Реформаторският блок в търсене на общи позиции

Въпросът е достатъчна ли ще е общата "платформа", за да обедини партиите в Реформаторския блок

© Надежда Чипева, Капитал

Въпросът е достатъчна ли ще е общата "платформа", за да обедини партиите в Реформаторския блокНа 41-вия ден от протестите в сряда на обща пресконференция Реформаторският блок най-сетне представи декларация, с която настоява за оставката на правителството. Председателят на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева обясни, че партиите в блока отдавна са заявили позиции по въпроса, но за пръв път правят това заедно.


Близо три седмици след като представиха общи позиции, които нарекоха "начала на обединение", партиите все още не са сигурни кой влиза в съюза.


Проблемът за пръв път изникна с изненадващото решение реформаторите да приемат Народната партия "Свобода и достойнство" на бившия зам.-председател на ДПС Касим Дал и бившия лидер на младежката ѝ организация Корман Исмаилов. Заради "Свобода и достойнство" още преди да се появи общият документ с 12 начала на обединение, твърди симпатизанти на "Зелените" изразиха съмнения, че членството в Реформаторския блок може да се отрази негативно на реномето на партията с мото "Има различна политика".
Ролята на "Свобода и достойнство"...


Страницата на "Зелените" в социалната мрежа "Фейсбук" се изпълни с негативни коментари, а ден преди пресконференцията, на която партиите обявиха общите си позиции - 7 юли, Националният съвет ги прикани да декларират публично, че осъждат действията на властта в Турция срещу гражданите, които протестират мирно в защита на парка "Гези" и на демокрацията в страната. На практика мярката е насочена директно срещу формацията на Касим Дал, който отговаряше за връзките на ДПС с изселниците в Турция.


Четири дни по-късно зам.-председателят на "Зелените" Андрей Ковачев, който ръководи преговорния екип, публикува открито писмо до симпатизантите на партията, в което заявява, че въпреки личните си антипатии към правителството на Иван Костов е важно да се търси обединение на базата на "нормалността и разума" там, където все още има следи от тях.


След дълги преговори се очаква "Зелените" да предложат текст на декларация до няколко дни, научи "Дневник" от ръководството на формацията. Ако останалите партии одобрят текста, поредният общ документ на Реформаторския блок ще бъде факт в началото на следващата седмица. Ако пък не го одобрят, бъдещето на обединението е под въпрос.


"Дали ще бъде сега или след време, партиите вдясно трябва да решат на кого държат повече - на нас или на 30-те хиляди "сигурни" гласа на Касим Дал", казва член на ръководството на "Зелените". За много хора в иначе малката партия е най-важно обединението по темите за генно модифицираните организми, ядрената енергетика и проучванията за шистов газ, за да не загубят малкото си твърди привърженици и да запазят името си чисто. А това означава "да не се свързваме с партии, които са имали даже и най-малкото прегрешение в своето минало", пише Андрей Ковачев в откритото писмо, но представя и другата позиция, според която "Зелените" не могат да останат изолирани, ако искат да прокарат политиките си. Проблемът на младата партия е, че отвъд Реформаторския блок не вижда смислени политически партньори.


Според председателя Борислав Сандов принципно съгласие по темата за турските протести било постигнато, но документът се бави, тъй като партиите са работили около промените в Изборния кодекс.


"Вече има решение. Блокът ще излезе с единна декларативна позиция по въпроса", потвърди и зам.-председателят на ДСБ Петър Москов.


Според председателя на "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов обаче проблемът не е еднозначен. "Никой не може да застане зад непремерените действия на полицията в Турция, но не можем да подкрепим онези протестиращи, които прибегнаха до насилие, рушаха и чупеха прозорци", заяви пред "Дневник" Исмаилов.


"Доколкото "Зелените" нямат претенции за участие в бъдеща дясна коалиция, тъй като не искат да се определят като дясна партия, ще работим с тях по темите, по които сме единомишленици", каза той и допълни: "Всеки е свободен да действа с оглед на спецификите на своите избиратели. Нашият диалог е по-интензивен с "Движение България на гражданите" (ДБГ) и ДСБ."


Според Петър Николов от "Движение България на гражданите" искането на "Зелените" за обща декларация е легитимно, доколкото идеята на този ранен етап на обединение е създаването на обща платформа. "Ако те имат съмнения, че с партията на Корман Исмаилов може да има разминавания по определен въпрос - например външнополитически, тези съмнения трябва да бъдат изчистени", каза Николов. По думите му на блока не трябва да се гледа като на предизборно обединение, дори той да се окаже първа стъпка в тази посока. Затова е възможно част от партиите да напуснат, а на тяхно място да дойдат други, стига да се стигне до споразумение.


...И ролята на СДС


Отношението към СДС също не е еднопосочно, въпреки че новият председател на партията Божидар Лукарски заяви готовност за диалог още преди да бъде избран. "Въпросът е доколко СДС одобрява единните позиции на блока", коментира уклончиво Корман Исмаилов. Лукарски също заяви, че има "резерви" към някои от партиите в Реформаторския блок, а и в СДС традиционно има силни настроения както срещу ДСБ, така и срещу "Синьо единство". Десните формации непрекъснато изтъкват, че реформаторското обединение не е непременно "дясно" и не е непременно "коалиционно". На фона на противоречията лидерът на ДСБ Радан Кънев уверява, че разговорите със СДС продължават активно.


В опит да не затвори нито една врата СДС може да влезе в друго "широко дясно обединение" - това около НДСВ. В интервю за в. "Стандарт" във вторник председателят на НДСВ Христина Христова обяви, че в понеделник, 29 юли, десетина партии и граждански организации ще подпишат общ документ. Сред тях освен партията на Божидар Лукарски е и "Нова алтернатива" на бившия военен министър Николай Цонев, както и ССД на Стефан Софиянски, движение "Гергьовден" и "Модерна България" на Борислав Цеков. По думите на Христова Реформаторският блок парцелирал дясното, вместо да го обединява, а формированието около НДСВ щяло да прави обратното.


Да придадем плътност на блока


Вероятно в опит временно да оставят настрана междупартийните противоречия, а и да не изгубят връзката с протестиращите срещу кабинета "Орешарски", в петък членове на преговорните екипи на петте формации в Реформаторския блок ще се срещнат с някои от 15-те интелектуалци, поискали миналата седмица блокът да се отвори към протестите. В писмо, разпратено до медиите, група университетски преподаватели настояха за създаване на общонационално движение (виж прикачения файл). "Правим крачка назад като партии, за да има пространство за гражданското общество", каза на пресконференция в Шумен Найден Зеленогорски от ДБГ. Предстояли срещи и с граждански организации, "за да се придаде плътност на Реформаторския блок".


"Имаме идеи, ще мислим за обединение отвъд политическите партии. Обмисляме как точно да стане", коментира Петър Москов.


Проф. Михаил Неделчев, един от университетските преподаватели, подписали общото писмо, и депутат от СДС в началото на промените, си представя национално движение на "политически и политизирани" граждани - представители на партиите и хора с ясна политическа позиция, които държат да останат встрани от йерархиите. По думите му движението вероятно ще се казва "Независимост". След срещата с политици следващата седмица предстоят и срещи с неформални лидери на протестите.


На въпрос на "Дневник" дали такава среща няма да раздели протестиращите, тъй като на този етап няма ясно откроени водачи, проф. Неделчев отговори, че разделенията са неизбежни, но се надява да не са твърде дълбоки и да не се окажат фатални.

Коментари (122)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Да побързат ,че изборите идват!

 2. 2 Профил на alchemist
  alchemist
  Рейтинг: 1145 Гневно

  Айде, крайно време е! Стегнете се вече! Стига с тея глупави разпри!

  Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
 3. 3 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1430 Любопитно

  Задължително е да няма ДС агенти.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 4. 4 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1577 Любопитно

  Механичния сбор на три двойки не прави шестица. Ако искате да постигнете нещо повече ще трябва много повече от общи декларации и явяване заедно на избори. Прекалено много и прекалено различни партии влизат. И в един момент започват да си противоречат.

  Например -
  Да се увеличи ли държавната намеса в икономиката ?
  Зелените - Да
  ДСБ и СЕ - Не

  Да се забрани ли тютюнопушенето на обществени места с много хора ( стадиони митинги и т.н.)
  Зелените - Да
  Свобода и Достойнство - Не

  За или Против Гей браковете ?
  Зелените и Свобода и Достойнство - За
  Всички други - Против

  Външната политика - например безвизов режим ?
  Свобода и Достойнство - За Турция.
  Зелените - Африка
  Всички други - само за Европа

  За или против мажоритарни избори ?
  Свобода и Достойнство и Зелените - против
  Другите - За

  15.02.1989 - 07.02.2018
 5. 5 Профил на Sinite - завоят наляво забранен
  Sinite - завоят наляво забранен
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  "друго "широко дясно обединение" - това около НДСВ. В интервю за в. "Стандарт" във вторник председателят на НДСВ Христина Христова обяви, че в понеделник, 29 юли, десетина партии и граждански организации ще подпишат общ документ. Сред тях освен партията на Божидар Лукарски е и "Нова алтернатива" на бившия военен министър Николай Цонев, както и ССД на Стефан Софиянски, движение "Гергьовден" и "Модерна България" на Борислав Цеков."
  ................................
  леле - това ли било "обединението" покрай НДСВ - за никоя от тия "партии" не бих дал гласа си ...

  Реформаторският блок - въпреки кунева - изглежда много, много по-смислен

  Има два пътя - единият е десен, другият е грешен.
 6. 6 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  Тоест - какво излиза - че на прима виста , този реформаторски блок не може да постигне съгласие по много , много основни теми като вътрешна политика , външна политика , икономика , изборен кодекс и обществен живот

  15.02.1989 - 07.02.2018
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1482 Любопитно

  Храня големи надежди и гласувам голямо доверие на "Реформаторския блок" за промяна. Единственото ми опасение, е че при следващите избори ГЕРБ, начело с Бойко Борисов, ще бъдат пак първа политическа сила, но с недостатъчно гласове за да съставят самостоятелно кабинет. Това ще наложи търсене на коалиционни партньори и Боко безпорно ще се опита да колаборира с "Реформаторския блок". Като имам предвид, че дори и гламавите АТАКАджии НЕ приеха такава колаборация и се съюзиха с основния си опонент - ДПС, изпадам в отчаяние за кого да гласувам!!!!
  Къде е новият избирателен кодекс????

 9. 9 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 833 Неутрално

  Стягайте се, защото трябва да има за кого да гласуваме. От тия, сегашните файда няма.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 10. 10 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Стари/"нови" мишоци се опитват да ни метнат на черешата. Този път, обаче, ще се ухапят!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 11. 11 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1577 Весело

  [quote#10:"Къти"]да ни метнат [/quote]

  Ти па къде в А група. Червените шапчици като теб никой дори не ги брои за живи.Тези партии не са насочени към хора с ПУЦ и бивши комсомолски секретари. Таке че бъде добра и извади това "ни" от речника си , повече ти подхожда "ньет"

  15.02.1989 - 07.02.2018
 12. 12 Профил на buddy
  buddy
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Няма никакъв смисъл да се заиграва със зелените, които отвътре са си най-червени. Само заради Борислав Сандов трябва да се държат на разстояние - с тези хора не може да се постигне национална енергийна независимост, защото са против всичко, което би я гарантирало и в тази област обслужват интересите на БСП и енергийната мафия.

 13. 13 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#7:"cnn"]Изпадналите от държавната хранилка се опитват да се популяризират. Въртят, сучат, доскоро непримирими политически врагове сядат на една маса и умуват: Как, аджеба, да захапя кокала? Смешници! [/quote

  Само за големите "кучета" , а ?

 14. 14 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Все по скептичен съм, че разумът и общонационалните интереси и ценности, ще надделеят над личната неприязън и тясно партийният егоизъм, при тези партии.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 15. 15 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  Партийките в Реформаторския блок са от типа много вожд, малко индианец!

  Засега са механичен сбор на партии с различни програми, като четох статията ми остана един лош привкус, тези са се разбрали да не се разберат никога!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1577 Любопитно

  [quote#12:"buddy"] с тези хора не може да се постигне национална енергийна независимост,[/quote]

  Зелените за разлика от други партии имат твърда енергийна политика - Против всичко различно от ВЕИ. Не знам как ти се видяха про руски , след като са много , много против Патока и АЕЦ. Да , леви са , при това са много леви , но не и про-руски.

  15.02.1989 - 07.02.2018
 18. 18 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1577 Весело

  [quote#15:"Курт Деликуртев 495"]като четох статията ми остана един лош привкус[/quote]

  Викаш - парите се намериха , ама ти остане едно съмнение ...... ех Щуцер, Щуцер ..........

  15.02.1989 - 07.02.2018
 19. 19 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Оредяващите индианци с интерес наблюдават прииждането на нови вождове.Колкото повече,толкова повече.

  ЛУСТРАЦИЯ НА ШАЙКАТА
 20. 20 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  И това с интелектуаците е интересно.Тези,щото са написали книга,стих,учебник,който никой,освен майка им не е чел,са "интелектуалци",а останалите я карат на гръбначен мозък.

  ЛУСТРАЦИЯ НА ШАЙКАТА
 21. 21 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#16:"cnn"]Тези са точно като кутренца, родени от различни майки и бащи. Скимтят, подскачат, махат с опашка само и само някой да ги забележи. [/quote]

  Само голямо куче глутница не прави и власт не може да държи. Я вижте червенения помиар как е събрало при себе си и циганското и други кутрета.

 22. 22 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 461 Неутрално

  До коментар [#4] от "Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)":

  Противоречията раждат истини.

 23. 23 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 685 Неутрално
 24. 24 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 771 Неутрално

  Не мога да разбера целта на създаването на това ОФ. от партийки с най-различна политическа ориентация по програма. Ясно е че личната ориентацията на "лидерите" е една. Ама партийките с най-различна политическа ориентация по програма. Освен че са за бързи избори, какво друго ги обединява?

 25. 25 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#19:"Майндърбайндър"]Оредяващите индианци с интерес наблюдават прииждането на нови вождове.[/quote]
  Тези още на масата за обединение не могат да се разберат. Какво остава, ако, не дай Боже, влязат в Парламента. Веднага ще се хванат за гушата за партийната субсидия, а до втория ден вече ще са се разцепили и отлюспили. Както се казва, програмата на Цирка продължава с изпълнението на Буфосинхронистите.

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 26. 26 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  [quote#18:"Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)"]Викаш - парите се намериха , ама ти остане едно съмнение ...... [/quote]

  Кви 5 кинта ве ...

  Чети за дърпанията и търканията между "партиите", дето ша се обединяват. Стават смешни... Нали заради такива "обединители" сега Орешарски управлява, вместо да има коалиция ГЕРБ/сини!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 27. 27 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1482 Весело

  Навремето Радой ралин беше писал, че един българин е хайдутин, двама - чета, трима - чета с предател, а четирима българи - осем борци против фашизЪма и капитализЪма! От това следва, че партиите в България не бива да бъдат повече от двучленки, например аз и жената!!!!

 28. 28 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Зад тези "партии" стои само "управленският" им екип от кандидати за политическия хамам.
  Тези хора манипулират себе си, че са обладатели на демокрацията, но всъщност са комунистически издънки, червени кукувици, турски терористи и пернишки "адвокати" с генезис подобен на пожарникаря Борисов - ибрикчии на крадливия мадридски комарджия. Каквото и да се прави с подобни постни измекярчета е да обричат България на вечен "преход" и сегашния хал.

  "Vernunft wird unsinn, wohltat plage."
 29. 29 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 689 Неутрално

  Абсолютен миш-маш.
  По всичко изглежда, че става въпрос да се доберат до заветния 1%, даваш им право да се наредят на държавната "хранилка" за партиите.
  Колкото до Сандов, той е само съпредседател на ПП "Зелените" и беше такъв и по време на последните избори. Не си ли подаде и той оставката?
  Да правиш коалиция с партии, яростни застъпници на добива на шистов газ, а буквално преди месеци той ги плюеше по площадите по време на митингите, означава само едно - че сега си плюеш в лицето. Е, няма да е първият нито последният.
  Жалко за хората от "зеления сектор", че подобни властогонци ги представляват.

 30. 30 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 685 Неутрално

  "...както и ССД на Стефан Софиянски"
  от него ще започне борбата с корупцията, поне ще има усмихнато лице

 31. 31 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#24:"cobanmaala"]какво друго ги обединява?[/quote]
  Глад!!!

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 32. 32 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 689 Неутрално

  [quote#26:"Курт Деликуртев 495"]Нали заради такива "обединители" сега Орешарски управлява, вместо да има коалиция ГЕРБ/сини! [/quote]
  А, изплюхте камъчето, плачете, че Боко не ви управлява! Ако вие сте мазохисти, аз не съм!

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 34. 34 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  [quote#26:"Курт Деликуртев 495"] вместо да има коалиция ГЕРБ/сини![/quote]

  Какво значи коалиция с герб? Поканен си да ръкопляскаш и да гласуваш? Дотук! Така и магарето останало с погрешно впечатление,защо го канят на сватба.

  ЛУСТРАЦИЯ НА ШАЙКАТА
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 36. 36 Профил на ivan_lozev
  ivan_lozev
  Рейтинг: 403 Неутрално

  Мястото нa СДС ССД и Гергьовден е в Реформаторскиa блок. Другото е безумие!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 37. 37 Профил на ivan_lozev
  ivan_lozev
  Рейтинг: 403 Неутрално

  Ето че и нов център дясно се появи - НДСВ + Софиянски + Гергьовден +ͺͺͺ Aбсолютно безумие! Мястото нa СДС Софиянски и Гергьовден е в Реформаторския блок!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 38. 38 Профил на Максим Александров
  Максим Александров
  Рейтинг: 681 Любопитно

  Единствената разлика между т.нар. "реформаторски" блок и БСП-ДПС-Атака е, че едните не са на власт. Иначе и двете коалиции са абсолютно безпринципни, обединения, породени не от сходство в политическите позиции, а от надежда математическият сбор на симпатизантите да доведе до власт.
  На последните няколко избори все гласувам за ДСБ, но сега се замислям - ако на сини рамене се вкарат и Зелените в Парламента, какво правим? Обща позиция на парламентарната ни група ли ще са "зелените" идеи (които обикновено са тъмночервени в икономически смисъл)? Или зелените ще ги употребим и изоставим? И в двата случая не ми харесва. При това, зелените са само 1/3 от проблема - същото важи и за Дал, и за Кунева...

  https://bgrevizia.files.wordpress.com/2015/10/oktopod1.png
 39. 39 Профил на pisho
  pisho
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Като гледам кои са в "реформаторския блок", орел, рак и щука, като и мнооогото желаещи за баницата със сирене...

 40. 40 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 689 Неутрално

  На мястото на тези крадци,ще дойдат други,които и да са те. Щоли не вярвам нито на реформаторски блокове ,нито на други подобни обединения. Нито една от посочените партии не изповядва класически либераллизъм, а са кланят на постулатите на Милтън Фридман и Айн Ранд, Включително и "лявата "БСП. Та до тук я докараме,натикаме каруцата в тинята. Прави се всичко за защитата на едрия корпоративен капита. Това дребно и средно предприемачество,наемен труд,кучета ги яли. В българия партиите властвуват,а не упрравляват. Толкова си могат горките,нали всичките са с червени гъзове,и като такива са наследили манталитета на партията майка ,да крадат от където може и колкото може повече. Едно време бащите им обираха мандри,сега синчетата и зточват фондове,и предприятия ,крадат от предприемачи иобикновенни хора. Това са те ,пишман демократите но всички с червено потекло.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 42. 42 Профил на toffeetwr
  toffeetwr
  Рейтинг: 403 Любопитно

  Много съм скептичен към този Реформаторски блок, прекалено много стари и дискредитирани личности.

  Как може Кунева-Пръмова да е дясна също ми е непонятно, тя е доста добре представена и в това правителство, не знам хората дали въобще имат някаква памет. Да не говорим, че адвоката на ОМО Илинден и е дясна ръка, тази ли ще защитава интересите на България. Та нали тя беше назначена в борда на директорите на Парибас веднага след като се махна от поста еврокомисар, да не са я сложили там заради сините и очи?

  При всяка една коалиция с Кунева ДСБ губи моя глас...

  Ваша великорусская мечта, сидя по горло в дерьме, затащить туда всех остальных. Это и есть Русизм
 43. 43 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  До коментар [#2] от "alchemist":
  Айде, крайно време е! Стегнете се вече! Стига с тея глупави разпри!"

  -Че как ли ще се случи?...

 44. 44 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#4] от "Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)":
  Не знам дали говориш сериозно, ама аз да си кажа:
  Кой знае какви противоречия няма по тия въпроси (дай други):

  1. Да се увеличи ли държавната намеса в икономиката ?
  Зелените - Да
  ДСБ и СЕ - Не -> ДБГ и турците могат да предложат компромис - зависи кога, зависи къде, което ще е правилното решение

  2. Да се забрани ли тютюнопушенето на обществени места с много хора ( стадиони митинги и т.н.)
  Зелените - Да
  Свобода и Достойнство - Не -> няма връщане назад от решението на Бойко. Защото е полезно за здравето.

  За или Против Гей браковете ?
  Зелените и Свобода и Достойнство - За -> турците ЗА? Ти се лигавиш! Зелените никой не ги пита, те и самите не го говорят сериозно.
  Всички други - Против - остава това

  Външната политика - например безвизов режим ? -> EС определя.
  Свобода и Достойнство - За Турция. ->
  Зелените - Африка -> подиграваш се. Изключително прозападна партия. Твойто е арогантност, а определение за арогантност е невежество (простотия) + нежелание да се научи нещо
  Всички други - само за Европа

  За или против мажоритарни избори ?
  Свобода и Достойнство и Зелените - против -> мажоритарните избори легитимират мафията и покупката на гласове
  Другите - За
  Общо взето, решение няма да вземат само тези партии, в най-добрия случай ще са в коалиция.

 45. 45 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Корман като креатура на Ердоган лично, дали ще има сила да заеме антиердогански позиции по всички въпроси за Турция?
  Турция върви към ислямизация и азиатизация, демокрацията се потъпква. А той - в Реформаторски блок! Ще има ли сила? Защото повечето български турци естествено подкрепят продемократичните и светски турци в Турция, ама все пак Ердоган дава парите и подкрепата ...
  Добре че НДСВ - синонимът на корупцията - отпадна с подкрепата на царя за Станишев, иначе щеше да стане хептен Орел, рак и щука ...

 46. 46 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#5] от "Sinite - завоят наляво забранен":

  Те и те не биха гласували за себе си....
  НДСВ отпадна с позицията на царя в защита на Станишев (за кой ли път величеството порази смъртно собствената си партия)

 47. 47 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#6] от "Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)":

  Може може! Даже и Зелените ще кандишат за повечето неща.
  А могат да направят и кръгове на интеграция и съмислие - по примера на ЕС.

 48. 48 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#7] от "cnn":

  Тяхното е временно изпадане. А вашето е бавно, но биологически предопределено. Само с червени принцове и принцески (Станишев нещо средно между двете) не става. А и не можете да сменяте памперси

 49. 49 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#48] от "αлферац":

  Блажени са верующите! Амин!

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 50. 50 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 689 Неутрално

  Навремето и аз бях от вярващите и гласувах за промяната. Вярвах на думите за демокрация и свобода,за оценка на личните качества на всеки човек ,за достоен живот. Затяга колана до последната дупка,лишава себе си и детето си от елементарни неща за да преодолеем тежкото наследство от социализма. Чаках да дойде светлото капиталистическо бъдеще но......оказа се че тежкото наследство е разпродадено и ограбено,а демократите със селси пулаверчета и вълнени чорапи надебелаха и се покриха с лустро. Взеха да крадат,да уреждат близки приятели и роднини на високи постове поразително приличайки на тези,от кито съм се отвращавала през целия си живот. Един ден срещна позната активистка на СДС. Попитах я :"Какво става,кога ще си иде комунизма като тези които избраме взеха да крадат повече от комунистите".А тя се обърна и ми каза :"По добре нашите да крадат, отколкото онези". За 24 години в България не се сменяше властта,а само крадците в нея.

 51. 51 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#49] от "cnn":

  Ти можеш ли да сменяш памперси на 1 милион ? Това е и много пара !!!

 52. 52 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#50] от "neznaiko_2011":

  Наивници сме били - те на нас ни затягаха коланите, на себе си ги разпускаха ... И царят като каза, "ще се оправим за 800 дни", ние решихме, че говори за нас. А той имаше предвид тях, а не нас.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#53] от "cnn":

  Аз съм християнин, макар да съм малко цапнат в устата и невъздържан. Та на Буда не плонжирам..

 55. 55 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#54:"αлферац"]Та на Буда не плонжирам...[/quote]
  Тогава на Радан? Или Лъжлив Костов?

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 56. 56 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Такива ялови реформатори доникъде няма да я доведат. Това с безбройните декларации, програми и пресконференции сме го виждали вече. Резултатите от подобни безмислици, също.

 57. 57 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#24] от "cobanmaala":

  Ами ти го казваш, ОФ.
  Цел достатъчно добра за извършване на голяма промяна. И СДС започна като ОФ.

 58. 58 Профил на krista_p
  krista_p
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Ако има желание, може да се намери компромис по всички важни теми. Крайно време е политиците ни да осъзнаят, че първо трябва да мислят за съгласие в името на онези, които ги избират, и после за партийни/лични интереси и позиции.
  Ако има тема, по която трудно се отстъпва - широк обществен дебат с участието и на много хора извън блока. След него на когото му се наложи, ще трябва да си преглътне егото.

 59. 59 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 771 Неутрално

  [quote#57:"αлферац"]И СДС започна като ОФ[/quote]
  Целта на онова ОФ бе старите демократични партии и техните ръководители да бъдат под контрол на ДС. И така стана. Постепенно който не слушаше му създадоха по един дубликат и го заместиха.И най накрая Костов ги смачка и замени съюза на партиите с една лидерска партия. Къде виждаш ти тука новите Стефан Савов, Дертлиев,Милан Дренчев? Меглена ли, Радан ли или наместникът на Касим Дал са демократите с идеите? Какъв майтап и двете етнически партии- с "лидери"- наместници.

 60. 60 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 689 Неутрално

  До коментар [#9] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ": Стягайте се, защото трябва да има за кого да гласуваме.

  Ако вместо чизми си беше взел една шапка, за да не ти се поврежда мозъка от палещото слънце, сигурно щеше да се досетиш, че един блок, който обединява партиики, които са съставени от отломки на други, вече разпаднали се партии, изобщо няма никакви изгледи са изборен успех, който да надхвърля пет--шест процента. А ако случайно успее и състави правителство, едва ли ще успее да издържи един цял мандат без да се разпадне.

  Казват, че удавник и за сламка се хваща. Но дори ако тази сламка до изборите е готова и не се е разпаднала, тя не може да спаси нито един удавник.

 61. 61 Профил на kranush
  kranush
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Толкова много неща има да уточнява реформаторския блок, че не знам дали 6 месеца преговори ще са достатъчни. Всеки дърпа чергата към себе си и всички искат предсрочен вот без дори да са се преброили. Как ще участват на изборите, заедно или поотделно. В момента наливат вода във воденицата на ГЕРБ, но по разумното е да се изчака промяната на изборния кодекс от това правителство и после да се действа, защото така поне повечето неща ще са известни.

 62. 62 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  Лошото е ,че този реформаторски блок има дразнител /протестите/ който го създава.
  А какво ще ги обединява ..ако наистина започнат да управляват???

 63. 63 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 689 Неутрално

  До коментар [#21] от "Мoni56": Само голямо куче глутница не прави и власт не може да държи. Я вижте червенения помиар как е събрало при себе си и циганското и други кутрета.

  Така е. Но през предходните четири години ГЕРБ се опита да разгроми тези партийки, особено ДСБ, но не само нея. И сега те го мразят и не му се доверяват. А сами каквото и да направят, дори ако успеят да влязат в парламента, едва ли ще могат да играят що годе забележима роля. Така че надеждите чрез този блок и евентуално блока, който се кани да създава НДСВ, да се бори срещу олигарсите и техните купени партии, са празни и неосъществими.


  Затова е по-добре да се насочат към нещо по-реално.

 64. 64 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 689 Разстроено

  Още неродени, интригите са налице! Е как ще се обединят тези хора и как всички да им повярваме? Как ще стане? Пиша го пак: за реформи трябват 130-150 депутата в този формат на парламента. Този "реформаторски блок" в момента, дори и да приемем хипотезата, че са обединени, силни и задружни, няма никакъв, подчертавам НИКАКЪВ потенциал над 50 депутата, като мисля, че и това е надценена цифра. Както се казва, иска ми се, но надали. Слаби са. Събрали са се кол и въже и мислят, че ще направят прост сбор от цифричките, които изкараха на 12 май. Жалко! Няма за кой да се гласува, дами и господа! НЯМА!

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 65. 65 Профил на todoriadis
  todoriadis
  Рейтинг: 403 Неутрално

  Без силно дясно не може да има силна България. Диалог и обединяване - това е пътят пред демократите и Реформаторският блок засега върви по него. Най-после виждам лидери, които дават добър пример на обществото, затова ще е добре да ги последваме. Без компромиси няма да мине, но те са част от живота. Важното е кат оцяло д авървим напред и да се развиваме. Добре е, че сме заедно.

 66. 66 Профил на nina_26
  nina_26
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До кога ще се занимаваме с Кунева се чудя,нали си даде оставката ,да се маха...сега точи зъби за нови избори защото не можа да влезе в парламента...Това е някаква шега,нали,не може медийното пространство да се занимава с такава жалка политическа о*трепка!!!

 67. 67 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2834 Гневно

  За какво са ви Касим Дали и "Зелените"? Чии интереси обслужват те? Ако ще правите безпринципни обединения по-добре се скрийте някъде и не се показвайте повече! Омръзнаха ми глупостите и простотиите които натворихте! Или предлагате читава и стабилна коалиция или повече не ме бройте за потенциален гласоподавател!

 68. 68 Профил на block
  block
  Рейтинг: 979 Неутрално

  До коментар [#25] от "cnn":

  Абе ше видим. Ама ако не се стегнат и не почнат да бачкат и тях ще ги сполети това. Така, че мисля да им е дошъл акъла. Не крия, че съм гласувал за СДС и после за ДСБ така, че да не ми се скатават.

 69. 69 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  Реформаторски блок=ОФ!

  Съжалявам,но този формат не може да печели избори!

  Могат само да отнемат гласове!
  каквато е и целта!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 70. 70 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  До коментар [#65] от "todoriadis":

  все още няма отговор на въпроса защо беше нужно да се дели "дясното" години наред,да се стигне до срамните резултати на изборите,че сега ТЕПЪРВА да тръгва да се обединява пак и то когато хората на улицата губят търпение?
  Нали всяка партия в дясно трябваше да има собствена физиономия?
  ДСБ трябваше да бъде най-изчистената,най-автентично и оригинално дясната?

  Това беше същината на политиката,която наричам костовизъм!

  Защо трябва да ги чакаме сега?

  Защо Костов смята протестите за"вредни"?

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 71. 71 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1430 Весело

  "На 41-вия ден от протестите в сряда на обща пресконференция Реформаторският блок най-сетне представи декларация, с която настоява за оставката на правителството".
  Това най-сетне не го разбрах нещо. Дневник - вие все повече ме изненадвате...

 72. 72 Профил на Чико
  Чико
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Пъърво,нека да не забравяме,че разединението на дясното и евентуалната му невъзможност за обединенение е дело не на лидерите или поне не само на лидерите, а най-вече на членовете на тези партий.Който е бил член на някоя от тях добре го знае.Така че ,приказката ,че разединението е въпрос на лидерското его,съвсем не е вярна.Когато мисли и говори за политика българинът слуша само себе си,книги не чете,акъл от никого не иска.И така,половината СДС сигурно не искат новия лидер,половината от ДСБ пък плачат за Костов.На какво се дължи това!Идват ми наум някалко неща-ниска политическа култура,Непознаване на принципите на демокрацията,ирационалност.Чували ли сте двама политици да спорят с аргументи,чували ли сте поне напоследък да спорят,а не да се надговарят или карат.За съжаление такива сме всички.Какво може да се направи.Не зная!Много от нас чакат с надежда ново обединение на десницата.Дали ще го дочакаме??

 73. 73 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 518 Весело

  [quote#72:"Чико"]Пъърво,нека да не забравяме,че разединението на дясното и евентуалната му невъзможност за обединенение е дело не на лидерите или поне не само на лидерите, а най-вече на членовете на тези партий.[/quote]
  Пъърво и най-важното е, че в България има ДЯСНОКОНСЕРВАТИВНА партия БСП, която много отдавна е закупила, парцелирала и номерирала цялото ДЯСНО пространство и обслужва тялом и духом десните, монополистични олигархични кръгове и групировки. Реално в България няма автентична лява партия или движение, както и няма автентична национално отговорна дясноцентристка партия или движение от типа на унгарския Фидес на Виктор Орбан. А тези комични маргинални политически клоуни и микроскопичните им маргинални трупички, даже един полит-спектакъл като хората не могат да разиграят.....

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 74. 74 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  Костов "обединяваше" дясното от как си е направил частната партия ДСБ. В резултат всички дясни партии получаваха все по-малка подкрепа от десни избиратели!

  Так ще бъде с "реформаторите"!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 75. 75 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1430 Разстроено

  [quote#70:"mr.wonderworld-Реформаторски блок=ОФ."]
  Защо Костов смята протестите за"вредни"? [/quote]

  Щото е "автентичен" дясен, щото е толкоз надясно, че се е доближил до БСП, но от другата и страна, най-лявата!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 76. 76 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Възмутен съм за пореден път!
  Какъв е този тюрлю гювеч? Какво ги обединява тези партии, освен желанието да са в парламента и да захапят кокала? Защо по този жалък начин?
  Разберете, че вашите гласоподаватели са от средата на дребният и среден бизнес и ако вие не се ориентирате към него, пак ще сте извън парламента, или в него с някакви мизерни проценти! Изработете платформа в интерес на гражданите и средната класа и бизнес и тези които ви припознаят да ви следват, без значение партии или само отделни гласоподаватели, а не както е сега миш маш! В противен случай и такъв твърд син гласоподавател, като мен гласувал винаги за сините ще загубите и ще се ходи за гъби!

 77. 77 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Колкото и да ми е неприятно, мисля си че, тези са "реформатори" точно колкото правителството в момента е "експертно". Само като им видя лицата на онези две кучки М и К, дясната ръка на Доганщайн и всякакви други пришълци и хамелеони - мерси!

 78. 78 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#9] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":

  И от този пишман кандидат файда няма.

 79. 79 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 518 Весело

  [quote#76:"razlichen123"]Разберете, че вашите гласоподаватели са от средата на дребният и среден бизнес и ако вие не се ориентирате към него, пак ще сте извън парламента, или в него с някакви мизерни проценти![/quote]
  Това е групата гласоподаватели на национално-отговорната дясна партия тип Фидес, но сред тия клоуни никой дори малко не прилича на Виктор Орбан, пък и "десните" маргинали даже и не си помислят за подобно нещо. А крупния номенклатурно олигархичен капитал си има своя партия-БСП, която си води дясноконсервативна политика единствено и само в негов интерес....

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 80. 80 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#79] от "appen 13":

  И къде, или кои са национално-отговорните и десните и къде да ги търсим и припознаем, в това е въпроса!

 81. 81 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 518 Любопитно

  [quote#80:"razlichen123"]И къде, или кои са национално-отговорните и десните и къде да ги търсим и припознаем, в това е въпроса![/quote]
  Е това е истинския проблем, че в продължение на 25 години беше създавам псевдо-политически, чисто слугински елит, където се ценеше лакейско-чиновническия опортюнизъм и целенасочено се унищожаваше всяка проява на национално-отговорно и самостоятелно мислене и действие. Тия комедианти са точно такъв политологичен слугинско-конфекционен шорош НПО-продукт, без собствени идеи, без собствено мнение, готови да обслужат всеки....Няма да е никак лесно да се роди нещо автентично....

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 82. 82 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4171 Неутрално

  [quote#76:"razlichen123"]Какво ги обединява тези партии, освен желанието да са в парламента и да захапят кокала?[/quote]
  Може и да си прав, ама виж пък какво става като няка кой да каже нещо различно!

 83. 83 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#82] от "historama":
  ----------"Какво ги обединява тези партии, освен желанието да са в парламента и да захапят кокала?- цитат на коментар #76 от “razlichen123”

  Може и да си прав, ама виж пък какво става като няка кой да каже нещо различно! "___________

  Съгласен, но тези не казват нищо различно, а само слагат тигана и говорят за обединение! Кой с кого, защо и за чии чеп?
  Това е някакво страшно амебоподобно същество без визия, замисъл и една цел: Някой другарЕ да са в парламента! Докога така? А ние балъците след тях? Докога?

 84. 84 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#81] от "appen 13":

  ---"Е това е истинския проблем, че в продължение на 25 години беше създавам псевдо-политически, чисто слугински елит, където се ценеше лакейско-чиновническия опортюнизъм и целенасочено се унищожаваше всяка проява на национално-отговорно и самостоятелно мислене и действие. Тия комедианти са точно такъв политологичен слугинско-конфекционен шорош НПО-продукт, без собствени идеи, без собствено мнение, готови да обслужат всеки....Няма да е никак лесно да се роди нещо автентично.... "----------------------

  И да и не! Мисля, че обществото вече е бременно /бих казал много бременно/, доколкото може изобщо да се използва такъв термин, и е време да се роди това новото, а и си зависи и от нас! Може би е време да спрем да бягаме по тъча всички , а да се вземем в ръце и си оправим държавата, чрез някаква нова независима и до известна степен елитарна партия в която да се влиза само след препоръки, проучвания и доказателство за бизнес и независимо мислене и липса на ДС досие, за да няма подставени лица и промяна и изопачаване на целите и ценностите, на което се нагледахме вече 23 години!

 85. 85 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 630 Весело

  До коментар [#5] от "Sinite - завоят наляво забранен":
  [quote#5:"Sinite - завоят наляво забранен"]"друго "широко дясно обединение" - това около НДСВ... Сред тях освен партията на Божидар Лукарски е и "Нова алтернатива" на бившия военен министър Николай Цонев, както и ССД на Стефан Софиянски, движение "Гергьовден" и "Модерна България" на Борислав Цеков."
  ................................
  леле - това ли било "обединението" покрай НДСВ - за никоя от тия "партии" не бих дал гласа си ...

  Реформаторският блок - въпреки кунева - изглежда много, много по-смислен[/quote]
  Ами тогава вземи си смени НИК-а...Вместо "Сините..."вземи се пиши "Синьо единство",или"Реформаторът"
  Макар,че на вас-всички видове"сини" би ви отивал по скоро
  НИК:"Сините-задънена улица"
  Вместо разните там"забранени завои"...

 86. 86 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 630 Весело

  До коментар [#1] от "Мoni56":
  [quote#1:"Мoni56"]Да побързат ,че изборите идват![/quote]
  До коментар [#2] от "alchemist":
  [quote#2:"alchemist"]Айде, крайно време е! Стегнете се вече! Стига с тея глупави разпри![/quote]
  Има една такава приказка:"Ако всички измекяри можеха да се обединят,биха завладяли света"....
  Но не би....нали затова хората ги наричат "измекяри"!....

 87. 87 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 630 Весело

  До коментар [#6] от "Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)":
  [quote#6:"Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)"]Тоест - какво излиза - че на прима виста , този реформаторски блок не може да постигне съгласие по много , много основни теми като вътрешна политика , външна политика , икономика , изборен кодекс и обществен живот[/quote]
  Ами наистина така излиза...чичо ти Гаргамел дотам докара нещата с това"люспене".Накрая отлюспи и сам себе си.
  Сега щели да се пришиват обратно...кърпена работа...несериозна и невъзможна!...

 88. 88 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 630 Весело

  До коментар [#8] от "Дедо Либен":
  [quote#8:"Дедо Либен"]Храня големи надежди и гласувам голямо доверие на "Реформаторския блок" за промяна. Единственото ми опасение, е че при следващите избори ГЕРБ, начело с Бойко Борисов, ще бъдат пак първа политическа сила, но с недостатъчно гласове за да съставят самостоятелно кабинет. Това ще наложи търсене на коалиционни партньори и Боко безпорно ще се опита да колаборира с "Реформаторския блок". Като имам предвид, че дори и гламавите АТАКАджии НЕ приеха такава колаборация и се съюзиха с основния си опонент - ДПС, изпадам в отчаяние за кого да гласувам!!!!
  Къде е новият избирателен кодекс????[/quote]
  Дедо Либене,най добре гласувай за комшията си Хаджи Генчо
  Щото иначе герберастите ще има да плюят по вас-"реформаторите",ако не ги подкрепите.
  Ако пък ги подкрепите,то тогава половината от вас самите ще скочат и както и всички останали които са против герберастите ще ви заплюят
  Това,ако влезете в Парламента де...
  Не,че има някаква вероятност да влезете ....особено с тази хептен безпринципна коалиция......
  заедно ще имате по-малко гласове,отколкото поотделно...
  Ще учудите и ще стресирате всички"обединители"...

 89. 89 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 630 Весело

  До коментар [#9] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":
  [quote#9:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"]Стягайте се, защото трябва да има за кого да гласуваме. От тия, сегашните файда няма.[/quote]
  До коментар [#10] от "Къти":
  [quote#10:"Къти"]Стари/"нови" мишоци се опитват да ни метнат на черешата. Този път, обаче, ще се ухапят![/quote]
  Злата Орисница ги е ухапала още когато са се родили...
  Така нареченият Реформаторски блок,както и някакво евентуално ново обединение около НДСВ...
  ще спечелят на едни евентуални избори по-малко гласове,отколкото ако се явят самичкиМайтапът ще бъде пълен...

 90. 90 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 689 Неутрално

  До коментар [#76] от "razlichen123":

  Всички български партии се съюзяват в името на далаверата. Съжалявам, независимо от благите приказки,аз друга кауза не виждам. Не забравям, и не прощавам.

 91. 91 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 630 Весело

  До коментар [#12] от "buddy":
  [quote#12:"buddy"]Няма никакъв смисъл да се заиграва със зелените, които отвътре са си най-червени. Само заради Борислав Сандов трябва да се държат на разстояние - с тези хора не може да се постигне национална енергийна независимост, защото са против всичко, което би я гарантирало и в тази област обслужват интересите на БСП и енергийната мафия.[/quote]
  Айдеееее,....почнахте се,още преди да сте се"обединили"
  Никога вече няма да можете да постигнете нищо,нито заедно,нито поотделно...дотук бяхте...не го ли разбрахте...

 92. 92 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 630 Весело

  До коментар [#90] от "neznaiko_2011":
  [quote#90:"neznaiko_2011"]До коментар [#76] от "razlichen123":
  Всички български партии се съюзяват в името на далаверата. Съжалявам, независимо от благите приказки,аз друга кауза не виждам. Не забравям, и не прощавам.[/quote]
  Я виж как знаеш...пък се пишеш"незнайко"...

 93. 93 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 630 Весело

  До коментар [#17] от "Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)":
  [quote#17:"Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)"]Зелените за разлика от други партии имат твърда енергийна политика - Против всичко различно от ВЕИ. Не знам как ти се видяха про руски , след като са много , много против Патока и АЕЦ. Да , леви са , при това са много леви , но не и про-руски.[/quote]
  Я, Карелсон колко добре ги разбирал нещатаБре този Карелсон-да му се неначуди човекА за нас от АТАКА,какво ще кажеш?Ние сме хем"крайно-десни",хем сме ЗА руските енергийни проекти.Просто така смятаме-че руските енергийни проекти са най-изгодни за България...

 94. 94 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 630 Любопитно

  До коментар [#80] от "razlichen123":
  [quote#80:"razlichen123"]До коментар [#79] от "appen 13":
  И къде, или кои са национално-отговорните и десните и къде да ги търсим и припознаем, в това е въпроса![/quote]
  При нас в АТАКА-естествено.Прочети"Планът Сидеров"и ще разбереш много истини...

 95. 95 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 630 Весело

  До коментар [#21] от "Мoni56":
  [quote#21:"Мoni56"]Само голямо куче глутница не прави и власт не може да държи. Я вижте червенения помиар как е събрало при себе си и циганското и други кутрета.[/quote]
  Глутница се прави от вълци,не от кучета...Като вълците могат да бъдат и единаци...

 96. 96 Профил на Meglena
  Meglena
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Абе вие сериозно ли? Зелените? Кунева? И очаквате нещо добро от това?

 97. 97 Профил на nikoia
  nikoia
  Рейтинг: 632 Неутрално

  До коментар [#8] от "Дедо Либен":
  Ох, мен ме тормозят същите съмнения.
  Много голям проблем ще е в следващия парламент с кого ще си партнират, особено като знаем, че любовта на Бойко е отровна.

  nikoia
 98. 98 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  "...важно да се търси обединение на базата на "нормалността и разума" там, където все още има следи от тях..."

  Много символично. Следи от разум? Може би ще се търси на Марс? До къде само я докарахме, да търсим следи от нормалност и разум в държава, в която кандидатите за психиатрията още малко и ще доминират обществото, а разумът е непозната категория. Ха, сега да видим, колко разум ще се открие, има ли от него поне за едни основи. Или отново разумът ще стигне за къщичка на кокоши крака!

 99. 99 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1577 Весело

  [quote#93:"багаин"]А за нас от АТАКА,какво ще кажеш?[/quote]

  Че сте обикновени идиоти. Нищо повече. На всяко парти има по един спрял кретен , дето ще иде да се изпикае във фикуса - това сте вие

  15.02.1989 - 07.02.2018
 100. 100 Профил на buddy
  buddy
  Рейтинг: 553 Неутрално

  До коментар [#17] от "Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)":

  Това че са леви не ме притеснява изобщо (щото в България нормална лява партия няма). Повече ме притесняват връзките и финансирането им от анархистичния Алтернативен световен воден форум (антиекстрационистите), който се обявява срещу всякакви проекти за икономическо и енергийно развитие (дори срещу изграждане на язовирни стени. Огромно количество от нашите "зелени" нямат никаква професионална компетентност по въпросите на опазването на околната среда. Лошото е, че с тяхна помощ в страната се води буквално война срещу професионализма. От това имат полза и олигарсите и свързаните с тях политически креатури. Няма лошо, че "зелените" си падат по соларите и вятърните перки. Проблемът е, че не могат да осъзнаят, че те могат да бъдат ефективни САМО с газови електроцентрали (ГЕЦ), работещи на гъвкав режим (АЕЦ, ТЕЦ и ВЕЦ просто технологично не могат да си позволят да работят на гъвкав режим). Но на тези газови електроцентрали им е необходим евтин газ (не $450 за 1000 м3), а такъв може да е само родния. Точно срещу това "зелените" се негодуват, с което буквално режат не само клона на който седят, но и саботират националните енергийни интереси в услуга на ... БСП. Дали го правят с цел или от простотия не ме интересува.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK