Промените в изборните правила - утопии и реалности

Промените в изборните правила - утопии и реалности

© Георги КожухаровКакви?" "Колко?" и "Кога?"


Това са въпросите, на които ще се опита да отговори дискусия в Центъра за култура и дебат "Червената къща" във връзка с идеите за промяна на изборните правила. Събитието е в понеделник от 10 - 12 ч.


"Ще се обсъдят и възможните сценарии за процедура по обсъждане и приемане на промени в изборния кодекс, ще се изясни и въпросът защо 14 НПО-та не участват в обсъждането в парламентарна зала", става ясно от обявлението за дискусията, чието име е "Промените в изборните правила -  утопии и реалности". Разговорът ще се опита да изясни какви промени в Изборния кодекс предлага групата активисти и експерти, която отказа да обсъжда предложенията си с този парламент.
"Обсъждането ще има три главни теми, изложени от панелисти – "ролята на медиите", "начинът на излъчване на представители" и "изборна администрация".


Сред панелистите са Антоанета Цонева (Институт за развитие на публичната среда), Даниел Смилов (Център за либерални стратегии) и Ваня Нушева (Прозрачност без граници), Кристина Христова (Асоциация на европейските журналисти) и други. Боряна Димитрова (Алфа рисърч) ще даде контекста като опише очакванията на гражданите към промените в изборните правила. След това ще има свободна дискусия. Модератор е Деян Кюранов


От Червената къща приемат и "очаквания" на гражданите за промяна на изборните правила. "Извън интернет (офлайн): физически, в хартиен вариант, всеки може да пусне своите идеи или очаквания в картонена кутия, озаглавена "Гласуването има значение" на рецепцията на Червената къща – непрекъснато
- онлайн - интерактивно по време на стрийминга и непрекъснато на ([email protected])".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (37)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1247 Гневно

  ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ!!!! Задължителното гласуване , не е утопия , а реалност в една от най - стабилните финансово и развити икономически развити държави в Европа - АВСТРИЯ!!!!!! Да приемем политическият модел и най-вече ИЗБИРАТЕЛНАТА СИСТЕМА НА АВСТРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. 2 Профил на silent step
  silent step
  Рейтинг: 458 Неутрално


  До коментар [#1] от "kimba3":

  И като се въведе задължителното гласуване как ще се имунизират партиите срещу олгархичните кръгове, което е същината на проблема.

 3. 3 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#1] от "kimba3":

  Ние не можем да въведем задължително обучение, ти искаш задължително гласуване!
  По-добре да ограничим правото за гласуване на необразованите!
  Техните гласове са най лесно пазарувани, а решават начина на живот на образованите! Време е да се сложи край на болшивизма!

 4. 4 Профил на Cvetan Rusev
  Cvetan Rusev
  Рейтинг: 402 Неутрално

  просто трябва всеки гласоподавател да може да провери след месец или два онлайн как е отчетен неговия глас - не е необходимо нищо друго

 5. 5 Профил на bdr
  bdr
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#1] от "kimba3":


  [quote#1:"kimba3"]ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ!!!! Задължителното гласуване , не е утопия , а реалност в една от най - стабилните финансово и развити икономически развити държави в Европа [/quote]
  ГЪРЦИЯ

 6. 6 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 736 Неутрално

  [quote#1:"kimba3"]Задължителното гласуване , не е утопия , а реалност[/quote]

  За да има задължително гласуване, трябва да предвидиш много неща, включително хората, които са в някой друг град по работа в момента ( иначе им нарушаваш правото на придвижване, ако ги задължаваш да са на еди-коя-си-дата еди-къде-си или пък са на екскурзия ), освен това имаме пенсионери и инвалиди, които няма как да се придвижат до урните. За да проработи едно такова "задължително" гласуване трябва да е скрепено със санкция. Съответно трябва да се направи за ВСЕКИ да възможно да гласува - от мобилни секции, които да обикалят инвалиди ( а такива се сещаш колко има, особео по селата ) до... Освен това ако се докаже, че е нямало условия, а налож наказание ще се скъсат да те съдят. Минавали ли са ти тези неща през главата???? Колко струва и колко е удачно "задължителното" гласуване, или си мислиш щракаш си с пръст и е готово?

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 7. 7 Профил на vesel_patilanec
  vesel_patilanec
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#1] от "kimba3": ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ !!!! 8. 8 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 1094 Любопитно

  До коментар [#4] от "cecoce11":

  Ъъъъ и какво става с тайната на вота? Или както се гордяхме, че ни подслушват, защото няма какво да крием, да отпадне и тя, защото пак няма какво да крием?

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 9. 9 Профил на g1barko
  g1barko
  Рейтинг: 627 Весело

  [quote#2:"silent step"]как ще се имунизират партиите срещу олгархичните кръгове, което е същината на проблема[/quote]

  Че те вече са заразени Късно е за имунизация...

 10. 10 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3254 Неутрално

  Каквато и да е системата за гласуване трябва да има преференциален вот/при пропорционална с-ма/ с нисък праг и масово гласуване.Нека купуват цигани! Парите им ще са само социална помощ.Ако ви мързи да отидете да гласувате,нищо няма да помогне!Може би само онлайн гласуване.

 11. 11 Профил на vesel_patilanec
  vesel_patilanec
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#6] от "VivaLaMadness": За хората, които нямат обективна възможност да гласуват , като инвалиди или трудно подвижни, могат да бъдат освободени от задължението да гласуват.

 12. 12 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Оф, да не стане работата - "много баби, хилаво дете"!

  ура и да живей!!!
 13. 13 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1583 Неутрално

  До коментар [#1] от "kimba3":

  Какво точно решава това?
  Изборния закон е най-малкия проблем на страната. И съвсем погрешно му се обръща особено внимание. Единствения резултат на тези обсъждания е да се удължи властта на тази бандитска коалиция.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 14. 14 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 736 Неутрално

  [quote#11:"vesel_patilanec"]могат да бъдат освободени от задължението да гласуват.[/quote]

  А тези, които са в друг град, в болниците, в кома? Които са с наложена мярка за неотклонение? Ще има най-накрая около 150 категории изключения, и пак няма да се постигне целта си. А представи си ако налагаш наказание като санкция, колко дела ще се почнат, и най-вероятно ще се спечелят.

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 15. 15 Профил на Cvetan Rusev
  Cvetan Rusev
  Рейтинг: 402 Неутрално

  кой е казал нещо за отпадане на тайната ? До коментар [#8] от "baba_zozolana":

 16. 16 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Аз пък предлагам образователен ценз за гласуване. И изискването да е поне завършено основно образование - 7-ми клас, и то в България. Образованието е безплатно, така че това не е дискриминация. Освен това не е прецедент, има възрастов ценз - малолетни не могат да гласуват.

 17. 17 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1875 Неутрално

  [quote#3:"ПАСТОРА"]По-добр да ограничим правото за гласуване на необразованите! [/quote]Аз предлагам преди да влезе в стаичката за гласуване всеки да трябва да реши някоя проста задачка - примерно "Колко е 2 +2?". Само тези които познаят отговора от три пъти да могат да гласуват. Един вид като въпросите дето някои страници ги слагат за да се пазят от бот-ове. Смятам, че това значително ще ограничи вота за БСП.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 18. 18 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1875 Неутрално

  [quote#1:"kimba3"]Задължителното гласуване , не е утопия , а реалност в една от най - стабилните финансово и развити икономически развити държави в Европа - АВСТРИЯ![/quote]чел не до чел. Не е Австрия, а Австралия. Но, както и да е. За мен по-голям смисъл има вместо задължително гласуване да се даде данъчен кредит (примерно 20-30 лева) за гласувалите. Така интерес да гласуват ще имат хората, които плащат данъци, а не тези, които така или иначе гласуват (пенсионери и цигани).

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 19. 19 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#1] от "kimba3":

  Ами аз ще гласувам с празна бюлетина. Тогава каква е файдата че ще гласувам?

 20. 20 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#10] от "hodounski":

  Я отговорете на въпроса:Кой ще плаща на партиите по време на избори? кой плати на ГЕРБ през 2009 г. за такава мощна предизборна кампания, когато гербажиите не им се полагаха държавни субсидии. Аз знам как бе предложен и избран, примерно Даниел Георгиев -депутатът риба

 21. 21 Профил на vesel_patilanec
  vesel_patilanec
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#2] от "silent step": Тази имунизация може да се направи само от действаща СЪДЕБНА СИСТЕМА. Задулжителното гласуване ще ти реши въпроса, че с 15-20% твърд и кухоглав електорат може да управляваш.

 22. 22 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Промените в изборните правила са маньоври на превратаджиите !
  До болка позната история...

 23. 23 Профил на vesel_patilanec
  vesel_patilanec
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#14] от "VivaLaMadness": На последните Парламентарни избори имаше около 50% избирателна активност - останалите 50% да не би да са инвалиди, трудно подвижни , болни и т.н. ?

  Задулжителното гласуване ще е изключително неприятно за партиите с твърд електорат - БСП и ДПС.

 24. 24 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До коментар [#17] от "Nikolay UK":
  И защо само на БСП.
  Може и на ДПС - например като задължим всеки преди да влезе в стаичката да напише есе на тема "Опълченците на Шипка"
  Или да искаме нотариално заверена декларация от всеки, че няма да гласува за ГЕРБ.
  Алоо, "демократите"", направо да се приеме една точка в изборния кодекс - да се гласува за.......

 25. 25 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Разговорът ще се опита да изясни какви промени в Изборния кодекс предлага групата активисти и експерти, която отказа да обсъжда предложенията си с този парламент.
  .......................
  Нека все пак да напомним на организаторите, че промени в изборния кодекс може да приеме само НС, а не приятелска сбирка на либералстващи активисти. При условие, че са наясно с това, събитието цели единствено да бъде медийно обгрижено като част от протестите, а не да се постигне някаква практическа цел. Всъщност, нещо съвсем типично за лицата Антоанета Цонева и Даниел Смилов, които винаги търсят ефектност на изявите си, но не и ефективност.

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 26. 26 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#8] от "baba_zozolana":
  Абе важно е да се говори, дори най-големите глупости днес минават за "крисиви и интелигентни". Дотам стига потенциала на нацията или поне на по-шумната част от него.

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 27. 27 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 736 Неутрално

  [quote#23:"vesel_patilanec"]останалите 50% да не би да са инвалиди, трудно подвижни , болни и т.н. ? [/quote]

  Не, но всеки трябва да има право да избира - да гласува или не. Аз не бих се чувствал с чиста съвест, ако примерно съм задължен да избера Боко или Станишев и да гласувам за някого от двамата.

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 28. 28 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3254 Неутрално

  До коментар [#19] от "stoicho2":

  “файдата“ е само за теб. Ако не си го разбрал,нямакакво да ти се обяснява.

 29. 29 Профил на СВОБОДЕН
  СВОБОДЕН
  Рейтинг: 515 Неутрално

  НАЛУДНИТЕ БЪЛНУВАНИЯ ЗА НКАКЪВ ГРАЖДАНСКИ КОНТРОЛ , ДОКАЗВАТ ЧЕ НИКОЙ НЕ ВЯРВА НА "ИЗБОРИТЕ".
  ТА НАЛИ ТОЧНО ТЕ СА ГРАЖДАНСКИЯТ КОНТРОЛ.
  ЛИГИТИМИРАЙТЕ С ПОДПИСА СИ ФАЛШИФИКАЦИЯТА А ПОСЛЕ ПЛАЧЕТЕ ЗА КОНТРОЛ 4 г.
  БОЙКОТЪТ Е ВАШЕТО ОРЪЖИЕ ,БЪЛГАРИ .
  ТОГАВА И ЕВРОПА МОЖЕ ДА СЕ ЗАМИСЛИ ДАЛИ ДА ГОВОРИ С НЯКОЙ "ИЗБРАН" С 15 % АКТИВНОСТ.
  С КОЯТО МНОГО СИЛНО ЩЕ ГИ УДАРИТЕ ПО СУБСИДИЯТА . ИНАЧЕ ЩЕ ОСТАНАТ ГЛУХИ .!!!!!!!!!!
  ИЗПОЛЗВАЙТЕ ВРЪЗКАТА ,ПОДПИСИ - ПАРИ .!!!!!!!!!!!!

  СВОБОДЕН
 30. 30 Профил на СВОБОДЕН
  СВОБОДЕН
  Рейтинг: 515 Неутрално

  ДО ПРЕЗИДЕНТА ,ПАРЛАМЕНТА ,НАРОДА 05/03/2013 - 14:17 САМО АКО НАПРАВЯТ НЕВЪЗМОЖНА ПОДМЯНАТА НА РЕЗУЛТАТА В КOМИСИИТЕ ,ЩЕ ГЛАСУВАМЕ.,ТОВА МОЖЕ ДА СТАНЕ КАТО :
  БЮЛЕТИНИТЕ СА С НОМЕРА ВПИСАНИ В ПРОТОКОЛА , КОЙТО СЪЩО Е С НОМЕР , ВПИСАН В ОБЩ. ПРОТОКОЛ , А НЕГОВИЯТ ВПИСАН В ЦЕНТРАЛНИЯТ И 100% - на ОТЧЕТНОСТ. САМОВПИСВАНЕ НА ДАННИТЕ СИ В ПАРАЛЕЛЕН СПИСЪК НА ГЛАСУВАЛИТЕ. БЮЛЕТИНА КАТО ТОТО ФИШ . СЕКТОР 1. ИЗБИРАШ ПАРТИЯ , СЕК. 2, ЛИЧНОСТ БЕЗ % . СЕК . 3 . НЕЗАВИСИМИ - ГРАЖДАНСКА ЛИСТА - НАЦИОНАЛНА . ВЛИЗАТ САМО ИЗБРАНИТЕ , БЕЗ РАЗПРЕДЕЛЯНЕ НА НЕГЛАСУВАЛИТЕ. Т. Е. 50 % , 120 ДЕПУТАТИ. ТОВА Е. АМА НЕМА ДА ГО ПОЗВОЛЯТ. ТАКА ЧЕ , БОЙКОТ БЪЛГAРИ.!!!!!!!!!!!!!!!!

  В БЪЛГАРИЯ НИКОЙ , НИКОГА , НИКОГО НЕ Е ИЗБИРАЛ И ТАКА ЩЕ БЪДЕ ДОКАТО ПАЛИМ СЕБЕ СИ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ПОДПИСА ВИ УЛЕСНЯВА ФАЛШИФИКАЦИЯТА.

  НЕ УЧАСТВАЙТЕ ВЪВ ФАЛШИФИКАЦИЯТА "ИЗБОРИ".

  НЕКА МАЛКО "ОБЕДНЕЯТ" ,МИЛИТЕ.!!!!!!!!!!!

  СВОБОДЕН
 31. 31 Профил на СВОБОДЕН
  СВОБОДЕН
  Рейтинг: 515 Неутрално

  ЗАКОН ЗА НЕВЪЗМОЖНА ПОДМЯНАТА НА РЕЗУЛТАТА В КОМИСИИТЕ.,ТОВА МОЖЕ ДА СТАНЕ КАТО :
  БЮЛЕТИНИТЕ СА С НОМЕРА ВПИСАНИ В ПРОТОКОЛА , КОЙТО СЪЩО Е С НОМЕР , ВПИСАН В ОБЩ. ПРОТОКОЛ , А НЕГОВИЯТ ВПИСАН В ЦЕНТРАЛНИЯТ И 100%-на ОТЧЕТНОСТ. САМОВПИСВАНЕ НА ДАННИТЕ СИ В ПАРАЛЕЛЕН СПИСЪК НА ГЛАСУВАЛИТЕ....БЮЛЕТИНА КАТО ТОТО ФИШ . СЕКТОР 1. ИЗБИРАШ ПАРТИЯ , СЕК. 2, ЛИЧНОСТ БЕЗ % . СЕК . 3 . НЕЗАВИСИМИ - ГРАЖДАНСКА ЛИСТА - НАЦИОНАЛНА . КОМИСИЯТА ВПИСВА САМО НЕИЗПОЛЗВАНИТЕ БЮЛЕТИНИ ПО НОМЕРА . ИСТИНСКОТО БРОЕНЕ , ЕЛЕКТРОННО , СТАВА КАКТО В ТОТОТО ЦЕНТРОЛНО . ВЛИЗАТ САМО ИЗБРАНИТЕ , БЕЗ РАЗПРЕДЕЛЯНЕ НА НЕГЛАСУВАЛИТЕ. Т. Е. 50 % , 120 ДЕПУТАТИ. ТОВА E .!!!!!!!

  А ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ , САМО АКО СЕ ПРЕМАХНЕ СУБСИДИЯТА .

  ГЛАСУВАТ САМО БЪЛГАРИТЕ = БЪЛ. ПОДАНИЦИ = БЪЛ. ГРАЖДАНИ .

  Т. Е. ,С ЕДИНСТВЕНО БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТ .!!!!!!!!!!!!!
  ПО ПОСТОЯНЕН АДРЕС ,БЕЗ ВСЯКАКВИ ДОПИСВАНИЯ И РАЗНИ БЕЛЕЖКИ.!!!!!!!!!!!!

  ТОВА Е ЗАКОНЪТ ЗА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ДАЛ СЪМ ГО БЕЗПЛАТНО ПРЕДИ 10 г.

  ГЛАСУВАНЕ ЗА 5 минути И РАЗПУСКАНЕ НА СБИРОТЪКА .!!!!!!!!!!!!

  СВОБОДЕН
 32. 32 Профил на СВОБОДЕН
  СВОБОДЕН
  Рейтинг: 515 Неутрално

  ОТГОВОРЕТЕ СИ ЗАЩО .???

  СЕ ПЕЧАТАТ И ВНАСЯТ ТРОЙНО ПОВЕЧЕ БЮЛЕТИНИ ОТ БРОЯ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ И КАКВО СТАВА С НЕИЗПОЛЗВАНИТЕ ПРИ 30 - 40 % ГЛАСУВАЛИ.????

  ЗАЩО СА ВПИСАНИ ВСИЧКИ ДАННИ И САМО ЕДИН ПОДПИС ТЕ ПРАВИ ГЛАСУВАЛ .???

  И ЗАЩО НЕ БЕШЕ НАПРАВЕНА НЕВЪЗМОЖНА ФАЛШИФИКАЦИЯТА С КОЕТО СТАВАТ НЕНУЖНИ ВСИЧКИ ТИЯ МАНЕВРИ С КОМИСИИ НАБЛЮДАТЕЛИ , КОТРОЛЬОРИ ,БОРДОВЕ , ВСЕ ЛАПАЧИ НА НАРОДНАТА ПАРА .

  НЕ ИМ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ ,НЕ УЧАСТВАЙТЕ В ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО "ИЗБОРИ" ,ЗА ДА ВИ КАЗВАТ ЧЕ СТЕ ГИ ИЗБРАЛИ ,СЛЕД КАТО НЕ СТЕ .

  НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАКВА БЮЛЕТИНА ЩЕ ПУСНЕТЕ .
  ТЕ СА СЕ НАРЕДИЛИ ВЕЧЕ .

  НАЛИ ЗНАЕТЕ ЧЕ ПАРИЧКИ ЩЕ ТЕКАТ И КЪМ "ЗАГУБИЛИТЕ" .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ГУБЯТ САМО НОРМАЛНИТЕ БЪЛГАРИ .

  БОЙКОТ БЪЛГАРИ ,ВСЕКИ ПОДИС ИМ ГЛАСУВА ДОХОД ОТ ВАШИЯ ДЖОБ ,МИЛИОНИ .!!!!!!!!!!!!!!!! БЪЛГАРИНО СЪБУДИ СЕ.!!!!!!!!!

  СВОБОДЕН
 33. 33 Профил на СВОБОДЕН
  СВОБОДЕН
  Рейтинг: 515 Неутрално

  ЗАДАЧА ЕДИНСТВЕНА НА СЪБРАНИЕТО .

  ЗАКОН ЗА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ ( НЕВЪЗМОЖНА НИКАКВА ФАЛШИФИКАЦИЯ) . КОНТРОЛ НАД ВСЕКИ ПРОТОКОЛ И БЮЛЕТИНА ,КАТО ДИАМАНТИ .

  И ВЕДНАГА НА ИЗБОРИ.

  ПРЕМАХВАНЕ НА МОДИФИЦИРАНИЯТ ЧЛЕН ПЪРВИ :
  "ПАРЛАМЕНТАРНО ПРЕДСТАВЕНИ"
  "ОСНОВНИ" И Т. Н.
  ТОВА ДЕЛЕНИЕ ПРИ ИЗБОРИ Е НЕЗАКОННО.!!!!!!!
  ВСИЧКИ ТРЪГВАТ ОТ ЕДИН СТАРТ И ЕДНА ПИСТА.

  СВОБОДЕН
 34. 34 Профил на ЧеГоБараш
  ЧеГоБараш
  Рейтинг: 526 Неутрално

  До коментар [#1] от "kimba3":

  Това е изхода, но е твърде неудобен за парламентарно представените партии!

 35. 35 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  До коментар [#13] от "Цецо":
  Какво точно решава това?
  Изборния закон е най-малкия проблем на страната. И съвсем погрешно му се обръща особено внимание."

  -Умничкото ни президентче ли ти каза така да кажеш?!

 36. 36 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1247 Разстроено

  До #17- Nikolay UK- Личи си , че не живееш в България!!! Ромляните могат да смятат , но не могат да четат и пишат!!! Колкото до скачащите срещу задължителното гласуване , търсейки под вола теле с намиращи се в болници , в чужбина и будна кома гласоподаватели. Аз казах , да се вземе изборният закон на Австрия 1:1 !!!! Там всичко педантично е предвидено!!!!! Колкото до "нестабилната" Гърция!!! Що не направят един референдум , да се установят гръцките минимални пенсии , заплати , социални помощи , болнични и всякакви техни привилегии у нас?????? Защото минималната работна залата за младежи в Гърция до 25 години е 510 евро!!!!!!!!!! Кой не би искал в България да получава МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ОТ 1000 ЛЕВА??? Ми те ченгетата в България , дето мрат като мухи по митингите, не получавят 1000 лева заплати!!!!!Кой не би искал в България да получава минимална пенсия от 386 евро??? Ами , че това е около 770 лева, или колкото е максималната енсия днес у нас!!! Да им имахне "нестабилността" на гърците , с нашите минимални 310 левови заплати и 150 левови пенсии!!!!!!

 37. 37 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1247 Разстроено

  До # 27- Viva La Madnes - Ми гласувай с невалидна бюлетина, но гласувай!!! Не можеш да се ползваш само от привилегиите на демокрацията!!! Във всяко едно общество , всеки един индивид , освен права , има и ЗАДЪЛЖЕНИЯ!!!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK