Надзорният съвет на здравната каса прекрати всички конкурси за нови регионални директори

Надзорният съвет на здравната каса прекрати всички конкурси за нови регионални директори

© ДневникИзбори 2022

Всичките конкурси за директори на регионалните здравноосигурителни каси са прекратени. Причината е в грешка при зададените условия за кандидатите. Това обяви пресслужбата на НЗОК, след заседанието на Надзорния съвет, на което е било взето решението. 


Конкурси бяха обявени за 23 от общо 28 регионални звена на здравната каса. Всички те са прекратени заради несъответствия между обявените изисквания и тези, които Надзора е одобрил преди това, както и заради разминаване между изискванията и длъжностната характеристика за директорския пост. Изобщо липсва и регламент за начина на провеждане на конкурса в обявлението.


От здравната каса уверяват, че грешките са уловени преди кандидатурите да бъдат разгледани. Документите на кандидатите са все още запечатани и ще бъдат върнати на притежателите им, обясняват от там. На следващото заседание на Надзора ще бъде обсъден стартът на нов конкурс. 


Представителят на синдикатите в Надзорния съвет Иван Кокалов увери, цитиран от в."Труд", че "причините за спирането на конкурсите наистина са технологически и няма политически или други мотиви". Бившият министър на здравеопазването и настоящ народен представител от ГЕРБ Десислава Атанасова пък обяви спирането на конкурса именно за политически ход. "Стопирането на конкурсите въобще не е случайно. Така се печели време, за да се отвори път към овакантените места на близки до БСП и ДПС кандидати", коментира тя. 

Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK