Неуспешна операцията за извеждане на депутатите, стигна се до сблъсъци, има ранени (хронология)

Трите коли на жандармерията, които не бяха допуснати до парламентаОперация на полицията, която опита да изведе с автобус, с депутати от БСП и министрите Хасан Адемов и Петър Чобанов, доведе до сблъсъци с протестиращите, като имаше ранени. От "Пирогов" съобщиха за четирима пострадали минали през техните кабинети. Един е бил със сътресение на мозъка. Според министъра на вътрешните работи има и леко пострадали полицаи. Ето накратко хронология как се стигна до първите серизни сблъсъци между полицаи и протестиращи:


00.30 часа
Барикадите откъм улица "Оборище" стават все по-масивни. Целта е да не се допусне тримата министри и депутати да напуснат парламента.

Неуспешна операцията за извеждане на депутатите, стигна се до сблъсъци, има ранени (хронология)

23.55 часа
Край парламента откъм улица "Оборище" се правят барикади от кофи, дъски и подръчни материали. Хора идват отвсякъде.


23.45
Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев каза, че полицията се е държала перфектно и не е приложила сила. Според него сред протестиращите е имало не малка група провокатори.
23.40 Около парламента идват все повече хора. За момента страстите  се успокоиха. В профила си във фейсбук външният министър Кристиан Вигенин написа: "Протегнатата ръка на гражданското общество"?! Мятаща павета? "Исторически срам" ще бъде ако президентът, политическите лидери, медиите и самите протестиращи не осъдят вандалите пред Народното събрание, които се блъскаха в полицията, а други раниха хора с камъни. Взимането на заложници е престъпление, нали? Крайно време е агресията да бъде изолирана!


23.10
В профила си във фейсбук лидерът на ДСБ Радан Кънев написа: "Прииждат още хора. Поведението е мирно, но твърдо. Кражбата няма да мине".


22.55
За момента от МВР отказват да коментират станалото. Пред Би Ти Ви шефът на НСО Тодор Коджейков каза, че зоната, в която е станал инцидента е извън периметъра, за който отговаря службата.


22.45 часа
Автобусът се върна зад загражденията, откъдето тръгна, след като не успя да мине. Министърът на финансите Петър Чобанов е бил в автобуса, каза той пред Би Ти Ви. В отговор на въпрос, той пита с какво правителството е провокирало станалото. "Правителството си работи от първия ден и утре ще продължи да работи", каза министър Чобанов.

Неуспешна операцията за извеждане на депутатите, стигна се до сблъсъци, има ранени (хронология)

Според Би Ти Ви всички депутати са били поканени да се качат в рейса, но тези от ГЕРБ са останали в сградата.


22.45 часа
Полицаите направиха жива верига пред автобуса, в който се предполага, че има депутати, е блокиран в района на храма "Александър Невски" откъм улица "Московска". Полицията блъска хаотично хората.


22.40 часа
Не е ясен броя на ранените, но се виждат пострадали хора с кръв по лицата. И челното стъкло на автобуса е счупено. Към него продължават да летят предмети.


22.35
Нов опит на полицаите да се се разчисти пътя на автобуса, в който се предполага, че има депутати.


22.30
Хората сядат на земята пред автобуса, полицаите ги дърпат.


22.25 часа
Площадът пред "Александър Невски" е пълен с полицаи. Те продължават да изтласкват протестиращите. Хората скандират "Мафия", "Изроди". Чуват се и викове "Без агресия".


Автобусът, в който се предполага, че има депутати, бавно напредва. Вече е почти до църквата Света София". Според Би Ти Ви, цитирайки депутати от ГЕРБ, с рейса се извършва акция по извеждането на народни представители от БСП.


22.20
Единият от прозорците на автобуса е счупен. Рейсът вече не може да мръдне, блокиран от хората. Виждат се хора с кръв по лицата. Казват, че полицаите са били на ред с палки, включително паднали на земята хора.


22.15
Автобусът, в който се предполага, че има депутати си пробива бавно път през блокадата. Според Би Ти Ви час от народните представители още са в Народното събрание. В рейса се виждат щитове на полицаи. Към автобуса хвърчат различни предмети.

Неуспешна операцията за извеждане на депутатите, стигна се до сблъсъци, има ранени (хронология)

22.10
Хората стоят с вдигнати ръце пред автобуса, полицаите и колата на жандармерията. В сградата на народното събрания има 109 души, от които тридесетина са депутати.


22.05
Голяма група полицаи с щитове се отправиха към загражденията, махат ги и започват да изблъскват хората. Има викове "Еничари". Опитът не успя. Полицаите не използват груба сила. Сега кола на жандармерията пробива път на белия автобус с депутатите и тримата министри.


22.00 часа
Много полицаи се струпаха отстрани на централния вход на парламента. Има три буса на жандармерията. Бял автобус се придвижи до служебния вход. Ескортиран е от бронирани коли на жандармерията.


21.45
Млада жена с дете на ръце се обърна към полицаите с думите: "Няма да се бием, нали". Хората скандират "Пазите престъпници". Междувременно в парламента депутатите са отделени от журналистите.

Неуспешна операцията за извеждане на депутатите, стигна се до сблъсъци, има ранени (хронология)

Протестиращите подозират, че се чака да стане 22 часа, след който час са забранени масовите улични прояви и тогава полицията ще се опита да пробие блокадата.


21.40
Голям микробус на жандармерията се появи пред входа на парламента и остана там. Очаква се всеки момент депутатите да излязат и сигурно те ще се качат в него.


21.35
Край загражденията се появиха полицаи с каски. Те закратко влязоха в парламента, след което отново излязоха. Полицаите с каски стават все повече. Хората скандират "Долу каските". Хванали са се за ръце и са направили жива верига.


21.25
Почти всички протестиращи носят запалени свещи, които бяха раздадени от група младежи. Хората изпяха химна.


21.05
Има леко раздвижване около входа на парламента, полицаи с каски се приближиха до входа откъм Ал. Невски. За момента се знае, че сред блокираните в парламента са икономическите експерти на ГЕРБ - Владислав Горанов, Менда Стоянова, и бившият изпълнителен директор на НАП - Красимир Стефанов.

В очакване да бъдат изведени

В очакване да бъдат изведени


Там са и министрите на финансите Петър Чобанов, икономиката Драгомир Стойнев и социалния Хасан Адемов. От депутатите на БСП в коридорите се виждат Антон Кутев, Йордан Цонев и Корнелия Нинова.


20.55 часа
Хората откъм улица "Париж" са направили барикада с таблата на продавачите от антикварния пазар. Целта е да не могат депутатите да се измъкнат оттам.

Неуспешна операцията за извеждане на депутатите, стигна се до сблъсъци, има ранени (хронология)

Междувременно край ковчега на кабинета се раздават свещи. Сред гробарите има и две деца. Те носят арфа, бели цветя и един черен балон. Лицата им са закрити от черни воали и коленичат пред ковчега
Неуспешна операцията за извеждане на депутатите, стигна се до сблъсъци, има ранени (хронология)

© Георги Марчев


20.50
Депутатите от трите комисии, които днес приеха проектозакона за актуализацията на бюджета, заедно с ресорните министри, журналисти и служители на Народното събрание очакват НСО да организира евакуацията им, съобщи репортер на Капитал Daily, който е в сградата.


Народните представители от управляващите партии са в стаите на БСП и ДПС. Опозиционните депутати са около стаята на ГЕРБ.


На всички им е забранено да излизат. Председателят на парламентарната бюджетна комисия Йордан Цонев заяви пред журналисти, че актуализацията е трябвало да бъде приета, защото иначе работата на държавата е щяла да се блокира заради липсата на средства. Той определи този ход, като единствената отговорна позиция.


20.35 часа
Депутати, журналисти, синдикалисти и представители на работодателски организации остават в парламента, заради блокадата на сградата. Служителите на НСО и полицаите не разрешават на никой да излезе. Обясненията се, че протестиращите не различават депутатите, чиновниците и журналистите.


20.20
Много от хората от района на ул. "Париж" се насочват на площада пред НС. При загражденията откъм "Ал. Невски" се събират вече много хора. Появиха се хора, целите облечени в черно. Те отбелязват 40 дни помен, откакто в България няма правителство.


От антиправителствената информационна служба разпространиха това видео, в което твърдят, че има неоправдано полицейско насилие срещу протестиращ.


20.00
На ул. "Париж" стана напрегнато. Много полиция се опитва да спре около 200-300 протестиращи да пробият към парламента. Полицията се оттегли след викове "Пазите престъпници". Последваха аплодисменти.


19.55
След като заседанието на комисиите свърши около парламента зад загражденията започна движение на полицията във всякакви посоки. Не е ясно защо полиция тръгна да излиза от входа към ул. "Париж" и стана лек сблъсък, приключил бързо. Не е ясно имаше ли провокация и каква, но полицаите се върнаха назад и останаха там.Сред протестиращите се появи слух, че депутатите ще бъдат изкарани от входа на парламента до БАН. Пред парламента е поставен ковчег за 40 дни от смъртта на седянка БКсП-ДпС. Има жито, а лумпените са призовани да оставят 1ст. Има и свещички. Хората се кръстят за бог да прости. Прелива се и вода.

Неуспешна операцията за извеждане на депутатите, стигна се до сблъсъци, има ранени (хронология)

© Георги Марчев


19.45
Около 30 души са застанали до пазара на картини на Париж на пряката към НС. Полицията ги приканва да се насочат към Невски. Има само лента, но не и огради.


Дойдоха много полицаи. Край парламента се лепят некролози, които съобщават, че са изминали 40 дни от смъртта на различните партии в парламента.19.40 часа
Хората вече има от всички страни на парламента и броят им се увеличава постояно. Някои от протестиращите завиват по ул. "Париж" и се насочват към Невски. Седнала на земята хора спряха три коли на полицията при загражденията от ул. "Оборище". Полицаите се оттеглиха.


19.30 часа
По всичко изглежда, че днес няма да го има традиционното шествие от МС до парламента. Събралите се хора се отправиха към парламента. Нямаше го и традиционното блокиране на бул. "Цар Освободител" и в моменто по него трафикът е нормален.


19.20 часа
Хората при входа, откъм Ал. Невски седнаха на земята. Пеят всеки ден ще е така до победата. Чуват се и викове "Оставка". За дебатите в комисиите по бюджета в парламента се върнаха и депутатите от ГЕРБ.

Неуспешна операцията за извеждане на депутатите, стигна се до сблъсъци, има ранени (хронология)

© Лора Филева


19.10
Хората от площад "Народно събрание" дойдоха до района около Министерски съвет, за да призоват протестиращите да се отправят към парламента. По информация на хората край парламента, има двама задържани, които са се опитали да разместят преградите край парламента.


19.05
Хората край парламента замерят с домати излизащите коли. Само намесата на полицаите позволи на два автомобила да напуснат.

Неуспешна операцията за извеждане на депутатите, стигна се до сблъсъци, има ранени (хронология)

© Лора Филева


От едната страната хората се опитват да демонтират загражденията.  Събират се все повече хора. Един от полицаите крещеше по жена, която блъскаше по излизаща кола: "Защо удряте? Това е държавата?"18.55
На всички входове към парламента има по около 100 души. Има и много полиция. Протестиращите са освиркали Георги Кадиев, полицията е разбутала няколко души, без предупреждение. Събират се хора, но се разпределят между входовете. Пред парламента движението не е спряно.


18.45
На площад "Независимост" беше донесен ковчег, на който пише "Помен". Има и некролог на правителството. Продължава и събирането на хора край парламента, докато вътре тече в комисии обсъждането на актуализацията на бюджета. Движението на площад "Независимост" все още не е спряно.


18.30
Най-нетърпеливите вече са на площада. Предвид жегата за момента хората са основно в сянката около президентството, разчитат и на прохладата на фонтана на площада.


Междувременно пред НДК продължава контрапротестът на поддръжниците на кабинета. Днес там има литературно четене в памет на 71-та годишнина от разстрела на поета Никола Вапцаров.


17.00  
Около 50 души са се събрали до Народното събрание от страната на служебния вход, докато вътре заседават парламентарните икономическа, социална и бюджетна комисии. Депутатите от тях обсъждат предложената от кабинета актуализация на бюджета. Присъстващите скандират "Оставка".


Идват още хора. Част от тях на шега си подмятат "Закъсняваш бе, лумпен".  Част от протестиращите се насочват към "Невски". Целта е да се блокира място, откъдето излизат колите с депутатите.


Хората станаха повече и предават на приятелите си да не ходят на събирането пред МС, а да идват направо около парламента. Протестиращите блокират колите, които искат да излизат.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (608)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Оставка!
  Оглушарски, разкарай се и остави България на българите!

 2. 2 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  комунистите се надяват на протестиращите да се уморят и да се приберат ,е ,ясно е ,че няма да стане ,протеста ще продължи до махането на комунистите и креатурите им от НС и от съдебната система ,протест до дупка и пълна лустрация на цялата държава ,само това спасява България .

 3. 3 Профил на Daniela Denkova
  Daniela Denkova
  Рейтинг: 367 Неутрално

  И аз отивам!
  ОСТАВКА!
  ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ!

 4. 4 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 470 Весело

  Успех!
  Да не остане нито един домат неуползотворен!

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 5. 5 Профил на comentator
  comentator
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Станишев с тъпоумния си инат , направи толкова много за закопаването на БСП , че понякога се чудя , дали не е агент на ЦРУ, работещ за антикомунистическите сили в България и по света.

 6. 6 Профил на bungibungi
  bungibungi
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Да изметем червената чума завинаги!

 7. 7 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1149 Любопитно

  След толкова подгряване, не е ли време вече всеки да каже как вижда ситуацията след оставката?

 8. 8 Профил на Раковски
  Раковски
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Толкова ли е трудно просто да се блокира народното събрание за една седмица и правителството ще падне без проблеми. На българските полицаи просто трябва да се обясни, че това е за тяхно добро и най-вече за доброто на децата им. Сигурен съм че повечето ще разберат и ще се включат самите те в акцията.

 9. 9 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#2] от "tur671":
  A az misleh, che protestite shte sa dokato se preborim s oligarhiqta, pyk sega izliza che bilo samo dokato izgonim BSP.
  Samo ne mi kazvayte che samo te sa svurzani s oligarsi!!!

 10. 10 Профил на DEDOVIA
  DEDOVIA
  Рейтинг: 729 Неутрално

  До коментар [#2] от "tur671":

  Не, по скоро се надяват да не им писне и протеста да премине някои граници. Изобщо не се впечатляват от протеста. Така могат и пет мандата да си искарат. Комунист с добро власт не дава. Уви.

  русофобството и соросоизма са тежка психична диагноза
 11. 11 Профил на mozaka
  mozaka
  Рейтинг: 418 Неутрално

  На мен ми се вижда лигава работа този протест - отишли с децата си да танцуват и да правят снимки за фейса, а свинчугите им се подиграват от Парламента.
  Друг вид протести свалиха комунистите през 1990та...

 12. 12 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Една
  Жена
  Каза цитирам:
  Не всички престъпници са комунисти,но всички комунисти са престъпници.

 13. 13 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  Предишните се оправдаваха с икономическата криза,тези ще се оправдават с политическата,само и само да не се свърши това,което има да се върши.Това е добре за за мафията,която не знам защо напоследък наричат галено "олигархия".

 14. 14 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Станишев закопаваше БСП и преди година, когато щеше толкова да я закопае, че ГЕРБ да има абсолютно мнозинство, а втора с 38% да е ДСБ.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 15. 15 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1165 Неутрално

  [quote#12:"anty"]Не всички престъпници са комунисти,но всички комунисти са престъпници. [/quote]
  Та се сетих:
  Не всички комунисти са членове на ГЕРБ, но всички членове са комунисти.
  А член на БКП се става с МОЛБА: Моля да бъдат приет за член на БКП, където с труда и идеите си...

 16. 16 Профил на comentator
  comentator
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Тези протести са едно от най-значимите събития в българската история, заставащи редом до Априлското въстание. Те показаха на света и на нас самите , че в България живеят и хора, а не само смачкании роби , повтарящи си като мантра, че преклонена главица сабя не я сече.
  Калкото и руско-турските подлоги от БСП да се правят, че не им пука , те много добре съзнават, че протестите ги поставиха в такава международна изолация от която излизане няма, а БСП и ДПС в ценностната система на западно европейския политик , вече седят редом с партиите на Хитлер, Мусолини и Франко.
  Това вече е сериозен успех, и е само началото.
  Благодаря на всички протестиращи.
  ОСТАВКА,ОСТАВКА

 17. 17 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2765 Неутрално

  За ужас на комунистите и атакоидите - Оставка!

  Пазете се от доносника vesolr
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 19. 19 Профил на DEDOVIA
  DEDOVIA
  Рейтинг: 729 Неутрално

  До коментар [#13] от "vjacho":

  Тез наште не са и мафия, а най обикновени пладнешки разбойници.

  русофобството и соросоизма са тежка психична диагноза
 20. 20 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 971 Весело

  Голямата блокада!
  Оставка на протеста! Омръзнахте ми с вашите глупости!

 21. 21 Профил на gotze
  gotze
  Рейтинг: 418 Неутрално

  протеста е срещу мафията, не само срещу червените боклуци, също така срещу герберастите, дпс, атака Любен Гоцев като шеф на мафията... ЛУСТРАЦИЯ

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 22. 22 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 623 Неутрално

  варено жито раздават ли..

 23. 23 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 675 Гневно

  Нека треперят.Ние треперим от гняв,а те от страх!
  Комуно-фашизоиди!
  Оставка!!!!

  Tony
 24. 24 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 726 Гневно

  ОСТАВКА!!

  Вън червено-кафявата повръщня от властта!

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Те гербаджиите са си комунисти,просто второразредни милиционери.Сега се ритат по кокалчетата с другата банда престъпници около хамстера Дмитриевич,но накрая ще се прегърнат по братски.Та те са си от едно котило.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1061 Любопитно

  [quote#19:"magistrat1"]Тез наште не са и мафия, а най обикновени пладнешки разбойници.[/quote]


  Комунистите наистина са пладнешки разбойници.Странно че колегите тук във форума се оставиха да бъдат дресирани така,че да им простят най голямото разбойничество-ликвидирането на Третото Българско Царство.

 30. 30 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 989 Весело

  Блокиране на парламента и ОСТАВКА!

  ОСТАВКА НАГЛЕЦИ, ЛЪЖЦИ И НЕКАДЪРНИЦИ!

 31. 31 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Престъпници е имало в БКП, има в ДСБ и ГЕРБ, разликата е в остатъкът. Останалите от БКП бяха идеалисти, а останалите в ГЕРБ и ДСБ искат да станат престъпници като другите.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 32. 32 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  Заради Вивиан не може да не си покажем магариите/ако не сега кога, нали

 33. 33 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#18] от "Ганий":

  Не си забравил за проф. Илья Иванов за които ти писах в оня форум, нали?

 34. 34 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Превратът си има и добрите страни.
  Ако нямаше преврат 99% от дописките щяха да са за вълненията - предродилни, родилни и следродилни на едно бебенце!
  ---
  А бебенцето да е живо и здраво!

  Разтурям колоквиума!
 35. 35 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 989 Весело

  До коментар [#31] от "др. Иванов":

  ЛЪЖЕТЕ също толкова нагло, елементарно и без доказателства точно като станишев, олигарски и любимата ви партия!

  ОСТАВКА!

 36. 36 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 862 Неутрално

  [quote#4:"trippleseven"]Успех!
  Да не остане нито един домат неуползотворен![/quote]
  За депутатите само турски !

 37. 37 Профил на Петя Сотирова
  Петя Сотирова
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Червените зомбита са много, но все пак са си зомбита - твари без собствена воля. Космическото сметище е на тяхно разположение!

 38. 38 Профил на Mного нерви ве ...?
  Mного нерви ве ...?
  Рейтинг: 360 Любопитно

  От едната страната хората се опитват да демонтират загражденията.
  ------------------------------------

  Това е генерална репитиция за щурма на парламента?

  Всичкото чудо за три дни, както беше през 2008 година!!
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на ikar
  ikar
  Рейтинг: 470 Неутрално

  затвориха ли движението вечè?

  в събота-СОРОС-иада,в неделя-ПРОКОПИ-ада
 41. 41 Профил на Нощен злодей
  Нощен злодей
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Na 40-tia den protesta se vuznese...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 43. 43 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 627 Неутрално

  А аз вече не подкрепям протеста..Ако бяха използвали и една десета от енергията да викат У-ууу за да сътворят истинска алтернатива щях да ги подкрепям още...но това все повече ми заприличва на протест на твърдите герб ядра и на платени от тях групички за да се проведат избори преди да има какъвто и да е нормален избор. Колкото и да не харесвам Бсп никога не бих гласувал за пожарникарско-милиционерската олигархия... Призовавам всички протестиращи които не са купени/знам че все пак има и такива/ да опитат да създадат нещо заслужаващо си да се гласува за и да не се поддават на Герб провокациите..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 44. 44 Профил на dartagnan
  dartagnan
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Да не се обижда никой, НО СВЕТА ПРИНАДЛЕЖИ НА ТЕЗИ КОИТО СТАВАТ РАНО ! Който иска да каже нещо, да дойде сутринта пред парламента ! Подръжниците на парламента ще имат право на две кафета !

 45. 45 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  Що снимки от протеста изгледах досега и не срещнах нито една позната физиономия. Спокоен съм- нормалните хора ходят на работа и след това се прибират вкъщи. Или пък отиват на театър.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 46. 46 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2765 Неутрално

  Докато някои форумни другари търсят оправдателна формула за комунистическото правителство на Олигарски, бай Салиевци ще влизат в парламента, висаджии ще стават областни, сикаджии ще стават зам-министри, френски безработни ще стават министри, най-големия пенсионен фонд ще иде в ръцете на офшорка на Пеевски, и въобще управлението ще върви по формулата "Нов ден - нов катарзис".

  Пазете се от доносника vesolr
 47. 47 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  [quote#44:"xdl27309842"]Подръжниците на парламента ще имат право на две кафета ! [/quote]

  Уха, там съм! Ще има ли и няколко цигари аванта?

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 48. 48 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 724 Весело

  Изразът "истински поп" ще отива в устата на някоя фолк-певица, но едва ли е подходящ между културни хора. Когато клоуните са демократи, селските панири са протести, а свещениците - попове.

 49. 49 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 470 Неутрално
 50. 50 Профил на doctor_v_ispania
  doctor_v_ispania
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Само комуноидите могат така да ядосат народа ,че да протестира 40 дни .

  Let The Groove In Your Shoes Release You From The Blues
 51. 51 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#50] от "doctor_v_ispania":БОЙКО БОРИСОВ ЛИ ВИЗИРАШ

 52. 52 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 697 Неутрално

  До коментар [#1] от "4u4o":

  Аз съм българин , Чиче . И харесвам Орешарски . И не харесвам протести , заради желанието на шепа избиратели да диктуват условия на законно избрано правителство . Според ЕВРОПЕЙСКИ наблюдатели . Чието заключение се игнорира от пишман посланици , во главе с комисар Рединг. Ставаме, освен задния двор на Европа , и опитното й зайче . По-скоро свинче .

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на Прост ГЕРБав ама чекмеджета са с евра
  Прост ГЕРБав ама чекмеджета са с евра
  Рейтинг: 486 Весело


  Национал-социалистите са в паника!

  Цъкат минуси като замаени (изпадат в "катарзис", но всяка вечер резултатът е 35 против оставка срещу 255 ЗА!

  ОСТАВКАбе!


  Чрез Д(п)С от "Вие сте прости и аз съм прост " до чекмеджета пълни с еврА - дет се вика "развитие"!
 55. 55 Профил на dartagnan
  dartagnan
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#43] от "ostin22": Не вярвям това събиране да продължи да се тълкува скоро като протест от която и да е инстанция. Хората просто объркаха думата протест с манифестация. Естествено, че не е организирано, защото ако беше, щеше да е резил за тези които са се опитали... Жалко но дори някой да иска да влезе в парламента, за кой да го направи? За тези които 40 ! дни още не разбраха за какво са там !?

 56. 56 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 470 Весело

  Пари ли другари, пари!?! Ударението, където и да го постави човек, няма да сбърка

  До коментар [#43] от "ostin22":
  Не се кахъри друже, явно не ставаш за таз работа!

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 57. 57 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 778 Неутрално
 58. 58 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1687 Любопитно

  Олигарсите, стоящи зад ГЕРБ подивяват! Става дума за много ПАРИ! Готови са на всичко!
  Потърпевши ще са пионките на площадите.
  Тепърва започва ЕСКАЛАЦИЯТА НА НАПРЕЖЕНИЕТО.
  Като по учебник.
  Проклети да сте тези, които искате да запалите България и да пролеете кръв заради властовата си ЛАКОМИЯ.
  И всичко нова зада може един милиционеро-пожарникаро-мутрафон да начеше грандиозната си себичност да бъде диктатор.
  Кучите синове... сивите и червените.
  !
  !

 59. 59 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 470 Весело

  До коментар [#54] от "grazhdanin99":

  Надявам се не визираш удариника Сидеров и неговият сбор! Те са ятаците на БСП, нищо друго

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Едни и същи 50 човека скачат пред колите.
  Не са платени.
  Хич.

 63. 63 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 470 Весело

  До коментар [#58] от "AzDebil":

  Поздрав за ника Колкото до ГЕРБ. Много мъка да ги легитимирате за лице на протеста, а хората, тез платени и наивни хора по площадите, все не ви се връзват! Мъка, брат, мъка

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 64. 64 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1928 Весело

  [quote#31:"др. Иванов"]Престъпници е имало в БКП, има в ДСБ и ГЕРБ, разликата е в остатъкът. Останалите от БКП бяха идеалисти, а останалите в ГЕРБ и ДСБ искат да станат престъпници като другите.[/quote]

  До коментар [#31] от "др. Иванов":

  Другарю.
  Гарда.
  Паднал.
  А?
  Ами.
  Оставка.
  Тогава.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1928 Любопитно

  [quote#43:"ostin22"]А аз вече не подкрепям протеста.[/quote]

  До коментар [#43] от "ostin22":

  Праз голям.
  А прати някой линк с твое изказване в полза на протестите.
  Големи шмекери сте това комунистите.
  "Аз не ги подкрепям, но ... те са прави... бла, бля."
  Оставка.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 67. 67 Профил на Прост ГЕРБав ама чекмеджета са с евра
  Прост ГЕРБав ама чекмеджета са с евра
  Рейтинг: 486 Весело

  [quote#60:"joa44313781"]Европейските Банки през последните 5 години с високи лихви взеха 15 млрд лв.[/quote]

  Да, да!

  Пък аз вчера видях мормот да завива шоколад в станьол!

  А, и още - Газпром обещаха, че ще намалят цената на газа с 5% и така ще станем държавата с ... най-ВИСОКА цена - отново.

  А пък ЛукОйл щели да намалят бензина с 2 стотинки и така да станем държавата с бензин ....като в Германия!

  Опаа, ама днес никой ли не си пие "катарзиса"?

  Чрез Д(п)С от "Вие сте прости и аз съм прост " до чекмеджета пълни с еврА - дет се вика "развитие"!
 68. 68 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1928 Весело

  [quote#45:"Мастър Йода"]Спокоен съм- нормалните хора ходят на работа и след това се прибират вкъщи. Или пък отиват на театър.[/quote]

  До коментар [#45] от "Мастър Йода":

  Или са обикновени комунисти - чукуни като вас Йода.
  Айде да оставате и да подавате оставката, нали?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 69. 69 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1061 Весело

  Рединг се е надявала да се уреди.Нали й е казано че в България протестират най-красивите.

 70. 70 Профил на Инев
  Инев
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Забелязва се увеличаване на платената популация от форумни участници. В началото на протестите се бяха скрили. Дори дежурният лобист за БСП и Станишев - Вени Марковски, който иначе е толково словоохотлив, се беше покрил.
  Статистически погледнато, човек оставаше с впечатление, че платените потребители бяха около 20-ина. Изведнъж тази цифра рязко се повиши на около 40, а сега са вече може би 60-70.
  Просто обръщайте внимание на цифрата минуси на първоначалните снислени коментари, за да получите ориентация за деня и за процеса, ако го проследите в продължение на няколко дни или седмици.

  С други думи, БСП се мобилизира и явно има средствата за това. Това е лошо за страната!

  Вени Марковски е гласът на Сергей Станишев (http://goo.gl/oKicX)!
 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Този рай води в Ада.
  Стефан Вълдобрев го пее - аз само си тананикам...

 73. 73 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 627 Любопитно

  До коментар [#66] от "За мен? Само 20%.":

  А тебе ли да те подкрепям като лице на протеста господин "Праз голям, бла, бля"?? Е, не - мерси!

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 74. 74 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3136 Неутрално

  "По традиция предварително не се знае нищо за сценария на протеста и маршрута на шествието."

  Кви традиции, кви сценарии, кви пет лева?

  Тия се готвят да отмъкнат цял МИЛИАРД, те за сценарии и традиции седнали да се коркат.

 75. 75 Профил на silent step
  silent step
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Какво му броят всеки ден дните като на някой гаджета. Вече направи 40. Амин.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3456 Неутрално

  До коментар [#39] от "penchoo":най вече да не се разприказва защо направи борисов генерал

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 78. 78 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3456 Неутрално

  До коментар [#76] от "web_2.0_vs._dc":от герб ли избяга?късметлия!! пък аз им се вързах

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 79. 79 Профил на Деян
  Деян
  Рейтинг: 369 Неутрално

  След малко ще започнат да излизат. Има нужда от още хора. ЕЛАТЕ!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 80. 80 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Четох, че и Бареков се гласи да влиза в политиката. Интересна година се очертава.

 81. 81 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 766 Гневно

  Протест до дупка! Никакъв шанс за наглото и некомпетентно правителство!
  ВЪН БЕ!
  МАРШ БЕ!
  ОСТАВКА БЕ!
  МАХАЙТЕСЕБЕ!!!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 82. 82 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 623 Неутрално

  [quote#81:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"]ВЪН БЕ!
  МАРШ БЕ!
  ОСТАВКА БЕ!
  МАХАЙТЕСЕБЕ!!! [/quote]
  Не щат ,бе ,бате.

 83. 83 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Айде, който е в София към парламента.

  ден година храни.
 84. 84 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3456 Неутрално

  До коментар [#79] от "Деян":пострекателство под каквато и да е форма не е ли наказуемо.или сега му викат спонтанно

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 85. 85 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 470 Весело

  До коментар [#27] от "nea":

  Просто нормалните хора са на протест в момента. /По здравословни причини съм си у дома, а не на площада, но при първа възможност пак съм там/.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 86. 86 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  Сега е момента да покажем на комунетата колко много ги обачаме...тях и крадливото им правителство...

 87. 87 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Всеки носи глава на раменете си. Добре е да я използва в пълната и функционалност.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 90. 90 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  ох, дано се вижда вече краят и оставка

 91. 91 Профил на DEDOVIA
  DEDOVIA
  Рейтинг: 729 Неутрално

  До коментар [#52] от "papyre":

  Бат Сали и той е българин.

  русофобството и соросоизма са тежка психична диагноза
 92. 92 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 880 Любопитно

  Комундерите дали пеят пак революционни песни в блокирания парламент?Този път ще им ядат гащите бой.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на Hristo Hristov
  Hristo Hristov
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Абе те тези наще деПУТати се с едни скромни возила. Как така се получава, че масово в България се карат коли втора употреба на по 10-15 години, а тези младежи са с коли на по няколко месеца. А да не говорим за данъци и поддръжка. Хайде да са бизнесмени разбирам, поне плащат данъци осигуряват работни места, ама те на държавна заплатка. Не че е лошо народните представители да се движат с нови автомобили, но при ситуация, че 80% и повече от избирателите не могат да си позволят, е малко ... не естествено.

  www.economistbg.com/
 95. 95 Профил на Мартин Akakka
  Мартин Akakka
  Рейтинг: 572 Разстроено

  На зима ще стане мазало .... само да почне да се стъмва по рано .Ще ги изметем приятели , догодина по това време няма да са те !

 96. 96 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Дойдоха на власт и България фалира, пак. Червените боклуци пак фалираха държавата. Следва истински народен съд!

 97. 97 Профил на MC Hammer
  MC Hammer
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Тия стават агресивни ^^

  ДА ВИ ЕБА МАЙКАТА ПРОСТА, ПРОДАЖНИ, ЖАЛКИ ГЪЗОБЛИЗЦИ !!!
 98. 98 Профил на alighieri
  alighieri
  Рейтинг: 379 Неутрално
 99. 99 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#77] от "deribeev":

  От кога почнахте да обгрижвате и Борисов? Вие е сте и си падате по извратеняци - Пеевски, Волен, Сопола и компания.....

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK