Иван Кръстев: Стана ясно, че България няма премиер

Иван Кръстев

© Надежда Чипева, Капитал

Иван КръстевСлед "кризата пред парламента...това, което също стана ясно, е, че България няма премиер", коментира Иван Кръстев в интервю за днешния брой на вестник "Труд". Политологът смята, че партиите трябва незабавно да се съгласят за предсрочни избори и че е необходима такава промяна в Изборния кодекс, която да подпомогне след избори новото правителство да има мандат да управлява. Другото условие това да се случи е "промяна на тона, с който говорят основните партии, но и на начина, по който всички говорим за партиите".


Големият отстътсващ - Орешарски


"В един толкова критичен момент Пламен Орешарски, човекът с най-високо доверие в лагера на управляващите, не каза нищо и не направи нищо. Той нито се обърна към нацията, нито защити действията на полицията, нито предприе каквото и да било действие, което да успокои хората или да предложи някакво решение. Той остана големият отсъстващ", обяснява Иван Кръстев.
Според него "кризата пред парламента" (както я нарича) е била неизбежна, "защото стратегията на властта "да изтощава" протеста, да не чува и не вижда хората на площада, да твърди непрестанно, че протестиращите са някакви дебилни кукли на конци, естествено доведе до радикализация и до сблъсъците от нощта срещу сряда."


Иван Кръстев, който е председател на УС на Центъра за либерални стратегии и в момента е изследовател в Института за науките за човека (Виена), коментира кризата във властта, протестите, очакваните избори и какво следва след тях. Той прави анализ на отношението към правителството през различните партии и техните избиратели и казва, че кабинетът "Орешарски" е имал право да управлява, само ако разшири политическата подкрепа, с която започва.


Според политолога, тъй като гражданският бунт в момента е срещу цялата политическа класа, голяма коалиция не е решение, защото ще засили "подозренията за олигархически сговор и допълнително ще дестабилизира политическата система".


Той отбелязва още, че "в очите на хората всеки, който иска да се занимава с политика, е вече подозрителен. Но ако се държиш така, че всички политици са негодници, не се учудвай, ако негодниците са единствените, които искат да се занимават с политика."


За бъдещето на правителството


Според политолога е възможно, но много малко вероятно правителството да преживее кризата. Дори ако остане на власт, кабинетът не би могъл да управлява, коментира Кръстев.


"Правителството изгуби легитимността да говори с градската средна класа, нито пък може да я "страхува". Нещо повече, за да оцелее във властта, правителството трябва да избягва всякакви непопулярни мерки. Но ако в рамките на една бюджетна година е възможно да обещаваш и по-високи цени на въглищата, и по-ниски цени на тока, то в средносрочен план липсата на стратегически решения ще доведе до икономическа и социална катастрофа и Пламен Орешарски прекрасно знае това.


Защото заемът от един милиард, който правителството иска с актуализацията на бюджета, е "заем политическа нелегитимност": той трябва на правителството, за да си купи временна подкрепа, а не за да даде тласък за икономически растеж. Другата причина, която прави нищожни шансовете на правителството да може да управлява, а не просто да остане във властта, е, че отношенията вътре в управляващата коалиция са взривоопасни."


За БСП и греха на Станишев


Политологът коментира, че БСП е загубила това, с което най-много се гордее, а именно, че е партията с най-много вътрешна демокрация.


Той оценява, че "Станишев предаде интересите на собствените си привърженици. Днес, ако искаш да си министър в правителство на БСП, най-доброто, което можеш да направиш, е никога да не си бил член или симпатизант на БСП и по възможност да си бил активист на поне две десни партии. Но най-големият проблем е, че във време, когато навсякъде в Европа младото поколение се движи наляво, БСП загуби още едно идващо поколение. Защото младите хора, които бяха на улиците на София през последните четиридесет дни, едва ли някога ще гласуват за БСП. И това е грехът на Станишев към неговата партия." 


За силата на протеста


"Силата, но и слабостта на протеста, е, че той не излъчва лидери и не акушира раждането на политически партии. Протестиращите са въоръжени със своето недоверие към всяко правителство и всяка власт и това е тяхната сила, но същото това недоверие прави трудно изграждането на политическа алтернатива".


За новото мнозинство


"До този момент протестиращата средна класа остава затворена в себе си и приятелите си във фейсбук. Лозунгите на протестиращите не могат да мобилизират мнозинството разочаровани от политическата система българи. Фейсбук, главният вдъхновител и ръководител на протестите, създава измамното усещане, че ако не всички, то голямото мнозинство мисли като теб. Това, уви, не е така: твоите неприятели също имат приятели. Това, което виждаме на улицата, още не е новото мнозинство в България".


Иван Кръстев оценява създанането на Реформаторския блок като реална промяна, родена от протеста, и като по-отворена платформа, но и с много проблеми и изправена пред големи предизвикателства - ако поискат властта - ще трябва открито да заявят с кого и при какви условия биха влезли в коалиция.


Предизвикателството пред следващите избори

Изборите според Кръстев са само пътят към решението и въпросът е как след тях да има правителство, което да може да управлява.


"Големият въпрос не е дали ще има предсрочни избори (всички знаят, че ще има), не е кога ще бъдат предсрочните избори, големият въпрос, горилата, която не виждаме, е как е възможно след едни предсрочни избори да имаме парламент, който няма да е обкръжен от тези или други протестиращи; как е възможно да бъде избрано правителство, което ще може да взема нужни, но непопулярни решения", смята Кръстев.


Той използва примера с психологическия експеримент за "невидимата горила", според който на участниците се показва кратко видео - в него два отбора от по трима души играят баскетбол, едните са с бели екипи, другите с черни, а задачата е да се преброят пасовете на белия тим. В средата на клипа на терена за около 9 секунди се вижда горила, която се удря в гърдите. Резултатите показват, че заети с броенето, повече от половината не са я видели. 


Според Кръстев нещо подобно се случва в България повече от 40 дни - "и властта, и протестиращите се затварят в себе си и говорят единствено и само на себе си, неспособни да видят "горилата". А "горилата" е, че в страната има тотална криза на доверие към политическата класа и държавните институции и че след фаталното за правителството решение да избере Делян Пеевски за шеф на ДАНС правителството не може да управлява, а в рамките на този парламент не може да бъде излъчено друго правителство, което се ползва с обществена легитимност. "


Предизвикателство пред партиите остава и как ще убедят избирателите, че в парламента са представени граждани, а не фирми.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (232)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на web_2.0_vs._dc
  web_2.0_vs._dc
  Рейтинг: 783 Неутрално

  Орешаро-Оревоарски може вече да ходи сам до тоалетната без да иска позволение. Не дейте така ;)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 2. 2 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 583 Неутрално

  маските на превратаджиите падат.

 3. 3 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1316 Гневно

  "Това, което виждаме на улицата, още не е новото мнозинство в България"

  Тоя що не се...

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 4. 4 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Е,скромно мога да кажа,че това го твърдя отдавна!

  Митът Орешарски рухна!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 6. 6 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  Това, което виждаме на улицата, още не е новото мнозинство в България".... Май е така....!!!

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 7. 7 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 656 Неутрално

  Няма отърване....
  Няма отърване от синовете и дъщерите на ЦК на БКП...

  Разтурям колоквиума!
 8. 8 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 440 Неутрално

  И какво ново ни казва Кръстев? Нищо!!!

 9. 9 Профил на ЧеГоБараш
  ЧеГоБараш
  Рейтинг: 485 Неутрално

  Затова Орешарски, бъди мъж стисни зъби и поискай разрешение от кукловодите си да си подадеш оставката. Знаем, че и ти вътре дълбоко в себе си е искаш. Личи ти!

 10. 10 Профил на pbd
  pbd
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Само Орешарски не ще да разбере , че не управлява, а го експлоатират и е чиста марионетка.Но нещо го кара да се запъва.Що за горделивост е това? На всяка цена да си премиер.И да се превърне в посмешище.

 11. 11 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Ако имаше срам Главният инженер на 'ГЕНЕРАЛНАТА' промяна и на франкенщайна Боко нямаше да се обажда повече.
  Но пак има едни пари са за харчене...

 12. 12 Профил на haokarapora
  haokarapora
  Рейтинг: 503 Весело

  Да отсъстващ е...но, пък кукловодите му доста засилено присъстват и не му пускат конците!

  haokarapora
 13. 13 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 737 Неутрално

  моля искам списък на Червените олигарси като този на Шиндлер

  BG e мини империя на злото.
 14. 14 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  Добър анализ, но протестиращите са СЪВСЕМ ВИДИМИ! ЧЕ И ОСЕЗАЕМИ! Питайте Цанев и Мая! Бая се подмокриха!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 15. 15 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 737 Неутрално

  това са около 1000 -2000 души в малките градчета са по 5, 6 души и всики им знаят мизерийте - бг комунистически феодализъм

  BG e мини империя на злото.
 16. 16 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Г-н Кръстев установява две очевидни неща:
  1. Г-н Орешарски тия дни се скри в миша / пардон, орехова!/ дупка.
  2. Протестите, поне на този етап, не успяват да породят политическа алтернатива на сега представените в парламента партии.
  .................
  Първият факт е комичен, ала вторият....

  Не съм магаре;-)
 17. 17 Профил на pbd
  pbd
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Само Орешарски не ще да разбере , че не управлява, а го експлоатират и е чиста марионетка.Но нещо го кара да се запъва.Що за горделивост е това? На всяка цена да си премиер.И да се превърне в посмешище.

 18. 18 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#7:"Ганий"]Няма отърване от синовете и дъщерите на ЦК на БКП...[/quote]
  и техните руски господари...

 19. 19 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1722 Неутрално
 20. 20 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  [quote#10:"pbd"]Само Орешарски не ще да разбере , че не управлява, а го експлоатират и е чиста марионетка.[/quote]

  Държат го! Предното управление на БСП, "усвои" едни пари от резерва, около 4 мрд, без да даде смислено обяснение, за какво!Орешарски замиташе следите!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 21. 21 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 948 Любопитно

  не е сериозно бащата на бойко борисов да бъде морален съдник на настоящият премиер

 22. 22 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 1179 Неутрално

  "Политологът смята, че партиите трябва незабавно да се съгласят за предсрочни избори и че е необходима такава промяна в Избирателния кодекс, която да подпомогне след избори, новото правителство да има мандат да управлява." ?!
  Как е възможно това? Значи да се изолират 1/гражданското мнение и 2/вотът на недоверие като парламентарно средство.
  Не, не и не, уважаеми господин-политолог Кръстев: не може да се приеме това.

 23. 23 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 730 Неутрално

  няма толкова безсмислено интервю, нищо не казва Кръстев, поне нищо което да не знаем вси4ки...

 24. 24 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 978 Неутрално

  "...че в страната има тотална криза на доверие към политическата класа и държавните институции..."

  Де да беше само към тях. В страната има пълна липса на доверие. Никой не вярва никому. А това е много сериозен въпрос, защото просто не можем да намерим общ език. А без общ език, без здрава основа от общи морални позиции няма как да излезем от този батак.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 25. 25 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 635 Неутрално

  [quote#13:"pelagia"]моля искам списък на Червените олигарси като този на Шиндлер
  [/quote]

  Избери си:

  https://bivol.bg/wlbgcrimeregistrynames.html

 26. 26 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 1179 Неутрално

  Визирам втората част от предложението.

 27. 27 Профил на ...slideshow...
  ...slideshow...
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Хрумна ми датата 10 ноември, неделя, за изборен ден, има някаква символика.

 28. 28 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 479 Любопитно

  Че то от Орешарски нищо не зависи. Кукла на конци.
  Но е интересно, да речем, че ей така, по собствена инициатива му хрумне да си подаде оставката, дали ще трябва да плаща някакви неустойки на Доган и Станишев?

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 583 Неутрално

  "Политологът смята, че партиите трябва незабавно да се съгласят за предсрочни избори и че е необходима такава промяна в Избирателния кодекс, която да подпомогне след избори, новото правителство да има мандат да управлява."

  Така е, БСП и ДПС никога няма да дадат доброволно властта, нито пък да направят въпросният изборен кодекс такъв какъвто трябва да е! Те са мафия, кръгове от "семейни" фирми, некадърни за чист и честен бизнес. Нали утре ако дойде на власт читаво правителство и се заеме да проверява всичко за последните 24 години, на всички им се пише "смъртна" присъда за държавна измяна и кражби. Само с кръв може да им се отнеме този рахат.

 31. 31 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Орешарски излезе просто един костелив, но червив кух орех! Орешарски кажи кои са ти началниците, ще ти олекне! И да не забравиш по-скоро да си идеш!!!!

 32. 32 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 656 Неутрално

  Няма отърване от синовете и дъщерите на ЦК на БКП...- цитат на коментар #7 от “Ганий”

  [quote#18:"marsena"]и техните руски господари...[/quote]

  Значи, таковата, след като Иман Кръстев е син на Йото Кръстев - началника на пропагандата на ЦК на БКП, то значи господарите на Иван Кръстев са руснаци...
  Тък той се произнася (след 10.11.1989 г.) винаги в полза на САЩ...
  Явно КГБ тъй му е заповядало - да говори срещу Русия, демек легенда прави

  Разтурям колоквиума!
 33. 33 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 695 Любопитно

  [quote#13:"pelagia"]моля искам списък на Червените олигарси като този на Шиндлер [/quote]
  Защо само на Червените!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 34. 34 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1316 Разстроено

  Не знам кой и как може да направи нещо добро за България, след като за всеки новопоявил се в политиката вече са приготвени кофите с помия...

 35. 35 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  До коментар [#3] от "Питанка":
  Ами прав е... може да СМЕ мнозинство по отношение на отношението си към правителството (оставка и избори), но наистина все още НЕ СМЕ ново управляващо мнозинство. Това иска да каже човека и е прав, за съжаление.

 36. 36 Профил на pcnikolova
  pcnikolova
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Четох изказване на Станишев, че без "належащия" заем от 1 млрд лева не може да се осъществи поевтиняването на тока с 5%. Какво означава това? Че тези 5% трябва да си ги платим със заема ли??

  Ако може някой по-знаещ от мен да разясни логиката на другаря.

 37. 37 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 469 Неутрално

  До коментар [#27] от "...slideshow...":

  Супер е 10 ноември.

 38. 38 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 946 Неутрално

  "Защото заемът от един милиард, който правителството иска с актуализацията на бюджета, е "заем политическа нелегитимност": той трябва на правителството, за да си купи временна подкрепа, а не за да даде тласък за икономически растеж. "

  Да на всички е ясно ,като бял ден!

  Само тея червени шамандури, вървят от студио, на студио и като в транс повтарят някакви приоритети!

  Блестяща оценка на действителността!
  Благодаря Кръстев

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 686 Неутрално

  Да. Много точна констатация!

  БСП+ДПС ни предложиха бутафорната фигура П.Орешарски.
  А сега той сам не може да подаде оставка. Защото, ако е имало плащане и е взел едни пари, може да има и друго, ако не е послушен...

 41. 41 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#32] от "Ганий":

  Не ме интересува чий син е Иван Кръстев.
  Интересуват ме онези отрочета на червената номенклатура, които не спряха да съсипват България и продават интересите ѝ на руснаците.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 656 Неутрално

  [quote#13:"pelagia"]моля искам списък на Червените олигарси като този на Шиндлер[/quote]

  А сините олигарси!?
  Или сините олигарси, след като са любимци на новите господари, не те интересуват...
  Прекланяш главичката пред силните, да не им направиш лошо впечатление Добър подход - продължавай все така!

  Разтурям колоквиума!
 44. 44 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3677 Весело

  Баси минавката!

  Чета заглавието и си викам - Ха, нещо по същество!
  Че наистина липсата на Орешарски е знаменателна.
  Чета текста и ... под очевадната тема, изведена в заглавието - нищо по въпроса. Едни сал разсъждения и внушения за нероден Петко.

 45. 45 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 656 Неутрално

  [quote#41:"marsena"]Интересуват ме онези отрочета на червената номенклатура, които не спряха да съсипват България и продават интересите ѝ на руснаците.[/quote]

  Че нали ти посочих едно отроче на червената номенклатура!?
  Защо правиш изключение за това отроче - не мога да разбера!

  Разтурям колоквиума!
 46. 46 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2586 Неутрално

  "Предизвикателството пред партиите остава и как ще убедят избирателите, че в парламента са представени граждани, а не фирми"
  Това нещо е много важно и страшно трудно. Нека всички големи партии да ползват опита на ДСБ ("Атака" се надявам най-после да се махне от парламента). Да се махнат сегашните им компрометирани лидери и да намерят нови. Отговорни и с модерно и адекватно мислене. Пак казвам страшно трудно е.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 47. 47 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  "...как ще убедят избирателите, че в парламента са представени граждани, а не фирми..."

  Мдаа...и за това се чудя...защо ги наричат Народни представители, като не представляват Народа.

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 48. 48 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#45:"Ганий"]Защо правиш изключение за това отроче - не мога да разбера![/quote]
  Аз обясних, ама явно не разбираш.

 49. 49 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Защото заемът от един милиард, който правителството иска с актуализацията на бюджета, е "заем политическа нелегитимност": той трябва на правителството, за да си купи временна подкрепа, а не за да даде тласък за икономически растеж."
  Кръстеф, нима и на тебе треба ти напомня фразата" Икономиката, глупако"?
  Кой не вижда какъв е размерът на дефицита на ония, дето с трепет чакаха великото чудо, наследника на империята си? Цели 7%..В този ред на мисли да споменем и бленуваните Франция и Германия - с над 5%? защо ние, гладните, отчаяните, да се сгъваме ненужно на по-малко от 1.5%? След като МВФ ни позволява цели 3%? Ние по-големи католици ли сме от Папата? Трябва ли наново да плащаме тази цена с още и още човешки животи? Аре, бегайте у на май..си.. - има си икономически закони, които са подчинени на едно, единствено нещо - икономически растеж! Ако нямате идея как се прави това, по-добре не се захващайте с икономика! Така стори и Дянков, а вижте го как се е покрил като виновна мишка в дупката си..от срам, може би? Че докара до ненужни самоубиойства, глад, студ и мизерия цяла една нация. Срамота! Няма нищо по-долно от това, да се наричаш гербер! Защото тази дума за мен е символ на некадърност, неумение за боравене с икономически лостове, неразбиране на макроикономическите процеси в обществото. Защото герберите си "избираха" калинки, които да изграждат "лицето" на партията си..

 50. 50 Профил на deltalink
  deltalink
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "Предизвикателството пред партиите остава и как ще убедят избирателите, че в парламента са представени граждани, а не фирми."

  Ей тук е заровено кучето. Никак, ама никак не могат да ме убедят.
  А и се опитват да ме убеждават срамни хора, свръхклиентелисти - йордан цонев, бля ....

 51. 51 Профил на deltalink
  deltalink
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "Предизвикателството пред партиите остава и как ще убедят избирателите, че в парламента са представени граждани, а не фирми."

  Ей тук е заровено кучето. Никак, ама никак не могат да ме убедят.
  А и се опитват да ме убеждават срамни хора, свръхклиентелисти - йордан цонев, бля ....

 52. 52 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  Кръстев, като селс..и манипулатор , не те уважавам още от времето , когато жельо селянинът ти беше идеал , този , който съсипа , поне в началото , Промените в България ..:
  Но днес си особено "фин" манипулатор ..:)
  " Наукобразен "" ...)))
  Хората , гражданите или поне огромното мнозинство от ТЯХ - не са против Системата , ВЯРВАТ на определени партии или ИДЕИ - имат разум и не са "безполови" същества , каквито ни ги представяш, словоблудствайки ..)
  Те скандират 'оставка " и "червени" боклуци - срещу ТОВА правителство ..Някои от тях подкрепят СДС или ДСБ , Герб или Зелените , други са просто съмишленици - безпартийни на други партии..)
  И УТРЕ да има избори - ТЕ , тези граждани , ЩЕ гласуват..) Можеш да си сигурен и не манипулирай ..Има , разбира се , и заявили , че няма да гласуват - но те са незначително малцинство - от точно ТЕЗИ граждани ..
  Ако в твоята глава има БЕЗПЪТИЦА , таратор , мишмаш, в главите на тези граждани - няма ..
  ТЕ знаят, за разлика от теб - какво искат :)
  Съзнателно подкрепяш БКП-ДПС внушенията - тези не са решили за какво и за кого се борят ..
  ТЕ ПСУ..И - всички ..)
  Не , кръстев - не псува..е всички ....:))))
  .А само някой :)))

  BIG AL
 53. 53 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Има един единствен изход, който ще ни отърве от тази патова ситуация. Той е болезнен, но нужен. Пълно отваряне на архивите на ДС и лустрация. По-добре късно от колкото никога.

  Fortuna favet fortibus.
 54. 54 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 656 Неутрално

  Единственото, което дава МИНИМАЛЕН шанс на Суверена е - БОЙКОТ ДО ДУПКА!
  Нито един глас за мафията и излъченото от нея гюбре!
  Бойкот до дупка!!!

  Разтурям колоквиума!
 55. 55 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3677 Неутрално

  До коментар [#22] от "waterfall":
  Да, и според мен Кръстев си "намеква" точно това.
  Иначе как го мисли да постигне ... цитат ...
  "Големият въпрос не е дали ще има предсрочни избори (всички знаят, че ще има), не е кога ще бъдат предсрочните избори, големият въпрос, горилата, която не виждаме, е как е възможно след едни предсрочни избори да имаме парламент, който няма да е обкръжен от тези или други протестиращи; как е възможно да бъде избрано правителство, което ще може да взема нужни, но непопулярни решения".
  Т.е. целта е Управление, което безпроблемно да взема нужните решения, които са "непопулярни".
  И сега да се попитаме - кои решения биха били непопулярни, та да предизвикат масови протести?
  Прословутите "олигарси" са малобройни. Не са "маса".
  Т.е. сред тях "мерките" биха били даже много "популярни"
  Та кои са "масите", които остават? И които трябва да понесат "непопулярните мерки"? Въпросът е риторичен, разбира се.
  Е, когато целта е такава - съвсем естествено си трябва и такова затапване. На масата. Та да и ... таковата ... прокарат ... по-скоро "вземат" мерките. Окончателно.

 56. 56 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#36] от "pcnikolova":

  Логика няма. 500 милиона струва това "намаление", ще ги погълнат дружествени фирми от "зелената" и другата енергетика. "Намалението" е по комунистически - на фактурата за тока: -5%, на фиша за доходите: -10%!

 57. 57 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 656 Неутрално

  [quote#52:"BIG AL"].Има , разбира се , и заявили , че няма да гласуват - но те са незначително малцинство - от точно ТЕЗИ граждани .. [/quote]

  Най яростната съпротива СРЕЩУ порочната система е БОЙКОТ!
  Бойкот, съзнателен бойкот - ДО ДУПКА!!!
  Какво става, ако на една фирма никой не и купува стоките/услугите!? Фалира, изчезва!
  Ако не се гласува всичката измет заминава в небитието.
  Бойкотът е единственият МИНИМАЛЕН шанс на Суверена!

  Разтурям колоквиума!
 58. 58 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело
 59. 59 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  Политинжинера се изока: "Политологът смята, че партиите трябва незабавно да се съгласят за предсрочни избори и че е необходима такава промяна в Избирателния кодекс, която да подпомогне след избори, новото правителство да има мандат да управлява."

  Какво ли означава идеята, чрез избирателният кодекс да се "подпомогне" хипотетичното правителство "да има мандат да управлява"?
  Чий мандат да има? На избирателното тяло, на законовия инженеринг или на задкулисието, чийто ярък представител е самият Кръстев?
  Няма да коментирам тезите за "градската средна класа", които са си жив марксизъм във второто десетилетие на ХХІ век.
  Въобще, марксизмът е неунищожим у главите на отрочетата на марксистите от ЦК, та да се боря с неговите реминисценции е наистина безумно начинание.

  Ecrasez l’infâme
 60. 60 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#57:"Ганий"]Бойкотът е единственият МИНИМАЛЕН шанс на Суверена![/quote]
  Да са радвам ли, тас дума, дет я ползувати толко ноо прилича на имито ми? Бойко и бойкот..симфония, отекнала у душата ми+++++

 61. 61 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1063 Весело

  [quote#59:"Graf"] "градската средна класа", които са си жив марксизъм[/quote]
  Трябва да се включат и "кулаци",да не обидим селото

 62. 62 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1159 Разстроено

  "Стана ясно , че България няма премиер!"

  Ми то още при избирането му на олигархски стана ясно , че българската Мафия , а не българския народ има премиер !!!!

 63. 63 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 750 Неутрално

  [quote#49:"Култура ми Бойко"]Срамота! Няма нищо по-долно от това, да се наричаш гербер! Защото тази дума за мен е символ на некадърност, неумение за боравене с икономически лостове, неразбиране на макроикономическите процеси в обществото. [/quote]
  Имаш два стила на писане на коментари и този е по-добрият. Казал си всичко много добре. ++++++++++++

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 64. 64 Профил на darki80
  darki80
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Иван Кръстев, Бориславова и Прокопиев са групичката от хора, които пробутаха Бате Бойко преди 4 години. Сега се опитват с американски пари да си издигнат нов кандидат и се пробват - я със Саша Безуханова, я по друг начин. Но вече са повече от прозрачни. Игрите им са явни. Това са истинските лица на оригархията в България. От такива като тях трябва да се пазим.

 65. 65 Профил на Чико
  Чико
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Към"52".Ей ,приятелю,ти си бил голям умник От де толкова самочувствие.И.К. не е сульо и пульо,сигурно е прочел десетки пъти повече книги от теб,сигурно все нещо е научил.А ти откъде толкова ги знаеш нещата?Интересно!

 66. 66 Профил на ikoden
  ikoden
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#13] от "pelagia":

  " като този на Шиндлер "

  Що ти е, да ги спасяваш ли искаш?

 67. 67 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 636 Весело

  [quote#59:"Graf"]Няма да коментирам тезите за "градската средна класа", които са си жив марксизъм във второто десетилетие на ХХІ век.[/quote]

  А, не си прав. В марксизма на тия им викат "дребна буржоазия". На "български" еснафи. Най-големият враг на комунягите поради присъщия им индивидуализъм. Само дето индивидуализмът и произтичащата от него лична инициатива направиха индустриалната революция на 20-и век, а комунягите въпреки милионите си танкове го издухаха мощно.

  Обаче напоследък почвам да се обърквам: в ГДР, където преходът беше като по учебник, пак са се надигнали бившите комуняги. Може би не е толкова лошо преходът да е дълъг и болезнен като нашият, но като свърши един ден (след 40 години, казват) да се знае, че е завинаги?!

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 68. 68 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 656 Неутрално

  [quote#64:"darki80"]Иван Кръстев, Бориславова и Прокопиев са групичката от хора, които пробутаха Бате Бойко преди 4 години. [/quote]

  Хем си прав, хем не е прецизно...
  Господарите имат няколко начина да контролират колонията си.
  Единият - да я държат изкъсо със своя войска, администрация, пропаганда и пр. Което е скъпо...
  Затова гледат да минат по-тъпнко и използват МЕСТНИ ОТРОДИТЕЛИ - които вършат същата работа срещу минимално заплащане, а някои дори и безвъзмездно. Господарите позволяват на местните отродители да дерат местното население - т.е. господарите правят бартер (джойнтвенчър) - вие ще изпълнявате нашата воля, пък си крадете колкото искате, след като ние сме прибрали нашето...
  Подходи, които са известни ОТ ПАМТИ ВЕКА и използвани от всички господари, империи, хегемони и пр.

  Разтурям колоквиума!
 69. 69 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 636 Весело

  [quote#65:"Чико"]И.К. не е сульо и пульо,сигурно е прочел десетки пъти повече книги от теб[/quote]

  Е па то ако само с четене ставаше, аз съм *** 300 графини.

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 70. 70 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  До коментар [#32] от "Ганий":
  А ти знаеш ли аз на кой съм баща, а?

 71. 71 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 542 Неутрално

  [quote#8:"reakzioner"]И какво ново ни казва Кръстев? Нищо!!![/quote]

  Всичко ново е добре забравено старо.
  Римска поговорка

  Моралът не е порок!
 72. 72 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 928 Неутрално

  Получавам интелектуален оргазъм, когато Иван Кръстев формулира някое от прозренията си...

 73. 73 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 656 Неутрално

  [quote#65:"Чико"]сигурно е прочел десетки пъти повече книги от теб[/quote]

  Прочел е, прочел е...
  Прочел е всичките книги на издателство `Рога, копита и опашка`...

  Разтурям колоквиума!
 74. 74 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 656 Неутрално

  Цитат: след фаталното за правителството решение да избере Делян Пеевски за шеф на ДАНС
  ---
  А, бе, Иване, а, бе Кръстев... Сине Йотов!
  Че ко не беше Пеевски щеше да е друго. Не това е причината за преврата!
  Аман от такива, които са чели само
  [quote#73:"Ганий"]всичките книги на издателство `Рога, копита и опашка`...[/quote]

  Разтурям колоквиума!
 75. 75 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#64:"darki80"]Иван Кръстев, Бориславова и Прокопиев са групичката от хора, които пробутаха Бате Бойко преди 4 години. [/quote]

  Глупости! Тия просто се опитаха да се повозят и с чужда пита помен да струват. Не им се получи и ББ ги отеба като нефелни.

  Много смешни са ми тия приказки за кръга капитал в момента. Че воюват с "кръга ктб" е така, само дето ако ги сложиш един до друг първият е точка. Това едно на ръка. Второто е, че един път се опитваха да свалят тройната коалиция (заедно с други задкулисни пингвини) през 2008 чрез срс-тата за "пещаците" и нищо не им се получи. Народът обикновено усеща кога зорлем се опитват да го водят за носа и се дърпа: хитри сме просто.

  Та поуката е, че има доста сериозни книги на пазара какво точно се мъти в задкулисието, малко четене не вреди, ако не оставаме само с него.

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 76. 76 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  До коментар [#61] от "xmm":

  Аз не знам дали тези латентни ленинисти предполагат какво става, като изплескат някоя класова стратификация на обществото, еле пък, когато иде реч за управление и представителство.
  Защото, ако "градската средна класа", каквото и да значи това е тази, която диктува и детерминира управлението, а то се нуждае от легитимност пред нея, то какво правим с "градската долна класа"? А със "селската" долна, средна и горна "класа"?
  Инорираме ги, или пък, по-просто, този модел на обяснение на обществото е просто неудачен, да не кажа по-тежки думи.

  Ecrasez l’infâme
 77. 77 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3677 Неутрално

  До коментар [#59] от "Graf":
  Какво ли означава идеята, чрез избирателният кодекс да се "подпомогне" хипотетичното правителство "да има мандат да управлява"?
  ***************
  Предполагам, че се гавриш с Кръстев?

  Емчи ... ще му се на човека. Ще им се и на други.
  Много им се ще явно.
  Един хубаво надробен Парламент, с за всекиго по нещо, та да няма кой да прави протести; едно най-после и наистина правителство а'ла Беров, с тотално размита отговорност, че това не го докарва и ... пей сърце!
  Давай с "непопулярните решения"!
  Макар че ... ако ударят мафията - дали ще е "непопулярно решение" и дали някой ще протестира?
  Ако ударят контрабандата - дали някой ще протестира?
  Ако ударят монополите - дали някой ще протестира?
  Ако ударят кражбите - дали някой ще протестира?
  Ако почнат да чушкат хрантутници, некадърници и калинки всякакви - дали някой ще протестира?
  Въобще ... къде в това Кръстев вижда "непопулярни мерки"?
  Какви биха били тези "непопулярни мерки", неговите? Явно ... други, не тези

 78. 78 Профил на mi6kro
  mi6kro
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Не, не, не то беше ясно, че има една кукла на конци. Сега се видя нагледно.

  Стана ясно, че "властта" (виж Чобанов) е в паника.

  Местан да се извини за "РИТОРИЧЕСКИ" ! #236 едно-мандатни региона за страната + 4 едно-мандатни района за чужбина
 79. 79 Профил на darki80
  darki80
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#68] от "Ганий":

  Напълно вярно и точно казано. Но тези хорица, които споменах, а и малко повече от техния кръг, се опитват да дърпат конците като слушат господарите си през океана. А част от раята просто седи и лапа мухите без да подозира кой, какво и как. Само че не е ли време вече да покажем лицата на тези МЕСТНИ ОТРОДИТЕЛИ

 80. 80 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  До коментар [#64] от "darki80":
  Забрави Огнян Донев. Внимавайте бе хора, внимавайте като изброявате баш олигарсите, чорбаджиите изедници и алчните капиталисти.
  Но за ББ не си прав. Борисов си имаше друга линия на подкрепа, а голяма част от успеха си дължи на себе си.
  В България имаме много висока степен на корупционност на средата. Това означава, че почти всеки бизнес се съобразява с това. Означава, че сме заменили пазарната конкуренция с конкуренция на рушветите. По-горе казах "почти всеки бизнес" в смисъл, че някои сериозни инвеститори или изобщо не идват заради корупционната среда или бягат бързо, като се сблъскат с нея. Примери много. Сещам се за канадската Канду - голям световен производител на ядрени реактори. Такова активно мероприятийце и спретнаха, като се яви на конкурса за Белене, че избягаха моментално и ни равяват кирливите ризи по света. В резултат на това, обаче си проимахме единствен кандидат за Белене в лицето на Атомескпортстрой. А да видим в този случай къде е корупцията - в Канду или Атомекспортстрой?

 81. 81 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3738 Весело


  [quote#44:"xm..."] Едни сал разсъждения и внушения за нероден Петко. [/quote]
  Ааа...има и за "петко"
  "При този избор Реформаторският блок ще е нещо като Комитет за държавен и народен контрол, той навярно ще има достатъчно влияние, за да не позволи определени неща да се случат, но няма да може да случва нещата."
  Правилна констатация.
  Видя се, че ...."горилата на терена",
  няма да успее да яхне протеста под предлог, че само
  той бил реалната политическа алтернатива и главен
  десен ..евроатлант.

 82. 82 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  До коментар [#61] от "xmm":
  За сега все още им викаме фермери. Тук таме се чува "едри земевладелци" или чорбаджии изедници.

 83. 83 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4219 Неутрално

  Ваньо, Иван Кръстев. България как да няма премиер бре. Има си и той е най богатия на България, казва се Васил Божков. Той е премиера в сянка и негово подставено лице е др. Пламен Орешарски. Спомни си защо Орешарски не стана кмет на София, защо беше изгонен от тогавашното СДС. И как след срещата си с Васил Божков беше номиниран от БСП през избори 2006 като министър на финансите на България. Дори и сега влияние върху Орешарски има само Васил Божков, който командва и БСП и ДПС и АТАКА ХИ ХИ ХИ

 84. 84 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 531 Неутрално

  --------"Предизвикателството пред партиите остава и как ще убедят избирателите, че в парламента са представени граждани, а не фирми."-------------------------

  Това е жалко, но за съжаление вярно!

 85. 85 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Това, което казва Иван Кръстев, е приблизително така, и ние тук си го знаем и без него. Но като наистина добър манипулатор (той е тинк-танк идеологически наемник), между истината той е успял и да постави тук-таме и по някоя политическо примка. Така например за протестиращите той казва, че „Това, което виждаме на улицата, още не е новото мнозинство в България״, но забравя да ни каже, че за сега около 60 процента от народа подкрепя каузата на техните протести. Тоест, че те не са мнозинство, но са нещо като политически изразители на това мнозинство. Което е една наистина майсторска манипулативна хватка.

  А ето и още една: „ ... в очите на хората всеки, който иска да се занимава с политика, е вече подозрителен. Но ако се държиш така, че всички политици са негодници, не се учудвай, ако негодниците са единствените, които искат да се занимават с политика." С което той всъщност внушава на хората да приемат политиците като напълно честни и почтени хора, макар да виждат, че поне 90%, че и 95% от тях, са алчни и кторумпирани и се грижат почти изключително само за това, как да използват властта си за колкото може по-голямо забогатяване. А за останалите хората обикновенво не знаят нищо.

  При това Кръстев добре знае, че на парламентарни избори хората гласуват не за политици, а за политически партии. А елитите на всички що годе сериозни политически партии са изцяло корумпирани. Щом знае толкова много за това, какви са партиите, защо той не ни посочи една политическа партия, на която основателно можем да имаме доверие, че не е корумпирана, и да ни даде гаранция, че тя в това отношение ще управлява честно и почтено, за да гласуваме на следващите избори за нея?

  Боже, пази ни от благожелателни наемни тинк-танк манипулатори! От другите ние сами ще се пазим


  — à ѐ ѝ ò – „״ ≪≫

 86. 86 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  Чудесно интервю с точни констатации!
  Определението - "Големия отсъстващ" много ми пасна.
  Могъл е да замени горилата с нЕкоя друга гадина от нашите земи...

  I Want To Believe
 87. 87 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 440 Неутрално

  До коментар [#76] от "Graf":

  Много правилно! Едно управление се легитимира единствено чрез избори от народа като цяло. Това със средната градска класа си е чиста глупост. Но винаги е така, когато липсва научният подход, а практически интереси се опитват да се аргументират с псевдо научни конструкти.

 88. 88 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3677 Весело

  До коментар [#81] от "тулса":

  Ама този Петко не е нероден, а си е по-скоро дядо Петко
  На политическата сцена са си от достатъчно дълго време.
  Това, че са се сменили някои лица не би трябвало да значи, че са нови. А ако значи ...
  И в двата случая Кръстев издиша... Политинженерия ин витро се пробва в гараж да прави
  Май остава единствено пропагандното "чесане зад ушенцето" на прословутата "градска средна класа". Тя, мисля, е таргета. За приласкаване и опаковане.

 89. 89 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  [quote#76:"Graf"] диктува и детерминира управлението, а то се нуждае от легитимност пред нея, то какво правим с "градската долна класа"? А със "селската" долна, средна и горна "класа"? [/quote]
  Ами просто е. Въпрос на представителство. "Градската долна класа" е доста добре представена в БСП и най-вече Атака. Приемам обаче, че е анахронизъм да се говори за класи. Доста време никой в т.ч. и БСП не говореше за класи. Едва напоследък залпът на Аврора отново започна да им кънти в главите. И то на такива младежи като Антон Кутев.
  Все пак лично аз се затруднявам да заменя понятието добило популярност "средна класа" с нещо друго , не съдържащо класа... Както и да го наречеш, го отличаваш от останалото и можеш да попаднеш под обстрел , идеологически обстрел.
  Специално в случая с Кръстев, лично аз нямам проблем, защото се самоопределям именно като "средна класа" при това софийска, демек градска.
  Интересно ми е как ти би определил себе си?

 90. 90 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 793 Весело

  До коментар [#70] от "Дамян":
  Съмнявам се някой да се развълунва на кого си баща. Но това, което отлично си спомням от изявите ти в този форум е, че гарантираше в качеството си на някакъв "експерт" влизането на Костов в Парламента. Апропо, по темите за енергетиката, по които също държиш да се бараш "експерт" познанията ти са на същата висота, на която и прогнозите за Костовото парламентарно бъдеще. Сега виждам, че си се заел да даваш отново котегорична оценка, че повечето граждани подкрепяли протестите... Дерзай, г-н пенкилер!

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 91. 91 Профил на briton
  briton
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#8] от "reakzioner":

  На някой от нас нищо ново.

  Но смятам, че трибуната на това изказване във вестник, който четат много хора, които не са част от протестите, е полезно.

  Бойко е зависим
 92. 92 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 948 Любопитно

  До коментар [#59] от "Graf":

  "Няма да коментирам тезите за "градската средна класа", които са си жив марксизъм във второто десетилетие на ХХІ век" +++
  за съжаление България е една държава обречена на комунизъм и така наречените протести на така наречената средна класа от последните 40 дена са ярко доказателство за това

 93. 93 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#85:"glog"]Това, което казва Иван Кръстев, е приблизително така, и ние тук си го знаем и без него. Но като наистина добър манипулатор[/quote]

  Тоя само като го видя, ми е ясно, че е жалък комсомолец, и целият му манталитет на гаден плъх ми е пределно ясен. При това положение няма опасност да взема и грам акъл от него.

  За съжаление обаче повечето от активните днес поколения нямат опита от тъмните времена преди 1989. В техен плюс е, че нямат тоя насаден подсъзнателен страх от властта: "мой черний человек в костюме сером" и пр. (Висоцки)

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 94. 94 Профил на Forrest Gump
  Forrest Gump
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Иван Кръстев прави много добър анализ на настоящата ситуация и изрича неприятната прогноза, че предсрочните избори едва ли ще доведат до добро и стабилно управление.
  тъжната истина, че трудното ще започне след като протестът успее. за съжаление няма вълшебно средство за истинска демокрация - нито нов изборен закон, нито дори нова конституция. след успеха на революцията, ще е е небходима дълга еволюция, която е всекидневно гражданско участие и контрол в политиката и то точно на тези хора които не са представени. с други думи когато в политикиката не участват отвратените, в нея остават само отвратителните.

  Истината ни прави свободни.
 95. 95 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 656 Неутрално

  [quote#94:"Forrest Gump"]за съжаление няма вълшебно средство за истинска демокраци[/quote]

  Демокрацията, още повече ИСТИНСКАТА демокрация, не се различава ПО АБСОЛЮТНО НИЩО от т.нар. комунизъм.
  Както демокрацията, така и комунизмът, са миражите, които позволяват на гюбрето да властва над Суверените.
  Нито повече, нито по-малко!

  Разтурям колоквиума!
 96. 96 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 440 Неутрално

  До коментар [#89] от "Дамян":

  Как ти се самоопределяш е без всякакаво значение. Става въпрос затова, че едно управление се легитимира единствено чрез избори, а изборите бяха преди месец.

 97. 97 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 590 Неутрално

  Не съм съгласен с частта, в която Кръстев твърди, че сънародниците, които са апатични и нямат мнение и интерес към държавата си, ще са фактор в бъдеще (горилата). Как без да ги интересува какво става, ще бъдат несъгласни с ново управление!?

 98. 98 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  До коментар [#90] от "Константин - цензуриран от кръга Капитал":

  Бъркаш ме с някой. По отношение на Костов, предреках още през януари, че ще си подаде оставката и че ДСБ най-вероятно няма да влезе в Парламента. Можеш да се поровиш в архива.
  Ето ти една актуална прогноза за хала на енергетиката ни. Тя е с хоризонт пролетта на 2014-та и гласи с една дума "катастрофа"
  За масата на подкрепящите протестите разчитам на медиите и соц. агенции. Нямам собствени представи по въпроса. Освен това НИКОГА не превръщам желаното в действотелност и никога не се доверявам на "личната социология" Ако се доверявах на нея (сред семейство, близки, приятели) БСП изобщо нямаше да влезе в парламента

 99. 99 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 832 Весело

  Иван ти Кръстев разбира от практическа политика колкото свиня от кладенчева вода!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 100. 100 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 656 Неутрално

  [quote#60:"Култура ми Бойко"]Да са радвам ли, тас дума, дет я ползувати толко ноо прилича на имито ми? Бойко и бойкот..симфония, отекнала у душата ми[/quote]

  Говориш за другото значение, нашенското, родното, Българското, е Бойко+Т...
  Съдържа в себе си името и прякора (по-скоро инициалът на прякора му).
  ---
  заб. Т= Cucurbita

  Разтурям колоквиума!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK