Саша Безуханова и "възрожденци по дух" създадоха онлайн средище за дебат "България може"

Част от създателите на проекта - един от създателите на Института за развитие към Софийски университет "Св. Климент Охридски" Кирил Петков, преподавателят по право Христо Христев, Саша Безуханова, Асен Асенов от платформата "Едно" и ученият по физика и химия Николай Денков. (отдясно наляво)<br />

© Анелия Николова

Част от създателите на проекта - един от създателите на Института за развитие към Софийски университет "Св. Климент Охридски" Кирил Петков, преподавателят по право Христо Христев, Саша Безуханова, Асен Асенов от платформата "Едно" и ученият по физика и химия Николай Денков. (отдясно наляво)Саша Безуханова - директор на направление "Публична администрация" в "Хюлет-Пакард" за Централна и Източна Европа, и група нейни приятели и познати създават интернет платформата "България може" (MoveBG) за споделяне на идеи за бъдещото развитие на страната. Проектът беше представен днес на пресконференция от нея и един от създателите на Института за развитие към Софийския университет "Св. Климент Охридски" Кирил Петков, преподавателят по право Христо Христев, Асен Асенов от платформата "Едно" и ученият по физика и химия Николай Денков.


В началния състав влизат още и създателката на "Заедно в час" Евгения Пеева и юристът Стефан Кючуков, които не присъстваха заради ангажименти. Безуханова определили съмишлениците си като "възрожденци по дух", а начинанието - "онлайн средище за дебат и обмяна на идеи".


Тя представи проекта като място в интернет, където да бъдат дискутирани теми от всеки, който желае, а модератори да бъдат експерти в съответната област. В момента са подбрани девет тематични кръга, а по-нататък ще бъдат добавяни още. Сайтът е достъпен на http://movebg.com/, проектът има и страница в социалната мрежа "Фейсбук".
"Това не е политически проект", заяви Безуханова. На въпроси на журналисти дали начинанието обвързано по някакъв начин с банкерката Цветелина Бориславова и еврокомисарят Кристалина Георгиева и евентуална тяхна партия, Безуханова каза, че няма информация дали или какво готвят те и уточни, че не участват в "България може". Отрече проектът да е обвързан с президента Росен Плевнелиев, като Асен Асенов добави, че лично той е горд от действията на държавния глава през последните месеци, но не е вярно, че това е негово начинание.


Саша Безуханова

© Анелия Николова

Саша Безуханова


Вдъхновен от протестите през последния месец, но без пряка връзка с тях, амбициите на създателите на "България може" е да се възможност гражданската енергия да прерасне в дебат. Безуханова разказа, че заедно с току-що върналата се за почивка в България дъщеря е участвала в първия протест срещу избирането на депутата от ДПС Делян Пеевски за шеф на ДАНС. "Стигнахме до онова дърво, където преди 23 години бяхме част от града на истината", каза тя и добави, че си е спомнила за събитията от 1990 г. След това е получила възможност да се развива в чужди компании, да участва в създаването на клона на "Хюлет-Пакард" в България, да израсне в йерархията и да достигне до сегашния си пост.


На деня след първия протест #ДАНСwithme е отпътувала на служебна среща и по пътя е разсъждавала, че през последните години е помагала за реализацията на различни проекти на други държави и сега е времето да направи това за България. Решила е да напусне поста и да се върне в България, като заема пост в същата компания тук. Това ще се случи до няколко месеца, защото в момента предава опита си на друг човек. "Идеята е заедно да допринесем за развитието на страната", посочи тя.


Саша Безуханова и "възрожденци по дух" създадоха онлайн средище за дебат "България може"

© Анелия Николова


"България може" ще събира около себе си хора, които имат еднакво ценностно равнище, и имат желание да помагат на страната си. Целта е да се започне обществен дебат за промяна, който да включва и граждани, и експерти. "Това е създаване на среда за модерно здравеопазване, образование... за изграждане на политики и системи по пътя на европейските ценности", добави тя.


Кирил Петков посочи, че мотивацията му да се включи е надеждата, че чрез консолидация ще се стига до решения. Христо Христев иска България да използва по-ефективно членството в Европейския съюз. "Вярвам, че в България нещата са достигнали до исторически момент. Хората се опитват да си върнат държавата от олигархията", заяви Асен Асенов. Николай Денков посочи лични и общи мотиви - младите, включително и неговите деца, да остават да учат, живеят и работят в България.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (92)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Мога само да пожелая успех! Радвам се на успелите българи! Нищо чудне сега някой да изрови някакви мръсотии за родителите й, че били комунисти или фашисти, но факт е че тя е успяла!

  Още веднъж успех в това начинание! Тая държава има нужда да я водят упели хора, а не закостенели административни тикви!

 2. 2 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Похвално. Независимо дали сме съгласни с всичко или се разминаваме в детайлите, трябва да признаем, че това са хора от нашата "кръвна група".

  Основният дебат обаче трябва да е външно-политически. Империята в Северна Азия трябва да бъде припозната като наш основен враг, а ЕС + Северна Америка, като не просто естествени съюзници, а като нашият домейн. Ако откажат да направят това и започнат с релативистични аргументи "зависи от гледната точка" или мили кухи фрази "айде да се държим добре и сичко ша са оправи" (специалитетът на Кунева), ще станат поредната безсмислена говорилня.

 3. 3 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 3437 Неутрално

  Добра идея, само когато се говори за "платформа за споделяне на идеи" не бива да се забравя, че и сега публичното пространство изобилства от такива "свяже и пекянье идяйке" стил "дайте да дадем", на които Фредерик Бастиа и Адам Смит се подхилкват от рафта с кинигите.

  Тоест, голямата идея е как да отприщим възможността всеки да реализира идеите си, и то не на гърба на другите.

  Местни избори 27.10.2019. Коалиция "Гешев е радост" (ГЕРБ, ДПС, БСП, ВМРО, Атака)
 4. 4 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 3437 Неутрално

  "свяже и пекянье идяйке" от устата на Корнелия Нинова звучи като "пай кюню идюкя" - нищо не можеш да разбереш....

  Местни избори 27.10.2019. Коалиция "Гешев е радост" (ГЕРБ, ДПС, БСП, ВМРО, Атака)
 5. 5 Профил на Петя Сотирова
  Петя Сотирова
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Само да не стане, както по "царско време" с юпитата - мани, мани, големи експерти беха тия многознайковци. Много ядоха и с...а много, още мирише... Но, пък може това начинание и да е истинско?! Знае ли човек в това лудо време кое какво е наистина!...

 6. 6 Профил на Daniela Denkova
  Daniela Denkova
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Дай Боже повече такива проекти, които да мобилизират градивната обществена енергия и да доведат до по-ефективно и правилно насочено развитие на страната ни.
  Дай Боже обаче и властимащите в страната ни да се вслушват в компетентните съвети, които се дават от експертите!

 7. 7 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 782 Неутрално

  "Това не е политически проект". А жалко, защото страната отчаяно се нуждае от нов десен политически проект. Докато няма алтернатива на "ГЕРБ" АД под формата на истинска и нормална дясна партия, винаги ще има опасност от възраждане на култа към личността на Борисов под "вещото" ръководство на физкултурника Цецерон.

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 8. 8 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  "България може" ще събира около себе си хора, които имат еднакво ценностно равнище. Ще е добре да има сайт,както го замислят,където хората да споделят идеите си.....Успех на начинанието.....

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 9. 9 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Г-жа Безуханова каца от някъде, посочена от някого и реди абсурди и глупости:

  1. "Това не е политически проект", заяви Безуханова - смях в залата...... А какво е това?
  2. Това било "онлайн средище за дебат и обмяна на идеи" - с кого и за кого ? - онлайн означава анонимност, госпожо
  3. "гражданската енергия да прерасне в дебат" - къде ? - онлайн или на площада
  4. "Вдъхновен от протестите през последния месец, но без пряка връзка с тях"... - госпожата не е в час, за да ни говори това

 10. 10 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 1603 Неутрално

  Туй новите ВЪЗРОЖДЕНЦИ ли са? В съвременна България?Успех! Давам им сто дни!

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 11. 11 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Умна жена е Саша Безуханова, има опит и очевидно енергия за реализация на нещо градивно.
  Чудя се дали не е дошло времето за жена - премиер.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 12. 12 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 491 Неутрално

  До коментар [#9] от "magistrat":

  Виждам, че ги разбираш нещата та да те помоля да кажеш от кой е посочена.

 13. 13 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3760 Неутрално

  [quote#10:"Чърчил"]Туй новите ВЪЗРОЖДЕНЦИ ли са? В съвременна България?Успех! Давам им сто дни![/quote]
  Новите възрожденци се вдъхновяват в чуждите посолства !
  Типично за колония пред революция.

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 14. 14 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 932 Неутрално

  [quote#1:"Моди трий нищо да не остане!"]но факт е че тя е успяла!
  [/quote]
  То и Ирина Бокова е успяла.
  Само че кукловодите нещо бързат, първо Илиана Раева, сега пък Саша (пак руско име - байгън!) Безуханова - напуска успешния си бизнес, и се хваща с политика.
  Доказателство, че най-печелившия бизнес е с политиката!

 15. 15 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#7:"Вени Марковски"] страната отчаяно се нуждае от нов десен политически проект[/quote]

  страната отчаяно се нуждае от модерни про-Западни хора

  ама тия са много малко. първо, щото твоите роднини са изтребили/низвергнали тънкия елит на стара България. второ, щото остатъците от отломките нищожни масово емигрираха в света на империализма след срива на вашия режим през 1989

 16. 16 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  България нищо не може, защото е териториално-администратина единица и невъодушевен предмет. Могат българите, но аз не съм упълномощил булчето да говори от мое име и от името на няколкото други можещи.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 17. 17 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1059 Любопитно

  До коментар [#7] от "Вени Марковски":

  Жесток е ужасът на децата на комунистическата номенклатура от съществуването на масово подкрепяна партия извън "лявото", която и след три и половина години управление е способна да привлече повече гласове от БСП. Това, което младата комунистическата оменклатура мечтае, е фрагментирано и слабо "дясно", изпълнено с множество противоборстващи малки партии и неспособно да се противопостави на обединението на мастодонтите БСП и ДПС.
  П. п. Към нормалните коментиращи: моля, извинете ме за отклонението от основната тема на статията и дискусията.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 18. 18 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1279 Любопитно

  Пожелавам им успех. Ще следя развитието с интерес.

 19. 19 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Хубаво како, ама ако искаш да участваш в българския обществен живот, махни ъъъъ от езика си и престани да превеждаш мисълта си от английски

 20. 20 Профил на zaza
  zaza
  Рейтинг: 556 Разстроено

  Когато написах на чичко гугъл да провери за moveBG отговорът, който получих беше

  Did you mean: REMoveBG

  Няма по-глух от този, който не иска да чуе и по-сляп от този, който не иска да види!
 21. 21 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#17] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  Аз знам кой е Вени Марковски, ако ще и заради дядо му, ама ти кой беше?

 22. 22 Профил на seekingman
  seekingman
  Рейтинг: 476 Весело

  Какви времена доживяхме. Саша Бузуханова - възрожденец и морален коректив!?

 23. 23 Профил на Thrasimedes
  Thrasimedes
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Дано са искрени и допринесат с нещо за укрепването на новороденото гражданско общество в България.

 24. 24 Профил на kalliope
  kalliope
  Рейтинг: 473 Любопитно

  Нещо не разбирам, къде я тази платформа? Страницата във Фейсбук ли само? Мен като ми представят нещо очаквам да мога да отида на сайта му и да прочета за какво става въпрос най-малко.

  БСП delenda est.
 25. 25 Профил на gordon_gekko
  gordon_gekko
  Рейтинг: 395 Неутрално
 26. 26 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Днес Н.Ц.В. Кирил,Княз Преславски и Херцог Саксонски има рожден ден.Желая много здраве и успехи и на него,и на г-жа Безуханова!
  Бог да им помага,ако помислите им са за добро!

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 28. 28 Профил на mihomen
  mihomen
  Рейтинг: 1033 Весело

  Опс...възрожденци от "Хюлет-Пакард"
  Ще се нагледаме на "възрожденци" мисля

 29. 29 Профил на cockmeat
  cockmeat
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Поредния ойро-атлантически слугинаж е това. ХП българия е просто един голям кол-център и нищо, ама нищо повече. И всичките около нея и те са отявлени ойро-атлантици и слуги на всякакви организацийки, дето през живота си за 2 купички пшеница не са свършили работа.

  Политиците и памперсите трябва да се сменят често поради една и съща причина!
 30. 30 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 756 Любопитно

  До коментар [#27] от "cnn":Ми че то ако бяха нормални хора, някой щеше ли да им обърне медийно внимание?

 31. 31 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3157 Неутрално

  [quote#11:"Cherry&Paprika - ДАНСwithme"]времето за жена - премиер.[/quote]
  Забравяш Ренета Инджова.Вярно, че правителството
  беше служебно .Иначе "Хюлет-Пакард" има
  традиции в назначаване на жени на ръководни длъжности.
  Предишната СЕО , Карли Фиорина , беше
  първата жена начело на компания от Fortune 20.
  После го удари и на политика..
  Сега пак имат жена президент и СЕО( Мег Уитмън)

 32. 32 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 492 Неутрално

  До коментар [#7] от "Вени Марковски":

  Страната има отчаяна нужда от закриване на комунистическите недоносчета БСП и Атака на първо място и създаването на нормална лява алтернатива.
  Така концентрирай се там, няма нужда комунисти да бабуват на десни проекти повече.

 33. 33 Профил на mariamarinova
  mariamarinova
  Рейтинг: 395 Неутрално

  поредният мозъчен тръст

 34. 34 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 789 Неутрално

  До коментар [#16] от "др. Иванов":

  Кой ли ви пита?
  24 години показвате какво можете!
  Освен далавери, Батко , Братко, май друго няма.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 35. 35 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Мой приятел, преди да започне работа в НР - средно ниво мениджър, ми каза, че е подписал много страници "код" за поведение в тази сериозна компания. В работно време - изцяло отдаден на НР и само работа за НР.......
  Горката г-жа Безуханова трябва да върши просветителската си дейност само в извънработно време и през почивни дни.
  Да внимава - защото намрази ли я някой, ще плюе и по милата й фирма, а тя е само служителка там......, доколкото разбирам.

 36. 36 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#7:"Вени Марковски"]"Това не е политически проект".[/quote]
  Не вярвам да си толкава наивен. Като не е "политически проект", тогава какво е? Клуб по интереси? На кого? Да не би хората, които работят реално по 10-12 часа за по 400-500 лева (а те не са малко) им остава време да дебатират "он-лайн".
  Това просто е поредната ария от операта "Не ме гледай какво правя, а слушай какво ти говоря", разигравана повече от 20 години.
  Просто ни превръщат в типично кастово общество.

 37. 37 Профил на plf
  plf
  Рейтинг: 448 Неутрално

  До коментар [#14] от "shumkar":

  Не знам дали познаваш Саша Безуханова но аз я познавам. Повярвай ми - това което може да имат там (НР) тук и 5 премиерски поста да изкара няма да го има. Говоря комплексно.

  И стига сте викали - успял човек не може, а кой - неуспелия ли?
  Поне от 1994 следя кариерата и - убеден съм успяла е!

 38. 38 Профил на Storm Rider
  Storm Rider
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Брееей, долно нещо са това червените тролове. Те са инструктирани да очернят и охулват всичко, което не се харесва на Гея. В техните писания няма факти и логика, а само и единствено обиди, закани и безмозъчни лъжи, предназначени за примати. Важното е всичко да бъде оцапано, за да не си личат тоновете мръсотия, в която са потънали управляващите от години. В същото време червените тролчета са супер нещастни същества. Те не могат да се зарадват на нищо, не могат да се усмихнат, винаги са раздразнени и озлобени. Може би единственото нещо, което би предизвикало полу-одобрително ръмжене е безплатно шише шльокавица, с която да се наливат в смрадливата си панелка....

 39. 39 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 3700 Неутрално

  До коментар [#29] от "cockmeat":

  А Безуханова какво общо има с НР България, че ни споменаваш този иначе неверен факт?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 40. 40 Профил на mariamarinova
  mariamarinova
  Рейтинг: 395 Неутрално

  тази е от Типинг пойнт

 41. 41 Профил на mariamarinova
  mariamarinova
  Рейтинг: 395 Неутрално

  и заради това е напуснала? Хайде бе

 42. 42 Профил на elle
  elle
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Чудесно, колкото може повече нови проекти да има - десни, леви. Писна ми от старите муцуни, абонирани за парламента. Време е за нови хора и идеи.
  Успех!

  elle
 43. 43 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Няма нужда от дебати, няма нужда от идеи, няма нужда от умуване.
  Да се вземе съществуващ, работещ и ефикасен модел от друга успешна страна и да се приложи 1 към 1, без каквото и да е умуване.
  Съберат ли се българи да умуват "възрожденци по дух", става една "юнак до юнака, мила моя майно ле, "

 44. 44 Профил на chedomir
  chedomir
  Рейтинг: 450 Неутрално

  "Типинг пойнт"се превърна в "Пайнер".

 45. 45 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 545 Неутрално

  До коментар [#12] от "herbaltea":

  В момента тече скоростно обществено - политическо позициониране на разни хора, които изникват и започват активни действия "от движение". Всеки един от тях е посочен и финансиран от някого с конкретна цел.
  Голямата Богдана Карадочева е започнала успехите си със спечелването на фестивала в Сочи. Тогава Великият Радой Ралин непрекъснато я питаше: "Богданче, КОЙ те посочи за Сочи?".
  Ето това е основният въпрос и сега.
  Кой ви посочи госпожи господа, за да сте на политическата сцена?

 46. 46 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 795 Весело

  Онлайн средище за дебат... което не е политически проект...
  Т.е. хората правят някакво форумче в нета?

  Да, бе, да, а едно юпи ги завива в станиол...

  Не лови дикиш, господа инженери, пробвайте по-сериозно, моля!

 47. 47 Профил на mariamarinova
  mariamarinova
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#46] от "forza":

  и затова си напускат работата,. представяш ли си, за какви балами ни вземат

 48. 48 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2196 Неутрално

  "Вярвам, че в България нещата са достигнали до исторически момент. Хората се опитват да си върнат държавата от олигархията", заяви Асен Асенов. Николай Денков посочи лични и общи мотиви - младите, включително и неговите деца, да остават да учат, живеят и работят в България."

  Споделям напълно тези цели!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 49. 49 Профил на katya.stoeva
  katya.stoeva
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#37] от "plf":

  И тогава ти, като я познаваш и знаеш какво може да има в ХП, можеш ли за себе си да кажеш какво (КОЙ) подтиква Безуханова към това? Мм, интереси, то е ясно, ама чии?!!!

 50. 50 Профил на mariamarinova
  mariamarinova
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Тази е от кръга на Сорос, нали я спрягаха за служебен премиер, не помните ли

 51. 51 Профил на mariamarinova
  mariamarinova
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Добре де, кажете ми кой си напуска хубавата работа за такова нещо, каква ще му е изгодата?

 52. 52 Профил на mariamarinova
  mariamarinova
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Типинг пойнт се разраства?

 53. 53 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 3700 Неутрално

  До коментар [#51] от "mariamarinova":

  И кой каза, че напуска работа?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 54. 54 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 932 Неутрално

  [quote#37:"plf"]Повярвай ми - това което може да имат там (НР) тук и 5 премиерски поста да изкара няма да го има.[/quote]
  Само не ме убеждавай, че е е напуснала НР на "ползу роду".

 55. 55 Профил на 1452
  1452
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Като чета постовете, май е време да стягам куфарите за чужбина. Явно България е страна на овце и мрънкачи. Кой ако не лидерите в тази държава трябва да поведат обществото? Вместо да се възхищавате на жена, която е готова да загърби кариерата си, за да помогне на страната си, вие плюете. Саша Безуханова е пример, както за успешен мениджър, така и за човек направил много държавата си. Ако не беше тя ХП България нямаше да има регионален център в София и да дава работа на 4000 млади умни Българи.

  Е не е г-н Станишев - човек без един ден трудов стаж в кариерата си, не е г-н Борисов - мутрата, няма психични проблеми като Волен Сидеров, може да и липсва шизофренията на "автентичната десница", но е човек направил много за страната си.

 56. 56 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 568 Неутрално

  [quote#27:"cnn"]Перничанката Саша Безуханова е член на настоятелството на Отворено общество на Джордж Сорос в България[/quote]
  Перничанката СБ е преди всичко един от най-успешните бизнес-хора на България! Без партина инерция, без мафиотско минало, без височайши протекции - само на базата на изключителната си кадърност, при това в една от най-иновативните сфери на икономиката!
  Хайде преглътнете тези факти, ако можете

  Не съм магаре;-)
 57. 57 Профил на mariamarinova
  mariamarinova
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Напуснала е поста си и се връща в България? Стига бе

 58. 58 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 568 Неутрално

  [quote#14:"shumkar"]То и Ирина Бокова е успяла. [/quote]
  Да се сравнява успехът на партийното отроче, чийто път винаги е бил постлан със златно килимче, с успеха на личност, като г-жа Безуханова, е учебникарски пример за логическа нелепица, плод на очевадна мозъчна недостатъчност

  Не съм магаре;-)
 59. 59 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 558 Любопитно

  От Фейсбук:
  „КАКВО ПРАВЯТ ХОРА НА ИВО ПРОКОПИЕВ НА ПРОТЕСТИТЕ?!
  Може ли да ми обясните какво прави тази госпожа на протеста отбелязана в червено на снимката ?!!? Г-н Генов, като един от организаторите на протеста, какво правят хора на Иво Прокопиев тук?!?!?!?
  Небезизвестната Лилия Апостолова (в червено), изпълнителен директор на Икономедия като с нея има още служители на Икономедия – Николай Василев, журналист от медията + банковият журналист на в.”Капитал Daily” – Валентина Илиева и мениджър събития на “Икономедия”. ТОВА НЕ Е ОТРАЗЯВАНЕ НА ПРОТЕСТА !!!! Нямат камери или микрофон, а през цялото време плюят и се хилят! Това нормално ли е според вас? Протестът уж е чист, а не популистки !!!!“

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 60. 60 Профил на kalliope
  kalliope
  Рейтинг: 473 Неутрално

  До коментар [#59] от "№55":

  Протестират? Аз познавам много журналисти, от различни медии, които ходят на протестите.

  БСП delenda est.
 61. 61 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 558 Весело

  До коментар [#60] от "kalliope":

  Може, ама тези са служебно командировани накуп. А това – „банковият журналист на в.”Капитал Daily” – Валентина Илиева и МЕНИДЖЪР СЪБИТИЯ на “Икономедия” е култово. Хахаха...

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 62. 62 Профил на ivpetr
  ivpetr
  Рейтинг: 450 Неутрално
 63. 63 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 3700 Неутрално

  До коментар [#54] от "shumkar":


  До коментар [#57] от "mariamarinova":

  Ама верно ли е напуснала? Или така казаха на оперативката?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 64. 64 Профил на cheshire_cat
  cheshire_cat
  Рейтинг: 5 Гневно

  а асен асенов какво търси там, или раздават пари след влизане в групичката ...

 65. 65 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 395 Любопитно

  [quote#10:"Чърчил"]Давам им сто дни![/quote]

  Много щедро, но забравяте, че тези хора печелят парите си, а не чакат на държавна (следователно от данъкоплатците, ако приемем, че сте такъв) издръжка.
  Саша Безуханова е изключителна жена, за която анонимните клевети тук предизвикват единствено присмех. Дано имаме шанса хора като нея да влязат в управлението на България.

 66. 66 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#13] от "comandante":

  Като казваш чуждите, сигурно нямаш предвид и руското, то е родное, руските монополи са добри монополи, не ни колонизират, и т.н.

  Birds of a feather flock together.
 67. 67 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  До коментар [#2] от "the_sceptic":

  "Роналд Рейгън - враг номер едно на Тутраканската селищна система!"

  Това също ли вие сте го измислили?!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 68. 68 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#43] от "dissident":

  Ама другата страна да не е СССР, СК или Куба?

  Birds of a feather flock together.
 69. 69 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2196 Неутрално

  [quote#57:"mariamarinova"]Напуснала е поста си и се връща в България? Стига бе [/quote]

  Пишете пет пъти едно и също - не сме идиоти, ако Ви плащат за това, сигурно трудно свързвате двата края.
  НЕ Е НАПУСНАЛА и НР България Е В БЪЛГАРИЯ.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 70. 70 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  До коментар [#5] от "petrana6":

  Дано да стане! Външният ни дълг като процент от БВП да падне двойно. Икономиката ни да започне да расте с по 5-6 процента годишно. Рейтингът на държавата да се вдига всяка година. Данъците да падат и доходите да растат.

  Дано да стане. Дай боже!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 71. 71 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  http://www.mediapool.bg/sasha-bezuhanova-se-otkazva-ot-posta-si-v-hyulet-pakard-zaradi-grazhdanski-proekt-news208739.html

  Саша Безуханова се отказва от поста си в “Хюлет-Пакард“ заради граждански проект

  "Безуханова, която е директор за публичния сектор на "Хюлет-Пакард" за развиващите се пазари, обяви, че е взела решение за връщането си у нас, като освобождаването й от сегашните й постове ще продължи няколко месеца. Тя обясни, че напуска оперативното ръководство, но ще остане в борда на българския клон. По думите й сегашните й ангажименти в компанията не й позволяват да участва активно в новия проект.

  “Правя значими неща в Дубай, Индонезия, но много по-значимо е опитът и идеите, които имам, да се концентрират в България“, заяви тя и допълни, че е преценила, че на този етап от живота си може да си го позволи."

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 72. 72 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Да напуснеш един добре платен бизнес за да влезеш в друг (политиката е много сериозен бизнес), значи мизата е много висока. Качествата на Безуханова са очевидни. Предполагам, че ще я изправят ката контрапункт на Орешарски. Интелигентна, преуспяла. Направо си е "естествена" част от протестиращите.
  Но като виждам резултатите от американския инженеринг около Арабската пролет, нещо съм песимист. Очевидни цели - спиране на "Южен поток", проучване и добив на шистов газ върху 5 милиона декара земя, разгръщане на ПРО,...
  Турция стана ненадежден партньор и трябва спешно да се търси компенсация в района.
  От цялата тази работа едно е сигурно. Някой ще спечели, но това няма да е обикновения българин.

 73. 73 Профил на novina
  novina
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#59] от "№55":

  Що? Те по-малко права ли имат от другите български граждани?
  От журналистите от другите медии?
  Отричате право им на гражданска позиция ли?
  Те всъщност не са ли на заплата?

  novina
 74. 74 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#55] от "nikolaydimov83":

  Саша Безуханова да не е родена вчера? Какво е правила за България до сега че България така е закъсала? Защо до сега е бездействала?
  По-добре стягай куфарите. Пак нищо няма да се получи.

 75. 75 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  До коментар [#5] от "petrana6":

  Пропуснах най-важното!
  И безработицата от 18.4% да падне на 7-8%.


  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 76. 76 Профил на novina
  novina
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#51] от "mariamarinova":

  Червена си!?
  От логиката ти личи!

  novina
 77. 77 Профил на plf
  plf
  Рейтинг: 448 Неутрално

  До коментар [#49] от "katya.stoeva":

  Подозираш ли, че е възможно човек (макар и успял) да има гражданска позоция и да иска по-добро за страната си?
  За себе си имам отговор - и той е позитивен - да от погледа си отвън се опитва да внесе нещо вътре!
  Интересно ми е ТИ какво подозираш - интереси, чии?

 78. 78 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  До коментар [#11] от "Cherry&Paprika - ДАНСwithme":

  Май пропуснахте да кажете ПАК.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 79. 79 Профил на plf
  plf
  Рейтинг: 448 Неутрално

  До коментар [#54] от "shumkar":

  Е ти явно си убеден, че не е така
  Едва ли аз ще те убедя...
  Успех ти пожелавам!

 80. 80 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Саша е супер мениджър - ако тя стане премиер на България това ще е за благотворителност (от нейна страна ) , но това не може да стане ако българите продължават да съдят за хората не по делата а по пропагандата на БСП<ДПС<Атака.

 81. 81 Профил на svet23
  svet23
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Добра инициатива. Не познавам добре хората от снимката но имат интелигентни физиономии. Няма да е зле обаче да влезат и в политиката където отчайващо има нужда от интелигентни лидери и хора с реален тудов стаж

 82. 82 Профил на Инев
  Инев
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#7] от "Вени Марковски":
  И защо в България няма нормална дясна партия, г-н Марковски? Трудно ли е да се сетите (понеже бяхте свидетел, да не кажа повече)?
  Това е така, именно защото вашите приятели погубиха нормалната дясна партия на България. И си направиха ГЕРБ, за да може на такива като вас да им е по-лесно да ги плюят по форумите, а и ние да не можем да ги понасяме.

  Ключът е в следната мисъл, за която благодаря на olly!
  [quote#32:"olly"]няма нужда комунисти да бабуват на десни проекти повече.[/quote]

  Вени Марковски е гласът на Сергей Станишев (http://goo.gl/oKicX)!
 83. 83 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 679 Весело

  Поредната продажна за няколко сребърника партия.

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 84. 84 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 3437 Неутрално

  [quote#5:"petrana6"]Само да не стане, както по "царско време" с юпитата - мани, мани, големи експерти беха тия многознайковци. [/quote]


  >>> Правя веднага забележка, че многознайковците в царската свита бяха основно местните кадри, със знаменосец Владимир Каролев. Да си спомним култовия диспут, в който не даде на тогавашния финансов министър Муравей Радев изобщо да се изкаже, като го прекъсваше през 3 секунди с култовата фраза "Недей, че ще ме разплачеш!". Второ, прясно завършили студенти, които някой пуска направо в управлението вместо стажантска програма, не се броят за юпита.

  И трето най-важно, гледай не Царя, а виж кадрите от последното служебно правителство на Марин Райков. И тях се опитаха да ги подхванат на темата "калинки", само че скоро разбраха, че нещо са объркали адреса. Хората си бяха бетон.

  Местни избори 27.10.2019. Коалиция "Гешев е радост" (ГЕРБ, ДПС, БСП, ВМРО, Атака)
 85. 85 Профил на jonson
  jonson
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Дясното полититическо пространство прилича на преохладена течност - трябва само един зародиш, една силна, аторитетна и обединителна личност и моментално ще започне кристализацията на нова и силна дясна партия. Цялото червено войнство внимателно следи за поява на такъв център и превантивно отстрелва и залива с помия всеки, който поенциално би могъл да изиграе подобна роля. Сега чакайте кофи безумия срещу Безуханова, frognews вече започнаха. Да не ви пука.
  Успех, Саша!

 86. 86 Профил на Frank Zappa
  Frank Zappa
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  Саша Безуханова ли измислиха да ни пробутват червените боклуци! Изваждат тежката артилерия! Но няма да могат да ни излъжат!

  Бъдете много внимателни!
  Безуханова е креатура на ДС - точно това, срещу което се борим!

  Кандидат за член на ПП Четвърти километър
 87. 87 Профил на 1452
  1452
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#74] от "dissident":

  Всички знаят, че основната заслуга ХП да открият регионален център в България е нейна, на мен това не ми се струва малка заслуга.

 88. 88 Профил на kosovar
  kosovar
  Рейтинг: 450 Неутрално

  безуханова изобщо не е интелигентна, вижте и интервюто в БТВ, мрънка и няма никакъв речник. Този проект е близо до президента - това е ясно.

 89. 89 Профил на Frank Zappa
  Frank Zappa
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  До коментар [#12] от "herbaltea":

  От ДС разбира се!

  Кандидат за член на ПП Четвърти километър
 90. 90 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  Бизнеса да си гледа бизнеса,щото от два стола се пада най-лесно на земята.

 91. 91 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  Със или без Безуханова, подобни платформи вече има: http://citizen.bg/
  ...което е само похвално.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 92. 92 Профил на Дядо Йоцо
  Дядо Йоцо
  Рейтинг: 537 Неутрално

  До коментар [#7] от "Вени Марковски":

  Вени нека си кажем няколко неща направо приятелю:

  1. В Българиа десни партии бол - ЛЯВА ПАРТИЯ НЯМА

  2. И ГЕРБ И БСП И ДПС всяка от тези си защитава интересите на техните корпоративни/едри/ структури - следователно това са си чисто десни партии (могат да обещават на народа и дори да подхвърлят дребни трохички - но основно си гледат едрия корпоративен /кланов интерес)

  3. Кой протестира днес пред Парламента: Млади, образовани, сравнително добре платени и интелигентните хора на Българиа (сиреч онова което се вика СРЕДНА КЛАСА)

  4. Кой да защити интереса на средната класа (тя дърпа напред икономиката а не олигархията) - Лява Партия но не от Коминтерновски тип БКП/БСП - трябва Българска СоциалДемократическа Партия да има...

  Послеслов: Когато започна прехода през далечната 1989/90та, Партията раздаде едни пари (прословутите куфарчета) на верните си кадри - като обосновката (защо например не се капитализираха пенсионните фондове) беше че така се капитализират големи структури на "национално отговорния капитал" така щото той да е конкурентен на навлизащите западни фирми у нас.... Резултата: ужасяващ - изпусна се духа от бутилката и сега същите тези капитали задушават свободата и правото на избор на собствения си народ...

  "The conscious and intelligent manipulation of the organized habits and opinions of the masses is an important element in democratic society" E.Bernays/USA-1928
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK