По-малкият син на Радой Ралин се присъедини към гладната стачка на Едвин Сугарев

Протестите срещу правителството не спират вече 25 поредни дни

© Юлия Лазарова

Протестите срещу правителството не спират вече 25 поредни дниПо-малкият син на писателя Радой Ралин Стефан Стоянов и съпругата му Таня също обявиха безсрочна гладна стачка с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски. Това обяви в писмо до медиите Едвин Сугарев, който гладува в знак на протест срещу управляващите вече втора седмица.


"Днес получих от Таня и Стефан Стоянови следното писмо, с което те обявяват безсрочна гладна стачка до падането на марионетното правителство на Пламен Орешарски. Стефан Стоянов е по-малкият син на Радой Ралин, а Таня е негова съпруга. Управляващите, разбира се, се правят, че протестите и гладните стачки не съществуват. И си живеят в тяхната паралелна реалност. Докога?", пише Едвин Сугарев в писмото си.


"Дневник" публикува пълния текст на писмото на семейството протестиращи:
"От днес - 8.07.2013г., ние: Таня и Стефан Стоянови, обявяваме безсрочна гладна стачка в подкрепа на продължаващата 12-ти ден гладна стачка на писателя и общественик проф. Едвин Сугарев, фотографа и общественик Николай Генов, до оставката на  кабинета  "Орешарски" и срещу назначението за Областен управител на гр. София на агента "Люляк" Росен Малинов от Шесто управление на ДС, който по закон е упълномощен да отговаря за определяне на обезщетенията на репресираните - което, освен конфликт на интереси срещу българските граждани е и груба гавра с жертвите на комунизма у нас.


Не можем да се примирим и неглижирането и безхаберието на новоовластилите се спрямо 25-ти ден протестиращия български народ, изнудван на всяка крачка - по болници, съдилища, работни места, в администрация и др., без да има на кого да се оплаче.


Не можем да се примирим с продължаващото предателство на националните интереси в полза на друга държава - Русия, с продължаването на налагането на  руския натиск в енергетиката, със строителството на "Южен поток", продължаващите афери в АЕЦ "Козлодуй", както и вечно готовия да бъде поставен на дневен ред АЕЦ "Белене", без да е потърсена сметка за похарчените до момента милиарди левове на българския данъкоплатец!


Не можем да се примирим с безхаберието на този фон към децата, живеещи на територията на България, които са оставени единствено на финансовите възможности на родителите си в условията на катастрофалното положение, до което са докарани техните семейства. Заради продължаващия афинитет на управляващите към мегаломански проекти, поколения деца израснаха без подобаващата грижа от държавата и далеч от Европейските стандарти,.


Не можем да се примирим с изборните фалшификации, които от избори на избори подменят истинския вот на народа по всевъзможни начини, включително и посредством порочни изборни методики, заложени в избирателния закон.


Не можем да се примирим комунистическите монументи, белязани с кръвта на жертвите на режима, да се издигат по цялата българска земя.


Щяхме да повярваме, че това правителство е реформирано и европейско, ако правеше макар и бавни стъпки в правилната посока, но то с всяко свое действие от идването си на власт до днес показа, че с нищо не се е разграничило от "идеалите" на столетницата, която е виновна за стотиците хиляди убийства на цвета на населението, обитаващо територията на страната ни от всички етноси и религии.


Единственото приемливо извинение от страна на такова правителство е ОСТАВКА!


Ще продължим гладната стачка докрай!


Таня и Стефан Стоянови"


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK