Полицията разкъса блокадата на парламента, има ранени, депутатите бяха изведени (хронология)

Снимка от останалото единствено място на напрежение на ъгъла на "Васил Левски" и "Оборище"В четиридесетия ден на протестите срещу кабинета "Орешарски" депутатите от три парламентарни комисии се оказаха под обсада в парламента. Те остават затворени вътре от 17 часа вчера насам.


Малко след 22 часа полицията направи опит да изведе част от депутатите (от БСП и ДПС) с автобус, стигна се до сблъсъци между полиция и протестиращи, има пострадали и от двете страни (Всичко за тези събития четете в този репортаж). Хората край парламента са категорични, че няма да позволят на народните представители да излязат, докато няма решение за оставка на правителството и предсрочни парламентарни избори.


Репортерите на "Дневник" предават на живо. Снимки и видео може да изпращате през формата за качване на читателско съдържание или на [email protected]
5.25 часа
Сградата на парламента вече е изпразнена. Първо депутатите от БСП, ДПС и тримата министри, които присъстваха на днешното обсъждане на актуализацията на бюджета в три от комисиите, бяха изведени с коли на жандармерията. След това през вече разкъсаната блокада на протестиращите откъм улица "Раковски" бяха пуснати да си тръгнат журналистите, синдикалистите и представителите на работодателски организации.


4.25 часа
В момента пред централния вход на парламента има много малко хора. На кръстовището при СУ полицаите стоят, но е спокойно.


Остава кордонът с полицаи, които не дават да се влезе към парламента откъм в градинката до Художествената академия.

С тези коли са изведени депутатите, твърдят протестиращите

С тези коли са изведени депутатите, твърдят протестиращите


Остава напрежението на ъгъла на ул. "Оборище" и "Васил Левски". Там има и полицейски кордон, който не позволява никой да се приближи към площада около "Александър Невски". Полицията призовава да се освободи кръстовището. Хората се държат за ръце и стоят срещу кордона от служители на реда.


Към момента се знае, че депутатите от ДПС и БСП, както и министрите, участвали в работата на комисиите, одобрили актуализирането на бюджета, са изведени. В сградата на парламента остават журналисти, синдикалисти, представители на работодателски организации и по тяхно желание - депутатите от ГЕРБ. За момента няма яснота как и кога ще бъдат изведени те.


4.00 часа
Голяма част от протестиращите се събраха на ъгъла на "Васил Левски" и "Оборище". Там ги посрещна кордон от полицаи.


Зад гърба на жандармеристите има багер, който премахва една от най-големите барикади, изградени тази нощ. Чуват се викове "Утре пак" и "Жалки сте". Хората викат "Оставихме плочките цели, защо ги чупите".


3.55
Според ТВ7 тримата министри - Хасан Адемов, Петър Чобанов и Драгомир Стойнев, както и повечето депутати от БСП и ДПС вече са извън сградата. След фиаското с автобуса този път те са извеждани един по един, придружавани от полицаи и цивилни служители на НСО.


В сградата на парламента остава журналистите, изолирани в зоната около парадния вход, представители на синдикатите и работодателски организации.


3.50
Полицейският кордон край университета се оттегли изненадващо от пътното платно и се качиха на тротоара. Така не позволяват никой да влезе в градинката към парламента.

Полицията разкъса блокадата на парламента, има ранени, депутатите бяха изведени (хронология)

Според БНТ във всяка от камионетките на жандармерията, които се изтеглиха от парка, има дванадесет седящи места, но ако има и правостоящи, могат да се возят повече хора.


Полицията сви кордона на ул. "Васил Левски и "Шипка", за да излязат коли на жандармерията. Това предизвика ново напрежение. Репортер на Канал 3 е с разкървавена уста, ударен е от полицай


Много протестиращи викат срещу полицаите защо бият хората. "Ами ако е твоето дете, как ще спиш", крещи жена на около 30. Полицията постепенно отстъпва под бурните освирквания на хората


3.45
Няколко бусове на жандармерията излязоха по алеите на градинката до Художествената академия. Преди това протестиращите бяха държани настрани от кордон полицаи. Има подозрения, че в тях са били депутати.

Полицията разкъса блокадата на парламента, има ранени, депутатите бяха изведени (хронология)

© Георги Марчев


3.30
Откъм "Невски", където първо се опита да излезе автобуса - има под 100 човека, протестиращи казват, че вече има кордони, а които ги разделят. И между тях остават по 50-100 човека. Според Би Ти Ви вече от сградата са излезли министрите на икономиката, социалния и финансовия, както и депутати. Прави впечатление, че за разлика от опита преди няколко часа, сега нито една телевизия няма гледна точка точно към района на служебния вход.


3.25
Депутатите и министрите са готови да напуснат сградата, съобщи Би Ти Ви. Отново това става организирано, като народните представители от ГЕРБ отказват да се включат в групите.


3.20
Сега протестиращите са разделени на няколко групи. Между тях има полицаи, така че да не се съберат. Едната от групите е заклещена вляво от централния вход на парламента. Другата е на бул. "Васил Левски", затворена в района на пешеходната пътека. Отцепена е и група на ул. "Оборище".

Групата до парламента

Групата до парламента


3.10
Момиче призова полицията да свали каските и да се присъедини към протеста. Полицията отказа. Кордонът при "Оборище" стана по-голям, откъм "Шишман" е спокойно.
Хората край университета

Хората край университета


3.05
Полицаите изолираха хората от барикадите им и ги премахват.  Протестиращите са смесени - има такива, които приличат на  организираните групи, има и от хората с тъпаните и хора, които цяла вечер са тук.
Полицията разкъса блокадата на парламента, има ранени, депутатите бяха изведени (хронология)

Стремежът на жандармеристите е да има минимум сблъсъци с хората. Това стана възможно, благодарение на изненадващо бързото им предислоциране и появата на различни места едновременно.


3.00
Методично полицаите изолираха хората на няколко място, по-далеч от огражденията. Една част от хората са блокирани пред централния вход на парламента, други при университета, трети на "Оборище" и край служебния вход. Идеята е групите да не могат да се съберат. Има ранени при сблъсъците на "Оборище" и "Васил Левски", жена крещи "Къде е линейката".


Край университета удар с палка, без предупреждение отнесе и журналист от вестник "Капитал". Запитани защо използват насилие, служителите на реда отказаха да се легитимират,  Друг полицай пък каза на журналиста, че малко са го били.


2.55
В парламента няма признаци да се подготвя извеждане на депутатите и хората, блокирани в парламента. Протестиращите излязоха на "Васил Левски" и застанаха срещу кордон от моторизирани полицаи. Има данни за сблъсъци между полицаи и протестиращи на ул. "Оборище". Служителите на реда са наричани еничари.


2.50
В градинката откъм художествената академия има много полицаи, които не допуска хората близо до парламента. Явно полицията пробва нова тактика.


Имаше кратки сблъсъци в градинката край парламента, откъм университета. Полицаите успяха да разпръснат голяма част от хората. Жандармерията се опитва да осигури свободна от протестиращи зона.


2.45
Много полиция отново се струпа на служебния вход на Народното събрание. Хората веднага се насочиха натам. Виковете се засилиха, започна хвърлянето на предмети пък парламента. Вътре има около 100 души - депутати, министри и други официални представители, служители на НС, журналисти и охрана.


В бюфета вече може да се купи храна. Сред хората в парламента са шефът на КНСБ Пламен Димитров, депутатът от ГЕРБ Владислав Горанов и Димитър Костов - БНБ.


Журналистите започнаха да пропускат полицаи, които влизат за закуски има две опашки, една за полицаи, една за редови.

Една от барикадите откъм Художествената академия - със скамейки

© Дневник

Една от барикадите откъм Художествената академия - със скамейки


2.30 часа
Много хора продължават да стоят около парламента. В момента е спокойно. Група младежи донесоха генератор, масичка, лаптоп и много разклонители, за да могат протестиращите, останали без телефон да си го заредят.


1:42 часа - Напускането и на площада пред Народното събрание от автомобили в момента става невъзможно.


Около хотел "Радисън" и пред нощните клубове в района има паркирани доста автомобили.


Барикадирани са всички изходи, като тук са използвани основно контейнери за боклук. Изходът през ул. "Цар Иван Шишман" е затворен и с помощта на саксии. Малко по-надолу на пресечката с ул. "Аксаков" има група полицаи. Протестиращи са влезли в кратък словесен сблъсък с тях, след малко си тръгват.

Барикадите към улица "Шишман"

© Георги Марчев

Барикадите към улица "Шишман"


Наблюдаваща от страни жена припомня, че от тук през 1997 г. са влезнали полицейските части зад протестиращите.


Около 1:20  - зад храм-паметник "Св.Александър Невски" минават няколко бягащи човека и казват, че ще има опит за извеждане на депутати отпред. Десетина човека се втурват след тях.


По бул. "Васил Левски" също тичат хора. Други - са в обратната посока - към храм-паметника. Настава чудене. "Отпред - хората, отзад - строим", провиква се момче, за да ориентира бягащите.

Преградата на Цар Освободител, между сградите на БАН и Първа инвестиционна банка

Преградата на Цар Освободител, между сградите на БАН и Първа инвестиционна банка


Малко преди 1:30 часа - съобщава се за полицейско присъствие и около паметника "Васил Левски", където има полицейски коли и полицаи на мотори.


1.20 часа
Автобусът, който преди няколко часа не успя да мине през блокадата, отново се придвижи до служебния входа на парламента. Жандармеристите се строяват пак, както и при предишната операция.

На ул. "11 август" - поглед от другата страна

© Дневник

На ул. "11 август" - поглед от другата страна


Между 1 и 1:30 часа - хората обикалят между различните барикади. Други са насядали навсякъде наоколо. Почиват си, говорят, обсъждат случилото се и какво предстои, ще се издържи ли до сутринта.


На загражденията пред централния вход на храм-паметник "Св. Александър Невски" откъм парламента също са струпани няколко контейнера за боклук, има качени хора върху тях.


Отсреща полицаите са наредили каските си на земята.


На барикадата на ул. "11 август" момчета и момичета продължават да носят плочки, които разравят от тротоара наоколо. На въпрос на друг протестиращ "А, защо и плочките", след секунда замисляне - момче, което наглася няколко една над друга отговаря - "Искаме ново правителство и... нови плочки".
Друго обяснява, че знаците, които са извадени и добавят са също цели и могат да се използват още утре обратно.


1.10 часа
Откъм БАН протестиращите правят барикада от плочки, колчета, камъни и контейнери. От всички посоки хора носят различни предмети, подходящи за прегради. Вече изградените барикади се украсяват с цветя и дръвчета.


От страната на градинката към СУ има барикада от контейнери. На "Цар Освободител" също има барикада от кофи, пътни знаци, клони.


1.00 часа
След опита с автобуса протестиращите се заеха да направят по-сериозни препятствия от телата си по потенциалните изходи от Народното събрание.


По всички улички, от които може да излезе превозно средство, са направени барикади. Използват кофи за боклук, плочките от тротоарите, строителни отпадъци, буквално всичко.

Полицията разкъса блокадата на парламента, има ранени, депутатите бяха изведени (хронология)

© Дневник


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (517)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 740 Неутрално
 2. 2 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 441 Неутрално

  Хак да ви е, господа депутати, като си мислите, че в Европа се влиза с контейнери по улиците.

 3. 3 Профил на Mr.Ts
  Mr.Ts
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Ще победим злото!

  Има ли в световната история дори една страна, просперирала под влиянието на Северна Азия? Не? Ами ето колко ги е грижа за България тези, лижещи подметките и!
 4. 4 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1096 Весело

  А така! "Демокрация'' със всякакви средства!Революция за демокрация!
  ..........кой ще чисти след вас, кой ще ви поправя разрушените тротоари и кой ще плаща за това? И накрая много е интересно след следващите избори кой ще ви е виновен?

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1316 Весело

  Весело беше мойто погребение ,
  всичките мурви плачеха за . . .
  ---------

  Част от текст на много стар градски шлагер

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 7. 7 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1081 Гневно

  Никога няма да се отървем от комунягите... те са проклятието на България!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 8. 8 Профил на Mayhem
  Mayhem
  Рейтинг: 427 Неутрално

  ДПС+БСП+АТАКА туморите на България.

  - Защо СерГей говори толкова бавно ? - Защото превежда от руски !
 9. 9 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  До коментар [#8] от "Mayhem":

  Общото им име е ДС

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 10. 10 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1024 Весело

  Комунисти се свалят само с летящи павета, видях технологията през 1997, за съжаление те от друго не разбират.

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 11. 11 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 441 Неутрално

  До коментар [#8] от "Mayhem":

  Пропусна ГЕРБ.

 12. 12 Профил на Mayhem
  Mayhem
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Доган и кучката му СерГей този път ще бъдат прецакани от хората.

  - Защо СерГей говори толкова бавно ? - Защото превежда от руски !
 13. 13 Профил на ЛиБератор
  ЛиБератор
  Рейтинг: 471 Любопитно

  Viva La Revolución!!! Долу мафиотската сган!

  #СъдебнаРеформа ‬
 14. 14 Профил на Schliwobeatz
  Schliwobeatz
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Упс, май София стана Истанбул.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Днес всички пред парламента! ОСТАВКА!!!

 17. 17 Профил на ВинетУУУ
  ВинетУУУ
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Искат да натварят с 1 милярд работещите и техните деца...за начало само... после се чудят на народната любов?

 18. 18 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Гневно

  Ако се пролее кръв отговорността ще е на БСП/ДПС!

  Да хвърлят кърпата овреме,иначе ще има саморазправа с тях, ако допуснат да има жертви сред протестиращите!

  Подавайте оставка,още утре сутринта!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 19. 19 Профил на bulgarofil
  bulgarofil
  Рейтинг: 419 Неутрално

  До коментар [#8] от "Mayhem":

  +Герб

 20. 20 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Гневно

  ОСТАВАКА, БЕ!!! ВАШТА ...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 21. 21 Профил на Non serviam
  Non serviam
  Рейтинг: 672 Любопитно

  Чакам реакция от Фандъкова - все пак се поврежда общинско имущество! Искам позиция и от "съзидателя" ББ! Одобрява ли той разрушенията?

  Боко не е десен, а десѐн на червения цвят на БКП
 22. 22 Профил на zabejko
  zabejko
  Рейтинг: 531 Неутрално

  матриала да носи матриал за барикади ей

  veni vidi fugi
 23. 23 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  Как ми напомня февруари 1997-ма!!! И ми се качва адреналина...
  Краят им е близо!
  Станишев да отвори старите папки и да види какво са направили преди него Жан Виденов, Николай Добрев и младият тогава Агент Гоце. Историята е поучителна, но някои не са си научили урока...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 24. 24 Профил на zapadnqka
  zapadnqka
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Долу червената измет! Долу! Оставка!!!

  And Freedom for all
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Гневно

  [quote#20:"ПАВЛА - సటోరి"]ОСТАВАКА, БЕ!!! ВАШТА ...[/quote]
  От бяс пиша като идиот! ОСТАВКА!!! БЕ, ВАШТА ...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 27. 27 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Разстроено

  Станишеф не го виждам как ще скляпа, ако му потрошат очилцата! Гадна и долна руска подлога!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 28. 28 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1264 Весело

  [quote#21:"Самуил Литов - Овцете в РБ са 1 081 605!"]все пак се поврежда общинско имущество![/quote]
  Моля повреденото имущество да не се обажда!

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 29. 29 Профил на abe_123
  abe_123
  Рейтинг: 374 Любопитно

  Много революционер, но пред монитора нещо Ботев да препрочетете за опресняване?

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  До коментар [#21] от "Самуил Литов - Овцете в РБ са 1 081 605!":

  Скри се там, от където си изпълзял!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 32. 32 Профил на comentator
  comentator
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Тия червени боклуци избиха цялата българска интелигенция. след 10 ноември създадоха борческите групировки, за да отнемат бизнеса на всеки непроизлизащ от техните ДС-среди, окрадоха спестяванията на хората, чрез инсценираните банкови фалити в средата на 90-те години и хиперинфлацията, окрадоха еврофондовете предназначени за изправянето на крака на икономиката ни...как да се оттървем веднъж завинаги от тези паразите. ЛУСТРАЦИЯ-забрана на обвързаните по какъвто и да било начин с ДС,БКП(днес наричаща се БСП-ДПС и т.н.)да заемат какъвто и да било държавен пост. Това НЕ може да стане със закон за лустрацията, защото конституционният съд( пълен с агенти на ДС ) ще го обяви за противоконституционен. Може да стане само с нова Конституция. Напред към Велико Народно Събрание и конституционно постановена ЛУСТРАЦИЯ

 33. 33 Профил на 彼得。斯托亚诺夫
  彼得。斯托亚诺夫
  Рейтинг: 478 Весело

  До коментар [#21] от "Самуил Литов - Овцете в РБ са 1 081 605!":

  бсп и дпс нали взимат партийна субсидия - ще платят - нали заради тях е цялата тази дандания.

  -- 子曰:[人能弘道,非道弘人]卫灵公15:28
 34. 34 Профил на Valeria
  Valeria
  Рейтинг: 780 Неутрално

  На снимката се вижда куп откъртени плочи. От личния двор на село ли си ги донесоха мирните, умни и красиви "софиянци от провинцията", както се самоопредели един протестиращ тази вечер, или от тротоарите наоколо?
  Докога ще продължи тази вакханалия? Като върнат Борисов на власт не се ли сещат, че отново ще има протести, още по-многолюдни?

  https://goo.gl/8NG90J
 35. 35 Профил на abe_123
  abe_123
  Рейтинг: 374 Весело

  Ах, извинете ако засегнах нечий революционни чувства Забравих, че утре сте на работа, а революцията ще почака до вечерта Парата е важна, революцията ще почака

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 603 Неутрално

  [quote#14:"Schliwobeatz"]Упс, май София стана Истанбул[/quote]

  Географски сме в Европа , но по манталитет сме в Ориента.
  До тук не биваше да се стига...

  Stupid people make me sick
 38. 38 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Браво... Ако може тези ограждения и да се зазидат и после да се издигне телена мрежа с ток по нея!!

 39. 39 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Това е революционна ситуация, да си послужа с техния речник!

  Да си спомнят щурма на Бастилията във Франция, и колко глави са хвърчали след него! Народът ще вземе властта, сигурен съм!

  И тогава ще има разправа с олигархията и мафията!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 40. 40 Профил на doctor_v_ispania
  doctor_v_ispania
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Сега остава Серго да излезе и да обясни ,че всъщност протестиращите подкрепят правителството и искат парламента да работи денонощно ,за да се решат наболелите проблеми ,оставени от предишното правителство

  Let The Groove In Your Shoes Release You From The Blues
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 42. 42 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  До коментар [#21] от "Самуил Литов - Овцете в РБ са 1 081 605!":

  Имуществото затова е прието да нарича общинско, защото е на общността, както и общественото пространство върху което се разполага.
  От барикадите ще изникнат нови заводи, фабрики и всичко онова, което онези в НС обещаваха, но не изпълниха.

 43. 43 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#20:"ПАВЛА - సటోరి"]ОСТАВАКА, БЕ!!! ВАШТА ... [/quote]
  +++
  Ама ситуацията наистина е абсурдна! Полицията пази най-големите престъпници в най-охранявания затвор, протестиращите им помагат отвън с още барикади

  Преди всичко сигурността

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 44. 44 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Бойко поведе протеста:

  Настоявам президентът Плевнелиев още тази нощ да свика Консултативен съвет по национална сигурност. Извънредната обстановка пред Народното събрание поражда тревога, заяви пред агенция „Фокус” председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.
  Видях с очите си как бият протестиращи, без те да са провокирали това, каза Бойко Борисов.
  Недопустимо е вече 40 дни хората да протестират под прозорците на правителството и парламента, и управляващите да не им обръщат внимание.
  С полицейски щитове и палки не се прави демокрация и политика, каза Бойко Борисов.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Алеле! Няма кой да цъка минуси? Май шубето е голям страх! И комунетата са се изпонаср@ли?

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 47. 47 Профил на pipon
  pipon
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Пуснете ги да си ходят бре , просто не ги пускайте да влезнат обратно ,аз ли да ви уча,ама от де толкоз акъл ,впрочем всичко е театро , ама такъв е живота,още чичо ви Шекспир го е казал не аз

 48. 48 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 681 Гневно

  ОСТАВКА ВЕДНАГА.ИЗБОРИ ОТНОВО.НАРОДЪТ ТРЯБВА ДА РЕШИ КОЙ ДА ГО УПРАВЛЯВА.КОЙТО СЕ СТРАХУВА ОТ ИЗБОРИ Е НЕКАДЪРЕН ДА ГРАДИ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ КАТО РАВНОПРАВЕН ЧЛЕН НА ЕС.

  Ръй! Ръй!
 49. 49 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Гневно

  [quote#32:"comentator"]ЛУСТРАЦИЯ-забрана на обвързаните по какъвто и да било начин с ДС,БКП(днес наричаща се БСП-ДПС и т.н.)да заемат какъвто и да било държавен пост.[/quote]

  Лустрация преди 23 години би била полезна, днес трябват по-радикални мерки!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 50. 50 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 575 Гневно

  До коментар [#21] от "Самуил Литов - Овцете в РБ са 1 081 605!":
  [quote#21:"Самуил Литов - Овцете в РБ са 1 081 605!"]все пак се поврежда общинско имущество[/quote]
  Какво са 100 000 (увеличавам цената на плочките и кофите поне 10 пъти) спрямо 1 000 000 000 ? А то да беше само милиард.. те така почват.

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 51. 51 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Да се ползват и жълтите павета,
  Вадят се и на барикадата .

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 53. 53 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  Само така. Депутатите и обгрижващите ги полицаи окървавиха протеста, сега да сърбат това, което надробиха. И по-зле ще става, ми се струва.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 54. 54 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2030 Неутрално

  [quote#46:"Музар"]Алеле! Няма кой да цъка минуси? Май шубето е голям страх! И комунетата са се изпонаср@ли?[/quote]
  Абе много леко сдават властта нещо?! Уж с кръв са я взимали и с кръв щяха да я дават...

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 57. 57 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#40] от "doctor_v_ispania":

  "Комунистите винаги обвиняват жертвите си в това, което самите те им причиняват."
  Уинстън Чърчил

 58. 58 Профил на Краси
  Краси
  Рейтинг: 533 Неутрално

  Да организираме доставка на кюфтета.

  Да почистим България от агентурата на руската империя!!!
 59. 59 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Българска пролет е това!

  Комунделите трябва да бъдат натикани в десета глуха, БСП/ДПС/Атака разтурени като партии, а лидерите им тикнати на доживотна каторга!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 60. 60 Профил на abe_123
  abe_123
  Рейтинг: 374 Неутрално

  За всичко, които се имат за патриоти

  ПАТРИОТ  Христо Ботев

  Патриот е - душа дава
  за наука, за свобода;
  но не свойта душа, братя,
  а душата на народа!
  И секиму добро струва,
  само, знайте, за парата,
  като човек - що да прави?
  продава си и душата.  И е добър християнин:
  не пропуща литургия;
  но и в черква затуй ходи,
  че черквата й търговия!
  И секиму добро струва,
  само, знайте, за парата,
  като човек - що да прави?
  залага си и жената.  И е човек с добро сърце:
  не оставя сиромаси;
  но не той вас, братя, храни,
  и вий него със трудът си!
  И секиму добро струва,
  само, знайте, за парата,
  като човек - що да прави?
  изяда си и месата.

 61. 61 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 216 Неутрално

  До коментар [#5] от "kolio0":
  [quote#5:"kolio0"]Колко пъти трябва да ви сваляме ????[/quote]

  Според Моисей и Ф. Димитров - 40 г.
  Като вземем предвид динамиката на процесите няколко хилядолетия по-късно, при наличието на интернет и ЕС, 24 години са напълно достатъчни.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#54] от "emils":

  Само че "кръвта" не е тяхна, а ние нашата не си даваме за комунета, ясно!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 64. 64 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 1906 Неутрално

  [quote#28:"Депутат 241"]Моля повреденото имущество да не се обажда!
  ЦАЦАРАТУРА + КОМУНИСТИЧЕСКА ВЛАСТ = ДИКТАТУРА
  [/quote]
  Ха-ха-ха! +++++

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 65. 65 Профил на 1_chrome.
  1_chrome.
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  Няма ли заварчици, да заварят набързо едни решетки на прозорците на парламента? На вратите също...

 66. 66 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#19] от "bulgarofil":

  Не се опитвай да пришиеш ГЕРБ към престъпниците от БСПДПСАтака.

 67. 67 Профил на miami3
  miami3
  Рейтинг: 426 Любопитно

  Имам един въпрос ! Къде са останалите недоволни столичани ?

 68. 68 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 1906 Неутрално

  [quote#34:"vaieria"] От личния двор на село ли си ги донесоха мирните, умни и красиви "[/quote]
  Да, плащат ги от данъците си.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на zabejko
  zabejko
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Станишеф пита ли го московския самодържец какво да правите или не дава да го будите по това време ?

  veni vidi fugi
 71. 71 Профил на Valeria
  Valeria
  Рейтинг: 780 Любопитно

  Към този момент 17 несъгласни с мнението ми - дали защото цитирах думите на едно нискочело момче, интервюирано по БТВ преди час-два, или защото предвидих сериозни протести, ако ГЕРБ се върнат на власт?
  Нека някой интелигентен и хубав протестиращ да ми обясни, в паузите между хвърлянето на павета, pls

  https://goo.gl/8NG90J
 72. 72 Профил на Non serviam
  Non serviam
  Рейтинг: 672 Любопитно

  До коментар [#56] от "7777":

  А коментарите на предходния външен министър - благост, диалогичност, култура и толерантност в действие ли са?

  Боко не е десен, а десѐн на червения цвят на БКП
 73. 73 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 582 Весело

  Социалистите нещо много лабаво го давате.На власт сте,а с един протест не можете да се оправите!Вземете пример от нас-националсоциалистите...Изкарайте си хората които ви подкрепят да ви защитят!Айде бе,ще ги разгонвате ли тия протестиращи,или какво?Шматки червени,тия разкопаха София бе

 74. 74 Профил на abe_123
  abe_123
  Рейтинг: 374 Весело

  Ха, някой се разпозна в творчеството на Ботев. Браво на ЦЪРВУЛА, отрича Ботев.

 75. 75 Профил на 1_chrome.
  1_chrome.
  Рейтинг: 1263 Весело

  [quote#65:"Калибър 6.5Х55"]Няма ли заварчици, да заварят набързо едни решетки на прозорците на парламента? На вратите също...[/quote]

  Да го направят когато и Герб са вътре, че нали са си една кръв.

 76. 76 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2030 Неутрално

  [quote#70:"zabejko"]
  Станишеф пита ли го московския самодържец какво да правите или не дава да го будите по това време ?[/quote]Станишев е на брюкселска и вашингтонска ясла, не на московска.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 78 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 508 Любопитно

  Добре де...
  Как се докарахме пак до тук 15 години след Жан Виденов? Ако през 97 някой ми беше казал, че след 15 години пак ще трябва да свалям комунистите в България, щях да му се изсмея.

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 79. 79 Профил на studit
  studit
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ще ги евакуират по въздуха - с хеликоптер. Добре, че я няма Федосова - ще скъса стълбата.

 80. 80 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 1906 Неутрално

  До коментар [#72] от "Самуил Литов - Овцете в РБ са 1 081 605!":

  Действията на предишния външен министър не могат да служат за оправдание на наглостта на настоящия. Оставка!

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 81. 81 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3171 Неутрално

  До коментар [#69] от "kaleva":
  Комунетата като няма какво да кажат минават в настъпление и почват да винят опонентите. Сами се натресохте още с Пеевски и след това с редица скандални и недомислени назначения. Сега за капак вместо да си гледате предизборните обещания и да борите контрабандните канали и източването с които да запушите дупката в хазната (която дори вие не може да кажете точно колко е), тръгнахте да си гласувате заеми за поредния грабеж. И накрая пак чисти и невинни, дневник, сорос и прокопиев им виновни. Еми не става така.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 1906 Неутрално

  [quote#78:"Dexx"]Как се докарахме пак до тук 15 години след Жан Виденов?[/quote]
  Избирайки царя: тези, които го избраха.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 84. 84 Профил на Богомил Харманджиев
  Богомил Харманджиев
  Рейтинг: 441 Неутрално

  "Времето е наше"
  Народът е главен суверен в тази проядена от корупция държава и никой не е в състояние да го спре да протестира и да изрази волята си.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 86. 86 Профил на dartagnan
  dartagnan
  Рейтинг: 531 Неутрално


  С МАРСИЛЕЗАТА НАПРЕД

  Напред деца на Родината,
  Денят на славата дойде
  Кървавото знаме на тиранията
  Срещу нас се развя
  Чувате ли как в полята
  Свирепо войниците реват?
  Те идват също и при вас
  да убиват жените и децата
  Припев:
  На оръжие, граждани,
  Постройте редиците,
  Напред, напред!
  С нечистата кръв
  Браздите да напоим

 87. 87 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Благодаря на всички участници в протеста! Оставка на марионетното правителство и разпускане на парламента!

 88. 88 Профил на abe_123
  abe_123
  Рейтинг: 374 Гневно

  Хайде "патриоти" отивайте на площада или там е страшно, може да отнесете палка, дребни душици сте вие и затова на Ботев минуси ще слагате, разпознавате се.

 89. 89 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  До коментар [#40] от "doctor_v_ispania":
  Разбира се, че протестиращите правителството. Барикадите са в изпълнение на молбата на Вигенин за изолация от агресията.

 90. 90 Профил на Valeria
  Valeria
  Рейтинг: 780 Гневно

  [quote#68:"7777"]Да, плащат ги от данъците си.[/quote]

  Този аргумент трябва да се превърне в мото на нова България, която в момента градите. Щом плащам от данъците си, дай да го счупя, съсипя, унищожа, подпаля. Колкото и да се пънете по площадите, с деструкция няма да се получи, а за съзидание нямате нито топки, нито акъл! Това винаги ни е отличавало от цивилизования свят, към който уж искате да се приобщите!

  https://goo.gl/8NG90J
 91. 91 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#75] от "Калибър 6.5Х55":
  Ми то НС си е хотел. Вече. Блокирани са, дремкат си на тъмно и се шубелисват...
  Нямат нужда от други решетки освен собственото им шубе.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на fespeskukuoreh
  fespeskukuoreh
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#21] от "Самуил Литов - Овцете в РБ са 1 081 605!":

  "Чакам реакция от Фандъкова - все пак се поврежда общинско имущество!"

  Повредено е управлението на държавата, ти си се загрижил за общинското имущество. Стига с този смешен плач, като се върна в България, доброволно ще се трудя, колкото трябва , за да го възстановя! Съжалявам, че не съм там с тези доблестни хора. Ще довършат това, което започнахме през 97-ма, жалко, че без мен. Изцяло съм с тях, успех!!!!!!
  А ти брой овцете около пилоните, надявам се, че ще ти стигне образованието.

 94. 94 Профил на kaleva
  kaleva
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#42] от "Започваме фронтална война с мафията":

  "Имуществото затова е прието да нарича общинско, защото е на общността, както и общественото пространство върху което се разполага.
  От барикадите ще изникнат нови заводи, фабрики и всичко онова, което онези в НС обещаваха, но не изпълниха."

  Някой питал ли мее, дали съм съгласна да се унищожава нещо, създадено и с моите пари?
  Пишете се демократи, а разсъждавате като върли комунисти.

 95. 95 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#46] от "Музар":


  [quote#46:"Музар"]Няма кой да цъка минуси? Май шубето е голям страх! [/quote]
  =====================

  И най-вече не вярват , че утре ще има кой да им плати

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 97. 97 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1084 Любопитно

  [quote#8:"Mayhem"]ДПС+БСП+АТАКА туморите на България.[/quote]

  Тъй, тъй. А ГЕРБер си е цветенце за мирисане, нъл тъй? И Мутрата е Истинският Законен Премиер на всички времена. Ти ли днеска хвърляше камъни по автобуса с депутати? Да не си надничар от кариерата?

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 99. 99 Профил на ei
  ei
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Другарко Калева, номер 69 - запознаите се с днес.бг и не влизаите тук !!!

 100. 100 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#86] от "xdl27309842":
  Можеше да качиш и френския текст. Аз лично си го пея от 40 дни!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK