, дръзнал да обяви война на медиите, не е оцелял дълго на власт. Но те са колективно слабоумни и настъпват - отново и отново - една и съща мотика.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 59. 60 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  До коментар [#14] от "vjacho":
  Как си позволява г-н Миков дори и за момент да се усъмни в тяхната обективност!"
  Миков е недопустимо да се усъмнява в обективността на медиите.
  Аз обаче не.
  Боко също като мен. Налагаше се ежеминутно да ги дебне,назидава,хока и принуждава.
  Прави го и сега,допълнено с обилни възнаграждения от сумите,които пенсионерите великодушно му отказаха да си ги получат,за да има сега да се раздават на необходимите хора.

 60. 61 Профил на gorodetski
  gorodetski
  Рейтинг: 555 Неутрално

  Управляващите май не знаят в коя година живеем в момента?!?!?!

 61. 62 Профил на anastas_kar
  anastas_kar
  Рейтинг: 471 Неутрално

  "Какво ще ни дадеш ,Историо, от пожълтелите си страници" –2013 ?
  Гаф след гаф !Извинетесебе!Срамувамесебе!Мразимисе !Не страхувамесе!Немисетанцув!Оплювамисе!Вампирясвамес!
  Никакви избори !..
  Малко ли е !

 62. 63 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1269 Гневно

  Наглите комуняги са си нагли комуняги!!! Нищо старо не е забравено, но и нищо ново, не е научено!!! Комунистите, приемат вината само с мезе!!! За две седмици смръзнахме наглите им усмивки. Време е да ги разплачем и да ги накараме да повърнат преяденото!!!!!

 63. 64 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2142 Весело

  Много добре прави Миков - подгрява протестите. След това Волен ще ги подгрее, след това Кутев.
  Луд умора няма

  подпис
 64. 65 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Ми(к) невнимание - и цял живот Миков...

 65. 66 Профил на piton4o
  piton4o
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#51] от "Fred":

  а ,сладу,р като ще се сещаме - британската империя води на всички с около 650млн. прочистване от неправилен или неудобен матриял и то по техни данни. далеч на второ място е най-голямата демокрация - с около 280млн аборигени и подобни. почетното трето място се заема от ариеца хитлер, за съжаление всеобщия любимец сталин остава без медал в дългата история на човечеството

 66. 67 Профил на trayan.petkov
  trayan.petkov
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Време е правителството да функционира, за да осигури оцеляване на обикновените хора. Сега протестите са финансирани от монополистите и ГЕРБ, на които сега им се нарушават потоците за крадене

 67. 68 Профил на Sofia Markarian
  Sofia Markarian
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Миков сериозно е "объркал" епохата, в която прави това изказване както и хората, пред които го прави. Това "объркване", характерно за цялата БСП прослойка в България, тази болнава обстановка на подменени ценности и объркани взаимоотношения са онова невидимо нещо, което може да се усети навсякъде из българското общество. Аналогията, която прави Райко БАЙЧЕВ с лудницата описана в „Полет над кукувиче гнездо" (http://www.standartnews.com/mneniya-mneniya_ot_denya/hvatkata_na_starshata_-194151.html) много добре пасва на онова, което бившите комунисти се опитаха да спретнат на българското общество. Хубавото е, че се вижда края на тези лудница, създадена и грижливо поддържана от същата тази прослойка, изпълзяла след преврата от 1944 измежду най-низшите слоеве на българското общество и достигнала чрез репресии и до високи управленски постове. Краят ѝ се вижда, защото активното българско общество днес все по-настойчиво и упорито търси морал в своите управленци и ще продължи да търси и следи за спазването на елементарни етични принципи от тях. А българските социалисти/комунисти, бидейки класа, която никога не е разбирала и поради това никога не е притежавала това качество - морал, все повече ще се оплита търсейки политически решения без да има способността да разбере основното изискване на обществото - морал и етика. Да, това наистина е края не само на БСП, а и на цялата прогнила политическа класа в България. Само се чудя какво ли следва от тук нататък.

 68. 69 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Между другото, само за сравнение, ще кажа, че Михаил Миков е от по-нормалните в БСП. Това го знаят и червените господари и затова го назначиха за говоитеу на паамента. Има един чешки ресторант на "Кракра" - там редовно поркаше преди, но не знам дали работи още. Правете си изводите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK