ДПС не вижда проблем с "фантомите" в избирателните списъци

Около час след заседанието на комисията Мая Манолова се опита да поговори с протестиращите пред сградата бившия партиен дом, но беше освиркана.

© Надежда Чипева, Капитал

Около час след заседанието на комисията Мая Манолова се опита да поговори с протестиращите пред сградата бившия партиен дом, но беше освиркана.Темата за "фантомите" в избирателните списъци стана повод депутатите от ДПС за първи път да възразят открито срещу някои от предложенията за новия изборен кодекс, чийто първи проект трябва да е готов през септември. На заседание на временната парламентарна комисия, която трябва да изготви проект за закона, бяха обсъдени правилата при съставянето на списъците и двете основни предложения на граждански организации за изчистването им – въвеждането на активна регистрация и създаването на регистър на избирателите.


"Доколкото разбирам, проблем с избирателните списъци няма", заяви зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Христо Бисеров, след като директорът на главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" (ГРАО) Иван Гетов подчерта, че списъците са изработени при стриктно следване на законовите изисквания.


"Има ли там имена, зад които не стоят живи хора? Няма. Ива ли хора, които не са родени? Няма. Списъците са изрядни, те са законни", заключи Бисеров и настоя вместо върху правилата за съставянето им, комисията да работи върху проблемите при прилагането им.
Четин Казак от ДПС заяви, че имало два проблема, които трябва да се решат, за да спрат спекулациите, че имало "мъртви души".


"Основанията да се твърди, че списъците са прекалено раздути, се ограничават единствено в това, че понякога ГРАО не получава навременна информация за това, че когато е настъпила смърт в чужбина, никой не уведомява държавата за това. Това е единият проблем", каза Казак. Вторият бил, че няма записи за това кой влиза и кой излиза от страната, но такива записи били забранени с европейска директива. Според Казак това, че имало "злоупотреби тук и там", не е проблем на самите избирателни списъци.


Депутатът от ДПС и бивш секретар на ЦИК Мустафа Карадайъ посочи, че при парламентарните избори е имало едва 105 записа на двойно гласували, което показвало, че няма проблем. Следователно въвеждането на активна регистрация или съставянето на регистри на базата на списъци от предходни избори били "продукт на предварително залагане в закона на възможности за недобросъвестност и за избирателите, и за изборната администрация, в частност секционните комисии".


Депутатите от ДПС бяха единствените на заседанието, според които с избирателните списъци всичко е наред. "Основният проблем е, че те се различават коренно от списъка на хората, които се намират в страната. Всички "мъртви души", "фантоми" и т.н. всъщност са нашите съграждани зад граница, които по една или друга причина не упражняват своето право на глас", обясни в началото на заседанието директорът на ГРАО. По думите му и двата метода, около които са се обединили експерти и организации, са световно познати и който и да бъде избран, дирекцията ще се съобрази. Проблемът бил единствено в техническото изпълнение.


"Наличието на мъртви души в тях и несъответствието на броя на избирателите и населението е очевидно и дразнещо, каза председателят на комисията Мая Манолова и зам.-председател на парламента (БСП). Според нея раздутите списъци действително създавали съмнения за манипулации, но темата била една от най-сложните за решаването ѝ, въпреки че имало ясна воля в тази посока.


Политологът Димитър Димитров за пореден път представи идеята за създаване на електронен регистър на избирателите по настоящ адрес, който да може активно да се допълва. В страните, в които има такъв, некоректността на записите е под 1%, посочи той и добави, че цената зависи от различни фактори, но в някои държави тя е била 1-2 млн. евро. "У нас, ако беше възможно с промени в законите и наредбите да се постигнат по-коректни списъци, отдавна щяхме да сме ги постигнали", заяви Димитров.


Манолова отвърна, че често блестящи идеи остават нереализирани, защото нямало кой да ги опише, и предложи създаването на работна група, която да се заеме със задачата. В състава на групата влязоха Димитър Димитров, директорът на ГРАО Иван Гетов, депутатите от БСП Мариана Тотева и от ДПС Мустафа Карадайъ, дългогодишният изборен наблюдател Стоил Стоилов и председателят на партията "Другата България" Божидар Томалевски, който настоя да бъде включен, тъй като имал много конкретни предложения, а темата засягала българите в чужбина.


На следващото заседание комисията ще приключи обсъжданията, обясни Мая Манолова. През август ще бъдат написани конкретни законови текстове, които ще се гласуват през септември, така че проектът за нов изборен закон да бъде готов в рамките на тримесечния срок на временната комисия.

Коментари (86)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Изключително безочливи. Докога ще ги търпят и БСП-то не знам. След като ореваха света за избирателния кодекс,за мъртвите души, за покупките на гласове (при условие, че най-много купуват и манипулират и имат най-много контролиран вот), сега нямало проблем. Май ви е страх, че процента ви много ще падне, а? Та ще разчитате пак в село по списък 2000 човека от които 200 са в наличност а останалите в Турция и Холандия, на изборите по магически начин да получавате 2000 гласа.

  МАРШ БЕ!!! ОСТАВКА!!! В ЗАТВОРА!!!

  Няма шики-мики.
 2. 2 Профил на Ab.Inferis
  Ab.Inferis
  Рейтинг: 753 Гневно

  страхотна изненада!! Аз лично бих се изненадал определено , ако ДПС вижда каквито и е да е проблеми с това, че плащат за гласове, че фантомите в списъците са в огромното си множество екскурзианти, гласуващи в чужбина (разбирай Турция)...че манипулациите са тяхна запазена марка... Никакъв проблем не е , че и Делян Пеевски влезе в парламента от групата на ДПС. Никакви проблеми, стига да се постигне целта - да се влезе в парламента, а там да се краде подобаващо... мръсници,,,

  ...And Justice for All
 3. 3 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  Не виждат фантоми, защото половината им гласове е от фантоми!

  Пъки, какво да кажем за Пеевски....

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 599 Неутрално

  Естествено. Те не виждат по-далече от г.за си.

 6. 6 Профил на sandoy
  sandoy
  Рейтинг: 524 Неутрално

  ДПС се обявяват срещу товам което Мая Манолова искаше още преди 7-8 месеца! Познайте кой ще надделее в този спор!

  Ако мъртвите души се изчистят, ДПС ще загубят най-много.

  Гласувайте!
 7. 7 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Ами хубаво,да си нямаме уважението,ама пак вие ще загубите...

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 8. 8 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1662 Любопитно

  Колкото повече, толкова повече, нали?

  Предразсъдъците са за ограничените.
 9. 9 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Гневно

  А аз виждам проблем с ДПС!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 10. 10 Профил на t_o_m_o_v
  t_o_m_o_v
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Какво може да се очаква от тия дето назначиха хора от ВИС, СИК или Пеевски..

 11. 11 Профил на Стефка
  Стефка
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Хаха всичко ще си кажат. Лошото е, че народът е прост....

  Креативни сме, защото се борим за еволюция, а не толкова за революция.
 12. 12 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 942 Неутрално

  Наглоста им не спира! Оставка,гадове!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 13. 13 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2315 Неутрално

  фантоми няма ,особено в депесарските райони ,дето всички в секционните комисии са от ДПС и резулаттие са 99% за ДПС също фантоми никак няма ,и в Турция също няма ,като гласуват по 3 ма на секунда ,всичко е точно и е изчислено ,даже и шефа им го няма -някъде е излетял с летящата чиния .

 14. 14 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Регистрация на гласоподавателите за избори местни, национални и референдуми на всеки 3-4 години.
  Официална държавна форма за гласуване по пощата с краен срок за получаване седмица преди изборите, формите се печата в печатницата на БНБ и се ползват лично при поискване.
  Опита на САЩ в това и много други отношения е ценен.

 15. 15 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 921 Неутрално

  Говорилня . Поредната . Заради самото говорене . Създаването на комисия с участието на гражданските и неправителствени организации ще доведе до козметични промени в начина на изготвяне на списъците, които няма да променят съществено картината . Само ще позволят едните да кажат -ето приемаме съвети , а другите да понапомпат самочвствие като фактор при вземане на решения . Дано пък мъртвите души оживеят . Ама надали .

 16. 16 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  До коментар [#1] от "Daniel Defoe - Аз бях на протест. А ти?":


  [quote#1:"Daniel Defoe - Аз бях на протест. А ти?"]Изключително безочливи. Докога ще ги търпят и БСП-то не знам.[/quote]ДПС е просто турския филиал на БСП.Тяхната любов е до гроб.

 17. 17 Профил на ermahttt
  ermahttt
  Рейтинг: 409 Гневно

  Естествено е, че няма да вижда проблем, защото това е в интерес на ДПС.
  ОСТАВКА. ВЪН ДПС ОТ БЪЛГАРИЯ.

 18. 18 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Има си хас, ДПС да гледа по-далеч, да не кажа от кой нос...
  Етническото в партийно-политическата ни система е бомбата с постоянно действащ, Програмиран закъснител, за устойчивото Развитие на България.
  Умните и разумни "наши турци", биха ме подкрепили...

 19. 19 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1349 Неутрално

  Ами нали така ви е удобно!! Ами туристите? Фантомите дават неверна статистика, вследствие на което се разпределят места в парламента, изплащат се пари за изборите и какво ли не още!! Да се приеме закон, който иска да гласува, да бъде така добър да се запише. И да гласува само в секцията дето е записан. Ако пътува, да гласува по пощата. Да се стикова с ЕГН-то, та да не може да гласува втори, трети, четвърти и така нататък път. Българите в чужбина да могат да гласуват онлайн или по пощата. И ДПС да не се правят на 2 и половина...

 20. 20 Профил на sandoy
  sandoy
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#7] от "Galata":

  Не мисли, че ДПС е на твоя страна. Това, че дължиш работата си на тях, не значи, че българите са гадни, ДПС са герои, турците са най-яките и т.н. Заради това си мислене цял живот ще копаеш картофи.

  Гласувайте!
 21. 21 Профил на ermahttt
  ermahttt
  Рейтинг: 409 Весело

  АКО БЪЛГАРИТЕ ИЗЛЯЗАТ ДА ГЛАСУВАТ, АМА ВСИЧКИТЕ ТО ТОГАВА дпс ЩЕ СТАНАТ ТОЛКОВА МИКРОСКОПИЧНИ В ПАРЛАМЕНТА, ЧЕ НИЩО НЯМА ДА ЗАВИСИ ОТ ТЯХ И НИКОЙ ЗА НИЩО НЯМА ДА ГИ ТЪРСИ. ТАКА, ЧЕ ПРИ ЕДНИ НОВИ ИЗБОРИ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ДО УРНИТЕ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ЗА КОГО ЩЕ ГЛАСУВАТ.

 22. 22 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1441 Гневно

  """ ДПС не вижда проблем с "фантомите" в избирателните списъци ""
  =======================

  Е как ще виждат проблем ,
  когато те са техни гласоподаватели !
  Проблем биха имали ,
  ако ги изчистят фантомите от изб.списъци !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 23. 23 Профил на ermahttt
  ermahttt
  Рейтинг: 409 Весело

  До коментар [#20] от "sandoy":

  А и не само картофи и тютюн и тютюн.
  Какво му обясняваш на този "Galata" няма да те разбере. За него всичко, което е туркие е върха на сладоледа и по добро няма. Е да, ама не света е много по-голям от туркието и шалварите и нищо не зависи от тях. САЩ ще им дърпат конците и ще си ги командорят докато имат интерес и когато вече не са им необходими ще ги оставят на вълците. Ама туркието си мисли, че САЩ ще са цял живот зад гърба им да ама не.

 24. 24 Профил на Offshore Banking
  Offshore Banking
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  Може би има връзка с това, че колкото по-голямо е населението на една страна, толкова повече евро пари ще получава.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  ___
 25. 25 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4483 Неутрално

  Поредното нагло поведение на ДПС!Т.н. "фантоми" в избирателните списъци от началото на прехода у нас се използва много умело от партиите ,които са на власт!

 26. 26 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3264 Неутрално

  До коментар [#1] от "Daniel Defoe - Аз бях на протест. А ти?":

  не бе хора , докога ние ще ги търпим , да ни конфронтират за дребни монети.ВСИЧКИ сме БЪЛГАРИ защо позволяваме да ни надъхват и използват, борисовци , цветановци , местан , станишев,. сидеров не го броя , той е тъмната страна която всички имаме и контролираме.не искам станишев, НЕ ИСКАМ борисов , не искам местан , не искам дребни хиени . искам си живота на децата

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 27. 27 Профил на web_2.0_vs._dc
  web_2.0_vs._dc
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Как да го направят като не виждат по-далече от носа си?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 28. 28 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 757 Любопитно

  Бее, Аркадашлар, между сутрешното кафе и следобедната баклава, това ли измъдрихте...

 29. 29 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2314 Неутрално

  До коментар [#1] от "Daniel Defoe - Аз бях на протест. А ти?":

  Много вярно, напълно съм съгласен с теб, че преди изборите и БСП и дпс ореваха ортялъка за тези ,,лоши,, списъци, които сега пък са напълно изрядни.

 30. 30 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2958 Неутрално

  Те ако разбутат изборните списъци ще се размерише още по-голямата далавера с НОИ и пенсиите в Турция.
  Достатъчно е да извадят статистика за средната възраст на пенсионерите да речем от Крумовград и Момчилград и тия в Бурса да цъфне картинката в цялия си блясък.
  ДПС по смъртно не можеш ги накара да бутат там, защото пенсиите на мъртвите души им докарват гласовете.

 31. 31 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 655 Неутрално

  До кога тази жарка партия ДПС ще продължава да диктува пжлитическият живот в страната??? Осребриха всичко каквото могат. Те и БСП трябва да бъдат забранени със закон.

 32. 32 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1441 Гневно

  Списъците били "изрядни", били "законни"...
  ДпС е незаконна и противоконституционна!

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 33. 33 Профил на mapuhcku
  mapuhcku
  Рейтинг: 425 Неутрално

  Че в какво вижда проблем ДПС изобщо?

 34. 34 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  ако ДПС и БКП са против някаква законова промяна, то тя немедленно трябва да бъде въведена

  РЕФОРМИ !
 35. 35 Профил на juliadelta
  juliadelta
  Рейтинг: 465 Весело

  Ха, добрютро!
  Може ли Чичиковците на задунайската губерния да имат проблем с "мъртвите души"!?

  И между другото гледам БеСиПету имат чудна работна група, след като в нея е Божидар Томалевски. https://www.bivol.bg/tomalev-izmama-lichnidanni.html

 36. 36 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  Бисеров е опитен депутат,а Мая защо си "самосервира" неприятни моменти

 37. 37 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 487 Неутрално

  ДПС не вижда проблем с "фантомите" в избирателните списъци...

  - От ДПС, да не се правят на ударени,
  защото фактите говорят друго..
  - Точно със тези игрички, завзеха държавата..

  urkobozambo
 38. 38 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 524 Неутрално

  ПИ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ МЕСТО ДА СЕ МИТКАТ КАТО...........,ДА ГИ ПОМОЛАТ ОПРАВНИЦИТЕ ДА ТИ ВИДАТ ТИЕ НЕЩА

 39. 39 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#20] от "sandoy":

  Сладуран,много си далеч от реалноста!
  ДПС може и да не са на моя страна,ама си е моя работа за кой да гласувам.Не съм им длъжник за работа,а те са ми длъжници за 3-те автобуса избиратели,дето им ги организирах за изборите...
  Сладуран...

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на djb95
  djb95
  Рейтинг: 515 Неутрално

  ДПС не виждат" проблем " поради следната причина :
  Лютви Местан от с. Чучулига Кърджалийско например от години е в Белгия.По време на избори обаче името му е в избирателния списък.Комисията е от наши хора и хоп Местан гласува. Всеки кмет или активист на ДПС, разпределен да отговаря за определен брой гласоподаватели ,има списък с подобни имена и систематично се отбелязват като гласували , естествено за ДПС.Схемата е добре известна и в смесените райони и особенно в секциите в Турция се прилага масово.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 43. 43 Профил на mi6kro
  mi6kro
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#33] от "mapuhcku":

  Казак се беше изказал в Евро парламента, че Българската страна налага ограничения на турските превозвачи, т.е. Турция била налагала просто реципрочни мерки.

  Активната регистрация ще повиши ЦЕНАТА на купения вот. Един път ще трябва да се плаща за да се регистрираш, още веднъж да гласуваш.

  Местан да се извини за "РИТОРИЧЕСКИ" ! #236 едно-мандатни региона за страната + 4 едно-мандатни района за чужбина
 44. 44 Профил на today
  today
  Рейтинг: 827 Неутрално

  Ситуацията с мъртвите души в избирателните списъци очевАдно устройва ДПС, така че правете сметка кой прави изборни фалшификации. В противен случай биха били изцяло ЗА прочистване на списъците. В момента понеже са с БСП, и те ще си мълчат.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 45. 45 Профил на miami3
  miami3
  Рейтинг: 466 Любопитно

  ''Около час след заседанието на комисията Мая Манолова се опита да поговори с протестиращите пред сградата бившия партиен дом, но беше освиркана''

  Само освиркване ? Къде са Кюстендилските домати ?

 46. 46 Профил на sandoy
  sandoy
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#39:"Galata"]Сладуран,много си далеч от реалноста!
  ДПС може и да не са на моя страна,ама си е моя работа за кой да гласувам.Не съм им длъжник за работа,а те са ми длъжници за 3-те автобуса избиратели,дето им ги организирах за изборите...
  Сладуран... [/quote]

  Поне за едно съм прав - ДПС ти осигурява работа

  Гласувайте!
 47. 47 Профил на studit
  studit
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Ето затова този парламент не бива да прави нов избирателен закон.

 48. 48 Профил на ЧеГоБараш
  ЧеГоБараш
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Недопустимо е гуджуците да правят промени в Избирателния кодекс на България! Докога малцинството ще определя дневния ред в тая държава?

 49. 49 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Нека всички, които продължават да повтарят, че не трябва да се протестира срещу тези наглеци, защото нямало алтернатива и че първо трябвало да подобрят избирателния кодекс, да се запитат, дали ще вярват на някой, който няколко пъти вече ги е излъгал, че ще поправи нещата и не бивало да им се иска оставката.Отворете си очите и вижте ежедневните им назначения, опитите им за прах в очите на всички ни, лъжите и безобразията им.
  Манолова каза, че това било неще нормално - да има протестиращи, днес и не виждала проблем, а само журналистите ги създават, въпреки, че хората я освиркваха и чумосваха.Да, след 42 дни това вече е нормално.За съжаление.

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 50. 50 Профил на 1_chrome.
  1_chrome.
  Рейтинг: 1383 Любопитно

  А защо Герб не актуализира списъците докато беше на власт?

 51. 51 Профил на madrigal
  madrigal
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#39] от "Galata":
  [quote#39:"Galata"]Сладуран,много си далеч от реалноста!
  ДПС може и да не са на моя страна,ама си е моя работа за кой да гласувам.Не съм им длъжник за работа,а те са ми длъжници за 3-те автобуса избиратели,дето им ги организирах за изборите...
  Сладуран... [/quote]

  Една лека провокацийка и се изтропа на метеното.
  Причините за това могат да са:
  а) Глупост
  б) Чувство за безнаказаност
  Точка а) я отхвърлям - все пак си се научил/а да се изразяваш грамотно на чужд език (българския). Значи остава точка б).

  ВРЕМЕ Е НЯКОЙ ДА ПУСНЕ ВОДАТА

 52. 52 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Задължителна активна регистрация и задължително гласуване! Така БСП и ДПС изчезват завинаги от властта.

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 53. 53 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#52] от "Кокетна - за касиране на вота!":мечти,не че имам нещо напротив

 54. 54 Профил на destroyer
  destroyer
  Рейтинг: 497 Гневно

  Макар че се считам за демократично мислещ човек, с десни разбирания (от 1990 до сега винаги гласувах за синята идея), аз НЕ ОДОБРЯВАМ гласуването на каквито и да е избори на български граждани, живеещи в чужбина! С какво право те ще определят моята и вашата съдба? Не само в Анадола (при тях е най-фрапиращо), но и на сънародниците, които са в САЩ, Канада и Европа!
  Да се въведат (по подобие на Великобритания- мисля че тяхната избирателна система, както и съдебната им е най-добрата) т.н. избирателни регистри, попълвани всяка година и последната им сверка да е 30 дни преди изборите. Така ще се реши въпроса с т.н. уседналост и няма да има спекулации, автобуси и т.н. А приказките на агите, че нямало информация кой кога влиза и излиза от страната- на събранията на ППО на комунистите на село! В 21 век, със Интернет технологиите и системите по границите- това е смешно да се твърди. Но тогава покорните крепостни селяни на агата няма да бъдат повече от 100 000, нали?
  Праснете и някакви допълнителни изисквания (образователен ценз и задължително гласуване) и нещата ще си дойдат на мястото!

 55. 55 Профил на destroyer
  destroyer
  Рейтинг: 497 Разстроено

  До коментар [#31] от "TED":

  Има закон, приет от парламента за обявяване на комунистическия режим за престъпен! Какво пречи тази партия, заедно с пещерняците от ДПС да бъдат обявени извън закона?

 56. 56 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Ма, моля ви се?! Какъв проблем може да са 800 000 фантома, на фона на 2.5 - 3 милиона гласуващи!

  goblenka
 57. 57 Профил на Георги Симеонов
  Георги Симеонов
  Рейтинг: 581 Неутрално

  За един проблем, за друг възможност. Друго ли очаквате от престъпната корпорация ДПС.

 58. 58 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 655 Неутрално

  До коментар [#55] от "destroyer":

  Което не е същото като лустрация нали? Има ли осъдени от комунистическият режим? НЯМА! Децата им на същите тези, управляват днес. Идеята на лустрацията е да не позволи на бивши комунета както и техните деца да заемат държавни постове и да участват в управлението на държавата.

 59. 59 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 682 Неутрално

  поредните пунта мара и на бсп и на дпс ... Ако изчистят така наречените Фантоми , аз ще си резна чорапчето и ставам мюслюманин .

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 60. 60 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#51] от "madrigal":


  [quote#51:"madrigal"]ВРЕМЕ Е НЯКОЙ ДА ПУСНЕ ВОДАТА[/quote]

  Нямате такъв,иска ви се,ама няма...
  Чакаме!

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 61. 61 Профил на vyzroden
  vyzroden
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Не е истина колко са нагли и безочливи.Незнам дали и те сами си вярват на тези тези който изнасят пред общественоста.Смешници.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на Nan_Kurunir
  Nan_Kurunir
  Рейтинг: 1326 Гневно

  Не виждат,защото ако се махнат от списъците,контингентът им ще намалее с една трета...Нищо...краят им е много близо...

  "Представи си,че не съществуваш и бъди свободен!"- Омар Хаям
 64. 64 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  ДПС не вижда проблем и с Делян Пеевски и Иван Иванов да станат отново депутати.
  ДПС не вижда проблем и с Емил Иванов да е областен управител.
  ДПС не вижда проблем и с Бат Сали да е депутат.

  изобщо ДПС не вижда проблем в проблемите.

  ОСТАВКА !
  ИЗБОРИ !

  РЕФОРМИ !
 65. 65 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#64] от "Rage Against":

  Абе,тебе ли ще питат кого да назначат,хората си събраха 11%гласове?!
  Е,няма да стане твоята!

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 66. 66 Профил на orfo
  orfo
  Рейтинг: 459 Неутрално

  До коментар [#62] от "Galata":

  каде си чул и видял първата работа на новото правителство да е промени закон за да си назначи предварително уговорения кандидат за шеф на Агенциите за сигурност? каде си чул и видял за 1 месец да се правят толкова грешки ? отговори на тези въпроси и ще си отговориш и на твоя земи малко да мислиш хората не са излезли да протестират ей така щото няма кво да правят .... трол !

 67. 67 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#66] от "orfo":

  Абе,кардешим,къде бяхте по време на изборите?Да не би да ви бяха вързани ръцете?
  Хората гласуваха-и ето бам,Правителство!На това ние в цял свят му викаме демокрация...
  Вашата представа за демокрация каква е по-точно?
  Да избирате правителство дето цял живот ще ви дава гювеч ли?
  Е,няма да стане,има и други в тая държава, дето искат да папкат...

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  До коментар [#67] от "Galata":

  това, че някой не е гласувал, или е гласувал но партията му не е представена в парламента, не означава, че след изборите този човек няма право на глас и ще трябва да чака още 4 години (или по-малко), за да се чуе неговия глас.

  това правителство на новата тройна коалиция имаше шанс да управлява необезпокоявано, ако не вършеше престъпления.

  тук не говорим за правото на избор.

  говорим за престъпленията на това правителство, неговата свинска безочливост и затова, че в БСП и ДПС са се събрали престъпници.

  нито БСП ще защитят интересите на пенсионерите, или нуждаещите се, нито ДПС ще защитят интересите на бъгларските турци и другите им гласоподаватели. БСП е най-голямата партия на олигархически кръгове в енергетиката, търговията и недвижимите имоти, а ДПС е най-голямата партия на олигархическите кръгове в медиите, телекомуникациите, източването на ДДС и земеделието.

  аз лично не знам да има градове и села, където мнозинството от населението са български турци, които да са съществено по-богати след правилните стимули и мерки взети от ДПС. винаги се говори за корупция, семейни кръгове и влияние и настаняване на свои хора на постове... и българските турци са едни от най-лошо образованите хора в страната. наред с крайно нуждаещите се от БСП.

  РЕФОРМИ !
 70. 70 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  е какво са 1 милион бюлетини повече

 71. 71 Профил на nik_177.
  nik_177.
  Рейтинг: 459 Неутрално

  На 10 юли 2009 г. в. "Капитал" публикува репортажа "Дьорд, дьорд, дьорд /технология на турския вот в кърджалийските села/" Дьорд на турски е цифрата 4, под която ДПС е било в изборната бюлетина. http://www.capital.bg/analizi/2009/07/10/753282_dyort_dyort_dyort/ Внимателно да се прочете и анализира от депутатите. В селата, където живеят по 40-50 старци ДПС получава по 400-500 гласа заради неактуализираните списъци с отдавна изселили се.

 72. 72 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#67] от "Galata":

  Ако беше демокрация, нямаше една четвърт от обществото да определят живота 3/4!

  goblenka
 73. 73 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#65] от "Galata":

  Даааа... Ти си за проблемите! Е! Малцинство си!

  goblenka
 74. 74 Профил на Ilo
  Ilo
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Айде започна се. ДПС започва да се активизира и познавайки ги и като знаем че реално те управляват, май ще си напишат и изберат кодекс, който тях няма да ги засегне. Всеизвестно е, изчистването на списъците от мъртви души засяга най-много ДПС.

 75. 75 Профил на Ilo
  Ilo
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Защо никой не говори и не обсъжда темата за задължителното гласуване?
  Само с тази промяна се решават много проблеми:
  - мъртвите души няма да са фактор
  - нафталиновите човечета няма да са фактор
  - ниско образованите няма да са фактор
  - купения вот няма да е фактор
  - контролирания вот няма да е фактор
  - негласувалите няма да са фактор и т.н.
  Както е видно, само с едно решение се решават една камара проблеми на изборите.
  След като се научим да гласуваме, и да си издигаме и търсим нашия кандидат(защото все за някой ще трябва да гласуваме и нямая да ни е все едно дали ще гласувам или не т.е. ще сме много по- отговорни и взискателни към тези за които сме гласували) и могат да се постигнат 70% активност на изборите, може и да се премахне това задължение. Не е задължително да е во веки веков.

 76. 76 Профил на атипова
  атипова
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Точно затова ние виждаме проблем с ДПС.

 77. 77 Профил на Ilo
  Ilo
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#69] от "Rage Against":

  Затова следващия път отиваш и гласуваш и съфорумката "Галата" остава в парламента с 4-5 депутата, а ДПС ще стане Движение за Права и Свободи и няма да се занимава с това: https://bivol.bg/dps-voden-cikul.html.

 78. 78 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  До коментар [#77] от "Ilo":

  той Доган не случайно каза, че той разпределял порциите на финансиране
  и не е случайно, че ДПС (а и останалите комунистически партии) искат назначения на тактически и оперативни длъжности, с които могат да влияят на решения по проекти, стратегически финансирания и еврофондове.

  но докато няма работеща система за контрол и реглулиране, така както има такива системи в частните предприятия, няма да можем да разберем какво се случва с проектите и целевите бюджети. в момента просто се изхарчват едни пари и обществото не получава качествен продукт или услуга на приемливи цени с изискуемото качество...

  РЕФОРМИ !
 79. 79 Профил на gagata
  gagata
  Рейтинг: 410 Гневно

  ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!

 80. 80 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#46] от "sandoy":
  "Поне за едно съм прав - ДПС ти осигурява работа "

  Та значи за такива работни места 200К бройки говореха БСП... работни места=платени гласоподаватели!

 81. 82 Профил на dok2654
  dok2654
  Рейтинг: 409 Неутрално

  ДПС, какво се опитвате да направите? Нов изборен кодекс, който да не ви позволи да купувате гласове и да заплашвате хората по домовете им!!!!!!!!!!!

 82. 83 Профил на r_233
  r_233
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Проблемните текстове са доста, трябва активна работа и през лятото, така че да бъдат приети през септември или най-късно октомври! А те ще излязат отпуска през август и така промените ще се забавят! Протестиращите искат подаване на ОСТАВКА и нови избори до края на годината!

 83. 84 Профил на jana_dark
  jana_dark
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Много бързо забравят. Много са има контрастни мненията. Що за правителство е това?!?!

 84. 85 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#83] от "r_233":

  Преди тези избори, от май, застъпвах тезата, че не ни трябват такива сътресения, като чести избори, че трябва институциите да работят и т.н. Бе, същото, каквото искат мнозинството от анти протестиращите. Като видях как работят новите институции, по какви теми, каква е чуваемостта им към претенциите и очакванията на народа, какво е отношението им към него, разбрах, че няма да я бъде. Колкото и време да им се даде, те няма да работят по дневния ред на избирателите, няма да ги обединяват, няма да изработят исканите правила, а свои, удобни за управляващото мнозинство! Това е вредно не само за протестиращите, не само за опозицията, а за всички! За цялата държава! За това не смятам, че те трябва да изработват нови правила! Това трябва да направи ново ВНС и то, колкото може по-рано. Това правителство подрива основите, до колкото ги има, защото и това е под въпрос! За това, всеки ден от неговата работа ни докарва по-близо до национална катастрофа! Ако сега сме в криза, по-точно поли криза, почти сме се докарали до катастрофа! Това ще ни е третата за четвърт век! Твърде много!

  goblenka
 85. 86 Профил на katerinaangelova
  katerinaangelova
  Рейтинг: 466 Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK