Волен Сидеров няма да отговаря за парламентарната етика, поема я Пламен Славов от БСП

Волен Сидеров

© Юлия Лазарова

Волен СидеровЛидерът на "Атака" Волен Сидеров няма да отговаря вече за парламентарната етика. С приетата днес промяна в правилника на парламента комисията, на която той е председател, ще бъде за борбата с корупцията и конфликта на интереси. 


Според досегашните правила същата комисия се грижеше и за етиката на депутатите. Това обаче предизвика недоволството както на протестиращите граждани, така и на президента Росен Плевнелиев, който определи като не по-малък скандал от назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и избора на лидера на "Атака" Волен Сидеров за шеф на комисията по парламентарна етика. 


Миналата седмица БСП и ДПС обявиха намерението си да направят промени в парламентарните комисии. И днес депутатите в отсъствието на Сидеров обособиха нова комисия - по вероизповеданията и парламентарната етика. Така пък другата комисия, която трябваше да отговаря за вероизповеданията, ще следи правата на човека и жалбите на гражданите.


Съставът на тези две комисии се очаква да бъде попълнен в утрешното заседание на Народното събрание. Депутатите записаха, че промяната влиза в сила от деня на обнародването й в Държавен вестник, а утре излиза редовният му брой. Очакванията са Пламен Славов от БСП да оглави комисията по вероизповеданията и парламентарната етика, а Тунчер Кърджалиев от ДПС - тази по правата на човека и жалбите на гражданите.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK