Интелектуалци призоваха президента да представи недвусмислено отношението си към протестите

Росен Плевнелиев

© Георги Кожухаров

Росен ПлевнелиевПрезидентът Росен Плевнелиев да изрази "публично, ясно и недвусмислено отношението си към драматичните събития у нас". Това призоваха в отворено писмо до държавния глава 29 представители на науката и културата. Те настояват президентът да изрази позицията си включително и чрез обръщение към нацията, а също и "да предупреди евроатлантическата общност за мрачните перспективи, които се очертават пред страната".


"Дневник" публикува пълния текст на писмото, което е отворено за присъединяване и допълнителна подкрепа:


"Уважаеми г-н Президент,
Обръщаме се към Вас с тревога за днешния ден на България – и с опасения за нашето общо бъдеще. Правим го, защото политическата ситуация в България е абсурдна, налудна и опасна.


Управлявани сме от правителство, което е плод на задкулисни сделки и олигархични интереси, съставено от една аморална коалиция между загубилите изборите партии, лишена от реално мнозинство и зависеща изцяло от капризите на партия "Атака" – крайно дясна, с откровено антиевропейско и нецивилизовано поведение. Това правителство концентрира огромна силова мощ в Държавната агенция за национална сигурност и назначи за шеф на тази служба Делян Пеевски – медиен олигарх и фигура, чужда на всякакви цивилизовани стандарти. Това назначение беше прокарано тихомълком и без обсъждане – но с неприкритите намерения да се създаде силов апарат, който да се разправи с настоящите и бъдещи политически опоненти на управляващите.


Техните реваншистки планове станаха видни от намеренията да бъде рестартиран антибългарският проект за АЕЦ "Белене", от реабилитацията на сътрудниците на комунистическия репресивен апарат на Държавна сигурност във висшата администрация, от чистката в МВР и други ключови ведомства, както и от десетки публично известни прецеденти. Цивилизационният стандарт на управляващото парламентарно мнозинство стана виден с назначението на Волен Сидеров за председател на парламентарната Комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика – и то в деня, в който Сидеров провали Консултативния съвет за национална сигурност. Неговите "демократични стандарти" проличаха в обръщението към нацията на председателя на НС Михаил Миков, който призова вътрешния министър да се разправи с протестиращите – и се опита да наложи ограничения върху редакционната политика на българските обществени и частни медии.


В същото време в столицата и големите градове протичат многохилядни протести срещу правителството и мнозинството в НС, които управляващите не чуват – въпреки че техните искания се подкрепят от мнозинството от българските граждани. Пълната липса на доверие в правителството и парламента и упоритото нежелание на тези институции да се вслушат в исканията на протестиращите нагнетяват опасно напрежение с непредвидими последици.


Паралелно с това сме свидетели на провокации, немислими за една страна в цивилизована Европа. По улиците се появиха шпицкоманди, които претендират да налагат ред в държавата, като провеждат "граждански арести". Техният водач Волен Сидеров влезе в сградата на парламента с пистолет на кръста и полицейска палка в ръка и никой не му попречи да държи речи, в които нарича гражданския протест "преврат срещу държавността" и заплашва с гражданска война.


Уважаеми г-н Президент,


Намираме се в гранична ситуация, която предполага избора на едно от двете положения: или властниците да отстъпят и така да се отвори пътя на роденото в тези драматични условия гражданско общество, или управляващите да останат на ретроградната си позиция и страната ни да продължи да затъва в кризата и да се дискредитира още повече в очите на демократично мислещите ни съотечественици и на европейската демокрация.


В тази ситуация, г-н Президент, Вашата роля е изключително важна и отговорна. Президентската институция е единствената, която все още не е загубила доверието на народа. В тези решаващи за страната ни дни Вие се държахте достойно и доказахте, че сте автентичен държавен глава. Затова трябва да изразите публично, ясно и недвусмислено отношението си към драматичните събития у нас – включително чрез обръщение към нацията и като предупредите евроатлантическата общност за мрачните перспективи, които се очертават пред страната ни днес.


Настояваме за това, защото е възможно случващото се да бъде план за промяна в геополитическите приоритети на България - за откъсването ни от цивилизована Европа и асимилирането ни в подготвяната от Путин Евразия. Възможно е това, на което днес ставаме свидетели, да цели налагането на санкции и отнемането на гласа на България в ЕС и бъдещо откъсване на страната ни от евроатлантическата общност.


Уважаеми г-н Президент,


Преди двадесет години българският поет, публицист и гражданин Едвин Сугарев обяви гладна стачка в знак на протест срещу лъжата, бандитизма и разграбването на страната ни, свързани с безотговорното марионетно правителство на БСП и ДПС с премиер проф. Любен Беров. Тогава неговият достоен жест не беше разбран от всички, но оценката на времето доказа правотата на поета. Сега Едвин Сугарев обяви гладна стачка, солидаризирайки се с гнева и нетърпимостта на българските граждани към наглите действия на управляващата коалиция и на правителството на доц. Пламен Орешарски. Той декларира непоколебимата си решителност да продължи стачката до оставката на правителството или до фаталния й край. Нека мислим и за това, г-н Президент!


Демократична България разчита на Вас – на Вашето мъжество и отговорност.


Борис Христов – писател
Иван Теофилов – писател
Евгений Михайлов – режисьор
Георги Господинов – писател
Д-р Любомир Канов – психиатър и писател 
Проф. д.ф.н. Добрин Тодоров – философ
Проф. д.ф.н. Цочо Бояджиев – философ
Ева Димчева – преводач
Проф. д-р Божидар Кунчев – литературовед
Д-р Петко Бакърджиев – стоматолог
Георги Данаилов – писател
Богдан Глишев – актьор
Проф. д-р Христо П. Тодоров – философ
Тони Николов – публицист
Доц. д-р Вихрен Чернокожев – литературовед
Доц. д-р Рая Кунчева – литературовед
Проф. д.ф.н. Атанас Стаматов – философ
Теди Москов – рeжисьор
Рада Москова – писател
Атанас Киряков – кинорежисьор
Антоанета Бачурова – журналист
д-р Стефан Москов – лекар
Марин Янев – актьор
Георги Гроздев – писател
Митко Новков – журналист
Ясен Атанасов – писател
Александър Кипров – композитор
Александър Петров – поет
Огнян Видев – музикант

София, 01.07.2013 "


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (225)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 993 Неутрално

  Малко ще му е трудно. Добър е но е нерешителен. А и трябва да е президент на всички, протестиращи, непротестиращи и "подкрепящи" правителството. Ако подкрепи явно протестите ще го изядат. Може и това да е целта на това писмо. Той добре подкрепя и сега протестите с намеци.

  Няма шики-мики.
 2. 2 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3572 Любопитно

  Хм ...
  Аз си спомням, че стачката тогава на Сугарев беше срещу Желю Желев.
  В това писмо твърдят, че била срещу Беров.
  Ми тогава защо Сугарев на ларгото разкъса "Фашизмът" на Желев и я запалиха? Заради Беров, както ме уверяват в това?

  Така ли ще я караме?

 3. 3 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Мдааааааааааа............
  Никога не съм предполагал, че имаме толкова много Нобелови лауреати по Интелектуализъм...

  Разтурям колоквиума!
 4. 4 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Някак си като прочета "интелектуалци призоваха" и започват да ме мъчат едни съмнения...

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 5. 5 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  И аз се подписвам под това писмо!
  Както и цялото ми семейство.

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 6. 6 Профил на nemeria
  nemeria
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Оттегляйки подкрепата си за правителството, не демонстрира ли достатъчно ясна позиция? Все пак трябва и някакво ниво да поддържа, а не да отправя нападки наляво и надясно като някои други.

 7. 7 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#5] от "Депутат 241 Occupy Parliament":
  Подкрепям ги напълно!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 8. 8 Профил на doctor_v_ispania
  doctor_v_ispania
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Няма да допуснем да заприличаме на Беларус. Българският народ е европейски . Младите достойни българи ще се наложат над деформираното от комунизма поколение на каскетите и застаряващата работническо-селска псевдоинтелигенция . Бъдещето е наше. Тяхно е миналото на страх, подчинение,заблуда ,лъжи,демагогия и репресии срещу инакомислещите. Орешарски е пътник. Един наемник, заложил на грешния червен куц кон ,който навсякъде другаде падна в калта ,а само при нас се опитва да хвърля последен къч.

  Let The Groove In Your Shoes Release You From The Blues
 9. 9 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1246 Весело

  [quote#2:"xm..."]Аз си спомням, че стачката тогава на Сугарев беше срещу Желю Желев.[/quote]
  Не - стачката беше срещу Рабиндранат Тагор и рецептата му за чеснови хлебчета...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 10. 10 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#4] от "Karla Hanneman":

  Типично по български - не може да има по-способни и успели от мен, така ли мислиш и ти?!Повечето от тези, които са подписали това писмо са познати и доказали се сред нас, така, че, не приемам съмненията ти.Всеки има право да харесва или не някои от тях, но идеята тук е, че те имат повече тежест от теб и мен.

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 11. 11 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  [quote#7:"ПАВЛА - సటోరి"]Подкрепям ги напълно! [/quote]
  ++++++++
  Днес всеки трябва да се самоопредели - подкрепя свободата или подкрепя демагогията.

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 12. 12 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 644 Неутрално

  [quote#2:"xm..."]В това писмо твърдят, че била срещу Беров.
  Ми тогава защо Сугарев на ларгото разкъса "Фашизмът" на Желев и я запалиха? Заради Беров, както ме уверяват в това? [/quote]

  Сигур са се объркали Нобеловите лауреати по Интелектуализъм и тогава Сугарев е късал и горил `История на световното стопанство` на проф. Л. Беров, а не `Фашизмът` на д-р Ж. Желев...
  Ако все пак тогава Сугарев се е объркал - може и сега да я разкъса и изгори (`История на световното стопанство`)

  Разтурям колоквиума!
 13. 13 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1295 Весело

  ПОДКРЕПЯМ !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 14. 14 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1295 Весело

  ПОДКРЕПЯМ
  и бягам с инв.количка на протеста !

  ДОВИЖДАНЕ на протеста !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 15. 15 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3572 Неутрално

  До коментар [#9] от "Депутат 241 Occupy Parliament":
  Майтапиш се ти, ама тогава, като го видях по талавизуръ, какво сътвориха на стъпалата на Партийния дом - толкова бях потресен, че още ми държи влага.
  И щом чуя именцето Сугарево, па и да ми го развеят като знаме, под което викат на Президента .... #представисебе ...
  и нещо ми замирисва. Засмърдява, по-точно казано ...

  Като притурим и канарчето Евгени Михайлов в кюпа и ... бегай по-надалеч....

 16. 16 Профил на volana
  volana
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Къде бяхте през февруари,когато свалихме сикаджийте?!

 17. 17 Профил на Pincherina
  Pincherina
  Рейтинг: 572 Весело

  "интИлИктуалци"))
  тия живеят в епохата на ленинизьЪМЪТ)
  там се е съченила тази" класа" наречена -"научна и художествено творческа интелигенция" в превод:посредствените слуги на системата)
  и от онова време е сложено равенството между изкуство и провинциална проституция)

  "koeto ku4e me e zalaqlo,vse e pobesnqlo":)Pincherina
 18. 18 Профил на Граф фон Пърчевич
  Граф фон Пърчевич
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Започва да става изключително грозно. Ултра левичарски простести в стил Чомски със сумрачни десни искания. Клиентелизъм и подлагане точно под олигархията срещу , която уж се протестира. Красивите срещу грозните.София срещу страната.Парите срещу нуждата. Сини безпомощни интелектуалци, които са забравили ,че само преди два месеца е имало избори. Абсурдни натегачи. Медийна порнография.Елитна снобария.
  Отвратително.Хора , които до вчера съм уважавал.Не само Волен е луд за връзване. Много са май!?Заведох детето си на протеста.Обясних му ,че така хората изразяват недоволство когато някой ги управлява лошо.Лошо съм направил.Нещастни егоисти, потъпкващи гражданските права на другите.

  След пет пълни мандата на НС България ще прилича на пакистанска провинция.
 19. 19 Профил на parasailor
  parasailor
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Чудя се къде бяха всичките тези интелектуалци, когато ни "управляваха" с лъжи и диктат един пожарникар и един нагъл физкултурник. Защо ли се криха и не написаха нещо.

 20. 20 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3572 Неутрално

  [quote#12:"Ганий"]Сигур са се объркали [/quote]
  Не може да са се объркали!

  И в това е и белята я ....

 21. 21 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 971 Гневно

  О С Т А В К А ! ! ! ! ! .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 22. 22 Профил на Ab.Inferis
  Ab.Inferis
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Президентът е президент на Република България, а не на протестиращите. Той няма право да изказва лично мнение и отношение. Освен това той вече направи достатъчно по темата - протестите започнаха след като самият той се обяви пръв срещу Пеевски. Според мен това е или комунистическа провокация с цел да вкарат президента в капан , или просто недобре обмислено предложение. Интелектуалците да ползват интелекта си! Нужно е мислене сега, а не емоции!

  ...And Justice for All
 23. 23 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Дойде време , не само президентът , а и всички нормални , да имаме отношение , към БАНДАТА на БКП- ДПС и атаката на власт ..Под ръководството на ДС, разбира се ..
  Без последните , мафията НЕ може да управлява ..

  BIG AL
 24. 24 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 644 Неутрално

  [quote#19:"Popeye"]Чудя се къде бяха всичките тези интелектуалци, когато ни "управляваха" с лъжи и диктат един пожарникар и един нагъл физкултурник. Защо ли се криха и не написаха нещо.[/quote]

  Не се чуди! И тогава и сега са:
  (1) в стана/скута на милиардерите в борбата им срещу милионерите
  и (когато се наложи)
  (2) в стана/скута на милиардерите и милионерите в борбата им срещу Суверена.

  Разтурям колоквиума!
 25. 25 Профил на parasailor
  parasailor
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#8:"dr_v_ispania"]Няма да допуснем да заприличаме на Беларус. [/quote]

  Допуснахме го вече по време на "демократичното" управление на Герб.

 26. 26 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 474 Неутрално

  [quote#16:"volana"]Къде бяхте през февруари,когато свалихме сикаджийте?! [/quote]
  И какво да правят интелектуалците през февруари сред полуграмотни люде, мрънкащи за сметки за тока и невиждащи подалеч от носа си, с помощта на които дойдоха на власт тези разбойници от БСП-ДПС-Атака, от които се чудим сега как да се отървем?!

 27. 27 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#16] от "volana":

  Ох Господи ела си прибери версиите

  писнало ми е от левичари
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1137 Разстроено

  Управляват ни бандити Ужас

 30. 30 Профил на Ab.Inferis
  Ab.Inferis
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#4:"Karla Hanneman"]

  Някак си като прочета "интелектуалци призоваха" и започват да ме мъчат едни съмнения...[/quote]

  Напомняте ми на един ваш кумир - Хайнрих Химлер. Той като чуел думата интелектуалци и му се искало да се хване за пистолета.
  А...странно...никът ви тук звучи ...чистокръвно арийски...

  ...And Justice for All
 31. 31 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 588 Весело

  До коментар [#22] от "kuklovod_kz":

  ...шА изтрепеш рибата...Сугарев: комуне-провокатор... Мно'о по-вреоятно е изтрещел 'ептен...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 32. 32 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  Я пусенете това писмо довечера пред парламента, че да го подпишем всички.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 33. 33 Профил на volana
  volana
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До амброс-26, 1.Не съм полуграмотен. 2.Никога не мрънкам,а всичко постигам с труд и постоянство. 3.Взорът ми е отвъд твоя хоризонт!!!

 34. 34 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#12] от "Ганий":

  Е , друго си е СВИНАРИ, ДС- мутри от БКП и ДПС , малко лумпени от атаката , руско гейче или група червени инте...пардон КРИМИНАЛНИ ,на конгрес на БКП - ...
  да подпишат нещо :)))

  BIG AL
 35. 35 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1623 Неутрално

  И какво да каже президентът ... ??? Да си санират жилищата за да не протестират февруари и за сметките за ток ли?

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 36. 36 Профил на Граф фон Пърчевич
  Граф фон Пърчевич
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#28] от "Majulah Singapura": Определено това май е целта , а личната е да се гътне валутния борд. А баламите -супата.

  След пет пълни мандата на НС България ще прилича на пакистанска провинция.
 37. 37 Профил на fireball
  fireball
  Рейтинг: 932 Неутрално

  [quote#2:"xm..."]Ми тогава защо Сугарев на ларгото разкъса "Фашизмът" на Желев и я запалиха?[/quote]

  А ти защо лъжеш като брадат индобългарин?
  Не съм почитател на Сугарев, но държа на истината - той никога не е разкъсвал, нито е палил книги.
  Ако такова нещо е правено, то не от Сугарев който по време на гладната си стачка изобщо не стъпваше в центъра на София.

  Написаното от теб е гнусна лъжа.

 38. 38 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 644 Неутрално

  [quote#18:"Граф фон Пърчевич"]Започва да става изключително грозно....
  Заведох детето си на протеста.Обясних му ,че така хората изразяват недоволство когато някой ги управлява лошо.Лошо съм направил.[/quote]

  Ако беше чел моите откровения, щеше да разбереш, че става дума за един обикновен преврат. Не знам колко са умни от ПРОПАГАНДАТА, но рязката разлика в отношението между събитията февруари и юни ме накара НАЧАСА да разбера, че става дума за преврат - КОЕТО НЕЗАБАВНО съобщих на форума.
  ---
  Естествено, без да се оправдавам ПРЕВАНТИВНО, отново ще спусна онова, което ИЗКРЕЩЯХ в 11.03 часа на 29.05.2013 г.
  Оставка!
  Оставка!!
  Оставка!!!
  Долу и вън!!!!

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/05/29/2070162_kabinetut_oresharski_e_odobren_hronologiia/
  съобщение № 298

  Т.нар. кабинет на т.нар. Орешарски не става за нищо и ТРЯБВА да си ходи (по живо, по здраво!), но НЕ ПОРАДИ ТОВА, което говорят президенти, интелектуалци, посланици, партньори, дейци (изтъкнати и непризнани), превратаджии и просто заблудени.

  Разтурям колоквиума!
 39. 39 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 778 Весело

  Петър Москов - зам. председател на Националното ръководство на политическа партия ДСБ и интелектуалец на свободна практика.

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 40. 40 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 739 Весело

  "Мдааааааааааа............
  Никога не съм предполагал, че имаме толкова много Нобелови лауреати по Интелектуализъм... "
  №3

  Ганий, ако, Бай Ганю беше открил химичен елемент,
  той непременно щеше да носи твоето име...

 41. 41 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Весело

  Видения в червено :
  Свинар- Ентелектуалец
  руски агент- националист
  БКП и ДПС - ДС- криминални ..умове ..
  ДС- Ентелектуална мощ ...
  Добревчетата - млади кримита - елит ..
  Галеви - идейни съмишленици на МАЯ...
  Водачи от Видинско ,...Черепи , тимаджии...и
  Други Ентелектуалци ....

  BIG AL
 42. 42 Профил на Граф фон Пърчевич
  Граф фон Пърчевич
  Рейтинг: 418 Весело

  Е правиха го други пред Археологическия музей.Сините ултраси.

  След пет пълни мандата на НС България ще прилича на пакистанска провинция.
 43. 43 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 560 Весело

  [quote#32:"rapidfire"]Я пусенете това писмо довечера пред парламента, че да го подпишем всички. [/quote]
  ЕТО ГО!!!!
  Играта на ГЕРБ срещу правителството започнала да загрубява до краен предел. Това твърди изданието New Europe, базирано в Брюксел, в своята статия, озаглавена “Краят на една ера в България”.Според изданието “доскоро управляващата партия ГЕРБ, за която всички доказателства сочат, че стои зад организираните протести в страната, започва да “води” ситуацията в страната към крайности. Тя трябва да накара хората на улицата да принудят правителството да подаде оставка”, пише медията.
  “Граждани за европейско развитие на България (ГЕРБ) не успяха по време на 4-годишното си управление, начело с Бойко Борисов, да постигнат каквито и да било развитие и прогрес за страната. Това влоши финансовата ситуация на хората и нанесе жесток удар на средната класа, която преди ГЕРБ да поеме властта, е била солидната основа на обществото.
  Също така кабинетът “Борисов” допуснал корупцията да достигне до големи размери в местната и централната администрация”, пише изданието. “Същевременно зад икономическите решения, които доведоха страната до катастрофа, стоеше финансовият министър Симеон Дянков. Водената от него политика доведе до обедняването на значителна част на домакинствата. Така изданието обяснява ситуацията у нас и припомня и за скандала с незаконните СРС-та в МВР. Оттам отбелязват, че срещу ексвътрешния министър Цветан Цветанов се водят две наказателни производства.
  “Под заплахата от присъда, която ще изпрати Цветанов задълго зад решетките, ГЕРБ готвят капан за кабинета “Орешарски”, коментира още New Europe. “Хората на Борисов ще се опитат да принудят сегашните управляващи да напуснат властта. След това президентът Росен Плевнелиев ще назначи “удобно” за ГЕРБ служебно правителство. Така хората на Борисов ще си осигурят време преди евентуалните избори, за да унищожат политическите си опоненти.
  Също така те ще имат по-добра възможност да изманипулират вота, така че да спечелят със съкрушителна победа. На вота на 12 май половин милион гласове бяха манипулирани по различни начини от предишните управляващи. Единият от тях беше, че социалистите бяха лишени от 3 жизненоважни места в парламента”, твърди още изданието.
  Според статията “планът на ГЕРБ предвижда две посоки на действие. Първата – да спечели подкрепа от Брюксел. Тази цел не бе постигната въпреки усилията на българския еврокомисар Кристалина Георгиева, която е ключов играч в екипа на Борисов. Също така бившият МВР шеф се срещна с представители на Европейската народна партия, за да поиска помощ, но тя му беше отказана. След това Бойко Борисов пристигна в Брюксел за среща с политическите си партньори. Експремиерът отиде на срещата на ЕНП и във Виена. От политическата сила обаче са му отказали всякаква подкрепа и са заявили, че не искат да чуват повече за Борисов”.New Europe припомня още, че “на 23 юни Партията на европейските социалисти (ПЕС) се събра в София и потвърди, че Мартин Шулц ще бъде кандидатът ѝ за шеф на ЕК. Борисов се срещна с номинирания за поста, след като социалистическият лидер изрази дълбокото си несъгласие с протестите срещу легално избраното правителство. Тогава Борисов обещал на Шулц, че ще се съобрази с това”, смята New Europe.
  Изданието уточнява, че “при тези обстоятелства Брюксел се опитва на всички нива да не бъде асоцииран по никакъв начин с ГЕРБ и вихрещите се в страната протести. Също така оттам подчертават подкрепата за кабинета “Орешарски” и за демократичните принципи, характеризиращи европейската цивилизация”.
  “На българския фронт хората на Борисов и демонстрантите губят все повече почвата под краката си. Все повече редови граждани се диференцират от платените и организирани протести от предишните управляващи. От друга страна, нараства броят на демонстриращите, подкрепящи настоящото правителство, въпреки че ГЕРБ контролира голям обем от печатни и електронни сайтове. Политическата сила стои зад блокирането на достъпа до независими интернет сайтове”, пише още New Europe.
  Изданието обръща внимание на протестите у нас – “в последните дни тарифите за участие в “спонтанните протести” срещу правителството са нараснали значително. Така прилично изглеждаща млада двойка взема за това 200 лева на ден. Майка с дете също получава тази сума плюс 100 лева, ако бебето е в количка.”
  New Europe отбелязва и за протестите пред парламента – “нова тактика на организираните демонстранти е да блокират сградата на парламента, за да не могат депутатите да влязат в пленарната зала. Същевременно се появи и първата “спонтанна” гладна стачка”….

 44. 44 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 588 Неутрално

  [quote#26:"ambros"]Къде бяхте през февруари,когато свалихме сикаджийте?! - цитат на коментар #16 от “volana”
  И какво да правят интелектуалците през февруари сред полуграмотни люде, мрънкащи за сметки за тока и невиждащи подалеч от носа си,[/quote]
  ... па студено им беше...и шубе...Четири гОдин бяха парализирани от страх, слепи за т'ва де ста'аше, глухи за истината и нЕми за истината...Интелектуалци, спор нЕма...ама мънички душички.

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 45. 45 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3572 Неутрално

  До коментар [#37] от "fireball":
  Малолетен си явно.
  Беше преди десет години ...

 46. 46 Профил на fireball
  fireball
  Рейтинг: 932 Неутрално

  [quote#16:"volana"]Къде бяхте през февруари,когато свалихме сикаджийте?![/quote]
  Е, как сте ги свалили, като преди седмица един сикаджия стана зам-министър... макар и за малко?

  Май не ги свалихте, ами ги докарахте на власт - така излиза.

 47. 47 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 644 Неутрално

  [quote#28:"Majulah Singapura"]Най-големите подстрекатели ще гледат отстрани - кой от Сингапур, кой от ЮАР, кой от Виена ... И ще ни съчувстват, и ще ни подкрепят, и ще продължават да ни подстрекават - окупирай, измети, убий! Браво, Икономедиа! Браво, Иво! Браво, Редакционно политико![/quote]

  Първенец в разгарянето на преврата и страстите са Сингапурската и Будапещенската преса...

  Разтурям колоквиума!
 48. 48 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1033 Любопитно

  Подкрепям!
  И питам: КЪДЕ СА СИНДИКАТИТЕ?????????
  Дневник, питайте и Вие: КЪДЕ СА СИНДИКАТИТЕ, ЗАЩО МЪЛЧАТ????

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 49. 49 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#11] от "Депутат 241 Occupy Parliament":
  Категорично НЕ на демагогията. Нали заради това сме по площадите!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 50. 50 Профил на Граф фон Пърчевич
  Граф фон Пърчевич
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#38] от "Ганий":
  Ако ме питаш мене ,окончателно се убеждавам ,че не ставаме за нищо и плачем за протекторат.

  След пет пълни мандата на НС България ще прилича на пакистанска провинция.
 51. 51 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 971 Гневно

  А бе кво ще ги коментираме още , да окупираме парламента и да сваляме " ПРАВИТЕЛСТВОТО " . Това е !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 52. 52 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#39] от "Константин":

  Не бе червено ренде..Лекар е и работи , не е свинар :)))

  BIG AL
 53. 53 Профил на fireball
  fireball
  Рейтинг: 932 Неутрално

  [quote#45:"xm..."]Малолетен си явно.[/quote]

  Дъщеря ми е малолетна.
  Аз помня много добре тогавашните събития.
  Но ти изглежда си многолетен и паметта ти изневерява...

 54. 54 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#2] от "xm...":
  Така я караме, фактите не интересуват никого. Във всички медии се припомняше тези дни срещу кого е била предишната стачка на Сугарев, но 29 - те "интелектуалците" са над тия "подробности". Важното е пропагандата да върви...

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 55. 55 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 474 Неутрално

  [quote#28:"Majulah Singapura"]Ден след ден, час след час, вървим към Гражданска война...[/quote]

  Да, заради наглостта и безочието на управляващите от БСП-ДПС-Атака, за които нормалната демократична процедура - изборите - е синоним на политически апокалипсис.
  Готови са със зъби и нокти да се вкопаят във властта - по комунистически. Но пак ще ги изстръгнем от там. Във всички демокрации при подобни обществени вълнения властта преминава през проверката на изборите... но не и тук. Докато не ги изхвърлим от парламента, както стана през 1997 г., изглежда няма да се сетят.
  Освен това ще си докараме и санкции от Европа.
  Шефът на Комисията по европейските въпроси към германския Бундестаг за обстановката в България:
  "Избори и смяна на правителства са съвсем нормални процеси в една демокрация. Когато обаче са разпознаваеми тенденции, че едно правителство иска да жертва държавата, това е неприемливо."
  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2103992

 56. 56 Профил на a.burov
  a.burov
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Първо, не подценявайте президента. Второ, имайте уважение към тази институция защото той е държавен глава и ако обичате и уважавате държавата си трябва да имате такова отношение и към него. Трето, предпочитам да се вслушам в група интелектуалци защото те наистина са такива и това, което са написали е абсолютно точно. На 9 септември "народният съд" изби половината интелектуален елит на страната и доведе най-големите лумпени и простаци да управляват България. Сега техните внуци прокарват път на подобен простак Волен Сидеров и ако не го спрем ще имаме поредна национална катастрофа. Събудете се най-после умни и сърцати Българи.

 57. 57 Профил на fireball
  fireball
  Рейтинг: 932 Неутрално

  [quote#43:"keko2"]Играта на ГЕРБ срещу правителството започнала да загрубява до краен предел. Това твърди изданието New Europe[/quote]
  О, намерил си и ти "обективен" източник на информация.
  Поинтересувай се малко що за парцал е "New Europe" и ще ти стане ясно, че тяхното оплюване е истински комплимент.
  Както и обратното.

 58. 58 Профил на volana
  volana
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До фиребалл-46, Явно си фен на дясната ръка на Пашата?!Като останеш свободен,проучи с какво се е занимавал в периода от смъртта на Т.Живков до лакейството му на Симеон!!!

 59. 59 Профил на Граф фон Пърчевич
  Граф фон Пърчевич
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#54] от "Константин": Върви та на право тича.
  Щом Ицо Мутафчиев стана специалист по конституционно право сме цъфнали, та вързали. Маричков и той е поогладнял.24 години провал.И голяма част от тия хора бяха сред иконописците и поетите на тоя провал.

  След пет пълни мандата на НС България ще прилича на пакистанска провинция.
 60. 60 Профил на Ab.Inferis
  Ab.Inferis
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#31:"dzwer"]...шА изтрепеш рибата...Сугарев: комуне-провокатор... Мно'о по-вреоятно е изтрещел 'ептен... [/quote]

  говорим за интелектуалци, гус'ине. Ако съдя по изказа Ви, вие не сте сред тази категория. Това първо, второ казах че това или е провокация или недобре обмислено предложение. Сугарев е известен с това че има сред всички силно съмнение за това, че у хлопа дъската. Не го познавам лично, не мога да съдя дали е честен или провокатор. Но че му хлопа дъската понякога е очевидно.

  ...And Justice for All
 61. 61 Профил на Ab.Inferis
  Ab.Inferis
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#38:"Ганий"]Ако беше чел моите откровения, щеше да разбереш, че става дума за един обикновен преврат. Не знам колко са умни от ПРОПАГАНДАТА, но рязката разлика в отношението между събитията февруари и юни ме накара НАЧАСА да разбера, че става дума за преврат - КОЕТО НЕЗАБАВНО съобщих на форума. [/quote]

  наистина ли Вие сте новият пророк и съдник и бог, о Ваше величество? Или само в главата Ви е такова положението на нещата.

  ...And Justice for All
 62. 62 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#43] от "keko2":

  Лаладжио, НОВИТЕ избори , особено след последните в България , са нормална практика в НОРМАЛНА Европа и ...не са практика , като в путинска Русия ..))
  У нас , както се казва- с воленчо , ДС- бкп и дпс - напред , към "сияйни" върхове ...)
  И то без да са прегледани , все още, протоколите от Турция ..)

  BIG AL
 63. 63 Профил на Граф фон Пърчевич
  Граф фон Пърчевич
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#60] от "kuklovod_kz": На Сугарев и Монголия не можа да му помогне.

  След пет пълни мандата на НС България ще прилича на пакистанска провинция.
 64. 64 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3572 Неутрално

  До коментар [#48] от "the_flea":
  Подкрепям!
  И питам: КЪДЕ СА СИНДИКАТИТЕ?????????

  Как къде?
  Питай си синдикалния отговорник.

  Или не членуваш в синдикат?

 65. 65 Профил на Боян Павлов
  Боян Павлов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#39] от "Константин":
  Изглежда, че нещо сте се объркали, подписалият писмото е д-р СТЕФАН Москов.

 66. 66 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3807 Неутрално

  Айде сега чакам още утре писмо от Велислава Дърева-2Светлин Русев -Валери Петров -Стефан Данаилов - Иван Гранитски -абе те са знаят пиесата е писана 90-те години на миналия век.Не можеш да искаш от президента да застава на едната позиция.Той като баща на нацията трябва да се грижи и за добрите и за лошите деца.Вече взе отношение по конфликта -снемам доверието си от това правителство,повече от него не може да искаме.

 67. 67 Профил на fireball
  fireball
  Рейтинг: 932 Неутрално

  [quote#58:"volana"]До фиребалл-46, Явно си фен на дясната ръка на Пашата?![/quote]
  Ако имаш предвид ББ - безкрайно далеч си от истината.
  Ама за човечета като теб, ако някой не е червено изкопаемо, то трябва да е гербер.

  Не, драги! Колкото и да не ти се вярва, съществува и по-качествен човешки материал, с който явно никога не си контактувал.
  И точно той ще измете и червените боклуци и производните им.

 68. 68 Профил на Граф фон Пърчевич
  Граф фон Пърчевич
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#66] от "chicago514":

  Президента е пич! Лошото при него е, че всичко му е "Маруун Белс", по една лъжичка на всяко гърненце с мед.

  След пет пълни мандата на НС България ще прилича на пакистанска провинция.
 69. 69 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1108 Любопитно

  "....Интелектуалци призоваха президента да представи недвусмислено отношението си към протестите...."

  Къде бяха тия интелектуалци, когато Бочо СИКаджията стана Главен секретар? Защо мълчаха като бити задници, когато същият индивид стана "законноизбран" кмет? Къде спаха под лозницата същите "смайващи титани на мисълта", когато Бочо Тиквочо стана законно избран премиер? Не беше ли истинска перверзия да се чака един престъпник да "накаже" други престъпници? А законноста да ходи на кино? И сега целият рев почива на "желязната" логика, че изборите са си на Полит Пасмината ГРЕП, а Сатаната Станишев е предизвикал незаконни действия в деня за "тежък размисъл". Крадецът (и патологичен лъжец) вика "Дръжте крадеца!".
  Не искам връщането на варварската орда обратно в кулоарите на властта. Мястото на престъпните елементи е в пандиза. Което едва ли ще се случи с тоя будалясал народец...

 70. 70 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#65] от "b.pavlov":
  Май стана Стефан по някое време, в началото си беше Петър. Във всички случаи не може да се твърди, че фамилия Москови е слабо представена в това "кърваво писмо".

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 71. 71 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3572 Неутрално

  До коментар [#54] от "Константин":
  Гледам с потрес.
  И се чудя ли, чудя, как основните, базови теории, се оказват за пореден път безжалостнно прави.
  За съжаление.
  Не е на добре работата ...

 72. 72 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 588 Весело

  [quote#60:"kuklovod_kz"]говорим за интелектуалци, гус'ине. Ако съдя по изказа Ви, вие не сте сред тази категория.[/quote]
  ... и к'во кат' са "интелектуалци"... нЯщо мАжко у тЕх да си видЕл зимъска, щот' язе (а и който е гледал тИлИвизиА)видех у нЕкои от тях противници на протестите на "грозните и НЕумните"... Фурнаджийски лопати са... и знаАт, че нЕма лоша реклама...т'ва е.

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 73. 73 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 932 Неутрално

  Плевнелиев кога точно разбра, че “живеем във фасадна демокрация със силно задкулисие” – вчера или малко по-рано? И ако е по-рано, защо досега мълча, а не сподели с нас това свое епохално откритие? И още въпроси: Когато г-н Плевнелиев беше министър в правителството на ГЕРБ, това фасадна демокрация ли беше или истинска? Когато началникът му Бойко Борисов го назначи за кандидат-президент, това задкулисие ли беше или нормална демократична процедура? Когато г-н Плевнелиев беше избран за президент, това фасадна демокрация ли беше или не?

  Мисля, че Росен Плевнелиев първо трябва да отговори на тези въпроси, а едва след това да го играе обединител на нацията.

  И един съвет към онези светли умове от “Глобална България”, към просветените банкери, бизнесмени и политолози. Изобретяването на Бойко Борисов беше добър ход от ваша страна. Успяхте да излъжете българите, че пред тях стои чутовен юнак, “дошъл отдолу”, по израза на главния експерт на прехода, за да донесе справедливост. Пълна лъжа, разбира се. ББ беше кандидатът на олигархията и понеже ви помагаше, поне в началото, да увеличавате богатствата си, му прощавахте всичко.

  Получи се следната мила родна картинка – хора с докторати, с по няколко езика, търпяха и се мазнеха на един откровено некултурен човек. Заради личната си изгода, разбира се. После той ви изигра,предпочете да играе с един друг олигарх и сега вие сте в трескаво търсене на следващата персона.

  Ето и съветът ми – човекът, на който май сте се спрели, не става. Колкото и неистови усилия да полагат подопечните ви либералстващи медии и подопечните ви НПО-та за изграждането на героичен образ, пак не става. Търсете друг.

  “Деконструкция” с Петър Волгин

  нели ангелова
 74. 74 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 932 Неутрално

  Какъв им е проблемът на т.н. интелектуалци? И каква позиция очакват от Плевню? Той нали ясно "заяви", че сваля доверието си от правителството? Сега какво да направи тази мижитурка? Да заповяда на войската да направи кървав преврат?

  нели ангелова
 75. 75 Профил на vicada
  vicada
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Съгласен съм с повечето коментари, Плевнелиев не трябва да пада до нивото на Гоце, който си мълчеше като поп когато Тройната правеше поразии, а от първия месец на Боко почна да пуска коментарчета.

  Той засега е единствения политик, който запазва елементарно възпитание и етикет в обръщенията си. Така да се каже, единствения ни европейски държавник.

 76. 76 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 778 Весело

  До коментар [#73] от "Нели Ангелова":
  Като сме на тема "Деконструкция", ето още един интересен коментар на Петър Волгин (така де, нека на страниците на Икономедия се появи и друга гледна точка, освен прокопиевата) :

  Изключително точен текст на Иван Бакалов в е-вестник за това как българските медии изведнъж станаха свободни, смели и критични. Аз ще добавя само един акцент, свързан с новите ми "любимци" от Дневник и Капитал дейли. Сигурно сте забелязали, че те отразяват протестите по същия начин, по който "Работническо дело" отразяваше първомайските манифестации на трудещите се. То е прехласване, то е патос, то... е възхита от майките с кученца, от татковците без кученца, от режисьорите, актьорите и писателите, които се борят за свобода, от вувузелите и пищялките...Някога "Дело" се възхищаваше на "челичните колони", днес десните издания припадат от възторг при вида на "събудилата се средна класа". Ако Михаил Суслов беше жив /за по-младите FB потребители това е властелинът на правилната идеология в брежневския СССР/, щеше да се възхити от този патос. Аз разбирам, че се прави нов десен проект, който трябва да бъде подходящо медийно обгрижен, ама, хора, по-спокойно го давайте. Ако намалите малко преклонението пред "борците за морала", ще имате по-голям успех


  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 77. 77 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  [quote#60:"kuklovod_kz"]Ако съдя по изказа Ви, вие не сте сред тази категория[/quote]
  А така! кажи му го, оти и на мен вика, чи сам бил тап! Вазмущенийто ми нема лимити

 78. 78 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 932 Неутрално

  До коментар [#67] от "fireball":

  И точно той ще измете и червените боклуци и производните им.

  Кой? И кои ще измете? А бе, що не се лекувате? Имаме парламент, политически партии, многопартийна избирателна система! Вие член ПЪРВИ на Живковата конституция ли ще връщате? С гражданска война?

  нели ангелова
 79. 79 Профил на svet23
  svet23
  Рейтинг: 425 Любопитно
 80. 80 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 778 Весело

  До коментар [#71] от "xm...":
  И да се потрисаме и да не се потрисаме в ход е създаването на нов политически проект от хората на "Глобална България", сред които са Цветелина Бориславова и Иво Прокопиев. За целта ще извадят от нафталина де що пенсиониран "революционер - интелектуалец" се сетят.

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 81. 81 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 644 Неутрално

  [quote#76:"Константин"]Дненик и Капитал дейли. Сигурно сте забелязали, че те отразяват протестите по същия начин, по който "Работническо дело"[/quote]
  Аз повече се кефя на анализите на Кръстев (Иван Йотов Кръстев)...
  Даже в укито му няма БАЩИНОТО* име...
  Да не би СЛУЧАЙНО някой да си помисли, че е син на Йото Кръстев - член на ЦК на БКП и началник на ПРОПАГАНДАТА на КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ...
  ----
  заб. вж
  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD_%D0%9A%D1%80%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%B2_(%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3)
  ---
  заб. това е от рубриката `И тук му е мястото!`, щото го пуснах под една друга тукашна дописка.

  Разтурям колоквиума!
 82. 82 Профил на Нощен злодей
  Нощен злодей
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Ееее като прочета български интелектуалец, не знам защо, но се сещам за гол охлюв... една такава живинка оставяща слузеста, леснозаличима следа след себе си, яде ти картофките и не си сигурен дали може да забременее или ще се опита да те забремени...

 83. 83 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 588 Неутрално

  До коментар [#77] от "Култура ми Бойко":
  Настроение- загрижено!
  Ти па сЯ гле'й та 'дигни кръвно... турИ 'апчето под езика и полегни.

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 84. 84 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 778 Весело

  До коментар [#81] от "Ганий":
  Като видиш какви са борците против комунизЪма ще се сетиш що не ни провървя капитализЪма. Биографиите на Евгений Дайнов, Кирил Маричков и Евгений Михайлов да не би да са по-различни? А колко комсомолски секретари се пишат говорители на гражданското обществото, получавайки кинти от разни НПО - та, не е истина.

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 85. 85 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Трябва да се направи истински голям протест, да се съберат 100 хиляди човека.

 86. 86 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Мисля, че президента реагира бързо и ясно. Каза го в прав текст " снемам доверието си от това правителство". Очаквам го да реагира, когато червената клика реши да прекрати протеста по нейния си начин. Сега е рано. Дано протестиращите издържат.

  chavo64
 87. 87 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 588 Неутрално

  До коментар [#84] от "Константин":

  ... ами за Михайлов- 80-та заврЪшил у Москва...и до 90-та всЕка гОдин -филм... После у политиката... и парче номенклатура- нЕма филми, а чиновничество...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 88. 88 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Тъй като на творците Мутафчиев им прати мейл, нека си кажат на "интелектуалците" кой им прати мейл за да се активизират. Божо? Или някой друг?
  А защо 3,5 години лизаха дирника на Бойко и високо интелигентната му дружина? Защото си натискаха парцалите, нали?

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 89. 89 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#88] от "demonoid":
  Същите въпроси могат да се зададат и на журналистите. Ето интересен коментар за тяхната "храброст" и "независимост":

  http://e-vestnik.bg/18001/kolko-hrabri-bnt-sem-i-nezavisimi-zhurnalisti/


  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 90. 90 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 588 Неутрално

  До коментар [#88] от "demonoid":

  ...язе по-рано писАх: от страх, страх от най-голЕмиА демократ- Боко...и за пари, естествено- ако помниш, имаше нЕкакви проблясАци, че тайфата използва деца за политическа агитациА на организирани културни мероприятия...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 91. 91 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3572 Весело

  До коментар [#80] от "Константин":
  Да, бе!
  Глей вчера у Варна к'во стана.
  То освен мерак се иска да има и мераклии да са в играта.
  Да играят по свирката, имам предвид

 92. 92 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 644 Неутрално

  [quote#81:"Ганий"]Даже в укито му няма БАЩИНОТО* име... [/quote]

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD_%D0%9A%D1%80%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%B2_(%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3)

  Пак пробвам, че нещо не излиза

  Разтурям колоквиума!
 93. 93 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 644 Неутрално

  [quote#92:"Ганий"]Пак пробвам, че нещо не излиза [/quote]

  Мдааааааа......
  Който се интересува да пусне
  Иван Кръстев (политолог)
  щото нещо без едната скоба не излиза!

  Разтурям колоквиума!
 94. 94 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3321 Неутрално

  Очевидно на тези самозвани интелектуалци им липсва интелект. Иначе щяха да знаят, че ако не им харесва законноизбраното правителство, това си е техен проблем. Президентът вече наруши Конституцията на РБ, като сне кредит на доверие, какъвто не му се полага. Ако иска да е президент на всички българи, трябва да уважава вота на народа, какъвто е. Правителството има право да си назначи екип на управление. И да му се даде време да поработи. Казано е в С Е "по делата им ще ги познаем". Ако не работят добре, те сами ше се оттеглят, или ще има основание да бъдат сменени. В противен случай ни чака хаос, мизерия и неописуеми страдания за обикновените хора. Що се отнася до Волен, само хората, които са го избрали имат право до го съдят. Останалите, ако желаят да се зъбят на собствените си избранници. Или на собствения си неуспешен избор.

 95. 95 Профил на dzmey
  dzmey
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Интелектуалци? Откога, създадените от ДС "Интеляктуалци" започнаха да изказват мнения , без да са им поискани; или пък някой им е натиснал бутона за "Интеляктуална" изява и са се разшавали да заработят заплатките, които няма как да получат за бездарните си изяви.
  Как да се обясни обрърщението им към президента на Герб - не би ли трябвало да го направят към народа!?

 96. 96 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 644 Неутрално

  [quote#84:"Константин"]Кат видиш какви са борците против комунизЪма ще се сетиш що не ни провървя капитализЪма. Биографиите на Евгений Дайнов, Кирил Маричков и Евгений Михайлов [/quote]

  Ми тоя
  http://www.youtube.com/watch?v=VnDm0lpanVk

  Разтурям колоквиума!
 97. 97 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  че Плевнелиев е единственият който не се държи все едно нищо не се случва

 98. 98 Профил на Gai-jin
  Gai-jin
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#43] от "keko2":

  Написаното в New Europе не може да е мерило за каквото и да е! Авторът/авторката с псевдоним Касандра е от България и материалите му/й не се отличават с безпристрастност. Фактът, че изданието е базирано в Белгия, не означава, че е на Европейския съюз, че споделя неговите виждания, а още по-малко че е обективно.
  ГЕРБ вероятно имат интерес от протестите, искат сигурно да се върнат на власт, но не смесвайте гневът на хората, породен от наглото и просташко поведение на властимащите, с политическите щения на един или друг нашенски политикан. Просеттите не са за власт, а за изчистване на властта от мръсотията, която я залива!

 99. 99 Профил на Граф фон Пърчевич
  Граф фон Пърчевич
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#78] от "Нели Ангелова":Това искат явно,но още не знаят члена в синьо ли ще е или в сиво и колко ще е голям.

  След пет пълни мандата на НС България ще прилича на пакистанска провинция.
 100. 100 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  Плевнелиев парите на олигарсите дойдоха от Пенсинните фондове на наште родители,които си заминаха твърде рано и съмнително!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK