Блокадата на парламента (хронология)

Блокадата на парламента (хронология)

© Георги КожухаровПротестиращите срещу кабинета "Орешарски" планират днес сутрешното "пиене на кафе" пред парламента да прерасне в "ударен протест", организиран в социалните мрежи. Целта е с жива верига да бъдат окупирани всички входове на сградата на Народното събрание, за да не могат депутатите да започнат работа. Призивът е блокадата да продължи през целия ден и да се слее с традиционния вече вечерен протест в 18.30 ч.


Блокадата на парламента (хронология)

© Ангелина Генова


18.20 ч. - Присъствието на протестиращи край парламента все още е видимо. Участници в акцията донесоха роял до паметника на Цар Освободител и свиреха на него.


Блокадата на парламента (хронология)

© Ангелина Генова


Жена, отправила поглед към парламента говори по мегафон: На рождения ден на Васил Левски питаме с неговите думи:"Ако печелиш парламента, печели ли целият народ. Ако губиш, губиш ли само себе си?"
18.00 ч. - Малко преди 18 ч. от пресцентъра на ГЕРБ разпространиха съобщение, че бившият председател на правната комисия в парламента Искра Фидосова иска да напусне  изпълнителната комисия на ГЕРБ и да бъде освободена като народен представител.


17.20 ч. - По традиция протестиращите граждани се готвят да се съберат на площад "Независимост", откъдето всяка вечер тръгва шествието на недоволните от властта.


17.05 ч. - Българи от Лондон се включиха в протестите срещу правителството с находчив клип, който набира скорост в социалните мрежи покрай антиправителствените протести у нас.


Депутатът от БСП Желю Бойчев беше освиркан и замерян с домати от протестиращи

© Георги Кожухаров

Депутатът от БСП Желю Бойчев беше освиркан и замерян с домати от протестиращи


14.20 часа
Възстановено е движението на "Орлов мост". Към 14 часа депутатът от левицата Желю Бойчев имаше неблагоразумието да отиде да пие кафе отвъд охранявания периметър. Разпознат, той беше освиркан и псуван (вижте видеокадри), а според някои източници и залят с вода. Само намесата на 7-8 полицаи, които бързо му формираха ескорт до безопасно място, го спаси от по-сериозни проблеми.


Блокадата на парламента (хронология)

© Велислава Попова


13.50
Между 100 и 200 души остават край парламента. Остава блокиран "Орлов мост".


12.50
Нормализирано е движението на кръстовището на бул. "Цар Освободител" и ул. "Раковски", което по-рано днес беше блокирано от протестиращи.


Блокадата на парламента (хронология)

© Велислава Попова


12.40
Само около стотина души останаха около парламента. Те са край служебния вход на НС, като продължават да викат "оставка" и да освиркват всички влизащи и излизащи. Полицаите са приседнали на сянка и за момента няма никакво напрежение.


11.45
Мъж, в явно нетрезво състояние, опита самозапалване на "Орлов мост". Той се заля с бензин, които си носеше в шише от минерална вода, но в момента когато бръкна в джоба си за запалка, беше спрян от полицай.


Блокадата на парламента (хронология)

© Велислава Попова


11.30 
Групата пред парламента се разотива. Част от хората отидоха към площад "Александър Невски", където се пеят революционни песни. Откъм художествената академия има около 150 човека, които не спират да скандират.


11.20 - Камион за боклук на сметосъбираща фирма минава по жълтите павета от ул. "6 септември" към паметника на Цар Освободител. Посрещнат е с аплодисменти и викове от събралите се пред парламента, които коментират, че точно това е мястото, което камионът трябва да почисти.

Блокадата на парламента (хронология)

© Велислава Попова


11.00
Младежи продължават да хвърлят яйца по сградата на парламента и показва неприлични комбинации от пръсти. Откъм художествената академия се появи плакат с лика на Левски. Те продължават да освиркват всеки, които влиза или излиза от парламента. Викат и на полицаите "От кого ни пазите", там е и преносимата сирена. Най-тиха е групата откъм Невски.


10.50
Протестиращи са блокирали и Орлов мост от около двадесет минути. Колите се пренасочват покрай телевизионната кула. Според хора, преминаващи през центъра самите полицаи блокират много от кръстовищата по протежението на бул. "Цар Освободител" и карат хората да заобикалят.


10.45
Бисер Манолов - Петното от национално движение Свобода и още трима души от групата му са задържани до Художествената академия. Преди това е имало спречкване между тях и протестиращите. Хората пляскат на полицията за задържането. Манолов и хората му са откарани в пето районно полицейско управление. Полицаи с мегафони призовават бул. "Васил Левски" до Ректората да се освободи.

Блокадата на парламента (хронология)

© Велислава Попова


10.35
Протестиращи замерят с яйца парадния вход на парламента.


10.10
Група хора блокира кръстовището при Софийския университет. Полицаи се опитват да ги разпръснат. Текат спорове на висок глас. Пристигна група от шест-седем полицаи на мотоциклети. Според полицай напрежението е тръгнало след като се опитали да задържат мъж, който при поискване на документите за проверка е побягнал. В последствие той е бил арестуван и отведен в Първо районно.


10.00
Откъм "Александър Невски" останаха около тридесет души, които не викат и не свиркат. Пред парадният вход хората също намаляват.  Най-шумна е групата при художествената академия, там са тъпаните и мегафоните. Вика се постоянно червени боклуци. 


09.35
Пред парламента освен кафе се раздава и баница. За пореден ден протестиращи има и пред сградата на ВСС. Събрали са се около 50-ти протестиращи. Те са против лошото управление и съдебната система. Има плакат "Не на корупцията в съдебната власт.


09.25
Част от хората се насочиха към кръстовището на бул. "Цар Освободител" и ул. "Раковски" и го блокираха. Полицията се опитва да освободи пътя. Момичета, седнали на платното, се оплакаха по Би Ти Ви, че полицията иска да арестува.

Блокадата на парламента (хронология)

© Велислава Попова


С жива верига служителите на реда се опитват да не позволят още хора да се насочат към самото кръстовище.


09.15
Продължават да идват още хора, вече са над 1000. В градинката между софийския университет и парламента има около 150 души, които освиркват всички влизащи в сградата депутати.


Мъж с мегафон поднася извиненията си на всички, които не са депутати, но са освиркани, защото са зад загражденията. Пред палатковия лагер има транспарант с лика на Левски и надпис "Боят настана"


Към протестиращите се присъединява разнородна група, която носи плакат с надпис "Благоевград". Младежите в групата носят свирки и барабани. Около тях се виждат по-възрастни мъже.


09.00
За разлика от други дни днес полицаите имат каски, които обаче не са поставили, и палки. На подхода за НС откъм "Ал. Невски" на земята са поставени листове, на които е написано "Стъпвате по българските майки". Броят на протестиращите се увеличава.

Блокадата на парламента (хронология)

© Велислава Попова


Чуват се скандирания, освирквания, ползва се и преносима сирена за оповестяване на въздушна опасност. Пред сградата има транспарант "Блокада 24 часа".


8.30
Пред парламента има стотина души. Те са основно пред парадния вход и скандират оставка. На паметника на "Цар Освободител" е закачен огромен транспарант, на който пише "Оставаме тук до оставка".


В ръцете на паметника на летеца до парламента са поставени българският флаг и табела "оставка". Покрай металните заграждения хора има и от към служебния вход на парламента откъм "Оборище" и "Ал. Невски".


Има много полицаи. Сериозен е техният брой от страната на сградата на Светия синод, откъдето обикновено идва парламентарната група на "Атака".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (319)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Оправете си заглавието.

 2. 2 Профил на krell
  krell
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Блока-да .Дневник, направете кадрови промени и спрете с грешки в заглавията и текстовете.

 3. 3 Профил на phenix
  phenix
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Как да си го оправят? То от такава злоба

  Само най-доброто е достатъчно добро и нищо освен най-доброто не е достатъчно!
 4. 4 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Зад всеки, който е отишъл пред парламента стоят още 100, които не могат, но пращат своята подкрепа!!!

  ОСТАВКА!!! ДНЕС!!!

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 5. 5 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  ОСТАВКА!!!!
  НАРОДЕ???? не спи!!!!

 6. 6 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Хайде да ги почваме с чехлите като хлебарките , една по една до ОСТАВКАТА ! ! !.

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 7. 7 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 635 Неутрално

  ===Пред парламента има стотина души.====

  от 89-та до 97- ма бяхме десетки хиляди и пак всичко ставаше бавно и трудно....
  не хора а ламарини...

 8. 8 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Оставка!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 9. 9 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#7] от "Мoni56": Не ламарини, а чугуни...

  Доброто е заразно
 10. 10 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 890 Гневно

  ОСТАВКА!
  Пълна "блока" че да не влизат, така и така нищо не вършат, освен дела в лична и партийна полза!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 11. 11 Профил на AZ
  AZ
  Рейтинг: 419 Неутрално

  За чиста и свята република!

 12. 12 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Полицейската блокада е до ъгъла на Бенковски и Московска. На 400м от парламента.
  Колко да ги е страх...

  Eff U Greta
 13. 13 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1002 Неутрално
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1211 Весело

  Днес ще е прекрасен ден, ако правителството подаде оставка. Ще направи милиони българи щастливи. Хайде, по-смело !!!!!!!

 16. 16 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Гневно

  До коментар [#10] от "madagaskar":
  [quote#10:"madagaskar"]Пълна "блока" че да не влизат, така и така нищо не вършат[/quote]
  В нормална държава, ако не вършиш работа, не ти и плащат, а тия си го дундуркаме като писани яйчица!
  ОСТАВКА!!!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 17. 17 Профил на entwickler
  entwickler
  Рейтинг: 431 Неутрално

  При 5000+ заявки в 8:30 бяхме 200 човека. Убеден съм че ако бяхме 5000 ситуацията щеше да е друга.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 18. 18 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  ПИТАНЕ
  Орешарски като падне,
  властта кой да грабне?

  www.berbenkov.hit.bg
 19. 19 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1002 Весело

  гледам гласовете на моите постове. към момента на писането на коментара са:
  4 минуса и 7 плюса.
  което, базирано на моя опит с комунистите в дневник ми подсказва, че:
  1. 7 човека, които подкрепят протестите одобряват мнението ми за плъховете и комунистите
  2. 1 платен комунисто-писач във форума, с 4 различни акаунта не одобрява мнението ми за плъховете и комунистите...

  НО НАЙ-ВАЖНОТО СИ ОСТАВА:

  ОСТАВКА !
  ОСТАВКА !
  ОСТАВКА !

  РЕФОРМИ !
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#11:"AZ"]За чиста и свята република![/quote] Кой се намери да сложии минус на тези думи?!?

  Доброто е заразно
 22. 22 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#20] от "Rage Against":

  ОТГОВОРИ
  Ако не си прекалено много прост,
  кой да се сложи на премиерския пост?!

  www.berbenkov.hit.bg
 23. 23 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 635 Неутрално

  [quote#20:"Rage Against"]Бербенков,[/qu

  Пак ще бъде с буквичката "б" ?!

 24. 24 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Не знам, къде сте гледали досега. Полицаите са въоръжени с палки, частично с огнестрелно оръжие и с каски от много дни.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 25. 25 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  До коментар [#18] от "berbenkov":

  ОТГОВОР
  Реформаторския блок поете
  за да се наядете...

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 583 Весело

  [quote#18:"berbenkov"]ПИТАНЕ
  Орешарски като падне,
  властта кой да грабне?[/quote]
  Най-мощния - Фидоошу

 29. 29 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#25] от "BGman1":

  Кажи го смело -
  кой да бъде начело?

  www.berbenkov.hit.bg
 30. 30 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#20:"Rage Against"]Бербенков, теб да те сложим за министър-предател.
  май от много време не сме имали поет-тъпанар за премиер [/quote]
  аз пък мисля, че най-големите тъпанари са тези, които не си задават никакви въпроси и всичко им е ясно

 31. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2941 Неутрално

  Интересно, защо репортерите пред НДК на която и да е телевизия спират да питат въпросния протестиращ старец веднага след декларацията, че правителството било най-успешното до сега или че искали импичмант на президента. Ами да ги попитат защо смятат, че това правителство било най-успешното или по какво съдят, че Плевнелиев разделял нацията.....
  Изобщо, защо не ги разпитат по-подробно, за да видим дали те се водят по лични разсъждения и дали тези им разсъждения са основани на верни данни.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  ... И .... К'воооо ???

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 34. 34 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 583 Неутрално

  АКТОАЛЕЗИРАХА, ОКРАДАХА БЮДЖЕТА ДО НУЛА, ЗА НУЛА ВРЕМЕ!
  ОСТАВКА!
  ОСТАВКА!
  ОСТАВКА!

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 35. 35 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#32] от "BGman1":

  От далечна Варна ще те даря
  е едно моряшко: Благодаря!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 36. 36 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2941 Неутрално

  До коментар [#29] от "berbenkov":
  Жестоко се заблуждаваш. ако си мислиш че пичлемето Станишев или Местан са незаменими!
  Въпросът ти по-скоро напомня за едновремешните болшевишки разбирания за непогрешимост на водача.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 37. 37 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  [quote#19:"Rage Against"]гледам гласовете на моите постове. към момента на писането на коментара са:
  4 минуса и 7 плюса.
  което, базирано на моя опит с комунистите в дневник ми подсказва, че:
  1. 7 човека, които подкрепят протестите одобряват мнението ми за плъховете и комунистите
  2. 1 платен комунисто-писач във форума, с 4 различни акаунта не одобрява мнението ми за плъховете и комунистите... [/quote]Като ти чета душевните излияния = дожаля ми ... и аз ще ти сложа (+) ... Радуйся душо ... Не бой се малко стадо - вярата ви е силна ... Пак ще управлявате ... ама в един по-добър свят.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 38. 38 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Във връзка с темата.
  В някои независими сайтове не може да се влезне! Дали е случайно или...

 39. 39 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  До коментар [#31] от "Храбър":


  [quote#31:"Храбър"]Интересо, защо репортерите пред НДК на която и да е телевизия спират да питат въпросния протестиращ старец веднага след декларацията, че правителството било най-успешното до сега или че искали импичмант на президента. Ами да ги попитат защо смятат, че това правителство било най-успешното или по какво съдят, че Плевнелиев разделял нацията..... [/quote]Няма смисъл.Вчера гледах репортаж от Силистра-събрани активисти на ДПС,които казват,че Орешарски бил много хубав,екипът бил много хубав и хората били хубави и можели много да направят.ЕЛекторат на ДПС или БСП-все там-ампутирани са от съвест и срам.

 40. 40 Профил на Стан Ангелов
  Стан Ангелов
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Спрете се бе! Пречите на всички, които се опитват да стигнат до работните си места и излишно настройвате хората против вас. Кауза така не се печели... едва ли днес е имало един човек в задръстванията, който да е бил на страната на протестиращите хрантутници.

 41. 41 Профил на Зевс
  Зевс
  Рейтинг: 426 Весело

  Да блокираш законно избран от народа парламент само защото твоите не са станали депутати!
  Е това е върхът на демокрацията в България!

  "Всеки човек е една вселена" Хайнрих Хайне
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на Rothschild
  Rothschild
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#41] от "Зевс":

  Може ли да си толко заблуден, или просто се правиш на неразбрал??

 45. 45 Профил на Зевс
  Зевс
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#17:"entwickler (протести и незабавна оставка)"]Убеден съм че ако бяхме 5000 ситуацията щеше да е друга. [/quote]
  И 10 000 да бяхте, това е само 0.00013 процента от народа.
  Време е тоталитарно мислещите чугуни да разберете, че България е демократична държава и времето на диктатурите у нас си отиде безвъзвратно.

  "Всеки човек е една вселена" Хайнрих Хайне
 46. 46 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  До коментар [#40] от "Стан Ангелов":


  [quote#40:"Стан Ангелов"]едва ли днес е имало един човек в задръстванията, който да е бил на страната на протестиращите хрантутници. [/quote]Поне един имаше!Аз!И е срамно да наричаш хора,които най-вероятно си изкарват парите със честен труд и имат добра работа и заплата с "хрантутници" !Аз подкрепям протеста,пък никога не съм работил на държавна хранилка например...

 47. 47 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 635 Весело

  09.35 часа
  Пред парламента освен кафе се раздава и баница.

  Няма ли някой да прекара една бъчвичка с вино, че тогава стой та гледай...

 48. 48 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  До коментар [#41] от "Зевс":


  [quote#41:"Зевс"] законно избран от народа парламент[/quote]Това,че Цацаров е казал,че е законен,нищо не значи...Това,което видяхме на 11-ти май не беше законно!Ама никак!

 49. 49 Профил на Слави
  Слави
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Хора, малко сме и без това, стига кесили пред Радисън, реалната блокада става откъм храм-паметника, днес там бяхме 200-300 души и успяхме да ги блокираме, ако се съберем всички и пресечем Раковска и Оборище - няма да има откъде да отидат да творят глупости в Парламента.

  На всички, на които сме попречили да отидат на работа - сори, измислете си обходен маршрут, има много варианти. Следващите дни заобикаляйте това каре

 50. 50 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#36] от "Храбър":

  Ти го казваш: незаменими...
  Кой да бъде премиер? -
  отговори ми!

  www.berbenkov.hit.bg
 51. 51 Профил на Бай Колю
  Бай Колю
  Рейтинг: 479 Любопитно

  До коментар [#40] от "Стан Ангелов":

  Оня ден гледах репортаж от Щатите, за демонстрациите заради убития чернокож младеж... Някакви си опитали (Само ОПИТАЛИ!) да блокират улица в Л.А. и от полицията веднага ги разгонили... Нито един от протестиращите дори не си и помисли да мрънка, че са нарушени правата му или други подобни глупости.... А нашите ченгета тук докога ще им цепят басма на знам!? Да си протестират из градинките колкото си искат! Защо се допуска такава простотия, да блокират целия център на София!

 52. 52 Профил на Мирабела Катрова
  Мирабела Катрова
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Крайно време е "пиенето на кафе" да премине в точенето на баници с по-здрави бухалки.....упс точилки....

 53. 53 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 843 Весело

  [quote#20:"Rage Against"]Бербенков, теб да те сложим за министър-предател.
  май от много време не сме имали поет-тъпанар за премиер [/quote]

  Много?Колко много?
  Има - нема 5-6 месеца само!
  Опс!Тоя не беше поет,а художник.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 54. 54 Профил на zapadnqka
  zapadnqka
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Десети Ноември и падането на комунизма предстоят да се случат. Дано!

  And Freedom for all
 55. 55 Профил на Стан Ангелов
  Стан Ангелов
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#51] от "Бай Колю":

  (y) Попитах полицай преди около седмица на Позитано 'Извинете, къде се отправят протестиращите за да ги избегна, пътувам за работа?' и той най-искрено ми отговори 'Откъде да ги знам, бе бате?! Сложили са ни тук да им вървим по гъза, каквото искат да правят, нали ще ни платят извънредно.' Та-а-а, за това много не им пука, два месеца двойна надница и да се возиш по цял ден на мотор, кога е било последно това?

 56. 56 Профил на Стан Ангелов
  Стан Ангелов
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#46] от "yanne":

  'Евала', но както виждаш ти не си на протест, а си бил в колата си на път за работа, т.е., ти не си 'протестиращ хрантутник' за мен.

 57. 57 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 635 Неутрално

  [quote#52:"Мирабела Катрова"]Крайно време е "пиенето на кафе" да премине в точенето на баници с по-здрави бухалки.....упс точилки.... [/quote]

  България-страната на пукнатите тикви...

 58. 58 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  До коментар [#51] от "Бай Колю":


  [quote#51:"Бай Колю"]А нашите ченгета тук докога ще им цепят басма на знам!?[/quote]Иска ви се да можехте да биете както преди 23 години,нали!?Иска ви се.Но само да посмеете и си отивате още на следващия ден.Дори на Сергея му е ясно.

 59. 59 Профил на Миро
  Миро
  Рейтинг: 516 Любопитно

  До коментар [#21] от "dogwoman":

  Някой предател, като тези в Парламента! Може и някой от тях да е бил, да си джитка тука, докато симулира работа.

  другари комунисти (ПП, БСП, ГЕРБ, учени, патриоти руски и друга ДС измет!), пътят на България в 21 век не е пътят на Путин! Това е България, не Задунайская!
 60. 60 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  До коментар [#35] от "berbenkov":

  Ха ха...Варна не е далечна да ти кажа
  на Константин и Елена съм на плажа...

 61. 61 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2867 Весело

  До коментар [#56] от "Стан Ангелов":


  [quote#56:"Стан Ангелов"]Евала', но както виждаш ти не си на протест, а си бил в колата си на път за работа, т.е., ти не си 'протестиращ хрантутник' за мен. [/quote]Но съм бил в други дни.така,че за тебе съм "хрантутник" .Дори термините са ви от преди 30 години...

 62. 62 Профил на woy40313318
  woy40313318
  Рейтинг: 165 Весело

  До коментар [#52] от "Мирабела Катрова":И аз пих кафе.Мен броите ли ме?

 63. 63 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1668 Весело

  [quote#50:"berbenkov"]Кой да бъде премиер? -
  отговори ми! [/quote]
  Прехвърляш отговорност върху конкретен човек, за избор който не зависи от него. Все едно, ако Сидеров спре да крепи правителството да му пришиеш като право използването на активите от оставката.

 64. 64 Профил на woy40313318
  woy40313318
  Рейтинг: 165 Весело

  До коментар [#41] от "Зевс":И понеже нищо не блокират, бих го нарекъл "Лумпена седянка".

 65. 65 Профил на Бай Колю
  Бай Колю
  Рейтинг: 479 Весело

  [quote#55:"Стан Ангелов"]Сложили са ни тук да им вървим по гъза, каквото искат да правят[/quote]
  Е точно затова става дума!
  Аз проблем с протестите и протестиращите нямам...въпреки че ей сега, включително и тук, ще ме налазят и ще почнат да ме наричат комунист или квото се сетиш... Всеки има право да си протестира колкото си иска срещу и за каквото си иска! Но това трябва да става без да пречи на другите. Затова имам претенции към полицията, към общината, към властта въобще, че не ми осигурява нормални условия за живот и придвижване. Аз съм гражданин, данъкоплатец, не по малко от протестиращите. Категорично отказвам моите права да бъдат нарушавани заради нечии идеи, независимо дали ги споделям или не! А ченгетата са ДЛЪЖНИ да гарантират правата ми!

 66. 66 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  До коментар [#56] от "Стан Ангелов":

  Ама тия на протестите са хрантутници, така ли
  Не разбрах две неща - на кого пречат, и кой недоволства? Щото аз поне не виждам много недоволни, освен 5-6 човека дращещи из фоурмите...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 67. 67 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1786 Гневно

  Канал 3 излъчва на живо:
  http://kanal3.bg/?cat=15

  Хората са доста. Браво на тях.
  Блокирай дУпетатите.
  Приеми оставката.
  Оставка.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 69. 69 Профил на danea
  danea
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#21] от "dogwoman":

  Проблемът е точно там, че за чиста и свята република са всички, но малко знаят какво наистина означава това. Както и думичката равенство, всички са за равенство, но след това нещата се усложняват... Така че, с минус или не, тоя лозунг е с много сложно съдържание. Инак на думи звучи прекрасно. Както и приказките на комунистите, прекрасни, само че делата говорят за нещо съвсем друго и почти обратното.

 70. 70 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#47] от "Мoni56":
  Няма ли някой да прекара една бъчвичка с вино, че тогава стой та гледай... "

  -Аз предпочитам биричката в това лятно време,че и може баничката да приседне.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 72. 72 Профил на danea
  danea
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#65] от "Бай Колю":

  Е. Бай Кольо, много те уважавам, но ако споделяш някои идеи, няма ли да изтърпиш неща, които са ти неприяни? Ти желаеш всичко да е много коректно, което е много хубаво, но има моменти, когато това се оказва невъзможно.

 73. 73 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  ГОСПОДА ПРОТЕСТИРАЩИ
  Добре, Орешарски ще падне,
  но кой властта да грабне?!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1786 Весело

  [quote#18:"berbenkov"]ПИТАНЕ
  Орешарски като падне,
  властта кой да грабне?[/quote]

  До коментар [#18] от "berbenkov":

  На вас ще я дадем пак.
  Проблем ли имате с властта вие комунистите?
  [quote#29:"berbenkov"]Кажи го смело -
  кой да бъде начело?[/quote]
  Ти си готов за министър-председател. Съгласен?
  [quote#50:"berbenkov"]Кой да бъде премиер? -
  отговори ми![/quote]
  Пак ти казвам - ТИ!

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 76. 76 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  . В градинката между софийския университет и парламента има около 150 души, които освиркват
  *
  За пореден ден протестиращи има и пред сградата на ВСС. Събрали са се около 50-ти протестиращи.
  *

  Не може ли да се въведе кворум за протестиращите ако не са 10 000 души протеста да се отменя?

  За какво трябва да бъдат затваряни улици и да се плаща на милиционери да бдят над тях ? Толкова ли си нямат работа в МВР ?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 77. 77 Профил на woy40313318
  woy40313318
  Рейтинг: 165 Неутрално

  Свободата на изразяване или крещене, не може да ограни4ава друга основна свобода, свободата на предвижване.

 78. 78 Профил на През прокуракура ми е
  През прокуракура ми е
  Рейтинг: 245 Неутрално

  Минах сутринта с колелото, за да помагам и аз малко преди работа - няма как да стоя цял ден, но подкрепям с цялото си сърце хората, които ще протестират цял ден. До довечера пред МС!

 79. 79 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#18] от "berbenkov":

  Ех, Бербенков, имаш попадения, но уви, не схващаш в случая главното.

  България има нужда от морал в политиката, от достойни хора във властта. Това е. И по този въпрос всички ще се съгласят. България има нужда от водачи, които да водят страната в защита на интересите на хората.

  Въпросът е, дали тези са такива. Отговорът е - не. И хората на улицата, а и тези, които не са на улицата, като мен в момента знаем това.

  Трябва ли да дадем шанс на едни мръсници, за да не дойдат други мръсници? Не. Трябва ли да крепим едни тайни играчи, за да не дойдат същите или други? Не.

  Оттук нататък няма спиране. Нито едно правителство няма да бъде оставено да експлоатира собствения си народ, да го заробва в дългове, за да оправдае собственото си богатство и бедността на онези, които произвеждат богатството. Дали сме лумпенпролетариат, както ни описва маркс, не ме интересува. Триумвиратът свърши, но това не значи, че е дошла империята. Който си е направил исторически аналози, е сбъркал.

 80. 80 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  До коментар [#74] от "BGman1":Ти май и не схващаш човеко,моите са на власт.

 81. 81 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 400 Весело

  [quote#73:"berbenkov"]ГОСПОДА ПРОТЕСТИРАЩИ
  Добре, Орешарски ще падне,
  но кой властта да грабне?!!![/quote]

  Е как кой - ИФ>ЦЦ>ББ

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 82. 82 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#79] от "Димитров":

  БЛАГОДАРЯ
  Кажи ми, кои са тези достойни хора?
  Всичките ни политици - за затвора!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 83. 83 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 813 Весело

  До коментар [#75] от "д-р Замен":

  абе, докторе, кажи най-после по какво си доктор!
  Май излиза, че си доктор по коментари!
  И ако за това си в Германия, както твърдиш на научен обмен!
  Бравос!
  Та посочи някоя тоя публикация!
  ЛъжеДокторе!!!
  Поздрави!!!
  Лъжливотобанче

 84. 84 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  В девет часа всичко беше блокирано - от двете страни на Ал. Невски, и от двете страни на "Раковски".

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 85. 85 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Съобщение от фейса на OffNews:

  Скъпи читатели,

  в момента OFFNews е жертва на мащабна компютърна атака.
  Доставчикът ни не успява да овладее flood-ването (атакуване от многбройни IP адреси едновременно) с техническите си възможности и се обърна към разпределителния център във Франкфурт, откъдето получава съдействие.

  Атаката в мрежата на нашия доставчик е концентрирана само към OFFNews.bg и идва от Канада. IP адресите оттам ще бъдат филтирани и в момента, в който ги получим, ще ги публикуваме.

  По тази причина за съжаление сме принудени временно да спрем достъпа до страницата си от чужбина, за да ограничим нападението.

  По наша информация със същия проблем се сблъскват и други новинарски сайтове в мрежата на други доставчици.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 86. 86 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  https://www.facebook.com/OFFNews.bg

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 87. 87 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  [quote#40:"Стан Ангелов"]едва ли днес е имало един човек в задръстванията, който да е бил на страната на протестиращите хрантутници.
  [/quote]

  Ако полицията не отцепваше такива големи райони около парлама(ен)та, нямаше да се получават особени задръствания.

 88. 88 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 583 Любопитно

  Нека днес- в деня на раждането на Апостола, падне омразното мафиотско правителство!!! А борбата ни за демокрация трябва да продължава години наред, за да се утвърдим като независима, просперираща, демократична държава!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 89. 89 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  До коментар [#76] от "comandante":

  Не може. Протестът е основно демократично право. Дори и сам Йоло Денев да е, никой не може да му забрани.
  Проблем ли ти е? Между другото, аз затворена улица не съм видял, не знам къде ти срещаш такива затруднения...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 90. 90 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1786 Неутрално

  Полицаи изведоха човек от кръстовището пред СУ.

  До коментар [#83] от "ban":

  А, кандидат докторанче, ти си първи.
  До сега само аз ти отговарях. Кажи си какво образование (най-високо) имаш и по какво направление работиш по докторската си работа?
  Ако не ми отговориш - всичко което ми каза преди няколко дена ще го считам за лъжа.
  Ако ми отговориш честно ще ти пратя линк към сайта с работното ми място и там ще видиш по какво съм доктор.
  Надявам се, че след това ще се извиниш за всичките си опити да обиждаш, нали?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 91. 91 Профил на Бай Колю
  Бай Колю
  Рейтинг: 479 Весело

  [quote#72:"danea"]ако споделяш някои идеи, няма ли да изтърпиш неща, които са ти неприяни[/quote]
  Въпросът е, че нещата отдавна не опират до идеи! Идеи имаше в началото, когато хората действително искаха да се освободят от олигарсите, да има поне в някаква степен морал в политиката и други такива прекрасни неща. В момента обаче нещата се обърнаха. В момента имаме борба на една олигархия, която иска да седне на мястото на друга олигархия. Това е единствената "идея", която остана в този протест. Моята лична социология сред приятели и познати и елементарния ми анализ на събитията и поведението на медиите точно това показва. Затова ми се струва отвратително и абсолютно неприемливо да бъда на страната на олигархията. Дори и ако е на страната на тази "правилната", която драпа за властта, дето уж била сто пъти по "хубава" от сегашната...

 92. 92 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 400 Весело

  [quote#91:"Бай Колю"]Затова ми се струва отвратително и абсолютно неприемливо да бъда на страната на олигархията. Дори и ако е на страната на тази "правилната", която драпа за властта, дето уж била сто пъти по "хубава" от сегашната... [/quote]
  Тук, точно в тази (икон)медия, подобни „еретични мисли" ще бъдат „наказани" със солидно количество минуси.

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 93. 93 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#90] от "д-р Замен":

  айде, да видим, магистър инженер-химик, това можеше да го разбереш, ако беше погледнал във форума, но ти си зает, в германия, да публикуваш новини за протестите, в София!
  Та дай линк, към твоя публикация, даже за доктор трябват 2, та да не ти викам лъжедокторе!

 94. 94 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  Айде, наскачаха се гъзарчетата на София, редно е горския да слезе и да развали седянката и всеки да се отправя да върши работата която има.... ако има..... щото в любимата татковина и работа няма от много заигравяния с европски ценности....
  А за 500 000 сънародници Правителството да се постарае да намери работа, спешно!!!
  Ако не знае как, да провери как го е направил ФДР през 30-те в САЩ.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#82] от "berbenkov":

  Моето мнение
  е без значение.

  Нека всеки да гласува,
  както съвестта му му диктува.

  Аз искам да остана тук,
  и няма да гласувам за гьонсуратлък.

 97. 97 Профил на Coreni
  Coreni
  Рейтинг: 217 Любопитно

  До коментар [#91] от "Бай Колю":

  Абе баце... Тия назначиха хора от ВИС, СИК и ТИМ. За Р. Овч да не говорим, а с Газпром и ЛукОйл кой си играе, собственика на "частното ромско енерго" депутат. Че то коя олигархия остана необлажена та да иска да ги маха?

 98. 98 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1002 Весело

  До коментар [#66] от "Тони!":

  на никой не пречим с протестите! просто фатмакът опипва почвата да види дали има други фатмаци като него тук (ето те са платените-хрантутници), или някой с амбивалентно отношение към протестите... за да може фатмакът да разколебае подкрепата на колебаещите се за протестите.

  но фатмаците едно нещо забравят, този протест те не могат да контролират и скоро ще си подадат оставката. май само те продължават да отричат този виден факт и това очаквано събитие...

  РЕФОРМИ !
 99. 99 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1786 Неутрално

  Пред народното събрание има сблъсък между протестиращи и екипа на ТВ7.
  ========================
  [quote#93:"ban"]айде, да видим, магистър инженер-химик, това можеше да го разбереш, ако беше погледнал във форума[/quote]
  До коментар [#93] от "ban":

  Във форума (публичния ти профил) нищо не пише, но ще приема думите ти за истина.

  Доктор съм по "Ергономия и промишлен дизайн". Имам издадени 2 учебника (съавтор с др. колеги) и 21 статии (5 от тях съм цитирал в докторската си работа). Това устройва ли те?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 100. 100 Профил на getso
  getso
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Софийската чалгария
  ще даде на Олигархията властта на тепсия...
  Божеее,простотия!!!...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK