Сайтът NОрешарски обединява информация за всички протести срещу кабинета

Сайтът NОрешарски обединява информация за всички протести срещу кабинета

© СкрийншотСпециално създаден сайт NОрешарски събира на едно място информация за всички протести срещу кабинета. В него се обединени минали и предстоящи събития, както и снимки, видео и възможност за изпращане на сигнали.


"Да помогнем на един премиер да си ходи!", пише на началната страница на сайта. Заявката е освен да обединение на всичко около протестите, в реално време да има информация за движението и местоположението на премиера Пламен Орешарски. "Неговите служби го крият от публични събития, за да му спестят народната любов. Нека направим точно обратното - да му кажем ясно и точно какво мислим", заканват се създателите на интернет платформата.


Според данните на сайта предстоят 18 протеста срещу управляващите в различни точки на света. Вече са се провели общо 81. Публикувани са снимки от блокадата на кръстовище в Банкя миналата седмица, когато се предполагаше, че е спрян кортежът на Орешарски. От Министерския съвет отрекоха.
Отбелязано е едно предстоящо събитие с министър-председателя - среща с председателят на ПАСЕ Жан-Клод Миньон. Очакванията им са това да се случи между до 11 юли. "От пресслужбата на Министерския съвет вероятно ще разпространят информация за събитието едва часове преди самата среща, както правят през последните няколко дни, за да крият т. нар. премиер от медиите и гражданите. Ще сигнализираме веднага щом имаме информация", пише в сайта.


Създателите на NОрешарски пишат, че са "Хъшtags - малка, но активна група протестиращи со кротце и со благо срещу корумпираното т.нар. правителство на Пламен NOрешарски, което назначава типове като Делян Пеевски да управляват националната сигурност".


В обръщение към управляващите пишат, че готвят "посрещането на неуравновесения ви коалиционен партньор на идване в Народното събрание с достойните викове #извинисебе, когато се оказа, че той носи оръжие", както и "блокадата на бул. "Брюксел" (единствено в платното наобратно от летището, а не на път, защото уважаваме правото на отиващите на Терминал 2). Сред изпълненото посочва "блокадата на кортежа на NOрешарски (голям гаф от гледна точка сигурността на т.нар. премиер - колкото и да се опитват да отричат, че е бил там, да, той беше). Ние го видяхме" и SMS атаката на депутати, както и смяната на маршрута на ежедневното шествие, което вече се движи по "Цариградско шосе".


Написали са и обръщение към служителите на Министерството на вътрешните работи (МВР) и Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС). "Вие вече познавате, проучвате и следите някои от нас, но не очаквайте да ви улесним като напишем списък с имена. Знаем, че внимателно сте разгледали снимките от всички блокади и протести, разгледали сте и видеото, което ваши цивилни служители снимат, и сте ни гледали в режим на увеличение. Дано на кадрите да сме излезли красиви, каквито сме си", пишат създателите на сайта. Посочват, че са взели "двойни и тройни мерки за защита, защото сме грамотни и много хора ни помагат доброволно".


Пишат, че сайтът се хоства извън България в юрисдикция, която няма да позволи да бъде лесно свален.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK