Реформаторският блок представи общ документ с "12 начала на обединение"

Водачите на преговорните групи от петте партии в Реформаторския блок. Отляво надясно: Секретарят на ДБГ Йонко Грозев, лидерът на "Синьо единство" Христо Панчугов, зам.-председателят на ДСБ Петър Москов, Андрей Ковачев от "Зелените" и Корман Исмаилов, председател на "Народна партия - Свобода и достойнство"

© Юлия Лазарова

Водачите на преговорните групи от петте партии в Реформаторския блок. Отляво надясно: Секретарят на ДБГ Йонко Грозев, лидерът на "Синьо единство" Христо Панчугов, зам.-председателят на ДСБ Петър Москов, Андрей Ковачев от "Зелените" и Корман Исмаилов, председател на "Народна партия - Свобода и достойнство"Нови изборни правила, прозрачност при финансирането на партиите, освобождаване на съда и прокуратурата от политически, олигархични и мафиотски зависимости. Това са някои от общите принципи, които представиха на пресконференция петте партии от т.нар. Реформаторски блок – ДСБ, "Движение България на гражданите" (ДБГ), "Свобода и достойнство", "Синьо единство" и "Зелените".


В общ документ, озаглавен "Начала на обединение на реформаторския блок", формациите заявяват готовност за изграждане на "отворен формат от политически партии, неправителствени организации и активни граждани." "Началата" са 12 принципа, необходими за изграждането на "стабилна и модерна обществена среда".


"Това, което искаме да направим с реформаторския блок, е много повече от поредното обединение на дясното", заяви на пресконференцията зам.-председателят на ДСБ Петър Москов, цитиран от Би Ти Ви.
"Нашето разбиране е, че в момента има ясна разделителна линия между партиите в Народното събрание и тези отвън", допълни го секретарят на ДБГ Йонко Грозев. "Парламентарните не могат да решат тежките и сериозни проблеми, пред които е изправена България - мафиотизиране и нефункциониране на държавните институции. Те осъществиха този модел на мафиотизирано управление. Днес слагаме разделителната линия между нас и тях и това ни обединява в този реформаторски блок", продължи той.


Грозев добави, че се провеждат активни разговори и с неправителствени организации. Имаме тяхната готовност и желание да ни предоставят експертизата и енергията си, каза той.


На въпрос за ролята на СДС в обединението от "Синьо единство" отговориха, че очакват от новия председател Божидар Лукарски, който вчера изяви готовност да говори с десните партии извън парламента, да осъществи промяната в СДС и така да заслужи доверие. "Изграждаме ясна и широка платформа какво да случи в България и искаме да приобщим неправителстевния сектор", каза Андрей Ковачев от "Зелените", цитиран в прессъобщението на ДБГ. "Искаме избори, за да си отиде това правителство и България да тръгне напред", добави той.


На въпрос за твърденията на Бойко Борисов, че Цветан Василев и Иван Костов готвят общ десен проект, Петър Москов от ДСБ отрече и допълни, че "Франкенщайнът около КТБ е дело на ГЕРБ". " Кога Борисов е себе си – когато каза, че ще се прегърне с всеки от нас като представители на 5-те политически партии от обединението, или днес, когато казва, че сме маши на Цветан Василев? Човек трябва да може да поддържа консистентно поведение поне няколко дни, ако иска да е политик", заяви Москов.


Според Йонко Грозев Борисов демонстрирал мафиотски тип поведение с това си изказване - "първо удряш, после предлагаш мир". "Борисов се опитва да раздели участниците в обединението, като хвърля обвинения върху ДСБ, за да гледат останалите партньори подозрително на тях - като на троянски кон. Не, Борисов няма да успее с този си подход", настоя Грозев.

Коментари (428)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1744 Весело

  Ето ги и тях:

  1. Нови изборни правила, гарантиращи честни избори.
  2. Прозрачност и публичен контрол при финансирането на партиите. Целево финансиране, гарантиращо конкурентност и политическо представителство на българските граждани.
  3. Освобождаване на съда, прокуратурата и полицията от политически, мафиотски и олигархични зависимости.
  4. Безкомпромисно преследавне и наказание на корумпираните и злоупотребилите с власт.
  5. Изваждане на регулаторните органи от зависимостите им от корпоративните и политически итереси.
  6. Прилагане на стриктни антимонополните правила за защита на конкуренцията, свободната инициатива и интересите на потребителите.
  7. Равни възможности и честна конкуренция в обществените поръчки. Ново законодателство, гарантиращо изваждането на мафията от тях.
  8. Деполитизиране на държавната администрация и персонална отговорност от държавните служители. Премахване на партийните и роднински назначения.
  9. Включване на инструментите на пряката демокрация и гражданския контрол при вземането и изпълнението на решения на централно и местно ниво.
  10. Остро противодействие на опитите за разделение на българската нация и противопоставяне на етнически или религиозен принцип.
  11. Премахване на медийните монополи и прозрачност на медийната собственост, като гаранция за свободата на словото.
  12. Опазване на българската природа и богатствата й чрез стриктно ново законодателство.


  Адски ми е интересно, кое ще се яви като проблем на герберастокомуниадата

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 2. 2 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  Браво! Смислени думи и дела! Включително и коментарите по повод нападките в "стил БСП" на Боко.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 3. 3 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4270 Неутрално

  [quote#1:"Тони!"]Адски ми е интересно, кое ще се яви като проблем на герберастокомуниадата...[/quote]

  След тази заявка всякакви проблеми между гербери и комунисти ще отпаднат от само себе си.

  Като еднояйчни близнаци ще се познаят, па ще плеснат с ръце да се прегърнат.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 4. 4 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 696 Неутрално

  В интерес на истината Баце заяви, че ще се мазни на СДС за обединение.
  Иначе много ми е интересно партията на Касим Дал и "Зелените" от кога станаха десни.

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 5. 5 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 516 Неутрално


  "Интерес към новото обединение имало от НДСВ и БЗНС, призна Корман Исмаилов от "Свобода и достойнство". Исмаилов не изключи варианта при едни извънредни избори партиите от блока да се явят заедно на избори, докато Андрей Ковачев от "Зелените" обясни, че целта на създаването на блока не е явяване на избори. "
  http://dnes.dir.bg/news/izbori-reformatorski-blok-14373258?nt=4

  Блок който няма да се явява заедно на избори???????
  Дневник поради що спестихте тази ДРЕБНА подробност?

 6. 6 Профил на papadok
  papadok
  Рейтинг: 638 Неутрално
 7. 7 Профил на Ab.Inferis
  Ab.Inferis
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Браво, очевидно има развитие вдясно. Достигнали са вече до общ документ, който на пръв поглед изглежда доста изчистен и сериозен. За всяко истинско нещо се изисква време да бъде създадено почтено и ето с какво са се занимавали вдясно - с общ програмен документ. Тоест обединението не е с цел просто да се влезе в парламентана вълната на народното удоволствие, а да се заяви програмна цел, средства и политика. Развитието е добро!! Което неминуемо ще засили нападките от страна на БСП и нейните креатури към реформаторския блок. Доволен съм!!! Добро развитие с добра скорост. (искам да видя платените коментиращи тук какво ще кажат - кой с подигравка, кой просто с псувни, кой с "всички са маскари" ...

  ...And Justice for All
 8. 8 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#1:"Тони!"]Адски ми е интересно, кое ще се яви като проблем на герберастокомуниадата [/quote]

  АЗ не съм нито гробаджия нито мутра нито комунис, та за тва най-притеснителната ''точка'' е един червен номенклатурен кадър, който е в този блок...сграда...метрополис, или както там се нарича......Още не мога да повярвам, че уж антикомунистите се сдушиха с номенклатурчиците.......
  Ама нали знаеш, няма вечни врагове, а само интереси.....Явно интересът на антикомунистите минава през номенклатурните кадри....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 9. 9 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Весело

  [quote#6:"papadok"]Закон за лустрация?[/quote]


  Не може....единия блокаджия е от номенклатурата.....Сори.....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 10. 10 Профил на Ab.Inferis
  Ab.Inferis
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#6:"papadok"]Закон за лустрация? [/quote]

  не може да бъде приет закон за лустрация, за съжаление, защото противоречи на европейските норми. Европейският съюз се произнесе по случая и го обяви за незаконен. Прекалено е късно - такъв закон трябваше да се приеме И ВЪВЕДЕ в действие през 1989, сега е прекалено късно , за жалост. А и вече в общи линии се знае кой кой е и кой му плаща.

  ...And Justice for All
 11. 11 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 629 Неутрално

  До коментар [#1] от "Тони!":

  Това сериозно ли? Сладки приказки за малки деца...

 12. 12 Профил на Ab.Inferis
  Ab.Inferis
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#9:"ARRI"]Не може....единия блокаджия е от номенклатурата.....Сори..... [/quote]

  ясно, ти си от тези, които се опитват да омаскарят.
  А НЕ МОЖЕ, защото е против европейските норми такъв закон.
  Но ти си продължавай в опитите да омаскариш. ясен си. все пак не е първия твой коментар , който виждам.

  ...And Justice for All
 13. 13 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Умряла работа е този реформаторски блок, но от някъде нещо трябва да се започне, нещо трябва да се прави...

 14. 14
  SS
  Рейтинг: 3176 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 15. 15 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  Могат да се напишат много и все хубави пожелания, според мен обаче, ако не изчистят собствените си редици от комунисти, няма да спечелят доверието на хората.

 16. 16 Профил на bezrazlichen
  bezrazlichen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Почти всички извънпарламентарни партии се правят, че не забелязват какво става в Бг. Както се изрази някой, "отрязян им е езика". Тези тук досега къде бяха? Не че не ги знам, но досега не се забелязваха. Аз живея в провинцията, в село. Въпросът се формулира съвсем простичко: Какво ще направят, за да ги научи някой в Н-ското село? И какво ще направят, за да не настроят гражданите с/у себе си? Горните 12 точки ги пишете мъртвородени, първо трябва работа, после изявления.

 17. 17 Профил на starez
  starez
  Рейтинг: 637 Неутрално

  До коментар [#1] от "Тони!":

  И кой ще ги изработи и внедри тези правила? Нелигитимното събрание ли или митинга?Значи това събрание е лошо, но ще прави правила.ДСБ направо ми скриха: Шапката:Народното събрание е нелигитимно,но ще приема закони?????

 18. 18 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Тия, щом не са ме поканили, нема им провърви...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 19. 19 Профил на Ab.Inferis
  Ab.Inferis
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#11:"blaf"]Това сериозно ли? Сладки приказки за малки деца... [/quote]

  и ти си ясен - ти си от тези, които се опитват да се подиграват в стил "нищо сериозно няма"

  ...And Justice for All
 20. 20 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1137 Любопитно

  Меглена Кунева, Даниел Вълчев, Прошко Прошков, Найден Зеленогорски, Атанас Атанасов, Иван Костов, Надежда Нейнски, Касим Дал, Корман Исмаилов...

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 21. 21 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Нека никой не таи в себе си и нотка песимизъм.Тези млади хора не са обременени с партийната дисциплина формирана десетилетия във старите апаратчици .За това и именуват този десен реформаторски БЛОК ,а не КОАЛИЦИЯ.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 22. 22 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1443 Весело

  На Костов винаги съм му викал или паткана , или "Бумагата".
  Все всичко на хартия, уж черно на бяло, но не иска да мръдне от листа бе, не се отлепя.
  Нещо като гримиран труп в ковчег,
  аха да стане и да каже: "Добър ден!", ама не.
  Лежи си със скръстени ръце и единственото , което може все още да направи е да изпуска газове от червата и да се надува, издавайки все по-нетърпима миризма !!!

  nemo malus felix, minime corruptor.
 23. Мара доде се наткова, подмие и се надрънди и тупурдията отминала.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 24. 24 Профил на Граф Влад Задунайски - semper idem
  *****
  Любопитно

  До коментар [#18] от "Γαλλα":

  Галка,как беше девизът:

  Щом Животът е против мене,тежко му на Живота!

 25. 25 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2074 Весело

  [quote#4:"Rhetor"]Иначе много ми е интересно партията на Касим Дал и "Зелените" от кога станаха десни.[/quote]

  До коментар [#4] от "Rhetor":

  Колега нещо не си разбрал. Но понеже те уважавам като събеседник ще ти го напиша бавно:
  Р-Е-Ф-О-Р-М-А-Т-О-Р-С-К-И блок, а не ДЕСЕН.
  И разбира се че е срещу БКП (ГЕРБ/БСП).

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Подписано споразумение има ли, предизборно, следизборно...? Нова партия ли , коалиция ли...?
  Декларацията е ок, всичко е съвсем приемливо, но ОБЕДИНЕНИЕ има ли?
  Другото малко почва да звучи като, иска ми се майко, сега ми иска , много ми с е иска, ама не ми стиска.

 28. 28 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2043 Неутрално

  Правете разлика между блок и предизборна коалиция. Надявам се да има развитие.

 29. 29 Профил на ARIST
  ARIST
  Рейтинг: 466 Неутрално

  България има отчаяна нужда това да проработи! Дано този път най-после да има за кого да гласувам, без да ми се налага да избирам по-малкото зло!

 30. 30 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 867 Неутрално

  Гледам и новия на СДС се гласи за покана....

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 31. 31 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 2034 Неутрално

  С нетърпение очаквам да се намалят бюджетно финансираните структури поне с 2/3. Да се забрани повече от един член от семейство да работи на бюджетна длъжност.

 32. 32 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#12] от "Ab.Inferis":

  Ми тя пръмова си ви маскари бре, а не АЗ ...... От къде го изровихте тоз червен призрак идея си нямам, ама ви играе сечено....Уж антикомунисти, пък си тарашуват из гащите с номенклатурчици....ХАХААААХАААААА ..... вЕрваме ви....!!!

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 33. 33 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2074 Любопитно

  [quote#13:"00222"]Умряла работа е този реформаторски блок, но от някъде нещо трябва да се започне, нещо трябва да се прави...[/quote]

  До коментар [#13] от "00222":

  Щом като е умряла работа ти защо се хабиш изобщо да пишеш коментари под тази тема или на теб ти плащат на бр., а?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 34. 34 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Най-после нещо разумно. СДС къде са в тази картинка?

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 35. Сега... тази измислена нова квазимодо коалиция си пъха паричките на онази прословута банка на мустака в джоба и се радва обаче като дойде време да редят листите ще се хванат за гушите и ще се изпокарат.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 36. 36 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4270 Неутрално

  [quote#26:"Wornoxmaniak"]Мустака много щедър, бе? Маварчето е приело парите на коленца.[/quote]

  Разбира се, че "младежкото движение" веднага подхвана лъжите на Боса.

  Дано поне добре да ви плащат, лузъри...

  Какво стана, протестът вече не ви влече, а?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 37. 37 Профил на bezrazlichen
  bezrazlichen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  [quote#26:"Wornoxmaniak"]Мустака много щедър, бе? Маварчето е приело парите на коленца.[/quote]
  +++++++++++++++++++++

 38. 38 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2200 Весело

  -Като видях, кои са старите "труженички", та ми стана ясно, колко нов, ще е "новият" бардак !

 39. 39 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  [quote#24:"Граф Влад Задунайски-semper idem"]Щом Животът е против мене,тежко му на Живота![/quote]

  Кофтито е, че много хора разчитат на нас, без да го знаят...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на zippie
  zippie
  Рейтинг: 466 Любопитно

  Успех на блока и дано да намреят общ език за по-дълго време, че да не стане "Сговорна дружина - слепи ги ражда".

 43. 43 Профил на Ab.Inferis
  Ab.Inferis
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#5:"olly"]Андрей Ковачев от "Зелените" обясни, че целта на създаването на блока не е явяване на избори.[/quote]

  точно така, думите, всеки едни думи, на всеки един говорител могат да бъдат тълкувани по хиляди начини. Разбира се , че целта на създаването на блока не е явяване на избори. Искал е да каже, НЕ САМО ЯВЯВАНЕ НА ИЗБОРИ. все пак Андрей Ковачев не е Цицерон или друг от великите оратори и му липсва крайна яснота. Но важното и ясното е, че блокът се прицелва НЕ ПРОСТО В ЯВЯВАНЕ НА ИЗБОРИ! Тълкувай го като завка за решителна роля в политиката. Да не издребняваме в търсенето на недостатъци в изказа.

  ...And Justice for All
 44. 44 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 867 Весело

  До коментар [#18] от "Γαλλα":

  абе, гледам и мен те са поканили, та може да им провърви. аз за когото гласувам, все или не печели или не влиза в парламента

  може би пък да не гласувам за тях, ако искам да ги подкрепя... знам ли вече...

 45. 45 Профил на c.m.
  c.m.
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Още от самото начало Иван Костов играе много странна роля.

  Първото правителство след Луканов беше изцяло съставено под негов контрол и този на службите. Основната му задача беше да успокои взривната обстановка след купонната зима на Луканов и да замете следите на големите кражби. Финансовият министър в правителството на Д.Попов имаше ключова роля в това отношение и се справи "блестящо". Това беше както знаем Иван Костов, Луканов трябва да е имал огромно доверие в него, за да го сложи на този пост и не се е излъгал - всичките му далавери със задграничните дружества и митичните куфарчета бяха надеждно покрити.

  После когато комунистите отново катастрофираха през 1997г имаше народен гняв, обрани банки, изнесено зърно и пак Иван Костов се появи на сцената. В резултат нямаше виновни за обраните банки и изнесеното зърно, биячите на народа от 10ти януари не можаха да бъдат установени и никой не беше наказан. Започнатата от Виденов Разбойническо-Мениджърска Приватизация беше доведена до успешен край. На практика се появи едно синьо БКП, което плюеше червеното БКП, но действията му не се отличаваха много, само дето вместо Русия си избра другия голям брат. Получи се добре замислената тракачка - двете БКП-та да се плюят и ошашавеният българин да прехвърля властта ту на едните ту на другите.

  Само че дясно-мислещите хора се усетиха и започнаха да се отдръпват от Иван Костов, тогава дойде царят. Ако Костов се беше съгласил на коалиция с царя, както му беше предложено, щеше да се получи силно дясно правителство и комунистите трайно щяха да се отделят от властта. Само че тогава функцията на Костов се смени - вместо да покрива оплескания задник на комунистите, той раздели дясно мислещите хора на противопоставящи се лагери и се случиха управленията на двойната и тройна коалиция.

  Когато дойде Б. Борисов и комунистите се видяха наистина притиснати, Иван Костов отново отхвърли предложената коалиция и продължи с това разбиване на дясното. В края на мандата когато комунистите хвърлиха всички сили, Иван Костов направо се присъедини към тях в атаките срещу Борисов. В резултат голяма част от дясно мислещите не са представени в парламента, а комунистите пак управляват с малка част от гласовете на избирателите.

  Като виждам как през последната година всички действия на Иван Костов са активно насочени срещу ГЕРБ, напълно е възможно да е станал ортак и с Цветан Василев за финансиране на нова "автентична десница". Със сигурност комунистите ще се опитат да сложат по един или друг начин ръка на тази зараждаща се "нова десница". Иван Костов знае как се прави това, нищо чудно да използват опита му.

  За мен един лакмус дали са успели или не ще е отношението на "новата десница" към ГЕРБ. Ако се формира нова, антагонистична на ГЕРБ партия, значи комунистите са успели да си направят "дясна" партия под техен контрол. ГЕРБ правеше реални стъпки за отделяне на червената мафия от властта, за това е тази бясна ненавист от червените. Единственият начин комунистите да останат да властват за дълго напред е да се противопоставят дясномислещите хора, както става през повечето от последните 23 години и те ще се опитат да го направят.

 46. 46 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2074 Любопитно

  [quote#20:"Югозомби (цензуриран от "Икономедиа""]Меглена Кунева, Даниел Вълчев, Прошко Прошков, Найден Зеленогорски, Атанас Атанасов, Иван Костов, Надежда Нейнски, Касим Дал, Корман Исмаилов...[/quote]

  До коментар [#20] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  На теб нали не ти пука, ти си за ГейБРето и тези тъкмо няма да влязат в парламента и да ви "мътят водата", нали?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 47. 47 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3838 Неутрално

  [quote#4:"Rhetor"]Иначе много ми е интересно партията на Касим Дал и "Зелените" от кога станаха десни.[/quote]
  В заглавието пише - "Реформаторски блок". Къде видя десни?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 48. 48 Профил на starez
  starez
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Много хубави правила, остава да ги видим наистина в живота на обществото.Искам да видя и кой ще ги въведе в новото Народно събрание. Много ми станаха разочарованията.Не ми се ходи на избори.

 49. 49 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Весело

  [quote#29:"ARIST"]България има отчаяна нужда това да проработи! Дано този път най-после да има за кого да гласувам, без да ми се налага да избирам по-малкото зло![/quote]


  Ако от този турлю гювеч в който има и номенклатурчик и агент на турските служби(корман исмаилов) и камара още будалартии не си избереш за кого да гласуваш, направо тури му пепел и на политиците и на политиката у България.....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 50. 50 Профил на Россприматрезил
  Россприматрезил
  Рейтинг: 637 Любопитно

  Меглена Кунева срещу свекъра и съпруга си ли ще се бори?!

  WWW . ДЕНьГИ .ru.net
 51. 51 Профил на Ab.Inferis
  Ab.Inferis
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#36:"Norman Granz"]Какво стана, протестът вече не ви влече, а? [/quote]

  страх ги е просто, БСП вижда откъде идва опасността и е пренасочила действията на тези вагабонти, мекерета, 222 кенефа и т.н. да плюят дясното )) Лузъриии ))

  ...And Justice for All
 52. 52 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1744 Неутрално

  До коментар [#11] от "blaf":


  До коментар [#17] от "starez":


  До коментар [#14] от "SS":  Конкретика - нулева.  До коментар [#41] от "Wornoxmaniak":
  я кажи как е в ролята на зарязаната мома? А за Кунева, можеш да питаш Боце, бяха си съпартийци дълго време. В случая, тя е в оставка, ако случайно си забравил.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 53. 53 Профил на zippie
  zippie
  Рейтинг: 466 Любопитно

  Дванадесет начала или http://www.imdb.com/title/tt0114746/ ?
  Времето ще покаже ...

 54. 54 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#1] от "Тони!":


  Не приемам сериозно общи формулировки с безличното "освобождаване", "преследване","прилгане", включване", "премахване", "опазване" и т.н.
  Общи приказки, които всеки от нас може да напише на прима виста.
  Подобни програми не се пишат на коляно с принос на случайно присъстващи хора.

 55. 55 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2074 Весело

  [quote#26:"Wornoxmaniak"]Мустака много щедър, бе? Маварчето е приело парите на коленца.[/quote]

  До коментар [#26] от "Wornoxmaniak":

  Ех Козарев, много сте бързи гейберастите. Вчера Боцко каза за партията на мустакатия и от днес е новата ви мантра. Готови сте за будистки свещеници.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 56. 56 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  [quote#44:"ridiculous"]може би пък да не гласувам за тях, ако искам да ги подкрепя... знам ли вече...[/quote]

  Станахме луди, за кого да гласуваме...следващия път ше мълча като ремсистка...и се надам, некои да дое да ме изнасили...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 57. 57 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 469 Неутрално

  Цялата работа лъха на безпринципност. Задават се избори и едни хора на всяка цена искат да вземата десетина места в новия парламент. Ето къде се крие реформаторският дух на така новосформирания политически блок.

 58. 58 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4270 Неутрално

  [quote#55:"д-р Замен"]Вчера Боцко каза за партията на мустакатия и от днес е новата ви мантра. [/quote]

  Боко има предвид оня същия, дето му наливаше държавните пари в търбуха ли? Еййй, не могат ли да се разведат като културни хора, аман от цигании...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 59. 59 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  1. Какво ще реформират?
  2. Защо ще го реформират?
  3. С какво ще го реформират?
  4. Колко ще го реформират?
  5. Аз ли ще плащам?
  6. Кой ще плаша?

 60. 60 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2043 Неутрално

  Някой може ли да даде линк към целия документ?

 61. 61 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  До коментар [#8] от "ARRI":

  Като не си доволен, направи си партия и се бори с който искаш. В противен случай управляват Пеевски, майка му и подобните и. А избирателите им не знаят какво е номенклатура и не ги интересува кой какъв е, и няма изгледи де се променят от само себе си.

 62. 62 Профил на Schliwobeatz
  Schliwobeatz
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Политически трупове! ГЕРБ е истинската и единствена опозиция!

 63. До коментар [#55] от "д-р Замен":

  Янето и той в тоз блок, бе. Коментирай.

  Ха ха ха ха ха

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 64. 64 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3838 Неутрално

  [quote#45:"c.m."]Това беше както знаем Иван Костов, Луканов трябва да е имал огромно доверие в него[/quote]
  Темата няма общо с Иван Костов, но щом си заприказвал да те питам. На колко годинки си? Щото ако си бил роден около поне 17 години преди 1989-та, щеше да помниш, че още 1989-та Иван Костов беше експерт с голямо влияние и авторитет. Луканов и БКП/БСП просто трябваше да се съобразяват с тези, които си критикуваха.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 65. 65 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2200 Весело

  До коментар [#10] от "Ab.Inferis":


  [quote#10:"Ab.Inferis"]не може да бъде приет закон за лустрация, за съжаление, защото противоречи на европейските норми. Европейският съюз се произнесе по случая и го обяви за незаконен. Прекалено е късно - такъв закон трябваше да се приеме И ВЪВЕДЕ в действие през 1989, сега е прекалено късно , за жалост. А и вече в общи линии се знае кой кой е и кой му плаща. [/quote]
  -Тогава, какво "реформаторско" има във въпросният блок ?!?!? -И каква е разликата им от "бившето" СДС, дето щеше да бори комунистите с "реформи", пък накрая участваше активно в тяхното забогатяване !

 66. 66 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 516 Неутрално

  До коментар [#43] от "Ab.Inferis":

  И какво подписаха тези партии днес? Лакардиите ги остави.
  Нова партия, коалиция , какво, Надка нали за това би шута на Костов преди 2 месеца щото не искал общ проект.
  Е има ли нещо или ала бала?

 67. 67 Профил на exolot
  exolot
  Рейтинг: 352 Неутрално

  "Човек трябва да може да поддържа консистентно поведение поне няколко дни, ако иска да е политик", заяви Москов."
  Незнам за вас, но на мен ми стана жал за бате бо.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 68. 68 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 752 Неутрално

  Слугите на БСП(к) се обединявате около новото ОФ създадено от господарите ви , за да се бори с ГЕРБ.

  Хубаво , ама пак ще ядете шамари , българите поумняха доста тази година.

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 69. 69 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 758 Весело

  [quote#0:"Статията"]"Нашето разбиране е, че в момента има ясна разделителна линия между партиите в Народното събрание и тези отвън"[/quote]
  Едните имат субсидии, рента, автопарк, депутатски кИфтета..., другите под линия(разделителната)!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 70. 70 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 651 Неутрално

  През зимата на 97ма бях тийнейджър и сте могли да ме лъжете, но тогава не се интересувах от политика! А сега просто не вярвам на никакви муцуни от разни ДСБта и СДСта, куневици, боковци, съргейци и уж зелени боклуци! Идвах на протести на "зеленчуците" срещу ГМО, шистов газ, Банско, Иракли, Кара дере, Витоша, Рила и уж успявахме да спасим това онова, а в крайна сметка се оказа че не сме спасили НИЩО! Ебе.. си майката и вие сте едни българопродавци, искащи да се доберат до кокала, ама той ножа е опрял до кокала, та няма място и за вас! Терминал - 2! Живейте си в клоаката, без мен и моето поколение! Цял живот да чакам България да се оправи!? Айде хващайте се открито с двата или трите олигархически кръга и се удавете вкупом, след като ползвате лифта в Рилските езера! Но понеже сте много, качете се на лимузините си първа и втора употреба и по магистралите"построени" от мутрата идете и се удавете и в морето! Че много ще миришете в кристалните води на планинските езера!

 71. 71 Профил на Ab.Inferis
  Ab.Inferis
  Рейтинг: 753 Весело

  [quote#56:"Γαλλα"]и се надам, некои да дое да ме изнасили... [/quote]

  мозе ли да доведем помощници и кибикчии за по-веселко

  ...And Justice for All
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на zippie
  zippie
  Рейтинг: 466 Любопитно

  До коментар [#62] от "Schliwobeatz":

  На какво е опозиция, като не е в парламента?
  На колорадския бръмбар, може би?

 74. 74 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2074 Любопитно

  [quote#63:"Wornoxmaniak"]Янето и той в тоз блок, бе. Коментирай.
  Ха ха ха ха ха[/quote]

  До коментар [#63] от "Wornoxmaniak":

  Козарев в кой "блок" е Янето? Не е ли в "десния" на ГЕРП (на Боце) и ГЕРП (на Е. Димитров).
  Някъде в текста прочете ли за Янето или от "съседната" статия? Та нали и вие щяхте да правите "десен блок", нали така порняче?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 75. 75 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 752 Неутрално

  Лузъри и аутсайдъри се опитват да възкресят проекта "Луканов" , щото те цял живот са работили по него и друго не познават.

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 76. 76 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2200 Весело

  До коментар [#16] от "bezrazlichen":


  [quote#16:"bezrazlichen"]И какво ще направят, за да не настроят гражданите с/у себе си? [/quote]
  -Ами до сега, какво правеха ?!? -Това се очаква и за напред да правят !!!

 77. 77 Профил на Ab.Inferis
  Ab.Inferis
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#66] от "olly":

  айде вразумете се бе! Целта е спасяване на страната!! Стига сте делели бащина дружина! Застанете зад идеите!!

  ...And Justice for All
 78. 78 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1744 Неутрално

  До коментар [#54] от "azmatahari":

  Няма нищо лошо в това. За момента целта на тези точки е да начертаят рамката на общите политически виждания. Конкретика между другото има достатъчно в платформите на участниците в този блок.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 79. 79 Профил на galina_blanca
  galina_blanca
  Рейтинг: 409 Неутрално

  С Кунева и Вълчев вътре нещо грам доверие не ми вдъхват..

 80. 80 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1441 Весело

  Това е добре да се върви в една посока докато милиционерските люспи се заврат по другите '' десни '' партии.
  Ветрилото което ще отворят БКП / ДС / този път ще е много голямо понеже усещат края.
  Успех на новият Реформаторски блок .

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 81. 81 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3838 Весело

  Я виж как гербери и ком-социалисти работят усилено, впрегнати в една каруца!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 82. 82 Профил на Ab.Inferis
  Ab.Inferis
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#65] от "vagabond66":

  ти му обесняваш, то си знае неговото. По вашата логика, след като не може да бъде приет закон за лустрация, значи са маскари, така ли? егати мръсната комунистическа логика...аман от гадове в тая държава...

  ...And Justice for All
 83. 83 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2200 Неутрално

  До коментар [#21] от "Чърчил":


  [quote#21:"Чърчил"]Тези млади хора не са обременени с партийната дисциплина формирана десетилетия във старите апаратчици .За това и именуват този десен реформаторски БЛОК ,а не КОАЛИЦИЯ. [/quote]
  -Това сериозно ли го мислите ?!?!?

 84. До коментар [#58] от "Norman Granz":

  Абе, ... блока... да ви питам... искате ли избори или не?


  То, сега да гъзурчиш на Станишко и Прасчо Пеевски е най-лесното нещо в момента.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 85. 85 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1749 Весело

  [quote#45:"c.m."]

  Още от самото начало Иван Костов играе много странна роля.

  Първото правителство след Луканов [/quote]
  Правителството на Луканов, от Иван Костов ли беше избрано?

 86. 86 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3838 Неутрално

  [quote#72:"Wornoxmaniak"]Жалки сте, безпринципни и безмозъчни.[/quote]
  Я виж кой го казва!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 87. 87 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 867 Неутрално

  До коментар [#56] от "Γαλλα":

  да, много тъпо. иначе, аз им пожелавам успех. дано съумеят да се поучат от опита си.

 88. 88 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1744 Неутрално

  До коментар [#84] от "Wornoxmaniak":

  Ми за разлика от милиционерите, ние сме си казали мнението ясно и категорично. И ръководството на ДСБ е на протестите. Боце го няма. И нито е внесъл вот на недоверие, нито е поискал оставка - Герб и БСП - вечна любов...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 89. 89 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 758 Весело

  [quote#15:"442"]ако не изчистят собствените си редици от комунисти[/quote]
  Гаража на УБО да го взривяваме ли!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 90. 90 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2200 Весело

  До коментар [#82] от "Ab.Inferis":


  [quote#82:"Ab.Inferis"]ти му обесняваш, то си знае неговото. По вашата логика, след като не може да бъде приет закон за лустрация, значи са маскари, така ли? егати мръсната комунистическа логика...аман от гадове в тая държава... [/quote]
  -Ами че каква ви е разликата от ГЕРБ или БСП тогава?!? -И за какво е цялата тупурдия ?!?

 91. 91 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  [quote#68:"Karla Hanneman"]Слугите на БСП(к) се обединявате около новото ОФ създадено от господарите ви , за да се бори с ГЕРБ. [/quote]До сега комунетата олигарси се бореха сами с комунетата милиционери и всичко си беше наред, Ако в новото обединение няма критична маса комунета - няма да го бъде въобще ... стратегията е да няма друг избор !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 92. До коментар [#74] от "д-р Замен":

  То и вашата като на Янето работата: безпринципна. Един път сте срещу Куневица друг път сте с нея. Абе, загубена работа. Но какво да очакваш от продажници.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 93. 93 Профил на Ab.Inferis
  Ab.Inferis
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#59:"yavooor"]1. Какво ще реформират?
  2. Защо ще го реформират?
  3. С какво ще го реформират?
  4. Колко ще го реформират?
  5. Аз ли ще плащам?
  6. Кой ще плаша? [/quote]

  1. държавата и политическите нрави
  2 защото е прогнило от комунизъм и дерибейщина
  3 с действия и закони
  4 колкото трябва. докрай
  5 ти ще си платиш. а заедно с теб и останалите платени тролове тук
  6 виж 5

  ...And Justice for All
 94. 94 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Единствените, които биха могли да изплуват от цялото това блато, са Зелените. Не им трябва да се бутат там.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 95. 95 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3215 Любопитно

  [quote#45:"c.m."]. Ако Костов се беше съгласил на коалиция с царя, както му беше предложено, щеше да се получи силно дясно правителство[/quote]
  Чака сега...Нали уж комунистите докарали
  царя , барабар с КГБ то?

 96. 96 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 516 Неутрално

  [quote#77:"Ab.Inferis"]айде вразумете се бе! Целта е спасяване на страната!! Стига сте делели бащина дружина! Застанете зад идеите!![/quote]
  Зададох ви ясен въпрос, отговор не последва, а призив да не задавам въпроси.
  Е да , ама не.
  Това вече го играхме.

 97. 97 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  [quote#88:"Тони!"]Герб и БСП - вечна любов...[/quote]+++ ГЕРБ е единосъщен с Отца си (БКП)

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 98. 98 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Зелените трябва да направят направят своя профил като самостоятелна партия и да работят само за себе си, за да влезнат в парламента. След това да мислят за коалиции. Иначе ще споделят съдбата на други читави партии в едновремешното СДС.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 99. 99 Профил на Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  До коментар [#88] от "Тони!":

  Тончо, всичко съм очаквал от Иван Костов, но да направи свирка на мустака и свинчо Пеевски за пари е най-голямото унижение в българската политика.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 100. 100 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2074 Любопитно

  До коментар [#92] от "Wornoxmaniak":

  Ти остави десния блок, ами да те питам няма ли да ходиш на протестите. Предните дни беше един от най-активните?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK