Полицията задържа журналиста Найо Тицин, който беше с маска на Сидеров зад загражденията на парламента

Зад загражденията на парламента

© Юлия Лазарова

Зад загражденията на парламентаПолицията задържа журналиста Найо Тицин, който се разхождаше с усмирителна риза и маска на Волен Сидеров зад загражденията на Народното събрание. По-късно се оказа, че това е била акция, при която е искал да се направят кадри


"на извеждането на Волен Сидеров от парламента в усмирителна риза"


Според предварителната информация Тицин е влязъл зад загражденията с журналистическата си карта. Когато полицаите го задържаха, протестиращите се събраха към загражденията и започнаха да скандират "Пуснете го!" и "Хванете истинския".
Тицин беше отведен в будката на задния вход на парламента, откъдето обикновено влизат журналисти и други гости на парламента. Докато полицаите му сваляха обяснения, отвън чакащите го медии се шегуваха:


"Сега Волен Сидеров ще се появи с маска на Найо Тицин"


Полицията задържа журналиста Найо Тицин, който беше с маска на Сидеров зад загражденията на парламента

© Давид Джамбазов


В същото време отдолу от протестиращите пред парламента се чуваше: " Внимание, това е граждански арест."


След като Тицин излезе от будката, той разказа, че е бил разпитан от полицията и му е бил издаден протокол да не прикрива самоличността си с маски и качулки, да спазва обществения ред, и че няма да бъде арестуван.


Тицин след издаването на протокола от полицията

© Велислава Попова

Тицин след издаването на протокола от полицията


Найо Тицин благодари на журналистите и на полицаите, които са се държали приятелски и нормално с него. Той обясни, че целта на акцията му е била постигната - да има снимки и кадри как полицията извежда от парламента лидера на "Атака" Волен Сидеров вързан в усмирителна риза. (Вижте видео какво още разказа Тицин).


По думите му реакцията на полицията е била адекватна, защото е бил с маска в зоната за сигурност.


Полицията отвежда от парламента "Волен вързан"

© Юлия Лазарова

Полицията отвежда от парламента "Волен вързан"


Журналистът и продуцент Найо Тицин е един от постоянните участващи в протеста. Той документира случващото се в снимки и видео и често може да бъде забелязан качен върху стълба, която си носи за по-добра видимост. Тицин снимаше и първата блокада, която "Атака" организира около централата си в зоната на ул. "Г.С.Раковски".


Това е вторият път, в който слага маска на Сидеров, но за първи път го прави в зоната за сигурност. Преди няколко дни той стоеше на различни ключови места по пътя на шествието и стана един от най-коментираните и снимани хора на протеста.


Фотогалерия: Задържането на "усмирения Волен Сидеров" пред парламента >


Днес Тицин беше заедно с двете си дъщери, които го изчакаха да свърши акцията.


Когато се върна в долната част пред парламента, той беше посрещнат с овации от протестиращите.


Протоколът, издаден от полицията

© Найо Тицин

Протоколът, издаден от полицията


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK