Четири от децата на Едвин Сугарев се присъединяват към гладната му стачка

Преди повече от 20 дни Едвин Сугарев обяви гладна стачка. Снимката е архивна

© Георги Кожухаров

Преди повече от 20 дни Едвин Сугарев обяви гладна стачка. Снимката е архивнаВ отворено писмо до баща си четири от децата на Едвин Сугарев - Йоан, Кристиан, Стефан и Тея - обявяват подкрепата си за него, като на двадесет и втория ден от протеста му срещу властта и те започват гладна стачка "в знак на съучастие в твоя граждански жест".


"Въпреки молбите, които отправиха към тебе интелектуалци, общественици и граждани чрез множество писма, решението ти да продължиш беше твърдо. Въпреки загрижеността и съветите на семейството ти и всички твои приятели решението да продължиш беше твърдо. Въпреки влошаващото ти се здраве решението да продължиш беше твърдо", пише в писмото, разпространено от Тея Сугарева.


"Разбираме тежестта на твоята дума, но отказваме да приемем факта, че тя остава нечута", продължава писмото, обявяващо началото на гладната стачка за Йоан, Кристиан, Стефан и Тея.
"Не приемаме да живеем в общество, в което той – както и протестът на хилядите българи – не осъществява своето предназначение. Въпреки съвета ти никой да не те следва в това гладуване решихме, че не можем да те оставим сам, и се присъединяваме", пише още в отвореното писмо.


В понеделник Едвин Сугарев обяви, че няма намерение да прекрати гладната си стачка въпреки призивите на приятели и интелектуалци. "Когато човек се е решил на такава стъпка, не бива да се отказва", така той отговори на "Дневник" дали ще се вслуша в молбите на близки и съмишленици.


В началото на седмицата Сугарев каза още, че е "горе-долу добре, на крака, макар и много отслабнал". Всеки ден при него отивали хора да го молят да спре акцията си.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK