Борисов се размечта за ротационни правителства с експерти от всички партии

 

© Дневник

 Слагане на край на омразата между партиите и създаване на експертни правителства, в който има можещи хора от всички политически сили, така бившият премиер Бойко Борисов вижда бъдещето на България. Снощи по телевизия "Европа" той обясни, че предвид сегашната ситуация само БСП и ДПС могат да се коалират, а други политически обединения да не са възможни.


"Рано или късно това правителство ще падне и ще има предсрочни избори. За да се промени нещо, трябва да помислим как ние можем да направим така, че да използваме експертният потенциал и потенциала, който имат всички политически партии и в зависимост от това как ни подрежда народа, да има културата, смиреността ако щете да направим такова правителство, което има представителност и експертност, за да се приеме от обществото, каза Борисов. Той изрази мнение, че може дори за година да се направи такъв кабинет, а после, ако партиите искат да се отиде на избори.


Бившият премиер добави, че във всяка партия има трима четирима добри експерти доказани експерти, след като е такава криза в страната да направим правителство за една години пък после пак да имаме избори. "Няма шанс държанвата да върви напред, ако всяко едно правителство се посреща с протести. Ще дойдат, втори, трети, четвърти, обществото ще се умори и накрая ще направим голяма грешка", каза Борисов.
Той изрази несъгласие с кадровата политика на сегашното правителство, като посочи, че там където са европейските пари кадрите не трябва да се пипат, защото това може да доведе до спиране на парите.


Коментирайки резултатите от изборите във Варна, Борисов каза, че се надява с Иван Портних градът да се развива по подобие на Бургас. Той коментира, че резултатите в морската столица са истинската социология, а не проучванията на агенциите.


Борисов изрази мнение, че в изборния кодекс може да се промени само в частта за парламентарните избори, а за останалите реформирането да е по-късно.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK