Най-дългата нощ на протеста

Най-дългата нощ на протеста

© Георги КожухаровНяма ключова дума за случилото се в нощта на вторник срещу сряда. Или поне достатъчно силна и обобщаваща, която да отговори на въпроса какво стана.


Може би най-близката е: очаквано, защото:


- 40 дни хиляди хора излизат по улиците на София и страната, измислят различни акции, пеят и шестват мирно с едно единствено искане: Оставка.
- 40 дни правителството и депутатите сякаш живеят в паралелна държава и игнорират по нагъл начин всичко, което се случва по улиците, опитвайки се да го етикетизират и принизят;


(Пример за последното - протестирайте си, не ни пречите- е фактът, че трите комисии за обсъждане на актуализацията на бюджета, проведоха заседанието си след 17 часа в парламента, който вече почти два месеца е обсаждан особено сутрин, когато има редовни заседания. Това е час и половина преди официалното начало на традиционната акция. В сряда вътрешният министър Цветлин Йовчев определи това като грешка. Има и друг вариант - депутатите да са планирали да свършат бързо преди до сградата да достигне шествието, което тръгва от площад "Независимост" след 19/19:30 часа).


Неизбежно е двата паралелни свята в един момент да се сблъскат. И то по такъв начин, след който протестиращите, журналисти и наблюдатели заявяват, че "власт вече няма", че тя е "морално фалирала" и обречена на оставка, че "нищо вече не може да бъде същото" (въпреки, че в реакциите на лидера на БСП Сергей Станишев и на няколко министри, застанали на следващата сутрин пред медиите, те продължиха да изграждат своята паралелна реалност, в която сякаш нищо не се е случило, а ако се е случило е платено и/или провокирано от ГЕРБ...). Трябва да отбележим и, че след последната нощ премиерът Пламен Орешарски е натрапчиво липсващ.


В опит да обясня на колега журналист от чуждестранна медиа какво е било настроението около храма "Св. Александър Невски", всъщност той намери подходящата дума и на своя леко развален български каза: "решително?"


Точно такива бяха повечето от хората. Всъщност на площада във вторник вечер особено в началото протестиращите сякаш бяха по-малко, но се бяха пръснали в целия периметър, разменяха си информация от уста на уста и редовно се питаха дали по другите постъпи към парламента има досатъчно хора, изпращаха sms-и или пишеха във Facebook, за да насочат приятели и роднини. Но много хора дойдоха и след информацията за първите сблъсъци - за подкрепление. Решителни в този момент да покажат възмущение и непримиримост, но и


Решителни в своя отказ да агресират


Нито един протестиращ не се опита да премине през загражденията откъм "Св. Александър Невски". Това трябва да се подчертае, защото беше видимо. За сметка на това малко след 19 ч. голяма група полицаи влезе към зоната за сигурност.


Малко преди 22 часа, когато хората гледаха към паркиралия бял автобус отстрани на катедралния храм, те по-скоро се шегуваха, че депутатите ще бъдат изкарани с него, имаше и "залагания", че може би ще ги преоблекат като специалните полицейски части, за да напуснат невидимо или отново се появи слуха, че ще си тръгнат с линейки. Някои припомняха откъде са минали народните представители през 1997-ма година, други чертаеха евентуални маршрути за изкарването им и през околните сгради.


Затова когато белият автобус се понесе към блокадата в близост до стълбите на храма, охраняван от две камионетки на жандармерията, това


по-скоро приличаше на провокация


В първите моменти хората се опитаха да направят жива верига, други искаха да седнат, трети вдигаха колелата си. Всичко се развиваше много бързо, защото след като премахнаха загражденията, полицаи с щитове и каски нахълтаха сред протестиращите и се опитаха да ги изблъскат. Колега журналист е чул да се дава разпореждане: "Изтласкване, Изтласкване".


В тези моменти полицията не използваше палки, а само избутваше хората. От кадри на БиТиВи се видяха отделни служители на реда, които например използваха каските си, за да удрят камерите. В суматохата техника на няколко телевизии е била потрошена, а таблетът на журналиста Иван Бедров е бил счупен.


Отговорът на въпроса


кой всъщност провокира напрежението – полицията или протестиращите


остава неизвестен към началния момент на навлизането на буса на площада. Но действията на МВР, както стана известно, одобрени от вътрешния министър Цветлин Йовчев, предизвикат серия от важни въпроси, които "Дневник" отправи към силовото министерство:


- Защо полицията не уведоми или предупреди през мегафон какво ще предприеме? Ако хората след 22 часа (докогато в закона е записано, че могат да продължават протестите) нарушават обществения ред, не трябва ли да бъдат наясно какво произтича от това? През 40-те дни на протест, освен това бяхме свидетели няколко пъти на отправяне на подобни послания и то преди 22 часа.


От всички разкази, които "Дневник" събира от хора на площада снощи, не установихме, в който и да е момент, полицаите да са предупреждавали или казвали на протестиращите какво да правят (напр. "Направете кордон", "Отдръпнете се" или "В момента нарушавате обществения ред" итн...) Разбира се това не е пропуск на полицаите, а на техния ръководител.


- Не е ли неравностойно срещу блокада от хора, които са мирни, да се изправят повече от едно превозно средство и толкова полицейска сила?


След като камионетката и автобуса бавно, но упорито пробиваха през живата блокада - ставаше все по- хаотично. Полицаите не използваха палки, но избутването на хората беше силово. На няколко пъти протестът сядаше на земята, на метри от големия автобус, от който се виждаха щитове на жандармерията. Имаше и отделни случаи на хвърляне на пластмасови бутилки или други леки предмети, един от прозорците на автобуса вече беше счупен. Чуваха се и скандирания: "Без агресия" "Свалете каските" "Срам ни е от вас". Въпреки това автобусът настъпателно се насочи към ул. "Г. С. Раковска", където не успя да пробие блокадата от тела и колела.Полицаите обаче успяха да направят коридор, като се разделиха на два кордона и предният продължаваше да натиска хората в посока ул. Г.С. Раковски".


А няколко минути след това, автобусът направи рязък завой и се насочи към ул. "Оборище". Множеството го последва, като в момента, когато автобусът беше встрани от храма, към него (откъм "Московска") полетяха камъни. Счупени бяха още няколко прозореца.


В сряда вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви, че ще установят хората, които са хвърлили камъните, като почти намекна, че това е бил поводът за ескалиране на напрежението и използването на полицейска сила.


Останалата част от протестиращите пресрещнаха превозното средство и отново седнаха пред него. Някои, които са следели протеста по телевизията, твърдят, че кадрите на големия автобус и седящите хора в непосредствена близост до него, са били стряскащи.


На протеста имаше всякакви хора


– от майки с деца, учени, обществено известни личности, артисти до момчета, които напомняха на такива от агитките или както свикнаха любезно да ги наричат протестиращите - от "организирани групи".


Тепърва разследване ще трябва обаче да покаже дали сблъсъците с полицията са били предизвикани по какъвто и да е начин от определени хора. (За сравнение - все още няма данни след протестите в средата на февруари, когато също се стигна до използване на полицейска сила, да е имало разследване какво ги е провокирало)


Позицията и на вътрешния министър, и на лидера на БСП Сергей Станишев беше категорична, че сблъсъците са били, заради провокатори. "Сред протестиращите вчера имаше провокатори и лица, които бяха мотивирани да участват", заяви Йовчев, цитиран от БТА. 


"Очаквам МВР да идентифицира провокаторите, които целяха сблъсък както и да гарантира нормалната работа на Народното събрание, заяви Станишев и на специално свикан брифинг обяви, че протестът се е радикализирал, заради ГЕРБ, но отказа да отговаря на въпроси.


Ескалацията в сряда вечер изглежда неизбежна, заради противопоставянето на мирно седящи хора и автобус с депутати, заради "нахълтването" на полицията.


След резкия завой автобусът напредна по-бързо и се опита да се качи на тротоара, обграждащ храм-паметника "Св. Ал. Невски", откъм ул. "Оборище" се появиха още полицаи. Тогава повечето протестиращи бяха избутани насила. Кадри на телевизиите показаха бити, дърпани и влачени хора.


Малко преди 23 часа изпочупеното превозно средство изненадващо се върна зад огражденията и паркира пред централния вход на парламента. В него по потвърдена досега информация са били министърът на труда и социалната политика Хасам Адемов, министърът на финансите Петър Чобанов и депутатът от БСП Антон Кутев, не е ясно дали е имало и други народни представители.


През цялото време до прибирането на автобуса, хората на площада се чудиха дали в него наистина има депутати и министри или е


просто начин за отвличане на вниманието


докато ги извеждат и че толкова голямо превозно средство по-лесно се превръща в мишена.


До момента няма обяснение защо за автобуса е избрано да тръгне да преминава през мястото, където имаше струпани най-много хора и беше леснодостъпно да дойдат и други протестиращи, както се и случи. Нито каква е причината да не се използва маршрутът през градинката до Художествената академия към ул. "Шипка" (там струпването на хора винаги е най-малко), от където в крайна сметка минаха камионетките с управляващите. Не е ясно и докато автобусът вървеше през блокадата дали от парламента не са извеждани хора от друг изход.


Фотогалерия: Пълна блокада на парламента, сблъсъци, барикади и панахида, или ден 40-и на протеста >


Все още не е известно и коя институция е координирала извеждането на депутатите – НСО или МВР, или и двете. Министър Йовчев не дава категоричен отговор дали решението народните представители да бъдат изведени в автобус е изцяло негово. Пред Би Ти Ви той заяви: "Включително беше и мое решение, защото не е нормално народните представители да бъдат блокирани и да бъде ограничен достъпът на предвижване. Значи, най-малкото това са български граждани, които имат своите права и никой няма право да ги ограничава. Нали знаете, че е противоконституционно да ограничавате правото на някой да се придвижи."


Засега няма коментар и от НСО.


По-късно в сряда, Йовчев заяви: "Към този етап, към който взехме решението, това беше разумно решение (за белия автобус - бел. ред.) защото беше с оглед на това, че не очаквахме нивото на агресия сред някои от протестиращите ще стигне до такива нива".


Вътрешният министър дължи отговор и защо след като започнаха първите сблъсъци и стана ясно, че протестиращите сядат, за да спрат движението на автобуса, той


не беше изтеглен назад, за да се свали напрежението


Няколко часа след като белият автобус се върна там откъдето беше тръгнал, районът около парламента продължи да бъде обсаден. Към протеста се присъединяваха хора видяли какво се случва по телевизията и дошли на площада от различни краища на София. Много от събралите се сновяха между предната и задната част на Народното събрание.


В един момент започна и изграждането на барикади и в следващите около 40 минути всички възможни постъпи към загражденията около Народното събрание бяха блокирани с помощта на подръчни средстав -  от контейнери за боклук, тротоарни плочки и пейки, знаци и саксии. Тези, които ги правеха обясняваха, че целта им е да не се стигне до нов опит за изваждане на народните представители.


Абсолютната необходимост от полицейска сила


Малко след 3 часа полицията около входа на парламента се раздвижи и в следващите няколко минути нахълта в градинката между Софийския университет и парламента. Там имаше над 200 души. Някои от тях при вида на приближаващата се жандармерия започнаха обстрел с бутилки и камъни. Полицаите нахълтаха в градинката, като палките им удряха буквално наред. На няколко пъти атаката застиваше и се превръщаше в смесица от полицаи и протестиращи. В крайна сметка полицията успя да разбие протеста на малки групи, сблъсъци имаше и на другите заграждения.


Не е ясно защо МВР използва сила на килограм срещу протестиращите и отново нямаше предупреждения към тях. В позиция днес Българския хелзински комитет (БХК) нарече акцията на МВР "ненужна, зле планирана и провокативна" и припомни, че законодателните мерки срещу полицейското насилие, влезли в сила през лятото на миналата година, изискват полицейските операции предварително да се планират, за да е минимален рискът за живота и здравето на хората (т.нар стандарт за абсолютна необходимост).


Въпрос, който много от протестиращите задаваха, е защо някои от полицаите под каските са с маски и защо не се легитимират.


Журналисти от "Дневник" и "Капитал" са били репликирани от полицаи с: "Ще те направя на 50 стотинки" и "Не са те били достатъчно " (последната беше отправена към колега от "Капитал", който беше ударен с палка в гръб, докато държеше журналистическата си карта).


Официално протестът приключи, след като стана известно, че депутатите са били изведени от Народното събрание. Малка група хора остана в района до около 5.30 часа.


Още след първия сблъсък, МВР оповести, че няма да изнася официална информация. По данни на БНР ранените са 10, според Хелзинския комитет много хора, с по-леки наранявания, не са потърсили лекарска помощ.


Помен


40- я ден на протести се превърна в най-дългата нощ и най-сериозната блокада на Народното събрание за последните 20 години. Паралелно с протеста, беше организиран и импровизиран помен за правителство. Като част от него се случи и един от най-вълнуващите и красиви моменти на протеста - беше малко след 21 ч. когато в пълна тишина пред храм-паметника "Св. Александър Невски" бяха запалени стотици свещички. След това протестиращите изпяха химна. Акцията сякаш им вдъхна увереност и затвърди решителността им."На 40-тия ден казват, че духовете на починалите се изнасят, не може ли и с правителството така", казва Ана малко преди 22 ч. докато държи свещ около "Св. Александър Невски". Тя още не подозира какво ще се случи съвсем скоро в опит да изнесат депутатите от района...


Въпроси, които изискват отговор (обобщени):


- Защо полицията не уведоми или предупреди през мегафон за това какво ще предприеме.
- Защо беше избран автобус и специално за извеждането на депутатите ли беше докаран? Или е бил там предварително?
- Не е ли неравностойно срещу блокада от хора, които са мирни, да се изправят повече от едно превозно средство и полицейска сила? 
- Как беше избран пътят, по който започна първото извеждане?
- Колко души са били в автобуса, кои и защо?
- Има ли план за действия в такива ситуации и предварително начертани маршрути?
- Защо нямаше бърза реакция и автобусът не беше изтеглен назад към НС, след като започнаха сблъсъците?
- Ще има ли проверка дали полицията не е употребила "свръхсила" (според становището на Хелзинкския комитет)?
- Защо МВР отказа да пусне официална информация след първата ескалация на напрежението след 22 часа?


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (119)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Българинът е жаден за слава,но не тук братя а в ЕС защото от тук почти символично получава ако работи.За там е борбата!

 2. 2 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Сега са подюрили полицията от съседните области, да ходят на митинг пред парламента.
  Неудобно ми е да напиша, какво мисля за тия омрази от сегашната власт, обаче вече се изравниха с ГЕРБ по безочие и почват "да ги бият" по този показател.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на MC Hammer
  MC Hammer
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Мацката дето се е опънала на щита не можеше ли да е по банск ...?!

  ДА ВИ ЕБА МАЙКАТА ПРОСТА, ПРОДАЖНИ, ЖАЛКИ ГЪЗОБЛИЗЦИ !!!
 5. 5 Профил на MC Hammer
  MC Hammer
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Тия протести са пълна пародия, на всички е ясно, че е тятър каво се правят не мога да рабера, аиде кой от къде е ! =)

  ДА ВИ ЕБА МАЙКАТА ПРОСТА, ПРОДАЖНИ, ЖАЛКИ ГЪЗОБЛИЗЦИ !!!
 6. 6 Профил на MC Hammer
  MC Hammer
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Не става само с протести, трябва и акъл !

  ДА ВИ ЕБА МАЙКАТА ПРОСТА, ПРОДАЖНИ, ЖАЛКИ ГЪЗОБЛИЗЦИ !!!
 7. 7 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 777 Неутрално

  От началото на 2014 чужденците ще купуват българска земя както намерят за добре,в замяна ще ни пуснат достъп до трудовият им пазар.Така че борбата за власт у нас вероятно ще се ожесточава все повече и ще има дълги нощи много.Ще се връткат доста пари,докато планираният и лелеяният от червената номенклатера още през 80-те години на миналия век износ на суверенитет обогати по-сръчнитеи добре информирани безсрамници.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1181 Гневно

  Следващият път , дано политиците се сетят да си вземат памперси , че снощи доста умирисаха автобусите!!!

 10. 10 Профил на web_2.0_vs._dc
  web_2.0_vs._dc
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  Борбата е дълга, но каузата си заслужава. Свободата на България от триглавата чума впила се да смуче от властта.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 11. 11 Профил на batko_radko1
  batko_radko1
  Рейтинг: 221 Неутрално

  "Въпроси, които изискват отговор (обобщени):
  - Защо полицията не уведоми или предупреди през мегафон за това какво ще предприеме."
  И ние това се питаме!
  Питаме и още:
  -Каква заплаха бяха жените и младите момичета?
  -Каква заплаха бяха изтеглящте се хора, понесли удари в гръб?
  Питаме...ама отговор няма!

 12. 12 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Нали знаете, че е противоконституционно да ограничавате правото на някой да се придвижи."
  ===============
  А г-н министъра като знае това, че е противоконституционно защо затваря всички улици от бул. Дондуков до бул. В. Левски тоест целият цетър гр. София и хиляди е могат да се придвижват а някои и там живечт ?

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 13. 13 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1074 Весело

  [quote#5:"Хмелницки"]че е тятър каво се правят не мога да рабера, аиде кой от къде е ! =) [/quote]
  Може ли още веднъж,че не се разбира?

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Провокатори и агент провокатори има само в главите и историята на БРПкомунисти, вкл. ЦиЦола Драгойчева, Тодор Живков- известни са някой агентурни имена ( от картотеките на Гешев и НКВД)
  Пример за агент с двойна задача една за прикритие и друга основна е Антон Иванов , подробности при поискване.
  Днес сред народа има горещи глави които не се стесняват да ошамарят някой и друг комунист.
  Другарки и другари, гответе се за още народни шамари !

 16. 16 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#7] от "vjacho":

  абе най-голямото изкупуване бе по време на Сергеят.
  та на лъжливата ви пропаганда само идиоти могат да се хванат. събркали сте медията.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 17. 17 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#15] от "gl_avatar":

  ПОискване - Антон Иванов подробности.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 18. 18 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Следващи стъпки за разнообразяване може да бъдат; замеряне на НС и МС със стари обувки като символ на презрение,
  Цветни спрейове за полицаи със каски или коли на народни представители и коли на НС.
  На запад е популярно цапане със цветен спрей на дрехите на омразни лица.

 19. 19 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 586 Неутрално

  Този журналист е направо нагъл, протестиращи пречат на депутатите да излезнат а той иска още предупреждения и пита защо автобусът минал оттам. В нормална държава отдавна да ви бяха прибрали за нарушаване на обшествения ред. Свободен си да изразяваш мнението си ако не пречиш на другите и не повече.

 20. 20 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3817 Любопитно

  [quote#14:"cnn"]109 български граждани бяха взети за заложници[/quote]
  от момичето на снимката ли, другарке?

 21. 21 Профил на bizdelnik
  bizdelnik
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#6] от "Хмелницки":

  След неадекватния ти първи коментар, мислех, че няма как да удариш по-дълбоко дъно. Изненада ме.

 22. 22 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 488 Неутрално

  За мене ключовата дума е ПОБЕДА.

 23. 23 Профил на MC Hammer
  MC Hammer
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Ама снимката е като от реклама на водка Flirth, чудех се от каде ми е позната

  ДА ВИ ЕБА МАЙКАТА ПРОСТА, ПРОДАЖНИ, ЖАЛКИ ГЪЗОБЛИЗЦИ !!!
 24. 24 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 741 Неутрално

  Не разбирам що за министър или депутат си да виждаш как заради теб бият хора и седиш в автобус...И едновременно с това разбирам колко наивен звучи въпросът ми. Нямат грам доблест тези.

 25. 25 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  1997 година. Хората, които протестират, нямат народни представители, никой от тях не е гласувал за тия обесници в НС, и естествено, ще става това, което вече става. Защото не може да си чужденец в собствената си държава, а българоруската мафия да ти съдира кожата по всевъзможни начини.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3817 Неутрално

  [quote#23:"Хмелницки"]снимката е като от реклама на водка Flirth[/quote]
  Там участва Мая Манолова.

 28. 28 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 427 Неутрално

  [quote#20:"Blood Red Skies"]от момичето на снимката ли, другарке?[/quote]
  Искаш да кажеш, че 109-те български граждани, държани против волята им в сградата на НС, можеха безпрепятствено да излязат и без заплаха за живота им да се разотидат? Биеш по наглост Цвък Цвък!
  Призовавам Цветлин Йовчев да арестува всички окупатори от вчера и да ги предаде на съд за ТЕРОРИЗЪМ!!!

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 29. 29 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 701 Гневно

  Най-дългата нощ на протестите ни отвори очите за гнусния сценарий .Нека той да лежи на съвестта на сега управляващите!
  Ние искаме оставка сега,веднага,избори -октомври и президентът да назначи служебно правителство!

  Tony
 30. 30 Профил на KATARAMA
  *****
  Неутрално

  Скъпа Лора, Незнам дали снощи е имало платени провокатори,но ти си ! Погледни бутилките бира и другите питиета и развинялите се жени поразголени и неадекватни и мъже увили с ризи главите си и блъскайки се в щитовете на жандармеристите и тогава писателствай! Да неадекватна беше реакцията на полицията,трябваше тези 50-на развилнели се да бъдат прибрани та да не правят порочни тези 40 дни на нормални протести.

 31. 31 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3817 Неутрално

  До коментар [#28] от "cnn":

  Леле, каква злоба. Да не би да ти липсва мъж?
  [quote#28:"cnn"]Призовавам Цветлин Йовчев да арестува всички окупатори от вчера и да ги предаде на съд за ТЕРОРИЗЪМ!!! [/quote]
  Не се пъни толкова. Дните ви са преброени. Който си цапа ръцете с народна кръв, ще си получи заслуженото. В най-скоро време. Уверявам те.

 32. 32 Профил на researcher
  researcher
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#9] от "kimba3":

  Много се съмнявам, че това девойче знае какво точно иска. Казали са й, че така е много гот и модерно. Като онова, което държеше плакат срещу Ситнилски, но нито знае името му, нито кой е и в какво е прегрешил. На въпроса кой ти даде този плакат, казва един човек, кой човек, не го познавам. Не така разбирам борба за кауза, колкото и патетично да изглежда на площада, като лазиш по паветата, за да спреш законно избрани депутати. На какво ги учим? Хайде ние, които претендираме да мислим, да преценим това ли е начинът? Аз не съм убедена. Имам студенти, които ходиха отначало на тези протести (и аз им се радвах), но после без да ги питам казаха, че вече не ходят.

 33. 33 Профил на tapchobalkanski
  tapchobalkanski
  Рейтинг: 427 Гневно  Новините за полицейското насилие окончателно ме отвращават от милиционерския манталитет на вътрешния министър и всичките им структури и съответно от партията, която ги е назначила. Това не могат да бъдет социалисти, камо ли комунисти! Срам! Били действали както трябва вятър! Ако е имало действително агресия от демонстрантите, те могат да бъдат удържани, разпръснати и отблъснати със сълзотворен газ и с водни струи, с щитовете на полицаите вървящи напред, а не с палки и млатене по вечния им примитивен начин ! Ако ще машини на пожарната команда ще викнеш и тях ще ползваш за водни струи, ако нямаш специализирана машина! Но не! Да има палки, да има ритници, да има юмруци по главите на хората, да се покаже кой командва и е господар на положението в България (МИЛИЦИОНЕРЪТ)!!! Когато полицаите са с каски, палки и щитове, а демонстрантите са цивилно облечени и нямат средства за защита, очевидно е че като ги бият те нямат намерение да запазят здравето им и да се съобразяват със Закона за МВР. Същите бяха и хората на Борисов по време на демонстрациите срещу неговото правителство. Мразя тази мръсна насилническа полицейско - милиционерска структура с комсомолците и копелдиите на номенклатурата начело - Станишев и Пеевски и подобни! (Че го били сложили за председател на ПЕС? Лош избор! Резил за ПЕС!) С тези свои действия те доказват, че не искат да си променят арогантния полицейски стил! Затова започвам да оправдавам протестите срещу правителството оттук нататък. Аз не искам полицейщината в България, която не е мръднала и на йота досега, не искам и правителствата, които я покровителстваха без изключение.

 34. 34 Профил на bizdelnik
  bizdelnik
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#26] от "Хмелницки":

  Как става тогава? Каква е твоята алтернатива? Поучи ни, щом сме прости.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 36. 36 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 427 Неутрално

  [quote#31:"Blood Red Skies"]Да не би да ти липсва мъж?[/quote]
  На мен - не! А на теб?
  [quote#31:"Blood Red Skies"]Дните ви са преброени. [/quote]
  На всеки са преброени. Твоите също. А относно дните на Правителството на Орешарски - 4 години * 365 дни + 1 (заради високосната година) - има няма още 1500 дни, освен ако не реши да повтори още един мандат.

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 37. 37 Профил на researcher
  researcher
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#31] от "Blood Red Skies":

  Много злобени злокобен коментар. Страх ме е за тебе и от тебе. Така не се печели битка. Нали бяхте мили и Ентелигентни? Кърви, смърт, преброени дни???!!! Успокой се. Нещата не са стигнали и слава богу дотам. Ами ако такива като тебе кръвожадни вземат властта на площада? Това е регрес на човечеството!

 38. 38 Профил на blame
  blame
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Като се навържат фактите и като видиш записите, а хиляди видяха и на живо, че и палките отнесоха, става ясно, че това беше операция, която целеше сплашване. Ще си организират още една такава и Миков ще рзпусне парламента във ваканция, под предлог, че така не могат да работят. До септември ще са "усвоили" каквото искат от актуализирания бюджет и ще се надяват вуйчо Ваньо да им влезе в положението. Ама нещо не ми се вярва, защото едни парици са прибрани, а АЕЦ Белене няма. Няма и да има.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Фандъковица обяви, че щетите от снощния погром са около 30 000 лв. Призовавам всички симпатични и интелигентни, които къртеха плочки и павета, да платят щетите!

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 42. 42 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Впрочем по същия начин беше закрит и "Градът на истината" навремето. Беше стигнал вече от Президентството до БНБ. Провокирани насилия, комунистите си подпалват бастиона, милицията вече има повод - пратена от комунистите, разбира се - да го разтури.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 43. 43 Профил на MC Hammer
  MC Hammer
  Рейтинг: 381 Весело

  До коментар [#27] от "Blood Red Skies":
  Та е на големите разфасофки от по 5 кила !

  ДА ВИ ЕБА МАЙКАТА ПРОСТА, ПРОДАЖНИ, ЖАЛКИ ГЪЗОБЛИЗЦИ !!!
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на Schliwobeatz
  Schliwobeatz
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Снимката е много- много силна! Браво на фотографа! Браво и на тъничкото момиче, както и на червендалестия дългокос мъж! Браво българи!

 47. 47 Профил на zechariah
  zechariah
  Рейтинг: 381 Неутрално

  „ Защо полицията не уведоми или предупреди през мегафон за това какво ще предприеме.”
  Защото се предполага, че сте достатъчно Ентелигентни, че да се сетите какво би предприела полицията в изпълнение на задълженията си по опазване на обществения ред.

  „Защо беше избран автобус и специално за извеждането на депутатите ли беше докаран? Или е бил там предварително?”
  Защото е преценено, че извеждането ще бъде по-удобно с автобус, а не с камион или с летяща чиния примерно.

  „Не е ли неравностойно срещу блокада от хора, които са мирни, да се изправят повече от едно превозно средство и полицейска сила?”
  Хора, които се хвърлят върху коли и целят полицаи с подръчни предмети, трудно могат да се определят като „мирни”.

  „Как беше избран пътят, по който започна първото извеждане?”
  Обадили са се на Алена да направи хороскоп, и после по него са начертали пътя, предполагам.

  „Колко души са били в автобуса, кои и защо?”
  Колко – колкото трябва да се изведат. Кои – всички, които са искали да бъдат изведени. Защо – защото, предполагам, не са искали да спят в парламента, а по домовете си.

  „Има ли план за действия в такива ситуации и предварително начертани маршрути?”
  Не, няма. Полицаите гадаят по звездите кой е подходящият маршрут.

  „Защо нямаше бърза реакция и автобусът не беше изтеглен назад към НС, след като започнаха сблъсъците?”
  Защото ако имаше бърза реакция, типингпойнтърите щяха да опищят целия свят, че Ентелигенцията в BG е пребита от „комунистите”. Но реакцията наистина не беше адекватна. Полицаите просто трябваше да изметат лумпените и да не се занимават повече с тях. В цивилизования свят (САЩ, Франция, Испания и т.н.) в такива случаи се пуска вода, газ, играят палки и щракат белезници.

  „Ще има ли проверка дали полицията не е употребила "свръхсила" (според становището на Хелзинкския комитет)?”
  Надявам се да има проверка дали Хелзинкският комитет не е излъгал за пореден път.

  „Защо МВР отказа да пусне официална информация след първата ескалация на напрежението след 22 часа?”
  Защото след първата ескалация на напрежението, МВР очаква втора, трета и т.н., и се концентрира върху взривоопасната ситуация, а не върху прессъобщенията.

  Други умни въпроси?

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 672 Весело

  До коментар [#41] от "cnn":

  Как да съм, като съм против това правителство. На националсоциалистите от БСП и Атака. Подкрепени от от една етническа партия. Е, кой е Адолф? Много са ти объркани понятията Моника.

 50. 50 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 876 Весело

  "40 дни смрад" има такъв плакат на една от снимките

 51. 51 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1321 Любопитно

  "и на лидера на БСП Сергей Станишев беше категорична, че сблъсъците са били предизвикани от провокатори."


  Серго,ние друго видяхме...

 52. 52 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  http://offnews.bg/index.php/224207/dve-dobri-dumi-za-balgarskata-politsiya

  Питах го: “Вие как издържате?”, а той ми каза – “Не издържаме. Въпрос на време е да се направим, че сме объркали редиците и да ви пуснем при ония”.
  Тази нощ си говорих с много от полицаите. Питах ги: “Защо ви трябваше да вкарвате рейса точно в най-многобройното шествие, вместо да преспят една нощ депутатите в парламента?”. Всички отговаряха едно: “Тази глупост полицай не може да я измисли. Може да сме всякакви, но дотолкова си знаем работата”.
  ...
  Измежду всичките основания, които правителството има да подаде оставка, неизвестно защо пропускаме едно много важно – след сприятеляването на протеста с полицията, властта не е сигурна дали контролира репресивния си апарат.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 53. 53 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 700 Неутрално

  [quote#51:"popovski31"]Серго,ние друго видяхме...[/quote]

  Не си видял добре.
  Щом лидера на партията , която е права дори и когато греши ти казва , значи провокатор е имало поне един - казва се Цветлин Йовчев и лично е одобрил операцията.

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 54. 54 Профил на ala_bala
  ala_bala
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#14:"cnn"]Затова пък другите имат - ТЕРОРИЗЪМ. 109 български граждани бяха взети за заложници, докато не се изпълнят определени искания. [/quote]
  Е, аман бе. Много силни думи. 100-200 дерибея дето са се насадили на софрата не били пуснати да си ходят. Тия протести много балони надуват. Едните терористи ги били взели за заложници, другите полицията ги била пребила без причина. Драми, драми измислени. Всъщност нищо не се е случило снощи. Имало е демонстрация и полицията е употребила малко сила. По света на такива "мероприятия" умират хора (дано не се случва тук), а тук напляскали двама трима и ужас все едно края на света е дошъл. Терористи, заложници, репресии аууу направо страшно.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 700 Неутрално

  [quote#30:"KATARAMA"]Скъпа Лора, Незнам дали снощи е имало платени провокатори,но ти си ![/quote]

  Лора е журналистка , естествено че е платена , това ù е работата - да информира , дори и чугуни като теб , за да можете да си избълвате омразата под статиите ù.
  На вас от Позитано 20 не ви ли плащат , или за едната идея само сте на амбразурата? От омраза само?

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 57. 57 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 672 Весело

  Заложници!!!
  [quote#49:"2029"]Много са ти объркани понятията Моника. [/quote]

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#40:"cnn"]щетите от снощния погром са около 30 000 лв[/quote]
  Погром бе извършен в НС със одобреният от 3 комисии заем от 1 000 000 000 лева.

 60. 60 Профил на bbtzvtzv
  bbtzvtzv
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Ако им поискаш по 10 лева , утре никой нема да дойде на протест Щот немат, не за друго.

  [quote#40:"cnn"]Фандъковица обяви, че щетите от снощния погром са около 30 000 лв. Призовавам всички симпатични и интелигентни, които къртеха плочки и павета, да платят щетите! [/quote]

 61. 61 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Знаете ли г-да протестиращи, имам лоша новина: за всичко това, което искате да промените има една дума: "избори". Тя директно произтича от думата "демокрация".

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 63. 63 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 427 Неутрално

  [quote#54:"ala_bala"]Е, аман бе.[/quote]
  Не разбирам турски. В ДПС-то може да ви е официален език, но това е български форум и се пише на български.
  Гледах предаванията на живо по К1, БТВ, Нова, Канал 3 и ТВ7. Полицаите бяха изключително толерантни, все едно бяха пили по 5 диазепама. Замеряхи ги с бутилки, камъни, павета. Мисля си, ако този протест бе пред Конгреса на САЩ, протестиращите бяха взели за заложници сенатори, чупеха плочки и изтръгваха павета, влизаха в ръкопашен бой с полицаите, как щеше да постъпи полицията? Щеше ли да остане един жив протестиращ да разказва какво се е случило?

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 65. 65 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Днес и аз участвах в протеста. Кмета на Плевен отказа да подаде оставка...

 66. 66 Профил на kaliopa
  kaliopa
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Аз съм за мярката във всичко! Но в този случай ... страстите, мечтите и очакванията на народа са големи, а безсилието и безхаберието на управляващите ни идва в повече, защото се държат така, като че ли ние не съществуваме

 67. 67 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  До коментар [#62] от "Хмелницки":

  Шведите не пишат "тЯтър". Така говорят сигурно в Долно уйно.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 68. 68 Профил на Sir Humphrey
  Sir Humphrey
  Рейтинг: 660 Неутрално

  От всички въпроси на края на статията само първият е смислен. Останалите са ала-бала.

 69. 69 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  [quote#32:"researcher"] Не така разбирам борба за кауза, колкото и патетично да изглежда на площада, като лазиш по паветата, за да спреш законно избрани депутати. На какво ги учим? [/quote]

  По-важното е те да не научават това, на което вие ги учите.

  [quote#32:"researcher"]Хайде ние, които претендираме да мислим, да преценим това ли е начинът?[/quote]
  Претендирате?...
  Каквито ни рисърчърите, такъв ни рисърча...

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на tapchobalkanski
  tapchobalkanski
  Рейтинг: 427 Гневно

  До коментар [#39] : Не съм съгласен. В цяла сравнително цивилизована Западна Европа в аналогични случаи се ползва сълзотворен газ и/или водни струи. Напротив - това е по-хуманно решение когато искаш да отблъснеш някого, а не да го млатиш с удоволствие като скот и да трошиш камерите на журналистите. От сълзотворния газ и водата телесни повреди няма (ако се ползват с акъл), а от крошета, ритници и палки има! След вода и сълзотворен газ на западните полиции протестиращите не са по болниците, а у нас след кютека са в Пирогов! Има разлика. Не помня досега българската полиция да е решила подобен проблем и ситуация с водни струи и/или сълзотворен газ. Те искат винаги да сплашват! И им доставя удоволствие да удрят и да се лее кръв по павета и тротуари! Садистични селяндурски копелета! Ако искат скапаното правителство и компрометиран парламент да имат очи да не подават оставка, то поне вътрешният министър трябва да си подаде оставката или да даде незабавно под съд по бързата процедура поне дузина от полицаите, които са нанесли побой на хора и са трошили имущество през миналата нощ.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1058 Весело

  Хахаха, тази вечер шпицкомандите на Сидеров и Кутев са особено активни, явно са им обещали нощни добавки към стандартния надник.

 74. 74 Профил на kyphacah71
  kyphacah71
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Цветни спрейове за полицаи със каски или коли на народни представители и коли на НС.
  На запад е популярно цапане със цветен спрей на дрехите на омразни лица. "

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 76. 76 Профил на KATARAMA
  *****
  Неутрално

  До коментар [#56] от "Karla ББ Hanneman":

  Няма да ти отговоря,защото усещам смрад и неистова омраза към всички и всичко,нещо граничещо с фашизъм. Хареса ли ти?Приличаш ми на Ева Браун.

 77. 77 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 767 Неутрално

  До коментар [#39] от "researcher":
  Когато протестиращите скандират "червени боклуци", имат предвид такива като тебе - тъпи, нагли и лицемерни индивиди.

 78. 78 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 600 Неутрално

  Като гледам девойката на снимката си мисля добре, че полицаите са със щитове и каски, че иначе щяха да бъдат отнесени

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 81. 81 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#80] от "cnn":

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 83. 83 Профил на ueberaschung
  ueberaschung
  Рейтинг: 381 Весело

  До коментар [#36] от "cnn":

  Мечти, мечти. Самото БСП вече е в предизборен режим и не си дават повече от 3-4 месеца.

 84. 84 Профил на ueberaschung
  ueberaschung
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#55] от "cnn":

  Не са ги държали заложници. Все едно като накажеш детето си да не излиза една седмица го държиш заложник. Просто тези 109 (ако са били 109) се опитват да откраднат 1 милиард лева. Гражданите им казват, че са виновни и за наказание няма да излизат една вечер. Гражданите са избиратели и ако не са доволни от избраниците си имат морално право да предприемат възпитателни мерки каквито се предприемат спрямо непослушно дете. Забраната за излизане е една такава мярка.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 86. 86 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 576 Неутрално

  До коментар [#17] от "bulgarinvstranstvo":
  Петър Семерджиев във великолепната си книга
  " Руската империя и СССР в историята на България пише следното.
  Цитирам по памет.
  А. Иванов преди прехвърлянето си в БГ е подготвен и инструктиран от руснаците.
  Първа задача да работи за изграждането и укрепването подривно диверсионния център на БКП нелегална, за тази задача може да разказва при залавяне.
  Втора суперсекретнА задача да се свърже, или вербува двама души от персонала на резиденция Врана, което и постига.
  След залавянето си от Гешев започва без мъчения , съгласно инструкциите за предава хора и структури от БКП и така прикрива
  Втората суперсекретнА задача успешно.
  Може би неговата работа резултира в отравянето на царя по заповед на Сталин?
  В резултат на това след разстрела е провъзг.ласен за комунистически герой и отряд А.Иванов носел неговото име.

 87. 87 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Браво на момичето от снимката!

 88. 88 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Браво и поздравления за момичето от снимката!

 89. 89 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2569 Весело

  До коментар [#14] от "cnn":

  Хихи типично по станишевски, нагло преиначаване на ситуацията.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 90. 90 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 586 Неутрално

  До #71 tapchobalkanski

  Оправдаваш ника си. Предполагам че българската полиция не е оборудвана със сълзотворен газ и водни оръдия които предлагаш да използва. А като ги нямат какво могат да направят срещу тези които са решили че те рушат имущество, решават кога ще излизат депутатите и кога ще пречат на движението. Трябваше поне 100-ина души да вкарат в пандиза и осъдят по бързата процедура за нарушение на обществения ред.

 91. 91 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 586 Неутрално

  До #33 tapchobalkanski


  "Новините за полицейското насилие окончателно ме отвращават от милиционерския манталитет на вътрешния министър и всичките им структури и съответно от партията, която ги е назначила."

  А пък мен ме отвращава насилието проявено от тези "мили, красиви и интелЕгентни протестиращи".

 92. 92 Профил на Tademan
  Tademan
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Въздействаща снимка! Браво!

 93. 93 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#86] от "gl_avatar":

  догадки, догадки - Петър Семерджиев откъде ги е взел тези сведения. Не ~е не е възможно, но все пак без доказателства.

  а и не виждам смисъл за]о Сталин трябва да трови Борис.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 96. 96 Профил на MC Hammer
  MC Hammer
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#34] от "bizdelnik":
  Нали знаеш, щом се обърне колата пътища много, но липсата на планиране и поетапни адекватни действия в Бг не е от вчера! Истината е че българия няма собствена визия сама за себе си, винаги се налага нещо от вън, което не е адаприрано за наще условия. Истината е че трябва твърдост, да одстояваме своето, много, много работа и най-вече мисъл!
  Румъния има много по-адекватно поведение в кризата, поинтересувай се все нещо ще научиш! При нас всичко се прави " на пожар" а хубваите неща искат време и постоянство.
  Случващото се в България е безпрецедентна глупост, само това е вън от съмнение!

  ДА ВИ ЕБА МАЙКАТА ПРОСТА, ПРОДАЖНИ, ЖАЛКИ ГЪЗОБЛИЗЦИ !!!
 97. 97 Профил на perperikon
  perperikon
  Рейтинг: 488 Неутрално

  БСП се размечтаха протеста да си остане мирен,защото така могат да си го игнорират и дундуркат докато се умори и утихне, а активните граждани, се изнесат през Терминал 2. Този им номер, обаче няма да мине. През Февруари Станишев призоваваше Бойко,доброволно да върне властта, иначе това ще се случи по друг начин. Сега абсолютно същото важи за СерГея, но за разлика от Бойко, на Лютфи Станишев не му пука, че народа не го иска. Важно му е, че в Москва го харесват, щото ще им подпише дългочаканите от тях договори. Е как да му протестираш мирно на такъв тепегьоз.

 98. 98 Профил на vanillaeyes
  vanillaeyes
  Рейтинг: 480 Неутрално

  само аз ли намирам снимката за крайно позьорска ?

 99. 99 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Стана това, което очаквах! Напрежението не стигаше и не стигаше критичната си точка, за това беше добавено още и когато най-после народа кипна, пратиха му студен душ, под формата на палки. Чисто изпълнен сценарии, замислен и следван от доста време!

  goblenka
 100. 100 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 777 Неутрално

  [quote#16:"bulgarinvstranstvo"]абе най-голямото изкупуване бе по време на Сергеят.
  та на лъжливата ви пропаганда само идиоти могат да се хванат. събркали сте медията.[/quote]

  Какво общо имам аз със Сергея и какво общо има Сергея с това,което престои да се случи от 2014 год?Старайте се да репликирате този,когото трябва и да има нещо общо с това,което репликирате.

  За мене Сергей е дотолкова интересен,доколкото беше в коалиция с Негово Величество Цар Симеон Втори,Цар на българите,в качеството му на лидер на НДСВ.
  Това показва само че мозъкът му е по-малко чугунен отколкото на Иван Костов,който отказа такава коалиция.Нищо повече.

  Какво сте се научили тука всичко,което не Ви отърва при Сергей да го пращате?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK