Георги Първанов още е президент в английската версия на сайта на правителството (обновена)

Георги Първанов беше президент от 2002 до 2012 г.

© Георги Кожухаров

Георги Първанов беше президент от 2002 до 2012 г.Георги Първанов все още е президент, а Георги Пирински - председател на Народното събрание. Информацията е от английската версия на сайта на правителството government.bg.

Последната актуализация е от 17 септември 2005 г. Тогава на власт беше тройната коалиция с министър-председател Сергей Станишев, а държавният глава Първанов беше в края на първия си мандат.


Достъпната информация в английската версия на сайта не е много богата. Няма преведени никакви новини, дори липсват имената на министри в секцията "Кабинет". Има възможност за търсене в архив, но то отвежда в българската част на сайта.


Георги Първанов още е президент в английската версия на сайта на правителството (обновена)

Публикувани са снимки на знамето и на герба на страната, има информация за тях и за химна, който може да бъде изтеглен в mp3 формат. Поместени са и датите на националните и официални празници, които са обявени за почивни дни.
Публикувана е географска и историческа справка на България. Според нея населението на страната е 7.97 млн. души, макар че при последното преброяване от 2011 г. броят беше значително по-малък - малко 7.3 млн. души. Стари са данните и за жителите на столицата София.


Според сайта на запад България граничи със Сърбия и Черна гора, макар че двете страни се отделиха една от друга.


По-късно Ивет Добромирова, която беше шеф на правителствената пресслужба на служебния кабинет, изпрати линк до "Дневник" с цялата информация на английски за правителството с премиер Марин Райков. Материалите обаче са скрити от сегашния вариант на сайта и до тях може да се стигне само с този линк - http://old2013a.government.bg/fce/index.shtml?s=001&p=0023


От пресслужбата на Министерския съвет ще направят проверка по случая.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK