Ако обществото се успокои, ще забележи неистовия порив на правителството да изпълни ангажиментите си, смята депутат от ДПС

Ако обществото се успокои, ще забележи неистовия порив на правителството да изпълни ангажиментите си, смята депутат от ДПС

© Цветелина Белутова, КапиталАко обществото се успокои, ще забележи неистовия порив на правителството да изпълни ангажиментите си, поети в предизборната кампания. Това каза зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Тунчер Кърджалиев, цитиран от агенция "Фокус".


В 37-ия ден на многолюдни антиправителствени протести Кърджалиев отчете, че вече са взети първите мерки, обещавани в предизборната кампания от управляващите партии БСП и ДПС и е въведена една много добра практика за ежемесечно отчитане на свършеното.


Кърджалиев отбеляза, че сегашната власт е легитимна, избрана на демократични избори и заслужава толеранс от страна на обществото, за да покаже какъв е потенциалът и какви са възможностите на  правителството на Пламен Орешарски. По думите му период от половин-една година би загатнал и би прокарал началните планове, би говорил за възможностите, за капацитета на едно правителство, а пълната картина се получава поне след 1-2 години управление.
За продължаващите протести депутатът от ДПС коментира, че всичко това е много необичайно, парадоксално за една демократична политическа система. "В една демократична държава винаги може да има такива процеси, априори, но обикновено зрелостта на тази демокрация коригира всички недъзи, или поне в кратко обозримо бъдеще ги прави общоприемливи за по-голяма част критична маса от обществото. Точно това, за съжаление, не се случи през този месец и половина и това е жалкото за актуалното състояние на българския социално-икономически живот", заяви Кърджалиев.


За искана оставка на кабинета "Орешарски" той каза, че това е искане на една част от протестиращите граждани, която не е домирищата. "Да не забравяме, че една партия е представителна част от обществото и че двете управляващи партии имат също свои привърженици, които могат също, дори по брутален и агресивен начин да защитят своите партийни пристрастия и своите партийни лидери", предупреди той.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK